Toscana - Cinque Terre - Italienske Riviera

Indholdsrig rejse 4 udflugter inkluderet til favorabel pris!

    

San Gimignano - Firenze - Pistoia - Savona- Cinque Terre. Nu på 9. år

Smukke oplevelser i Toscana og Ligurien

Busrejse til 2 populære regioner. Toscana med sine natursmukke områder fyldt med kunst, historie og gode vine. Ligurien med sit milde klima, de maleriske byer i Cinque Terre og Middelhavet.
 

  • 4 nætter på hyggeligt hotel med god service i Toscana
  • 3 nætter i Ligurien, 50 meter fra stranden
  • 4 udflugter og halvpension inkluderet
  • Flot sejltur til de maleriske byer i Cinque Terre

 

Så meget har Gislev inkluderet: 10 dages busrejse, ophold i dobbeltværelse med bad og toilet, 9 x morgenmad, 8 x aftensmad, 1 x frokost, forplejning fra 1. dags aften til 10. dags morgen, 1 x aftensmad for egen regning (dag 4), Rejseleder, Gebyr til Rejsegarantifonden, Moms, Udflugter jævnfør program eksklusiv entreer, hvis intet andet er nævnt under udflugtsbeskrivelserne, 5-stjernet moderne bus med ekstra god benplads, benhvilere og mange andre faciliteter.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 750. Superior dobbeltværelse i Ligurien kr. 500 pr. person. Afbestillingsforsikring kr. 330.
 

Bemærk:
Fredag 29. april: Kr. Himmelfart
 

Se video fra en af vores kunder

Kjelds video

Se video om Cinque Terre:Øvrig videoklip:
Film om Firenze

Om Toscana

Status:
Ring til os

Om rejsen

SKØNNE TOSCANA OG PITTORESKE LIGURIEN
Du bor midt i Toscana i den kendte og populære by Montecatini Terme med hyggelige parker, caféer og små forretninger, centralt og tæt på Toscanas bedst bevarede middelalderby, San Gimignano. Synet af de smukke toscanske landskaber fryder enhver, og hvem glæder sig ikke til smagen af det toscanske køkken. Det oplever du bl.a. hos fynske Charlotte, som byder på frokost med lokale specialiteter. Sammen med Gislevs lokalguide oplever vi Firenze, de kendte kunstneres by. Den Italienske Riviera er med sit milde klima, de maleriske byer og det blå Middelhav et flot rejsemål. Området er kendt for sin betagende, bjergrige natur og er også et velkendt badeområde med fine strande og spændende grotter. En rejse som har rigtig meget at byde på.

Billeder

Dag for dag

1. dag. Udrejse.

Via grænsen til Hamburg og videre med passende pauser undervejs. Gennem de smukke bakkede landskaber ved Kassel frem til aftensmad og overnatning i Sydtyskland.

2. dag. Gennem Sydtyskland og det naturskønne Østrig til Italien og vores hotel i det dejlige Toscana. Indkvartering hos familien Mariotti i Montecatini Terme for de næste 4 nætter.
 

3. dag. Montecatini Terme, Pistoia samt vinsmagning

Rejselederen tager os til fods med en tur rundt i en af Italiens mest livlige og berømte kurbyer fyldt med parker, grønne områder, butikker, hyggelige caféer og restauranter. Middelalderbyen Pisoia byder på et flot historisk centrum. Her kan du næsten inånde historien og flotte arkitektoniske skatter venter. Til italiensk landhus, hvorfra der en en fantastisk udsigt ud over vinmarker og olivenlunde. Her fortælles om oliven og vin, og der afsluttes med vinsmagning med snacks.Udflugt til Pistoia og vinsmagning er inkluderet.
 

4. dag. San Gimignano - smukke toscanske landskaber - frokost hos fynske Charlotte.

Ophold i San Gimignano – byen med de smukke tårne. Dette er Toscanas bedst bevarede middelalderby, beliggende midt imellem vinmarker og olivenlunde på en bakketop. En attraktion med flotte etruskiske kunstværker, en smuk kirke, gode butikker og ikke mindst den lokale vin Vernaccia. I Castelflorentino midt i Chianti-området spiser vi frokost i idylliske omgivelser hos fynske Charlotte. Denne aften er der mulighed for at udforske de lokale restauranter. Udflugt med frokost er inkluderet.
 

5. dag. Heldagsudflugt til Firenze med dansk lokalguide.

Med udgangspunkt i det gamle kvarter omkring domkirken tager Gislevs danske lokalguide os med på en orienterende tur til fods i Firenze - en af Italiens mest spændende byer fyldt med store seværdigheder og kunstskatte. Herefter er der tid på egen hånd. Over middag står den danske lokalguide igen klar ved det verdensberømte Uffizi Galleri, hvor vi får en enestående chance for at opleve malerier af Botticelli, Leonardo da Vinci og Michelangelo uden at skulle stå i kø i flere timer. Efter rundvisningen vil der være tid på egen hånd på galleriet, inden turen går tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen efter en dag fyldt med oplevelser. Udflugtspris Kr. 225 (€ 30,50) eksklusiv entré til Uffizi-galleriet.
 

6. dag. De Fem Byers Land.

Via La Spezia ad den smukke kystvej til den flotte gamle by Portovènere. Videre med turbåd langs kysten til Cinque Terre – også kaldet ”De Fem Byers Land” med de maleriske byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Tidligere var havet den eneste forbindelsesvej til byerne, som alle klynger sig fast til de stejle klippeskråninger, hvoraf en stor del er omdannet til flotte terrasser med vinranker. Et par af byerne besøges, inden vi sidst på eftermiddagen sejler tilbage til Portovènere. Herfra det sidste stykke op til Celle Ligure til hotellet i de næste 3 nætter. Udflugt er inkluderet!
 

7. dag. Liguriens små charmerende byer.

Den liguriske kyst er fyldt med charmerende, små byer. Bl.a. den lille keramikby Albisola, hvor Asger Jorn arbejdede i mange år (ikke egnet for gangbesværede). Her ser vi mange steder keramikudsmykninger og arbejdende værksteder. Vi gør stop i Savona, Christopher Columbus fødeby, som førhen var Italiens centrum for stålindustri. Vi tager på en kort byrundtur, og der bliver også tid på egen hånd. En dejlig udflugt langs Middelhavet, som du vil nyde. Udflugt er inkluderet.
 

8. dag. Fridag ved Middelhavet.

Oven på de sidste dages oplevelser tager vi den lidt med ro og nyder de dejlige omgivelser. Man kan naturligvis også gå en tur i byen og besøge de lokale butikker i byens gamle gader.
 

9. dag. Vi forlader Italien.

Mod Milano og gennem de flotte schweiziske alper til Basel. Indkvartering og aftensmad i Sydtyskland.

 

10. dag. Hjemrejse. Efter morgenmaden kører vi med passende pauser op gennem Tyskland med ankomst ved den danske grænse først på aftenen.

 

 

Hotel

Montecatini Terme

Hoteller tilhørende familien Mariotti.
Alle hoteller af god standard, centralt beliggende i byen.

www.mariottihotels.com


Hotel Manzoni
Tlf. 0039 0572 70175

Hotel Nuovo Savi
Tlf. 0039 0572 72142

Hotel Columbia
Tlf. 0039 0572 70661
 

Celle Ligure

Hotel Flora

www.hotelflora-celle.it

Et hyggeligt familieejet hotel med et godt køkken. Cirka 50 meter fra stranden og 700 meter fra centrum. Alle værelser med bad/ toilet, tv og telefon. På dobbeltværelser er der mulighed for tilkøb af balkon dog uden udsigt. Hotellet har restaurant, bar, hyggelig terrasse og elevator samt en tagterrasse med flot udsigt.

 

Gode råd

Valuta

€ 1 = ca. kr. 7,50.Indkøb

Tøj, sko, kunsthåndværk, vin og andre kulinariske specialiteter.

Entré: Entréer er ikke inkluderet.
Entré til de fleste museer: € 5 -15.

Bemærk

Cinque Terre: Udflugten er uegnet for gangbesværede. Ved dårligt vejr kan det forekomme, at strækningen fra Portovènere til ”De Fem Byers Land” tilbagelægges med tog.

                                                                  Praktiske informationer

Betalingskort:

På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 

Cafeer:

I Italien har man 3 forskellige priser på cafeerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til €4 på samme bar.

 

Drikkepenge:

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

 

Drikkevand:

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarlig. Køb evt. kildevand.

 

Porto:

 

 

 

Morgenmad:

 

 

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til 95 cent. Så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

 

 

I Italien består morgenmad generelt en kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalgt således buffet generelt også bestå af diverse slags brød, pålæg, juice osv.

 

Restauranter:

Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – stenovn, der fyres op med træ.

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.

Primi Piatti: ”Første” retter, hvor man finde pasta- og risretter samt supper.

Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles separat – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.

Formaggio: Ost.

Dolce: Dessert

Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 

Værdigenstande:

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.

 

Godt nyt til alle busgæster!

Kør til sikret parkering ved Kolding

Start busrejsen lidt senere ...
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 


 


 

      

 Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.