Prag - Den Gyldne Stad

6 dage inkl. 3 byture, sejlads og rejseleder

Busrejse til Prag

Tag med Gislev på Danmarks bedste busrejse til Prag. Vi har 30 års erfaring med byen og vores dygtige og erfarne rejseledere gør byrundturene unikke, så selv gæster som tidligere har været i Prag, også får noget ud af turen. Byrundturene, både til den gamle bydel og til det historiske borgområde, Hradcany, er inkluderet i prisen og giver dig en god fornemmelse af byen. Derudover er der spændende arrangementer du kan melde dig til, samtidig med at der også er god tid på egen hånd til egne oplevelser. 

 • Vi fejrer både Gislevs fødselsdag og jubliæum i Prag med sejltur på Moldau
 • Inklusiv 3 byrundture og mulighed for 2 festlige aftener
 • Hele 4 dage i Prag sikrer dig god tid til at opleve den flotte by
 • Oplev glasværket i Nizbor og videre til frokost i Karlstejn
 • Gode hoteller med central beliggenhed - godt udgangspunkt

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • Byrundtur dag 2 inkl. headset og én sporvognsbillet
 • Byrundtur dag 3 inkl. headset
 • Sejlads på Moldau
 • Rejselederens Prag
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt.

  Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 798. Afbestillingsforsikring: Kr. 240.
  Folkloremiddag med drikkevarer ad libitum kr. 350 - bestilles med rejsen.
  Middag og smagning af den verdensberømte tjekkiske øl kr. 250 - bestilles med rejsen.
  Udflugt til glasværk i Nizbor og frokost ved Karlstejn kr. 250 - bestilles med rejsen.
   

Bestil rejsen

Pris fra 3.698,-

6 dage
Bus

Med i rejsen er bl.a.

 • Stor byrundtur over 2 dage
 • Headset på 2 byrundture
 • Busrejse til Prag med rejseleder
Bestil rejsen

Om rejsen

Gislev fejrer 30 år i Prag og 75 års fødselsdag

Prag byder på utallige muligheder for at opleve både klassiske seværdigheder, charmerende kvarterer og floden Moldau, som slynger sig flot gennem byen. På den vestlige side strækker Prag sig stejlt op mod borgområdet Hradcany med den maleriske bydel Malá Strana. På den østlige side finder du den gamle hyggelige bydel med det jødiske kvarter Josefov og den smukke rådhusplads, hvorfra gaderne spreder sig ud med restauranter, caféer og butikker. Prag har mange oplevelser at byde på. Flere steder er det muligt at komme til klassisk koncert - Mozart, Bach og Vivaldi er nogle af favoritterne. Derudover er Tjekkiet meget kendt for deres øl. Den tjekkiske jord har
båret humle i tusind år og om sommeren nydes det gode øl udendørs overalt i Prag. Hertil kommer Tycho Brahe som endte sine dage i Prag, hvor han ligger begravet i Teynkirken. Med Gislev tilbydes der flere byrundture rundt i Prag, hvor historie, kultur og kendte bygningsværker går op i en højere enhed. Vi fejrer 30 års fødselsdag i Prag og Gislevs 75 års jubilæum og inviterer på hyggelig sejlads på Moldau-floden. Velkommen til skønne oplevelser i Prag – Den Gyldne Stad.

På egen hånd i byen

Det er ikke uden grund at Prag kaldes de 100 tårnes by, for spir og tårne ses overalt. Det er hyggeligt at gå rundt i gaderne, som udover de smukke gamle palæer og flotte farvestrålende facader også byder på mange spændende butikker, små autentiske restauranter og ølstuer. Få gode råd af rejselederen og på hotellet, såfremt du ønsker at spise et tjekkisk måltid eller drikke den berømte skummende øl - mulighederne er mange. En smuk og meget spændende by som man kan bruge rigtig meget tid i – det er nok derfor de fleste kommer igen og igen. Prag er et sandt skatkammer af oplevelser.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Prag

Udrejse i komfortabel 5-stjernet bus. Rejselederen byder velkommen og orienterer undervejs om rejsens forløb. På turen bliver der naturligvis tid til frokost og aftensmad. Ankomst sidst på aftenen og vi er klar til spændende oplevelser allerede næste dag.

Dag 2: Byrundtur i Den Gyldne Stad

Med sporvogn ind til bymidten, hvorfra vi oplever det stemningsfulde gamle centrum med smalle stræder. Vi ser den gamle rådhusplads med det berømte Astronomiske Ur, Teynkirken og Karlsbroen, som hvert år tiltrækker mange turister. En dejlig dag, hvor rejselederen tager dig med til fods rundt i Prags smukke gader. Byrundtur inkluderet.

Om aftenen kan du tage med til en sprudlende Folkloremiddag med musik, dans og drikkevarer ad libitum. Pris kr. 350 (bestilles med rejsen).

Folkloremiddag i Prag

Dag 3: Hradcany og sejlads på Moldau

Med bus til Hradcany-borgen. Vi ser borgområdet, med det ene gårdrum efter det andet. Herfra stråler eventyret, hvor forskellige regenter, adelsfolk og gejstlige på skift har holdt til. Vi besøger Skt. Vitus-katedralen som rummer relieffer, kongegrave og glasmalerier. Vi bevæger os ned gennem de smalle gyder med de farverige huse. Dagens tur slutter ved Karlsbroen, hvor der vil være tid på egen hånd, inden vi mødes igen, for at nyde en skøn sejlads på Moldau. Borgtur og sejlads inkluderet. Ekskl. entréer.

Sejlads på Moldau i Prag

Dag 4: Rejselederens Prag

Rejselederen viser i dag sine yndlingssteder i Prag. Mulighederne er mange da Prag byder på alt lige fra borge, hyggeligt bymiljø og masser af spændende historie. Følg rejselederen rundt i skønne Prag til steder du endnu ikke har set de foregående dage. Inkluderet. Om aftenen tager vi på lokalt tjekkisk bryggeri, hvor vi vil nyde en lokal middag samt smage på den verdensberømte tjekkiske øl. Pris kr. 250 (bestilles med rejsen).

Ur i Prag

Dag 5: Udflugt til glasværk og Karlstejn

Nyd denne dag på egen hånd i Prags hyggelige gader eller tag med på udflugt til det populære glasværk i Nizbor, som måske frister til et par indkøb. Herefter kører vi til Karlstejn, hvor frokosten nydes nedenfor den prægtige borg. Pris kr. 250 inkl. entré til glasværk og frokost (bestilles med rejsen). Vi er retur på hotellet midt på eftermiddagen.

Det populære glasværk i Nizbor

Dag 6: Morgenmad og afrejse

I dag går turen hjemover via Tyskland. Vi gør stop undervejs og rejselederen fortæller de sidste historier. Den danske grænse passeres først på aftenen.

Udflugter og byrundture kan ændres i rækkefølgen såfremt det findes hensigtsmæssigt.

Hoteller

Hotel Petr

Drtinova 17
150 00 Prag 5

Hotellet er beliggende i et stille og roligt område i Prag. Tæt på finder du sporvognen ind til bymidten samt restauranter og shoppingcenter. Hotellet har elevator og alle værelser er med gratis wifi, hårtørrer, tv og værdiboks. Hotellet har ikke restaurant.

Læs mere om Hotel Petr

Benyttes på følgende afgange: 28/3, 06/6, 04/7, 18/7, 08/8, 05/9.

gislev Gislev
 

Botel Admiral

Hořejší nábřeží,
150 00 Praha 5 - Smíchov

Bådhotel med charmerende indretning, hyggelig opholdssalon, restaurant og bar. Metrostation samt sporvognsstation, Andel, tæt ved hotellet. Fra hotellet til Karlsbroen ca. 2 km.
Alle værelser med telefon og tv.

Læs mere om Botel Admiral

Benyttes på følgende afgange: 19/9, 17/10

gislev gislev


 

Gæsterne siger

Busrejse til Prag - gæsterne siger

"Fine udflugter og godt organiseret"

"Turen var både oplevelsesrig og afslappende"

"En rigtig god og interessant måde at blive bekendt med Prag"

Værd at vide

Husk pas

Husk at medbringe gyldigt pas.

Bus

Gislevs chauffører har mange års erfaring fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser. Til busrejsen må du medbringe 1 kuffert max. 20 kg og 1 håndbagage max. 5 kg.

Diverse entréer

Koster ca. CZK 100-250.

Tilkøb

Folkloremiddag kr. 350
Middag inkl. lokal øl kr. 250
Udflugt til glasværk i Nizbor og Karlstejn kr. 250

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker

Det er vigtigt at du informerer Gislev ved bestilling af rejsen såfremt du har et specielt behov angående kost.
På denne måde kan vi forberede hotellet i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

Klima

Billedresultat for klimatabel prag

Valuta

Euro til ud- og hjemrejsen. € 1 = ca. kr. 7,50.
Tjekkiske Koruna i Prag. Kurs: CZK 1 = ca. kr. 0,30. (OBS: Der kan veksles fra danske kroner og euro til tjekkiske Koruna på hotellerne).
Kort kan bruges de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med til toiletbesøg m.m.
Danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

Storbyferie - hvad kræver det?

Vær opmærksom på, at man på en storbyferie må forvente at skulle gå mange kilometer og ind i mellem også på trapper og i Prag er der mange brosten. Vi beder om forståelse for, at rejselederen skal holde et vist tempo for at kunne nå at vise de mange spændende seværdigheder. Der bliver stop ind imellem, men bentøjet skal være i orden, såfrem du vælger at deltage på byrundturene. Det står enhver frit for at forlade gruppen undervejs, skulle det alligevel blive for meget. Der er masser af caféer og andre hyggelige steder undervejs på byrundturene, så du kan snildt nyde byens liv over en kop kaffe, hvis konditionen eller de nye sko driller. Det er også billigt at tage en taxa eller sporvognen. Husk at medbringe godt fodtøj til de mange kilometer man får tilbagelagt på sådan en storbyferie.

Metro/Sporvogn

Prag har 3 metrolinier samt busser og sporvogne. Rejselederen introducerer billet- og transportsystem.

Opera og musik

Opera, ballet m.v. kan arrangeres på stedet. Spørg rejselederen eller i receptionen.

Afrejse

Mange byer at vælge imellem

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i næsten hele landet og du kan vælge imellem mange byer. Ved nogle afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Mange gæster vælger dog at stå på ved vores indhegnede parkeringsområde ved Kolding, Vamdrup.

Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

Nem og gratis parkering

Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding. Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse

Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej

E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Kort - Prag 5 dage

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
19-09-2021Bus fra Jylland og FynMere end 83.698,-Bestil rejsenMere information
17-10-2021Bus fra Jylland, Fyn og SjællandMere end 83.698,-Bestil rejsenMere information