Sorrento All Inclusive 2017

En Gislev succes - nu på 7. år med mere end 6.000 gæster

Sorrento

Sorrento halvøen er både magisk og fortryllende   

  • Gislevs eget charterfly fra København, Odense eller Aalborg
  • Mar Hotel Alimuri - direkte ud til havet - ophold med Superior All Inclusive
  • Her får du høj service, god mad og meget for pengene
  • Byrundtur i Sorrento til bl.a. den historiske bydel med specialforretninger. Inkluderet
  • En populær destination som mange gæster besøger igen og igen
  • Nyt i 2017 - Nyt spændende udflugtsprogram med mange lokale og autentiske oplevelser

 

Så meget har Gislev inkluderet: Flybillet, flyskatter og afgifter, ophold i dobbeltværelser, 7 x morgenmad, 7 x frokost, 7 x middag, vin & vand & spiritus ad libitum, byrundtur ifølge program, rejseleder, hotelskat € 1,5 per dag, gebyr til Rejsegarantifonden. Eventuelle entréer er ikke inkluderet.

Tillæg: Enkeltværelse uden havudsigt kr. 598. Dobbeltværelse 5. sal med fransk balkon kr. 175. Dobbeltværelse 5. sal med balkon kr. 250. Forplejning på Jet Time t/r kr. 160. Udflugt til Capri kr. 625. Udflugt Positano, Amalfi og Ravello med bus og båd kr. 425. Udflugt italiensk herregård kr. 350. Udflugt syditalienske traditioner kr. 350. Udflugt til historisk kloster og lokal frokost kr. 350.  Afbestillingsforsikring kr. 625.

Rabat: 3. person i opredning kr. 250,- Barn u/12 år kr. 800.

Film om Sorrento:


www.youtube.com/watch?v=QosWxuIOtfM

Se også film om Capri.: www.youtube.com/watch?v=ahATFQJCZRc

Status:
Ring til os

Om rejsen

Sorrento er en rigtig syditaliensk perle og livet leves i gaderne og på det lokale torv Piazza Tasso, hvorfra hovedgaden Corso Italia begynder. Det er også herfra at de små historiske gader udgår fyldt med specialbutikker, hyggelige caféer og restauranter. Følger man vejen tværs over bjergene til kysten, når man Amalfikysten, som er en af de smukkeste kyststrækninger i Verden. Her ligger den ene maleriske by efter den anden og undervejs kan man opleve fabelagtige udsigter over klipperne og havet. Området er også særlig kendt for sit spektakulære italienske køkken. Her smager de solmodne tomater bare anderledes og pastaen er selvfølgelig kogt al dente. Flere af Gislevs gæster har allerede besøgt dette rejsemål op til flere gange. For 7. år i træk tilbyder vi rejser til Sorrento halvøen med eget charterfly fra København, Aalborg og Odense. Rejsen er populær og får mange roser.  

Sorrento halvøens fortryllende stemning
Her er du omgivet af majestætiske bjerge, dybe dale og frodig natur. I tidernes morgen har indbyggerne omdannet de mest ufremkommelige steder til berømte terrasser, der ligger med en mageløs udsigt over havet. Her er appelsin- og citrontræer, olivenlunde, vinmarker og et væld af krydderier, som vokser vildt i den storslåede natur. Klimaet er mildt, og du vil nyde at være omgivet af smukke bougainvillea, vilde orkideer og alpevioler, der vokser på de stejle klipper. Du bor på et af Gislevs bedste hoteller Mar Hotel Alimuri, som ligger direkte ved den solrige strand i Sorrento forstaden Meta. Her bliver du hver dag forkælet fra det stolte syditalienske køkken.

Sorrento by nås via kysten igennem de små forstæder Piano di Sorrento og Sant' Agnello med de smukke store villaer. Byens torv Piassa Tasso er det naturlige samlingspunkt, og herfra kan du gå på eventyr i de små gader, hvor det er nemt at blive fristet af de mange delikatesser fra specialbutikkerne. Smag den friske citronlikør Limoncello eller nyd en velsmagende is. Gaderne bugner af farverige boder med friske grøntsager og saftige frugter. Her kan du også slå dig ned på en af de mange hyggelige caféer og betragte livet i gaderne. Syditalien er indbegrebet af, hvad vi danskere forbinder med ferie - en venlig lokalbefolkning, god mad og lune temperaturer. 


 

Billeder

Dag for dag

Dag 1. Gislevs charterfly fra Jet Time. Besøg i Pompei
Afgang fra København eller Aalborg via Odense til Napoli. Fra Lufthavnen kører vi til Pompei og de enestående udgravninger efter Vesuvs udbrud i år 79. Interessant besøg ledsaget af dansktalende lokalguide – en stor oplevelse (entré til Pompei er inkluderet). Fra Pompei kører vi til halvøen Sorrento ved selveste Napolibugten - kendt for sine mange oliven- og citronlunde. 7 overnatninger på det 4-stjernede Mar Hotel Alimuri i Meta di Sorrento.

Pompeis ruiner  
I Napoli melder de første oplevelser sig - besøg i Pompei med lokalguide. Entréen er inkluderet.  

 Dag 2- 7: Udflugtsprogram

Byrundtur i charmerende Sorrento
Med rejselederen rundt i den charmerende ferieby, som oser af syditaliensk stemning. Byens centrale torv er Piazza Tasso og herfra udgår de romantiske stræder med de duftende specialforretninger. I den historiske bydel kan du bl.a. prøvesmage de friske dråber fra citronlikøren Limoncello, som området er så kendt for. Retur til hotellet for frokost. Byrundturen er inkluderet.

Tasso 
I Sorrentos historiske bydel findes mange specialbutikker - smag f.eks. den lokale citronlikør Limoncello.

Romantiske Capri med dansktalende lokalguide
Capri er en kendt ø og et yndet ferierejsemål. Med hydrofoil båd til Marina Grande på Capri. Rundt på øen i små minibusser, hvor der bl.a. er besøg i den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele i Ana Capri. Herfra er der en spektakulær udsigt over øen og vandet. Heldagsudflugt kr. 625 inkl. sejlads med Hydrofoil båd og minibusser på Capri men ekskl. diverse entréer (Udflugten skal bestilles samtidig med rejsen). Beregn ca. entré til villa San Michele € 7 og Augustus have € 1.


 
På Capri vil du opleve enestående natur og smukke udsigter. Rundt på øen i minibusser og du har også tid på egen hånd i Anacapri. 

 

Nyt i 2017: Positano, Amalfi og Ravello med bus og båd
På denne udflugt har du en enestående mulighed for at opleve den smukke Amalfikyst både på land og fra vandsiden. I minibusser kører vi til Positano, som i tidernes morgen kun kunne nås på æselryg eller fra havet. Byen kravler op, rundt og ned ad klipperne og det er svært at finde nogle ”normale” gader.

Positano er mondæn og et af de dyreste steder på Amalfikysten. Her glemmer du tid og sted midt i en stemning af arabisk atmosfære blandt de hvidkalkede og pastel-farvede fiskerhuse. Fra bunden af byen ved stranden og den lille havn sejler vi langs kysten til Amalfi by, som er særlig kendt for den seværdige katedral på byens torv. Her får du tid til frokost inden vi besøger Ravello, musikkens by, som ligger på et klippemassiv med en enestående udsigt over kysten. Det er også her, at man finder de storslåede villaer Cimbrone og Rufolo med de smukke haver. Heldagsudflugt inklusiv bådtur kr. 425 - bestilles samtidig med rejsen.

Positano 
På denne udflugt oplever du både Positano, Amalfi og Ravello som er nogle af Amalfikystens mest populære byer.

 

Nyt i 2017: Besøg på italiensk herregård med let frokost
Udflugt til et helt unikt sted der ligger 400 meter over havets overflade med udsigt over Sorrento på den ene side og Napoli bugten på den anden. Det er lidt af en udfordring at kommer hertil men det er alle besværligheder værd. Vi kører i bus op på klippen til ca. 900 meter før herregården. Herfra i mindre busser til toppen, hvor ejendommen befinder sig. Mange af vores gæster, som er godt til bens, vælger dog at gå turen langs den gamle stenmur.

Vi vises rundt på området, hvor du kan finde både dyrkede oliventræer og en vild skov med kastanjetræer. Du vil høre historien, møde en italiensk prinsesse og føle dig hensat til 1700-tallet omgivet af de stille bønner fra datidens munke. I de historiske bygninger finder du antikke møbler og malerier, et kapel, en vinkælder med originale tønder og krukker - altsammen fra 1700-tallet. Udflugten afsluttes i det autentiske køkken, hvor der er dækket op, så du kan smage nogle af områdets specialiteter. Udflugt (hjemkomst først på eftermiddagen) inklusiv let frokost kr. 350 - bestilles samtidig med rejsen.  

Villagiusso Sorrento Agriturismo Ristorante Vico
Udflugten til Villa Giusso var i 2016 Gislevs mest populære udflugt på Sorrento halvøen.

 

Tid på egen hånd / Oplevelser vi kan anbefale
Såfremt du ønsker at have dage / tid på egen hånd kan vi oplyse at der hver tirsdag er lokalt marked i Sorrento og mandag i Sant´Agnello. Hør nærmere om tid og sted hos Gislevs rejseleder.

 

 

Tarantella show i Sorrento med dans og musik.
Festligt, folkeligt og fornøjeligt med de kendte italienske folkesange, som også du kan nynne med på. Hvem kender ikke O Sole Mio? Pris og information fås hos Gislevs rejseleder på stedet.

Tarantella show i Sorrento med dans og musik
Nyd en hyggelig og folkelig aften på Teatro Tasso med O solo mio, Volare og andre kendte italienske sange.

 

8. dag. Hjemrejse fra Napoli
Gislevs charterfly fra Jet Time retur til Odense og København eller Aalborg.
 

Ekstra udflugter
Gislev har hver uge 3 grupper i Sorrento og du har mulighed for at vælge blandt nogle ekstra udflugter som køres sammen med gæster der bor på henholdsvis Grand Hotel La Pace eller Hotel Oriente.

NYT i 2017: Historisk kloster - frokost hos familien Mazzola
Kort køretur langs kysten til Massa Lubrense. Livet i den lille by har aldrig været let - historiske levn viser at byen har lidt massive tab mindst 3 gange. Vi besøger resterne af byens forsvarssystem - det aragoniske slot. Her kan du også se dele af den oprindelig forsvarsmur. Derefter besøger vi byens historisk kloster, hvor man fornemmer det stille liv, som munkene levede. Udenfor murene spadserer vi ned til enden af vejen, hvor vi finder den smukke villa fra 1700-tallet Villa Murat. Huset ligger på kanten af klippen med en enestående udsigt til Capri.

Gislevs rejseleder fortæller den dramtiske historie om slaget og kampen om den smukke ø. Tilbage på byens torv hilser vi på den italienske familien Mazzola, som driver en lille restaurant, hvor menukortet tilrettes årstiden. Familiens far Tonino viser, hvordan man laver limoncello og vi smager lidt på områdets produkter såsom oste, olivenolie og vin. Imens tilbereder mor Maria vores hjemmelavede frokost i køkkenet. En rigtig autentisk oplevelse med fokus på de velsmagende råvarer som området byder på. Halvdagsudflugt inklusiv entré til det historiske kloster og frokost med 1/4 fl. vin & 1/2 fl. vand kr. 350 - bestilles samtidig med rejsen.

Byens historisk kloster Frokost hos familien Mazzola
En autentisk udflugt med både historie, kultur og kulinariske oplevelser. 

 

NYT i 2017:  Syditalienske traditioner - en rejse i lokal kultur, smag og antikke traditioner
Dagens udflugt bringer os til den lille landsby Schiazzano, som ligger på toppen af en klippe tæt på Massa Lubrense. Her bliver vi de næste timer en del af det italienske landliv. Vi starter i den dejlige citronplantage, hvor vi smager de hjemmelavede citron- og appelsinmarmelader på hjemmebagt brød, den friske limonade og limoncello samt får hemmelighederne fra de antikke opskrifter. Du får også lov til at smage de forskellige olivenolier, som kan være tilsat både basilikum, rosmarin eller chili. Hernæst besøger vi Benedetto de Gregorios økologiske gård, hvor du hører om alt lige fra opdræt af dyr til den store ostefremstilling samt dyrkning af grøntsager. Du får selvfølgelig lov til at smage de lækre oste fra den modne Provolone til de friske oste som Benedetto fremstiller såsom cacciottine, ricotta og mozzarella. Dertil serveres frisk tomatsalat ledsaget af et glas kølig vin.

Dagens sidste opleves er på Ristorante da Francesco midt i den historiske bydel. Her vil Lucio og hans søn fortælle alt om den napolitanske pizza, som stadig i dag fremstilles på baggrund af familiens gamle opskrift. Bagefter kan du selv smøge ærmerne op og fremstille din egen pizza med dine yndlingsingredienser. I baggrunden spiller de kendte tarantella sange - mere autentisk bliver det ikke. Halvdagsudflugt inklusiv smagsprøver, et glas vin, pizza & vand kr. 350 - bestilles samtidig med rejsen. 


 
Kom tæt på lokalbefolkningen og få nogle af de italienske hemmeligheder med hjem - en rejse i mad og kultur.

Udflugtsprogram - ugeplan

Afgange mandag - mandag (10. april til 07. august 2017)

Mandag: Ankomst - Besøg i Pompei - transfer til hotel 
Tirsdag: Sorrento byrundtur
Onsdag: Positano, Amalfi og Ravello 
Torsdag: Italiensk herregård
Fredag: Capri
Lørdag: Historisk kloster
Søndag: Syditalienske traditioner
Mandag: Hjemrejse 

 

Afgange torsdag - torsdag (17. august til 12. oktober 2017)

Torsdag: Ankomst - Besøg i Pompei - transfer til hotel 
Fredag: Positano, Amalfi og Ravello 

Lørdag: Sorrento byrundtur
Søndag: Capri
Mandag: Italiensk herregård
Tirsdag: Syditalienske traditioner
Onsdag: Historisk kloster

Torsdag: Hjemrejse 

Hotel

Mar Hotel Alimuri
Via Cosenza 155
Meta di Sorrento
www.alimuri.com

4-stjernet hotel beliggende direkte ud til havet med udsigt over Napoli bugten. 85 værelser, alle med bad/toilet, balkon/fransk balkon, tv, telefon, minibar, aircondition, safe, hårtørrer og internet adgang. Alle dobbeltværelser har fuld havudsigt. Værelser med fransk balkon er beliggende på 5. sal med panoramavindue, hvorfra du har den bedste udsigt over bugten. Enkeltværelser har udsigt mod gaden. Desuden forefindes restaurant, bar, swimmingpool, privat strand med solstole og parasoller, indendørs spacenter med pool, sauna og wellness center (mod betaling). Hotellet tilbyder bus service til /fra centrum i Sorrento. Hotellet er Gislevs absolutte flagskib i Sorrento. Ophold med Superior All Inclusive.

Superior All Inclusive
Morgenmad fra buffet, frokost fra buffet med show cooking på terrassen, middag med buffet og menuvalg. Hele dagen er der adgang til buffetanretning med bl.a. frisk frugt, oste, kager og snacks. Vin, vand & spiritus ad libitum til midnat. På heldagsudflugterne er frokost for egen regning eller mulighed for at bestille gratis frokostpakke på hotellet. Service og servering ved strand og swimmingpool.


Hotelbus Mar Hotel Alimuri til Sorrento
Der kører gratis bus fra Mar Hotel Alimuri til Sorrento i henhold til følgende tidsplan: 

Mar Hotel Alimuri - Sorrento
Kl. 09.00, 10.00, 11.00, 12.00,  15.00, 16.00, 17.00, 18.00 og 21.15*

Sorrento - Mar Hotel Alimuri
Kl. 10.30, 11.30, 12.30, 15.30, 16.30, 17.30, 18.30, 22.00* og 23.30*

Afgang markeret med * koster € 1,00. Husk at bestille i receptionen.

 

Reception og Telefon
Receptionen har åbent 24 timer. Du er altid velkommen her for information, veksling af penge, køb af frimærker m.m.

Opkald ud af huset tast 0 efterfulgt af telefonnummer (opkald fra Italien tast 0045 + dansk nummer)
Reception tast 150
Restaurant - roomservice tast 152
Bar tast 156
Værelse til værelse tast værelsesnummer

Mar Hotel Alimuri Sorrento solnedgang

Restaurant og Bar
Morgenmad: fra kl. 07.00 - 09.30
Frokost:        fra kl. 12.30 - 14.00
Aftensmad:   fra kl. 19.00 - 21.00
(venligst undlad at bære shorts i restauranten under aftensmaden).

Baren er åen fra kl. 10.00 til 24.00

Sandwich kan bestilles fra kl. 14.30 - 18.00.

Menu:
Sandwich med parmaskinke og mozzarella
Sandwich med kylling
Sandwich med tun og tomat
 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta
Euro

Klima
April- maj 15-20 grader, juni- oktober 25-30 grader.

Bagage
På Jet Time må du må medbringe 20 kg inkl. 5 kg i håndbagage.

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Entréer
Axel Munthe´s villa € 6, Den Blå Grotte ca. € 27, Sejltur langs kysten på Capri (1 time) € 18.

Superio All Inclusive
Morgenmad fra buffet, frokost fra buffet med show cooking på terrassen, middag med buffet og menuvalg. Hele dagen er der adgang til buffetanretning med bl.a. frisk frugt, oste, kager og snacks. Vin, vand & spiritus ad libitum til midnat. På heldagsudflugterne er frokost for egen regning eller mulighed for at bestille gratis frokostpakke på hotellet. Service og servering ved strand og swimmingpool.

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter.
Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb "prioritaria" frimærker til 95 cent.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
 

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De
arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne
punge eller tasker.

Supplerende information

 

Capri
Øen er ca. 10 kvadratkilometer og har 2 byer – Capri og Anacapri. Her bor 7.500 indbyggere og i sommermånederne besøges øen dagligt af mellem 5.000 - 6.000. Man ankommer til øen med båd i Marina Grande – virvaret kan virke overvældende med et mylder af busser og biler i den lille havn. Herfra starter udflugterne bl.a. kan man sejle ud til "Den Blå Grotte" eller øen rundt. Den Blå Grotte er lidt af en hovedattraktion med en indgang, der blot er 1,30 meter høj. Det blå lys kommer nedefra gennem undersøiske åbninger i klippevæggen. Vær opmærksom på, at man ved åbningen skal skifte fra båden i havnen til små robåde for at komme ind i grotten.

Capri by myldrer med butikker og her findes også mange eksklusive butikker. Capri by nås via en kabelbane fra Marina Grande. AnaCapri er øens næststørste by og her ses bl.a. Axel Munthes villa. Axel Munthe var skagensmalerne Krøyers familielæge og nære ven. 

Mange steder på øen kan man nyde de mest fantastiske udsigter bl.a. over Napolibugten og Faraglioni-øerne – de store klippeskær – som er Capris vartegn.


 

Pompei og Vesuv
Pompei blev dækket af tre til seks meter aske under udbruddet fra Vesuv i år 79. Udgravningerne begyndte først i 1748 og stadig den dag i dag graves der efter det altødelæggende udbrud. Området er verdenskendt og fascinerer årligt gang på gang de mere end 2,5 millioner besøgende. Byen er en almindelig italiensk by, som den så ud omkring Kristi fødsel med brolagte gader, familiehuse og fornemme villaer. Når man bevæger sig rundt i området, har man ikke svært ved at forestille sig det daglige liv. Det grønne Pompei bliver gradvis igen bragt til live, idet man har identificeret mange af planterne og genskabt dem så der rundt omkring er duftende oaser. Vesuv hviler - har ikke været i udbrud siden 1944 - og der holdes nøje øje med vulkanens aktivitet. 

 

 

Positano
Byen er en af kystens helt store attraktioner. De pastelfarvede huse ligger klistret lodret op ad klipperne og adskilles kun af snævre gader fyldt med trapper. Byen er bilfri og der hersker en hel speciel atmosfære med skæve huse dækket af blomster og efeu. Byen er delt i to af et klippefremspring fra bjerget Lattari. I begge bydele kan man nyde udsigten undervejs ned igennem de snævre gader – husk at du skal også have luft nok til at gå samme vej retur. Positano er velbesøgt og ikke en lille ukendt perle, men byen bliver passet godt af de lokale. Husene er velholdte og der er rent og pænt i gaderne. Desuden gøres en del for at bevare idyllen trods de mange besøgende. 

 Positano

 

Amalfi
Byen ligger ved Salerno-bugten og er placeret i en dyb kløft for foden af Monte Cerreto. Amalfi var fra år 839 hovedstad i et selvstændigt område, som først var maritim republik og derpå hertugdømme. Byen har lagt navn til Amalfikysten og er i dag en vigtig turistby. Amalfi er stolt af sin fortid og det siges at de har opfundet både kompasset og verdens første søfartsregler. En af byens store attraktioner er domkirken Duomo di Sant' Andrea fra 800-tallet, som bærer præg af byens storhedstid. Amalfi er også kendt for håndlavede papir og det kan anbefales at besøge papirmuseet, som ligger i en af de tidliere møller. Her kan man se de gamle maskiner og opleve den gamle kunstart. Kysten er også kendt for keramik, som fås i alle byer i farverige motiver. 

 

Ravello
På Amalfikysten 350 meter over havet finder man Ravello, som også bliver kaldt musikkens by da der hvert år i juli afholdes musikfestival til ære for Wagner. Byens historie går 1.000 år tilbage hvor mange velhavende bosatte sig i byen og byggede nogle af de villaer, som er særligt kendetegnende for Ravello i dag - Villa Cimbrone og Villa Rufolo. I gamle dage var boede der ti gange så mange mennesker som i dag men grundet adskillige angreb blev byen ødelagt og mange forlod Ravello. Udsigten og nogle af byens smukkeste villaer er dog stadig bevaret og tiltrækker i dag tusindvis af besøgende hvert år. Wagner kom til byen i 1880 og det var netop her at han fandt inspiration til Magic Garden of Klingsor som ingår i operaen Parsifal.

 

Napoli
Syditaliens ukronede hovedstad ligger direkte ud til bugten med vulkanen Vesuv som nabo. Byen kan være smuk med museer og gamle velbevarede bygninger, larmende og noget af en rodebutik i de mange sidegader. Desværre er byen blevet verdenskendt for de tilbagevendende problemer med skraldet, som af og til har givet byen udseende som en decideret losseplads. Napolitanerne er et stolt folkefærd, og der gøres meget for at fjerne det blakkede ry både pga. føromtalte affaldsproblem og de områder i byen, der til stadighed plages af mafiaaktiviteter. Alle der besøger Napoli får deres helt eget udbytte med hjem – grim, smuk, rædselsfuld, eksotisk eller ægte syditaliensk. Men er du på de her kanter er Napoli umulig at komme udenom.

Napoli Napoli

 

Sorrento Musical/Tarantella Show
Det fabelagtige napolitanske show er en utrolig rejse gennem tiderne fra 1558 og intil i dag. Forestillingen omhandler de vigtigste historier om Sorrento og Napoli gennem de sidste 500 år. Musicalen tager udgangspunkt i ”Tarantella” – en typisk dans fra de syditalienske regioner. 

Sorrento Musical/Tarantella Show Sorrento Musical/Tarantella Show

 

Det syditalienske køkken
Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en expresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

 

Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste – bøffel-mozzarella og ricotta osten er særlig kendte. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 

 

Shopping på Sorrento-halvøen
Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken.


 

Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – det er ekslusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

 

 

LOKALE FÆRGEFORBINDELSERFærge afgår fra Marina Piccola

Sorrento –Capri: 
9.15, 9.40, 9.50, 10.45, 11.25, 11.45, 13.30, 13.50, 14.25, 14.45, 15.30, 16.05

Capri – Sorrento: 
13.00, 13.50, 15.15, 15.35, 15.55, 16.20, 17.15, 17.40, 17.45, 18.30

Sorrento –Napoli: 
8.10, 10.00, 12.00, 14.00, 16.25

Napoli – Sorrento: 
13.00, 15.05, 17.15, 18.25

Sorrento- Positano- Amalfi: 
10.30, 15.00

Amalfi –Positano – Sorrento: 
(fra Amalfi) 15.00, 16.35     
(fra Positano) 12.00, 15.55, 17.00

 

LOKALE TOGFORBINDELSERLokalt tog åfgår fra den centrale banegård/Piazza de Curtis (med stop i bl.a. Pompei og Kerkulanum) Sorrento - Napoli

8.26 (DD), 8.52 (F), 9.07, 9.37, 10.37, 11.07, 11.37, 12.07, 12.37, 13.07, 13.56 (DD) … indtil 21.37

Napoli – Sorrento: 13.41 (DD), 14.09, 14.39, 15.11(DD), 15.39, 16.09, 16.39, 17.09, 17.41 (DD) .. ... indtil 21.39

Lokale busser afgår fra den centrale banegård/Pizza de Curtis

Sorrento – Positano – Amalfi: 
9.00 (G),  9.15 (G), 9.30 (F), 9.45 (F), 10.00 (G), 10.30 (G), 11.00 (G)

Amalfi–Positano-Sorrento: 14.30 (G), 15.00 (f), 15.15 (H), 15.30 (F), 16.00 (F), 16.00 (F,H), 16.30 (F,H), 17.00 (F,H), 17.30 (G), 18.00 (G)

Sorrento –Termini – Nerano Cantone:
7.50 (G),  8.50 (F), 10.10 (F), 13.35 (F)

Nerano Cantone – Termini – Sorrento: 14.30 (F), 15.00 (F), 16.00 (F), 16.30 (F), 17.30 (G)

DD: direkte, F:hverdage, G:dagligt, H:helligdage

Ps: forbehold for sæsonændringer

Kort

Vejr

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra København, Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160.
(Bestilles sammen med rejsen). 

Fra Københavns Lufthavn via Odense  (Fra 10. april til 31. juli 2017)
Fra København kl. 09.15 til Odense med ankomst kl. 10.00
Fra Odense kl. 10.45 til Napoli med ankomst kl. 13.30

Fra Napoli kl. 14.30 til Odense med ankomst kl. 17.15
Fra Odense kl. 18.00 til København med ankomst kl. 18.45

Fra Aalborg Lufthavn via Odense (31. august til 12. oktober 2017)
Fra Aalborg kl. 08.30 til Odense med ankomst kl. 09.10
Fra Odense kl. 09.55 til Napoli med ankomst kl. 12.45

Fra Napoli kl. 13.45 til Odense med ankomst kl. 16.30
Fra Odense kl. 17.15 til Aalborg med ankomst kl. 18.00

Bagage:
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.


Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Aalborg lufthavn ankomst 

Mini ordbog

Drikkevarer


Hvidvin: Vino bianco
Rosévin: Vino rosato
Rødvin:  Vino rosso

Tør: Secco
Halvtør:  Abbocato
Halvsød:  Amabile
Sød: Dolce

Et glas: Un bicchiere
En flaske: Una bottiglia
En karaffel: Una caraffa
½ : Mezzo
¼ : Quartino    
Øl :Birra
Fadøl: Birra alla spina
Appelsinvand: Aranciata
Mineralvand: Acqua minerale
Med brus: Gassata
Uden brus: Non gassata

Kaffe:Caffé
Ekstra varmt vand:  Extra acqua calda
Kaffe m. ekstra vand: Caffé Lungo  
Stærk lille kaffe: Espresso
Kaffe m. mælkeskum: Cappuccino
Te: Te
Mælk: Latte

Restaurant
 

Pizzaer
Margherita: Med tomat, ost, basilikum
Calzona: Sammenfoldet (fx med ost og skinke)
Napoletana: Tomat, ost, ansjoser, oregano.
Frutta di mare:  Med alt godt fra havet fx. Muslinger og rejer.
Quattro stagioni:”De fire årstider” skinke, champignon, artiskok, o.l.
Capricciosa: Fx pølse, æg, skinke, champignon o.s.v.

Panini
Aflangt blød flûtes-brød med forskelligt pålæg og fladristet i toastmaskine.

Ost: Formaggio
Kødpølse: Mortadella
Spegepølse: Salame
Skinke: Prosciutto
Kogt: Cotto
Rå/røget: Crudo
Tomat: Pomodoro

Pasta
Lasagne        Lasagne

Spaghetti
Bolognese: Kødsauce
Pomodori: Tomatsauce

Kød
Oksekød: Carne di manzo
Kalvekød: Carne di vitello
Svinekød: Carne di maiale
Lammekød: Carne di agnello
Kylling: Pollo
Høne: Gallina

Diverse
Is: Gelato
Jordbær: Fragola
Chokolade: Cioccolata
Vanilje: Vaniglia
Kage: Dolce
Servizzio/Pane e coperto: Betaling for betjening/ brød og opdækning.
Tak: Grazie

Dagbog

Foto-dagbog fra rejsen

 

Vores kollega Marlene har været med på rejsen - sammen med sin mor og søster. Undervejs lavede Marlene en foto-dagbog på Gislevs Facebook. Se de mange gode billeder fra hotellet, spændende seværdigheder, flotte udsigter og meget mere.