Luksusliv på Nilen

3 nætter i Cairo og 7 nætter på luksuskrydstogt

NYHED 5-stjernet Nilkrydstogt. Egyptens skønheder og eventyrlige historie er kernen i Gislev rundrejse. Med god tid i Cairo og 7 nætter om bord et luksuskrydstogt mellem Luxor - Aswan - Luxor, får du en perfekt og afbalanceret rejseoplevelse gennem den gamle egyptiske verden, og et stort indblik i landet oldtidskultur og storhedstider - tilsat de mange verdenskendte arkæologiske seværdigheder.

Glæd dig til at stå ansigt til ansigt med pyramiderne i Giza, så mægtige og mystiske og unikke på vores klode. Udforsk Kongernes Dal og Hatshepsuts prægtige hvilested, Luxor og Karnak templet og utallige andre historiske monumenter, kongegrave, hellige templer m.m.

Med i prisen:

 • Ophold i Cairo på 5-stjernet hotel 
 • Ophold i udvendig Superior kahyt med fransk balkon på 5-stjernet deluxe nilkrydstogt
 • Helpension i Egypten 
 • Udflugt til pyramiderne i Giza og Sakkara, Sfinksen og Memphis
 • Byrundtur i Cairo inkl. Khan El Khalili basaren og det Koptiske Cairo
 • Rundvisning på Det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation inkl. entré
 • Rundvisning på det Egyptiske Museum (G.E.M), inkl. entré
 • Kongernes dal, Hatshepsut dødstemplet, Memnon kolosserne
 • Edfu og Horus tempel
 • Felucca sejltur og Aswans botaniske have
 • Aswan dæmningen og Philae templet
 • Kom Ombo templet
 • Luxor og Karnak templerne
 • Engelsktalende lokalguide/ægyptolog
 • Flybilletter, afgifter, bagage
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse/kahyt fra kr. 6.000. Afbestillingsforsikring 15% af rejsens pris. 
           
             Ekstra udflugter fra skibet: Luftballon over Luxor kr. 1.200 (dag 5). Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 700. (dag 7). Udflugt til Abu Simbel med fly kr. 2.800. (dag 7.) Udflugt til Nubisk landsby kr. 300 (dag 8.)

Opgradering af kahyt kan forespørges hos Gislev Rejser ved booking af rejsen, og er med forbehold for ledige kahytter. Vejledende priser:
Deluxe dobbeltkahyt fra kr. 1.300. pr. person.
Junior Suite dobbeltkahyt fra kr. 4.250. pr. person.
Terrase Suite dobbeltkahyt fra kr. 4.600. pr. person
Royal Suite dobbeltkahyt fra kr. 6.000. pr. person.

Evt. opredning til børn ml. 8-12 år kan forespørges. Forhør dig ved Gislev Rejser. Bemærk – børn under 8 år er ikke tilladt på dette nilkrydstogt.

Antal deltagere: Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere (max 25).

Bestil rejsen

Pris fra 17.998,-

11 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 3 nætter i Cairo på 5-stjernet hotel
 • 5-stjernet DELUXE krydstogt på Nilen
 • Helpension og mange udflugter
Bestil rejsen

Om rejsen

Egyptens skønheder og eventyrlige historie er kernen i Gislev 11 dages rundrejse

Med 3 nætter i Cairo og 7 nætters luksuskrydstogt mellem Luxor - Aswan - Luxor, får du en perfekt og afbalanceret rejseoplevelse gennem den gamle egyptiske verden, og et stort indblik i landet oldtidskultur og storhedstider - tilsat de mange verdenskendte arkæologiske seværdigheder. For den ydmyge rejsende, vil dette stå som kongeriget over dem alle.

Velkommen til Egypten.

 

Dag for dag

Dag 1: København - Cairo, med direkte fly

Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Vi flyver med EGYPT AIR direkte til Cairo - rejsetiden er ca. 4 t.35 min. Ankomst om aftenen, og her står vores lokale guide og bus klar til at bringe os til vores skønne centrale hotel - det 5-stjernede Conrad By Hilton Cairo. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord på fly samt middag på hotellet.

Cairo

Dag 2: Pyramiderne i Giza og Sakkara, Sfinksen og Memphis

Efter en god nats søvn og en solid morgenmad, begynder vi rundrejsen med en heldagsudflugt til de store pyramider i Giza, Sfinksen, pyramidene i Sakkara og Memphis. Et af de vigtigste højdepunkter ved ethvert besøg i Egypten, er de store pyramider i Giza; Khufu (Keops pyramiden – den største), Khafre (Chephren - den næsthøjeste og næststørste) og Menkaure. Engang lå disse i et fjernt ørkenlandskab, og i dag er de nærmest en historisk forstad til det moderne Cairo.

Giza-pyramider blev bygget i det 3. og 4. dynasti i Det Gamle Kongerige. Disse monumentale værker, udgør et vidunderligt vidnesbyrd om det egyptiske folks utrolige beslutsomhed og dedikation for deres bygherrer. Få et nærbillede af Den Store Pyramide, bygget til Farao Khufu, samt pyramiderne i Khafre og Menkaure. Ikke langt fra pyramiderne, hviler den store og mystiske Sfinks, med dets løvekrop og menneske-hoved, udskåret af ét stort stykke kalksten.
 
Det første glimt af disse vidundere fra en gammel verden, vil ganske sikkert efterlade dig tom for ord og fuld af begejstring. Den enestående Keops pyramide, bygget i 2560 f.Kr., er den ældste af dem, og er den sidste, vi har tilbage af verdens syv oprindelige vidundere.

I dag oplever du også Memphis, en af byerne fra oldtidens Egypten, og pyramiderne og udgravningerne i Sakkara, hvor bl.a. Teti’s pyramide står. Memphis var hovedstad i den første nome i Nedre Egypten og i det gamle rige fra grundlæggelsen til omkring år 1300 f.Kr. Ruinerne af Memphis ligger 19 km syd for Cairo på Nilens vestbred, tæt på pyramiderne i Sakkara. Navnet Memphis stammer fra det gamle egyptiske navn Men-Nefer, som grækerne senere omdøbte til Memphis. I dag ligger området i en interessant lokal landsby kaldet Mit Rahina. Arkæologiske udgravninger på stedet har været i gang i ca. 200 år. Den lokale gud Memphis blev kaldt Ptah. Han var skabelses- og arbejderguden og blev tilbedt sammen med sin kone, gudinden Sekhmet og deres søn, Nefer-Tom. Der er kun nogle få ruiner tilbage af det gamle Memphis, bl.a. monumenter fra Det Nye Kongerige.

Dagens omfattende udflugt fortsætter til Sakkara, som var forbundet med Memphis og fungerede som Egyptens hovedstad under Det Gamle Kongerige, grundlagt af Kong Menes omkring 3100 f.Kr. I dag er Sakkara et fantastisk friluftsmuseum, der bl.a. kan fremvise en gigantisk statue af Ramses II. Det er et af de mest omfattende arkæologiske områder i hele Egypten. Det var den primære kirkegård i den tidligere hovedstad, Memphis, men trods dette er det stadig et af de mest uudforskede arkæologiske steder. Her er gjort fantastiske opdagelser, og et af de vigtigste er Kong Zosers trin-pyramide, som stammer tilbage til 2700 f.Kr. Det er en af de ældste stenstrukturer i verden. Frokost i Sakkara. Dagen afsluttes med entré på det verdenskendte Egyptiske Museum (GEM), verdens største arkæologiske museum, hvor du bl.a. kan se Tut Ankh Amons grav skat. Museet huser verdens største samling af gamle egyptiske objekter. Der er imponerende skulpturhaver i museumsparken, og en massiv statue af Ramses II hilser dig velkommen ved indgangen til det primære atrium. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Pyramider

Dag 3: Koptiske Kirker, Khan El Khalili basaren og Det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation

Efter morgenmad på hotellet, begynder dagens udflugt mod et af Cairo ældste områder, i det Koptiske Cairo. Kopterne er de egyptiske kristne. Sankt Markus introducerede den kristne religion i 45 e.Kr. I Cairo er det koptiske kvarter et af de ældste kvarterer i byen, og du vil opleve en sjælden stilhed og ro i dette område. Her kan vi spadsere rundt i gyderne til fods, væk fra de travle gader i nærheden og området er kendt for sine mange kirker inden for et lille areal. En af de mest genkendelige kirker er Den Hængende kirke (St. Jomfru Marias ortodokse kirke) som er en af de ældste kirker i Egypten. Kirkens tag er bygget af træ, og ligner det indre af Noahs Ark. Du kan også opleve Ben Ezra synagogen, som oprindeligt ikke var en kirke. Det meget enkle ydre udseende overstråles af dets overdådige indre. Vi kan desværre ikke nå at besøge alle kirkerne og nogle kan være lukkede for turister i perioder, så det kan variere fra afgang til afgang hvilke vi besøger.

Efter en god lokal frokost, venter flere spændende oplevelser på Det Nationale Museum for Egyptisk Civilisation (NMEC). Nationalmuseet ligger i den antikke by Fustat, som er en del af Cairo, og viser en samling over af 50.000 artefakter, der præsenterer den egyptiske civilisation fra forhistorisk tid til i dag. Vi sætter herefter kursen mod dem stemningsfulde Khan El Khalili basar, hvor der venter en anderledes livlig atmosfære, og du vil kunne finde al slags egyptisk håndværk, souvenirs og antikviteter. Glæd dig til at prøve dit handelstalent af med Cairos venlige gadehandlere, i de farverige, overfyldte og autentiske handelsgader. Her handles med alt fra krydderier og olier til messing, glas, læder og guld. Vi nyder en god middag i byen, inden vi returnerer til vores hotel. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Egypten Museum Egypten

Dag 4: Cairo - Luxor med fly - checkin på nilkrydstogt

Tidlig morgenmad på hotellet og derefter transfer med bussen til Cairo lufthavn. Afrejse med EGYPT AIR til Luxor, hvor vi ved ankomst mødes af vores lokale guide og bus, som kører os direkte til krydstogtskibet M/S Tulip. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Cairo Cairo

Dag 5: Kongernes dal - Hatshepsut dødstemplet og Memnon kolosserne*

Der serveres morgenmad på skibet fra kl. 06:00 hver morgen. I dag begynder heldagsudflugten kl. 07:00 og der venter dig et forbløffende arkæologisk fund - Kongernes dal, hvor 62 faraoer ligger begravet. Denne kongelige kirkegård ligger på Luxors vestbred og var et hemmeligt sted, hvor vagter i tidernes morgen bevogtede indgangen dertil fra toppen af bakkerne for at afskrække gravrøverne. Desværre blev alle gravene med tiden tømt for værdigenstande, som det også skete for pyramidernes skatte. Ikke desto mindre, er Kongernes Dal en kæmpe oplevelse at se med sine egne øjne, og følelsen af at bevæge sig langsomt ned af de mange tusinde år gamle stentrin i noget så helligt og mytisk som et kongeligt gravsted, er ganske ubeskriveligt.

Vi skal også overvære Dronning Hatshepsuts tempel ved El-Deir El-Bahari, hvis arkitektur og dekorationer består som et af de mest karakteristiske templer i hele Egypten. Det blev bygget af kalksten (ikke sandsten) som de fleste af de andre begravelses-templer i Det Nye Kongeriges periode. Det menes at Senimut, den geniale arkitekt der byggede dette tempel, fandt inspirationen til sit design fra det nærliggende lighus – templet for det 12. dynastis konge, Neb-Hept-Re.

Templet blev bygget for at mindes resultaterne af den store Dronning Hatshepsut (18. dynasti) og som et begravelsestempel for hende samt en helligdom for guden, Amon Ra. Dette unikke tempel beskriver konflikten mellem Hatshepsut og hendes nevø og svigersøn, Tuthmosis III, da mange af hendes statuer blev ødelagt, og tilhængere af Tuthmosis III beskadigede det meste af hendes kartouches.

Inden vi returnerer til skibet, skal vi opleve Memnons kolosser. Den oprindelige funktion af disse kolosser var at stå vagt ved indgangen til Amenhoteps mindetempel. Dette var en massiv konstruktion, bygget i faraoens levetid, hvor han blev tilbedt som en gud på jorden både før og efter hans afgang fra denne verden. Kl. ca. 13:00 sejler vi fra Luxor mod Edfu, og kan nyde frokosten om bord mens vi roligt glider med strømmen. Kl. 19:00 byder kaptajnen velkommen med en cocktail og 19:30 serveres der middag. Hen ved kl. 21:00 er der atter engang underholdning om bord, med dans og musik. Skibet bliver i Edfu natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

*Hvis du har tilkøbt udflugten luftballon over Luxor, er der afgang meget tidligt fra skibet (04:30). Læs evt. mere om disse udflugter under fanen skibet.

Hatshepsut dødstemplet KOngernes DAl

Dag 6: Nilkrydstogt - Edfu og Horus tempel

Kl. ca. 08.00 begynder dagens udflugt, hvor vi først skal opleve Horus tempel i Edfu, der var centrum for en kultur af guddommelige triader, bestående af Horus fra Behdet, Hathor og deres søn, Hor-Sama-Tawy. I de gamle græske dokumenter blev Edfu kendt som Apollopolis Magna, fordi grækere identificerede Horus med deres gud Apollo. I dag er det vigtigste monument i byen Edfu, Horus tempel, og er et af de smukkeste og mest velbevarede templer i Egypten.

Om formiddagen sejler skibet videre mod Kom Ombo og Aswan. Der er god tid til at nyde livet om bord, solbade, læse en bog, slappe af og fordøje de mange indtryk og oplevelser. Frokost og middag om bord på skibet og underholdning hen ved kl. 21.00. Skibet bliver i Aswan natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Edfu templet Kom Ombo

Dag 7: Felucca sejltur og Aswan botaniske have - mulighed for ekstraudflugt til Abu Simbel*

I dag kan du slappe af og nyde det varme vejr, da vi først efter frokost skal ud på nye opdagelser. Kl. 14:30 stiger vi om bord på de traditionelle mindre felucca både, og sejler rundt ved øen El Nabatat og besøger den botaniske have. Øen kaldes også for Kitcheners Island, fordi Lord Kitchener i 1899 under hans militære kampagner i Sudan gjorde denne ø til hovedkvarter for sin hær. Her er et væld af plantager og træer, hvoraf nogle levede naturligt på øen og senere blev flere bragt hertil og øen blev omdannet til en botanisk ø. Der findes bl.a. et antal sjældne palmer, såsom Royal Palm Tree, Sabal palmen m.fl. En afslappende og smuk udflugt, hvor naturen og Nilen er i fokus. Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show med mavedansere m.m. Skibet bliver i Aswan natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

* Hvis du har tilkøbt udflugten til Abu Simbel templet (med bus eller fly), er der afgang fra skibet efter morgenmaden. Læs evt. mere om disse udflugter under fanen skibet

De to templer i Abu Simbel anses for at være mesterværkerne i det gamle Egypten med deres unikke stil. De afspejler det nye Kongeriges herlighed og glans. Den egyptiske regering og UNESCO besluttede at samarbejde for at redde disse templer fra oversvømmelsen, og det lykkedes. Templet i Ramses II blev dedikeret til de fire universelle guder: Ptah, Re-Her-Akhtey, Amun-Re og til Ramesses II selv. Det store Abu Simbel-tempel kaldes også Solens tempel af Ramses II.

Nilkrydstogt Nilkrydstogt

Dag 8: Aswan dæmningen og Philae templet

Igen i dag kan du nyde formiddagen om bord, f.eks. fra skibets skønne solterrasse hvor der er liggestole, swimmingpool, lounge m.m. Efter frokost, skal vi på udflugt til Aswan dæmningen og Philae templet. Med konstruktionen af denne enorme dæmning, kan mennesket nu kontrollere den årlige oversvømmelse af Nilen, hvilket har en enorm betydning for hele landet og dets naboer. Dæmningen rummer denne enorme mængde af vand og kan frigive det når det er nødvendigt og derved f.eks. give vand til flere 100.000 hektar land.

Hvis du har tilkøbt udflugten til den nubiske landsby, er der afgang kl. ca. 08.00, efter morgenmaden. Vi sejler med en lille båd op ad Nilen, i selskab med en lokal engelsktalende guide. På denne afslappende udflugt, kan du opleve det nubiske folks livsstil, traditioner og kultur.
Du ser de nubiske huse med sin unikke arkitektur og de mange muntre farver. Besøget er meget stemningsfuldt og landskabet er smukt. Som mange andre turiststeder i Egypten, så lever de lokale af indtægter fra turister, og der er altid masser af souvenirs, drikkevarer m.m. til salg i byens små gader. I er tilbage på skibet i god tid inden frokost, hvorefter dagens faste udflugt går mod Aswan dæmningen og Philae templet.

Vi fortsætter mod Philae templet, som af mange betragtes som det sidste af de gamle templer, der er konstrueret i den "klassiske" egyptiske stil. Det er et af de mange templer i hele Egypten, der blev bygget til ære for gudinden Isis, og det tjener som et bemærkelsesværdigt eksempel på den kult, der blev bygget omkring hendes historie, der inkluderer Osiris og Horus. Det blev betragtet som et af de helligste templer af både egypterne og nubierne. Dette var hovedsageligt fordi de troede, at Osiris faktisk var blevet begravet på øen, hvor templet stod. Kun præster fik lov til at bo der, og ifølge legenden fløj ingen fugle fløj henover og Nilens fisk nærmede sig aldrig øens bredder. Senere nyder vi middagen om bord på skibet og om aftenen er der nubisk show. Skibet bliver i Aswan natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Egypten Egypten

Dag 9: Nilkrydstogt – nordpå mod Kom Ombo

Livet på Nilen er skønt, og du kan nyde den rolige sejlads fra morgenstunden og helt hen til på eftermiddagen, hvor vi ankommer ved Kom Ombo. Her skal vi besøge templet der deles af de to guder, Sobek og Haeroris. Det imponerende græsk-romerske tempel, Kom Ombo, ligger på østsiden af Nilen, ca. 45 kilometer nord for Aswan by og ca. 800 km. syd for Cairo. Kom Ombo er en hyggelig landbrugs-by, omgivet af marker med sukkerrør og majs. Her bor nu mange nubiere, som blev fordrevet da Nilen oversvømmede deres byer efter opførelsen af Nasser-søen. Efter udflugten sejler skibet videre mod Edfu og om aftenen byder kaptajnen igen på en cocktail inden middagen serveres. Skibet bliver i Edfu natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad frokost og middag.

Nilen

Dag 10: Nilkrydstogt - Luxor og Karnak templerne

I de tidlige morgentimer, starter skibet med at sejle mod Luxor, hvor vi ankommer efter middag. Efter frokost går dagens udflugt mod Karnak tempelkomplekset, som muligvis er det største tempel i verden, og området indeholder et utal af større og mindre templer: Amon Ra, Ipt, Ptah, Monthos og Osiris tempel. En 20 m høj murstensmur, omgiver alle disse bygninger. Det er som om du går gennem en by, bygget udelukkende af templer og det er en forbløffende følelse at slentre gennem sporene af det gamle Egypten.

Dagens udflugt fortsætter med besøg ved Luxor templet, der er blandt de smukkeste i hele Egypten. Amenhotep III byggede Luxor-templet. Han var søn af Habu og den geniale arkitekt og af denne massive konstruktion. Templet løb tæt ved og parallelt med Nilen, fra nord til syd, og blev konstrueret hvor der før var et lille Amon tempel. Middag på skibet fra kl. 19:30 og om aftenen er der underholdning fra kl. 21.00 – en Tanorua fest/show, med egyptisk mavedans, musik og sang. Skibet bliver i Luxor natten over. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

El Medina Gravene El Medina Gravene

Dag 11: Hjemrejse til Danmark, fra Luxor via Cairo

Afgang fra skibet meget tidligt, da vi skal flyve fra Luxor kl. 05:55. Vi køres med bus fra skibet til Luxor lufthavn, hvorfra vi flyver med EGYPT AIR via Cairo til Københavns lufthavn. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning om bord på flyrejsen.

Cairo

Hotel

Conrad by Hilton, Cairo  (3 nætter)

1191 Nile Corniche, Souq Al ASR, Bulaq,
Cairo Governorate 11221, Egypten
læs mere om Conrad by Hilton Cairo her 

5-stjernet hotel med 5-stjernet beliggenhed, helt ned til Nilen i det centrale Cairo. Conrad Cairo er som en oase af moderne luksus i det gamle Cairo, og er det perfekte udgangspunkt for vores besøg og udflugter i Cairo.
Hotellet har bl.a. 6 restauranter, opvarmet udendørs swimmingpool, motionscenter, sauna og massage faciliteter, international casino m.m.

Hotellets værelserne (classic room) er moderne indrettet med elegante møbler, komfortable senge, badeværelse med badekar/bruser, aircondition, TV, hårtørrer, gratis wi-fi m.m. Vores rummelige værelser (41 kvm) er alle med balkon og delvis udsigt mod Nilen.

Skibet

M/S TULIP

M/S Tulip blev totalrenoveret i 2018 og er klassificeret som et 5-stjernet DELUXE nilkrydstogt.

Om bord på det flydende luksushotel, findes i alt 42 moderne og rummelige kahytter fordelt på 3 dæk. Alle kahytter er med aircondition, eget badeværelse med badekar, hårtørrer, smart TV, Mini Bar, te og kaffe faciliteter, sikkerhedsboks m.m.
 
Med Gislev Rejser er alle kahytter i kategorien Superior Cabin. Disse kahytter er udvendige med panoramavinduer/udsigt og med fransk balkon. Det store panoramavindue kan let trækkes til siden via en balkonskinne og du kan herfra nyde udsigten over Nilen, direkte fra dit værelse.
De større suiter på øverste dæk, har privat sidde-balkoner med et lille bord og 2 stole (Royal Suite)

Opgradering af kahyt kan forespørges hos Gislev Rejser ved booking af rejsen, og er med forbehold for ledige kahytter. Vejledende priser:
Deluxe dobbeltkahyt fra kr. 1.300. pr. person.
Junior Suite dobbeltkahyt fra kr. 4.250. pr. person.
Terrase Suite dobbeltkahyt fra kr. 4.600. pr. person
Royal Suite dobbeltkahyt fra kr. 6.000. pr. person.
Du kan læse mere om kahytter og skibets faciliteter her

På skibets øverste dæk, finder du en fantastisk solterrasse og udeareal med liggestole, swimmingpool, små overdækkede pavilloner, og ej at forglemme – en vidunderlig udsigt over Nilen og dets bredder. Heroppe er du omgivet af Nilens skønhed og du kan nyde lidt kvalitetstid og solbade imens den strømmer langsomt forbi dig. Slap af i krop og sind, og bestil evt. kølige forfriskninger fra terrassens bar. Der serveres dagligt eftermiddagste, på solterrassen og her er underholdning om aftenen.

Skibet har en fin restaurant samt en lounge bar. I den nydelige restaurant med store panoramavinduer kan du nyde velsmagende mad fra skibets kokke. Her serveres morgenmad, frokost og middag undervejs på krydstogtet, og der serveres en vidunderlig række internationale og lokale retter. Te og kaffe serveres med alle inkluderede måltider.

I loungebaren kan du også nyde den betagende udsigt over Nilen, og du kan bestille fra et bredt udvalg af cocktails, øl eller drinks, vin og lækre snacks. Loungebaren på hoveddækket er det perfekte sted at slappe af om aftenen.

Bemærk: Rygning er tilladt i et lukket område knyttet til Lounge baren og på solterrassen.

Du finder også et spa-og fitness område om bord. Her finder du et udvalg af træningsmaskiner, sauna, jacuzzi og massage rum. I skibets spa-menu kan du læse om alle mulige behandlinger, afslappende massager, sauna-sessioner m.m. Uanset hvad dine præferencer er, tilbyder skibets terapeuter dig et stort udvalg af professionelle behandlinger. Kan først bestilles og betales om bord.

Det er muligt at købe sine drikkevarer om bord, og du finder et bredt udvalg af forskellige sodavand, kaffe/te, juice, øl, lokale vine og rosé samt drinks og cocktails.
Vand/sodavand: fra EUR 3 / Øl ml. EUR 5-7 / vin (flaske) ml. EUR 20-25. 

Børn under 8 år er ikke tilladt på dette nilkrydstogt.
Bemærk: Krydstogtsskibene på Nilen, fortøjes ofte ved siden af hinanden hvilket kan forhindre udsigten. Adgang til din båd sker indimellem gennem andre skibes lobbyer og på tværs af gangplanker.

Programmet på Nilen kan ændres på grund af lokale forhold ift. vejr og navigationsfaktorer

Andre servicer om bord:


Wi-fi: Gratis wi-fi om bord. Bemærk at hastigheden ikke understøtter større downloads og streaming af f.eks. film og serier. Wi-fi er primært til  e-mails, social media, spil og lign. 
          Bemærk, at forbindelsen sker via et mobilsignal og tjenesten kan variere undervejs langs Nilen.
Tøjvask: det er muligt at få vasket tøj undervejs. Betales om bord.
Shopping: du finder en lille butik om bord M/S Tulip med et udvalg af lokale produkter og souvenirs.
Underholdning: der er daglige shows og levende musik om bord på krydstogtet. Du finder et udførligt og opdateret program for dette, når du er om bord.
Valuta / kreditkort: Du kan betale med Visa & Mastercard, samt egyptiske pund, USD, EURO og Britiske pund.
Udflugter: Langt de fleste udflugter er inkluderet. Bemærk, at besøg i templerne og gravene er til fods og vil involvere ujævne ru og glatte overflader, trin op og ned (nogle med gelænder, andre ikke).  
                  Det er vigtigt at du er 100% selvhjulpen og ikke er gangbesværet, for at få mest ud af disse udflugter langs Nilen.

Tilkøbs udflugter: 
Dag 4: Luftballon tur over Luxor kr. 1200 pr. person. Afgang fra skibet tidlig morgen kl. 04:30.
Dag 7: Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 700 pr. person - eller udflugt til Abu Simbel med fly kr. 2800 pr. person. Afgang fra skibet efter morgenmad.
Dag 8: Udflugt til Nubisk landsby kr. 300 pr. person. Afgang fra skibet efter morgenmad.

Abu Simbel udflugt med bus (varighed 10 timer).
Afgang kl. 08:00 fra skibet, og I kører sydover mod Aswan (ca. 4 timers kørsel) i en bus med aircondition.

Udflugten inkluderer:
- transport i bus med aircondition tur/rt.
- lokal engelsktalende egyptolog/guide
- indgangsgebyrer til de historiske steder
- Flaskevand om bord på bussen

Udflugten inkluderer ikke:
- drikkepenge til lokalguide/chauffør.

Abu Simbel udflugt med fly (varighed 4 timer).
Afgang kl. 08:00 fra skibet, og I køres mod lufthavnen i Aswan hvorfra I flyver til Abu Simbel.

Udflugten inkluderer:
- transport fra skibet til lufthavnen tur/rt.
- Indenrigsflyvning Aswan - Abu Simbel - Aswan
- lokal engelsktalende egyptolog/guide ved Abu Simbel
- indgangsgebyrer til de historiske steder
- Flaskevand om bord på bussen

Udflugten inkluderer ikke:
- drikkepenge til lokalguide/chauffør/pilot

Bemærk - Gislevs rejseleder deltager muligvis på én af turene til Abu Simbel.

Visum

OBS - der kræves visum for indrejse i Egypten

Er man EU-borger så kan visumet købes i ankomstlufthavnen mod USD 25. Det er også muligt at ansøge online om E-visa til Egypten, inden afrejse. Du kan læse om de aktuelle visumregler her hvor du også finder et link til online E-visa ansøgning.


 

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Københavns Lufthavnen. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in. 

Alkohol
Øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten og kan ikke købes overalt hvor vi rejser. De fleste hoteller restauranter/caféer serverer dog øl, vin og spiritus. Prisniveauet kan variere meget, men generelt er det 25-50% dyrere end i Danmark. Om bord på MS Tulip er det ikke muligt at tilkøbe en drikkepakke.

Apotek
Der findes apoteker mange steder i Cairo og Luxor. Forhør dig ved din rejseleder såfremt der opstår et akut behov imens du sejler på Nilen.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må maks veje 23 kilo. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo.

Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte en liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose.

Bus
I Egypten køres udflugterne i Cairo med lokale busser med aircondition, komfortable sæder og fin plads. Standarden er ikke helt som du måske kender den fra Europa, men vi har dog valgt de bedste mulige til vores rundrejser.
Bemærk, at det er ikke muligt at købe faste pladser i busser på denne rejse, da den primære transport foregår med skib på Nilen.

Deltagere
Små grupper. Rejsen gennemføres ved minimum 15 deltagere og maks 25.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inklusiv i rejsens pris. Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører, stuepiger og lign.) forventer drikkepenge. Beregn ca. 100 kr pr. person pr. dag ( = ca. 240 egyptiske pund) pr. dag.
Drikkepenge-systemet er en smule fremmede for danskere, men er en væsentlig del af mange egypteres indtjeningsgrundlag og de høflige kvinder og mænd fra turistindustrien har en berettiget forventning om en skilling.
Forhør dig evt. ved din rejseleder, hvis du er i tvivl.

Drikkevand
Vi tilråder alle gæster om kun at drikke vand fra flaske. Husk at drikke rigeligt med væske undervejs på rejsen, således du ikke dehydrerer.

Elektricitet
Egypten bruger 220 volt som i Skandinavien. Stikkene er derimod ofte smallere, og derfor kan man få brug for en adapter.

Flyrejsen 
Denne rejse flyves med Egypt Air: Københavns Lufthavn - Cairo / Cairo - Luxor / Luxor - Cairo - København.

Endelig information vedrørende rejsen vil blive fremsendt ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Forplejning om bord på flyrejsen er inklusiv.

Flysæder: Gislev Rejser sørger for at vores gruppe samt rejseleder sidder samlet, så godt som muligt. Vi beder altid om at samrejsende også for flysæder ved siden af hinanden. Flyselskabet har dog altid suveræn råderet over flysæder og der kan ske ændringer helt op til afrejsen. Jeres rejseleder vil sørge for at hjælpe til ved check-in, såfremt du og din rejsefælle er blevet omplaceret af flyselskabet.

Fotografering
Vis respekt og spørg hellere en gang for meget, hvis du er i tvivl om du må tage et billede med lokalbefolkningen. Når vi besøger hellige steder, så vær diskret med fotografering. Nogle steder er det forbudt - og et sådan forbud skal overholdes. Det er ikke velset at fotografere bedende jøder, muslimer eller kristne. Det er heller ikke tilladt at fotografere ved militære poster, grænseovergange, paskontrol og i lufthavnen. Undlad at fotografere muslimske kvinder, da dette kan volde problemer.

Fysisk formåen
Alle rejsende skal være ved almindelig godt helbred og 100% selvhjulpen for at kunne deltage i rundrejsen. Rejsen i Egypten er ikke egnet for gangbesværede, da vi går mange timer til fods når vi besøger templer, landsbyer, seværdigheder, arkæologiske udgravninger m.m. 

Internet
Der er gratis wi-fi på hotellet i Cairo og om bord på krydstogtsskibet MS Tulip. Hastigheden/netværket langs Nilen kan svinge meget.

Klima
Klimaet i Egypten er varmt og tørt næsten hele året rundt. Det er mildest ml. oktober - marts (vinterhalvåret), hvor temperaturen typisk ligger ml. 15-25 grader,
Der kan være stor forskel på temperaturerne i det nordlige (Cairo) og centrale (f.eks. Luxor, Aswan).

Det nordlige Egypten har gerne 15-25 grader i vinterhalvåret, og den centrale del af Egypten er ml. 20-25 grader. Vores rundrejser i januar, februar og oktober vil derfor være
med lune/varme behagelige dagstemperaturer og lune/kølige aftenen. Den tørre varme og lidt kølige aftenbriser, er en fordel i disse måneder. Det regner sjældent.

OBS: Solen er meget stærk og kan ofte skinne i mange dage uden skyer. Husk en god solcreme, solhat og lign. da vi opholder os mange timer udenfor når vi er på udflugter.

Mad
Helpension er inkluderet om bord på krydstogtsskibet og alle måltider indtages i skibets hyggelige restaurant. Morgenmad, frokost og middag serveres som regel som buffet og om eftermiddagen er der ofte te eller kaffe med kage.
Alle måltider er inkluderet, men drikkevarer betaler du selv.

Medicin
Medicin bør anbringes i håndbagagen – husk regel om væsker i håndbagage. Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptplight medicin. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du lige venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Pas/Visum
Der kræves visum for indrejse i Egypten, men er man EU-borger så kan visumet købes i ankomstlufthavnen mod USD 25. Det er også muligt at ansøge online om E-visa til Egypten, inden afrejse. Du kan læse om de aktuelle visumregler her hvor du også finder et link til online E-visa ansøgning.

Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe. Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

Påklædning
Egypten har et varmt klima i de måneder vi besøger landet, men det kan stadig anbefales at tage både sommerligt og praktisk tøj med, til såvel varme dage og kølige aftener. Det regner sjældent, og ikke særligt længe, på de tidspunkter af året vi besøger Egypten, men pak evt. et simpelt let regnslag med for en sikkerheds skyld. Medbring sandaler og gode gå-sko til udflugterne. Det anbefales også at have en trøje og tørklæde til bussen, pga. den kølige luft fra aircondition anlægget. Husk også badetøj.

Til udflugterne kan det anbefales at have et tørklæde eller lign. som beskytter ansigtet mod sand og vind, og solbriller og solhat/skygge er uundværligt under den skarpe sol, især i ørkenen. Kvinder bør ikke gå i shorts, men i stedet en let nederdel eller bukser, der går ned over knæene. Ligeledes bør kvinder ikke gå i nedringet bluser og skuldre bør være dækket. Mænd kan gå i shorts på visse turiststeder. Det er derimod ikke velset i byerne.

Rejseforsikring
Det gule sygesikringsbevis gælder ikke ved rejser til Egypten, så man bør tjekke egen indboforsikring eller tegne en separat rejseforsikring. Gislev Rejser tilbyder Gouda Rejseforsikring.
Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Gislevs rejseleder er altid med dig hele vejen, fra du afrejser Danmark til du er hjemme igen. Dette mener vi er den rigtige måde at sørge for at du som gæst får et 100% trygt og afslappende rejseforløb gennem fra første til sidste dag. På vores rundrejse til Egypten, møder du Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn ved det mødested som vi oplyser om i de rejsedokumenter du modtager senest 10 dage før afrejsen. Gislev rejseleder assisteres undervejs på rundrejsen af dygtige egyptiske lokalguider/ægyptologer, som taler engelsk. Det er ikke et krav at du som gæst taler og forstår engelsk, men det vil uden tvivl gavne og gøre oplevelsen endnu bedre.

Religion
Ca. 90% af befolkningen er sunnimuslimer, mens 5-8% er koptere. Herudover tilhører ca. 1 mio. andre kristne retninger, og nogle få tusinde jøder og shiamuslimer bor i landet.

Sikkerhed
Inden du rejser til Egypten bør du holde dig orienteret om den aktuelle situation i landet. Du kan læse den seneste opdaterede rejsevejledning for Egypten her

Sprog
Det officielle sprog i Egypten er arabisk, men mange egyptere (især de som har med turisme at gøre) taler engelsk.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 19.00 i Egypten. Ved ankomst til Cairo skal uret altså sættes en time frem og ved hjemkomst til Danmark en time tilbage.
Hver opmærksom på at Egypten skifter til sommer/vintertid på andre datoer end Danmark.

Tilkøbs udflugter: 
Dag 4: Luftballon tur over Luxor kr. 1200 pr. person. Afgang fra skibet efter frokost.
Dag 7: Udflugt til Abu Simbel med bus kr. 700 pr. person - eller udflugt til Abu Simbel med fly kr. 2800 pr. person. Afgang fra skibet efter morgenmad.
Dag 8: Udflugt til Nubisk landsby kr. 300 pr. person. Afgang fra skibet efter morgenmad.

Abu Simbel udflugt med bus (varighed 10 timer).
Afgang kl. 08:00 fra skibet, og I kører sydover mod Aswan (ca. 4 timers kørsel) i en bus med aircondition.

Udflugten inkluderer:
- transport i bus med aircondition tur/rt.
- lokal engelsktalende egyptolog/guide
- indgangsgebyrer til de historiske steder
- Flaskevand om bord på bussen

Udflugten inkluderer ikke:
- drikkepenge til lokalguide/chauffør.

Abu Simbel udflugt med fly (varighed 4 timer).
Afgang kl. 08:00 fra skibet, og I køres mod lufthavnen i Aswan hvorfra I flyver til Abu Simbel.

Udflugten inkluderer:
- transport fra skibet til lufthavnen tur/rt.
- Indenrigsflyvning Aswan - Abu Simbel - Aswan
- lokal engelsktalende egyptolog/guide ved Abu Simbel
- indgangsgebyrer til de historiske steder
- Flaskevand om bord på bussen

Udflugten inkluderer ikke:
- drikkepenge til lokalguide/chauffør/pilot

Bemærk - Gislevs rejseleder deltager på den udflugt der er flest tilmeldinger til.

Vaccinationer
Det anbefales at være vaccineret mod smitsom leverbetændelse (hepatitis A), stivkrampe og difteri. Spørg for en sikkerhedsskyld egen læge, og du kan også orientere dig på Seruminstituttets hjemmeside: www.ssi.dk/rejser.

Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

Valuta og kreditkort
Valutaen i Egypten hedder Egyptiske Pund - EGP.  1 Pund = ca. 0,44 kr. (opdateret 28 feb. 2020). Du kan med fordel hæve EGP eller veksle EUR eller USD til EGP ved ankomst i Cairo, eller på dag 2,3.
Det er meget praktisk at have lidt lokal valuta til evt. små indkøb i boder, på basaran, gadehandlen, drikkevarer og drikkepenge. 

De typiske internationale kreditkort, som Visa og Mastercard, kan anvendes på store hoteller, krydstogtskibe og i visse større butikker, souvenirs shops og restauranter.

Huskeliste
I god tid før afrejse:

• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:

Lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage). Rygsækken skal gerne være komfortabel og praktisk til udflugter.
Behagelige og gode sko, med en solid og skridsikker sål
Gode sandaler, som kan spændes ordenligt
Evt. almindelig badesandaler/klipklapper til nilkrydstogtet
Sommertøj
Tynd jakke ell. let dunjakke
Evt. regnslag
Lun trøje/fleece trøje
Tørklæde
Strømper og undertøj
Badetøj
Toilettaske

I håndbagagen pakkes:
kreditkort
valuta
pas
forsikringspolice
pung
briller/solbriller
kuglepen
læsestof
kamera/video
memory card
oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Flyv fra

Afrejse fra Københavns Lufthavn

Flyrejsen er med Egypt Air. Vi flyver fra Københavns Lufthavn til Cairo / Cairo - Luxor / Luxor - Cairo - København. Almindelig forplejning om bord er inklusiv.
 

Læs mere her: www.cph.dk

Københavns Lufthavn
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og hjemkomst
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår også af informationsmateriale som sendes pr. mail ca. 10 dage før afrejse.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder.

Kort

Luksusliv på Nilen

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
11-02-2022Fly fra Københavns LufthavnRing til os18.998,-Mere information
30-09-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 817.998,-Bestil rejsenMere information
14-10-2022Fly fra Københavns LufthavnMere end 818.998,-Bestil rejsenMere information