Italiensk for begyndere

Toscana med fokus på sprog, mad og kultur

 

Flyrejse på 12 dage til skønne Toscana med fokus på sprog, mad og kultur.

 • Udflugt til Firenze og Uffizi med lokalguide og Lucca inkluderet.
 • Udflugt til San Gimignano med frokost hos fynske Charlotte.
 • Vin til maden alle dage samt kaffe og en drink om aftenen.
 • Nyhed - Sprogparlør, madlavning og vandretur 

 

Med i prisen:

 • 12 dages flyrejse til Toscana
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 11 x morgenmad
 • 8 x middag med ¼ flaske vin og ½ l vand til maden
 • 5 x frokost hvoraf 4 med vin
 • 5 udflugter og entré til Uffici
 • Sprogintroduktion
 • Vandretur
 • Madlavning
 • 2 x 1½ times wellness
 • Markedsbesøg
 • Bus på udflugter
 • Erfaren dansk rejseleder
 • Hotelskatter
 • Flybillet og lufthavnsafgifter

 

Entréer er eksklusive med mindre andet er nævnt under udflugtsbeskrivelsen

Tillæg: Afbestillingsforsikring kr. 640. Enkeltværelse kr. 500. 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Livsglæde og kulturnydelse i Italiens smukke region
Vil du lære mere om livsnyderkulturen i Italien? Om naturen, kulturen, La Dolce Vita, det stolte Toscanske køkken og om at gøre bella figura. Om deres sprog som lyder passioneret i vores nordiske øre. På denne rejse kommer du tættere ind på det hele. Du får ikke kun de kendte steder at se, men også noget helt lokalt tæt ind på livet. Det er her vi kan vise dig det ægte Italien, og hvor du får en fantastisk oplevelse.
Den populære og charmerende kurby Montecatini Terme midt i Toscana, har helbredende kilder som stadig bruges af de italienske lægehuse. Du oplever et meget natursmukt område, fyldt med kunst, historie og naturligvis de kendte vindistrikter. Flere kendte kunstnere er blevet inspireret af de overvældende omgivelser. Store seværdigheder som Firenze, San Gimignano og Lucca er alle inden for rækkevidde, og alle udflugter er inkluderet.
Befolkningen er stolte, livsglade og elsker deres traditionsrige køkken. Wellnessfaciliteter på hotel Columbia kan benyttes. og alt imens familien Mariotti sørger for, at servicen er i top, og at du får et bekvemt ophold

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly til Milano, eventurbugten - Sestri Levante og frokost på vej til Montecatini Terme 
Vores rejseleder byder dig velkommen i lufthavnen. Mødetid kl. 06.25 og afgang med fly til Milano kl. 08.25. Derfra videre til HC Andersens eventurbugt Sestri Levante, med frokost hos Andrea. Videre til termebyen Montecatini Terme midt i mellem Firenze og Pisa i Toscanas hjerte. I denne charmerende by er der flotte parker og beplantninger i gaderne. Spændende butikker samt hyggelige caféer og restauranter.

 

 

Dag 2 : Middelalderbyen Lucca med bymursvandring
Vi lægger ud med en udflugt til den flotte middelalderby Lucca. Se domkirken med den smukke facade i grøn og hvid marmor samt søjlegange med flotte dekorationer. Byen er meget velbevaret og har en flot bymur, hvorfra der er en smuk udsigt over byen og omgivelserne. Rejselederen tager dig med på en kort vandring på muren. Der er tid til en lækker frokost i Lucca og tid på egen hånd. Udflugten er inkluderet.

 Terrasse Toscana

 

Dag 3: Det Italienske køkken og landsted i den skønne natur
I dagens program er der fokus på den italienske madkultur som har en lang historie og deres traditioner. Vi kører en tur ud på landet, hvor der i naturskønne omgivelser ligger et lille landsted, også kaldet agriturismo. Her midt imellem frugttræerne i landlige omgivelser, fortæller en dansk lokalguide mere omkring det Italienske køkken, råvarer og traditioner. Mamma som ejer stedet står også selv i køkkenet og serverer en ægte italiensk frokost med egen produceret vin til. En nydelse for alle dine sanser. Udflugten med frokost er inkluderet.

Pasta 

 

Dag 4: Sprogparlør med Pia
I dag skal vi have en introduktion til det italienske sprog. Pia er dansk men har gennem flere år boet i Italien. Hun fortæller lidt om sproget og gennemgår grundtrin. Du vil lære tal, klokken, ugedage et par sætninger som kan bruges når du er på indkøb, restaurant besøg og hotellet. Om eftermiddagen er der tid på egen hånd, og du kan allerede afprøve de nylærte fraser. Inkluderet.

 

Dag 5: Markedet og Chianti vine med frokost
Torsdag er markedsdag. Italienerne handler meget på markedet og her vil du finde alt til dagligdagen. Friske råvarer, som lækre oste, frugt i alle farver og grøntsager i lange baner. Men også et kæmpe udvalg i tøj, tasker mm.. Afprøv dit handelstalent på et ægte italiensk marked. Her midt i Toscana produceres de lækre Chiantivine, og vi tager på vinslotsbesøg på et anerkendt vinslot, som ligger smukt placeret i de toscanske landskaber. Efter en rundvisning på slottet, skal vi naturligvis smage på de lækre vine som serveres med en frokostplatte, alt imens du kan nyde udsigten over vinmarkerne. Udflugten med vinsmagning og frokost er inkluderet.

 

 

Dag 6: Tid på egen hånd - marked og cafébesøg. Montecatini Terme er en dejlig by at opholde sig i. Der er en spændende gågade, parker, caféer og nede fra byen kan du tage kabelbanen op til Montecatini Alto – den gamle bydel med udsigt over byen og hele dalen. Der er fri tid, så du også kan nå at slappe af eller udforske området på egen hånd.

 

 

Med kabelbanen til Montecatini Alto eller tag en tur ud i de skønne landskaber. Du har også mulighed for at nyde 2 x 1½ times wellness på hotellet. I forbindelse med wellness kan der lejes morgenkåbe og slippers til cirka € 6.p.p.

 

 

Dag 7: Toscanas hovedstad – Firenze
Med udgangspunkt i det gamle kvarter omkring domkirken tager Gislevs danske lokalguide dig med på en orienterende tur til fods i en af Italiens mest spændende byer, fyldt med store seværdigheder og kunstskatte. Herefter er der tid på egen hånd. Over middag står vores danske lokalguide klar ved det verdensberømte Uffizi-galleri, hvor du får en enestående chance for at opleve malerier af Botticelli, Leonardo da Vinci og Michelangelo uden at skulle stå i kø 3-4 timer.
Efter rundvisningen kan du også nyde galleriet på egen hånd, inden turen går tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen - en spændende dag fyldt med oplevelser. Udflugten og entré til Uffizi er inkluderet. Leonardo da Vinci og Michelangelo har sat deres præg på denne smukke by. Vi ser blandt andet mange arkitektoniske og kunsthistoriske perler. 

 

Dag 8: Vandretur i  Toscana
I dag skal vi tage vandresko på. Palle er dansker og har boet en årrække i Italien. Han er stedkendt og elsker natur og kultur. Palle tager os med på en vandretur i området "Il padule di Fuccheccio" ca. 20 minutters kørsel fra hotellet, i fladt terræn i et fredet naturområde. Her er det muligt, at komme helt tæt på den lokale fauna i sumpområdet hvor du ser flora og fauna inklusive mange fuglearter. Vandreturen er inkluderet.

 

Dag 9: Madlavning og frokost
Italiensk mad er ikke svær at lave. Du har har lært lidt om sproget, været på markedet og set på de lokale råvarer, og du har smagt på den italienske mad. Nu er det op til dig. Sammen med hotellets køkkenchef laver vi en let pastaret. I små grupper i hyggeligt selskab tilbereder du din egen frokost, velbekommen. Inkluderet.

 

 

Dag 10: To Perler - Vinci og Pistoia
Med rejseleder rundt i den lille charmerende middelalderby Vinci. Byen er beliggende på en lille bakketop i et smukt og naturskønt område, og er mest kendt for at være Leonardo da Vincis fødested.
Den oversete kulturperle Pistoia er den næste på vores program. Her oplever du det rigtige Toscana. En velbevaret middelalderby med smukke bygninger og historiske monumenter. Du ser Piazza del Duomo og domkirken San Zeno, samt et antal kirker som Pistoia har mange af. Efter byrundturen er der tid til frokost og tid på egen hånd. Udflugten er inkluderet.

  

 

Dag 11: San Gimignano – Smukke Toscanske landskaber - frokost
Der venter dig endnu en fantastisk oplevelse. Byen med de smukke tårne, San Gimignano, beliggende på en bakketop imellem vinmarker og olivenlunde. Tårnene kan ses fra lang afstand og er byens vartegn. Når du går gennem byporten, så er det som at træde tilbage i tiden. Tag også en lille afstikker til udkanten af byen, og nyd det fantastiske syn af områdets pragtfylde natur.  Fynske Charlotte har slået sig ned midt i Chiantiområdet sammen med hendes mand Matteo. Her spiser vi frokost i idylliske omgivelser med en flot udsigt over området. Udflugten med frokost er inkluderet.

San Gimignano

Fynske Charlotte og hendes italienske mand Matteo serverer lækre, lokale specialiteter på deres restaurant, imens du nyder udsigten over landskabet. Det er en meget populær udflugt.

 Toscana Frokost Italien

 

Dag 12: Hjemrejse
Det er vores sidste dag. Du kan se tilbage på en spændende, lærerig og alligevel afslappende ferie med gode oplevelser i bagagen. Vi tjekker ud fra hotellet i løbet af formiddagen og kan stadig nå de sidste indkøb inden turen går hjem. Med fly fra Milano til København. Ankomst København kl. 22.05

Hotel

Hotel Columbia
Corso Roma 19
51016 Montecatini Terme (PT)
www.hotelcolumbia.it

Hyggeligt familieejet hotel med god service og et godt toscansk køkken. Hotellet er centralt beliggende og har elevator, restaurant, bar, wellness-center. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, værdiboks, tv, wi-fi, minibar, telefon, klimaanlæg. Værelserne kan være uensartede i størrelse. Pool kan gratis benyttes på Hotel Manzoni.

Hotel Columbia Hotel Columbia wellness

Værd at vide

Valuta
€ 1 = ca. kr. 7,50.Indkøb

I forbindelse med wellness kan der lejes morgenkåbe og slippers til € 6 p.p.
Tøj, sko, kunsthåndværk, vin og andre kulinariske specialiteter.
Entré er ikke inkluderet med mindre andet er nævnt. Entré til de fleste museer: € 5-15.

Betalingskort
På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på cafeerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til €4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarlig. Køb evt. kildevand.

Porto
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til 1 euro. Så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som består af forskellige slags brød, pålæg, juice osv

Restauranter
Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – stenovn, hvor der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: ”Første” retter, hvor man finde pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og oksekød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles separat – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
Formaggio: Ost.
Dolce: Dessert
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra København 

Fra Københavns Lufthavn   
Fra København kl. 08.25

Mødetid kl. 06.25

Bagage:
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.


 

Kort

Kort Toscana de 3 årstider