Apulien og Adriaterhavet

Med fly ud og bus hjem til en perlerække af flotte oplevelser

Apulien og Adriaterhavet

9 dages rejse med fly og bus. Kun én afgang med afrejse den 21.10.
SÆRTILBUD kun kr. 5.998 inkl. 6 middage, flotte oplevelser og stort udflugtsprogram

Sensommerrejse til 2 af årets mest populære nyheder - Apulien og Adriaterhavsperlen Cattolica. I dette vidunderlige og autentiske hjørne af Italien venter der en skattekiste af store ferieoplevelser. Udrejse med fly og hjemrejse med bus giver mulighed for at købe vin og olivenolie med hjem. Du får tid til at nyde landskaberne undervejs og opleve fællesskabet.

  • Afgang fra Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly - Bemærk gratis parkering
  • Seværdigheder fra UNESCOs Verdensarvsliste som Trullibyen Alberobello og Urbino - hertugens by 
  • Besøg i den unikke huleby Matera - europæisk kulturhovedstad 2019
  • Også besøg i Apuliens store seværdigheder Bari, Polignano a Mare og borgen Castel del Monte      
  • Traditionel italiensk middag på Masseria - klassisk apulisk landejendom
  • Inkluderet besøg og smagninger på vingård, olivenplantage og i pastaby Campofilone 
  • Det ægte Italien - en skattekiste fyldt med kultur- og naturoplevelser
  • Det hele opleves med vidende dansk rejseleder og lokalguider

 

Med i prisen: 

• Flybillet
• Flyskatter og afgifter
• Transfer fra/til lufthavnen
• Ophold i dobbeltværelse
• 8 x morgenmad
• 6 x middag, heraf den ene på Masseria (middag dag 4 og 5 for egen regning)
• ALLE udflugter
• Vinsmagning og olivenoliesmagning 
• Besøg på pastafabrik 
• Rejseleder
 
Entrèer er eksklusive med mindre andet er nævnt

Tillæg: Enkeltværelse 1.098. Forplejning på flyet på udrejsen kr. 90 - bestilles sammen med rejsen. Afbestillingsforsikring kr. 650.

Se film om ApulienSe film om Alberobello.
Se film om Matera.

Status:
Ring til os

Om rejsen

I støvlelandets hæl Apulien holder Italienerne selv ferie, og man forstår hvorfor. Her bliver du mødt af charmerende kystbyer og dejlige strande. Store seværdigheder optaget på UNSECOs Verdensarvsliste som Trullibyen Alberobello med den særprægede byggestil, den ottekantede borg Castel del Monte og Matera med de berømte huleboliger. Regionen er samtidig Italiens spisekammer. Her bugner markerne bl.a. af lækre tomater, solmodne meloner, vinstokke og de skulpturelle oliventræer. De velsmagende vine fra området har allerede ramt danskernes smag og nu venter oplevelserne på at gøre det samme.

Vi bor 5 nætter ved havet tæt på Bisceglie og ikke langt fra Apuliens mange seværdigheder. Fra Apulien sætter vi kursen nordpå langs Adriaterhavet til regionen Emilia Romagna og den charmerende kystby Cattolica, hvor vi bor 2 nætter. Her venter oplevelser i Urbino med det smukke og intakte hertugpalads. Hjemrejsen til Danmark er med bus, hvilket giver plads til f.eks. vinindkøb eller kvalitetspasta fra pastabyen Campofilone. Glæd dig til en ægte, italiensk ferieoplevelse.
 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse med Gislevs fly til Syditalien
Afgang fra Aalborg via Odense til Napoli. Fra lufthavnen kører vi med passende pauser mod Apulien og kystbyen Bisceglie.


Dag 2: Provinshovedstaden Bari og Apuliens grønne guld
Byrundtur i provinshovedstaden Baris gamle bydel med de snoede gader og smalle passager. Vi besøger bl.a. Basilica di San Nicola opkaldt efter Sankt Nicolaus, den egentlige julemand. Apulien er Italiens største producent af oliven og olivenolie. Her kalder man oliven for det grønne guld. Besøg på en olivenplantage med smagsprøve på gårdens egen jomfruolivenolie. Inkluderet.
Om aftenen nyder vi en middag på en ægte Masseria, som er en af Apuliens gamle landejendomme.

Oplev Bari i Italien elaoladoy
Tid på egen hånd i provinshovedstaden Baris hyggelige gader. I Apulien kaldes oliven - det grønne guld.


Dag 3: Trullibyen Alberobello og Polignano a Mare
Alberobello er en charmerende by på UNESCOs Verdensarvsliste og helt unik med de mange kegleformede hvidpudsede trullihuse. Vi spadserer gennem de bilfri smalle gader, hører historien om denne finurlige byggestil og ser Trullokirken Sant´Antonio. Herefter kører vi til den maleriske kystby Polignano a Mare beliggende på en klippeafsats. På promenaden står en statue af Polignano berømte bysbarnet Domenico Modugno, kendt for sangen Volare eller på dansk, Vi har det, åh åh, så dejligtHeldagsudflugt Inkluderet.

 Polignano i Italien
Trullibyen Alberobello blev optaget på UNESCOs Verdensarvssliste i 1976. Visse huse bruges stadig den dag i dag som boliger. 
 

Dag 4: Matera europæisk kulturhovedstad 2019
Vi sætter kursen mod Matera, opført på UNESCOs Verdensarvsliste og kulturhovedstad i 2019. Byen har dannet kulisse til flere internationale film bl.a. Mel Gibsons store Kristusfilm The Passion of the Christ. Vi besøger bl.a. den historiske bydel Sassi, med huleboliger hugget ind i klipperne. Materas huler havde været beboet i århundreder indtil den italienske regering i starten af 50´erne begyndte at tvangsforflytte de fattige indbyggerne grundet ringe sanitære forhold. I dag er byen en af de helt store attraktioner i området og flere af hulerne er blevet renoveret og omdannet til moderne boliger, restauranter og hoteller. Heldagsudflugt inkluderet.

 

Dag 5: Skønne vine, Castel del Monte og Trani, Apuliens perle
Apulien er en af Italiens største vinregioner. Det solrige klima resulterer i en kraftig, mørk og fyldig vin. Vi besøger en af de lokale vingårde, ser de frodige vinmarker og smager på 4 af gårdens vine. Herfra fortsætter vi til Apuliens krone, den ottekantede borg Castel Del Monte. Bygningsværket, hvor tallet 8 går igen er omgærdet af mystik og spændende historier. Borgen er ikke blot at finde på UNESCOs Verdensarvsliste, men kan også ses afbilledet på den italienske 1 cents mønt. Dagens sidste besøg er byen Trani, kendt for sin maleriske havn og den historiske katedral. Byens strategiske placering spillede en vigtig rolle under korstogene. Heldagsudflugt med vinsmagning inkluderet.

Castel del Monte i Apulien

 

Dag 6: Langs Adriaterhavskysten - Pastabyen Campofilone
Vi forlader Apulien og kører nordpå langs kysten til Cattolica. Undervejs besøger vi middelalderbyen Campofilone, hvor ægpastaen stammer fra og hvor de århundrede gamle opskrifter er gået i arv fra generation til generation. Vi hører om, hvordan man fremstiller kvalitetspasta på en af byens mange pastafabrikker. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til Cattolica og Hotel Kursaal, som ligger direkte ud til den kilometerlange sandstrand og indbydende promenade samt med butikker og caféer lige uden for døren.
 

Dag 7: Urbino - Hertugens smukke by
Igennem det smukke landskab til Urbino. En overset arkitektonisk perle i Italien. Oppe fra byen er der udsigt over landskabet. Byen stammer fra Romertiden og har et smukt og intakt hertugpalads. En perle af en by med mange flotte bygninger, som er på UNESCOs liste over verdenskulturarv. Der vil også være tid på egen hånd, til at udforske byen eller nyde en frokost (for egen regning).  Udflugt inkluderet.

 Urbino


Dag 8: Smuk hjemrejse gennem alperne og Østrig
Vi tager afsked med Italien og kører nordpå gennem Norditalien og Østrig til middag og overnatning i Sydtyskland.


Dag 9: Hjemkomst til Danmark
Fra Sydtyskland går turen videre nordpå med ankomst til den danske grænse først på aftenen.

Hotel

Vi bor 5 nætter i Bisceglie, 2 nætter i Cattolica og 1 nat i Sydtyskland

Hotel Salsello
Via Vito Siciliani, 41/42
76011 Bisceglie (BT) Puglia  
Læs mere på hotellets hjemmeside

Enkelt men pænt hotel beliggende ved standpromenaden ca. 1,5 km fra centrum af Bisceglie, hvor du finder en charmerende havn og et velbevaret historisk centrum.
Enkelt indrettede værelser med balkon, tv, telefon, minibar, aircondition og gratis wi-fi. Hotellet har elevator, bar og restaurant, der ligger vægt på at servere velsmagende egnsretter.

Hotel Salsello
 

Hotel Kursaal
Piazzale Primo Maggio, 2
47841 Cattolica (RN)
Læs mere på hotellets hjemmeside

Pænt 4-stjernet hotel med lille pool, terrasse og restaurant. Direkte ud til stranden og unik beliggenhed ved Piazza Primo Maggio midt i den hyggelige by. Alle værelser med aircondition, tv, telefon, minibar, værdiboks og gratis wi-fi. 

Sydtyskland: 1 nat
3-stjernet hotel inkl. halvpension 

Hotelliste sendes ca. 10 dage før afrejse
 

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt. Rejsen er ikke egnet for gangbesværede.

Valuta
Euro

Klima
Oktober ca. 20 grader.

Bagage
Den samlede tilladte bagagevægt inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagage er 5 kg. Har du f.eks. 3 kg håndbagage, kan du maksimalt indchecke 17 kg bagage.

Bus
Der anvendes italiensk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.
På hjemrejsen fra Cattolica til Danmark køres i 4-stjernet dansk bus. 

Entréer
Ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt. 

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Caféer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til € 1. Så er postkortet i Danmark hurtigst muligt.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater,
kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl eller et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

Fra Aalborg Lufthavn via Odense  
Fra Aalborg kl. 07.00 til Odense med ankomst kl. 07.45
Fra Odense kl. 08.30 til Napoli med ankomst kl. 11.00

Bagage:
Den samlede tilladte bagagevægt, inklusiv håndbagage, er 20 kg. Maksimalvægt for håndbagagen er 5 kg.

Mulighed for tilkøb af forplejning på udrejsen kr. 90.
(Bestilles sammen med rejsen).

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering
Der er gratis parkering.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremgår af information, der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Parkering
Der er gratis parkering.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Hjemrejse
Hjemkomst med bus til Odense Lufthavn cirka kl. 21.15 og til Aalborg Lufthavn cirka kl. 22.45. 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
21-10-2019Fly fra Aalborg via OdenseApulien og Adriaterhavet med fly Aalborg/Odense og hjemrejse med busRing til os5.998,-Mere information