Sorrento-halvøen med fly og hotel

Oplev Sorrento-halvøen på egen hånd med fly fra Aalborg eller Odense

 Sorrento med fly og hotel

Særtilbud på rejse til den maleriske Sorrento-halvøen, hvor du får mulighed for at sammensætte din egen ferie. Seværdigheder som kongebyen Napoli, Pompeis ruiner, vulkanen Vesuv, øen Capri og Amalfikysten med de maleriske byer er inden for rækkevidde.

 • Udforsk en af Italiens mest populære destinationer på egen hånd
 • Bo i bjergene over Sorrento ved byen Sant’Agata sui Due Golfi
 • Morgenmad er inkluderet

 

  Med i prisen:

  • Ophold i dobbeltværelse
  • 7 x morgenmad
  • Hotelskat
  • Flybillet inkl. bagage
  • Flyskatter og afgifter

   

  Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.398. Afbestillingsforsikring kr. 485. Transfer fra lufthavnen til hotellet t/r kr. 250. Forplejning på Jet Time t/r kr. 180. Halvpension på hotellet kr. 698 - Bestilles med rejsen. 

  Bemærk: Rejsen er uden rejseleder/udflugtsprogram


  Se film om Syditalien her:

  Status:
  Ring til os

  Om rejsen

  På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Du flyver fra Aalborg eller Odense til Napoli og bor på pænt og lyst hotel i rolige omgivelser ca. 10 km fra stemningsfulde Sorrento.

  Sorrento er en eftertragtet ferieby med et skønt klima og en venlig samt gæstfri befolkning. Her kan du nyde stemningen i de hyggelige gader, hvor du, blandt andet i den historiske bydel, finder et væld af specialforretninger, der sælger kystens populære specialiteter såsom olivenolie, citronlikøren Limoncello og smagfulde krydderier. Går du på opdagelse vil du opleve smukke udsigtspunkter over det glitrende blå Middelhav, parker fyldt med citron- og appelsintræer og små hyggelige torve. Området er også kendt for det gode italienske køkken. Nyd en ægte Napolitansk Pizza eller forkæl dig selv med en ekstra god middag på en af områdets Michelin restauranter.
  Denne rejse er uden rejseleder og udflugtsprogram er ideel til dig, der har besøgt området før eller blot ønsker friheden til selv at bestemme.

  Se opslag på vores Facebook om Pompei:

  Dag for dag

  På denne rejse bestemmer du helt selv, hvad din ferie skal indeholde og området har rigtigt meget at byde på. Betagende natur, charmerende byer, historiske seværdigheder og ikke mindst det fantastiske syditalienske køkken.

  Alt afhængig af temperament kan du vælge at benytte offentlig transport eller leje en bil, hvis du vil udforske området. Fra Sorrento kommer du nemt til Napoli med toget Circumvesuviana.  De offentlige SITA-busser forbinder Sorrento med byer som bl.a. Amalfi og Positano på Amalfikysten. Se mere om muligheder for offentlig transport og køreplaner her: Offentlig transport og køreplaner

  Dag 1: Fly til Napoli
  Gislevs repræsentant byder dig velkommen i lufthavnen. Med fly fra Aalborg/Odense til Napoli. Mulighed for transfer fra lufthavnen til hotellet (bestilles sammen med rejsen).

  Dag 2 - 7: Forslag til nogle af de mange spændende seværdigheder området har at byde på

  Amalfikysten
  Strækker sig langs den sydlige side af Sorrento-halvøen og går fra byen Positano i vest til Vietri sul Mare i Øst. Kyststrækningen er blandt de absolut smukkeste i Europa og optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. De maleriske byer ligger som perler på en snor, hver med deres særpræg og charme.

   
   

  Bådtur langs kysten
  En god måde at opleve den spektakulære kyststrækning på, hvor husene nærmest klynger sig til de stejle klippevægge og er smukt indrammet af de grønne bjergsider og det azurblå Middelhav.

  Sorrento med fly og hotel
   

  Capri
  Den sagnomspundne ø var helt tilbage i Romertiden et yndet rejsemål. Øen, der ligger i Napolibugten er ikke meget større end 10 kvadratkilometer, men har uendeligt meget at byde på lige fra bjergtagende udsigter til romerske ruiner og designerbutikker. På øen finder du 2 byer, Capri og Anacapri, hvor du bl.a. kan besøge den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele eller måske tage stoleliften til øens højeste punkt, Monte Solaro. Måske frister en tur i den Blå Grotte eller en sejltur langs kysten. 

   
   

  Marked
  Hver landsby og by i området har sit ugentlige marked, hvor traditionerne holdes i hævd.
  Sorrento: Tirsdag
  Sant´Agnello: Mandag
  Vico Equense: Lørdag
   

  Napoli
  Syditaliens hovedstad, hvor pizzaen blev født. Det historiske centrum er på UNESCOs Verdensarvsliste, og den gamle kongeby byder på alt lige fra middelalderslot og barokkirker til blafrende vasketøj spændt ud mellem altanerne.

    
   

  Pompei
  Byen der er i år 79 blev begravet under et lag af aske og pimpsten efter det voldsomme udbrud fra vulkanen Vesuv.  Pompei lå gemt indtil de første udgravninger begyndet i år 1748 og stadig i dag foretages der udgravninger. Det er fascinerende at gå rundt på de brolagte veje, der har slidspor efter vognhjul, se resterne af de fornemme villaer, badeanstalter, bordellet mm. Det kan også anbefales, at du besøger det arkæologiske museum i Napoli, hvor mange genstande, mosaikker og malerier fra udgravningerne er udstillet.  

  Pompei og Vesuv Pompeis ruiner


  Vesuv
  Vulkanen Vesuv ligger 5 km øst for Napoli. Man kan gå helt på til kraterkanten af vulkanen, der ikke har været i udbrud siden 1944.  
   

  Dag 8: Hjemrejse
  Med fly fra Napoli til Odense eller Aalborg. Seneste mødetid i Napoli Lufthavn er kl. 10.00.  

  Hotel

  Hotel O' Sole Mio
  Via Deserto, 13
  I-80064 Massa Lubrense - Sant´Agata sui due Golfi
  www.osolemiohotel.com

  Pænt hotel beliggende i de grønne bakker ovenfor Sorrento ved byen Sant´Agata sui due Golfi. Her kan du nyde panoramaudsigten over Napoli- og Salernobugten. Til torvet Piazza Tasso i Sorrento er der ca. 10 km.  Lyse dobbeltværelser med balkon, bad og toilet, hårtørrer, aircondition, køleskab, telefon og tv. Hotellet har restaurant, bar, udendørs swimmingpool og terrasse med solstole.
   

  Værd at vide

  Valuta
  Euro. € 1 = ca. kr. 7,50.

  Klima
  Juli 25-30 grader.

  Bagage
  Den samlede tilladte bagagevægt inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagage er 5 kg. Har du f.eks. 3 kg håndbagage, kan du maksimalt indchecke 17 kg bagage.

  Betalingskort
  På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter.
  Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

  Caféer
  I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

  Drikkepenge
  På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Servizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

  Drikkevand
  Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

  Porto
  Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb "prioritaria" frimærker til € 1. Så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

  Morgenmad
  I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som består af forskellige slags brød, pålæg, juice mv.

  Restauranter
  Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
   

  Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
  Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
  Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
  Formaggio: Ost
  Dolce: Dessert.
  Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.
   

  Det syditalienske køkken
  Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en expresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.
  Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste – bøffel-mozzarella og ricotta osten er særlig kendte. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Du finder selvfølgelig også her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

  Shopping på Sorrento-halvøen
  Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken. Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – den er eksklusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

  Værdigenstande
  Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

   

  Flyv fra

  Fly letter
  Flyv fra Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

  Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 180.
  (Bestilles sammen med rejsen).

  Fra Aalborg Lufthavn via Odense 
  Fra Aalborg kl. 07.00 til Odense med ankomst kl. 07.45
  Fra Odense kl. 08.30 til Napoli med ankomst kl. 11.00

  Fra Napoli kl. 12.00 til Odense med ankomst kl. 14.35
  Fra Odense kl. 15.20 til Aalborg med ankomst kl. 16.00

  Bagage:
  Den samlede tilladte bagagevægt, inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagagen er 5 kg.

  Odense Lufthavn

  Læs mere her: www.hca-airport.dk

  Adresse
  Lufthavnvej 131
  5270 Odense N

  Mødetid og mødested
  Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Parkering
  Der er gratis parkering.


  Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

  Aalborg Lufthavn

  Læs mere her: www.aal.dk

  Adresse
  Ny Lufthavnsvej 100
  9400 Nørresundby

  Mødetid og mødested
  Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

  Parkering
  Der er gratis parkering.

  Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

  Kort