Canada Vest

ROCKY MOUNTAINS, GLETSJERE, SØER, VANDFALD OG VILDE DYR

Rundrejse i det vestlige Canada   

Tag med på en flot rejse til Canada - vi har 23 års erfaring med denne rejse. Oplev Canada Vest, store oplevelser i Calgary, Rocky Mountains, Alaska og Vancouver.

I Canada Vest er gæstfriheden er lige så stor som landet selv. Vi har kompromisløst sammensat denne rejse til Canada, så landets overdådige natur og enestående dyre­liv ikke reduceres til hastværk. Derfor er denne Canada rejse på i alt 16 dage.

 • Denne rejse til Canada byder på flot natur og indiansk kultur
 • Smuttur til Alaska med chance for at opleve fiskende bjørne
 • Oplev også Vancouver Island med mulighed for hvalsafari

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 14 x morgenmad
 • 14 x middag
 • Byrundtur i Calgary
 • Banff National Park
 • Lake Louise
 • Panoramatur ad Icefield Parkway
 • Snebus på Athabasca Glacier
 • Jasper National Park
 • Sejltur på Maligne Lake
 • Ancient Ceder Forest
 • Indianerbyen Ksan Village
 • Totempælene i Kitwanga
 • Bear Glacier
 • Fish Creek
 • Meziadin Fisketrappe
 • Totempælene i Gitanyow
 • 15 timers krydstogt i Inside Passage
 • Byrundtur i Victoria
 • Byrundtur i Vancouver
 • Stanley Park
 • Capilano Park
 • Gondol Grouse Mountain
 • Rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
   

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 6.800 i 2021 (markedets billigste!). Afbestillingsforsikring kr. 1.550. Hvaltur kr. 575 (skal bestilles sammen med rejsen).

Hør vores Canada-ekspert Kirsten Skjold fortælle om rejsen til Canada Vest (2017 version)


 

Øvrige videoklip:

Sne bus Athabasca Glacier
Fiskende bjørne

Bestil rejsen

Pris fra 37.998,-

16 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 14 nætter på gode hoteller
 • Halvpension
 • Dansk rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Cowboys, gletsjere, søer og Rocky Mountains

Rejsen starter med ophold i Calgary, hvor cowboykulturen stadig har stor indflydelse. Blot 80 km fra Calgary venter Rocky Mountains og flot natur i Banff National Park. Vejen Icefield Parkway hører til blandt verdens smukkeste vejstrækninger. Her venter en perlerække af vandfald, snedækkede bjerge, spejlblanke søer og gletsjere. Ved Athabasca gletsjeren skiftes bussen ud med et specialkøretøj, der kan køre op på gletsjertungen. I Jasper National Park venter en flot sejltur på Maligne Lake. Søen er kendt for sin blå farve og sin flotte beliggenhed helt omkranset af majestætiske bjerge.

Skove, totempæle og indianere
Nordvest for Jasper starter de store øde skov­områder som Canada er så kendt for. Vi kører bl.a. gennem tømmerbyen Vanderhof, hvor tømmer gennem årtier har været byens vigtigste indtægtskilde. På vej videre mod nord gives et godt indblik i den indianske kultur, og der gøres bl.a. holdt i den gamle indianerby Ksan Village og ligeledes stopper vi ved de 18 gamle originale totempæle der tidligere har været brugt til ceremonielle formål. Lidt længere mod nord ligger den flotte Bear Glacier. Gletsjerens blå farve og usædvanlige beliggenhed helt tæt på hovedvejen gør den til en særlig oplevelse.

Alaska, laks og fiskende bjørne
Mod nord venter en helt unik oplevelse. Grænsen mellem Stewart i Canada og Hyder i Alaska er meget ydmyg. Få km fra grænsen stoppes ved den lille flod Fish Creek, hvor man får en enestående chance for, at stå på træbroer hævet over floden, og forhåbentlig betragte vilde bjørne fiske laks i floden. Denne rejse er tilrettelagt på det optimale tidspunkt – netop når laksene går op i flod­erne fra medio juli til medio august. Når det sker, forvandles floderne til bjørnenes spisekammer, og chancen for at se bjørne øges væsentligt. Vi overnatter i den lille by Stewart, hvor aftenens menu står på kæmpe kongekrabber.

Krydstogt, Vancouver og hvaler
I Prince Rupert tager et storslået krydstogt gennem Inside Passage sin begyndelse. Sejlturen i den canadiske skærgård er imponernede, og ofte følges skibet af hvaler. På Vancouver Island venter mange dejlige oplevelser: Gigantiske træer, blomsterpragt i The Butchart Gardens og den charmerende by Victoria. Fra Victoria er der mulighed for at deltage i en hvalsafari, hvor vi med lidt held kommer tæt på havets giganter. Rejsen afsluttes med ophold i Vancouver, der flere gange er kåret som verdens smukkest beliggende by. Her er der inkluderet en stor byrundtur med bl.a. udflugt til totempælene i Stanley Park og den 140 meter spinkle hængebro over Capilano River.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Calgary

Afrejse fra Danmark. Flyskift før ankomst til Calgary, Alberta, samme aften. Transfer til hotel. Overnatning i Calgary 1 nat.

Dag 2: Fra Calgary til Lake Louise og Banff

Calgary, der ligger 80 km fra bjergene i Rocky Mountains, gør den til en oplagt start på en rundtur i Canadas flotte natur. Calgary har bevaret lidt af sin cowboykultur og hver sommer afholdes det kendte Calgary Stampede Rodeo. Efter morgenmaden kører vi til den smaragdgrønne sø Lake Louise og siden til Banff, hvor der overnattes 1 nat. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 130 km).

  Lake Louise

Dag 3: Icefield Parkway, Rocky Mountains, Athabasca Gletsjeren

Et af turens højdepunkter venter, når vi kører ad Icefield Parkway. Den 230 km lange vej fra Lake Louise til Jasper anses for at være én af de smukkeste i hele verden. Bjerge, spejlblanke søer og op mod 600 gletsjere afløser hinanden i en lang række af helt utrolige naturscenerier. Midtvejs skiftes bussen ud med et specialkøretøj og vi kører op på Athabasca Glacier, der er en del af den 325 km2 store gletsjer Columbia Icefield. Overnatning Jasper i 2 nætter. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 300 km).

 

Dag 4: Jasper - Porten til Rocky Mountains og sejltur på Maligne Lake

Den første del af dagen bruges i Jasper National Park, hvor der er inkluderet en sejltur på den betagende sø Maligne Lake og god tid til at nyde de flotte bjergmassiver. Om eftermiddagen er der tid til på egen hånd at kigge nærmere på Jaspers hyggelige centrum. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 100 km).

 

Dag 5: Ancient Cedar Forest

Vi forlader Rocky Mountains og Jasper. Herfra køres mod vest, og turens mange indtryk får lov at sætte sig. Vi stopper Ancient Cedar Forest, hvor vi har tid til en spadseretur blandt de kæmpe cedertræer, før vi ankommer til Prince George, hvor vi overnatter 1 nat. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 374 km).

 

Dag 6: Vanderhoof

Denne del af Canada er især kendt for tømmer. Byen Vanderhoof lever næsten udelukkende af tømmerindustrien. Fra Vanderhoof fortsættes til Smithers, hvor der overnattes 1 nat. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 480 km).

 

Dag 7: Indianerkultur, Bear Glacier, Stewart i Alaska

Stop i den gamle indianerlandsby Ksan Village og ved de 18 originale totempæle i Kitwanga. På vej videre mod nordvest stopper vi ved den flotte Bear Glacier. Indkvartering og overnatning i Stewart for 2 nætter, hvor Gislev byder på kongekrabber. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 330 km).

 

Dag 8: På udkig efter fiskende bjørne ved Fish Creek

Vi passerer den ydmyge grænse til Alaska. Fra Hyder kører vi til Fish Creek i håb om at se de vilde bjørne fange deres morgenmad i den lille flod. Stående på træbroer over den lille flod, håber vi at se bjørne jagte flodens laks. Det er fri natur og der er ingen garanti, men rejsen ligger præcis, når det er højsæson for at laksen går op i floden, så der er gode chancer. Morgenmad og middag. (Ca. 30 km).

  Fi Bjørn fanger fisk i Canada

Dag 9: Prince Rupert

Vi forlader Stewart og sætter kursen mod syd. Vi besøger Meziadin fisketrappe og ser laksene springe for at komme op ad floden og gyde. Vi gør også et stop ved totempælene i Gitanyow. Indkvartering og overnatning i Prince Rupert for 1 nat. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 445 km).

 

Dag 10: Krydstogt i Inside Passage

Endnu et af rejsens højdepunkter er den 15 timer lange sejltur fra Prince Rupert til Vancouver Island. Der sejles ind i den kendte Inside Passage, hvor smalle fjorde danner imponerende kontraster til den barske, stejle kystlinie. Der spises aftensmad ombord. Efter et kort ophold på åbent hav, ankommer vi til Port Hardy midt om aftenen. Overnatning i Port Hardy 1 nat. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 10 km + sejlads).

 

Dag 11: North Island Route

Vi kører mod syd ad North Island Route gennem et meget øde og ubeboet landskab. Dette øger naturligvis chancen for at se vilde dyr som f.eks. elge, hjorte, ørne eller måske endda en bjørn eller to. Overnatning i Nanaimo. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 387 km).

 

Dag 12: Vancouver Island, vægmalerier og Victoria

Sydpå med pauser undervejs ved blandt andet Forest Discovery Museum i Duncan. Ved ankomsten til Victoria kører vi en kort byrundtur, hvor vi ser byens charmerende centrum med parlamentet og Thunderbird Park - en hel skov af totempæle. Vi ser også Mile 0, der markerer starten på den 7.821 km lange vej tværs over Canada. Morgenmad og middag. (Ca. 111 km).

 

Dag 13: Victoria, The Butchart Gardens, Vancouver

I Victoria er der mulighed for hvaltur. Oplevelsen af de enorme dyr på nært hold, er en uforglemmelig oplevelse (bestilles sammen med rejsen kr. 575). Ønsker du ikke at deltage i hvalsafari er formiddagen fri til at nyde byen. Vi forlader Victoria og kører til blomsterparken The Butchart Gardens. I den 105 år gamle park plantes ca. 1 million blomster hvert år. Herefter sejler vi til Vancouver, hvor der overnattes i 2 nætter. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 70 km + sejltur).

  Hval i Victoria Canada

Dag 14: Byrundtur Vancouver

De høje bjerge mod øst og havet mod vest har gjort, at Vancouver flere gange er kåret som én af verdens smukkest beliggende storbyer. Oplev bl.a. flotte totempæle i Stanley Park. Mulighed for at spadsere på den 140 meter spinkle hængebro 70 meter over Capilano River. Gislevs byrundtur omfatter også den gamle bydel Gastown. Her nyder vi stemningen fra en svunden tid blandt de gamle huse. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad og middag. (Ca. 90 km).

 

Dag 15: Hjemrejse

Efter morgenmaden kører vi til Vancouver lufthavn (ca. 30 km). En storslået rejse har taget sin afslutning og hjemrejsen mod Europa begynder. Forplejning inklusiv denne dag: Morgenmad på hotellet i Vancouver. På Air Canada er der ingen forplejning på flyet fra Vancouver til Toronto. På afgangen den 17/7 er der flyskift io Toronto før der flyves det sidste stykke til Københvn. På afgangen den 25/7 er der flyskift i Amsterdam næste morgen, før der flyves det sidste stykke til Billund.  

Dag 16: Hjemkomst

Hjemkomst til København eller Billund efter en flot naturrejse i det vestlige Canada.

Hotel

Vejledende hotelliste for CANADA VEST 2021


1. dag:                                                                       
Residence Inn by Marriott
610, 10. Ave. S.W.
Calgary AB T2R 1M3
Telf. 001 587 885 2288     
Læs mere om Residence Inn by Marriott her

Flot nyrenoveret hotel med 168 værelser. På hotellet findes blandt andet fitness center, restaurant og hyggeligt lounge område. 

2. dag: 
Banff Caribou Lodge 
521 Banff Avenue
Banff AB T1L 1H8
Telf. 001 800 563 8764
Læs mere om Banff Caribou Lodge her

Hyggeligt hotel midt i Banff National Park. Hotellet ligger samtidig tæt på Banff centrum. På hotellet findes 65 værelser, spa bad, sauna og fitnesscenter.

 

3. + 4. dag: 
Jasper Inn & Suites 
98 Geikie St.
Jasper AB T0E 1E0
Telf. 001 780 852 4461
Læs mere om Jasper Inn & Suites her

Godt hotel med 99 værelser. Hotellet har restaurant, fitnesscenter og indendørs pool. Pæne, rummelige værelser med sikkerhedsboks, køleskab, hårtørrer samt kaffe og te faciliteter.

 

Eller

Sunwapta Falls Rocky Mountain Lodge
Hwy 93
Jasper AB T0E 1E0
Telf. 001 780 852 4852
Læs mere om Sunwapta Falls Rocky Mountain Lodge her

Hyggeligt hotel syd for Jasper. Pæne, rummelige værelser med opholdsområde, satellit-tv samt kaffe og te faciliteter.

 

5. dag: 
Coast Hotel Prince George
770 Brunswick St. 
Prince George BC V2L 2C2
Telf. 001 250 563 0121 
Læs mere om Coast Hotel Prince George her

Moderne hotel i hjertet af Prince George by. På hotellet findes blandt andet gratis wi-fi, indendørs pool, spabad, fitnesscenter og restaurant.

6. dag: 
Prestige Hudson Bay Logde
3251 Highway 16
Smithers BC V0J 2N0
Telf. 001 250 847 4581
Læs mere om Prestige Hudson Bay Logde her

Bo få minutter fra centrum med gode shopping muligheder, restaurant besøg, tag på vandretur i smukke omgivelser eller mountain biking i bjergene. Værelserne er pæne og indeholder køleskab, TV og wi-fi.

 

7. + 8. dag

King Edward Hotel
405 5th Avenue 
Stewart BC V0T 1W0
Telf. 001 250 636 2244
Læs mere om King Edward Hotel her

Bo i smukke omgivelser. Hotellet indeholder 30 værelser med eget bad, TV, gratis wi-fi og aircondition. På hotellet findes en café, hvor I kan nyde kystens bedste fisk og skaldyr.

9. dag: 
Crest Hotel
222 1st Avenue West
Prince Rupert BC V8J 1A8
Telf. 001 250 624 6771
Læs mere om Crest Hotel her

Bo i smukke omgivelser, omgivet af bjerge og Prince Rupert havnen. Hotellet tilbyder fitness center, damp rum og udendørs spabad. På hotellet findes hele 3 restauranter og caféer, hvoraf restauranten er award vindende. Værelserne er store og flotte med wi-fi, room service, TV og køleskab.

 

10. dag: 
Kwa´lilas Hotel
9040 Granville St.
Port Hardy BC V0N 2P0
Telf. 001 250 949 8525
Læs mere om Kwa´lilas hotel her

Moderne hotel med 85 værelser. På hotellet findes en restaurant og en pub. Værelserne er store og fine med en blanding af moderne, chic design og de lokale kunsters udtryk. På værelserne findes wi-fi og TV.

 

11. dag: 
Coast Bastion Inn
11 Bastion St.
Nanaimo BC V9R 6E4
Telf. 001 250 753 2977
Læs mere om Coast Bastion Inn her

Bo i den charmerende bydel i Nanaimo, tæt på havnen, restauranter, barer og butikker. Værelserne er nyrenoveret og lyse. Alle værelser har en fransk balkon, så du kan nyde udsigten ud over vandet. På hotellet findes spa, frisør, restaurant og lounge.

12. dag: 
Chateau Victoria
740  Burdett Avenue
Victoria BC V8W 1B2
Telf. 001 250 382 4221
Læs mere om Chateau Victoria her

Bo i hjertet af Victoria og oplev den lokale stemning på hotellet. Hotellet indeholder 177 renoverede værelser. Værelserne indeholder wi-fi, TV, Air condition og køleskab samt kaffe og te faciliteter.

 

13. + 14. dag: 
Metropolitan Hotel
645 Howe Street
Vancouver BC V6C 2Y9 
Telf. 001 604 687 1122
Læs mere om Metropolitan Hotel her

Bo i hjertet af Vancouver. Hotellet indeholder indendørs pool, fitness og restaurant. Værelserne er store og indeholder wi-fi, TV, køleskab, mikroovn, kaffe og te faciliteter.

 

15. dag: 
Overnatning i fly.

16. dag: 
Hjemkomst til Danmark.


Med forbehold for ændringer.

Gæsterne siger

Stjerner-Gislev

” En enestående rejse til Canada Vest som vi varmt vil anbefale”

” Turen fra Calgary til Alaska var fantastisk”

” Gislev har gjort det igen. En fantastisk rejse!!”

”Super god tur. Meget for pengene”

Værd at vide

Apotek
”Drugstores” findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Hver kuffert må max. Veje 23 kilo. Hver kufferts mål må maksimalt være 90 cm x 75 cm x 43 cm (inklusiv evt. hjul og håndtag). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst. Særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Du bør lægge en seddel i din kuffert med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt privat adresse i Danmark. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo, og max. dimensioner er 56 x 45 x 25 cm (inklusiv håndtag og hjul). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglen om væsker i håndbagagen.

Bus
Almindelige canadisk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de canadiske busser af en lidt anden standard end dem, vi kender fra Gislev Rejsers egne luksuriøse busser. Bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i Canada. På restaurant gives ca. 15 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren bør påregnes 3 dollar pr. person pr. dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning.

Drikkevand
Nogle steder frarådes det at drikke vandhanevandet i Canada. Det kan visse steder indeholde en del klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i Canada, hvilket betyder at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft eller i særlige tilfælde slet ikke fungerer. De canadiske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer.

Elevator
Der findes elevator på de fleste hoteller, men for din egen skyld begræns bagagen.

Entré
På Gislev Rejsers rejse til det vestlige Canada er følgende entréer inkluderet i rejsens pris:

• Banff National Park
• Jasper National Park
• Sejltur Maligne Lake
• Snowcoach Icefield Parkway
• Bear Watching ved Fish Creek, Alaska
• Krydstogt fra Port Hardy til Prince Rupert
• The Butchart Gardens
• Sejltur fra Vancouver Island til Vancouver
• Harbour Center Lookout
• Capilano Canyon

eTA
Vigtig information om eTA

Per 15. marts 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA), en elektronisk formular, der afløser den formular, der hidtil skulle udfyldes ombord på flyet. Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før der kan opnås tilladelse til at gå om bord på et fly til Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark. eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster p.t. CAD 7 pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Ved bestilling, af en rejse til Canada, vil du have følgende to valgmuligheder:

eTA: Valgmulighed 1
Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp
Dette koster pt. CAD 7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.
Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 5 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København. Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00. Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev. Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

eTA: Valgmulighed 2
Du betaler kr. 250 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det er vigtigt at du indsender kopi af pas samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen). Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Fish Creek, Alaska
Fish Creek ligger i Tongass National Forest og deres reglement forskriver at følgende skal fremgå af vores information om rejsen: Gislev og Gislevs medarbejdere tager afstand til alle former for diskrimination og tror på at alle har lige muligheder uanset oprindelse, køn, race og religion.

Fotografering
Generelt er der ingen særlige regler. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Nogle forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.

Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol.
Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.
For folk, der er i risikogruppen for at få blodpropper, er der yderligere en række råd, som er værd at følge: Rejsende med moderat risiko (dvs. som har en ondartet sygdom, tidligere har haft blodpropper, for nyligt er blevet opereret, eller som ikke har mulighed for at bevæge sig) anbefales lavmolekylær heparin, en medicin, der bruges til at forebygge blodpropper.
Rejsende i høj risiko (dvs. som tidligere har haft flere blodpropper) anbefales blodfortyndende behandling, der gives, før man stiger ombord på flyet og ved ankomst.
Stol i øvrigt ikke på acetylsalicylsyre, der er et febernedsættende stof, der blandt andet findes i Aspirin.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer/wifi på hotellerne. Evt. mod betaling.

Klima
Generelt mildt vejr med dagstemperaturer på 17-25°C.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Master Card er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan anvendes kreditkort til betaling af entreer, frokost og drikkevarer de fleste steder. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Mad & Drikke
Canadierne har et lidt andet forhold til restaurationsbesøg, end vi har her i Danmark. Generelt er maden dog udmærket – og ofte i rigelige mængder. Det kan hænde, at restauranterne løber tør for vinglas og alkoholiske drikkevarer, da det ikke er almindeligt at drikke andet end sodavand eller vand til sin mad. Problemerne plejer at løses efterhånden, og som regel er det muligt at få et glas vin eller en øl til maden, om end det til tider kræver lidt tålmodighed og overbærenhed.

Moms
Alle priser i forretninger i Canada er uden moms (GST). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat men ligger på ca. 10 -17 %.

Pas
Passet skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra Canada. Husk at sende en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen – og at medbringe kopi af pas på turen. Se også vigtig info under eTA.

Påklædning
Almindeligvis er det mildt vejr 17-25°C – varmest i indlandet, mens temperaturerne i Vancouver, Smithers og i bjergene godt kan kræve lange bukser, en striktrøje og en vindtæt jakke. På sejlturen vil det også være rart med en striktrøje og en vindtæt jakke. Det er også en rigtig god ide altid at have en trøje med sig, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt. Er du glad for at svømme så medbring badetøj – der er enkelte hoteller, der har pool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er generelt ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Shopping
Der er mulighed for at købe spændende indiansk kunsthåndværk.

Sikkerhed
Der bør udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlommen eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety boks. Alle steder er det sikkert at benytte offentlige transportmidler.

Sprog
Det officielle sprog i denne del af Canada er engelsk – men den massive indvandring fra mange andre lande gør, at alverdens sprog høres overalt.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller fast aftalt pris. Husk drikkepenge, ca. 15 %.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

Tidsforskel
Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og British Columbia og 8 timers tidsforskel mellem Danmark og Alberta. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 9.00 i British Columbia.

Toldregler
Fra Danmark til Canada må man indføre 200 cigaretter og 1,1 liter spiritus eller 1,1 liter hedvin. Fra Canada til Danmark må man indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin, samt varer købt i Canada til en værdi af max. 3.250,- kr. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Canada. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Valuta
En canadisk dollar er ca. 5.00 kr. (1/10 2020). Sedlerne findes i 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har næsten samme størrelse, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent, 5-cent, 10-cent, 25-cent, 1 dollar og 2 dollar. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til canadiske dollars.

Vask
På et par af hotellerne forefindes der møntvask og tørretumbler. Forhåbentlig vil du få glæde af ovenstående oplysninger, der, håber vi, kan være til hjælp før og under rejsen.

Huskeliste

I god tid før afrejse
• Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev skal have kopi ved bestilling af rejsen
• Er rejseforsikring i orden?
• Stemmer navn på rejsebevis 100% overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
• Lille rygsæk (kan også bruges som håndbagage)
• Gode sko/Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Badetøj
• Strømper
• Undertøj
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske


I håndbagagen pakkes
• Kreditkort/Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card
• Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage)

Flyv fra

Fly letter

Flyrute 2021
På afgangen den 17/7 flyves fra København med Air Canada. Der er 1 flyskift på både ud og hjemrejse.
På afgangen den 25/7 flyves fra Billund med KLM/Air France. Der er 1 flyskift på både ud og hjemrejse.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gyldig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Kort

Kort Canada Vest

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
17-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 837.998,-Bestil rejsenMere information
25-07-2021Fly fra København 337.998,-Bestil rejsenMere information
25-07-2021Fly fra Billund Mere end 837.998,-Bestil rejsenMere information