Kroatien med minikrydstogt

ZAGREB – ZADAR – SIBENIK – SPLIT – HVAR - KORCULA - DUBROVNIK

 
 

12 dages spændende rundrejse inklusiv minikrydstogt - kun med Gislev Rejser.

 • Rejse til Kroatien med alle Kroatiens højdepunkter - nye spændende oplevelser hver dag.
 • Zadar, Split, Korcula og Dubrovnik - nogle af Kroatiens mest interessante byer.
 • Flot Krydstogt gennem Skærgården til Brac og Lavendeløen Hvar.
 • Hele 4 nætter på vinøen Peljesac på skønt hotel med dejlig beliggenhed.
 • Mulighed for udflugt til Krka Nationalpark - én af Kroatiens flotteste naturområder.

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 11 x morgenmad
 • 2 x frokost på skibet
 • 10 x aftensmad
 • Udflugter jvnf. program ekskl. entreer
 • Minikrydstogt
 • Flybilletter inkl. lufthavnsafgifter
 • Buskørsel
 • Rejseleder
 • Moms og gebyr til Rejsegarantifonden

 

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 2.498. Kahyt på dæk kr. 598 pr. person. Kahyt over dæk kr. 798 pr. person. Vinsmagning kr.100. Korcula inkl. båd og lokalguide kr. 200. Krka Nationalpark inkl. entré kr. 225. Afbestillingsforsikring kr. 665/945. Flytilslutning fra Aalborg muligt - spørg ved bestilling.


Se film om Kroatien her:

Bestil rejsen

Pris fra 9.998,-

12 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 12 dages rundrejse med fly og bus
 • Det bedste fra Kroatien
 • Krydstogt og dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

12 dage med alle Kroatiens højdepunkter
Drømmer du om maleriske byer, skønne landskaber og sejlads i et af Europas flotteste farvande, så har du alle muligheder på denne rejse. Alle Kroatiens højdepunkter er samlet i en optimal kombination af fly, bus og krydstogtsskib. Fra hovedstaden Zagreb i nord til smukke Dubrovnik i syd, vil du opleve en fantastisk natur og billedskønne byer fyldt med charme, kultur og historie.

Hertil kommer et herligt minikrydstogt fra Split til Hvar og Brac, så du får lejlighed til at slappe af og opleve den smukke kroatiske skærgård fra første parket. Rejsen slutter af i Krka Nationalpark - én af Kroatiens flotteste naturområder med betagende vandfald, smuk natur og spændende historie. Der er dansk rejseleder med fra start til slut, så du får det fulde udbytte. Velkommen til det skønne Kroatien.

Hvar
 

 

Billeder

Dag for dag

1. dag: Udrejse fra København til Zagreb - Orienterende byrundtur
Efter ankomst med rejselederen til fods rundt i Zagrebs bilfrie indre by. Der findes mange perler, som den lille kabelbane til øvre bydel, katedralen med de mere end 100 m. høje spir, det store marked og de lystige cafeer med udendørsservering i den charmerende Tkalciceva gade. Derefter indkvartering på vores centralt beliggende hotel i Zagreb. Middag på hotellet.

 Zagreb Gislev Zagreb marked

2. dag: Norddalmatiens ældste by Zadar
Med bus til kysten til besøg i Zadars gamle bydel. Rejselederen viser dig rundt blandt de mange smukke kirker og seværdigheder. Vi ser også verdens eneste havorgel, hvor bølgerne laver musikken. Byen bærer præg af tidligere at have været underlagt forskellige styrer som Ungarn, Venedig, Østrig og senest Italien frem til 1945. Der vil også være tid på egen hånd til at nyde byens butikker eller den gode lokale maraschinolikør på en af de mange indbydende caféer. Videre mod Biograd for middag og indkvartering på vores hotel.

3. dag: Venezianske Sibenik og kejserbyen Split
Vi forlader Biograd og besøger den charmerende by Sibenik, som var under veneziansk styre helt frem til 1797 og et af de vigtigste kulturelle centre i renæssancens Kroatien. Vi skal bl.a.se Skt. Jakob-katedralen fra 1432 - en af de smukkeste kirker i Kroatien. Her vil også være tid på egen hånd inden vi kører sydpå til Split - en af de mest interessante byer i Kroatien og grundlagt af den romerske kejser Diokletian i år 295. Indkvartering på vores krydstogtskib for de næste 3 nætter. Herefter rundtur med lokalguide i det unikke gamle palads, som er et af de bedst bevarede minder fra romertiden og omgivet af mure, porte, tårne og søjler. Inden for murene er der masser af liv i de smalle stræder, som er fyldt med butikker, lystige caféer og flotte seværdigheder. Vi går igen tilbage til vores skib og middagen spiser vi sammen i skibets restaurant.

4. dag: Krydstogt til Hvar – Adriaterhavets Madeira
Efter morgenmaden stævner vi ud i den smukke kroatiske skærgård, som vi får lejlighed til at nyde fra 1. parket. Frokost om bord inden vi når frem til Hvar – også kaldet Adriaterhavets Madeira på grund af de mange solskinstimer og de vildtvoksende lavendelbuske. Øen har for længst etableret sig, som en af de mest populære øer i Skærgården. Besøg i Hvar by, som grundet sin strategiske beliggenhed blev til et stort veneziansk skattekammer med et væld af smukke bygninger, Europas ældste teater, den venezianske loggia, Skt. Stefan Katedralen og meget mere.

Krydstogt til Hvar – Adriaterhavets Madeira

Rundtur med lokalguide, som giver dig hele historien, inden du får tid på egen hånd i denne perle af en by. Aftensmad på egen hånd i den charmerende gamle havn, hvor restauranterne ligger side om side.

5. dag: Krydstogt til øen Brac og Captains Dinner
Vi sejler mod øen Brac og nyder de smukke panoramaer undervejs. Ophold i den hyggelige lille fiskerby Bol på øens sydside – frokost ombord på skibet. Om eftermiddagen mulighed for at besøge Kroatiens mest berømte strand Zlatni Rat, som også kaldes Det Gyldne Horn, da stranden skifter form efter vind og tidevand. Om aftenen er kaptajnen vært ved en hyggelig middag om bord.

Zlatni Rat Kroatien

6. dag: Krydstogt mod Split og panoramakørsel til Omis og Peljesac
Vi sejler tilbage til Split. Her venter vores bus, som er parat til at køre os ad den kønne strækning mod den frodige halvø Peljesac fyldt med vin, citroner og mandeltræer. Undervejs holder vi pause i den gamle piratby Omis smukt beliggende ved Cetina floden. Om færgetiderne passer med programmet sejler vi fra Ploce på fastlandet til Trpanj på øen Peljesac og herfra kort køretid ad snoede veje med flotte udsigter til vores dejlige hotel i Orebic. Indkvartering på Hotel Grand Azur for de næste 4 nætter. Middag på hotellet.

  

7. dag: Afslapning og gode vine
God tid til den dejlige morgenbuffet på hotellet. På denne fridag får du mulighed for at nyde hotellets swimmingpool eller tage en svømmetur i det krystalklare vand. Der er også mulighed for en lille gåtur til fiskerlejet i Orebic. Følg stien langs vandet og nyd skyggen fra de store træer og livet på vandet. Fra Hotel Grand Azur er der ca. 20 min. gang til Orebic havn. Byen er en rigtig stolt søfartsby, og de dygtige kaptajner fra Orebic havde ry for at være de mest eftertragtede i hele Middelhavsområdet. Det hele kan opleves på byens Søfartsmuseum. Har man mod på lidt mere finder man højt oppe bag hotellet (ca. 1,5 km) det fine gamle Franciskanerkloster fra 1400-tallet, hvorfra udsigten over Orebic og Korcula er ganske betagende. Turen er stejl så det kræver at man er godt gående. Om eftermiddagen orienterende rundtur på øen, som bare er 7 km på sit bredeste sted. Undervejs besøger vi en vinbonde og smager på nogle af Kroatiens bedste vine - tag med og bedøm selv når vi smager de velsmagende dråber. Pris kr. 100. Om aftenen middag på hotellet.

8. dag: Heldagsudflugt til Dubrovnik med lokalguide
Tidlig morgenmad på hotellet og derefter langs den smukke kyststrækning til Dubrovnik. Her mødes vi med vores lokalguide ved én af byens flotte porte og til fods oplever vi byens flotteste seværdigheder som Plac Stradun - byens hovedgade med de mange fine butikker, Rektorpaladset, Domkirken, den charmerende havn og meget mere. Dubrovnik er ikke en stor by, og du bliver hurtig stedkendt mellem de små listige og charmerende stræder. Her er liv og dejlig atmosfære - dette får du også rig mulighed for at opleve på egen hånd. Gå evt. en tur på byens imponerende forsvarsmure (entré 250 Kuna pr. person) eller nyd livet på én af de mange indbydende cafeér. Inkluderet, ekskl. entreer. Tilbage på hotellet venter der endnu en dejlig middag.

Dubrovnik gågade Dubrovnik Faestningsmur


9. dag: Korcula - Marco Polos fødeø
Kort sejltur til den charmerende by Korcula på øen af samme navn. Marco Polos fødeø rangerer højt hos de mange krydstogsskibe i Adriaterhavet, og man forstår hvorfor. Byen ligger malerisk placeret på en halvø mellem tykke gamle forsvarsmure. Inden for murene finder du en betagende by med snævre gader, kirker, torve og indbydende cafeer. Langs den idylliske promenade ligger skibene side om side i det smaragdgrønne vand. Herudover får du mulighed for at opleve den smukt udsmykkede Skt. Markus katedral, bymuseet og klosterskatkammeret. Pris kr. 200 inkl. båd og lokalguide. Middag på hotellet.

10. dag: Panoramatur til Primosten
Efter morgenmaden tager vi afsked med vores dejlige hotel, Orebic og Peljesac. Panoramatur ad kønne kyststrækninger til 2 overnatninger ved den charmerende halvø Primosten. Middag på hotellet.

11. dag: Maleriske vandfald i Krka Nationalpark
Mulighed for at slappe af ved hotellets pool eller tage en dukkert i det dejlige havvand. Fra hotellet kan man også slentre en tur på promenaden langs vandet til den gamle bydel af Primosten, som ligger smukt placeret på en lille halvø. Man kan også vælge at tage med på udflugt til én af Kroatiens smukkeste nationalparker Krka, som med sine flotte vandfald, enestående naturliv og spændende historie, kan betage enhver besøgende. Pris kr. 225 inkl. entré - bestilles med rejsen. Retur til Primosten for middag og den sidste overnatning.  

12. dag: Hjemrejse fra Split
Tidlig afrejse fra hotellet og til lufthavnen i Split. Flyvning via Zagreb til København efter en stor og flot rundrejse.

Skib

Krydstogtsskib Kroatien

Krydstogtskib:

Afrejse 11.05.2020: MS Meridijan
Afrejse 17.09.2020: MS Meridijan
Afrejse 21.09.2020: MS Meridijan
Afrejse 24.09.2020: MS Meridijan
Afrejse 28.09.2020: MS Meridijan

Krydstogtskib i A+ kategori. Alle kahytter er udvendige – størrelse varierer en smule. Indretningen er enkelt og funktionel med skabsplads samt eget bad og toilet. Det er ikke luksus men skibene har charme og en ideel størrelse til sejlads i Skærgården.

Der er 2 separate senge eller en dobbeltseng. Der er 220 volt stik og aircondition – dog kan det forekomme at aircondition slukkes efter midnat. Skibene ligger i havn for natten. Der er ca. 18 kahytter pr skib som er placeret på nederste, mellemste og øverste dæk. Der er et tillæg på kr. 598 pr. person for kahyt på dæk og kr. 798 pr. person for kahyt over dæk. Tillæg for enekahyt er kr. 2.498.

Kahytter under dæk er med koøje. Kahytter på dæk er med koøje/vindue. Kahytter over dæk er med koøje/vindue med udgang til fælles terrasse/areal. Kahytterne kan være uensartede – alle er rengjorte ved rejsens start. Der kan ikke forventes rengøring som på et hotel. Alle kan spise samtidig i restauranten. Skibet rummer også bar og fælles soldæk med solstole.

Hver gæst får udleveret 2 håndklæder på skibet. Har du brug for flere kan det tilkøbes om bord.  Det er en god ide at medbringe ekstra håndklæder hjemmefra.

En enkelt aften vil der være en Captains Dinner. Der er ikke mulighed for at bestille specialkost. Du skal betale for drikkevarer. Vin koster ca. kr. 160 og opefter. Øl på flaske eller fad koster ca. kr. 22 og spiritus koster typisk kr. 35-45 pr drink. Priserne er angivet i kroatiske Kuna. Der må ikke medbringes egne drikkevarer om bord. Der afregnes i kontanter om bord i kroatiske kuna. 

Af sikkerhedsmæssige årsager må der ikke ryges i kahytter eller restaurant. Det er kun tilladt at ryge på afmærkede områder på skibet.

Rejsens pris inkluderer ikke drikkepenge til personalet på skibet. Der er ingen tvang men beregn ca. 5 € om dagen pr person til skibets personale.

Shorts og badetøj er ikke tilladt i restauranten eller baren. Husk gode vandresko til udflugter samt paraply eller regnjakke i tilfælde af regnvejr.


Mistede genstande:
Rederi eller Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for mistede genstande.

Ændring i sejlture og generelle betingelser:
Der tages forbehold for ændring af sejlrute. Gislev Rejsers generelle betingelser gældende – se nærmere på www.gislev-rejser.dk.

Hotel

Hoteller af god standard – uens værelser kan forekomme.

Zagreb – 1 nat:
Hotel Laguna

Kranjčevićeva ul. 29
10000 Zagreb, Kroatien
,

Centralt beliggende hotel i gåafstand til seværdigheder, alle værelser med dusche/toilet, hårtørrer, og tv.
Læs mere om Hotel Laguna

Biograd – 1 nat:

Hotel Kornati, Ilirija Hotels eller Adriatic.
Hoteller af god standard. Alle værelser med dusche/toilet, aircondition, TV, Gratis wifi i lobby. Alle hoteller er beliggende ud til vandet i den lille charmerende by Biograd.
Læs mere om hotel i Biograd

Krydstogt – 3 nætter:
På skib af A + Kategori fra rederiet Katarina Line – skibet ligger i havn om natten.

Orebic – 4 nætter:
Grand Hotel Azur
Petra Kresimira IV 107
20250, Orebić, Kroatien

Læs mere om Grand Hotel Azur

Dejligt hotel beliggende i skønne, grønne omgivelser og lige ud til det krystalklare vand med udsigt til ø-havet og den nærliggende ø Korcula. Serviceminded personale i alle afdelinger af hotellet. Mange hyggelige områder til fælles samvær, aperitifbar, strandbar og fin terrasse. Der er forskellige former for underholdning alt afhængig af sæson. Der er også en dejlig swimmingpool med gratis liggestole og parasoller i grønt område med pinjetæer, nerier og lavendler. Der er håndklædeservice på hotellet når man benytter swimmingpoolen. Privat strand med småsten, hvor der er mulighed for, mod betaling, at leje liggestole og parasoller. På hotellet er der også mulighed for wellness, spørg om priser i receptionen. Der er elevator. I gåafstand (1,5 km op ad bakke) fra hotellet ligger et fint franciskanerkloster og ca. 20 min. gang langs strandpromenaden til den stolte søfartsby Orebic.

Morgen og aftensmad serveres som stor indbydende buffet med varme og kolde retter, salater, desserter med mere. Øl, vin og vand ad libitum til aftensmaden. Der er mulighed for at spise ude på terrassen.
Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, minibar, værdiboks, tv og aircondition. Værelserne er ikke af de største, men moderne og nydeligt indrettet.

Primosten – 2 nætter:
Hotel Zora
Raduča ul. 11
22202 Primošten, Kroatien


3 stjernet hotel – alle værelser med bad/toilet, tv, telefon og aircondition. Balkon eller terrasse. Hotellet råder over restaurant, flere barer, swimmingpool og en skøn beliggenhed ved vandet og 500 meter fra det centrale Primosten. Trogir og lufthavnen i Split er inden for kort køreafstand.
Læs mere om Hotel Zora 

Gæsterne siger

Kroatien med minikrydstogt - det siger gæsterne

"Dejlig informativ og spændende rejse i et dejligt land med en imødekommende befolkning"

" Skøn tur! Krydstogtet var for os sejlere turens højdepunkt. Kaptajnen var fantastisk, dygtig og utrolig serviceminded. Hotellernes beliggenhed var fantastisk"

" En fantastisk smuk, og meget oplevelsesrig tur, som sagtens kan gentages. Første gang vi rejste med Gislev, men bestemt ikke den sidste"

Værd at vide

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Bus:
Kroatisk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i bus, men der holdes passende pauser undervejs.

Fly
Croatia Airlines direkte til Zagreb – nærmere info tilsendes ca. 10 dage før afrejse. Det er muligt at købe indenrigstilslutning fra Aalborg - København - spørg ved bestilling.

Valuta:
1. Kuna (HRK) = ca. 1. DKK. Veksl hjemmefra.

Bemærk:
Rejsen er ikke velegnet for dårligt gående.

Vejr:
Behagelige sydlandske temperaturer - typisk mellem 20 – 27 gr.

Indkøb:
Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

Badning:
Hvis du ønsker at bade i havet, så husk badesko, da der kan være søpindsvin.  

El:
220 v – europæiske stik med 2 ben.

Forsikring:
Husk at checke om du har forsikring inden rejsen begynder – ellers kan vores salgsafdeling være behjælpelig.

 

 

Flyv fra

Fly letter

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Fly
Der flyves med Croatia Airlines - undervejs serveres der en drikkevare og en snack. Udrejse til Zagreb og hjemrejse fra Split. Flytid ca. 2 timer.

Mødetid
Mødetid i Københavns Lufthavn kl. 09.20 - Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Du får tilsendt information om mødested og praktiske detaljer ca. 10 dage før afrejse.

Udrejse
Afrejse fra Københavns Lufthavn kl. 11.20 - Ankomst Zagreb kl. 13.20.

Hjemrejse
Fra Split kl. 06.15 med ankomst til København kl. 10.30. Der mellemlandes i Zagreb. Undervejs serveres en drikkevare og en snack.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER FRA KØBENHAVN. Se nedenstående såfremt du rejser fra Ålborg.


 

Aalborg Lufthavn (Tilslutning)

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Hvis du har købt tilslutning fra Aalborg:

OBS
rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved afrejse gaten.

På afrejsen den 19.09 og 24.09 ingen afrejse fra Aalborg.

Mødetid:
På afrejsen den 11.05 er der mødetid i Aalborg Lufthavn kl. 05.30.
På afrejsen den 21.09 og 28.09 er der mødetid i Aalborg Lufthavn kl. 06.45.

Afgang fra Aalborg
På afrejse den 11.05 er der afrejse fra Aalborg Lufthavn kl. 07.00 - ankomst til København kl. 07.50.
På afrejsen den 21.09 og 28.09 er der afrejse kl. 08.15 - ankomst til København kl. 09.00.

Hjemrejse fra København
Afrejse fra København kl.12.00 - ankomst til Aalborg kl. 12.50.


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Kroatien med minikrydstogt

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
11-05-2020FlyMere end 89.998,-Bestil rejsenMere information
11-05-2020FlyRing til os10.925,-Mere information
17-09-2020FlyRing til os10.998,-Mere information
21-09-2020FlyMere end 810.998,-Bestil rejsenMere information
21-09-2020FlyRing til os11.998,-Mere information
24-09-2020FlyMere end 810.998,-Bestil rejsenMere information
28-09-2020FlyMere end 810.498,-Bestil rejsenMere information
28-09-2020Fly811.498,-Bestil rejsenMere information