Sicilien og Syditalien

Cosenza - Messina - Taormina - Etna - Agrigento - Napoli

Rejse til Sicilien og Syditalien

Glæd dig til at opleve Syditaliens højdepunkter med dansk rejseleder.

 • Gislevs charterfly fra Aalborg og Odense til Napoli.
 • Tog fra Villa San Giovanni til Napoli - forplejning ombord er også inkluderet.
 • Velvalgte hoteller kendt for god service og et godt køkken.
 • Halvpension og alle udflugter er inkluderet.
 • Alsidigt udflugtsprogram med et godt miks af kultur, historie og naturoplevelser.
 • Vidende rejseleder med et godt kendtskab til Italien.
   


Med i prisen:

 • Flybillet, flyskatter og afgifter
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Togbillet inklusiv forplejning fra Villa San Giovanni til Napoli
 • Alle udflugter og entré til Templernes Dal 
 • Rejseleder
 • Hotelskat
 • Gebyr til Rejsegarantifonden


Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.298. Forplejning på flyet t/r kr. 180 - bestilles med rejsen. Afbestillingsforsikring kr. 650.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Vilde vulkaner, storslået natur og unikke kulturskatte
Her kan du opleve to af Syditaliens populære rejsemål nemlig Middelhavets største ø Sicilien og Calabrien med den storslåede og uspolerede natur. Lev dig ind i grækernes og romernes historie, når vi besøger de store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste såsom bikinipigerne i Villa Romana del Casale, Templernes Dal i Agrigento og den aktive vulkan Etna. Vores base på Sicilien er den populære badeby Giardini Naxos med den indbydende strand. Ved Napolibugten
troner vulkanen Vesuv, og her skal vi opleve stemningen i den sprudlende storby Napoli. En rejse der byder på en god dosis af kultur og syditaliensk stemning.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med Gislevs charterfly til Napoli
Afgang fra Aalborg via Odense til Napoli. Fra lufthavnen kører vi i bus sydover gennem det naturskønne Calabrien mod Cosenza, hvor vi ser nærmere på den gamle bydel med den charmerende atmosfære. Overnatning i Cosenza.


Dag 2: Messinastrædet og Giardini Naxos på Sicilien
Det navnkundige Messinastræde krydses og vi er på Middelhavets største ø Sicilien. Allerede først på eftermiddagen ankommer vi til feriebyen Giardini Naxos, der ligger med udsigt til Etna og den maleriske bjergby Taormina. 5 overnatninger på Hotel Sant Alphio Garden.

Sicilien og Syditalien
 

Dag 3: Den charmerende bjergby Taormina
Byen ligger på en bjergside med udsigt over Middelhavet og til vulkanen Etna. Her er smukt, fyldt med blomsterdekorationer i de smalle stræder med et centrum, der desuden også er bilfrit. Byens største attraktion er det græske teater. Gislevs rejseleder viser rundt, og der er også tid på egen hånd til besøg i de mange specialbutikker med bl.a. keramik og marcipanfigurer samt til at nyde en Granita, en slags sorbet lavet på friske råvarer som citron, clementiner eller skovbær. Byrundtur inkluderet.

Det græske teater 
Taormina er en syditaliensk perle, som plejer at begejstre vore gæster.


Dag 4: Vulkanen Etna, Siciliens karakteristiske kendetegn
Sydvest for byen knejser Etna. Næsten dagligt stiger der røg op, og cirka hver anden uge er vulkanen i udbrud. Vinstokke og kastanjetræer, der vokser op ad vulkansiderne vidner dog om, at Etna er ganske ufarlig. Med bussen kører vi op i 1900 m’s højde. Mulighed for at fortsætte med svævebanen og jeep til henholdsvis ca. 2500 og 3100 meters højde. Halvdagsudflugt inkluderet (ekskl. entréudgifter. Svævebane til 2500 m ca. € 30. Svævebane og jeep til 3100 m ca. € 64).

Vulkanen Etna
Etna er den højeste og mest aktive vulkan i Europa - den går i udbrud ca. hver 14. dag.  

 

Dag 5: Agrigento og Templernes Dal - ét af verdens mest betydningsfulde arkæologiske steder 
Panorama køretur fra kysten, sydover og ind på øen til Agrigento. Her kan du opleve Templernes Dal, der rummer nogle af de bedst bevarede græske templer i Verden. Udflugten fortsætter til Piazza Armerina, hvor vi skal besøge den romerske Villa Romana del Casale - specielt kendt for fantastiske mosaikker. En dag dedikeret til store attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste. Entré til Templernes Dal er inkluderet (beregn ca. € 10 i entré til Villa Romana del Casale). Vi er retur på hotellet igen ca. kl. 18.00.  

 
Spændende dag med besøg ved 2 attraktioner på UNESCOs Verdensarvsliste - I Templernes Dal er entréen inkluderet.

 

Dag 6: Tid på egen hånd eller flere oplevelser
Nyd hotellets omgivelser eller måske frister en dukkert ved den indbydende strand. Du kan også vælge at besøge markedet, der afholdes hver lørdag formiddag i Giardini Naxos. På markedet finder du alt fra tøj og sko til frugt og grønt. Din rejseleder giver gerne forslag til flere spændende udflugtsmuligheder.

Marked i Giardini Naxos
 

Dag 7: Sicilien forlades - Afslappende togtur til Napolibugten
Kort køretur fra hotellet retur til Messina, hvor strædet igen krydses. Fra togstationen i Villa Giovanni kører vi med tog retur mod Napolibugten. Vi har booket pladser på business class, og det giver optimale rammer for den knap 4 timer lange togtur. Undervejs er der sørget for lidt godt at spise. Syditaliens største by Napoli ligger smukt i bugten af samme navn og med vulkanen Vesuv, der troner i baggrunden. Vi tager på byrundtur i den gamle kongeby, der byder på alt lige fra middelalderslot og barokkirker til blafrende vasketøj spændt ud mellem altanerne. Sæt dig på en af byens caféer og oplev gadens teater med de gestikulerende og temperamentsfulde napolitanere. Flot togtur og byrundtur i Napoli inkluderet.

 Afslappende togtur fra Napoli til Messinastrædet
 Afslappende togtur fra Messinastrædet til Napoli med byrundtur i den farverige storby.


Dag 8: Hjemrejse fra Napoli 
Efter morgenmaden kører vi mod Napoli lufthavn. Med Gislevs charterfly til Aalborg via Odense.

 

 

 

Hotel

Vi bor 1 nat i Cosenza, 5 nætter på Sicilien og 1 nat ved Napolibugten

Hotel Royal
(1 nat)
Via delle Medaglie d'Oro
87100 Cosenza
Læs mere om Hotel Royal

Hotel beliggende i hjertet af Cosenza. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, tv, mini køleskab, værdiboks og gratis wi-fi. 
 

Hotel Sant Alphio Garden (5 nætter)
Giardini Naxos,
98030 Marina di Recanati
Læs mere om Hotel Sant Alphio Garden 

Familiedrevet hotel med en rar atmosfære beliggende i Giardini Naxos ved Recanati stranden. Hyggelige omgivelser med have og udendørs swimmingpool med solterrasse. 100 meter til hotellets private strand. Desuden bar, restaurant, og spacenter. Alle værelser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, værdiboks, satellit tv og aircondition. Ophold med halvpension i standard værelser.
Badehåndklæder kan lejes på hotellet mod betaling af € 1 per håndklæde / håndklædeskift.


Napolibugten (1 nat)
Navnet på hotellet ved Napolibugten sendes med de sidste rejseinformationer ca. 10 dage før afrejse.
 

Bemærk:
På afg. 02.09 bor vi på Hotel Baia Taormina på Sicilien

Hotel Baia Taormina (5 nætter)
Taormina Riviera, Via Nazionale Km 39
98030 Forza d'Agrò
Læs mere om hotel Baia Taormina

Hotel Baia Taormina er bygget på en bjergskråning og ligger med fantastisk panoramaudsigt mod Taormina og det blå Middelhav. Hotellet har swimmingpool og du har adgang til privat strand med liggestole, parasoller og håndklædeservice. Hotellet ligger 8 km fra Taormina by og tilbyder gratis busservice til byen. Alle værelser med havudsigt, balkon eller terrasse, bad og toilet, telefon, minibar, værdiboks, tv, aircondition og gratis wi-fi.
 

   

 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta
Euro

Klima
April- Maj 15-20 grader, Juni- Oktober 25-30 grader.

Bagage
Den samlede tilladte bagagevægt inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagage er 5 kg. Har du f.eks. 3 kg håndbagage, kan du maksimalt indchecke 17 kg bagage.

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Entréer
Det græske teater i Taormina € 10, Etna: ca. € 30 til 2500 meters højde. Til ca. 3100 meters højde i alt ca. € 64 incl. svævebane, jeep og bjergguide. Villa Romana del Casale € 10.

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til € 1. Så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Det syditalienske køkken
Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en espresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

Sicilien bugner af velsmagende råvarer og friske fisk. Særligt karakteristisk i denne region er variationerne af ris kroketter (arancini), kartoffel kroketter (cazzili) og en slags pommefritter (crispeddi di Catania) fyldt med alt lige fra ost til ansjoser. Gå heller ikke glip af de berømte kager bl.a. cannoli fyldt med ricotta ost eller de mange lækre kager i marcipan. Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her, er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste bl.a. bøffelmozzarella og ricotta. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

Shopping på Sicilien
Keramik og kunsthåndværk. Designer- og modetøj, sko og tasker kan også købes billigere end i Danmark.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter

Flyv fra Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 180.
(Bestilles sammen med rejsen). 

Fra Aalborg Lufthavn via Odense  
Fra Aalborg kl. 07.00 til Odense med ankomst kl. 07.45
Fra Odense kl. 08.30 til Napoli med ankomst kl. 11.00

Fra Napoli kl. 12.00 til Odense med ankomst kl. 14.35
Fra Odense kl. 15.20 til Aalborg med ankomst kl. 16.00

Bagage:
Den samlede tilladte bagagevægt, inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagagen er 5 kg.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering
Der er gratis parkering.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering
Der er gratis parkering.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort

Rundrejse på Sicilien og i Syditalien

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
02-09-2019Fly fra Aalborg via OdenseSicilien og SyditalienRing til os9.998,-Mere information