New England i efterårsfarver

Flot Nyhed. Oplev Boston, klippekyster med fyrtårne, Vermont, Cape Cod

Rejs med til New England i USA

Flot og alsidig rundrejse gennem New Englands charmerende stater i de flotteste efterårsfarver.

• Boston med Freedom Trail samt Kennedy Museum

• New Englands smukke kyst med de ikonsike klippeskær og fyrtårne

• To nætter på Cape Cod med mulighed for hvaltur

  Med i prisen:

  • Ophold i dobbeltværelse
  • 11 x morgenmad
  • 1 x frokost
  • Dansk rejseleder
  • Gebyr til Rejsegarantifonden
  • Entré til Kennedy Museum
  • Entré til USS Constitution
  • Entré til Desert of Maine
  • Entré til Flume Gorge
  • Entré til Newport Masions: The Marple House
  • Entré til Newport Masions: The Breakers

  Tillæg: Enkeltværelse kr. 3.998. Afbestillingsforsikring kr. 1.470

  Pris fra 24.998,-

  13 dage
  Fly

  Med i rejsen er bl.a.

  • Flot byrundtur i Boston med Kennedy Museum
  • Frokost hos Von Trapp fra Sound of Music
  • Alle udflugter og entréer (undtagen dag 11)
  Bestil rejse

  Om rejsen

    Efteraarsfarver New England Gislev

  Bostons skyskrabere synes at rejse sig direkte op fra havet – mens den gamle tre-mastede fregat USS Constitution vugger blidt i bølgerne. Gemt imellem de mange høje huse ligger nogle af de vigtigste historiske steder i USA. De toppede brosten og historiske huse i de smalle gade på Beacon Hill bliver starten på vores eventyr.

  Vi følger The Freedom Trail forbi The State House med den gyldne kuppel, parken The Common, gamle kirkegårde, Faneuil Hall og Quincy Marketplace. Vi besøger også det interessant Kennedy museum med en kopi af det ovale kontor, som det så ud på Kennedys tid. Nord for Boston betages vi af klippekysterne med de karakteristiske hvide fyrtårn, samt de små fiskerlejer med kulørte små huse, hvor hummerbøjerne hænger til tørre. New Hampshire og Vermonts bløde bjerge i flammende gule, orange og røde efterårsfarver er en flot kontrast til de brusende vandfald og gamle overdækkede broer over de rislende floder.

  Enhver der har set Sound of Music har siddet tilbage med ønsket om at vide, hvad der mon blev af den musikalske familie? Hør hele historien når vi spiser frokost på Von Trapp Family Lodge, der stadig er i familiens eje. Newport var stedet hvor USA's mest velhavende familier tilbragte somrene i deres feriehuse. Her ligger det ene store palæ efter det andet. Vi besøger to af de mest imponerende: The Marple House og Vanderbilts The Breakers. Sidstnævnte er overdådigt udsmykket og har ikke færre end 70 værelser. Vi slutter vores rejse på Cape Cod med mulighed for hvaltur eller besøg på Marthas Wineyard. Velkommen til storslåede oplevelser i skønne New England.

  Billeder

  Dag for dag

  Dag 1: Afrejse fra Danmark – ankomst til Boston.
  Gislevs rejseleder står klar til at tage i mod dig i Billund Lufthavn. Ønsker du i stedet at flyve fra København, er dette på forespørgsel ved bestilling. (Ved afrejse fra København møder du resten af gruppen og Gislevs rejseleder ved den gate hvorfra flyet til Boston afgår). Ankomst til Boston hvor vi kører til vores hotel for de første to nætter.

  Boston skyline New England

  Dag 2: Boston med Beacon Hill, Freedom Trail, Faneuil Hall og State House.
  Efter en god nats søvn er vi klar til at tage hul på dagens spændende oplevelser i Boston – også kaldet Nationens vugge. Her blev kimen lagt til USA's uafhængighed. Boston blev grundlagt allerede i 1630 af en gruppe puritanere fra England. I 1770´erne begyndte byen at kæmpe for sin egen – og USA's uafhængighed hvilket kulminere i adskillige slag i Boston-området samt The Boston Tea Party, hvor Frihedens sønner smed 342 kasser te i Boston havn i protest mod nye afgifter. Vi følger The Freedom Trail forbi de vigtigste historiske steder som Faneuil Hall, Old State House, gamle kirkegårde og Quince Market Place, der putter sig mellem imponerende skyskrabere. Vi oplever også State House med den gyldne kuppel, Bostons grønne oase Common Park samt Beacon Hill med de smalle brostensbelagte gader og kønne gamle gadelamper. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (30 km).

  Beacon Hill Boston New England State House New England

  Dag 3: Harvard, Cambridge, USS Constitution, Kennedy Museum.
  Boston er også kendt som USA's universitetsby nummer et. Her findes adskillige universiteter, hvoraf Harvard uden tvivl er det mest prestigefyldte – og også det ældste. Det fine gamle universitet, hvor HKH Kronprins Frederik bl.a. har studeret, er grundlagt helt tilbage i 1636. Vi kører til bydelen Cambridge og passerer forbi det enorme universitetskompleks. Efterfølgende kører vi til verdens ældste flydende flådefartøj USS Constitution. Den stolte tremastede fregat blev navngivet efter USA's grundlov, af landets 1. præsident George Washington, og søsat i 1797.

  Vi besøger også Kennedy Museet John F. Kennedy Presidential Library and Museum. Den arkitektoniske perle, der ligger smukt ud til vandet, beskriver på interessant vis Kennedys liv – lige fra han trådte sine barnesko her i staten Massachusetts til han blev myrdet i Dallas i 1963. Museet indeholder bl.a. en tro kopi af Det Ovale Værelse i Det Hvide Hus, som det så ud på Kennedys tid. Efter de spændende oplevelser kører vi til Danvers nord for Boston, hvor vi skal overnatte en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (80 km).

  USS Constitution New England Kennedy Museum Boston

  Dag 4: Heksebyen Salem, New Englands klippekyst fyrtårne og små fiskerbyer.
  Vi starter dagen med at køre igennem byen Salem, der i 1692 var hjemsted for en større hekseforfølgelse. Mere end 150 mennesker blev arresteret og efter en 15 måneder lang retssag blev 29 af dem dømt til døden. Fra Salem kører vi ud til vandet og får det første glimt af New Englands smukke klippekyst, der flere steder afløses af små strande, kønne vige og hyggelige fiskerbyer. Vi kører til Glouchester, der har Amerikas ældste fiskerihavn. En flot blomstersmykket promenade med mindesmærke over de sømænd som havet tog, leder ind til byen. Fra den store havn til byen Rockport der ligger på spidsen af Cape Ann. Den lille by er især kendt for hyggeligt miljø og de to tvillingefyrtårne. Fra Rockport fortsætter vi til den charmerende by Kennebunkport. Vi laver en lille afstikker til Cape Porpoise, hvor hummerbøjerne hænger til tørre på de kulørte huse efter dagens fangst. Dagens sidste stop er ved det ikoniske fyrtårn Portland Head Lighthouse. Atlanterhavets bølger slår ind i mod det barske klippeskær, hvor det hvide fyrtårn knejser stolt. Herfra til hotellet i Brunswick Bath for de næste 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (285 km).

  Kennebunkport New England Fyrtårn Portland New England

  Dag 5: Ørkenlandskab i Maine, fordelagtig shopping i Freeport.
  Vi starter dagen med at besøge det særprægede landskab Desert of Maine, hvor sand har indtaget det før så grønne landskab. I 1797 købte Tuttle familien et stykke land og startede landbrug. Der blev ryddet skov for at give plads til dyrkning af kartofler samt græsning til får. Jorden blev udpint og fårene overgræssede. Snart var der ikke meget tilbage til at holde på det øverste jordlag, der blev eroderet væk og dermed dukkede 16 hektar silt (fint sand) frem, Det fine sand er aflejringer fra en gletsjer, der lå her for 11.000 år siden. Vi besøger også Freeport, hvor byens hyggelige centrum næsten udelukkende består af outlet designer butikker. Her kan der købes mærketøj til meget fordelagtige priser. Efter et par timer i den hyggelige by kører vi langs med Atlanterhavet og de små klippeskær, hvor de grønne skove danner en flot kontrast. Herefter retur til hotellet. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (100 km).

  Shopping Freeport New England Trapp Lodge New England

  Dag 6: Bjergene White Mountains i flammende efterårsfarver, vandfald og overdækkede broer.
  Vi forlader kysten og sætter kursen mod bjergene White Mountains. På vores vej vil vi se mange skilte med bynavne, såsom Denmark, Sweden, Norway, Poland og Paris, der vidner om den strøm af europæiske emigranter, der kom til området for godt 100 år siden. Snart vil vi kunne skimte bjergene i horisonten domineret af det 1.874 m høje Mount Washington. Ved byen Conway følger vi vej 112 ind i nationalskoven. Bjergene er iklædt efterårets flammende røde, gule og orange farver. Brusende floder og vandfald fuldender det smukke landskab. Vi stopper ved Swift River Covered Bridge og ser nærmere på en af de overdækkede broer som New England er så kendt for. Vi fortsætter langs med floden Swift River og stopper ved vandfaldet Lower Falls, hvor de lokale tager en svalende dukkert om sommeren. Vi spadserer knap en kilometer ind i skoven til Sabbaday Falls, og ser hvordan kaskader af vand står i flot kontrast til efterårsfarverne. Efter en flot dag kører vi til hotellet i Franconia, hvor vi skal overnatte en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (225 km).

  Overdækket bro white Mountain New England Sabbaday Falls White Mountain New England

  Dag 7: Overdækket bro og vandfald i kløften Flume Gorge og ahornsirup.
  Vi starter dagens oplevelser med besøg ved Flume Gorge. Vi spadserer gennem skoven til den kønne overdækkede træbro Flume Covered Bridge og videre af træbroer og trapper til en smal kløft, hvor 30 meter høje granitvægge rejser sig lodret og danner en flot baggrund for en brusende flod og et flot vandfald. Efter den flotte spadseretur fortsætter vi ad mindre veje ind i staten Vermont. Her står ahorntræernes løv i de flotteste farver. Vi besøger Bragg Farm, en lille gård der gennem 8 generationer har produceret ahornsirup. Saften tappes af skovens ahorntræer i marts og transporteres til det den lille lade, hvor det koges ind til sirup. Vi ser en lille informativ film om processen. Interessant er det at siruppen stadig koges ind over åben ild. Vi ser rummet hvor kogningen foregår – jo længere der koges – des mørkere sirup. Vi smager på de forskellige typer af sirup, og der er mulighed for at købe ahornsirup. Prøv også Braggs softice med ahornsirup. Herefter til vores hotel i Waterbury/Stowe for en nat. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (165 km).

  Flume Gorge New England 

  Dag 8: Ben & Jerrys Is-fabrik, frokost hos Von Trapp fra Sound of Music, Woodstock.
  Ben & Jerry is har sin oprindelse i Stowe, Vermont, hvor 2 unge fyre i halvfjerdserne tog et brevkursus i fremstilling af is. I dag er isen kendt over hele verden. Kort humoristisk film og rundvisning på fabrikken der slutter med gratis smagsprøver af den lækre is. Vi besøger også kirkegården bag fabrikken hvor de udgåede smagsvarianter ”ligger begravet”. Med is i maven kører vi til Familien Von Trapps lodge, hvor vi skal spise frokost. Vi føler os hensat til Østrig når vi betragter den gamle trælodge. Inde i hotellet vidner billeder om, hvordan det var at være den syngende Trapp Familie efter flugten til Amerika. Musicalen Sound of Music er inspireret af familiens liv i Europa - her ser vi hvordan det videre gik. Besøg også kælderen, hvor mange gamle fotografier pryder væggene. Efter en god frokost kører vi syd på til Woodstock. Byen skulle have været hjemsted for den legendariske Woodstock Festival i 1969. Man valgte imidlertid at flytte arrangementet til en mark 60 km sydvest for Woodstock, da man forventede op mod 100.000 deltagere. Hele 450.000 valgte at deltage i hippiefestivalen, hvilket fik infrastrukturen til at bryde helt sammen.
  Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost på Familien Von Trapp Lodge. (270 km).

  Ben & Jerrys New England Trapp Lodge New England Gislev

  Dag 9: Newport med Vanderbilts imponerende luksussommerhuse fra en svunden tid.
  Gennem skønne typiske New England landskaber ind i staten Rhode Island til Newport. Byen blev grundlagt i 1639 og blev siden hjemsted for de værste pirater i New England. En hel række hængninger satte en stopper for pirateriet – og man slog sig i stedet på handel med slaver og rom. I 1764 havde Newport 22 romdestillerier. I 1787 blev al handel med slaver forbudt. Midt i 1800-tallet begyndte velhavende familier at bygge sommerresidenser i Newport for at undslippe sommervarmen i New York og Boston. Snart var det kutyme at for at være blandt eliten, skulle man have et hus i Newport. Der var sjældent gæsteværelser i husene, idet man forventede, at de gæster der blev inviteret havde deres egen sommerbolig i Newport. Vi kører ad Bellevue Avenue, hvor det ene imponerende hus efter det andet ligger som perler på en snor. Skønt mange af de majestætiske huse stadig er i privat eje – så er der også nogle få der i dag er åbne for publikum. Vi besøger The Marple House, der er tegnet af Newports foretrukne arkitekt Hunt. Huset, der blev bygget i 1888-1892 af Alva og William Vanderbilt, satte helt nye standarder for hvordan et feriehus i Newport skulle se ud. Til byggeriet blev der anvendt 14.000 m³ hvidt marmor og det overdådige hus med 50 værelser løb op i $11 millioner – svarende til $300 millioner i dag. Ikke mindre end 36 tjenestefolk skulle der til for at holde huset kørende. The Marple House blev snart inspirationskilde til andre imponerende huse i Newport. Ikke mindst William Vanderbilts storebror Cornelius Vanderbilt blev inspireret og begyndte byggeriet af Newports største hus The Breakers. Overnatning i Newport. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (225 km).

  Marpe House Newport New England Newport Marble House

  Dag 10: Vanderbilts hus The Breakers, Provincetown, Cape Cod.
  Efter en god morgenmad på vores hotel i Newport besøger vi Cornelius Vanderbilts hus The Breakers. Huset, der blev bygget i 1893-1895, har 70 værelser fordelt på 5 etager. Hver etage er ca. 4.000 m² og huset ligger nede til havet på en 5,7 hektar stor grund. Mest imponerende er den store hal, hvor der er 15 meter til loftet. Selv om huset i dag er museum, så er det kun de nederste etager der er åben for offentligheden. Efterkommere af Cornelius Vanderbilt har stadig råderet over 3. etage, der altså stadig bruges af familien. Efter den imponerende oplevelse kører vi til halvøen Cape Cod. I 1620 kom pilgrimme ombord på Mayflower til Cape Cod, hvor de smed anker for siden at sejle videre til Plymouth for at søge ly for vinteren. Vi kører til Provincetown, der ligger på Cape Cods nordligste spids. Siden tresserne har byen været hjemsted for kunstnere, hippierne samt bøsser og lesbiske. Vi går en tur i den farverige by, før vi kører til vores hotel for de næste 2 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (280 km).

  Newport Breakers Cape Cod Provincetown

  Dag 11: Mulighed for hvaltur eller besøg på Marthas Wineyard.
  Dagen i dag er fri til afslapning og egne oplevelser i hyggelige Hyannis. Hvis du er frisk på flere indtryk så anbefaler vi en hvaltur til Stellwagen Bank National Marine Sanctuary. Der er både fra Hyannis-området flere gange dagligt – rejselederen er gerne behjælpelig med billetter. Her er der især gode chancer for at se pukkelhvaler. Hvalerne, der kan blive 15 meter lange og veje op mod 30 tons, nyder godt af den store mængde føde der findes her ved det undersøiske plateau. Det er højsæson for at se hvaler fra april til oktober. I november svømmer hvalerne til det lune vand i Caribien. Rejselederen deltager på hvalturen. Hvis du ikke har lyst til at se på hvaler, så er der mulighed for, på egen hånd, at tage med passagerfærgen over til øen Marthas Wineyard. Her er der fine muligheder for at benytte offentlige busser til at se nærmere på øen. Øen, der er 33 km lang, har 15.000 fastboende samt mange sommerhuse. Øen tiltrækker især velhavende og kendte mennesker som f.eks. Bill Clinton, David Letterman og Meg Ryan. Øen er også kendt for at være stedet hvor filmen Dødens Gab blev filmet. OBS. Bemærk at både hvaltur og færge til Marthas Wineyard kan aflyses ved dårligt vejr. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (0 km).

  Cape Cod Whale 

  Dag 12: Plymouth – hjemsted for Mayflower, frilandsmuseum, hjemrejse fra Boston.
  Efter morgenmaden forlader vi Cape Cod og kører til Plymouth. Her findes en kopi af det tremastede skib Mayflower, der i 1620 ankom fra Plymouth i England efter en 66 dages sørejse. Skibet søgte i bugten syd for Boston og de 63 pilgrimmene navngav stedet Plymouth efter deres hjemby. Glæden over at få fast grund under fødderne må have været stor – men i løbet af den første vinter døde halvdelen af pilgrimmene af sult, kulde og sygdomme. Vi besøger frilandsmuseet Plimoth Plantation, der er en tro kopi af hvordan en landsby så ud efter pilgrimmenes ankomst til Amerika. (NB. I Plymouth findes også en kopi af Mayflower, men skibet er i dok indtil 2019 for at fremstå flot til 400 året for Mayflowers ankomst til Den Nye Verden). Herfra videre til Boston lufthavn, hvorfra vi om aftenen flyver tilbage mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (125 km).

  Frilandsmuseum Plymouth New England Boston New England

  Dag 13: Flyskift og hjemkomst.
  Efter natflyvning over Atlanten ankommer vi til Europa om morgenen. Flyskift før hjemkomst til Billund eller København.

  Hotel

  Hotelliste:

  The Midtown Hotel (2 nætter)
  220 Huntington Avenue, Boston, MA 02115
  www.midtownhotel.com

  Best Western Plus North Shore Hotel (1 nat)
  50 Dayton Street, Danvers, MA 01923-1018
  www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-danvers/best-western-plus-north-shore-hotel/propertyCode.22065.html

  Best Western Freeport Inn (2 nætter)
  31 US Route 1, Freeport, MA 04032
  www.bestwestern.com/en_US/book/hotels-in-freeport/best-western-freeport-inn/propertyCode.20020.html

  Best Western White Mountain Resort in Franconia (1 nat)
  87 Wallace Hill Road, Franconia, NH 03580
  www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-rooms.30025.html?iata=00171880&ssob=BLBWI0004G&cid=BLBWI0004G:google:gmb:30025

  Best Western Waterbury-Stowe (1 nat)
  45 Blush Hill Road, Waterbury, VT 05676
  https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-rooms.46014.html?iata=00171880&ssob=BLBWI0004G&cid=BLBWI0004G:google:gmb:46014

  Best Western Plus Keene Hotel (1 nat)
  401 Winchester Street, Keene, NH 03431-3999
  https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-rooms.30017.html?iata=00171880&ssob=BLBWI0004G&cid=BLBWI0004G:google:gmb:30017

  The Newport Harbour Hotel & Marina (1 nat)
  49 Americas Cup Avenue, Newport, RI 02840  
  https://www.newporthotel.com/                                                                                                                                                       

  Best Western Cape Cod Hotel (2 nætter)
  1470 Iyannough Road, MA 02601-1835
  https://www.bestwestern.com/en_US/book/hotel-rooms.22063.html?iata=00171880&ssob=BLBWI0004G&cid=BLBWI0004G:google:gmb:22063

  Forbehold for ændringer

  Værd at vide

  Afrejse
  Ved afrejse fra Billund: venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Ved afrejse fra København: Du møder Gislevs rejseleder i Amsterdam ved den gate hvorfra flyet til Boston afgår. Ved ankomst til Boston beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

  Aircondition
  Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule.

  Alcohol/Bar
  Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

  Apotek
  Skulle du få brug for et apotek spørg efter drugstore.

  Bagage
  Der må medbringes en kuffert pr. person. Den må veje 20 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/7 2017). Vi gør opmærksom på, at rejser du til USA må din kuffert ikke være aflåst. (Særligt godkendte TSA lufthavnslåse dog undtaget). Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.
  Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. (pr. 1/7 2017). Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

  Bus
  Almindelig lokal standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Ofte har bussen har ikke nogen midterdør og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Busserne er dog generelt fine og udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.
   

  Børn
  Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk)
   
  Drikkepenge
  Det er kutyme at give drikkepenge. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag.

  Drikkevand
  Det frarådes at drikke vand fra hanen. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.
   
  Elektricitet
  Der er 110 volt og stikkontakter kræver stik med to flade ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

  Elevator
  Der findes ikke elevator på alle hoteller.

  Entréer
  Der er inkluderet følgende entréer i rejsens pris:

  • USS Constitution
  • John F. Kennedy Presidential Library and Museum
  • Flume Gorge
  • White Mountain Cable Car
  • Ben & Jerrys isfabrik
  • The Breakers Mansion Newport
  • The Marple House Newport
  • Mayflower
  Entréer der ikke er nævnt ovenfor er ikke inkluderet. Påregn cirka USD 50-100.

  ESTA
  Pr 12. januar 2009 indførtes det nye indrejseprogram ESTA, en elektronisk formular der skal udfyldes senest 72 timer før afrejse. Enhver der ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA, vil blive nægtet ombordstigning på fly til USA. Ved bestilling af en rejse til USA med Gislev vil du have følgende to valgmuligheder:

  ESTA Valgmulighed 1:
  Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

  Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTAs officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

  Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.
  Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god idé at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

  Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA
  Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
  Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
  Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

  Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
  Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

  ESTA Valgmulighed 2:
  Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

  Flybilletter
  Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

  Gangbesværede
  Denne rejse er ikke egnet for svært gangbesværede.

  Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
  Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

  Fotografering
  Generelt er der ikke særlige regler. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først.

  Helligdage
  De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning). Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

  Hotelstandard
  Der overnattes på gode 3-4 stjernede hoteller med gode rummelige værelser. De fleste værelser indeholder tv, telefon, hårtørrer, strygefaciliteter, køleskab og kaffemaskine.

  Hygiejne
  Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

  Hårtørrer
  Der findes hårtørrer på de fleste hoteller.

  Insekter
  Almindeligvis er der ikke grund til at tage særlige forholdsregler. Skulle der undtagelsesvis være mange insekter, kan der let købes insektmidler lokalt.

  Internet
  Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne evt. mod betaling.

  Klima
  Generelt behageligt med dagstemperaturer på 15-20°C, koldere i bjergene. Medbring lun trøje og vindjakke samt en paraply.

  Kreditkort
  Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Master Kort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke altid anvendes kreditkort til betaling af entreer, lette frokoster og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

  Morgenmad
  Flere steder er der inkluderet continental breakfast. Dette begreb dækker over et udmærket udvalg af morgenmad, typisk kaffe, te, mælk, juice, toastbrød, marmelade, wienerbrød, cornflakes og frugt. Som oftest er der opsat en lille buffet i hotellets reception. Her vil der være et begrænset antal siddepladser. Der benyttes ofte engangsservice da det er almindeligt at tage morgenmaden med på værelset (der er altid en lille bakke til det samme).

  Medicin
  Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

  Mobil
  Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog udfald i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse.

  Moms
  Alle priser i forretninger er uden moms (sales tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

  Møntvask
  Der findes møntvask på flere af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.

  Mål og vægt
  (USA)
  1 ounce (oz) = 28,35 gram
  1 pound (16 oz) = 453,6 gram
  1 ton = 907,2 kg
  1 tomme (inch) = 2,54 cm
  1 fod (foot) = 30,48 cm
  1 mil = 1,61 km
  1 acre = 4046,8 m²
  1 gallon = 3,785 liter

  Pas
  Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra rejsen. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas! Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er vigtigt, at du sender en kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen.  VIGTIGT – SE OGSÅ AFSNIT OM ESTA.

  Placering i bus
  Det er muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse.

  Påklædning
  Generelt får du brug for praktisk tøj, lange bukser, lun trøje og en god vindjakke samt gode sko. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er en god ide at medbringe badetøj, da mange hoteller har swimmingpool.

  Rejseforsikringer
  Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

  Religion
  Hovedparten af befolkningen er kristne/katolikker.

  Rygning
  Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

  Sengetøj
  Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

  Shopping
  Der er god mulighed for at købe mærketøj i Boston. Besøg evt. Marshalls eller TK Maxx. I Freeport er hele byen nærmest et stort outlet med gode mærkevarebutikker med favorable priser.

  Sikkerhed
  Der bør udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

  Sprog
  Det officielle sprog er engelsk.

  Strygefaciliteter
  Der findes strygefaciliteter på de fleste hoteller, oftest på værelset. Hvis ikke, kan der lånes i receptionen.

  Sygdom
  I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

  Taxa
  Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

  Telefon
  Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

  Tidsforskel
  Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og denne del af Nordamerika. Danmark er foran.

  Toiletartikler
  Almindeligvis forefindes der shampoo, balsam, lotion og sæbe på værelserne.

  Toldregler
  Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin (vin og spiritus bør købes i Amsterdam/Frankfurt pga. regler om væsker i håndbagage!). Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin (vin og spiritus bør købes i Amsterdam/Frankfurt pga. regler om væsker i håndbagage!), samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250. Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

  Tre-personers værelse
  Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

  Vaccinationer
  Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg evt. egen læge til råds.

  Valuta
  Medbring US dollar. Danske penge kan IKKE veksles til dollar i amerikanske banker. Det er muligt at hæve kontanter i kontantautomater undervejs ved brug af kreditkort. 1 USD er ca. kr. 6,25 (1/4 2018)

  Vinduer
  På visse hoteller kan vinduerne ikke åbnes af sikkerhedsmæssige årsager. Klimaanlæg sørger her for frisk luft.

  Visum
  Der kræves ikke visum – men se afsnit om ESTA

  Huskeliste
  I god tid før afrejse:
  •    Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
  •    Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
  •    Er rejseforsikring i orden?
  •    Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

  I kufferten pakkes:
  •    Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
  •    Gode sko
  •    Gode sandaler
  •    sommertøj/lag på lag tøj
  •    Et par lange bukser
  •    Vindjakke
  •    Lun trøje
  •    Badetøj
  •    Strømper
  •    Undertøj
  •    Evt. lommekniv
  •    Neglesaks
  •    Toilettaske

  Flyv fra

  Fly letter

  Flybillet
  Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev samt e-ticket. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Vær opmærksom på at der på oversøiske rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

  Vigtigt
  Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

  Billund lufthavn

  Læs mere her: www.bll.dk

  Adresse
  Passagerterminalen 10
  7190 Billund

  Bagage:
  Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage

  Flyselskab:
  Vi flyver med Lufthansa

  Mødetid
  Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

  Mødested
  Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


  Billund mødested

  OBS - Denne rejse er også mulig fra København - skal bestilles sammen med rejsen. Hvis du vælger at rejse fra København møder du rejselederen og resten af gruppen ved den gate hvorfra flyet til Boston afgår.

  Københavns Lufthavn

  Læs mere her: www.cph.dk

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Bagage:
  Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage

  Flyselskab:
  Vi flyver med Lufthansa

  Mødetid
  Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

   

    Fly fra Billund og København     Rejsen er fra Billund, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling.

  Kort

  New England

  Afgange og priser

  DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
  07-10-2019Fly fra Billund LufthavnNew England i efterårsfarverMere end 824.998,-BestilMere information