Julehygge i Nordfriesland

Tag med på juletur lige syd for grænsen.

Julehygge i Nordfriesland


Tag med på en hyggelig juletur lige syd for grænsen, hvor du vil opleve grænselandets spændende natur og traditionelle tyske julemarkeder.
 

 • Besøg på Klægager, den gamle digegreves gård
 • Ejderdæmningen og julemarked i Husum
 • Flot hotel inklusiv halvpension
 • Oplevelser på ud- og hjemrejsen
 • Erfaren dansk rejseleder

   

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 2 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 2 x middag
 • 1 x kaffe og bolle
 • Udflugt til Ejderdæmningen og julemarked i Husum
 • Dansk rejseleder
 • Entréer eksklusiv, hvor andet ikke er nævnt

  Tillæg: Enkeltværelse kr. 250.
Status:
Ring til os

Om rejsen

Glæd dig til at opleve grænselandets spændende natur, hvor rejselederen fortæller om marsken og havet. Vi besøger Husum, hvor du kan opleve ægte maritim stemning ved den lille charmerende havn og komme i julestemning på det hyggelige julemarked. I idylliske Friedrichstadt, kan du gå en tur i byen og nyde de flotte huse og små kanaler. På vej hjem besøger vi det hyggelige juleudsmykkede Slesvig.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Ballum og gården Klægager.
Vi kører mod Ballum til den gamle digegreves gård, Klægager, der i 2017 blev kåret som Danmarks smukkeste bondegård. Her venter Ruth og Christian på at byde os velkommen og vise deres flotte gård frem. Vi får en kop kaffe og en bolle, inden vi kører en tur ud i landskabet og marsken sammen med Christian, der levende fortæller om området og dets historie. Vi afslutter vores besøg med marskbondens frokost. Efter frokosten kører vi over grænsen, gennem Ditmarsken til middag på vores hotel, Gut Apeldör.

Dag 2: Ejderdæmningen og julemarked i Husum.
Vi kører fra hotellet og gennem det inddæmmede marskland ud til kysten og den store Ejderdæmning, der skal sikre mod stormflod og beskytte mod Nordsøens enorme kræfter. Her gør vi et kort stop, hvor du kan spadsere en tur på dæmningen og se de store sluseporte. Herefter kører vi til Husum, hovedstaden i Nordfriesland. Vi tager på byrundtur, hvor vi ser den charmerende havn, besøger det gamle torv med Mariekirken og det stemningsfulde julemarked. Der er tid til at du på egen hånd kan gå på opdagelse i byen, og måske varme dig på et glas Glühwein eller spise en frokost på havnen. Fra Husum kører vi til Friedrichstadt, den lille charmerende Hollænderby, hvor smukke husfacader og kanaler skaber en idyllisk lille by. Her kan du gå en tur, inden vi vender tilbage til vores hotel.

Dag 3: Slesvig og hjemrejse.
Efter morgenmaden kører vi til Slesvig, hvor du på egen hånd kan nyde byen, besøge julemarkedet eller se domkirken St. Petri, med den flotte altertavle. Herefter kører vi det sidste stykke retur til Danmark.

Hotel

Golfhotel Gut Apeldör, Hennstedt.
Apeldör 2
25779 Hennstedt, Tyskland

Flot og hyggeligt hotel med afslappet atmosfære, beliggende i rolige og naturskønne omgivelser. Hotellet er delt i 3 bygninger, hvor i hovedbygningen, du finder reception, restaurant og bar. I hotellets øvrige to bygninger ligger værelserne og hotellets spa afdeling. Alle værelser er store og lyse, og indrettet med bad, toilet, tv, værdiboks og gratis internet.

Du kan læse mere om hotellet her: https://www.apeldoer.de/dk/

Værd at vide

Valuta:
I Tyskland skal du kun bruge Euro. De fleste steder i Tyskland kan du også betale med kreditkort som Visa og MasterCard, men det er en god ide at medbringe lidt kontanter.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.