Castros Cuba

Rejse til Cuba med Havana, Vinalesdalen, Trinidad og Varadero.

    

Flyrejse til historiske Cuba med Havana, Varadero, Vinales-dalen, Che Guevara og Hemingways hjem.

 

 • Flyrejse til Cuba med den storsmilende og livsglade befolkning 
 • Den frodige Vinales-dal, hvor tobakken gror
 • Havana - hovedstaden på Cuba
 • På besøg hos Ernest Hemingway og Asger Jorn
 • Cienfuegos, sukkerplantager og smagsprøver
 • Trinidad, en kulturhistorisk perle på Cuba.
 • Varadero, All Inclusive ved en af verdens bedste strande
 • Vælg eventuelt 3 dage ekstra på Cuba

 

Så meget har Gislev inkluderet: Ophold i dobbeltværelse, 5 x morgenmad, 5 x frokost, 4 x aftensmad og 5 x All inclusive (Trinidad og Varadero). flybillet, lufthavnsskatter udflugskørsel iflg. program, dansk rejseleder på hele rejsen og entreer iflg. program 

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.795 eller kr. 2.495, hvis 3 ekstra nætter tilkøbes. 3 ekstra nætter på egen hånd på All Inclusive hotel i Varadero kr. 3898. Afbestillingsforsikring kr. 1405. Visum kr. 300.

Cuba med 3 ekstra dage på egen hånd

Se videoklip om CubaHar du lyst til at forlænge dit ophold på Cuba med 3 dage på egen hånd? Se mere her.

Pris fra 19.998,-

12 dage
Ophold ifølge program.
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Rundrejse på Cuba
 • Dansk rejseleder
 • 5 x All inclusive
Bestil rejse

Om rejsen

Det mærkedes tydeligt, at Cuba begynder at åbne op, og dermed står landet foran store forandringer. Turister fra hele verden strømmer til, for at opleve Cuba før forandringens vinde for alvor blæser. Amerikanske turister rejser nu også via Canada og kommer til Cuba i stort antal. Vi har erfaret, at Cuba har svært ved at håndtere denne enorme tilstrømning af turister fra hele verden, og det kniber at logistikken kan følge med. Ledelsen på cubanske hoteller har ikke samme holdning til overholdelse af aftaler som i Europa, derfor kan ændringer forekomme. Dette sker ikke ofte – men vi har erfaret at det kan ske. Selv om vi hos Gislev bestiller de bedre hoteller i Cuba, bliver vi nødt til at tage forbehold for, at der i sidste øjeblik kan ske ændringer af, hotellerne, hotelstandard, hotelfaciliteter og indkvarteringstype. Det er vores mål at vise vores deltagere Cuba, som det er NU under de bedst mulige forhold, men vi beder om jeres forståelse, hvis der skulle opstå ændringer og hindringer som er ude af vores hænder. Gislev vil gøre en stor indsats og at eventuelle ændringer vil blive videregivet til deltagerne inden afrejse.

Cuba
Cuba er Caribiens største ø. Klimaet er subtropisk med 2 årstider, en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk (de kom til Cuba som slaver) befolkning. Den største organiserede religion på Cuba er den romersk-katolske kirke samt en række afro-cubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Cuba er et fattigt land, hvilket ikke mindste skyldes den amerikanske handelsembargo, der blev indført i 1960, men også Sovjetunionens kollaps i 1990´erne har betydet meget for Cubas økonomi. Til gengæld er Cuba rig på historie, øen har været under spansk kontrol gennem århundreder indtil USA erobrede den. Uafhængighedskampe har været talrige og langvarige indtil Fidel Castro erobrede magten i 1959. Cuba er på næsten alle områder et tilbagestående land, men man overraskes ofte over, hvor velfungerende det er på nogle områder f.eks. har Cuba et særdeles veludbygget skolesystem, derfor findes der næsten ikke analfabetisme på Cuba.

Cubas befolkning og kultur
Den cubanske befolkning er et helt fantastisk livfuldt, sprudlende og kærligt folk. Der er altid larm alle steder, alle snakker, griner højt eller synger. Cubanerne er et meget kultur elskende folk, overalt findes der casa de Musica, biografer og teater – og her er der altid mange mennesker. Børnene flaskes op med kultur, og tages ofte med til et af de talrige Casa de la Cultura, hvor alle kan få gratis musik-, danse- eller teaterundervisning. Musik er overalt en stor del af cubanernes glæde og identitet, der findes masser af spille- og dansesteder – og hold jer ikke tilbage, turister er meget velkomne.

Havana eller Ciudad de la Habana.
Cubas hovedstad og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på omkring 2.1 millioner. Havana er den mest oprindelige koloniby i Amerika, med charmerende gamle gader og smukke pladser – husk at kigge op, Havana er også kendt for de smukkeste gamle smedejerns gadelygter. Havanas gamle kvarter dateres tilbage til det 15. – 16. og 17. århundrede, og får tilskud fra UNESCO for at bevare den spanske koloniale arkitektur. Men Havana er også kendt for sin fantastiske atmosfære, sine farverige og blankpolerede amerikanske biler fra 50`erne, sine gademusikanter – overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og salsa, og stemningen er altid glad og venlig. Prøv at spise på en af de private ”palader”, der er små restauranter i private hjem, her spiser man godt og billigt. Husk også at stoppe på en af de smukke pladser for at prøve Cubas nationaldrik mojito, men vær opmærksomme på at sodavandet koster mere end rommen, så de er ofte meget stærke.

Cienfuegos
Byen blev grundlagt i 1819 af franske immigranter, hvilket naturligvis ses på byggestilen. Cienfuegos er en af de fineste byer på Cuba, og den har befundet sig på UNESCOs verdensarvs liste siden siden 2005. Byen ligger natursmukt ved en bugt, og havnepromenaden er flot flankeret af gamle overdådige palæer.

Trinidad
Også Trinidads gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens særligt bevaringsværdige byer, hvilket gør at en stor del af byens fantastiske spanske koloni-arkitektur er smukt bevaret. Den gamle bydel med de små brolagte gader, er lukket for motorkøretøjer, så her er heste- og æselkærrer et normalt syn. Trinidads smukke centrum med de pastelfarvede huse og de flotte smedejernsgitre skal helst nydes på en gåtur, her er mange små markeder med lokalt håndarbejde og kunsthåndværk. Besøg et af de mange musiksteder og nyd salsa musikken.

Pinar del Rio og Vinales dalen
Pinar del Rio ligger ca. 175 kilometer vest for Havana og er den største by i den vestlige del af Cuba, provinsen bærer samme navn som byen. Pinal del Rio provinsen er et af Cubas flotteste naturområder, og det er her verdens bedste tobak dyrkes. Mellem de høje kalkstensbjerge (mogotes) ligger den frodige Vinales dal. Dalen er utrolig smuk, jorden er rustrød og frodigheden er overvældende. Her dyrkes jordlodderne efter gamle traditioner og uden tekniske hjælpemidler – oksekærrer er et almindeligt syn. Brune palmehytter er spredt ud over dalen, tro det eller ej, men her starter processen der fremstiller de verdensberømte cigarer som Cohiba, Monte Cristo og mange andre. Men Vinales-dalen byder på meget andet, flotte klippeformationer afløses af kølige vandfald, her er mangrove, søer, floder, bananpalmer og meget mere. I dalen findes imponerende drypstenshuler, disse er gennem historien blevet brugt som gemmested af utallige bortløbne slaver, endog Che Guevara har i en periode haft hovedkvarter et af hulesystemerne under revolutionen. Også Vinales-dalen er på UNESCOs verdensarvsliste.

Santa Clara
Santa Clara ligger ca. 300 kilometer sydøst for Havana, byen har været skueplads for flere af Cubas vigtigste historiske begivenheder. Her blev revolutionen fløjtet i gang da det lykkedes Ernesto Che Guevara at afspore et armeret militær tog og befri byens garnison. Toget ”Tren Blindado” står her stadigvæk og skudhullerne fortæller deres historie. Che Guevara deltog i mange revolutioner rundt om i verden, men det er især den cubanske revolution alle kender ham for. Che Guevara blev skudt i Bolivia i 1967, i 1997 blev hans jordiske rester ført til Cuba, og han ligger nu begravet i et mausoleum i Santa Clara. Santa Clara rummer dog andet end voldsomme revolutions-monumenter, her er et velfungerende universitet, et rigt kulturliv og smukke pladser og hyggelige cafeer.

Varadero
Varadero er en af verdens absolut bedste strande, og dette område var det første, der blev udviklet til turisme. Så langt øjet rækker er der hvide strande og azurblåt vand - der er til gengæld ikke mange seværdigheder. I Varadero er gennemsnitstemperaturen ca. 26 grader året rundt – passatvinde sender forfriskende briser og her er mange solskinstimer. Bemærk at det er muligt at tilkøbe forlænget ophold med all inclusive. Bestilles sammen med rejsen. NB. Ved forlænget ophold er ophold og hjemrejse på egen hånd.

Billeder

Dag for dag

Dag 1. Udrejse.

Gislevs rejseleder møder gruppen i Københavns Lufthavn, herefter går turen til Havana. Ankomst samme aften, bustransport til hotellet. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.
 

Dag 2. Vinales dalen, Pinar del Rio. 

Vi starter vores rundrejse i den vestlige del af Cuba i Pinar del Rio Provinsen, som er Cubas bedste ”tobaksland” og den naturskønne Vinalesdal med Mogotes klipperne. Det er herfra vi finder tobaksbladene der rulles til de verdenskendte mærker som Cohiba og Montecristo. Vi skal naturligvis besøge en tobaksfabrik, så vi kan få afklaret, hvordan ”Havaneserne” håndrulles. Cuba er også kendt for deres romproduktion, og vi vil besøge den lille primitive fabrik ”Fabrica de Bebidas Guayabita”, der fremstiller en helt speciel rom, som er udviklet af tobaksavlere for at klare det hårde arbejde i markerne. Vi får smagsprøver og mulighed for at købe rom og cigarer. Senere vil vi besøge en tobaksbonde og hans familie, hvor vi ser hans ejendom, tobaksmarker, afgrøder og dyr og i det traditionelle tobakshus får vi en spændende gennemgang af tobakkens vej fra plante til cigar. En typisk cubansk landfrokost spises med udsigt til det gigantiske vægmaleri ”Mural de la Prehistoria”. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller menneskets evolution fra snegle m.v. til det socialistiske menneske. Her findes også Cubas største system af underjordiske huler og floder. Vi skal opleve ”Cueva del Indio” som førhen blev brugt af indianerne som skjulested under spaniernes erobring. PÅ de fleste rejser er der denne dag overnatning ”casa particulare” privat ejet – og mere interessant end de officielle hoteller i Vinales dalen. Måltidet inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og aftensmad. 
 

Dag 3. Cubansk kunsthåndværk og orkideer. 

Efter morgenmaden kører vi mod Soroa. Området Soroa er enestående med flora og fauna og huser den botaniske have ”Orquideario”. Her findes mere end 6.000 plantearter fra hele verden og lokalguiden viser os nogle af de 700 orkideer. Vi spiser frokost i det fascinerende samfund og naturreservat ”Las Terrazas” som startede som et skov- genplantningsprojekt og i dag er et stort øko-turismeprojekt under beskyttelse af Unesco og huser 1000 indbyggere. Lokalguiden viser os rundt, og vi ser bl.a. den nedlagte franske kaffeplantage ”Buenavista”, drikker den vidunderlige lokale kaffe hos ”Maria” og efter besøg ved den svovlholdige flod San Juan kommer vi til Havana sidst på eftermiddagen. Måltidet inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 

Dag 4. Byrundtur i Havana.

Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmere forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og samlinger og ikke mindst det helt unikke gadeliv. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten . ”Vi besøger et arkiv, der rummer statens revolutionsmateriale. Her udsmykkede Asger Jorn i 1968 flere af væggene og disse malerier vises i dag stolt frem, når arbejdspladsen har mulighed for det.” Vi skal se Havanas universitets bygning og Plaza de la Revolution, med det store relief af Che Guevara. På denne plads holdt Fidel Castro sine efter signende meget lange taler til de cubanske folk. Havanas 8 kilometer lange og meget smukke havnepromenade ”El Malecon” skal vi også forbi. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
 

Dag 5. Ernest Hemingway.

Ernest Hemingway tidligere hjem Finca Vigia har stået uberørt siden den berømte forfatter rejse tilbage til USA. Vi følger hans vej til den lille fiskerleje Cojimar, hvor han holdt af at opholde sig, tale med fiskerne, fiske og ikke mindst nyde den lokale øl Cristal. Cojimar inspirerede Hemingway til at skrive ”Den Gamle Mand og Havet”, hans mest berømte værk. Vi returnerer til Havana og tid på egen hånd, til at gå på opdagelse, eller måske følge endnu et af Hemingways fodspor til hans ynglings bar Floridita. Denne aften har Gislev Rejser arrangeret fælles middag på en lokal restaurant, efter middagen tager vi til fortet Morro Fortress, der vogter indsejlingen til Havana. Hver aften kl 21.00 affyres en kanon – en gammel ceremoni, der oprindelig var en forvarsel til indbyggere om byportene blev lukket for natten. Traditionen forsætter, og i dag er ceremonien en skattet oplevelse for både cubanere og turister. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
 

Dag 6. Sydpå til Cienfuegos og Trinidad.

Vi forlader Havana, helt sikkert en fantastisk oplevelse rigere. Vi kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, gennem flade sletter, hvor der dyrkes sukkerrør. Måske kører vi endda en tur med et af de gamle damptog, der førhen blev anvendt til at transportere sukkerrør fra plantagerne til kysten, hvor de blev forarbejdet. Vi kører med toget gennem en gammel nedlagt sukkerplantage og hører om datidens liv blandt slaver og rige sukkerbaroner – en smagsprøve på sukkerrørs-drinken ”guarapo” skal vi også smage. Vi fortsætter til Cienfuegos, der ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af området rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos kaldes også ”Sydens Perle” og regnes for en af Cubas smukkeste byer med sin markante arkitektoniske stil. Byen fungerer også som en af Cubas vigtigste havnebyer med den eneste dybhavsterminal på sydkysten med en betragtelig fiskeflåde, handel med bl.a. frugt, tobak og sukker og varetager 30 % af landets sukkereksport. Efter revolutionen i 1959 ændrede man det tidligere landbrugsområde og industrialiserede egnen. Cienfuegos er derfor en af landets mest velhavende byer og er mange cubaners ynglingsbosted.Cienfuegos er stadig en meget smuk by, og vi tager en byrundtur til bl.a. José Martins torv og forbi katedralen inden vi fortsætter til Trinidad, hvor vi overnatter. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
 

Dag 7. Trinidad.

Trinidad er kendt for sine smukke pastelfarvede huse, brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede. Vi besøger familien Brunet gamle palæ, der nu huser Museo Romantico, en flot samling af juveler, porcelæn, maleriet og meget mere fra byens storhedstid. Vi stopper ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn, inden vi fortsætter vores tur. Efter en dejlig dag i Trinidad er det tid at tage retur til hotellet og måske tage en dukkert i det dejlige Caribiske Hav. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag - All inclusive

 

 

Dag 8. Trinidad på egen hånd.

Nyd hotellet og swimmingpoolen eller tag på oplevelse i Trinidad. Tag evt. på sejltur i bugten, rejselederen er gerne behjælpelig. Måltidert inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og aftensmad. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag - All inclusive.

Dag 9. Che Guevara i Santa Clara.

Vi forlader Trinidad og begiver os på vej mod ferie- og badebyen Varadero. Undervejs stopper vi i Santa Clara for at besøge mausolæet, hvor Che Guevara ligger begravet, vi skal også besøge ”Tren Blindado” det armerede tog, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Santa Clara var en af nøglebyerne under revolutionen, vores rejseleder fortæller historien om den karismatiske revolutionære Che Guevara. Om eftermiddagen ankommer vi til Varadero, hvor vi skal bo under resten af vores ophold i Cuba. Opholdet i Varadero er All incklusive.

Dag 10. Afslapning i Varadero.

Dagen er til fri disposition, nyd livet og hotellets faciliteter. Hotellet ligger ved en af verdens smukkeste strande. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag - All inclusive.

 

 

 

 

 

 

 

Dag 11 Afrejse fra Cuba.

 

 

 

Vi skal retur mod Europa med et aftenfly, så der er god tid til nyde de sidste solskinstimer i Varadero inden vi kører mod Havana og lufthavnen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly. Morgenmad.

 

 

Dag 12. Hjemkomst.

 

 

Efter et flyskift er vi retur i Danmark, en masse oplevelser rigere.

Gode Råd

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max veje 20 kilo, og de samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/5 2012, tjek evt. på www.klm.com). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til bagagen. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde kufferten op, og de har ikke erstatningspligt! ”Lås” evt. kufferten med en elektrikerstrip, der er nem at klippe op for myndighederne om nødvendigt. Venligst læg en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt din private adresse i Danmark.
Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 8 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Busserne på Cuba er af generel høj standard.

Drikkepenge
Det er blevet almindeligt at folk i turistbranchen (lokalguider, buschauffører og hotelportører) forventer drikkepenge. Ca. 1 Peso Convertible pr. dag til stuepige, chauffør, lokalguider og til portører (pr. kuffert). Rejselederen orienterer dig nærmere herom. Den cubanske befolkning er desuden meget interesseret i europæiske effekter, som sæbe, tøj og andre ”luksusvarer”, som er vanskelige at købe på Cuba

Drikkevand
Drik kun vand på flasker. Spørg eventuelt rejselederen eller hotelpersonalet.

Elekticitet
Der er normalt 110 volt og der anvendes stil med 2 flade ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. (Med 110 volt vil din elektriske barbermaskine eller hårtørrer kun køre på halv kraft. På de fleste hoteller er der imidlertid 220 volt (dog kun 110 volt i Pinar del Rio og både 110V og 220 V i Havana).

Flyveturen
Der flyves med Air France og KLM. Der er gratis forplejning ombord – champagne dog undtaget.

Destinations flyvetid
København – Paris/Amsterdam: 2 timer
Paris/Amsterdam - Havana: 9 timer og 45 minutter
Havana – Paris/Amsterdam: 8 timer og 55 minutter
Paris/Amsterdam – København: 1 time og 50 minutter

Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

6 gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig: 
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

For folk, der er i risikogruppen for at få blodpropper, er der yderligere en række råd, som er værd at følge:
Rejsende med moderat risiko (dvs. som har en ondartet sygdom, tidligere har haft blodpropper, for nyligt er blevet opereret, eller som ikke har mulighed for at bevæge sig) anbefales lavmolekylær heparin, en medicin, der bruges til at forebygge blodpropper. Rejsende med høj risiko (dvs. som tidligere har haft flere blodpropper) anbefales blodfortyndende behandling, der gives, før man stiger ombord på flyet og ved ankomst.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne mod betaling.

Klima
Temperaturen er ca. 20-25 grader på de valgte rejsetidspunkter.

Kreditkort
Kreditkort kan bruges som betaling på de større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker. Anerkendte kreditkort er: Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort f.eks Diners kan give problemer. Man kan hæve kontanter på anerkendte kreditkort hos BFI (Banco Financiero International) og på Cadeca vekselkontorer i større byer. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig.

Lufthavnsskat
Der opkræves et beløb pr. person i lufthavnsskat når man forlader Cuba. Lufthavnsskatten udgør 25,- Peso Convertible pr. person. Denne lufthavnsskat er inkluderet i rejsens pris og betales af Gislev Rejser’s Rejseleder.

Pas
Dit pas skal være gældende min. 6 måneder efter hjemkomst.

Rejseforsikring
Kr Det gule sygesikringskort gælder IKKE på Cuba. Det er derfor nødvendigt at tegne en rejseforsikring, som minimum dækker fro behandling af sygdom og hjemtransport. Myndighederne på Cuba forlanger, at man har tegnet en rejseforsikring – og kan dokumentere dette ved indrejsen. Man skal altså medbringe en engelsk sproget erklæring, som dokumenterer, at man har en rejseforsikring. Du kan ved henvendelse til Gislev Rejser tegne en rejseforsikring i Europæiske Rejseforsikring.

Sygdom
I tilfælde af sygdom under selve rejsen vil rejseleder og hotelreception være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller sygehus på Cuba. Man må være indstillet på at betale for behandling (i første omgang – og efterfølgende få beløbet refunderet af rejseforsikringen). Kvitteringer for sygdomsbehandling bør gemmes af hensyn til din rejseforsikring.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Cuba.

Sprog
Det officielle sprog er spansk – men i turistområderne og i de store byer tales og forstås engelsk. Uden på landet er det nødvendigt med spansk for at kunne kommunikere. Den cubanske befolkning er nysgerrig, venlig og imødekommende, og de vil gerne i kontakt med turister.

Taxa
I Havana og andre store byer findes specielle turist-taxi som kører efter taxametre. Brug evt. Panataxi, der har et godt ry.

Tryghed på Cuba
Cuba er ikke et farligt land at rejse i – det regnes for det mest fredelige land i Latinamerika. Som turist vil man altid være et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at du anvender sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og billet.

Vaccinationer
Der kræves ikke bestemte vaccinationer for indrejse til Cuba. Kontrollér at din stivkrampevaccination ikke er blevet for gammel (normal holdbar i 10 år). Spørg eventuelt egen læge eller kontakt de officielle vaccinationskontorer.

Huskeliste

I god tid før afrejse:
Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

I håndbagagen pakkes:
Kreditkort
Valuta
Pas
Forsikringspolice
Pung
Briller/solbriller
Kuglepen
Læsestof
Fotoapparat/video/mobiltelefon
Film/memory card
Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).
 

 

Flyv fra

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse:
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup


Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes sammen med flybilletter ca. 14 dage før afrejse.


Gislev Rejsers mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

 
Flybilletter

Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 8 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
06-11-2016Fly fra København LufthavnCastros CubaMere end 819.998,-BestilMere information
16-11-2016Fly fra København LufthavnCastros CubaMere end 819.998,-BestilMere information