Rundrejse i Australien

-
Singapore - Melbourne – Great Ocean Road - Warrnambool - Mt. Gambier - Kangaroo Island - Adelaide - Alice Springs - Ayers Rock – Sydney - Palm Cove (Cairns) - Great Barrier Reef - Singapore
 • Australien, Rundrejser
  Australiens højdepunkter
 • Transportform
  Fly
 • Varighed
  Nye afgange på vej
 • Pris fra
  Nye afgange på vej

Australiens højdepunkter

Tag med Gislev Rejser på en enestående smuk og betagende rejse til et af verdens største lande, og det mindste kontinent - Australien. Denne rundrejse med dansk rejseleder viser højdepunkter fra 5 fantastiske og unikke regioner med hver sin egen kultur, klima, natur og dyreliv i landet ’Down Under’, og du får ovenikøbet et spændende stop i Singapore med i minderne, da vi rejser med det 5 stjernede flyselskab Singapore Airlines på ud og hjemrejsen.

Vores rundrejse er planlagt ned til de mindste detaljer i samarbejde med vores dygtige og meget erfarne rejseledere samt vores danske partner i Melbourne. Vi har sammensat en fantastisk rundrejse som med hele 23 dage giver god tid i de mange spændende områder vi skal opleve, og rejsen vil helt sikkert vil gøre et stort og langvarigt indtryk.

Du får Gislevs erfarne danske rejseleder med hele vejen, fra start til slut, og det giver ikke kun en særlig tryghed men også en stor indsigt i og forståelse for hvad Australien repræsenterer – udover koalaer og kænguruer.

Vi har sat de perfekte rammer for at din drømmerejse forløber behageligt i et tempo hvor alle kan være med. Der overnattes undervejs på nøje udvalgte hoteller og resorts, således at både beliggenhed og komfort går hånd i hånd.

Naturen, folket, dyrelivet og de ikoniske seværdigheder, står i kø for at imponere Jer.

Glæd dig til

 • Ægte australsk velkomst BBQ i skøn natur.
 • God tid i Melbourne - en af verdens bedste byer at leve i.
 • Udflugt til Great Ocean Road med De 12 Apostle og Loch Ard Gorge.
 • Udflugt til Mt. Gambier National Park.
 • Vinsmagning i Coonawarra vindistriktet.
 • Kangaroo Island 1 dags tur inkl. overnatning på øen.
 • Udflugt til Barossa dalen & den charmerende tidslomme Hahndorf.
 • Vinsmagning og frokost i Barossa dalen på vingård.
 • Udsigtsposten på Anzac Hills ved Alice Springs.
 • Udflugt til Royal Flying Doctor Service og School of the Air.
 • Ørkentur i Red Centre - 3 dage fra Alice Springs til Yulara inkl overraskende solnedgangs oplevelse ved Uluru og skøn solopgang for de friske .
 • Oplev Ayers Rock og ikoniske Kata Tjuta.
 • Byrundtur i Sydney, med bl.a. besøg og rundvisning i Utzons operahus*.
 • Frokost-cruise i Sydney havn og tid på egen hånd til fx strandtur på Bondi Beach.
 • Stor udflugt til Blue Mountains.
 • 3 nætter på 5 stjernet lejlighedsresort ved stranden i Palm Cove.
 • Svævebane over tropiske kystbjerge og Kuranda regnskoven.
 • Tjapukai Aboriginal kulturpark.
 • Byrundtur i Singapore.
 • Hop-på-hop-af buspas/kupon-rabathæfte til Singapore og tid på egen hånd.

Dagsprogram

 • Dag 1: Udrejse til Singapore

  Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Vi flyver med Singapore Airlines direkte til Singapore - en rejsetid på ca. 12 timer. Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

 • Dag 2: Halv dag til oplevelser i Singapore - og videre mod Australien

  Du ankommer til østaten Singapore tidligt om morgenen efter en behagelig flyrejse. Vi har sørget for bustransport fra lufthavnen til vores dags-hotel, som ligger inde i byen en halv times kørsel fra lufthavnen. Her har du muligheden for at hvile dig på dit værelse, indtil vi forlader Singapore samme aften. Du kan også vælge at tage med Gislevs rejseleder på oplevelse i den spændende by.

  Rejselederen vil sørge for at informere grundigt om, hvornår vi skal køre til lufthavnen igen, så du trygt kan enten slappe af på hotellet, deltage i udflugten ind i byen eller tage ud på egne oplevelser. Afrejse fra Singapore kl. ca. 21.50 mod Melbourne - en rejsetid på ca. 7,5 time.
  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning i fly.

  Rejselederens udflugt kan variere i indhold fra gang til gang, men vil altid foregå som en kombineret bus/spadseretur. Følgende eksempel er fra vores seneste rundrejse: Marina Bay Sands, Gardens of the Bay og Merlion Park.

  Hvis vejret er godt og der er stemning for det, kan I for ca. 25 SGD/125 kr. købe entré til Skypark, som ligger på toppen af Marina Bay Sands. Herfra får I en spektakulær udsigt over Singapore, fra toppen af den ikoniske bygning. Marina Bay Sands er nærmest en bydel, som indeholder hoteller, kongrescenter, kasino og flere museer samt naturligvis et shoppingcenter.

  Hotellet er ikonisk med sine 3 tårne samt det overliggende Skydæk, hvorfra der er en unik udsigt ud over Singapore og The Strait. Vi besøger også den fantasifulde og spændende park Gardens by the Sand, som ligger i forbindelse med hotelkomplekset. Herefter besøger vi endnu et landemærke i Singapore, Merlion Park. En afslappende og rolig tur rundt i en af asiens hurtigst udviklende storbyer. Der bliver naturligvis tid til frokost undervejs, og vi er tilbage på hotellet i god tid inden vi kører samlet mod lufthavnen.

  Husk, at vi kommer tilbage til Singapore med en overnatning på hjemrejsen. Skal du shoppe, anbefaler vi, at dette gøres i forbindelse med hjemrejsen (dag 21-22).

  Sidst på aftenen flyver vi mod Melbourne, rejsetid ca. 7 ½ time. Bemærk at din kuffert/store taske er checket ind hele vejen til Melbourne, og du skal derfor pakke din lille rygsæk/håndbagage med det som du får brug for til ca. 12 timer i Singapore.

 • Dag 3: Ankomst i 'verdens bedste by' - Melbourne

  Vi ankommer til Melbourne ca. 08:30. Efter at vi har fået vores bagage, kører vi med vores bus til Melbourne, hvor vi på en let og behagelig måde stifter bekendtskab med den del af Melbourne, som ligger uden for den egentlige bykerne.

  Vi oplever blandt andet strandene ved St. Kilda, Den olympiske by, Queen Victoria Market, Den botaniske Have og får en grundig introduktion til denne skønne australske kystby. Vi har fløjet langt og længe, så dagen i dag skal være afslappende med tid til at hvile sig.

  Om eftermiddagen ankommer vi til vores hotel, hvor vi checker ind for 3 nætter. Det er et dejligt hotel placeret meget centralt, ideelt beliggende som udgangspunkt både for vores udflugter, men også for egne oplevelser og gåture. Om aftenen samles vi igen og spadserer til Young & Jackson, en af Melbournes ældste pubber og ikoniske bygninger, hvor vi kan nyde en god velkomstmiddag.

  Måltider inkluderet denne dag: Forplejning på fly samt velkomstmiddag.

 • Dag 4: Australiens dyr og barbecue

  Australiens isolerede beliggenhed og udvikling gør, at dyrelivet her har udviklet sig unikt i forhold til resten af verden. Mindre end en time fra Melbourne ser naturen ud som den gjorde, da den hvide mand kom hertil i 1835. Vi skal i dag på jagt, med vores kamera.

  Dagens udflugt foregår med bus, og vi mødes med en lokal naturvejleder, som har god erfaring med at finde dyrene i deres naturlige omgivelser. Da vi er i den frie natur, kan der naturligvis ikke gives nogen garantier for, hvad der opleves. Forhåbentlig får du mulighed for at nyde synet af nogle af Australiens mest kendte dyr samt flere forskellige fuglearter, som almindeligvis er mest synlige og aktive i tiden omkring solopgang og solnedgang.

  Efter natur- og dyreoplevelser venter der dig en ægte australsk barbecue, serveret i naturen under de skønne gamle eukalyptustræer. Danske Jytte Ranjel har boet med sin familie i Australien siden 1989 og glæder sig til at byde dig velkommen og besvare dine spørgsmål. Hun fortæller også om livet i Australien som dansker.

  Vi er tilbage på hotellet om eftermiddagen, som er fri til at udforske Melbourne. Denne behagelige og smukke kystby, er let at finde rundt i og byder på mange spændende oplevelser. Du kan f.eks. spadsere en tur langs Yarra floden eller vandre mod centrum hvor der er et væld af butikker, caféer m.m.

  Måltider inkluderet denne dag: stor brunch i bushen (i stedet for morgenmad og frokost).

 • Dag 5: Stor byrundtur i Melbourne

  Vi starter vores byrundtur denne dag ved at tage elevatoren op til 88. etage i Eureka bygningen, hvor vi fra knap 300 m. højde har den mest fantastiske udsigt over Melbourne.

  Herefter fortsætter vi til fods langs Yarra floden til Federation Square, en slags rådhusplads. Vi oplever ligeledes Sct. Pauls katedralen, Flinders Street Station, parlamentet, The Mint, Royal Exhibition Building, Melbourne museet og meget mere. En spændende og grundig byrundtur i Melbourne, til fods og med byens karakteristiske sporvogne.

  Din rejseleder kender byen godt og er naturligvis med som guide, og vil sørge for at du får set verdens bedste by at leve i.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 6: Great Ocean Road og de 12 Apostle

  Den imponerende kystvej er både verdens største krigsmonument og en af Australiens smukkeste vejstrækninger. Great Ocean Road smyger sig ca. 243 km langs kanten af Victorias fantastiske syd-østlige kyst, mellem Torquay og Warrnambool.

  Denne Australske nationalarv, blev til takket være de hjemvendte soldater efter 1 Verdenskrig. På grund af nedgangstider var det svært at finde arbejde for soldaterne, Det krævede knofedt, sved, hårdt arbejde samt en masse opfindsomhed, plus tusindvis af dynamit stænger at færdiggøre dette bygningsværk. Vejen var mere end blot et job for soldaterne, den var en kærlig dedikation og et mindesmærke til deres mange faldne kammerater. Der blev hugget ind i klipper og gravet igennem dalhvælvinger før Great Ocean Road efter 13 hårde år endelig var færdiggjort. Her får du en fornemmelse for de store afstande som Australien byder på. Stejle klipper, gyldne sandstrande og regnskov mødes med det brusende blå hav.

  Der bliver adskillige fotomuligheder og stop undervejs. Du ser det ene flotte natursceneri efter det andet, blandt andet sandstensmonolitterne De 12 Apostle og Loch Ard kløften. Dagens udflugt ender i Warrnambool, hvor vi skal overnatte. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost (samt middag på alle 2022 afgange)

  Bemærk: Gislev havde 75 års jubilæum i 2021 (hvor vi ikke kunne rejse til Australien), og vi har derfor inkluderet en ekstra oplevelse samt middag på alle afgange i 2022:

  Middag samt efterfølgende entré og show ved Flagstaff Hill Maritime Museum og landsby - en fantastisk interaktiv oplevelse hvor du kan se den gamle landsby komme til live og genopleve historierne fra 'Shipwreck Coast' - Skibbruds-kysten - en kystlinje der indgav frygt og ængstelse blandt søfolk.

  Vi rejser tilbage i tiden, til dengang hvor de der søgte et nyt liv i Australien, måtte overvinde farerne i det sydlige Ocean, og hvor en families levebrød var afhængige af at fange de største pattedyr, som verden nogensinde har set. Husk at medbringe lidt varmt tøj, hvis vejret er køligt denne aften.

 • Dag 7: Tower Hill vildmarksreservatet, vinsmagning i Coonawarra og Mt. Gambiers dybblå vulkansø

  Vi starter dagen med at køre til Tower Hill, der er et vildtreservat i en udslukt vulkan lige uden for Warrnambool. Vi kører ned i kateret, hvor der er skov, slette og søer. Dette er det ideelle sted at opleve en række af Australiens særprægede dyr og fugle. Vi kommer ofte tæt på koalaer, kænguruer, wallabies, emuer og echidnas. Reservatets vilde blomster, farver landskabet flot op i foråret. Tower Hill blev erklæret Victorias første nationalpark tilbage i 1892.

  Vi fortsætter igennem et karakteristisk landbrugsområde – det såkaldte hvedebælte. Først på eftermiddagen er der vinsmagning i et af Australiens bedste vindistrikter, Coonawarra. En lille, lav højderyg på 2 x 15 km med de helt rigtige betingelser for at producere især Cabernet Sauvignon og Shiraz vine. Det siges om Coonawarra distriktet, at det er lige så solidt som dets 300 år gamle gummitræer og lige så pålideligt som den nedbør der ruller ind fra det nærtliggende sydlige Ocean. Området har bidraget til den australske vinindustri i over 120 år, og altså længe før dets globale omdømme som en fin vinregion var etableret. Coonawarra blomstrede fra 1960'erne til 1990'erne og hævdede mantraet som Australiens førende Cabernet Sauvignon-region. South Australia i det hele taget et ideelt sted at have sine vinmarker, og regionen står også for over halvdelen af den australske vinproduktion. De mest kendte er nok vindistrikterne Barossa Valley, Coonawarra, McLaren Vale og Clare Valley. Ud over de gunstige klimatiske forhold til vinproduktion m.m., er områderne også enormt naturskønne og oplagte til udflugter. De grønne bakker og dale ruller gennem landskabet og prydes af vinstokke, vingårde og blomsterflor.

  Herfra fortsætter vi til Mount Gambier, der ligger tæt på den sydaustralske kyst. Mount Gambier er bygget på siden af en uddød vulkan, der sidst var i udbrud mellem 4.300 og 28.000 år siden. Siden den tid er vulkanens krater blevet fyldt med regnvand og der har dannet sig en meget dyb sø, der giver byen vand.

  Vi kører på udflugt til Mt Gambier og det 6000 år gamle vulkankrater, der dramatisk skifter farve 2 gange om året. Den store caldera-sø kaldes Blue Lake. Vandet her bliver strålende koboltblå i løbet af sommeren og i det tidlige efterår (ca. november-marts). Årsagen til den blå sæsonændring forstås ikke helt. Den førende teori hævder, at når varmere vejr bringer de øverste lag af søen over 20° celcius, så formindskes opløsningen af calciumcarbonat i vandet.

  Calciumcarbonatet udskilles fra vandet og danner mikrokrystaller, der spreder blåt lys. Da store dele af undergrunden er kalksten (komprimeret calciumcarbonat), er der en rigelige forsyninger af dette. En anden mulighed er, at farven er forårsaget af plankton og bakterier i vandet, som bliver mere aktive på de lange, solrige dage med varmere vand.

  Vi forlader South Australias andenstørste by og kører mod den lille kystby Kingston, beliggende på Australiens robuste sydlige kyst.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, (vinsmagning).

 • Dag 8: Robe - Cape Jervis og med færgen til Kangaroo Island

  Efter en god morgenmad på en café nær vores motel, sætter vi kursen nordpå mod Fleurieu halvøen. Vi følger vejen langs kysten til den lille by Meningie, hvor vi holder frokostpause. Byen ligger ved Lake Alexandrina. Søen er skabt som følge af havstigningerne ved afslutningen af den sidste istid på samme måde som Port Phillip Harbour ved Melbourne.

  Efter frokost fortsætter vi op langs søen til den meget lille by, Wellington, som ligger dér, hvor Australiens største flod Murray river løber ud i Lake Alexandrina. Her sejles bussen over med en lille trækfærge, inden vi kommer til Fleurieu halvøen. Sidst på eftermiddagen når vi frem til Cape Jervis, hvorfra vi sejler over til Kangaroo Island.

  Efter at vi er kommet på plads på hotellet er der lidt tid til at udforske byen og der kan være gode chancer for at se de helt særlige kænguruer, som kun er at finde på Kangaroo Island. Denne art er lidt mindre og mørkere i farven end de typiske kænguruer fra fastlandet. Det er også den langsomste kænguruer art.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 9: Heldagstur på Kangaroo Island

  Kangaroo Island er en helt særlig oplevelse både med hensyn til natur og dyreliv. Øen har sit særegne liv, fordi den har ligget isoleret fra hovedlandet siden vandstigningerne efter den sidste istid.

  Man mener at der tidligere var aboriginere på øen, men at de uddøde her for et par tusind år siden. Da de første europæere kom hertil omkring år 1800, var der ingen spor af mennesker. Isolationen betyder også, at hovedstrømmen af turister heller ikke kommer her, så et lille overset paradis venter os.

  Vi starter med at køre til Flinders Chase National Park, som er en smuk og barsk vildmark hvor du bl.a. oplever de ikoniske landemærker ’Remarkable Rocks og Admirals Arch’. Ud over naturens rå storhed er her masser af sæler. Turen fortsætter til Hansons Bay, hvor vi holder frokost. I de store, gamle eukalyptustræer lige uden for restauranten er der mulighed for at se koalaer - mange koalaer! Efter frokost venter os måske øens største naturoplevelse i Seal Bay. Her er der en stor søløvekoloni, og vi kommer meget tæt på dyrene.

  Vi slutter vores dag på Kangaroo Island med at køre tilbage til Penneshaw, hvorfra vi sejler retur til fastlandet. Herefter går turen til Adelaide, hvor vi indkvarteres for to nætter på et skønt centralt hotel.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 • Dag 10: Byrundtur i Adelaide, vingård i Barossa-dalen og besøg i Hahndorf

  Om formiddagen går vi en byrundtur gennem det centrale Adelaide, som ligger svøbt i parker og grønne områder. Byen er forholdsvis lille og meget overskuelig.

  Kort før frokost kører vi ud til Sydaustraliens berømte vindistrikt, Barossa Valley, hvor vi besøger Chateau Yaldara, der er en af de smukkeste vingårde i dalen. Historien om dette sted, fortæller om en ung flygtning ved navn Hermann Thummg, født i det russisk styrede Georgien, som endte i Australien. Her købte han i 1947 den gamle hørmølle fra 1867 og gradvist opbyggede han sin rigdom gennem fremstilling af vine.

  I dag er det et populært sted at besøge, med sine storslåede haver, det statslige palæ og restaurant og vingård. Stedet ejes i dag af vin-selskabet 1847. I de meget smukke omgivelser skal vi nyde vores frokost og smage på vingårdens vine.

  Efter frokost fortsætter vi til Hahndorf, en charmerende lille by, der stadig bærer præg af sin tyske oprindelse og som tilmed gemmer på et lille dansk islæt. I Sydaustralien bosatte der sig i sidste halvdel af 1800-tallet mange tyskere, som omkring år 1900 havde vokset sig til den 4. største befolkningsgruppe. De rejste til Sydaustralien i takt med at Prøjsen samlede og militariserede Tyskland. Hahndorf blev i 1988 erklæret for statsarvsområde og anerkendt som Australiens ældste tilbageværende tyske bosættelse.

  I midten af 1800-tallet var de såkaldte ”gammel-lutheranere” klemt i det nye prøjsiske rige, og flere landsbyer emigrerede til både Australien og New Zealand. Under kommando af den danske kaptajn Dirk Hahn fra Sild ankom skonnerten Zebra den 28. december 1838 til Port Adelaide med 187 gammel-lutheranere fra Tyskland. Den danske kaptajn fik indvirket at gruppen kunne købe noget land, hvor de slog sig ned og grundlagde Hahndorf, opkaldt efter den danske kaptajn.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 11: Adelaide til Alice Springs med fly

  I dag flyver vi fra den smukke kystby Adelaide ind til Australiens ikoniske outback og røde hjerte. Cirka midt i dette enorme land, ligger byen Alice Springs med sine små 28.000 indbyggere. Her samles vi op af en bus, som tager os med på en byrundtur, der ender på ANZAC Hill.

  På toppen af bakken er der bygget et mindesmærke, der startede ud med at være til ære for de australiere der mistede livet i 1. Verdenskrig. Det er siden hen ændret, så det nu er til ære for alle australiere der har mistet livet i alle de krige som Australien har deltaget i.

  Fra toppen af bakken er der også panorama udsigt over hele Alice Springs og de omkringliggende bjergkæder. Når byrundturen er ovre, er det til det at checke ind på hotellet og derefter er hele aftenen fri til egne oplevelser.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 12: Alice Springs til Yulara (Uluru/Ayers Rock)

  Dagen begynder med et besøg ved Alice Springs School of Air. Skolen, som blev grundlagt i 1951, har til formål at sørge for at børn over hele Australien kan få en god skoleundervisning, ligegyldigt hvor isoleret og langt ude på landet de bor.

  Inden vi helt forlader Alice Springs, gør vi stop ved Royal Flying Doctor Service. Grundlagt i 1928 af præsten John Flynn under navnet Australian Inland Mission Aerial Medical Service. Missionen var at hjælpe folk der var blevet syge eller kommet til skade ude i bushen - personer som førhen havde svært ved at kunne få lægehjælp før det var for sent.

  De er stadig aktive den dag i dag, under det nye navn. Fra Alice Springs starter vi rejsen gennem outbacken og bushen, direkte mod byen Yulara, der ligger tæt på Uluru/Ayers Rock.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. Bemærk - på nogle afgange vil Sound of Silence ørkenmiddagen foregå denne aften og så flyttes den inkluderede middag til dag 13.

 • Dag 13: Udflugt i den røde ørken, i Uluru og Kata Tjutas Cultural Centre

  For de morgenfriske, er der solopgang over Uluru/Ayers Rock. Det er værd at stå tidligt op for! Samtidig oplever du, hvordan Uluru skifter farve, imens solen kravler op over horisonten. Efter morgenmaden kører vi med bus på heldagsudflugt gennem områdets enorme, røde og øde strækninger.

  Her oplever vi for alvor Australiens særprægede magiske outback, når vi for eksempel stopper ved The Olgas/Kata Tjuta. Navnet betyder Mange Hoveder og hentyder til den fantastiske samling af klipper, 36 i alt, der består af mere end 200 millioner år gammelt materiale. Stedet er så helligt for de lokale aboriginere, at myterne omkring stedet er ukendte for andre end de indviede.

  Vi skal også ud på lette vandreture i den australske bush, og dagen slutter med solnedgang over Uluru/Ayers Rock. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag (hvis Sound of Silence middagen er på dag 12).

  Har du tilkøbt Sounds of Silence middag?
  Sounds of Silence er en 4 timers magisk middags-oplevelse, under den pragtfulde himmel i den australske outback og Uluru-Kata Tjuta National Park. Sounds of Silence begynder med kanapeer og kølet mousserende vin.

  Når solen går ned og mørket falder på, kan du lytte til den underfundige lyd af ​​en didgeridoo og mens du sætter dig til bords for hvad der helt sikkert bliver en uforglemmelig spiseoplevelse. Personalet vil sørge for at holde dit glas fyldt, med et udvalg af australske vin og øl. Når nattehimmelen blinker over os, åbnes der for en helt særlig 'bush' inspireret buffet, med ingredienser fra ørkenen.

 • Dag 14: Fra Ayers Rock lufthavnen til Sydney med fly

  Efter ankomsten gør vi et hurtigt stop ved på en af byens berømte strande, Bondi Beach, inden vi fortsætter mod vores centrale hotel i Sydney.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad

 • Dag 15: Sydney havnecruise inklusiv frokost

  Byrundtur med besøg på The National Opal Collection og Sydney Operaen. Begge entréer er inkluderet.
  Sydney har en af verdens smukkeste naturhavne, og i dag skal vi opleve byen og den berømte havn fra vandsiden, mens vi nyder en dejlig frokost om bord på det lille skib.

  Resten af dagen er der god tid til nyde Sydney på egen hånd.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 16: Heldags-udflugt til Blue Mountains

  Glæd dig til at opleve rå og frodig natur, i denne smukke national park som er en del af 'The Great Dividing Range' - et område der forbinder det tropiske nord med det varme syd, og som adskiller kystbyerne fra den enorme røde outback.

  Du kommer bl.a. ud til de spektakulære klippeformationer Three Sisters ved Echo Point. Her får du også mulighed for at besøge Waradah Aboriginal Centre, som kan fortælle om de gamle aboriginale myter der eksisterer om de imponerende klipper. Udsigten og naturen kan du dog nyde bedst om bord svævebanen som lydløst tager dig henover de stejle kløfter, dybe dale og forbi Three Sisters. Vi nyder en dejlig frokost herude inden kørsel tilbage til Sydney.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 • Dag 17: Dagen fri til egne oplevelser i Sydney

  Med vores centrale placering i byen, har du det perfekte udgangspunkt for en dag hvor du kan opleve lige det du har lyst til. Gislevs rejseleder er vært for en hyggelig dag, på et program som han/hun selv tilrettelægger og tilbyder dig at tage med på. Rejselederen vil informere nærmere om dette, inden ankomst i Sydney. Vi har tradition for at kunne tilbyde vores gæster mulighed for at deltage i en mindeværdig aften-forestilling i Sydney Operaen. Så snart vi ved hvilken forestilling der passer bedst ind i de dage vi besøger Sydney, kontakter vi de allerede tilmeldte gæster vedr. dette. Gislevs rejseleder deltager også denne aften.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 18: Fly fra Sydney til Cairns

  Morgenmad på hotellet. Sidst på formiddagen kører vi til lufthavnen, hvorfra vi flyver direkte til Cairns. Kystbyen i det nordøstlige Queensland er et populært udgangspunkt for de mange aktiviteter og udflugtsmål, som dette tropiske paradis byder på.

  Vi kører direkte til vores skønne 5-stjernede lejligheds resort i Palm Cove, hvor vi skal bo de næste 3 nætter. Nyd et afslappet ophold i det tropiske paradis, med privat adgang direkte til stranden.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 • Dag 19: Sejltur til Great Barrier Reef eller afslapning på stranden

  Du kan frit vælge om du vil nyde de tropiske omgivelser der omgiver vores resort, eller om du vil opleve det verdenskendte Great Barrier Reef.

  Koralrevet øst for Cairns regnes for at være et af verdens bedste steder at dykke og snorkle. Her venter en stor oplevelse. Havet er ca. 26 grader året rundt, og under overfladen åbenbarer sig en enestående verden af farvestrålende koraller og fisk.

  For de interesserede er der mulighed for at sejle med båd med gennemsigtig bund og svømme med snorkel. Udflugten bestilles sammen med rejsen og koster fra kr. 1.150 pr. person inkl. transport fra/til vores indkvartering i Palm Cove og frokost (udstyr kan lejes om bord på båden).

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (og frokost såfremt udflugten til Great Barrier Reef er tilkøbt).

 • Dag 20: Aboriginal kulturpark – Svævebane over kystbjerge og regnskov – Kuranda og veterantoget

  Turen starter med et besøg i den prisbelønnede Aboriginale Kulturpark Tjapukai, hvor de indfødtes fascinerende kultur opleves. Herefter kører vi med en kabinelift fra Caravonica til Kuranda, op over kystbjergene og ind over den bagvedliggende ældgamle regnskov. Turen byder på en hel perlerække af spektakulære panoramaer og det store vandfald Barron Falls.

  Undervejs bliver der mulighed for at stige af og opleve naturen på nært hold, lytte til fuglene og indsnuse regnskovens dufte. Herefter gøres stop i den farverige by, Kuranda, hvor der er tid til at få lidt frokost og udforske området.

  Fra Kuranda togstation kører vi med veterantoget på Gold Class gennem det grønne vildnis til Freshwater St., hvor bussen venter på at bringe os tilbage mod vores resort.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og afskedsmiddag.

 • Dag 21: Afrejse Cairns - farvel Australien

  Vi siger farvel til Australien og flyver direkte til Singapore, hvor vi ankommer samme eftermiddag og kører direkte til vores centrale hotel for natten. Resten af dagen og aftenen er fri til egne oplevelser i Singapore.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly.

 • Dag 22: Byrundtur og oplevelser i Singapore

  Efter en god morgenmad, starter vores store byrundtur gennem Singapore, og vi begynder dagen med en sejltur i en af de berømte bumboats på Singapore River, hvorfra du bl.a. får en fantastisk udsigt til byens flotte skyline. På denne sejltur oplever vi også det gamle handelscentrum, hvor Singapore blev født. Endvidere skal vi naturligvis besøge den frodige botaniske have og dennes helt store attraktion, orkidehaven. På den videre tur rundt i byen besøger vi Little India og Chinatown med sit imponerende Buddha tempel. I forbindelse med vores overnatning i byen, får alle gæster et rabatkort til mange af byens store attraktioner og mange forskellige spisesteder. Disse kort udleveres af rejselederen ved ankomst i Singapore.

  Singapore blev i 1819 grundlagt som en handelsepost af Sir Stamford Raffles. Den blev lige fra starten anlagt som en multikulturel by med bydele for malajer, kinesere, indere og europæere.

  Singapore er nu en af Østens førende byer, kendt for sin pulserende multi-etniske stemning, renlighed, ekstravagante hoteller, design og handel, shoppingcentre og østens måske mest rafinerede og variede kulinariske scene - hvor du kan gå på opdagelse i alt fra spændende gadekøkkener til toprestauranter. Vi afrejser Singapore kort før midnat med det direkte fly til København.

  Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og forplejning i fly mod København.

 • Dag 23: Hjemkomst til København

  Ankomst til København tidligt om morgenen efter mange spændende oplevelser Down Under og i Singapore.

Hoteller

 • 3 nætter

  Alamanda Palm Cove by Lancemore, Palm Cove

  Overnatning i 4 pers. suite (105kvm) med private soveværelser og eget bad/toilet. Bemærk, det er muligt at tilkøbe overnatning i 2 pers. privat suite (85kvm).
  Læs mere om værelsestyperne her

  Beliggende 25 minutter nord for Cairns og kun meter fra den uforglemmelige Palm Cove Esplanade, finder du dette vidunderlige hotel.
  Ingen anden ejendom i det tropiske Queensland, kan prale af direkte adgang til den skønne palmestrand. Hotellet er rangeret i top-5 blandt alle hoteller i hele Australien ved ​​TripAdvisor, bl.a. pga. de suiternes størrelse,
  en uforlignelig service og ikke mindst områdets tilbagelænede tropisk charme.

  Alle suiter omfavner det skønne tropiske klima med gulv til loft vinduer og skydedøre der åbner til en private balkon med udsigt til haven. Uanset hvilket type værelse, vil du kunne nyde godt af den moderne indretning, designmøbler, Miele køkkenudstyr, fladskærms-tv, separate opholds- og spisestue områder, aircondition og vifter. Sengene er 'king size' med udsøgt sengetøj og badeværelserne med brusebad.

  På Alamanda Palm Cove finder du et væld af luksuriøse faciliteter, gourmet restaurant, spa og wellness behandlinger, flot have og swimmingpool-område og ej at forglemme den smukke sandstrand hvor du kan slappe af i en strandstol under svajende kokospalmer.

  Alamanda Palm Cove er barfodet luksus, hvor du kan træde ud af din enorme suite og gå direkte ned på de gyldne sandstrande og nyde den flotte udsigt over Coral Sea.

  læs mere om Alamanda Palm Cove her

 • 1 nat

  Best Western, Robe Melaleuca Motel

  3 stjernet motel i den lille charmerende kystby Robe, mellem Adelaide og Mount Gambier. Fra motellet er der nem adgang til stranden nær ved samt et par lokale attraktioner som f.eks.
  Beacon Hill Lookout Tower. Hotellet har faciliteter til tøjvask. Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Robe Melaleuca Motel her

  AirconditionJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • 3 nætter

  Clarion Suites Gateway, Melbourne

  4 stjernet centralt hotel, tæt ved Melbourne Akvarium. Hotellet har restaurant, bar/lounge, indendørs pool, renseri-/vaskeriservice, elevator m.m.

  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, te/kaffemaskine, hårtørrer og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om hotellet her

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • 1 nat

  Deep Blue Hotel & Hot Springs

  4 stjernet hotel, ca. 10 min. gang fra stranden/havet. Hotellet har restaurant, bar/lounge, indendørs pool, renseri-/vaskeriservice, elevator m.m.

  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, te/kaffemaskine, hårtørrer, strygejern og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Deep Blue Hotel & Hot Springs her

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Indendørs swimmingpoolJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • 2 nætter

  Hotel Grand Chancellor, Adelaide

  4 stjernet hotel, centralt i Adelaide. Hotellet har restaurant, bar/lounge, udendørs pool, terasse, renseri-/vaskeriservice, elevator m.m.

  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, te/kaffemaskine, hårtørrer, strygejern, sikkerhedsboks og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Hotel Grand Chancellor her

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis
 • 1 nat

  Hotel Peninsula Excelsior, Singapore

  4 stjernet hotel, centralt i Singapore i nærheden af Peranakan-museet. Hotellet har restaurant, bar/lounge, 2 udendørs pools, fitness faciliteter, spa, sauna, elevator m.m.

  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer og gratis Wi-Fi.
  Læs mere om Hotel Peninsula Excelsior her

 • 1 nat

  Kangaroo Island Seafront

  4 stjernet hotel på Kangaroo Island. Hotellet har morgenmads restaurant, udendørs pool, vaskeri m.m.
  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, strygejern og gratis Wi-Fi.

  Læs mere om Kangaroo Island Seafront her

  AirconditionJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiGratis
 • 2 nætter

  Outback Pioneer Hotel, Yulara

  3 stjernet hotel, 10 min. gang fra Yulara og ca. 6,5 km fra Ayers Rock. Hotellet har restauranter, kiosk, bar/lounge, udendørs pool, gårdhave med terasser, renseri-/vaskeriservice m.m.

  Gæster kan handle i det nærtliggende supermarked og tilberede deres egne måltider på Outback Pioneer Hotel, hvor der findes grilludstyr.

  Bough House Restaurant byder på traditionel australsk morgen- og aftenbuffet.

  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV og gratis Wi-Fi.
  Læs mere om Outback Pioneer Hotel her

  AirconditionJa
  BarJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiGratis
 • 1 nat

  Sage Hotel, Alice Springs

  4 stjernet hotel i Alice Springs. Hotellet har restauranter, bar/lounge, m.m.
  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer, strygejern og gratis Wi-Fi.

  AirconditionJa
  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • 4 nætter

  Travelodge Hotel Wynyard, Sydney

  3 stjernet hotel, centralt i Sydney. Hotellet har restaurant, bar/lounge, renseri-/vaskeriservice, elevator m.m.

  Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer, strygejern, sikkerhedsboks samt gratis Wi-Fi.
  Læs mere om hotellet her

  AirconditionJa
  BarJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  TVJa
  VærdiboksJa
  Wi-fiGratis
 • På udrejse, dags rum

  V Hotel Lavender, Singapore

  3 stjernet hotel, centralt i Singapore i nærheden af Peranakan-museet. Hotellet har restaurant, bar/lounge, udendørs pools, fitness faciliteter, renseri-/vaskeriservice, elevator m.m.
  Alle værelser er med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, hårtørrer og gratis Wi-Fi.
  læs mere om V Hotel Lavender her

  AirconditionJa
  ElevatorJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Udendørs swimmingpoolJa
  Wi-fiGratis

Kort

Rundrejse i Australien med Gislev Rejser

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Middag samt efterfølgende entré og show ved Flagstaff Hill Maritime Museum og landsby - en fantastisk interaktiv oplevelse hvor du kan se den gamle landsby komme til live og genopleve historierne fra 'Shipwreck Coast' - Skibbruds-kysten - en kystlinje der indgav frygt og ængstelse blandt søfolk.

  Vi rejser tilbage i tiden, til dengang hvor de der søgte et nyt liv i Australien, måtte overvinde farerne i det sydlige Ocean, og hvor en families levebrød var afhængige af at fange de største pattedyr, som verden nogensinde har set. Læs evt. mere om dette show her

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. 

 • Aircondition

  Der forefindes aircondition stort set alle steder. Visse steder kan aircondition støje en smule.

 • Antal deltagere

  Rejsen gennemføres ved min. 15 deltagere. Max antal gæster for denne rejse er 28.

 • Apotek

  I Australien kaldes et apotek for Chemist. Apotekerne bygger på de samme principper, som dem vi har i Danmark. Åbningstiderne er længere i Australien.

 • Bagage

  Der må medbringes 1 kuffert pr. person på maks. 23 kilo. Du bør lægge en seddel i din kuffert med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt privatadresse i Danmark.

  Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 7 kilo, og max. dimensioner er (56 x 45 x 25 cm). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på de strenge regler om væsker i håndbagagen.

  Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

 • Bus

  Busserne er almindeligvis udstyret med vippesæder, luftdyser og aircondition. Der holdes passende pauser undervejs, til at strække ben, toiletpauser m.m.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Cigaretter og lignende tobak

  Vær opmærksom på at der er strenge regler for medbringelse af cigaretter og lign. Du må medbringe 1 uåbnet pakke med op til 25 cigaretter eller 25 gram tobaksprodukter, samt 1 åben pakke cigaretter.

 • Drikkepenge

  I Australien er det kutyme at give drikkepenge til chauffører, herunder også de buschauffører som sørger for Gislevs rundrejse. Påregn AUD 2 pr. person per dag. 

 • Drikkevand

  Man kan godt drikke vand fra hanen i Australien. Det er vigtigt at drikke rigeligt med væske, da det afhjælper gener ved tidsforskellen. Men vigtigst af alt - rigelig væske forebygger dehydrering, der ellers let kan forekomme i det varme klima.

 • Ekstra benplads i flyet

  I enkelte tilfælde kan det lade sig gøre mod gebyr - spørg når du bestiller.

 • Elektricitet

  Der er 240/250 Volt, AC 50Hz i Australien. Man bruger stikkontakter med tre stik, og det kræver en adapter/multistik. Multistikket kan købes hos en isenkræmmer og koster ca. 75 kr.

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Vi sender flybilletterne til dig.

 • Flyveturen

  Flyveturen til og fra Australien er delt i to med stop i Singapore på begge veje. På udrejsen gør vi et dags-stop i Singapore og på hjemrejsen har vi en overnatning i Singapore. Vi flyver indenrigs i Australien tre gange: Adelaide - Alice Springs // Ayers Rock - Sydney // Sydney - Cairns.


  De nøjagtige flytider fremsendes sammen med de endelige rejsedokumenter ca. 14 dage før afrejse. Har du spørgsmål til rejsetiderne så kontakt os endelig.

 • Forestilling i Sydney Operaen

  Vi tilbyder alle gæster mulighed for at deltage i en mindeværdig aftenforestilling i Sydney Operaen.

  Vi kontakter alle tilmeldte gæster vedr. dette, så snart vi ved hvilken forestilling der passer bedst ind i de dage vi besøger Sydney. Gislevs rejseleder deltager også denne aften.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fotografering

  Der gælder samme regler/normer for fotografering som herhjemme.

 • Generel information om hotellerne

  Alle hoteller i Australien er røgfri.
  Vi tager forbehold for ændringer. Endelig hotelliste udsendes sammen med flybilletter etc. ca. 10 dage før afrejse

 • Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig

  • Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser.
  • Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet.  Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen.
  • Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen.
  • Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen.
  • Drik rigelig væske og undgå for meget alkohol.
  • Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

 • Helligdage

  Australien har fri Nytårsdag og 1. og 2. Juledag. Derudover fejrer de Langfredag og 1. og 2. Påskedag. Så har de Australia Day d. 26. januar, Labour Day i marts eller oktober og Anzac Day d. 25. april.

 • Huskeliste

  I god tid før afrejse
  • Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
  • Husk at Gislev skal have kopi af pas ved bestilling af rejsen for at søge visum.
  • Er rejseforsikring i orden?
  • Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

  I kufferten pakkes
  • Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
  • Gode sko
  • Gode sandaler
  • Let sommertøj
  • Et par lange bukser
  • Vindjakke
  • Sweater
  • Badetøj
  • Kasket/solhat
  • Evt. lommekniv
  • Neglesaks
  • Solcreme
  • Toilettaske

  I håndbagagen pakkes
  • Kreditkort
  • Valuta
  • Pas
  • Forsikringspolice
  • Pung/tegnebog
  • Briller/solbriller
  • Kuglepen
  • Læsestof
  • Fotoapparat/video/mobiltelefon
  • Film/memory card (medbring rigelig, du får brug for det!)
  • Oplader til foto/video/mobiltelefon
  • Vi anbefaler at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: www.cph.dk

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Internet

  Der findes internetcafeer i de fleste byer, og der er adgang til internet på nogle hoteller.

 • Jubilæumsgave til dig - ekstra oplevelse med middag og show

  Bemærk: Gislev har 75 års jubilæum i 2021. Da vi desværre ikke kan rejse til Australien i 2021, så har vi inkluderet en ekstra oplevelse samt middag på alle afgange i 2022:

  Middag samt efterfølgende entré og show ved Flagstaff Hill Maritime Museum og landsby - en fantastisk interaktiv oplevelse hvor du kan se den gamle landsby komme til live og genopleve historierne fra 'Shipwreck Coast' - Skibbruds-kysten - en kystlinje der indgav frygt og ængstelse blandt søfolk.

  Vi rejser tilbage i tiden, til dengang hvor de der søgte et nyt liv i Australien, måtte overvinde farerne i det sydlige Ocean, og hvor en families levebrød var afhængige af at fange de største pattedyr, som verden nogensinde har set. Læs evt. mere om dette show her

 • Mad og drikke

  Der findes alle former for europæisk mad, da mange australiere har europæisk baggrund. Amerikansk madkultur tilbydes også i stor stil. Men Australien har befolkningsgrupper fra alverdens lande, så det er muligt at finde næsten alt, hvad hjertet kan begære. Udendørs barbecue (BBQ eller barbie, som de kalder det på de kanter) er en livsstil for australierne, da de elsker at være udendørs.

  Det er et folkefærd, som spiser meget kød, men der er også stor fokus på at spise sundt, og der serveres derfor mange grøntsager til maden. Der er også kængurukød på menuen, hvis man ønsker det. Det smager udmærket og er meget fedtfattigt. Australien er et stort vinproducerende land, og vinen er god og øl lige så.

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

  Lider du af en sygdom, der kræver indsprøjtninger f.eks. diabetes, så medbring en engelsksproget erklæring fra lægen. Dette gælder også, hvis du medbringer anden receptpligtig medicin.

  Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Opgradering til Economy comfort eller Business Class

  Dette kan forespørges på de 3-4 Singapore Airlines flyrejser: København - Singapore (12 timer) // Singapore - Melbourne (7,5 time) // Cairns - Singapore (3 timer - OBS, har ikke premium economy) // Singapore - København (13 timer). Venligst ring til os såfremt vi skal undersøge hvad prisen for dette er.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som angivet i passet.

 • Placering i bussen

  På denne rejse anvendes der flere forskellige busser, hvilket vanskeliggør Gislevs generelle plads-system. Det er derfor ikke muligt at tilkøbe faste pladser i bussen på denne rejse.

  Du vil blive placeret efter, hvor tidligt rejsen blev bestilt.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Generelt er det let sommertøj, et par lange bukser samt en vindjakke og gode sko. Det er også en rigtig god idé at medbringe en trøje og en sweater, da der er aircondition både i bussen og på restauranter, og det kan blive køligt om aftenen. Medbring evt. badetøj da nogle hoteller har pool.

 • Rejseforsikring

  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

 • Rejseleder på rejsen til Australien

  Rejselederen står klar til at modtage dig i lufthavnen i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før, du går til check-in. 

  Efter ankomst til Singapore, står rejselederen klar ved flyets udgang og følger dig hen til bagagebåndet, hvor du får din bagage. Her ventes på rejselederen, og først når alle er samlet, følges gruppen ud i ankomsthallen.

 • Religion

  68 % af befolkningen er kristne, hvoraf den største procentdel er katolikker. Over 18 % har ingen tro. En række mindre religioner udgør mindre end 2 % af befolkningen.

 • Rygning

  Det er ikke tilladt at ryge indendørs - herunder i barer og restauranter.

 • Sengetøj

  Dyner, som vi danskere kender det, forefindes ikke i Australien. Her bruges i stedet lagner og tæpper, som det også opleves flere steder i Sydeuropa.

 • Shopping

  I Australien er lukkeloven et næsten ukendt fænomen. Mange supermarkeder har åbent til kl. 24.00 - og nogen gange alle døgnets timer.

  Søndag er også en helt normal shoppedag i Australien. Man skal ikke prutte om prisen i Australien, kun ved udendørs markeder eller loppemarkeder.

 • Sikkerhed

  Australien er et sikkert land at færdes i. Du kan bruge offentlige transportmidler uden at frygte noget og du kan gå udendørs om aftenen. Dyre smykker eller andet af værdi bør du opbevare i en sikkerhedsboks på hotellet. Ellers anbefales sund fornuft og normal forsigtighed.

 • Sol

  Den australske sol kan være stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt en hat eller et hovedtørklæde.

 • Sprog og befolkning

  Det officielle sprog er engelsk. Ca. 90 % af australierne har en europæisk baggrund. Derudover er der stor indvandring fra Asien specielt Kina og Vietnam.

  Den oprindelige befolkning, aboriginere, udgør 2.2 % af befolkningen. Befolkningstætheden er helt anderledes end i Danmark. Danmark har 127 pr. km² mens Australien har 3 pr. km².

 • Telefon

  Opkald fra Australien til Danmark koster ca. 25 kr. pr. min. Det billigste er at købe et internationalt telefonkort, som kan fås pålydende 5, 10 eller 20 AUD.

  Du kan også ringe via internettet for eksempel ved hjælp af Skype, VoipBuster eller andet software. I så fald bliver prisen mindre end en krone i minuttet.

 • Tidsforskel i Australien

  Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og Sydney i det østlige Australien og 7 timers forskel mellem Vestaustralien og Danmark. Denne tidsforskel gælder, når det er sommertid i Danmark. Når Danmark har vintertid, er der 1 times tidsforskel mere. Der er tre tidszoner i Australien.

 • Tillæg

  • Enkeltværelse fra kr. 9.000
  • 2 pers. privat suite (85 m2) i Palm Cove kr. 900 
  • Afbestillingsforsikring kr. 3.100
  • Sound of Silence ørkenmiddag nær Ayers Rock fra kr. 1.100 pr. person (finder sted enten dag 12 eller 13)
  • Sejltur til Great Barrier Reef inkl. transport fra/til Palm Cove og frokost fra kr. 1.400 pr. person
  • Forestilling i Sydney Opera hus (pris pr. billet kendes først når vi ved hvilket show der vises den aften vi har til rådighed)
 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

 • Toldregler

  Fra Australien til Danmark må der indføres 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i Australien til en værdi af max. 3.250 kr.

  Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at udføre udryddelsestruede dyr og planter. Ved indrejse er det ikke tilladt at indføre frugt, grønt og kød.

 • Trafik

  Der er venstrekørsel i Australien. Dette betyder, at du bør være ekstra opmærksom, når du krydser en gade, idet trafikken kommer fra modsatte side af, hvad den gør i Danmark.

 • Vaccinationer

  Kontakt venligst egen læge eller Seruminstituttet. Alternativt Danske Lægers Vaccinations Service på www.dlvs.dk, hvor man ved fremvisning af Gislev Rejsers rejsebevis kan opnå 10% rabat på vaccinationer. Vaccinationsklinikker findes i København, Slagelse, Odense, Svendborg, Herning, Århus, Randers og Ålborg. Ring evt. på 70 25 40 80.

  Ovenstående vejledning inkluderer ikke evt. regler og restriktioner der relaterer til Covid-19 situationen. For yderligere information om evt. vaccinekrav i forhold til Covid-19 se her.

 • Valuta og kreditkort

  Møntfoden hedder Australian Dollar (AUD), og den er pt. 4,6 danske kroner værd. (02/07 2019). Medbring evt. også Singapore dollars (SGD) til brug i Singapore på ud- og hjemrejse.

  Det er muligt at benytte alle de gængse kreditkort i forretningerne. Der kan kun hæves det beløb, som varen koster. Man kan bruge kreditkort til at hæve kontanter fra pengeautomater, som findes i alle større byer. Det er også muligt at hæve penge i banken med kreditkort. Begge dele koster et gebyr på ca. 30 – 50 kr. pr. transaktion.

  Du kan også veksle penge hjemmefra, og det er en god idé at have australske dollars med i kontanter, således at du har noget at bruge af, indtil du finder en bank eller en pengeautomat. Det er en god idé at have rigelig kontanter med især på landet. Der er der langt mellem pengeautomaterne. I Australien er mad og drikkevarer generelt lidt billigere end i Danmark.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Det nordlige Australien, hvor Cairns ligger, er meget tæt på ækvator, og derfor er det meget varmt året rundt med ca. 28-35° Nedbøren er som regel stor i sommermånederne i forbindelse med monsunen, mens der er mindre nedbør om vinteren.

  I det sydlige Australien er der tempereret klima, hvor temperaturen ligger på ca. 20 - 30° om sommeren og 15 - 25° om vinteren.

  I midten af Australien, hvor Alice Springs ligger, er der ørken. Der er varmt om sommeren med ca. 36° og ca. 20° om vinteren. Generelt svinger temperaturerne meget, og temperaturforskelle på 10 - 15° fra den ene dag til den anden er ikke ualmindeligt.

  Husk på at årstiderne ligger omvendt af vores egne.

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Vinduer på hotellerne

  Af sikkerhedsmæssige årsager kan nogle hotellers vinduer ikke åbnes. Dette er helt almindeligt i Australien på hoteller over 2 etager.

 • Visum og pas

  Visum er påkrævet til Australien. Gislev Rejser har inkluderet dette i rejsens pris. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer.

  Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe.


  Såfremt du booker rejsen mindre en 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.