Farverige Stockholm

Storbyliv, sejlads og smuk natur

Rejse til farverige Stockholm

Tag med os til Sverige og oplev storbyens puls. Turen byder på både pulserende storbyliv og flot natur når vi kører fra Danmark til Sverige med en overnatning i Linköping samt besøger Ålandsøerne. På vej til Ålandsøerne er den flotteste udsejling fra den svenske skærgård. Vi har 4 nætter i Stockholm så der er god tid til at opleve byen, alle dens seværdigheder og hyggelige cafeer.

 • Ideel kombination af land og storby
 • Oplev Stockholm by også kaldet Nordens Venedig
 • Smuk udsejling fra Stockholm mod Ålandsøerne
 • Nyd en hel dag på Ålandsøerne
 • 4 nætter på centralt hotel i Stockholm


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 5 x morgenmad
 • 1 x middag
 • Sejltur til Ålandsøerne
 • 1 x Skärgårdsbuffet ombord på Eckerö Linjen
 • Rejseleder
 • Færgebilletter
 • Udflugter i henhold til dag for dag program (ekskl. entreer med mindre andet er nævnt)
   

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.950. Afbestillingsforsikring kr. 225.

Halvdagsudflugt til Drottningholm Slot inkl. sejltur tur/retur og entré kr. 325 - bestilles med rejsen.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Stockholm storby
Storby, sejlads og særpræget natur. Sverige er et fantastisk rejseland og på denne lille rundrejse, møder du flotte landskaber, store skovområder og imellem dem enge så langt øjet rækker. Vi stopper i Linköping på vej mod Stockholm og nyder en dejlig middag på hotellet inden vi næste morgen fortsætter til storbyen. Stockholm bymidte er fra middelalderen og byder på 800 års historie og kultur. Derudover oplever du grønne områder, blåt vand, skærgården samt det pulserende byliv. I Stockholm by findes alt fra kunst, mode og museer til arkitektur og kulinariske oplevelser.
Nyd også den smukke udsejling fra Stockholm på vej til Ålandsøerne og bliv mødt af en enestående og særpræget natur. Vi tager på opdagelse rundt på øerne og byder den friske luft velkommen. Åland er en del af Finland, men det officielle sprog på Åland er svensk.

Gamle Stan

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Linköping
Vi mødes i bussen hvor rejselederen byder velkommen og fortæller om rejsens program. Vi krydser Øresund og ankommer til hotellet om aftenen og nyder en middag.

Dag 2: Byrundtur i Stockholm
Fra Linköping til Stockholm. Indkvartering på hotellet og efterfølgende byrundtur i spændende Stockholm. Vi besøger Gamla Stan, den bedst bevarede middelalderlige bydel i hele verden. Byen blev oprindeligt grundlagt i 1252, og var førhen Stockholms oprindelige bymidte. Bydelen ligger på Stadsholmen og i dag bor her cirka 3.000 mennesker. Gamla Stan er i dag et af de mest eftertragtede områder, helt anderledes var det tilbage mellem 1850-1950 hvor det blev betragtet som det værste slumkvarter i Stockholm. I Gamla Stan opleves også Storkyrkan med de snævre, snoede, brostensbelagte gader samt de flotte grønne arealer. Vi kommer forbi Stadshuset, Stockolms rådhus og vartegn, kendt for sit karakterisktiske tårn med det trekronet spir. Bygningen er også kendt for sine store sale, unikke kunstværker og for at danne ramme om den årlige nobelprismiddag. Hør meget mere om Stockholms farverige historie.

Oplev det bedste af Stockholm med Gislev Rejser
Vi besøger Stockholm by på en spændende byrundtur


Dag 3: Storby eller udflugt til Drottningholm
I dag har du mulighed for at opleve Stockholm på egen hånd eller tage med til Drottningholm Slott, opført i 1600-tallet og i dag kongefamiliens hjem. Drottningholm Slott og dets omgivelser er i dag optaget på UNESCO's Verdensarvsliste. Slottet ligger smukt placeret i den grønne vestlige udkant af Stockholm. Lige ned til Mälarens stille vand omgivet af flotte haver og smukke skovstykker.
Vi sejler til Drottningholm Slott med udflugtsbåde fra Stockholm og tilbage igen efter vi har oplevet det smukke slot. Halvdagsudflugt inkl. sejltur tur/retur og entré kr. 325.

Drottningholm slot
Mulighed for at tage med Gislev til Drottningholm Slot - vi sejler tur/retur

Dag 4: Dagstur til Ålandsøerne
Vi sejler til Mariehamn på Ålandsøerne, også kaldet byen med de tusinde lindetræer, grundet deres flotte avenue i byen. Ålandsøerne er en finsk øgruppe med ca. 29.000 indbyggere. De har selvstyre og derfor også eget flag - blåt med et gult og rødt kryds. Øerne er smukt beliggende ved indgangen til Den Botniske Bugt ca. 40 km fra den svenske og 100 km fra den finske kyst. I alt er der ca. 6.500 forskellige øer og hovedstaden er Mariehamn, hvor der bor ca. 11.000 indbyggere.
Denne unikke finske øgruppe har en fantastisk natur og smukke rødlige granit klipper. Vi nyder dagen på Ålandsøerne og oplever den skønne natur og friske luft inden vi sejler tilbage til Sverige hen på aftenen, mens der bydes på en dejlig buffet ombord på færgen.

Åland
Oplev de flotte Ålandsøer - inklusiv Skærgårdsbuffet på vej tilbage til Stockholm

Dag 5: Tid på egen hånd
Denne dag har du mulighed at bruge tiden i Stockholm helt som du ønsker. Besøg evt. ABBA-museet eller Vasamuseet. Vasa er i dag det bedst bevarede skib i verden fra det 17. århundrede, da mere end 95% af orginaldelen er bevaret. Den 10. august 1628 satte skibet sejl fra Stockhom, men kort efter lagde et kraftig vindstød skibet ned, hvorefter det sank. 333 år skulle der gå før Vasa blev hævet op fra havbunden. Eller besøg Skansen, verdens ældeste friluftsmuseum, grundlagt i 1891 af Artur Hazelius. Her kan man komme helt tæt på historien samt opleve de omkring 150 gamle bygninger og huse som er flyttet dertil fra hele Sverige. Skansen er både et museum og en folke- og forlystelsespark samt Stockholms eneste dyrepark. Du kan også nyde en frokost eller en eftermiddagskaffe på en af byens mange caféer i Stockholms dejlige gader. Rejselederen er behjælpelig med idéer til hvad du kan opleve i storbyen.

Abba museum i Stockholm
Gå på opdagelse i Stockholm by

Dag 6: Hjemrejse
Vi forlader vores naboland og kører retur til Danmark efter en hyggelig rejse med både storby- og naturoplevelser.

Hotel

Linköping: Scandic Frimurarehotellet (1 nat)
S:t Larsgatan 14
582 24 Linköping 

Dejligt hotel kun en gade væk fra Linköpings shoppinggade og domkirke.
Nyd hotellets sauna og forbered dig på morgendagens events.
Alle værelser er med tv, hårtørrer og gratis wi-fi.
Læs mere om Scandic Frimurarehotellet her.

Stockholm: Scandic Norra Bantorget (4 nætter)
Wallingatan 15
107 24 Stockholm

Centralt hotel, beliggende i stille og rolige omgivelser, nem adgang til byens attraktioner og museer.
Lige rundt om hjørnet fra hotellet ligger shoppinggaden Drottninggatan, som fører hele vejen ned til den gamle bydel. Fra Sergels Torg kan man hoppe på sprogvogen og tage turen med denne.
Hotellet udlejer cykler og gåstave, ideelt hvis man ønsker at kombinere sightseeing med lidt motion.
Alle værelser er med tv, hårtørrer, strygebræt og -jern, elkedel med kaffe/te, pengeskab og gratis wi-fi.
Læs mere om Scandic Norra Bantorget her.

 

 

 

Værd at vide

Pas
Husk at medbringe pas

Entréer: ca. priser.
ABBA museet: SEK 250
Vasamuseet: SEK 130

Valuta
Svenske kroner og Euro.
Visa og Masterkort kan benyttes.

Ønsker til indkvartering
Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, seperate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen.
Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker men, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme Jeres ønsker.

Vegetar/Diabetiker
Det er vigtigt at du informerer Gislev inden afrejse såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne på det i god tid, således at du ikke selv skal tænke på netop dette under hele rejsen.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling).  Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

 

Se alle Gislevs Busrejser her.

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort

Farverige Stockholm