Krydstogt på Rhinen og Mosel

Oplev de kønneste strækninger på Rhinen og Mosel fra Trier til Strasbourg

  
Rejsen gentages i 2018 - Forhåndsreservér allerede nu.

Velkommen om bord til et attraktivt krydstogt ad de kønneste strækninger på Rhinen og Mosel. Fra Tysklands ældste by Trier til den charmerende vinby Cochem. Forbi Deutsches Eck ved Koblenz ud på Rhinen og sydpå mod den legendariske Loreley-klippe, det kønne Rheingau-område med den kendte vinby Rüdesheim til Gutenberg-byen Mainz med den enorme domkirke. Sejladsen slutter i Europabyen Strasbourg, som også har en idyllisk og stemningsfuld bydel, Petite France. Et flodkrydstogt på Rhinen og Mosel foregår i behageligt rejsetempo. Forplejning og service om bord på skibet er i top. Gislevs bus følger ruten langs dette krydstogt på Rhinen og Mosel og kører alle udflugter. Gislev rejseleder er med på hele rejsen.

  • Den charmerende vinby Cochem
  • Byrundtur i Koblenz ved Deutsches Eck
  • Oplev Gutenberg-byen Mainz
  • Også byrundtur i Europabyen Strasbourg


Så meget har Gislev inkluderet: 6 dages busrejse og krydstogt, ophold i dobbeltværelse/dobbeltkahyt, 4 x all Inclusive med helpension om bord på skibet og drikkevarer til måltiderne samt fri bar. Start 1. dag aften og slut 5. dag morgen, 1 x halvpension med middag + morgenmad på hotel i Tyskland sidste nat, alle udflugter jf. program eksklusive entréer, hvor andet ikke er nævnt, rejseleder, gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse/enkeltkahyt Kat. B  Kr 1.500.  Afbestillingsforsikring Kr. 450. 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Med udgangspunkt i den gamle romerske by Trier sejler vi hele strækningen på Mosel forbi de charmerende vinbyer Bernkastel-Kues og Traben-Trarbach til Cochem med borgen Reichsburg. Efter ophold i idylliske Cochem går turen til Koblenz hvor Mosel løber ud i Rhinen. Statuen af kejser Wilhelm bevogter udsejlingen ved Deutsches Eck overfor Tysklands en gang stærkeste fæstning, Ehrenbreitstein. Sydpå ad Rhinen forbi Boppard og St. Goarshausen kommer vi til den legendariske Loreley-klippe. Vi sejler på den kønneste strækning af Rhinen forbi gamle middelalderborge, stejle vinbjerge og små idylliske vinbyer. Gennem Rheingau-området med den kendte vinby Rüdesheim nærmer vi os Gutenberg-byen Mainz, hvor vi gør ophold. På den sydlige del af Rhinen passerer vi Worms, Mannheim og Speyer og slutter sejladsen i Europabyen Strasbourg. Byrundtur i Strasbourg inden hjemrejse med overnatning midt i Tyskland.

Billeder

Dag for dag

1. dag: Udrejse
Tidlig afrejse fra Danmark og vi kører til Trier, hvor vi går om bord i vores flodkrydstogtskib allerede første dag. Indkvartering og middag om bord. 

2. dag: Byrundtur i Trier. Sejlads på Mosel
Efter morgenmad køres byrundtur i Trier. Såvel kørende som gående tur i Trier. Tysklands ældste by har levn fra Romertiden. Vi skal bl.a. se Porta Nigra, Kaisertherme, Domkirken og Hauptmarkt. Trier har et hyggeligt miljø i det gamle centrum og er iøvrigt en god shoppingby. Frokost om bord og afsejling fra Trier ud på Mosel. Hele eftermiddagen kan du nyde Mosel-sejladsen med kurs mod Bernkastel-Kues, Traben-Trarbach og Cochem.    

Krydstogt Rhinen Mosel Panorama trier

 

3. dag: Cochem – Koblenz
Ankomst til den charmerende vinby Cochem. Med rejselederen rundt i byen og langs Moselpromenaden. Du har også mulighed for at deltage i skibets udflugt op til Cochem Borg, Reichsburg (tilmelding og betaling om bord). Om eftermiddagen sejler vi videre mod Deutsches Eck, hvor Mosel løber ud i Rhinen. Vi ankommer til Koblenz, hvor der bliver gående byrundtur om aftenen. Skibet ligger i Koblenz natten over.

Koblenz Cochem

 

4. dag: Koblenz - Mainz
Vi sejler sydpå ad Rhinen forbi Boppard og den legendariske Loreley-klippe mod Rheingauområdet med de mange vinbjerge og små charmerende vinbyer. Forbi den kendte vinby Rüdesheim med Rhin-promenade og den smalle Drosselgasse med de mange vinstuer. Gamle borge ligger højt på klipperne og vinstokke gror op ad skråningerne. Denne smukkeste strækning af Rhinen har siden 2002 været på UNESCO's Verdensarv-liste. Om eftermiddagen ankomst til Mainz. Rejselederen tager dig med på byrundtur i Mainz, som blev anlagt for over 2000 år siden af romerne. I det 17. og 18. århundrede skabte arkitekter og bygningshåndværkere de mange fine paladser, kirker og borgerhuse i byen. Det enestående Gutenberg Museum indeholder bl.a. 2 kopier af Gutenbergbibelen – verdens ældste trykte bog. Mulighed for museumsbesøg (entré € 5). Vi kører til Worms, hvor vi atter går om bord i skibet. Gallaaften og farvel-party på krydstogtskibet, som sejler sydpå natten igennem med kurs mod Strasbourg.

Mainz domkirken Krydstogt på Rhinen soldæk

 

5. dag: Strasbourg
Morgenbuffet og vi tager afsked med skibet i Strasbourg. Byrundtur i Europabyen Strasbourg, som både er en moderne kontorby med Europaparlamentet og en romantisk middelalderby med kanaler i kvarteret Petite France. Strasbourgs imponerende gotiske domkirke skal du naturligvis også se inden vi med bussen kører op i Midttyskland til middag og overnatning. 

Strasbourg katedral Strasbourg Petite France

6. dag: Hjemrejse
Hjemrejse gennem Tyskland med ankomst til den danske grænse midt på eftermiddagen.

Skibet

KRYDSTOGTSKIB M/S BOHÈME
fra rederiet Croisi Europe.

2-dækkerskib fra det franske rederi Croisi Europe, udstyret med restaurant, salon, bar, soldæk og butik. Forplejning om bord: Helpension med morgenbuffet, serveret frokost og serveret aftenmenu. Drikkevarer til måltiderne om bord er inkluderet. Der er også fri bar (dog eksklusiv champagne og specielle drinks). Vdr. drikkepenge, se: Værd at vide.

2 kategorier kahytter
A:
Dobbeltkahyt på øverste dæk med stort panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, radio og værdibox.
B: Dobbeltkahyt på nederste dæk med 1 stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, radio og værdibox.
Enkeltkahyt er normalt dobbeltkahyt, som tages til eneværelse.

Værd at vide

Drikkepenge
For flodkrydstogtrejser er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af et togt. Det forventes, men er naturligvis frivilligt. Beregn € 5 - 10 per person / dag.  Samlet betaling og skibets personale fordeler selv pengene til alle ansatte på skibet. Rejselederen orienterer nærmere herom.

Entréer
Entréer er eksklusiv, hvor andet ikke er nævnt. Byrundturene indeholder ikke nogen entréer. Optionel udflugt til Cochem Borg, Reichsburg € 27 (skibets udflugt) entré Gutenberg-museet i Mainz  € 5. Yderligere entréer afhænger af individuelle interesser og ønsker.   

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort