Prag - 6 dage

Gylden og på UNESCO's Verdensarvsliste

6 dages busrejse til Prag

Tag med Gislev på Danmarks bedste busrejse til Prag. Vi har op mod 30 års erfaring med byen og vores dygtige og erfarne rejseledere gør byrundturene unikke, så selv gæster som tidligere har været i Prag, også får noget ud af turene. Byrundturene, både til den gamle bydel, og til det historiske borgområde, Hradcani, er inkluderet i prisen og giver dig en god fornemmelse af byen. Derudover er der spændende udflugter du kan melde dig på samtidig med, at der også er god tid på egen hånd til egne oplevelser. 

 • Forrygende folkloreaften med all inclusive.
 • Gislev har den store by- og borgtur over 2 dage med head-sets inkluderet.
 • Nyhed: Tag med på udflugt til Kutna Hora og til benkirken, Kostnice i Sedlec
 • Oplev det populære glasværk i Nizbor og videre til frokost i Karlstejn
 • God tid egne oplevelser i byen.


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse på centralt hotel
 • 5 x morgenmad
 • Stor byrundtur over 2 dage inkl. head-sets
 • 1 sporvognsbillet ifm. byturen til den gamle bydel dag 1.
 • Dansk rejseleder

  Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 698. Afbestillingsforsikring: Kr. 225. Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum: Kr. 350 - bestilles med rejsen. Ekskl. entréer hvor andet ikke er nævnt.
   

Se også vores stærke tilbud til Prag - 5 dage

Pris fra 3.498,-

6 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Stor byrundtur over 2 dage
 • Høretelefoner på byrundturene
 • Busrejse til Prag med rejseleder
Bestil rejse

Om rejsen

Det astronomiske ur i Prag gademusikanter i Prag

Populær hovedstad og rigtig meget for pengene

Snyd ikke dig selv for en ferie i Europas næstbilligste hovedstad. De smukke huse i jugendstil, de små middelalderlige stræder og de mange værtshuse drager. Om det er en kaffe eller en af de lokale, højt skummende øl, så har følelsen af ferie indfundet sig. Moldau deler på smukkeste vis byen i to, men samles af de mange broer. Den charmerende Karlsbro rystes af de tusindevis af besøgende, der hver dag finder vej mellem gademusikanter og kunstmalere.

Med Gislev bor du centralt i byen, tæt ved sporvogn, butikker og blot 20 minutters gang fra Karlsbroen og Malá Strana-området. Vi har sendt tusindevis af gæster til Prag i 27 år, og vores erfarne rejseledere er klar med tips og idéer til spændende oplevelser, som opera, sejlture med mere. Prøv f.eks. en klassisk middagskoncert i Lobkowiczky paladset tæt på Hradcany borgen.

Stor byrundtur over 2 dage inkl. headsets, med vægten lagt på dét du bør se. Tag med selvom du har været i Prag mange gange før. To byvandringer er aldrig helt ens. Rådhuspladsen med det astronomiske ur og Teynkirken, den ene af de to Skt. Nikolaj kirker og krudttårnet. Det jødiske kvarter er også et spændende bekendtskab. Vi passerer bl.a. en jødisk kirkegård, som er meget anderledes end en dansk. Inkluderet.

På 2. del af byrundturen besøger vi Hradcany borgen, højt hævet over byen, som er et enormt borgkompleks med haver, pladser og den store St. Vitus katedral. Det er også her man kan opleve ”Den gyldne gade”, hvor guldsmedene holdt til i gamle dage. Herfra går det behageligt nedad gennem Malá Strana med kuriøse butikker, restauranter, torve og skjulte haver. Inkluderet.

Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum
Tag med til en sprudlende, festlig og fornøjelig aften med musik og dans, middag og drikkevarer ad libitum, kr. 350 (middagen bestilles med rejsen).

Udflugt til glasværket i Nizbor og frokost i Karlstejn. Tag med på den populære udflugt til glasværket i Nizbor, hvor vi ser processerne med at fremstille det smukke bøhmiske glas. Videre til Karlstejn hvor vi nyder frokosten neden for den prægtige borg af samme navn. Kr. 250, inkl. entré til glasværket og frokost i Karlstejn. Vi er retur ved hotellet igen hen på eftermiddagen, hvorefter der er tid til egne oplevelser i byen.

Udflugt til Kutna Hora og benkirken i Sedlec. Snyd ikke dig selv for udflugten til middelalderbyen, Kutna Hora med den spændende bykerne, små krogede gader, og ikke mindst den storslåede Skt. Barbara Kirke. Tid til frokost i den hyggelige by. Herefter videre til Sedlec og besøg i den berømte og noget spektakulære benkirke, Kostnice, hvor meget af udsmykningen består af menneskekranier og knogler. Udflugtspris kr. 150 (ekskl. entré). Retur til Prag hen på eftermiddagen.

På egen hånd i byen.  Det er ikke uden grund af Prag kaldes de 100 tårnes by, for spir og tårne ses overalt. Det er hyggeligt at gå rundt i gaderne, som - udover de smukke gamle palæer og flotte farvestrålende facader - også byder på mange spændende butikker, små autentiske restauranter og ølstuer. Gå ikke efter musikken (som håbefulde restauratører håber vil tiltrække de pengestærke turister), hvis du vil opleve de autentiske steder, for det er ikke det tjekkerne selv forbinder med ølstuer. Få gode råd af rejselederen og på hotellet såfremt du ønsker at spise et tjekkisk måltid og drikke den berømte skummende øl; mulighederne er mange. En smuk og meget spændende by som man kan bruge rigtig meget tid i – det er nok derfor de fleste kommer igen og igen. Nyd også byen på egen hånd.  Prag er et sandt skatkammer af oplevelsesmuligheder.

Prag Kirke i Prag

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Direkte til Prag med passende pauser undervejs
Ankomst til Prag allerede 1. dag midt på aftenen. Rejselederen orienterer undervejs og gennemgår de kommende dages program og oplevelser. Der er naturligvis passende pauser undervejs til forplejning og toiletbesøg.

Dag 2: Byrundtur til den gamle bydel og Folkloreaften
Har du ikke tidligere været i byen eller vil du bare gerne genintroduceres til seværdighederne, så tag med på byrundtur den første dag. Vi tager med sporvogn til den gamle bydel Staré Mesto, og går med rejselederen forbi de største seværdigheder. Der er headsets til alle gæster, så der vil ikke blive problemer med at høre om alle seværdighederne undervejs. Turen koncentrerer sig om det gamle centrum med de smukke palæer, Wenzelspladsen, Markedspladsen med Rådhuset og det berømte astronomiske ur, Teynkirken og den jødiske bydel. En herlig spadseretur over den berømte Karlsbro når vi også. Nyd udsigten over Moldau og oplev de mange kunstnere og gadesælgere som holder til på broen. Turen slutter ved broen, hvorefter du har tid på egen hånd. Evt. hjemtransport til hotellet for egen regning.

Prag café Folkekloremiddag i Prag

Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum
Tag med til en sprudlende og populær aften med musik og underholdning. Det lille orkester spiller og der optrædes med folkedanse, sange og helt specielle musikinstrumenter. Det er meget livligt, og de får gerne gæsterne til at synge med på udvalgte (lette) omkvæd og indimellem også til at danse med. Der serveres en 3-retters menu og hertil får du drikkevarer ad libitum.

Menu:

 • Halušky, typisk landret lavet af kartofler med skinke og kål
 • Variation af kød på grilspyd, cremede bagte kartofler, kroketter og grønne bønner med bacon
 • Pandekage med frugt, is og flødeskum
   

Drikkevarer ad libitum:   

 • Som aperitif tilbydes den tjekkiske brændevin Becherovka
 • Hvidvin, rødvin, øl og vand
 • Kaffe

  Pris kr. 350 inklusiv middag og frie drikkevarer. Arrangementet bestilles med rejsen.

Dag 3: Fortsat byrundtur til det historiske borgområde inkl. headsets.
Med bus kører vi op til den imponerende borg, Hradcany, som ligger på venstre bred (hvor vi bor) med den smukkeste udsigt over byen. Rundvisning på borgområdet og ved St. Vitus Katedralen. Herfra går vi ned gennem det spændende Malá Strana, Lillesiden, og ender nede ved Karlsbroen. Gå eventuelt på opdagelse i området til venstre for broen, hvor Prag har sit eget lille bitte Venedig. En forgrening af Moldau skærer sig ind, og omkring denne lille afstikker ligger der restauranter, værtshuse, spændende bygninger og broer man kan krydse frem og tilbage over. Som i Paris og mange andre storbyer, har man også i Prag en bro, hvorpå der sættes hængelåse. Det ser smukt ud. Efter rundvisningen ved borgen er der tid på egen hånd i Prag og evt. transport hjem til hotellet er for egen regning.

Rådhustårnet - et besøg værd
Efter frokost (rejselederen oplyser tidspunkt) kan du møde op under det astronomiske ur på rådhuset og tage med rejselederen op i rådhustårnet. Der er elevator (glas), som kan tages begge veje, men har du luft og ben til det, så gå op (eller ned). Der er kun få trapper, man går op som i Rundetårn. Hele vejen op, skildres rådhustårnets omtumlede tilværelse gennem tiderne. Meget interessant med tegninger og fotografier som illustration. Fra toppen har du den smukkeste udsigt over byen. Entréprisen er for egen regning og du skal regne med ca. CZK 140 p.p. (ca. CZK 90 for seniorer).

Gademusikant i Prag Karlsbroen i Prag

Dag 4: Flot udflugt ud i naturen til glasværket i Nizbor og Karlstejn med frokost
Gennem det smukke tjekkiske landskab kører vi til et af Tjekkiets store glasværker, Nizbor, hvor vi skal opleve glaspustere og glasslibere. Rundvisning på glasværket. Mulighed for at købe bl.a. det berømte böhmiske krystal. Videre til byen Karlstejn hvor vi nyder frokosten ved foden af den prægtige borg af samme navn. Udflugtspris kr. 250 inkl. entré til glasværk og frokost i Karlstejn. Tilbage i Prag hen på eftermiddagen, og resten af dagen er fri til egne aktiviteter.

Glasværk i Prag Karlstejn borg

Dag 5: Sidste dag i Prag: Tid på egen hånd eller udflugt til Kutna Hora og benkirken i Sedlec
Shopping på det gule marked, besøge seværdigheder eller måske bare ren afslapning på én af de mange hyggelige café-/restauranter med en kold Budweiser-øl eller kaffe. Denne dag er helt til din egen disposition. Rejselederen er naturligvis behjælpelig med gode tips og idéer til udflugter, indkøb osv. Du kan også vælge at tage med rejselederen på udflugt til middelalderbyen Kutna Hora. Fra det 13. – 16. århundrede udvandt man her sølv og byen var rig og fuld af aktivitet. Oplev den spændende bykerne med de små krogede gader og ikke mindst Skt. Barbara kirken, som du finder på UNESCO’s Verdensarvsliste. Frokost på egen hånd i byen, inden turen går videre til et besøg i den berømte og meget spektakulære benkirke, Kostnice, i byen Sedlec, hvor meget af udsmykningen er menneskekranier og -knogler. Vi kører retur til Prag midt på eftermiddagen. Udflugtspris kr. 150.

Skt. Barbara kirken

Dag 6: Hjemrejse efter morgenmaden med ankomst til den danske grænse først på aftenen.

Udflugter og byrundture kan ændres i rækkefølgen såfremt det findes hensigtsmæssigt.

Hotel

Hotel Petr
Drtinova 17
150 00 Prag 5

Populært hotel med elevator. Værelser med bad og toilet, tv, telefon, wi-fi, værdiboks, lille køleskab og Air Condition. Få minutters gang til sporvogn og kun 20 minutters gang fra Karlsbroen. 5 minutters gang til shoppingcenter, forretninger og restauranter. Tre-sengsværelse muligt på Hotel Petr.

Benyttes på følgende afgange: 14/4, 12/5, 2/6, 7/7, 14/7, 28/7, 18/8, 1/9, 8/9, 22/9.


Læs mere på hotellets hjemmeside: www.hotelpetr.cz

 
Botel Admiral
Horejsi Nabrezi
150 00 Prag 5

Centralt beliggende båd-hotel med charmerende indretning. Alle værelser med bad og toilet, tv og telefon. Værdibokse (mod betaling) og wi-fi i receptionsområdet. Opholdssalon og soldæk med servering. Forretninger og restauranter indenfor få hundrede meters afstand. Metrostation Andel tæt ved. Spadseretid langs Moldau til Karlsbroen ca. 20 minutter.

 

 

OBS: På dette hotel er der ikke mulighed for 3-sengsværelser, men hotellet råder over 2 værelser forbundet af en mellemgang og med fælles toilet/bad til disse to værelser. Disse kan benyttes som 3- eller 4-sengsværelse til nogle som ønsker at bo samlet.

Botel Admiral benyttes på følgende afgange: 16/6 og 13/10.

Læs mere om hotellets hjemmeside: www.admiral-botel.cz

  

Værd at vide

sejlads på Moldau Kirke i Prag

Storbyferie - hvad kræver det?

Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå mange kilometer og ind i mellem også på trapper. Vi beder om forståelse for, at rejselederen behøver at holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden, såfrem du vælger at deltage på byrundturene. Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye sko driller. Det er også billigt at tage en taxa eller sporvognen. Husk at medbringe godt fodtøj til de mange kilometer man får tilbagelagt på sådan en storbyferie.

Børnerabat
Rabat for børn under 12 år i 3- eller 4-sengsværelse med to fuldt betalende: kr. 400. Dette kun gældende på Hotel Petr, som kan tilbyde flersengsværelser.

Rygning
Pr. 31. maj 2017 bliver det forbudt at ryge indendørs på restauranter, caféer og værtshuse.

Valuta
Euro til ud- og hjemrejsen. € 1= ca. kr. 7,50. Tjekkiske Koruna i Prag. Kurs: CZK 1 = ca. kr. 0,30. (OBS: Der kan veksles fra danske kroner og euro til tjekkiske Koruna på hotellerne).
Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.

Strøm
220 V

Vand
Postevandet er ikke sundhedsskadeligt, så det er op til den enkelte rejsende at vurdere, om det kan drikkes eller der skal købes vand.

Metro/Sporvogn
Prag har 3 metrolinjer samt busser og sporvogne. Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

Entréer
Er ikke inkluderet. Beregn ca. CZK 100-250 pr. seværdighed. Man køber en samlet billet til Det gamle Kongepalads, St. Vitus katedralen, St. Georgs Basilikaen og Den gyldne gade og den billigste koster ca. CZK 250, Krizikova fontænen ca. CZK 230. Rådhustårnet ca. CZK 140. Bemærk at der nogle steder kan være rabat til ældre rejsende på + 65 år.

Indkøb
Tøj, lædervarer, CD’er, glas og krystal.

Opera og teater
Billetter arrangeres på stedet. Spørg rejselederen eller i receptionen på hotellet.

Pas på lommetyvene
Som andre storbyer har Prag også lommetyve. Pas på tasker, penge, pas og smykker. Rejselederen orienterer nærmere.

Buskvalitet
4-stjernet, moderne bus med god benplads og mange faciliteter.

Få tilskud
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus, færge eller indenrigsfly. Se flere detaljer under værd at vide

Sporvogn i Prag Prag

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Kort - Prag 5 dage

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
01-09-2019Bus fra Jylland, Fyn og SjællandPrag Hotel PetrRing til os3.498,-Mere information
22-09-2019Bus fra Jylland og Fyn Prag Hotel PetrMere end 83.498,-BestilMere information
13-10-2019Bus fra Jylland, Fyn og SjællandPrag Botel AdmiralMere end 83.498,-BestilMere information