Skip to main content

Rejse til Balkan

-
Stor skønhed, lidenskab og spændende historie

Balkans Højdepunkter

Spændende rundrejse gennem det fascinerende Balkan fra Zagreb i nord til Sarajevo i syd og slutteligt Beograd i øst.

Vi starter i Kroatiens hovedstad og kulturelle centrum Zagreb, som er fyldt med historie, små oaser og flotte bygningsværker. Fra Zagreb i nord til flotte naturoplevelser i Nationalparken Plitvice, via De Bosniske Pyramider til skønne Sarajevo - en af Europas mest interessante byer, hvor en lokalguide viser dig rundt i byens historiske kvarter med Katedralen, Moskeen, basaren og Befrielsespladsen. Vi hører den dramatiske historie om byens mere end 3 år lange belejring og fortsætter turen til Beograd i Serbien - Balkans bankende hjerte, der byder på et væld af seværdigheder, kultur og pulserende liv. Velkommen til betagende Balkan.

Glæd dig til

 • Flot og alsidig rundrejse til 3 spændende hovedstæder på Balkan
 • Inklusiv halvpension, alle udflugter og lokalguider
 • Spændende byrundture i Zagreb, Sarajevo og Beograd
 • Besøg og rundvisning med lokalguide i Nationalparken Plitvice
 • Oplev de ukendte Bosniske Pyramider på turen til Sarajevo

Inkluderet i rejsens pris

 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag
 • 1 x afslutningsmiddag på lokal restaurant i Beograd
 • 1 x frokost inkl. drikkevarer på dag 6
 • Udflugter jf. program
 • Entré til Plitvice National Park
 • Entré til Sarajevo-tunnellen
 • Entré til St. Sava Kirken
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Rejseleder

  Dagsprogram

  • Dag 1: Udrejse med fly til Zagreb

   I lufthavnen venter vores kroatiske bus og efter en kort transfer tjekker vi ind på vores hotel for de næste 2 nætter. Gå med rejselederen eller nyd tiden på egen hånd inden middagen på hotellet. Inkluderet.

  • Dag 2: Zagrebs hyggelige oaser

   Byrundtur med lokalguide i den charmerende hovedstad med de grønne parker, blå sporvogne, stemningsfulde gader og smukke arkitektur. Vi kommer rundt i den øvre og nedre bydel med katedralen, markedet og parlamentet. Lokalguiden tager os med i kabelbanen, som er den ældste form for transport i byen og beskyttet som et kulturelt monument. Den forbinder den nedre og øvre del af byen og er den korteste af sin slags i verden med en skinnelængde på kun 66 meter. Den kører hvert 10 minut og vi har inkluderet billetten. Også tid på egen hånd til at opleve endnu flere af de mange spændende seværdigheder Zagreb har at byde på. Besøg f.eks. Lotrscak Tower, et af de to velbevarede befæstede tårne, som stammer fra det 13. århundrede og blev bygget til at beskytte den sydlige port af Gradec bymur. Hver dag kl. 12.00 affyres der skud fra tårnets kanon, hvilket kan høres de fleste steder i byen. På St. Marks torvet, som er den øvre bydels hjerte, finder du St. Marks Kirken, Parlamentet, Museum of Native Art og Museum of Broken Relationships - blot for at nævne nogle få. Du kan slentre i de små gader og nyde frokosten på én af de mange charmerende caféer, som byen er kendt for. Sidst på eftermiddagen returkørsel til hotellet og mulighed for afslapning inden aftenens middag serveres i hotellets restaurant. Inkluderet.

  • Dag 3: Nationalpark Plitvice

   Vi forlader Zagreb og begiver os sydpå til Plitvice Nationalpark. Her venter en naturoplevelse af de helt store – skovklædte bjerge omkranser 16 smaragdgrønne og turkisblå søer, som forbindes af større og mindre vandfald. I Plitvice venter vores lokalguide, som tager os med rundt i parken. Også mulighed for tid på egen hånd til at nyde dette vidunderlige område. Indkvartering tæt på nationalparken og middag på hotellet. Inkluderet.

  • Dag 4: Bosniske Pyramider og Sarajevo

   Med stop undervejs går turen til landsbyen Visoko tæt på Sarajevo. Her ser vi de De Bosniske Pyramider, som menes at være en del af et gammelt menneskeskabt pyramidekompleks. Denne forestilling afvises dog af vestlige arkæologer og geologer, der er i dag stadig afviser eksistensen af en eller flere pyramider. De mange tilrejsende frivillige og øvrige nysgerrige turister har dog gjort området til en af de største turistattraktioner i Bosnien. Vi ser disse omdiskuterede bakker, inden turen fortsætter til Sarajevo og vores hotel for de næste 2 nætter. Indkvartering og middag på hotellet. Inkluderet.

  • Dag 5: Sarajevo i krig og kærlighed

   Stor byrundtur med lokalguide til den centrale del af byen, der på grund af de mange forskellige religioner også kaldes Europas Jerusalem. Vi ser kirker, mageløse moskeer, høje minareter og farverige basarer med duftende kaffe og eksotiske krydderier. Her leves livet med kærlighed og lidenskab - måske var det medvirkende til, at byen kunne overleve en mere end 3 år lang belejring i 1990´erne. Vi besøger Sarajevo-tunnelen, også kendt som Tunnel of Hope (entré inkluderet). Den ca. 800 meter lange og 1,6 meter høje tunnel blev bygget i 1993 og dens eksistens, blev i flere år holdt hemmelig.
   20 år efter fredsaftalen har byen meget mere at byde på end den spændende, men grufulde, historie om belejringen. Den gamle bydel Bascarsija er en tidslomme med små handelsgader med tæppehandlere, guldsmede og kaffehandlere. Fra de ophængte højtalere lyder en behagelig sprød jazz, som kun afbrydes af den poetiske messen fra moskeens tårn. Byen er en sammensætning af ortodokse, muslimer, katolikker og jøder og de klikkende hæle på fortovet afslører at her er det ikke nødvendigt at tildække sig eller at man støder nogle med en afslappet påklædning. Her er et aktivt natteliv som i andre storbyer - blot er priserne meget lavere. Resten af dagen til egen disposition inden middag på hotellet. Inkluderet.

  • Dag 6: Gennem Bosnien til Beograd

   Vi forlader Sarajevo og kører gennem, de nu fredelige landskaber mod byen Zvornik ved floden Drina i grænselandet mod Serbien. Byen blev under den jugoslaviske borgerkrig indtaget af serberne og var offer for etniske udrensninger og forfølgelser, som man også så i Srebrenica, som ligger 53 km syd herfra. Vi gør stop i Trsic og spiser en dejlig 3-retters frokost (inkluderet) på en lokal restaurant inden vi hen på eftermiddagen ankommer til Beograd. Indkvartering for de næste 2 nætter og efterfølgende middag på vores hotel. Inkluderet.

  • Dag 7: Beograd - Balkans bankende hjerte

   Beograd betyder den hvide by - et navn som menes at stamme fra 800-tallet, hvor byens mure var i lyse limsten. Byen var tidligere hovedstad i Jugoslavien fra 1918 til 2013 og nu hovedstad for Serbien. Byen rummer ca. 1,7 million indbyggere. Vores lokalguide tager os med til Saint Sava kirken – en af verdens største ortodokse kirker. Herfra til Kalemegdanfæstningen, et åndehul og kernen i den gamle bydel, hvor floderne Sava og Donau løber sammen i den maleriske by. Der bliver også tid på egen hånd i bohemekvarteret Skardarlija, der er fyldt med caféer og kunsterne. Du kan også besøge Nikola Tesla Museet, der fortæller om den berømte serbiske fysiker og opfinder, som var bagmanden bag vekselstrømmen og radioen. Byen kaldes også New York på lavbudget – da der er mange lighedspunkter. I Dorcol kvarteret finder du et væld af specialbutikker, antikvariater, caféer, barer og restauranter. Ved Sava-kajen for foden af Kaleg-megdan fæstningen kan du nyde en flot solnedgang. Og ved Brankov broen finder du mange små hyggelige jazz klubber. Livet står aldrig stille i Beograd - det gælder bare om at vælge. Om aftenen afslutningsmiddag på en lokal restaurant i byen. Inkluderet.

  • Dag 8: Hjemrejse fra Beograd til Danmark

   Vi nyder morgenmaden på hotellet og har nogle timer til egen disposition inden vi kører mod lufthavnen og flyver til Billund eller København efter nogle spændende dage på Balkan.

  Hoteller

  • Dag 1-3

   Hotel Laguna, Zagreb

   Pænt hotel beliggende i rolige omgivelser med ca. 20 min gang fra den centrale del af Zagreb. Hotellet har en café-bar samt restaurant, som tilbyder nationale specialiteter fra hele Kroatien. Derudover serveres også internationale retter og vegetarisk mad. Alle hotellets værelser er funktionelt indrettet med satellit tv, air conditioning og gratis wi-fi.

   AirconditionJa
   BarJa
   RestaurantJa
   TVJa
   Wi-fiJa
   ElevatorJa
   HårtørrerJa
   Indendørs swimmingpoolJa
   LoungeJa
   MinibarJa
   SaunaJa
   SolterrasseJa
   SpaområdeJa
   Udendørs swimmingpoolJa
   VærdiboksJa
   Wellness områdeJa
  • Dag 3-4

   Hotel Jezero

   Hotel Jezero er beliggende i den centrale del af Plitvice Nationalpark, ca. 300 m fra Kozjak søen. Hotellet har en afslappet atmosfære og komfortable omgivelser i restauranten og lobbybaren. Alle værelser har TV, safe til værdigenstande, minibar og gratis Wi-Fi.

   Læs mere om Hotel Jezero

   BarJa
   RestaurantJa
   TVJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa
  • Dag 4-6

   Hotel Holiday

   Komfortabelt hotel med moderne indretning. Her er en restaurant med et internationalt køkken, aperitifbar, caféområde, wellness, spa og fitness. Pæn lobby med frisør, butik og vekselkontor. Alle værelser har air conditioning, tv, minibar og gratis wi-fi. Badeværelser med hårtørrer og badekåber. Der kan forekomme badekar på værelserne.

   Læs mere om Hotel Holiday

   AirconditionJa
   BarJa
   FitnessrumJa
   HårtørrerJa
   RestaurantJa
   SpaområdeJa
   TVJa
   Wellness områdeJa
   Wi-fiJa
  • Dag 6-8

   Hotel Rex

   Hotel Rex er beliggende i det rolige embassadeområde og dog alligevel tæt på byens centrale del. Komfortable værelser i klassisk design med TV, minibar, air conditioning, hårtørrer, boks, telefon og gratis wi-fi. Hotellets restaurant byder på såvel national som internationalt køkken og hotellet har i øvrigt en hyggelig bar med terasse. Der er elevator og frisør på hotellet.

   Læs mere om Hotel Rex

   AirconditionJa
   BarJa
   ElevatorJa
   HårtørrerJa
   RestaurantJa
   TVJa
   VærdiboksJa
   Wi-fiJa

  Kort

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Bus

   Bus af god standard med aircondition. Der er ikke toilet i bussen, men der holdes passende pauser undervejs.

  • Bus på flyrejser

   På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

   Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

   På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

  • Drikkepenge i Kroatien

   Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

  • Elektricitet

   220 v – europæiske stik med 2 ben, adapter ikke nødvendig.

  • Elektricitet i Kroatien

   220 v – europæiske stik med 2 ben.

  • Entréer

   Er ikke inkluderet medmindre andet er nævnt – beregn ca. Kr. 350.

  • Find et fly

   Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
   www.flightradar24.com

  • Flybillet

   Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

   Rejser til Europa
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

   Rejser til oversøiske rejsemål
   Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
   Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

  • Forsinkelse

   Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

  • Fysisk formåen

   Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

  • Information om Billund Lufthavn

   Adresse
   Passagerterminalen 10
   7190 Billund

   Læs mere her: www.bll.dk

   Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


  • Information om Københavns Lufthavn

   Adresse
   Lufthavnsboulevarden 6
   2770 Kastrup

   Læs mere her: Københavns lufthavn

   Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

   GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

  • Klima

   Generelt sensommer og forårvejr med en dagstemperatur på omkring 20 grader.

   Læs mere om vejret i Zagreb her. 

   Læs mere om vejret i Plitvice her. 

   Læs mere om vejret i Sarajevo her. 

   Læs mere om vejret i Beograd her. 

  • Medicin på flyrejser

   Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

   Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

   Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

   Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

   Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

  • Mødetid på flyrejser

   Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

   København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
   Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
   Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
   Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
   Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
   Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

  • Pas - på flyrejser

   Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

   Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  • Plads i flyet

   Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

  • Shopping

   Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

  • Tillæg

   Enkeltværelse kr. 1.198. 

   Afbestillingsforsikring kr. 725.

  • Tilskud på flyrejser

   Kør gratis over Storebælt
   Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

   Transport til nærmeste påstigningssted
   Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

   Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

   Nat med Rabat
   Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

  • Valuta

   Euro og kroatiske Kuna (HRK) - Der kan herefter veksles lokalt i Bosnien (Konvertible Mark (KM) og i Serbien – Serbiske Dinarer (RSD).

  • Valuta i Kroatien

   Euro. 1 € = 7,5 kr.

  • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

   Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

  • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

   Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

  • Vil du vide mere om din flyrejse?

   Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

  • Ønsker til indkvartering på flyrejser

   Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu