Skip to main content

Ferie i Dubrovnik og den Kroatiske Skærgård

-
Dubrovnik, Ston og Korcula

Dubrovnik og Det Kroatiske Øhav

Oplevelsesrig rejse til perlerne i den Kroatiske Skærgård inkl. skønt hotel med halvpension, vin, øl og vand ad libitum alle aftener.

Store oplevelser i Den Kroatiske Skærgård

Dobrodosli og velkommen til Kroatiens smukke perler, skønt beliggende i den solrige Kroatiske Skærgård. Her er klimaet mildt og dejligt allerede i de tidlige forårsmåneder, og de naturskønne omgivelser er balsam for sjælen. De kroatiske perler Dubrovnik, Ston og Korcula gemmer på et væld af gode oplevelser, krystalklart vand og charmerende byer.

Du skal bo hele seks nætter på det flotte Grand Azur Hotel på den frodige halvø Peljesac - en af Kroatiens bedst bevarede hemmeligheder og en skøn perle i det Kroatiske øhav. Sidste nat bor du på 3-stjernet hotel med halvpension ved Dubrovnik.

Glæd dig til

 • Oplev halvøen Peljesac – en af Kroatiens dejlige og uspolerede øer
 • 6 nætter på dejligt hotel med skøn beliggenhed, halvpension og drikkelse inkluderet
 • Mulighed for at smage Kroatiens berømte østers, gode vine og besøg Marco Polos fødeø
 • Charmerende Dubrovnik – Europas smukkeste by med sidste nat på hotel med halvpension

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Drikkelse ad libitum til maden på Peljesac
 • Byrundtur i Orebic
 • Vandretur til kloster
 • Lokalguide i Dubrovnik
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfer fra/til lufthavnen
 • Rejseleder.
  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Dobrodosli og velkommen til Kroatiens smukke skærgård

  Med fly fra København via Zagreb til Dubrovnik, hvor vi bliver mødt af et hjerteligt velkommen af vores kroatiske chauffør.

  Videre med den komfortable bus til indkvartering og middag inkl. drikkevarer på vores hotel for de næste 6 nætter.

 • Dag 2: Orienterende tur til Orebic

  Med rejselederen går vi langs vandet den korte tur til Orebic. Byen ligger smukt placeret ved Peljeski-kanalen og er en stolt søfartsby, hvorfra de dygtige kaptajner kaptajner havde ry for at være de mest eftertragtede i hele Middelhavsområdet. Det hele kan opleves på byen søfartsmuseum.

  Rejselederen viser rundt i byen, så du hurtigt føler dig hjemme. Eftermiddagen er på egen hånd til at nyde hotellets gode faciliteter, slappe af ved poolen eller tage en svømmetur i det fristende vand ved hotellets strand. Orienterende tur inkluderet.

 • Dag 3: Frodige Peljesac og vidunderlige vine

  Orienterende rundtur på øen, som bare er 7 km på sit bredeste sted, i nærmere øjesyn. Peljesac er en af Kroatiens bedst bevarede hemmeligheder og du finder her nogle af Kroatiens bedste vine, produceret efter gamle græske og romerske traditioner samt velsmagende østers og muslinger, som regionen er kendt for.

  Øen er endnu ganske uberørt og de bjergrige landskaber strækker sig så langt øjet rækker. Smukke strande med krystalklart vand gemmer sig i de små bugter og vinmarkerne pryder de stejle skråninger. Undervejs besøger vi en vinbonde og smager på nogle af øens dejlige vine - tag med og bedøm selv når vi smager de velsmagende dråber.

  Pris for udflugt kr. 250 inkl. vingårdsbesøg og smagning. Bestilles med rejsen.

 • Dag 4: Bymuren i Ston og østers i Mali Ston

  Hyggelig udflugt til byen Ston med den 5 km lange bymur fra det 14. og 15. århundrede og som kaldes Europas svar på Den Kinesiske Mur. Med rejselederen rundt i byen og mulighed for at gå en tur på bymuren.

  Mærk historiens vingesus og nyd den skønne udsigt fra det imponerende bygningsværk. Vi besøger også det lokale saltværk, hvor vi ser hvordan man producerer salt fra havet. Dette gøres stadig på traditionel vis.

  Herfra til Mali Ston, som betyder Lille Ston. Byen er kendt for sin østersproduktion, som nogle mener er de bedste i hele verden. Du får mulighed for at smage og spise en dejlig frokost i byen.

  Udflugtspris kr. 350 inkl. entré, østerssmagning og frokost.
  Bestilles med rejsen.

 • Dag 5: Afslapning på hotellet eller hyggelig vandretur til det lokale kloster

  Brug dagen til at slappe af på hotellet og stranden eller tag med rejselederen på en vandretur (ca. 1,5 km.) til det lokale franciscaner kloster fra 1400-tallet, der er beliggende på en bakketop ca. 152 meter over havet. Herfra får du en fantastisk udsigt ud over Orebic og Korcula. Turen er stejl så det kræver at man er godt gående.

  Resten af dagen har du til egne oplevelser. Har man lyst til bare at slappe af i skyggen og nyde lidt koldt at drikke eller en let frokost, finder man til højre for hotellet en lille hyggelig restaurant beliggende ved den lille sti ved vandet blandt høje træer.
  Vandretur inkluderet.

 • Dag 6: Korcula – Marco Polos fødeø

  Fra havnen i Orebic tager vi passagerfærgen til byen Korcula på øen af samme navn. Marco Polos fødeø rangerer højt hos de mange krydstogsskibe i Adriaterhavet, og man forstår hvorfor. Byen ligger malerisk placeret på en halvø mellem tykke gamle forsvarsmure. Inden for murene finder du en betagende by med snævre gader, kirker, torve og indbydende cafeer.

  Langs den idylliske promenade ligger skibene side om side i det smaragdgrønne vand. Herudover får du mulighed for at opleve den smukt udsmykkede Skt. Markus katedral, bymuseet og klosterskatkammeret.

  Pris kr. 250 inkl. billet til båd ekskl. evt. entréer. Bestilles med rejsen.

 • Dag 7: Charmerende Dubrovnik – Europas smukkeste by

  Tidlig morgenmad på hotellet og derefter langs den smukke kyststrækning til Dubrovnik. Her mødes vi med vores lokalguide ved én af byens flotte porte og til fods oplever vi byens flotteste seværdigheder som Plac Stradun - byens hovedgade med de mange fine butikker, Rektorpaladset, Domkirken, den charmerende havn og meget mere. Dubrovnik er ikke en stor by, og du bliver hurtigt stedkendt mellem de små listige og charmerende stræder.

  Her er liv og dejlig atmosfære - dette får du også rig mulighed for at opleve på egen hånd. Gå evt. en tur på byens imponerende forsvarsmure (entré 250 Kuna pr. person) eller nyd livet på én af de mange indbydende cafeér.

  I løbet af eftermiddagen til vores hotel ved Dubrovnik og indkvartering samt middag.

 • Dag 8: Hjemrejse til Danmark

  Kort transfer til lufthavnen i Dubrovnik og herfra flyver vi tilbage til København efter 8 flotte dage i det Kroatiske øhav.

Hotel

 • Dag 1-7

  Aminess Grand Azur Hotel, Orebic

  Dejligt hotel beliggende i skønne, grønne omgivelser og lige ud til det krystalklare vand med udsigt til ø-havet og den nærliggende ø Korcula. Serviceminded personale i alle afdelinger af hotellet. Mange hyggelige områder til fælles samvær, aperitifbar, strandbar og fin terrasse. Der er forskellige former for underholdning alt afhængig af sæson.

  Der er også en dejlig swimmingpool med gratis liggestole og parasoller i grønt område med pinjetræer, nerier og lavendler. Der er håndklædeservice på hotellet når man benytter swimmingpoolen. Privat strand med småsten, hvor der er mulighed for, mod betaling, at leje liggestole og parasoller. På hotellet er der også mulighed for wellness, spørg om priser i receptionen. Der er elevator.

  I gåafstand (1,5 km op ad bakke) fra hotellet ligger et fint franciskanerkloster og ca. 20 min. gang langs strandpromenaden til den stolte søfartsby Orebic.

  Morgen og aftensmad serveres som stor indbydende buffet med varme og kolde retter, salater, desserter med mere. Øl, vin og vand ad libitum til aftensmaden. Der er mulighed for at spise ude på terrassen.

  Alle værelser med bad, toilet, hårtørrer, minibar, værdiboks, tv og aircondition. Værelserne er ikke af de største, men moderne og nydeligt indrettet.

  Læs mere om Aminess Grand Hotel Azur Peljesac

  Afstand til centrum20 minutters gang
  AirconditionJa
  BalkonMulighed for tilkøb
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  MinibarJa
  Privat strandJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wellness områdeJa

Kort

Rejse til Kroatien

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Badning

  Hvis du ønsker at bade i havet, så husk badesko.

 • Bagage

  Du må medtage følgende bagage på:

  Croatia Airlines: Du må medtage 23 kg checked-in bagage samt 8 kg i håndbagage.

  Norwegian: Du må medtage 23 kg checked-in bagage samt 10 kg i håndbagage.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Kroatien

  Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet i Kroatien

  220 v – europæiske stik med 2 ben.

 • Entréer

  Er eksklusive medmindre andet er nævnt – beregn ca. € 20.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Fly

  Der flyves med Croatia Airlines eller Norwegian.

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Forplejning på flyet

  Mulighed for at købe drikkelse og et let måltid ombord – betales med kreditkort.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Information om Aalborg Lufthavn

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Læs mere her: www.aal.dk

  Bemærk: Rejser du fra Aalborg med tilslutningsfly via København, skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rabatter

  3. person fra 14 år i opredning kr. 300
  1 barn (0-6,99 år) i opredning i værelse med 2 voksne kr. 500
  1 barn (7-13,99) i opredning i værelse med 2 voksne kr. 300
  1 barn (0-6,99 år) i værelse med 1 voksen kr. 500
  1 barn (7-13.99 år) i værelse med 1 voksen kr. 300
  2 børn (0-13,99) i værelse med 2 voksne kr. 300 pr. barn

 • Shopping

  Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 898.
  Junior suite med balkon mod havet på Peljesac kr. 698 pr. person.
  Dobbeltværelse med fransk balkon mod havet på Peljesac kr. 298 pr. person.

  Udflugt på Pejlesac inkl. vinsmagning kr. 250.
  Udflugt til Ston med frokost og østers kr. 350.
  Udflugt til Korcula inkl. sejlads og guide kr. 250.
  Flytilslutning Aalborg-København t/r kr. 1.300.

  Alle bestilles med rejsen.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Ud- og hjemrejse

  Afrejse den 29. april - 13. maj 2023
  Fra Aalborg kl. 09.40 til København med ankomst kl. 10.20.
  Fra København kl. 11.20 til Zagreb med ankomst kl. 13.35. Videre fra Zagreb kl. 14.25 til Dubrovnik med ankomst kl. 15.20.

  Hjemrejse:
  Fra Dubrovnik kl. 06.15 til Zagreb med ankomst kl. 07.10. Videre fra Zagreb kl. 08.10 til København med ankomst kl. 10.30.
  Fra København kl. 11.40 til Aalborg med ankomst kl. 12.35.

  Afrejse den 20. maj, 30. september og 7. oktober 2023
  Fra København kl. 12.25 til Dubrovnik med ankomst kl. 14.45.
  Fra Dubrovnik kl. 15.30 til København med ankomst kl. 17.50.

  Tilslutning fra Aalborg er ikke muligt på disse afgange.
   

  Afrejse den 16. september og 23. september 2023
  Fra Aalborg kl. 09.40 til København med ankomst kl. 10.20.
  Fra København kl. 11.20 til Zagreb med ankomst kl. 13.35. Videre fra Zagreb kl. 14.25 til Dubrovnik med ankomst kl. 15.20

  Hjemrejse:
  Fra Dubrovnik kl. 06.15 til Zagreb med ankomst kl. 07.10. Videre fra Zagreb kl. 08.10 til København med ankomst kl. 10.30.
  Fra København kl. 11.40 til Aalborg med ankomst kl. 12.35.

 • Valuta i Kroatien

  Euro. 1 € = 7,5 kr.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Generelt sensommer og forårvejr med en dagstemperatur på omkring 20 grader.
  Læs mere om vejret i Kroatien her

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu