Information om busrejser

På Gislevs busrejser har du sjælen og bagagen med fra start til slut. Du kan betragte de skiftende landskaber, læse en bog, falde i snak med dine medrejsende eller nyde en forfriskning. Rejselederen servicerer på vores busrejser og informerer undervejs om seværdigheder, forløb og pauser. Chaufførerne er rutinerede på Europas veje, og vi kan love, at bussen altid fremstår ren og nydelig samt at alle køre- og hviletidsbestemmelser overholdes på vores busrejser.

Er en busrejse noget for mig? Førstegangsrejsende på vores busrejser maner gamle fordomme i jorden og tilkendegiver ofte, at det var en positiv oplevelse at være på busrejse, og: at det havde de alligevel ikke ventet.

Gislevs busrejser gennemføres med 4- eller 5-stjernede busser. Gislev er blandt få med 5-stjernede busrejser, som gør køreturen til en sand luksusoplevelse. Du får for eksempel ekstra god benplads, aircondition, vippesæder, fodstøtter og gode borde.

>> Se alle Gislevs Busrejser her

 

Værd at vide om busrejser


Gislev er blandt de første bureauer med 5-stjernede busser
Vi benytter primært 5-stjernede busser på de længere rejser. Du får ekstra god benplads - 81 cm sædeafstand, nye komfortable og fleksible vippesæder, forbedrede bordforhold og i øvrigt de samme faciliteter som du kender fra de 4-stjernede busser.

4-stjernede busser
Øvrige busrejser køres i de velkendte 4-stjernede nyere busser med ekstra god benplads og aircondition. Busserne er med toilet, håndvask, køleskab, kaffemaskine, komfortable vippesæder, fodstøtter, serveringsbord, læselys, aircondition og termoruder. Sædeafstand 74 cm.

Afrejse
På Gislevs busrejser kan du stå på i hele landet, og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). For busrejser gælder, at afrejsebyer også er hjemkomstbyer. Der er også mange gæster, der vælger at stå på ved Gislevs Parkering Syd nær Kolding. Læs mere her.

Bagage
Hver gæst må medbringe en kuffert (à max 20 kg) og en håndtaske til bussen.

Brug af mobiltelefon under kørslen
Der henstilles til, at mobiltelefon kun benyttes til korte samtaler. Længere samtaler kan, af hensyn til medrejsende, føres i pauserne.

Chaufføren
Chaufførskifte kan forekomme undervejs - oftest i anledning af at køre- hviletidsbestemmelsernes skal overholdes.

Fast plads i bussen
Hos Gislev kan du købe fast plads i bussen. Fast plads koster: 0 - 7 dage: Kr. 165, 8- 12 dage: Kr. 200.  Fast plads gælder fra du tager plads i den bus, der skal gennemføre rejsen (For eksempel fra Kolding/Vamdrup).

Bestiller du din rejse online, kan du selv vælge faste pladser under bestillingen. Du kan også ringe ind at bestille din rejse og lave pladsreservationerne samtidig. Det er chaufføren og rejselederen, der anviser pladsen. Bemærk, at reservationen ikke gælder i tilslutningsbusser.

Forplejning under buskørslen
Der kan købes øl, vand og kaffe i bussen.

Køre-/hviletidsbestemmelser
Gislev Rejsers holdning er, at reglerne for køre-/hviletider for chauffører er rimelige og at de derfor skal overholdes.

1) Køretid:
Tiden beregnes når bussen er i bevægelse
Højst 4½ time mellem pauser
Højst 10 timer mellem hviletider

2) Pausetid:
Kørefri periode på mindst 45 minutter under hele køretiden.
Pausen kan deles i 2 perioder

3) Hviletid:
1 chauffør = 9 timer indenfor 24 timer
Flere chauffører = 9 timer inden for 30 timer
Hviletiden skal være sammenhængende
Den kan ikke holdes i bussen under kørslen

4) Arbejdstid:
Fra arbejdstidens start til slut:
En chauffør i bussen: 15 timer
To chauffører i bussen: 21 timer
Ovenstående er et uddrag af de væsentligste bestemmelser som Gislev respekterer og i øvrigt finder både rimelige og forsvarlige.

Overnatningshoteller
Alle længere rejsemål har overnatning på ud- og hjemrejsen. Gislev benytter kun gode overnatningshoteller.

Parkering af egen bil
Kører du i egen bil fra Sjælland, kan du under parkering læse, hvor der findes parkeringsmuligheder. Gislev kan ikke garantere, at der er ledig p-plads. Rigtig mange vælger at køre til Gislevs Parkering Syd ved Vamdrup, Koldingvej 7, 6580 Vamdrup. Spørg ved bestilling. Læs også om refusion ved kørsel i egen bil over Storebælt.

Pauser
Der holdes passende pauser undervejs. Tid til indkøb hos Otto Duborg kan ikke garanteres på alle afgange.

Rejselederen
Er med på hele rejsen. Rejselederen står på bussen på et af afrejsestederne på ruten. På enkelte busrejser er chaufføren også rejseleder.

Røgfri bus
Alle Gislevs busser er røgfrie - gælder også e-cigaretter. Der holdes passende pauser undervejs.

Sædeafstand i 4 og 5-stjernede busser
Gislevs moderne busser har en sædeafstand, der opfylder internationale standarder. Fra 74 - 81 cm - afhængig af antal stjerner på bussen.

Tilslutningsbusser
Tilslutningsbusser på rejsemålet kan være af en anden standard.

Udgifter undervejs
Se under rejsen, hvad der er inkluderet.

Vejledende busindretning

Busskitsen er vejledende, da Gislev Rejser benytter mange forskellige busser på vores busrejser.
 


Busbillederne er vejledende, da Gislev Rejser benytter mange forskellige busser på vores busrejser.
Ovenstående billeder er fra vores 5-stjernede busser.