Skip to main content

Krydstogt i Det Røde Hav

-
Rejse til Egypten og Jordan inklusiv Cairo og 8 dages luksuskrydstogt

Luksusliv på Det Røde Hav

NYHED. Oplev historiens vingesus i Cairo og glæd dig til et eventyrligt og afslappende krydstogt i Det Røde Hav. Rejsen starter med 2 nætter i Cairo, hvor vi besøger de mageløse pyramider, Sfinksen og det spændende område ved Sakkara. Vi flyver videre til Sharm el-Sheikh, hvor vi går om bord på det 5-stjernede skib MV La Belle de l'Adriatique.

Sørejsen tager os tværs over Rødehavet til Hurghada, hvorfra det er muligt at tage på udflugt helt ind til Kongernes Dal og Karnak templet i Luxor. Skibet fortsætter ind i Aqaba bugten og byen Aqaba i det sydligste Jordan. Her får du mulighed for at opleve et af verdens nye vidundere, oldtidsbyen Petra og den utrolige røde ørken Wadi Rum. Krydstogtet slutter tilbage i Sharm el-Sheikh, hvorfra det er muligt at tage på udflugt til Sankt Katharinas Kloster ved Sinai bjerget.

En rejse der er fyldt med uovertrufne historiske seværdigheder, afslapning ved Det Røde Hav og 8 dage med gourmet-mad og All Inclusive på et 5-stjernet skib. Velkommen til Egypten og Jordan.

Glæd dig til

 • Pyramiderne i Giza, Sfinksen og Sakkara
 • 5-stjernet krydstogt i Det Røde Hav
 • All Inclusive om bord på MV La Belle de l'Adriatique
 • Det Røde Havs vidundere mellem Egypten og Jordan

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension i Cairo
 • All Inclusive på 5-stjernet skib
 • Udvendig kahyt på MV La Belle de l'Adriatique
 • Velkomstdrink og gallaaften på skibet
 • Aktiviteter og underholdning om bord
 • Alle udflugter og entréer jf. program
 • Flybilletter, afgifter og bagage
 • Transfers i Cairo og Sharm el Sheikh
 • Visum til Egypten og Jordan
 • Lokalguide i Cairo
 • Rejseleder
  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt

Dagsprogram

 • Dag 1: København - Cairo, med direkte fly

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Vi flyver med EGYPT AIR direkte til Cairo - rejsetiden er ca. 4 t.35 min. Vores lokale guide møder os i lufthavnen i Cairo, og vi kører med egen bus til vores skønne hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: forplejning om bord på fly samt middag på hotellet.

 • Dag 2: Pyramiderne i Giza, Sfinksen og Sakkara

  Et af de vigtigste højdepunkter ved ethvert besøg i Egypten, er de store pyramider i Giza; Khufu (Keops pyramiden – den største), Khafre (Chephren - den næsthøjeste og næststørste) og Menkaure.

  Efter morgenmad hentes vi af vores lokale bus og guide, der tager os med på en heldagsudflugt til de store pyramider, Sfinksen og Sakkara. Giza-pyramider blev bygget i det 3. og 4. dynasti i Det Gamle Kongerige. Disse monumentale værker, udgør et vidunderligt vidnesbyrd om det egyptiske folks utrolige beslutsomhed og dedikation for deres bygherrer.

  Få et nærbillede af Den Store Pyramide, bygget til Farao Khufu, samt pyramiderne i Khafre og Menkaure. Ikke langt fra pyramiderne, hviler den store og mystiske Sfinks, med dets løvekrop og menneske-hoved, udskåret af ét stort stykke kalksten. Den enestående Keops pyramide, bygget i 2560 f.Kr., er den ældste af dem og er den sidste vi har tilbage af verdens syv oprindelige vidundere.

  Dagens omfattende udflugt fortsætter til Sakkara, som er et fantastisk frilufts museum og en af de mest uudforskede arkæologiske lokationer. Her er gjort fantastiske opdagelser, og et af de vigtigste er Kong Zosers trin-pyramide, som stammer tilbage til 2700 f.Kr. Det er en af de ældste stenstrukturer i verden.

  Efter en begivenhedsrig dag, kører vi tilbage til Cairo. Middagen nydes på en restaurant i nærheden eller på vores hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 3: Det Egyptiske Museum

  Inden vi forlader Cairo og flyver til Sharm el-Sheikh, skal vi besøge det mere end 100 år gamle Egyptisk Museum, hvor der fortsat er udstillet mere end 100.000 artefakter på de mere end 10.000 m². Museets udstillinger spænder over den præ-dynastiske periode indtil den græsk-romerske æra (ca. 5500 f.Kr. - 364 e.Kr.). Entré inkluderet.

  Efter morgenmad på hotellet, bliver vi hentet af vores bus og lokale guide. Vi køres direkte til lufthavnen i Cairo efter vores museumsbesøg.

  Bemærk: Så snart det er bekræftet at det nye Grand Egyptian Museum åbner dørene for besøgende, så ændrer vi vores programmet til dette. Entreprisen forventes at blive kr. 750 og vil ikke være inkluderet i rejsens pris.

  Flyrejsen til Sharm el-Sheikh tager 1 time. Efter ankomst hentes vi i lufthavnen og køres mod byen og senere havnen. Vi har tid til at spadsere rundt i den de hyggelige gader, inden vi kører til vores skønne 5-stjernede skib, MV La Belle de l'Adriatique. Efter ombordstigning kl. 18.00 er der velkomstdrink og middag om bord. Skibet bliver liggende i havn natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag på skibet.

 • Dag 4: Sharm el-Sheikh og Det Røde Hav

  Formiddagen er fri til afslapning på skibet. Om eftermiddagen har du mulighed for at deltage på skibets udflugt til Naama bugten. Tilkøb kr. 300. Gislevs rejseleder deltager på denne udflugt. Varighed 2,5 time.

  Vi tager ud fra havnen i Sharm El-Sheikh til det storslåede kystområde Naama Bay. Denne enorme naturlige fjord, er kendt for sine smukke dykkersteder. De gyldne palmeklædte sandstrande, er det ideelle sted at slappe af, solbade og svømme.

  Udflugten begynder fra Hilton Resort, hvor vi går om bord på en båd med glasbund. Herfra kan du observere det smukke hav liv, der findes i Det Røde Hav. Du får en fantastisk udsigt over koralrevene og tropiske fisk, imens skibets kaptajn beretter (på engelsk) om de forskellige arter og det miljø de lever i. Fra øverste dæk kan du nyde den storslåede udsigt over Naama-bugten og bjergene der omgiver os, mens du nyder en forfriskende drink.

  Om eftermiddagen sejler skibet langs Sinai-halvøen, og du kan nyde tiden og det lune vejr på soldækket eller indenfor i skibets lounge. Som aftenen falder på, antændes de røde klipper langs havet i solens skumringslys. Vi nyder middagen om bord, det gode selskab og livet imens vi sejler aftenen og natten igennem mod Hurghada på Egyptens kyst.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 5: Strandtur i Hurghada eller heldagsudflugt

  Dagen er fri til afslapning og oplevelser i Hurghada, eller en heldagsudflugt til Theben, faraoernes gamle hovedstad, Kongernes dal og Karnap Templet. Tilkøb kr. 1.800. inkl. lokal frokost, transport og lokal guide. Udflugten til Karnak og Kongernes Dal er arrangeret af rederiet. Gislevs rejseleder deltager. Varighed ca. 9 timer. Afstand fra Hurghada ca. 300 km.

  Heldagsudflugten inkluderer et af det gamle Egyptens største turistdestinationer, Kongernes Dal, der ligger på Vestbredden af Nilen. Den isolerede dal er omkranset af et stort pyramideformet bjerg, og har været stedet for kongelige begravelser i næsten 4.000 år. De mere end 63 grave omfatter bl.a. Seti II, Ramses III, IV, VII og IX. Du kan besøge tre grave med din adgangsbillet. Vi gør også stop ved Memnons kolosser. Den oprindelige funktion af disse kolosser var at stå vagt ved indgangen til Amenhoteps mindetempel. Dette var en massiv konstruktion, bygget i faraoens levetid, hvor han blev tilbedt som en gud på jorden både før og efter hans afgang fra denne verden.

  På østbredden af Nilen besøger vi Karnak tempelkomplekset, som muligvis har været det største tempel i verden. Området indeholder et utal af større og mindre templer: Amon Ra, Ipt, Ptah, Monthos og Osiris tempel. Det føles som om at du går gennem en by, bygget udelukkende af templer og det er en forbløffende følelse at slentre gennem sporene af det gamle Egypten. Vi returnerer med vores lokale bus til Hurghada, hvor skibet venter på os.

  Hvis du tilbringer dagen i Hurghada, har du mulighed for at slappe af på stranden og bade i Det Røde Hav. Du kan naturligvis også slappe af på vores komfortable skib. Skibet sejler natten over.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet – frokost på udflugten hvis du har tilkøbt denne.

 • Dag 6: Vi krydser Det Røde hav

  Vi bruger dagen på at sejle på Det Røde Hav mod Aqaba bugten, der kiler sig ind mellem Egypten, Saudi Arabien, Israel og vores næste stop - Jordan. Denne aften afholdes den festlige gallaaften, arrangeret af rederiet Croisi Europe.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 7: Aqaba eller udflugt til oldtidsbyen Petra

  I løbet af natten er vi ankommet til Jordan, og skibet lægger til ved havnebyen Aqaba. Dagen er fri til egne oplevelser i Aqaba, eller en heldagsudflugt til UNESCO oldtidsbyen Petra. Tilkøb kr. 1.800. inkl. lokal frokost, transport og lokal guide. Udflugten til Petra er arrangeret af rederiet. Gislevs rejseleder deltager. Varighed ca. 10 timer.

  Den gamle by Petra er en af Jordans nationale skatte, og er kendt verden over. Dette mytiske sted, er arven fra nabatæerne, et arabisk folk der bosatte sig i det sydlige Jordan for mere end 2000 år siden. Petra er i dag på UNESCOS Verdensarvsliste, og er især anerkendt for sin raffinerede kulturhistorie, imponerende arkitektur og komplekse udvikling af dæmninger og vandforsyningskanaler.

  Vi kører med lokale busser fra Aqaba til Petra, en rejse på ca. 125 KM. Køreturen på Kings Highway gennem landskabet er ganske imponerende, og vil du hurtigt få et indtryk af hvor råt og smukt landet er. Petra er uden tvivl et af de største vidundere, der nogensinde er skulptureret af både Moder Natur og menneskeheden. Vi entréer via den dramatiske smalle passage kendt som El Siq, der leder direkte til det verdensberømte skattekammer Al Khazneh. Her står du, ansigt til ansigt med Jordans måske mest berømte skat, der står skåret til perfektion ind i den enorme klippevæg. Vi besøger desuden de kongelige grave, amfiteatret, de romerske soldattergrave og meget mere.

  Udflugten er ikke egnet for dårligt gående. Du kan forvente at gå lange strækninger i ujævnt og stejlt terræn. Det anbefales at pakke en lille rygsæk til kamera, vandflaske, regnslag og lign. Selvom vejret er godt og solen skinner, så kan det blive køligt og vinden blæser ofte på denne tid af året i området ved Petra.

  Hvis du tilbringer dagen i Aqaba, kan du benytte tiden til at gå opdagelse i byens hyggelige gader og evt. besøge det lokale marked (souk), marinaen, strandboulevarden og ruinerne fra Aqaba fortet. Aqaba hviler smukt mellem de rå klipper og Aqaba bugten, med udsigt til Ægypten samt den sydligste del af Israel den anden side af bugten. Du kan naturligvis også slappe af på vores komfortable skib.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet – frokost på udflugten hvis du har tilkøbt denne.

 • Dag 8: Aqaba eller udflugt til den røde ørken, Wadi Rum

  Dagen er igen enten fri til afslapning i Aqaba og på skibet, eller en halvdagsudflugt til Wadi Rum, der er Jordans største ørken og et af de mest spektakulære ørkenlandskaber i verden. Tilkøb kr. 800. inkl. transport og frokost. Udflugten er arrangeret af rederiet. Gislevs rejseleder deltager. Varighed ca. 9,5 time. Afstand fra Aqaba ca. 65 km.

  Vi kører med jeeps ud i den storslåede ørken, kendt som Månens Dal. Dens karakteristiske røde jord og fantastiske klippeformationer gør det til et af Jordans mest ekstraordinære steder. Geologer mener, at Wadi Rum blev dannet af et kraftigt skub i undergrunden, hvilket forårsagede en stor sprække i overfladen. Du oplever ørkenens bjergtoppe, dybe kløfter og ildrøde sandklitter.

  Vi møder undervejs en af de lokale beduiner, som stadig kalder dette Mars agtige område for hjem. De er kendt for deres enorme gæstfrihed, og byder os velkommen i deres telte for at nyde lidt te og lækkerier.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet.

 • Dag 9: Sharm el-Sheikh eller Sinai bjerget og Sankt Katharinas Kloster

  Dagen er fri til afslapning i Sharm el-Sheikh, eller en heldagsudflugt til et af de vigtigste kristne steder i området - Sankt Katharinas Kloster, liggende for foden af Sinai bjerget.

  Tilkøb kr. 990 inkl. transport og frokost. Udflugten er arrangeret af rederiet. Gislevs rejseleder deltager. Varighed ca. 9,5 timer. Afstand fra Sharm el-Sheikh ca. 220 km.

  Efter morgenmad på skibet, kører vi med bus fra skibet til Sankt Katharinas Kloster. Det ældgamle kloster ligger der hvor kirken mener, at Gud åbenbarede sig for Moses som en brændende busk, og hvor Moses senere modtog de ti bud. Klosteret er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste og er ifølge UNESCO det ældste fungerende kristne kloster i verden. Fortællingerne om den katolske helgen Katharina, er endeløse, eventyrlige og dramatiske.

  Vores besøg begynder ved den storslåede kunstfyldte basilika, Moses brønd, den brændende busks kapel og hovedkirken med det enestående galleri af omkring 2000 ikoner. Vi nyder frokost på en restaurant og kører retur til Sharm El-Sheikh.
  Det anbefales at medbringe varmt tøj (klosteret ligger i 1570 m.), komfortable lukkede sko og solbriller. Der kræves tøj som dækker skuldre og knæ til. Billeder er ikke tilladt inde i kirken og ikon galleriet. Klosteret lukker dørene ved middagstid.

  Vi samles tilbage på skibet til vores sidste aften og middag, efter en oplevelsesrig rejse på, i og omkring Det Røde Hav.

  Måltider inkluderet denne dag: All Inclusive på skibet - frokost på udflugten hvis du har tilkøbt denne.

 • Dag 10: Hjemrejse til Danmark

  Efter en tidlig morgenmad på skibet, køres vi til lufthavnen. Forventet afrejse kl. 08.00 fra Sharm el-Sheikh via Cairo til Københavns Lufthavn.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på skibet og forplejning om bord på fly.

Mere om rejsen

Gå på opdagelse i nogle af Egyptens og Jordans største monumenter, helligdomme og UNESCO Verdensarv. Rejsen begynder i hovedstaden Cairo, hvorfra der er kort vej til et af verdens mest berømte arkæologiske området – Pyramiderne i Giza, Sakkara og den yndefulde Sfinks.

Efter et par opdagelsesrige dage, flyver vi videre til Sharm el-Sheikh. De næste 8 dage kan du nyde livet, naturen og All Inclusive om bord på det vidunderlige skib MV La Belle de l'Adriatique, som bringer dig komfortabelt rundt i Det Røde Hav. Vi lægger til i Hurghada og Aqaba, inden rejsen slutter tilbage i Sharm el-Sheikh.

Undervejs har du mulighed for at opleve Kongernes dal og Karnap Templet - Oldtidsbyen Petra - den røde ørken Wadi Rum og det hellige Sankt Katharinas Kloster ved Moses bjerg. Hvis du ikke er på udflugt, kan du slappe af på skibet, eller besøge stranden og svømme rundt i Det Røde Hav. Velkommen om bord.

Skibe

 • Dag 1-3

  Golden Tulip Flamenco

  4-stjernet hotel med en fantastisk beliggenhed, helt ned til Nilen i det centrale Cairo og det perfekte udgangspunkt for vores besøg Cairo.

  Hotellet ligger på en rolig allé på Zamalek-øen, i centrum af byen, kun 2,5 km. fra det gamle Egyptiske Museum. Flamenco Café er åben døgnet rundt, og her serveres bl.a. en lækker morgenbuffet. Der findes desuden en pub og en klassisk cocktail bar med store vinduer med udsigt over byen.

  Alle værelser er nydeligt indrettede og komfortable, har eget bad og toilet, aircondition, gratis Wi-fi, pengeskab og minibar.

  Der er værelser en dobbeltseng eller to enkeltsenge. Hvis du ønsker 2 enkeltsenge, bedes du oplyse dette ved reservation af rejsen.

  Læs mere om Golden Tulip Flamenco her.

 • Dag 3-10

  MV La Belle de l'Adriatique

  5-stjernet skib med 99 kahytter fordelt på 4 dæk. Der er kun plads til 197 passagerer om bord. Skibet blev renoveret i 2017, og har en elegant og moderne atmosfære.

  Den største panorama lounge har et dansegulv og bar og er vært for mange stemningsfulde aftener.
  Det store soldæk er ideel til afslapning og du finder både liggestole og to jacuzzier til fri benyttelse. Klaver-baren er det ideelle sted at nyde en cocktail, og evt. vælge en bog fra biblioteket.

  Restaurant, lounge og Pianorama-bar
  Restauranten er placeret på hoveddækket, hvor alle måltider serveres under dit krydstogt. Det giver plads til alle gæster ved borde med panoramaudsigt. Atmosfæren er afslappet, men elegant. Den smagfuldt indrettede panorama lounge har et dansegulv og bar, og er vært for mange stemningsfulde aftener, underholdning m.m.

  I skibets Pianorama-bar kan du slappe af med en cocktail, mens du lytter til klavermusik.

  Terrasse, soldæk og udendørs jacuzzi
  På terrassen bagerst på skibet kan du nemt mødes med dine rejsefæller, og nyde udsigten.
  Det store soldæk er ideelt til at slappe af. Her er stole og liggestole, hvorfra du kan betragte de storslåede landskaber og kystlinjer vi passerer. Hvil og slap af i den udendørs jacuzzi, mens du nyder de smukke landskaber.

  Kahytter
  Kahytterne på øverste dæk og receptionsdækket har store vinduer. Kahytterne på hoveddækket og nederste dæk har koøjer. Alle kahytter er med eget bad og toilet, TV, Telefon til receptionen, sikkerhedsboks, aircondition, 220V stik, hårtørrer, udvalg af toiletartikler og håndklæder.

  Bemærk: Gislev har et udvalg af kahytter der kan bookes. Evt. andre kahytter er på forespørgsel.
  Bemærk: Alle kahytter har 2 enkeltsenge, som kan stilles sammen eller stå adskilt.

  De 3 kahyts kategorier
  Kategori A: Kahytter med den bedste placering.
  Kategori B: Kahytter med næstbedste placering.
  Kategori C: Kahytter med almindelig placering. Enkelte kahytter er mindre i størrelse.

  Øverste dæk – 29 kahytter med vinduer.
  Kategori A: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori B: Dobbeltkahyt, 10-12 m².
  Kategori C: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori C: Enkeltkahyt m. dobbeltseng, 8,5 m².

  Receptions dæk – 22 kahytter med vinduer
  Kategori A: Dobbeltkahyt, 11,5 m².
  Kategori B: Dobbeltkahyt, 11,5 m².
  Kategori C: Dobbeltkahyt, 10,5 m².

  Hoved dæk - 25 kahytter med ko øjer
  Kategori A: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori B: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori C: Dobbeltkahyt, 10-12 m².

  Nederste dæk - 23 kahytter med ko øjer
  Kategori A: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori B: Dobbeltkahyt, 12 m².
  Kategori C: Dobbeltkahyt, 12 m².

  Bemærk, der tilbydes ikke tøjvask om bord.

  Aftenunder- holdningJa
  AirconditionJa
  BarJa
  BoblebadJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  LoungeJa
  RestaurantJa
  SoldækJa
  SolterrasseJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiJa

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Alkohol

  Øl, vin og spiritus er dyrt i Egypten og Jordan, og kan ikke købes overalt hvor vi rejser. De fleste hoteller restauranter/caféer serverer dog øl, vin og spiritus. Prisniveauet kan variere meget, men generelt er det 25-50% dyrere end i Danmark.

  Om bord på MV La Belle de l'Adriatique er der All Inclusive, så du kan frit hente dine drikkevarer (vin, øl, vand, drinks) i restauranten ml. kl. 10-23 . Champagne, vin fra vinkort og specielle drinks er eksklusivt, men kan købes om bord. Du bestiller blot med dit kahyts kort, og betaler den sidste aften.

 • Antal deltagere

  Rejsen gennemføres ved min. 18 deltagere (maks. 40).

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Drikkepenge

  Drikkepenge er ikke inklusive i rejsens pris. Drikkepenge-systemet er en smule fremmed for danskere, men er en væsentlig del af de lokales indtjeningsgrundlag, og de høflige chauffører og lokalguider fra turistindustrien har en forventning om at modtage drikkepenge.

  For dagene i Cairo skal du beregne kr. 70 pr. dag i Cairo (ca. 320 egyptiske pund/EGP).
  For krydstogtsdelen skal du beregne kr. 50 kr. pr. udflugt du deltager i. Spørg evt. din rejseleder, hvis du er i tvivl.

  20/4 2023. Bemærk: Kursen på EGP er meget lav.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyrejsen

  Denne rejse flyves med Egypt Air: Københavns Lufthavn - Cairo / Cairo - Sharm el-Sheikh / Sharm el-Sheikh - Cairo - København.

  Endelig information vedrørende rejsen vil blive fremsendt ca. 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Forplejning om bord på flyrejsen er inklusiv.

  Flysæder: Gislev Rejser sørger for at vores gruppe samt rejseleder sidder samlet, så godt som muligt. Vi beder altid om at samrejsende også får flysæder ved siden af hinanden. Flyselskabet har dog altid suveræn råderet over flysæder og der kan ske ændringer helt op til afrejsen. Jeres rejseleder vil sørge for at hjælpe til ved check-in, såfremt du og din rejsefælle er blevet omplaceret af flyselskabet.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der er gratis wi-fi på hotellet i Cairo og om bord på krydstogtsskibet. Hastigheden/netværket på Det Røde Hav kan variere meget.

 • Klima

  Klimaet i Egypten er varmt og tørt næsten hele året rundt. Det er mildest ml. oktober - marts (vinterhalvåret), hvor temperaturen typisk ligger ml. 15-25 grader. Der kan være stor forskel på temperaturerne i det nordlige (Cairo) og centrale (f.eks. Luxor). Det nordlige Egypten har gerne 15-25 grader i vinterhalvåret, og den centrale del af Egypten er ml. 20-25 grader.

  I Jordan er vejret typisk mildere i februar, marts, oktober, november. Behagelige dagstemperaturer og lune/kølige aftener. Bemærk at udflugten til Wadi Rum og/eller Petra kan være kølig på denne tid af året, hvor vinden er kølig.

  OBS: Solen er meget stærk og kan ofte skinne i mange dage uden skyer. Husk en god solcreme, solhat og lign. da vi opholder os mange timer udenfor når vi er på udflugter.

 • Mad og Drikke

  Inklusiv helpension i Cairo – drikkevarer for egen regning. Krydstogtet er med All Inclusive. Læs evt. mere under information om skibet.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Pas- og Visumregler

  Der kræves visum for indrejse i Egypten og Jordan. Vi har inkluderet visum til begge lande for alle gæster.

  Visum til Egypten udleveres efter ankomst i Cairo lufthavn.
  Visum til Jordan håndteres på skibet inden landgang.

  Husk at medbringe et gyldigt pas med ledige sider til visum. Dit pas skal være gyldigt min. 6 mdr. efter hjemrejse.

  For at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe. Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Rejseforsikring - Fjerne rejsemål

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Tillæg og ekstra udflugter

  Afbestillingsforsikring: 7% af rejsens pris.

  Kahytter:
  Dobbeltkahyt på hoved dæk kat. C: kr. 1500 pr. person.
  Dobbeltkahyt på receptions dæk kat. C: kr. 1700 pr. person.
  Dobbeltkahyt på øverste dæk kat. C: kr. 2200 pr. person.

  Enkeltkahytter er på forespørgsel. Kontakt Gislev Rejser.

  Udflugter:
  Ekstra udflugter/entréer i Cairo:
  Entré til det nye Egyptiske Museum kr. 750. Betales lokalt (hvis museet er åbent for offentligheden).

  Ekstra udflugter på krydstogtet:
  Sejltur i Naama bugten kr. 300 (dag 4).
  Heldagsudflugt til Luxor, Kongernes dal og Karnap Templet kr. 1.800.
  Heldagsudflugt til Petra kr. 1.800.
  Halvdagsudflugt til Wadi Rum kr. 800.
  Heldagsudflugt til Sankt Katharinas Kloster kr. 990.

  Samlet pakke med alle 5 udflugter kr. 4500.

  Udflugterne skal bestilles med rejsen og senest 1 mdr. før afrejse.
  Udflugterne inkluderer ikke drikkepenge til lokalguide/chauffør.

  Bemærk - Gislevs rejseleder deltager på udflugterne.

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Valuta og kreditkort

  Valutaen i Egypten hedder Egyptiske Pund - EGP.100 Pund = ca. 23 kr. (opdateret 21. apr. 2023).
  Du kan med fordel hæve EGP eller veksle EUR eller USD til EGP ved ankomst i Cairo. er meget praktisk at have lidt lokal valuta til evt. små indkøb i boder, på basaran, gadehandlen, drikkevarer og drikkepenge. Bemærk, at EGP er faldet drastisk det sidste års tid, og vi har oplevet, at det ikke er muligt at hæve EGP i danske banker. Det er ikke muligt at betale med EGP på krydstogtet.

  De typiske internationale kreditkort som Visa og MasterCard kan anvendes på store hoteller, krydstogtskibe og i visse større butikker, souvenirshops og restauranter. Vi har oplevet, at der er problemer med at bruge Visakort i Egypten i både hæveautomater, banker og butikker. Medbring derfor gerne et MasterCard.

  På skibet kan du betale med kreditkort, Euro eller USD.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu