Skip to main content

Rejse til Balkan

-
Stor skønhed, lidenskab og spændende historie

Balkans Højdepunkter

Spændende rundrejse gennem det fascinerende Balkan fra Zagreb i nord til Sarajevo i syd og slutteligt Beograd i øst.

Vi starter i Kroatiens hovedstad og kulturelle centrum Zagreb, som er fyldt med historie, små oaser og flotte bygningsværker. Fra Zagreb i nord til flotte naturoplevelser i Nationalparken Plitvice, via De Bosniske Pyramider til skønne Sarajevo - en af Europas mest interessante byer, hvor en lokalguide viser dig rundt i byens historiske kvarter med Katedralen, Moskeen, basaren og Befrielsespladsen. Vi hører den dramatiske historie om byens mere end 3 år lange belejring og fortsætter turen til Beograd i Serbien - Balkans bankende hjerte, der byder på et væld af seværdigheder, kultur og pulserende liv. Velkommen til betagende Balkan.

Glæd dig til

 • Flot og alsidig rundrejse til 3 spændende hovedstæder på Balkan
 • Inklusiv halvpension, alle udflugter og lokalguider
 • Spændende byrundture i Zagreb, Sarajevo og Beograd
 • Besøg og rundvisning med lokalguide i Nationalparken Plitvice
 • Oplev de ukendte Bosniske Pyramider på turen til Sarajevo

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse med fly til Zagreb

  I lufthavnen venter vores kroatiske bus og efter en kort transfer tjekker vi ind på vores hotel for de næste 2 nætter. Gå med rejselederen eller nyd tiden på egen hånd inden middagen på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 2: Zagrebs hyggelige oaser

  Byrundtur med lokalguide i den charmerende hovedstad med de grønne parker, blå sporvogne, stemningsfulde gader og smukke arkitektur. Vi kommer rundt i den øvre og nedre bydel med katedralen, markedet og parlamentet. Lokalguiden tager os med i kabelbanen, som er den ældste form for transport i byen og beskyttet som et kulturelt monument. Den forbinder den nedre og øvre del af byen og er den korteste af sin slags i verden med en skinnelængde på kun 66 meter. Den kører hvert 10 minut og vi har inkluderet billetten. Også tid på egen hånd til at opleve endnu flere af de mange spændende seværdigheder Zagreb har at byde på. Besøg f.eks. Lotrscak Tower, et af de to velbevarede befæstede tårne, som stammer fra det 13. århundrede og blev bygget til at beskytte den sydlige port af Gradec bymur. Hver dag kl. 12.00 affyres der skud fra tårnets kanon, hvilket kan høres de fleste steder i byen. På St. Marks torvet, som er den øvre bydels hjerte, finder du St. Marks Kirken, Parlamentet, Museum of Native Art og Museum of Broken Relationships - blot for at nævne nogle få. Du kan slentre i de små gader og nyde frokosten på én af de mange charmerende caféer, som byen er kendt for. Sidst på eftermiddagen returkørsel til hotellet og mulighed for afslapning inden aftenens middag serveres i hotellets restaurant. Inkluderet.

 • Dag 3: Nationalpark Plitvice

  Vi forlader Zagreb og begiver os sydpå til Plitvice Nationalpark. Her venter en naturoplevelse af de helt store – skovklædte bjerge omkranser 16 smaragdgrønne og turkisblå søer, som forbindes af større og mindre vandfald. I Plitvice venter vores lokalguide, som tager os med rundt i parken. Også mulighed for tid på egen hånd til at nyde dette vidunderlige område. Indkvartering tæt på nationalparken og middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 4: Bosniske Pyramider og Sarajevo

  Med stop undervejs går turen til landsbyen Visoko tæt på Sarajevo. Her ser vi de De Bosniske Pyramider, som menes at være en del af et gammelt menneskeskabt pyramidekompleks. Denne forestilling afvises dog af vestlige arkæologer og geologer, der er i dag stadig afviser eksistensen af en eller flere pyramider. De mange tilrejsende frivillige og øvrige nysgerrige turister har dog gjort området til en af de største turistattraktioner i Bosnien. Vi ser disse omdiskuterede bakker, inden turen fortsætter til Sarajevo og vores hotel for de næste 2 nætter. Indkvartering og middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 5: Sarajevo i krig og kærlighed

  Stor byrundtur med lokalguide til den centrale del af byen, der på grund af de mange forskellige religioner også kaldes Europas Jerusalem. Vi ser kirker, mageløse moskeer, høje minareter og farverige basarer med duftende kaffe og eksotiske krydderier. Her leves livet med kærlighed og lidenskab - måske var det medvirkende til, at byen kunne overleve en mere end 3 år lang belejring i 1990´erne. Vi besøger Sarajevo-tunnelen, også kendt som Tunnel of Hope (entré inkluderet). Den ca. 800 meter lange og 1,6 meter høje tunnel blev bygget i 1993 og dens eksistens, blev i flere år holdt hemmelig.
  20 år efter fredsaftalen har byen meget mere at byde på end den spændende, men grufulde, historie om belejringen. Den gamle bydel Bascarsija er en tidslomme med små handelsgader med tæppehandlere, guldsmede og kaffehandlere. Fra de ophængte højtalere lyder en behagelig sprød jazz, som kun afbrydes af den poetiske messen fra moskeens tårn. Byen er en sammensætning af ortodokse, muslimer, katolikker og jøder og de klikkende hæle på fortovet afslører at her er det ikke nødvendigt at tildække sig eller at man støder nogle med en afslappet påklædning. Her er et aktivt natteliv som i andre storbyer - blot er priserne meget lavere. Resten af dagen til egen disposition inden middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 6: Gennem Bosnien til Beograd

  Vi forlader Sarajevo og kører gennem, de nu fredelige landskaber mod byen Zvornik ved floden Drina i grænselandet mod Serbien. Byen blev under den jugoslaviske borgerkrig indtaget af serberne og var offer for etniske udrensninger og forfølgelser, som man også så i Srebrenica, som ligger 53 km syd herfra. Vi gør stop i Trsic og spiser en dejlig 3-retters frokost (inkluderet) på en lokal restaurant inden vi hen på eftermiddagen ankommer til Beograd. Indkvartering for de næste 2 nætter og efterfølgende middag på vores hotel. Inkluderet.

 • Dag 7: Beograd - Balkans bankende hjerte

  Beograd betyder den hvide by - et navn som menes at stamme fra 800-tallet, hvor byens mure var i lyse limsten. Byen var tidligere hovedstad i Jugoslavien fra 1918 til 2013 og nu hovedstad for Serbien. Byen rummer ca. 1,7 million indbyggere. Vores lokalguide tager os med til Saint Sava kirken – en af verdens største ortodokse kirker. Herfra til Kalemegdanfæstningen, et åndehul og kernen i den gamle bydel, hvor floderne Sava og Donau løber sammen i den maleriske by. Der bliver også tid på egen hånd i bohemekvarteret Skardarlija, der er fyldt med caféer og kunsterne. Du kan også besøge Nikola Tesla Museet, der fortæller om den berømte serbiske fysiker og opfinder, som var bagmanden bag vekselstrømmen og radioen. Byen kaldes også New York på lavbudget – da der er mange lighedspunkter. I Dorcol kvarteret finder du et væld af specialbutikker, antikvariater, caféer, barer og restauranter. Ved Sava-kajen for foden af Kaleg-megdan fæstningen kan du nyde en flot solnedgang. Og ved Brankov broen finder du mange små hyggelige jazz klubber. Livet står aldrig stille i Beograd - det gælder bare om at vælge. Om aftenen afslutningsmiddag på en lokal restaurant i byen. Inkluderet.

 • Dag 8: Hjemrejse fra Beograd til Danmark

  Vi nyder morgenmaden på hotellet og har nogle timer til egen disposition inden vi kører mod lufthavnen og flyver til Billund eller København efter nogle spændende dage på Balkan.

Hoteller

 • Dag 1-3

  Hotel Laguna

  Pænt hotel beliggende i rolige omgivelser med ca. 20 min gang fra den centrale del af Zagreb. Hotellet har en café-bar samt restaurant som tilbyder nationale specialiteter fra hele Kroatien. Derudover serveres også internationale retter og vegetarisk mad. Alle hotellets værelser er funktionelt indrettet med satellit tv, air conditioning og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Hotel Laguna

  AirconditionJa
  BarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiJa
 • Dag 3-4

  Hotel Jezero

  Hotel Jezero er beliggende i den centrale del af Plitvice Nationalpark, ca. 300 m fra Kozjak søen. Hotellet har en afslappet atmosfære og komfortable omgivelser i restauranten og lobbybaren. Alle værelser har TV, safe til værdigenstande, minibar og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Hotel Jezero

  BarJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa
 • Dag 4-6

  Hotel Holiday

  Komfortabelt hotel med moderne indretning. Her er en restaurant med et internationalt køkken, aperitifbar, caféområde, wellness, spa og fitness. Pæn lobby med frisør, butik og vekselkontor. Alle værelser har air conditioning, tv, minibar og gratis wi-fi. Badeværelser med hårtørrer og badekåber. Der kan forekomme badekar på værelserne.

  Læs mere om Hotel Holiday

  AirconditionJa
  BarJa
  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  TVJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiJa
 • Dag 6-8

  Hotel Rex

  Hotel Rex er beliggende i det rolige embassadeområde og dog alligevel tæt på byens centrale del. Komfortable værelser i klassisk design med TV, minibar, air conditioning, hårtørrer, boks, telefon og gratis wi-fi. Hotellets restaurant byder på såvel national som internationalt køkken og hotellet har i øvrigt en hyggelig bar med terasse. Der er elevator og frisør på hotellet.

  Læs mere om Hotel Rex

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
07-10-2022Se afrejsetider 8 dageFly fra Københavns LufthavnMere end 87.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bus

  Bus af god standard med aircondition. Der er ikke toilet i bussen, men der holdes passende pauser undervejs.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge i Kroatien

  Det er kutyme at give drikkepenge til restaurations- og servicepersonale.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  220 v – europæiske stik med 2 ben, adapter ikke nødvendig.

 • Elektricitet i Kroatien

  220 v – europæiske stik med 2 ben.

 • Entréer

  Er ikke inkluderet medmindre andet er nævnt – beregn ca. Kr. 350.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rejse er ikke egnet for gangbesværede, da en stor del af udflugterne foregår til fods. Der forekommer både trapper og kuperet terræn.

 • Information om Billund Lufthavn

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Læs mere her: www.bll.dk

  Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen på dig/jer.


 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Klima

  Generelt sensommer og forårvejr med en dagstemperatur på omkring 20 grader.

  Læs mere om vejret i Zagreb her. 

  Læs mere om vejret i Plitvice her. 

  Læs mere om vejret i Sarajevo her. 

  Læs mere om vejret i Beograd her. 

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Shopping

  Vin, olivenolie, sko og lædervarer.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 1.198. 

  Afbestillingsforsikring kr. 725.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Valuta

  Euro og kroatiske Kuna (HRK) - Der kan herefter veksles lokalt i Bosnien (Konvertible Mark (KM) og i Serbien – Serbiske Dinarer (RSD).

 • Valuta i Kroatien

  Euro. 1 € = 7,5 kr.

  I Kroatien anvendes Kroatiske Kuna: HRK 1 er ca 1 DKK.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu