Farverige Cuba 2017

OPLEV CUBA FØR FORANDRINGENS VINDE BLÆSER

Cuba oldtimer Cubansk kvinde med cigar


Flyrejse til historiske Cuba med Havana, Vinales-dalen, Che Guevara og Hemingways hjem og Cayo St. Maria.
 

• Flyrejse til Cuba med den storsmilende og livsglade befolkning 
• Den frodige Vinales-dal, hvor tobakken gror
• Havana - hovedstaden i Cuba
• Ernest Hemingways hjem i Cuba
• Cienfuegos, sukkerplantager og smagsprøver
• Trinidad, en kulturhistorisk perle i Cuba.
• Cayo St. Maria, all Inclusive ved en af verdens bedste strande
• Vælg eventuelt 3 dage ekstra i Cayo St. Maria

Så meget har Gislev inkluderet: Ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, 4 x frokost, 6 x middag og 2 x all inclusive i Cayo St. Maria, flybillet, lufthavnsskatter udflugskørsel iflg. program, dansk rejseleder på hele rejsen og entreer iflg. program 

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.795 eller kr. 2.200, hvis 3 ekstra nætter tilkøbes. 3 ekstra nætter på egen hånd på all inclusive hotel i Cayo St. Maria kr. 1.500. Afbestillingsforsikring kr. 1425. Visum kr. 300.

Har du lyst til at forlænge dit ophold på Cuba med 3 dage på egen hånd?
Se mere her: www.gislev-rejser.dk/cuba/paa-egen-haand

Se videoklip om Cuba

www.youtube.com/watch?v=4fMeICagce0
 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Det mærkedes tydeligt, at Cuba begynder at åbne op, og dermed står landet foran store forandringer. Turister fra hele verden strømmer til, for at opleve Cuba før forandringens vinde for alvor blæser. Amerikanske turister rejser nu også via Canada og kommer til Cuba i stort antal. Vi har erfaret, at Cuba har svært ved at håndtere denne enorme tilstrømning af turister fra hele verden, og det kniber at logistikken kan følge med. Ledelsen på cubanske hoteller har ikke samme holdning til overholdelse af aftaler som i Europa, derfor kan ændringer forekomme. Dette sker ikke ofte – men vi har erfaret at det kan ske. Selv om vi hos Gislev bestiller de bedre hoteller i Cuba, bliver vi nødt til at tage forbehold for, at der i sidste øjeblik kan ske ændringer af, hotellerne, hotelstandard, hotelfaciliteter og indkvarteringstype. Det er vores mål at vise vores gæster Cuba, som det er NU under de bedst mulige forhold, men vi beder om jeres forståelse, hvis der skulle opstå ændringer og hindringer som er ude af vores hænder. Gislev vil gøre en stor indsats for at eventuelle ændringer vil blive videregivet til gæsterne inden afrejse.

Cuba
Cuba er Caribiens største ø. Klimaet er subtropisk med 2 årstider, en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk (de kom til Cuba som slaver) befolkning. Den største organiserede religion på Cuba er den romersk-katolske kirke samt en række afro-cubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Cuba er et fattigt land, hvilket ikke mindste skyldes den amerikanske handelsembargo, der blev indført i 1960, men også Sovjetunionens kollaps i 1990erne har betydet meget for Cubas økonomi. Til gengæld er Cuba rig på historie, øen har været under spansk kontrol gennem århundreder indtil USA erobrede den. Uafhængighedskampe har været talrige og langvarige indtil Fidel Castro erobrede magten i 1959. Cuba er på næsten alle områder et tilbagestående land, men man overraskes ofte over, hvor velfungerende det er på nogle områder f.eks. har Cuba et særdeles veludbygget skolesystem, derfor findes der næsten ikke analfabetisme på Cuba.

Cubas befolkning og kultur
Den cubanske befolkning er et helt fantastisk livfuldt, sprudlende og kærligt folk. Der er altid larm alle steder, alle snakker, griner højt eller synger. Cubanerne er et meget kulturelskende folk, overalt findes der casa de Musica, biografer og teater – og her er der altid mange mennesker. Børnene flaskes op med kultur, og tages ofte med til et af de talrige Casa de la Cultura, hvor alle kan få gratis musik-, danse- eller teaterundervisning. Musik er overalt en stor del af cubanernes glæde og identitet, der findes masser af spille- og dansesteder – og hold jer ikke tilbage, turister er meget velkomne.

Havana eller Ciudad de la Habana.
Cubas hovedstad og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på omkring 2.1 millioner. Havana er den mest oprindelige koloniby i Cuba, med charmerende gamle gader og smukke pladser – husk at kigge op, Havana er også kendt for de smukkeste gamle smedejerns gadelygter. Havanas gamle kvarter dateres tilbage til det 15. – 16. og 17. århundrede, og får tilskud fra UNESCO for at bevare den spanske koloniale arkitektur. Men Havana er også kendt for sin fantastiske atmosfære, sine farverige og blankpolerede amerikanske biler fra 1950erne, sine gademusikanter – overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og salsa, og stemningen er altid glad og venlig. Prøv at spise på en af de private palader, der er små restauranter i private hjem, her spiser man godt og billigt. Husk også at stoppe på en af de smukke pladser for at prøve Cubas nationaldrik mojito, men vær opmærksomme på at sodavand koster mere end rommen, så de er ofte meget stærke.

Cienfuegos
Byen blev grundlagt i 1819 af franske immigranter, hvilket naturligvis ses på byggestilen. Cienfuegos er en af de fineste byer i Cuba, og den har befundet sig på UNESCOs Verdensarvs liste siden siden 2005. Byen ligger natursmukt ved en bugt, og havnepromenaden er flot flankeret af gamle overdådige palæer.

Trinidad
Også Trinidads gamle bydel er på UNESCOs liste over verdens særligt bevaringsværdige byer, hvilket gør at en stor del af byens fantastiske spanske koloni-arkitektur er smukt bevaret. Den gamle bydel med de små brolagte gader, er lukket for motorkøretøjer, så her er heste- og æselkærrer et normalt syn. Trinidads smukke centrum med de pastelfarvede huse og de flotte smedejernsgitre skal helst nydes på en gåtur, her er mange små markeder med lokalt håndarbejde og kunsthåndværk. Besøg et af de mange musiksteder og nyd salsamusikken.

Pinar del Rio og Vinales dalen
Pinar del Rio ligger ca. 175 kilometer vest for Havana og er den største by i den vestlige del af Cuba, provinsen bærer samme navn som byen. Pinal del Rio provinsen er et af Cubas flotteste naturområder, og det er her verdens bedste tobak dyrkes. Mellem de høje kalkstensbjerge (mogotes) ligger den frodige Vinales dal. Dalen er utrolig smuk, jorden er rustrød og frodigheden er overvældende. Her dyrkes jordlodderne efter gamle traditioner og uden tekniske hjælpemidler – oksekærrer er et almindeligt syn. Brune palmehytter er spredt ud over dalen, tro det eller ej, men her starter processen der fremstiller de verdensberømte cigarer som Cohiba, Monte Cristo og mange andre. Men Vinales-dalen byder på meget andet. Flotte klippeformationer, mangrove, søer, floder, bananpalmer og meget mere. I dalen findes imponerende drypstenshuler, disse er gennem historien blevet brugt som gemmested af utallige bortløbne slaver, endog Che Guevara har i en periode haft hovedkvarter et af hulesystemerne under revolutionen. Også Vinales-dalen er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Santa Clara
Santa Clara ligger ca. 300 kilometer sydøst for Havana, byen har været skueplads for flere af Cubas vigtigste historiske begivenheder. Her blev revolutionen fløjtet i gang da det lykkedes Ernesto Che Guevara at afspore et armeret militær tog og befri byens garnison. Toget Tren Blindado står her stadigvæk og skudhullerne fortæller deres historie. Che Guevara deltog i mange revolutioner rundt om i verden, men det er især den cubanske revolution alle kender ham for. Che Guevara blev skudt i Bolivia i 1967. I 1997 blev hans jordiske rester ført til Cuba, og han ligger nu begravet i et mausoleum i Santa Clara. Santa Clara rummer dog andet end voldsomme revolutions-monumenter. Her er et velfungerende universitet, et rigt kulturliv og smukke pladser og hyggelige cafeer.

Cayo St. Maria
Cayo St. María er en ø der ligger ud for Cubas centrale kyst. En bro forbinder øen med fastlandet. Cayo St. Maria er kendt for smukke hvide strande og dejlige all inclusive hoteller. Her vil der være rig mulighed for at svømme i det lune turkisblå vand, spadsere på den hvide strand, eller deltage i nogle af de aktiviteter der tilbydes på stedet. Så langt øjet rækker er der hvide strande og azurblåt vand - der er til gengæld ikke mange seværdigheder. I Cayo St. Maria er gennemsnitstemperaturen ca. 26 grader året rundt – passatvinde sender forfriskende briser og her er mange solskinstimer. Bemærk at det er muligt at tilkøbe forlænget ophold med all inclusive. Bestilles sammen med rejsen. NB. Ved forlænget ophold er ophold og hjemrejse på egen hånd. Transport er bestilt af Gislev - og er inkluderet i rejsens pris.

Solnedgang Cuba strand

Billeder

Dag for dag

Dag 1. Udrejse
Gislevs rejseleder møder gruppen i Københavns Lufthavn, flyskift før vi ankommer til Havana samme aften. Indkvartering på hotel i udkanten af Havana. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly på den oversøiske flyvning.

Cubanske flag Cubanske kvinder med cigar


Dag 2. Byrundtur i Havana
Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmere forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst det helt unikke gadeliv. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten. Vi kommer også forbi bygningen der rummer statens arkiver. Her udsmykkede Asger Jorn i 1968 flere af væggene. Vi skal også se Havanas universitetsbygning og Plaza de la Revolution, med det store relief af Che Guevara. På denne plads holdt Fidel Castro sine efter signende meget lange taler til de cubanske folk. Sidst med ikke mindst skal vi også forbi Havanas 8 kilometer lange og meget smukke havnepromenade El Maleconi. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

Bil Capitolio Havana Cuba Havana Plaza de la Revolution cuba


Dag 3. Ernest Hemingway
Ernest Hemingways tidligere hjem Finca Vigia har stået uberørt siden den berømte forfatter rejste tilbage til USA. Vi følger hans vej til det lille fiskerleje Cojimar, hvor han holdt af at opholde sig, tale med fiskerne, fiske og ikke mindst nyde den lokale øl Cristal. Cojimar inspirerede Hemingway til at skrive Den Gamle Mand og Havet, hans mest berømte værk. Vi returnerer til Havana og tid på egen hånd til at gå på opdagelse eller måske følge endnu et af Hemingways fodspor til hans ynglings bar Floridita. Om aftenen er der mulighed for at tage til fortet Morro Fortress, der vogter indsejlingen til Havana. Hver aften kl 21.00 affyres en kanon – en gammel ceremoni, der oprindelig var et forvarsel til indbyggere om byportene blev lukket for natten. Traditionen forsætter, og i dag er ceremonien en skattet oplevelse for både cubanere og turister. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag


Hemingway finca vigia cuba Moor Fortress Havana cuba


Dag 4. Vinales dalen, Pinar del Rio
Dagen byder på en heldagsudflugt til den vestlige del af Cuba: Pinar del Rio Provinsen og den naturskønne Vinalesdal. Vi besøger Mogotes klipperne, hvor det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria straks fanger opmærksomheden. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker. Indianerhulen Cueva del Indio er Cubas største system af underjordiske huler. Nogle af hulerne blev førhen brugt af indianerne som skjulested under spaniernes erobring. Vinalesdalen er meget kendt for tobak og rom og vi skal besøge både en cigar og en rom producent. Glæd dig især til at opleve tobaksproduktion på Veguero House, der er et traditionelt tobakshus, hvor havaneserne håndrulles. Her er det muligt at købe de berømte cigarer stykvis. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost. Middag

Vinales Cuba Vinales Tobak Cuba
 


Dag 5. Sydpå til Cienfuegos og Trinidad
Vi forlader Havana, helt sikkert en fantastisk oplevelse rigere. Vi kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, gennem flade sletter, hvor der dyrkes sukkerrør. Hvis forholdene tillader stopper vi undervejs for at køre en tur med et af de gamle damptog, der førhen blev anvendt til at transportere sukkerrør fra plantagerne til kysten, hvor de blev forarbejdet. Vi kører med toget gennem en gammel nedlagt sukkerplantage og hører om datidens liv blandt slaver og rige sukkerbaroner – en smagsprøve på sukkerrørsdrinkken guarapo skal vi også smage. Vi fortsætter til Cienfuegos, der ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af områdets rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos er stadig en meget smuk by, og vi tager en byrundtur til bl.a. José Martins torv og forbi katedralen inden vi fortsætter til Trinidad, hvor vi indkvarteres i private gæstehuse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag

Cienfuegos Cuba Cienfuegos Plaza Cuba


Dag 6. Trinidad
Trinidad er kendt for sine smukke pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede. Vi besøger familien Brunet gamle palæ, der nu huser Museo Romantico, en flot samling af juveler, porcelæn, maleriet og meget mere fra byens storhedstid. Vi stopper ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn. Efter dejlige oplevelser i Trinidad er det tid til at tage retur til vores værtsfamilier i de private gæstehuse. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

Bil Trinidad Cuba Cuba gade gislev


Dag 7. Trinidad på egen hånd
Dage er fri til egne oplevelser i Trinidad. Rejselederen er gerne behjælpelig. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, middag.

Trinidag farverige huseCuba Trinidad Cuba


Dag 8. Che Guevara i Santa Clara
Vi forlader Trinidad og begiver os på vej mod skønne Cayo St. Maria. Undervejs stopper vi i Santa Clara for at besøge mausoleet, hvor Che Guevara ligger begravet, vi skal også besøge Tren Blindado det armerede tog, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Santa Clara var en af nøglebyerne under revolutionen, vores rejseleder fortæller historien om den karismatiske revolutionære Che Guevara. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores gode hotel i Cayo St. Maria, hvor vi skal bo under resten af vores ophold i Cuba. Opholdet i Cayo St. Maria er all inklusive.

Che Guevara Santa Clara cuba Malerier fra Cuba


Dag 9. Afslapning i Cayo St. Maria
Dagen er til fri disposition, nyd livet og hotellets faciliteter. Hotellet ligger ved en af verdens dejligste strande og der er rig mulighed for at nyde en dag i paradis. Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive.

  Cuba strand 


Dag 10. Endnu en dag til at nyde Cayo St. Maria
Oven på rundrejsen vil du nyde at have endnu en dag i de dejlige omgivelser. Nyd livet og hotellets faciliteter. Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive.

Den smukke strand Varadero i Cuba Veradero Beach Cuba

Dag 11. Retur til Havana. Afrejse fra Cuba
Vi siger farvel til Cayo St. Maria og kører de 400 km retur til lufthavnen i Havana.  Aftenfly fra Havana mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad i Cayo St. Maria samt forplejning i fly.


Dag 12. Hjemkomst
Efter et flyskift er vi retur i Danmark, en masse oplevelser rigere.

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før check-in.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max veje 23 kilo, og de samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016, tjek evt. på www.klm.com). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til bagagen. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde kufferten op, og de har ikke erstatningspligt. Lås evt. kufferten med en elektrikerstrip, der er nem at klippe op for myndighederne om nødvendigt. Venligst læg en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt din private adresse i Danmark.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Busserne på Cuba er af almindelig cubansk standard.

Drikkepenge
Det er blevet almindeligt at folk i turistbranchen (lokalguider, buschauffører og hotelportører) forventer drikkepenge. Ca. 1 Peso Convertible pr. dag til stuepige, chauffør, lokalguider og til portører (pr. kuffert). Rejselederen orienterer dig nærmere herom. Den cubanske befolkning er desuden meget interesseret i europæiske effekter, som sæbe, tøj og andre luksusvarer, som er vanskelige at købe på Cuba

Drikkevand
Drik kun vand på flasker. Spørg eventuelt rejselederen eller hotelpersonalet.

Elekticitet
Der er normalt 110 volt og der anvendes stik med 2 flade ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. Med 110 volt vil din elektriske barbermaskine eller hårtørrer kun køre på halv kraft. På de fleste hoteller er der imidlertid 220 volt (dog kun 110 volt i Pinar del Rio og både 110V og 220 V i Havana).

Flyveturen
Der flyves med Air France og KLM. Der er gratis forplejning ombord på den oversøiske del af turen – champagne dog undtaget. Rejselederen er med på hele rejsen fra Danmark til Cuba og tilbage til Danmark igen. Gæster der har valgt at tilkøbe 3 ekstra nætter rejser dog hjem på egenhånd. 

6 gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig 
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne mod betaling.

Klima
Temperaturen er ca. 20-25 grader på de valgte rejsetidspunkter.

Kreditkort
Kreditkort kan bruges som betaling på de større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker. Anerkendte kreditkort er: Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort f.eks Diners kan give problemer. Man kan hæve kontanter på anerkendte kreditkort hos BFI (Banco Financiero International) og på Cadeca vekselkontorer i større byer. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig.

Pas
Dit pas skal være gældende min. 3 måneder efter hjemkomst. Bemærk at navn på bekræftelse/billet skal stemme 100% overens med navn i pas.

Privat indkvartering/ B&B i Trinidad

Indkvartering hos private er en helt speciel oplevelse og en glimrende mulighed for at komme tæt på cubanerne. Jeres værtsfamilier taler ikke nødvendigvis engelsk, men er vandt til at gøre sig forståelig med smil og kropssprog. Alle vil gøre deres bedste for at give jer en god oplevelse. De bed & breakfast steder, vi benytter, har som oftest 2–3 værelser, der alle har privat bad og toilet, men forvent ikke shampoo og sæbe. I perioder kan vandforsyningen svigte – sådan er det at bo i Cuba. Værelsernes størrelse og indretning er selvsagt uens, men generelt er der 2 senge i hvert værelse. Værtsfamilierne vil sætte pris på en lille gave – tøj, kuglepenne, sæbe, shampoo eller lignende, men det er naturligvis helt op til den enkelte gæst. Morgenmaden nydes hos værtsfamilierne, det samme gør middagen 2 aftener

Rejseforsikring 
Myndighederne på Cuba forlanger, at man har tegnet en rejseforsikring – og kan dokumentere dette ved indrejsen. Man skal altså medbringe en engelsksproget erklæring, som dokumenterer, at man har en rejseforsikring. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Sygdom
I tilfælde af sygdom under selve rejsen vil rejseleder og hotelreception være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller sygehus på Cuba. Man må være indstillet på at betale for behandling (i første omgang – og efterfølgende få beløbet refunderet af rejseforsikringen). Kvitteringer for sygdomsbehandling bør gemmes af hensyn til din rejseforsikring.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Cuba.

Sprog
Det officielle sprog er spansk – men i turistområderne og i de store byer tales og forstås engelsk. Uden på landet er det nødvendigt med spansk for at kunne kommunikere. Den cubanske befolkning er nysgerrig, venlig og imødekommende, og de vil gerne i kontakt med turister.

Taxa
I Havana og andre store byer findes specielle turist-taxi som kører efter taxametre. Brug evt. Panataxi, der har et godt ry.

Tryghed på Cuba
Cuba er ikke et farligt land at rejse i – det regnes for det mest fredelige land i Latinamerika. Som turist vil man altid være et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at du anvender sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og billet.

Vaccinationer
Der kræves ikke bestemte vaccinationer for indrejse til Cuba. Kontrollér at din stivkrampevaccination ikke er blevet for gammel (normal holdbar i 10 år). Spørg eventuelt egen læge eller kontakt de officielle vaccinationskontorer.

Valuta
I Cuba findes der flere typer valuta. Cuba Peso benyttes primært af cubanerne. Peso Convertible er den eneste acceptable valuta for turister i Cuba. Denne valuta udstedes af den cubanske stat og har næsten samme værdi som euro. Det er muligt at veksle fra euro til Peso Convertible i Cuba. En Peso Convertible = ca. 7,5 DKK. En Peso Convertible = 27 Cuba Peso. Kontanter medbringes i euro og veksles i Cuba. Det er IKKE muligt at veksle US dollar. Gem altid kvittering for veksling til brug ved tilbageveksling før hjemrejse. 

Visum
Gislev sørger for visum til vores gæster. Dette gælder for indrejse i Cuba. Du betaler kr. 300 for visum sammen med din rejse. Til udstedelse af visum har vi brug for en kopi af dit pas, venligst indsend kopi af pas ved bestilling af rejsen. Visum til Cuba er et løst dokument - pas godt på det. 

Huskeliste

I god tid før afrejse
Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden?

Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

I håndbagagen pakkes
Kreditkort
Valuta
Pas
Forsikringspolice
Pung
Briller/solbriller
Kuglepen
Læsestof
Fotoapparat/video/mobiltelefon
Film/memory card
Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Kort

Cuba kort

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Destinations flyvetid
København – Paris/Amsterdam: 2 timer
Paris/Amsterdam - Havana: 9 timer og 45 minutter
Havana – Paris/Amsterdam: 8 timer og 55 minutter
Paris/Amsterdam – København: 1 time og 50 minutter

Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.