Det bedste af Island

Oplev Island med vores islandske, dansktalende guide

Island, vandfald - Gislev Rejser
 

Flot rejse til Island med gletsjere, vandfald, gejsere og vulkaner. Oplev Island i selskab med vores dansktalende islandske rejseleder. Sejl blandt isbjergene, svøm i de varme kilder og oplev en natur så ulig den du lever i til hverdag. Lad dig bjergtage af den gæstfrie islandske befolkning, et folk som i dén grad forstår at leve i pagt med naturen.

 • Gislevs lokale rejseleder er din garant for fantastiske oplevelser
 • Inklusiv sejltur blandt isbjerge i syd og en flot hvalsafari i nord
 • Ferien på Island indeholder 3 nætter i Reykjavik og 2 i Akureyri-området
 • Hele 7 nætter i Island sikrer et oplevelsesrigt ophold


Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 7 x middag
 • Sejlads med isbjerge dag 3
 • Entré til Petra's Stenmuseum dag 3
 • Badning inkl. håndklæder i Myvatn dag 4
 • Hvalsafari med frokost dag 5
 • Entré til Glaumbær museum dag 6
 • Dansktalende islandsk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden
 • Udflugter jævnfør program

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.700. Afbestillingsforsikring kr. 1.450. Besøg i Den Blå Lagune inkl. transport, entré m/håndklæde og 3 retters middag (på ankomstdagen) kr. 1.035 - bestilles med rejsen og gennemføres ved min. 10 personer.
NB: Tresengsværelser er ikke muligt på alle hoteller, forespørg ved bestilling af rejsen.

Status:
Ring til os

Om rejsen

hvalsafari på Island Vatnajökull
Tag med Gislev til dette vilde og forunderlige land

Island ligger midt ude i Atlanterhavet med Grønland og Færøerne som nærmeste naboer. Vi byder velkommen til et kontrastfyldt land, som på én gang er utæmmet og råt, og samtidig rummer ufattelig smukke naturoplevelser. Du bliver introduceret til Islands spændende historie og til de flotte naturfænomener som gejsere, kogende mudder, gletsjere, isbjerge, varme kilder og vulkaner. Det kan være svært at forestille sig, at et så forholdsvist lille område kan byde på så mange ekstraordinære, naturskabte seværdigheder. Oplev alt dette i selskab med vores lokale, dansktalende rejseleder, som følger dig på denne fantastiske rejse gennem et af de mest storslåede naturområder i Europa.

Island - Det lille samfund med den store natur
Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Med blot tre timers flyvning når du de gæstfrie islændinge, og oplevelser som ligger langt udover en almindelig ferierejses formåen. Du får på denne rejse nogle af naturens mest spektakulære underværker helt tæt på livet, og dét gør indtryk.

I middelalderen var det den almindelige opfattelse, at øen var tærsklen til underverdenen. Jules Verne valgte netop en af Islands vulkaner, som adgangsvejen dertil i sin Rejsen til Jordens Centrum. Ordet gejser stammer herfra, opkaldt efter Geysir, den største af Islands mange hede springkilder. Der er også lavasletter, boblende mudderpøle og dampkilder, men kigger du i en anden retning, vil du se masser af is, bl.a. den dramatiske gletsjersø ved Jökulsarlon, berømt for sine isbjerge, der brækker af fra gletsjerranden og danner en stadig omskiftelig labyrint for de travle turbåde. I en helt anden retning igen vil du se gamle gårde og usædvanligt grønne græsmarker, for det meste langs kysten.
Den tosporede Ringrute (eller Rute1 - den eneste ringrute, der er) fører de 1400 km rundt om det meste af øen og byder på alt fra udsigt over havet og den træløse ødemark til landskaber med is og ild inde i landet. Som deltager på en Islandsrejse kan du føle det som om, du netop er vendt hjem fra månen, når du igen ankommer til Reykjavik, verdens nordligste hovedstad.

Landet af is, ild og vand
Selvom klimaet er forbavsende mildt, oplever man både gletsjere og isbjerge. De tikkende vulkaner i undergrunden har vi alle sammen hørt om og været berørt af. Ikke mindst i 2010 da Eyjafjallajökull gik i udbrud og lammede størstedelen af flytrafikken i Europa. På rejsen går vi fra den ene yderlighed til den anden. Vi sejler mellem isbjerge den ene dag og bader i de varme kilder den næste. Den islandske natur er fascinerende, barsk og forunderlig, og vi kommer rundt til det hele. Vores indfødte, dansktalende rejseledere har gennem mere end 20 år givet vores gæster nogle unikke ferieoplevelser i det smukke land. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Íslands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011). Hovedstaden er også det sydvestlige Islands største yngleplads for vandfugle. Dammen Tjörnin er delvis opvarmet (og på det sted isfrit om vinteren) og her opholder fuglene sig året rundt.

Landets historie begyndte med den nordiske bosættelse omkring år 870, hvor de første vikinger / norske høvdinge indtog landet. Førhen var Island stort set ubeboet med undtagelse af nogle irske eneboere kaldet ”papar”. Ca. i år 930 blev en fælles forsamling, Altinget, for hele landet grundlagt. Dermed udviklede islændingene et retssystem, som omfattede hele landet. Altinget mødtes 2 uger hver sommer på Tingsletterne, Þingvellir. De 36 (senere op til 39) høvdinge var de mest magtfulde personer i landet. Fristatstiderne varede op til år 1262, men i løbet af de sidste årtier tog nogle få familier magten, hvilket medførte store kampe. Derfor indgik islændingene en traktat med den norske kong Håkon den 4., som blev godkendt på Altinget i 1262. Da Norge indgik union med Danmark i 1380, blev Island en del af det danske monarki. Fra 1850 til 1904 kæmpede islændingene for deres selvstændighed. I 1904 fik de en hjemmestyreordning og i 1918 blev Island en fri og suveræn stat, men i personalunion med Danmark, hvilket betød at visse anliggender stadig blev varetaget af de danske myndigheder. Republikken Island blev formelt oprettet 17. juni 1944. Med Gislev rundt i Island opleves de fleste af landets mange, spændende seværdigheder. Et islandsk ord der er værd at bide mærke i er: Jökull. Det ses som endelse på mange ord og betyder: Gletsjer (eller isbræ/jøkel).

Harpa Dinner Cruise, Island Mývatn Island

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly direkte til Keflavik
I afrejselufthavnen mødes du af en Gislev repræsentant, som hjælper dig gennem tjek in. Du går herefter selv til gaten. Spørg vores repræsentant, hvis du føler dig usikker på noget. I Island mødes du af vores islandske, dansktalende rejseleder, ved ankomst til Keflavik lufthavn. På vej til Reykjavik kører vi forbi Den Blå Lagune, såfremt mere end 10 gæster har bestilt denne tilkøbsmulighed. For dem som ikke har bestilt Den Blå Lagune køres der videre til tjek ind og middag på hotellet i Reykjavik.

Den Blå Lagune
Det er muligt at blive sat af ved Den Blå Lagune og få en ekstra oplevelse her, i det berømte mineralrige vand.

Gæster som har bestilt dette besøg sættes af ved Lagunen på vej til hotellet, og bagagen fortsætter med bussen og resten af gruppen til hotellet. Chaufføren overlader bagagen til hotellet for opbevaring. Du får udleveret et håndklæde og kan bade i 1 time (husk at lægge dit badetøj i håndbagagen når du pakker), herefter serveres en 3 retters menu i Den Blå Lagunes restaurant. Ca. 3 timer efter ankomst er der bestilt en bustransfer tilbage til hotellet, rejselederen orienterer nærmere omkring mødested, når du og de andre badende gæster sættes af. Ved ankomst til hotellet tjekkes ind og bagagen udleveres. Pris kr. 1.035 pr.person inkl. entré, håndklæde, 3 retters middag og transport (drikkevarer er for egen regning). Udflugten gennemføres ved minimum 10 personer og bestilles sammen med rejsen.

Hekla Island Den Blå Lagune på Island
                                    Vulkanen Hekla                                                                              Den Blå Lagune

Dag 2: Sydkysten med Skógar vandfald, Vik og Kirkjubæjarklaustur
Vulkanen Hekla ligger 110 km øst for Reykjavik i det fredede område Landmannalaugar. På vejen fra Reykjavik mod Kirkjubæjarklaustur har vi mulighed for at se den imponerende 1.491 m høje vulkan, på afstand, men stadig et betagende syn. Vi kommer forbi Skógar vandfald, som i tidernes morgen lå i vandkanten. Havet har gennem tiderne trukket sig længere og længere ud, og i dag ligger vandfaldet ca. 5 km fra kysten. Herfra via Vik til overnatning i Kirkjubæjarklaustur. Middag og overnatning på hotellet.

Dag 3: Skaftafell nationalpark, Vatnajökull, sejlads med isbjerge på Jökulsárlón, Höfn og Petras stenmuseum i Stödvarfjördur
Fra Kirkjubæjarklaustur langs Skaftafell nationalpark, ét af Islands mest skattede naturfænomener, langs foden af Vatnajökull. Vatnajökull er, med sine ca. 8.100 km², Islands (og Europas) største gletsjer, nogle steder helt op til 1.000 meter tyk. Vi bevæger os langs kysten til Jökulsárlón, også kaldet isbjergssøen, som er en smeltevandssø fra Vatnajökull. Med jævne mellemrum kælves isbjerge ned i søen, hvorfra de sejler videre ad den meget korte elv mod havet. Isbjergene kan opleves i flere forskellige farver, blændende hvid over smuk isblå til sort. Vi sejler ud mellem isbjergene – en smuk og unik oplevelse. Forbi fiskelejet Höfn langs kysten fortsætter turen videre til Stödvarfjördur, hvor vi besøger Petras stenmuseum, en stor, privat stensamling. Middag og overnatning i Egilsstadir-/Austfirdir-området.

Skaftafell nationalpark på Island Isbjerge sejlads Island
                           Skaftefell Nationalpark                                                                                 Sejlads blandt isbjerge

Dag 4: Mödrudalur, Dettifoss, Myvatn og Gudernes vandfald, Godafoss
Vi kører frem mod Mödrudalur, Islands højest beliggende gård (470 m). Stenvarder, som markerede ruten i gamle dage, ses med jævne mellemrum. Området er øde og berygtet for hurtigt opstående sandstorme, men der er ingen grund til bekymring. Det er blot endnu et af Islands mange vejr- og naturfænomener, som vi danskere slet ikke har fantasi til at forestille os at skulle leve med. Vi kører til nationalparken Jökulságljúfur med Europas største vandfald, Dettifoss, hvor op til 1500 tons vand passerer i sekundet.

Godafoss på Island
                                                                               Godafoss "Gudernes vandfald"

Herfra til endnu en berømt seværdighed, søen Myvatn, som ligger i naturreservatet af samme navn. Et af Islands naturmæssige højdepunkter. ”Myggesøen” ligger 278 m over havet i et aktivt vulkanområde. Den 37 km² store sø har ca. 50 småøer og holme og mange specielle lavaformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg, som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet ved hånden, for her vil det være muligt at bade i de varme kilder. Håndklæder sørger Gislev for.

Herfra kører vi til endnu et af de berømte vandfald kaldet ”Gudernes vandfald”, Godafoss – Islands smukkeste og mest imponerende. Efter en meget oplevelsesrig dag ankommer vi til Akureyri, Nordislands største by. Vi spiser middag på hotellet. Overnatning i Akureyri (2 nætter).

Myvatn Island Myvatn Hotsprings Island
                               Udsigt til Myvatn                                                                                          Badning i Myvatn

Dag 5: Hvalsafari med frokost og besøg på bryggeriet Bruggsmidjan
Vi skal ud og spejde efter hvaler. Vi kører til Hauganes, lidt nord for Akureyri, hvor skibet venter os til sejladsen. Om bord er der også fiskestænger, for dem som måtte ønske at prøve kræfter med det. Det er spændende på sådan en hvalsafari, og det er mere reglen end undtagelsen, at en hval indfanges af et kamera om bord til evigt minde.
Efter hvalsafarien besøges mikrobryggeriet Bruggsmidjan, med smagning af den lokale øl, og afslutningsvis spiser vi frokost på Ektafiskur fiskefabrik. Om aftenen middag på restaurant i Akureyri.

Hvalsafari på Island Hvalsafari på Island med Gislev Rejser
                                                                                                 Hvalsafari

Dag 6: Skagafjördur med Glaumbær folkemuseum, Borgarfjördur og sightseeing i Reykjavik
Vi forlader Akureyri og så går det atter ud i det smukke, barske, islandske landskab. Vi kører ad den lange, smalle, dybe dal Öxnadalur, omgivet af høje fjelde. Vi tager en lille afstikker og besøger Glaumbær-museet, bestående af nogle mindre, sammenbyggede tørvehuse. Det er typiske islandske huse, som man byggede dem helt op til omkring år 1900 pga. manglen på træ. Videre over land mod kysten til fjorden Borgarfjördur. Et område der kendetegnes ved frugtbare landbrugsarealer og grønne græsgange. Endelig når vi til Reykjavik og du får en byrundtur. Vi tjekker ind på hotellet, hvor vi skal bo og spise middag de sidste 2 nætter.

Island, Glaumbær - Gislev Rejser Reykjavik kirke på Island
                                   Glaumbær-museet                                                                              Reykjavik kirke

Dag 7: "Den gyldne cirkel" - tre af Islands mest kendte og storslåede seværdigheder
Flot udflugt til nationalparken Þingvellir (Tingvallasletten), Geysir og det gyldne vandfald, Gullfoss. Et must for besøgende i Island. Det var på Thingvallasletten, at sagatidens historiske møder fandt sted. Fornem storheden og historiens vingesus inden vi drager videre mod Geysir, som har lagt navn til det vi alle kender som en ”gejser”, altså en varm springkilde. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 m op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Slutteligt kan du nyde det smukke vandfald Gullfoss, ”det gyldne vandfald”, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 m, fordelt på et øvre fald på 12 meter og et nedre på 20 m. Tilbage i Reykjavik hen på eftermiddagen (ca. ved 16-tiden).

Tingvallasletten på Island Strokkur på Island
                                  Thingvallasletten                                                                                      Strokkur

Dag 8: Hjemrejse
Afrejse fra hotellet og med bussen til Keflavik Lufthavn, hvor rejselederen siger farvel for denne gang. Med direkte fly til København eller Billund.

Hotel

Hoteller af god, men varierende, standard med bad og toilet på værelserne. God forplejning og alle steder rent og pænt helt i tråd med islandske forhold. Der tilsendes hotelliste ca. 10-14 dage før afrejse.

Mýrdalsjökull på Island
 

Værd at vide

Apotek
Apotek hedder Apótek og er åbne i almindelig forretningstid.
Der er lægecenter eller et hospital i alle større byer og provinsbyer i Island. Nødnummer er 112.

Bagage
Der må medbringes 23 kg i bagage. Se info om håndbagage som fremsendes ca. 10-14 dage før afrejse.

Bus- og vejforhold
Vejforholdene er af forskellig karakter. Nogle er asfalterede, andre med en hård overflade. Køretøjerne er indrettet til at begå sig under disse forhold og er derfor bygget meget solide. Dette gør at komforten ikke er som i de moderne danske busser. De er dog behagelige og med gode sæder. Chaufførerne er meget erfarne og pålidelige. Du oplever meget og tempoet er absolut overkommeligt for de fleste gæster og med jævnlige pauser.

Drikkepenge
Betjening er inkluderet i priserne i Island.

Elektricitet
Der er 220v, 50Hz, vekselstrøm i Island.

Flyveturen
Flyvetiden er ca. 3 timer fra Billund og København. Der vil være mulighed for at købe forplejning om bord på Icelandair.

Forplejning
Rejsen er baseret på halvpension. Frokost vil kunne købes undervejs. Prisen er ca. DKK 150-225. Det tilrådes at du har lidt drikkevarer, frugt o.a. med i bussen. Der holdes jævnlige pauser.

Indkøb
Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
Brændevin: Med smag af fra den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning (!) og sko over mere "normale" artikler som punge, bælter, tasker o.l.

Klima
Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.Gennemsnitstemperaturen i juni og juli ligger omkring 11 til 14°C. Vi anbefaler vind- og vandtæt tøj, let uldtøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mange opvarmede swimmingpools.

Lufthavn
Keflavik lufthavn blev i 2016 kåret til Europas bedste lufthavn (blandt lufthavne med færre end 5 millioner passagerer). De fik prisen af ACI baseret på flere faktorer, heriblandt forøget personale på alle områder fra security til passagerservice, et nyt bagagehåndteringssystem og en udvidelse af terminalen på 10.000 m2. Bedre mad på hurtigere tid og tax-free shopping, hvor de annoncerer at det meste sælges 19,38% billigere end i normale butikker. (Kilde: Iceland Review 96,16)

Naturpas
Der foregår stadig en del snak frem og tilbage mellem landejere og højere instanser, idet landejerne ønsker at turisterne skal betale for at se de flotte naturskabte attraktioner. Et såkaldt "naturpas" er på tale, men indtil videre er det blevet ved snakken. Bliver det en kendsgerning sørger Gislev for at erhverve naturpasset, men da vi ikke har kunnet tage højde for udgiften i rejsens pris, vil der derfor blive tale om en mer-omkostning. Hvor meget et sådant 8-dages naturpas vil løbe op i kan vi kun gisne om, men vi formoder at det alt vil dreje sig om et mindre beløb.

Rejseforsikringer
Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring fra Europæiske, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62 29 12 10 for priser og nærmere oplysninger.

Religion
Den etablerede religion i Island er lutheranisme.

Svømmehal i Reykjavik
Adresse: Laugardalur og Háaleiti, Reykjavík, Island
Telefon: +354 411 5100
Læs mere her.
Priser (husk at det er islandske kroner, ikke danske) og andre praktiske informationer, læs her.

Telefon
Der kan foretages direkte opkald. Til Island drejes +354.

Tidsforskel
Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

Valuta
Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs.

Visitorcenter
Den 14. april 2011 åbnede et nyt visitorcenter, som på dokumentarisk vis i form af billeder og film viser vulkanudbruddet fra Eyjafjallajökull i 2010. På Gislevs rejse vil der også være mulighed for at besøge dette center. Entré per person ca. € 4.

Vulkaner
Som du måske erfarede gennem pressen, så fik islændingene den 28. august 2016 en påmindelse om, at de lever i et land med fare for vulkanudbrud. 2 jordskælv (4,6 og 4,5 på richterskalaen) fik bekymringen til at blusse op, da Katla udsendte en række rystelser. Heldigvis gik det i sig selv igen, Katla faldt til ro og alle kunne ånde lettet op.
Har du købt en rejse til Island, og sker der noget a la denne episode med Katla, så vil du blive informeret, hvis det er noget som kommer til at have indflydelse på din rejse. Vi er altid i tæt kontakt med vores samarbejdspartnere i Island, og sender naturligvis ikke gæster til landet, såfremt der er fare på færde.

 

Kort

Kort Island

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.


Mødetid i Billund: Kl. 12.40

Afgang 2/7 og 23/7 fra Billund:
Med Icelandair fra Billund Lufthavn kl. 14.40 med ankomst i Keflavik kl. 15.30.
Hjemrejse fra Keflavik kl. 08.00 med ankomst i Billund kl. 12.45 (lokale tider).

Forplejning kan købes om bord.

Mødetid i København: Kl. 12.00

Afgang 9/7 fra København:
Med Icelandair fra Københavns Lufthavn kl. 14.00 med ankomst i Keflavik kl. 15.10.
Hjemrejse fra Keflavik kl. 13.15 med ankomst i København kl. 18.15 (lokale tider).

Se mere om Keflavik lufthavn under "Værd at vide".

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.