Indiens Mægtige Kongebyer

Magisk eventyr gennem storslåede Rajasthan

Indiens Mægtige Kongebyer - en rundrejse i storslåede Rajasthan


Spændende nyhed til en meget favorabel pris og med rigtig meget inkluderet. Farverig og kaotisk, mystisk og eksotisk - velkommen til Rajasthan.

Drag med ud når vi udforsker Indiens vestlige og festlige eventyrbyer og rejser via smukke paladser, forter og ørkenlandskaber. I maharajaernes fodspor, fascineres vi af historier og sagn fra en svunden
tid, og mærker storhedstidernes sus i os, når vi oplever deres kunst, kulturskatte og arv.Oplev synet af Taj Mahal klædt i solopgangens blide skær. Mærk varmen og den tørre luft i Thar-ørkenen.
Fordyb dig i den romantiske blå by Jodhpur. Vi besøger traditionelle byer, møder de lokale på markeder og basarer og smager lækre regionale retter.

Med i prisen:

  • Ophold i dobbeltværelse
  • 12 x morgenmad
  • 11 x frokost
  • 11 x middag
  • Alle udflugter og entréer
  • Flybillet Udaipur – Delhi
  • Visum til Indien
  • Drikkepenge til chauffør, lokalguider, stuepiger og bellboys
  • Lokalguide
  • Rejseleder

Tillæg: Enkeltværelse kr. 3.500. Afbestillingsforsikring kr. 920.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Indien er en oplevelse for alle sanser.

Duften af fremmede krydderier byder os velkommen til den tidligere britiske koloni. Smukke kvinder i farvestrålende saronger haster forbi de arkitektoniske vidundere, som vi betragter, mens vi bliver rørt af den spændende historie. På rejsen venter mange interessante oplevelser og en mangfoldighed af forskellige kulturer og religioner. Befolkningen er hjertelig og imødekommende, og de er stolte af deres lands imponerende bygningsværker. Glæd dig til at opleve de flotteste seværdigheder på denne spændende rundrejse med dansk rejseleder.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse fra København.
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns Lufthavn. Direkte fly til Delhi. NB - inkl. forplejning på flyet, middag samt morgenmad.

Dag 2: Ankomst til Delhi og byrundtur.
Efter en behagelig direkte rejse til Delhi, kan vi påbegynde vores Indiske eventyr i en af verdens unikke hovedstæder. Vi begynder vores sightseeing i den historiske gamle del af Delhi, med et besøg ved Jamia Masjid, Indiens største moske, der dominerer Old Delhi med sine minareter og kupler. Senere tager vi rickshaws gennem de labyrintiske gader nær Chandni Chowk og tager forbi Gandhi-mindesmærket. Efter en skøn indisk frokost, kører vi forbi New Delhi, hvor Lutyens, Baker og andre britiske arkitekter i sin tid skabte en storby med unikke designs. Baker's sekretariat bygninger på Raisina bakken er klassiske bygninger ved første øjekast, men tættere opmærksomhed afslører Mughal motiver. Senere besøger vi Bangla Sahib, et af de mest fremtrædende Sikh huse til tilbedelse i Delhi. Indien er kendt for sin tilknytning til den ottende Sikh Guru,
Guru Har Krishan. Om aftenen køres vi til vores centrale hotel og indkvarteres for natten. Middagen nydes på hotellet. Indiens 2. største by, Delhi, har ca. 16 millioner indbyggere og en historie, der rækker tilbage til 300 f.kr. Delhi er delt i den gamle bydel -  Old Delhi -  og den nye bydel -  New Delhi. Kontrasterne er store – Byen er en forunderlige blanding af nyt og gammelt, storby og landsby, metro og cykeltaxier, fattig og rig, grå og farverig. Her i det hektiske gadeliv møder vi både aber, elefanter og hellige køer. Måltider inkluderet denne dag: Frokost og middag.

Dag 3: Det røde fort i Agra & lokale markeder.
En oplevelse uden lige, når vi besøger de smalle fyldte gader der brister med farverige markeder. Der venter os en imponerende dag i Agra kendt verden over for imponerende arkitektur fra en svunden tid. Mest kendt er Taj Mahal og Agra Fort, der begge er optaget på UNESCOs Verdensarvsliste. Det røde Agra Fort er et kæmpemæssigt bygningsværk i røde sandsten og hvid marmor. Fortet blev påbegyndt i 1565 af stormogulen Akbar den store og siden udvidet flere gange. Det var her Stormogulen Shah Jahan sad fængslet til hans død. Han kunne fra sit fangenskab se over på Taj Mahal, hvor hans elskede Mumtaz Mahal lå begravet. Shah Jahan ligger selv begravet ved siden af Mumtaz i Taj Mahal. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 4: Solopgang ved Taj Mahal, og rundvisning.
Taj Mahal er Indiens mest berømte turistattraktion. Bygningen er et mausoleum bygget af stormogulen Shah Jahan til ære for sin elskede hustru Mumtaz Mahal, som døde i barselssengen. Det blev opført på 22 år af 20.000 arbejdere. Taj Mahal er opført i hvid marmor med indlagte halvædelstene. Videre rejse mod Jaipur med stop i spøgelsesbyen Fatehpur Sikri. Jaipur, der er hovedstaden i delstaten Rajasthan, blev grundlagt i 1728. Byen kaldes også Den Lyserøde By, fordi den blev malet i den traditionelle velkomstfarve i anledning af prinsen af Wales (den senere Kong Edward VII) besøg i 1876. Byen er speciel, ikke bare på grund af den flotte arkitektur, men også fordi den er nøje planlagt. Det tog ca. 4 år at konstruere byen, og den bliver anset som den første planlagte by i Indien. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 5: Byrundtur i Jaipur, Amber Fort.
I dag skal vi opleve de største seværdigheder i Den Lyserøde By. Vi starter ved Amber Fort, der er kendt for sin unikke arkitektoniske stil. Fortet er mere end 400 år gammelt, og blev påbegyndt af Raja Man Singh I. Byggeriet fortsatte over en 200 år lang periode. Rundt om fortet er der en 17 km lang fæstningsmur. Den blev bygget for at beskytte Amber, der var lokal hovedstad i perioden 1037 - 1731. Det mest fascinerende rum i fortet er spejlsalen, hvor tusinder af små sølvspejle dækker vægge og loft. Fortet har en spændende fremtoning, idet det er bygget ud fra dels hinduistisk dels muslimsk arkitektur, hvorfor der overalt ses symboler fra både islam og hinduisme. Vi besøger også City Palace og sidst men ikke mindst gør vi et fotostop udenfor Hawa Mahal, der er kendt som Vindenes Palads. Den særprægede bygning fra 1799 er Jaipurs  Hawa Mahal, der betyder Vindens Palace. Det 5 etager høje lyserøde bygningsværk blev bygget i 1799. Den specielle arkitektur tillod de royale kvinder, at følge livet uden for paladset fra de 593 små vinduer. Før vi kører til hotellet, er der også tid til et lille besøg på det lokale marked. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 6 Farvel til Jaipur – goddag til Mandawa.
Efter morgenmaden på hotellet i Jaipur forlader vi den lyserøde by og kører nordpå mod Mandawa. Rundvisning ved Mandawa Fortet og sightseeingtur i Mandawa inkl. de storslåede Mandawa Havelier. Overnatning på skønt ørken resort i Mandawa. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 7: Mandawa til ørkenbyen Bikaner.
Mod ørkenbyen Bikaner, via Junagarh Fortet, Prachina Museum & Rampuria Havelien. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag. 

Dag 8: Den blå by, Jodhpur.
På rejsen mod Jodhpur, besøger vi en landsby, og lærer om deres skikke og livsstil. Spændende gåtur i Jodhpurs gader og distrikter, Rajasthans 2. største by. Skøn og unik overnatning på et palads. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 9: Jodhpur byrundtur.
Udflugt til Mehrangarh Fort, efterfulgt af det smukke marmor mindesmærke, Jaswant Thada. Overnatning på palads. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 10: Den hvide by, Udaipur.
Templer og aber i landsby, inden solnedgang over Pichola søen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 11: Udaipurs kvarterer.
med bl.a. rickshaws. Markeder og Jagdish templet. Naturskøn bådtur på Pichola søen forbi Taj Lake Palace. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 12: Udaipur til Delhi med fly.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Dag 13: Afslapning og egen tid i Delhi.
Afrejse om eftermiddagen fra Delhi, direkte fly hjem og ankomst til København samme aften. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. NB - inkl. forplejning på flyet.

 

Hotel

Hotel Atrio, New Delhi, 2 nætter
Rajokri – Kapasheda Link Road, Near NH-8,
New Delhi, Delhi 110037, Indien
Læs mere om hotellet her

Hyggeligt mindre hotel af god standard, centralt i Delhi. Hotellet har restaurant, udendørs swimmingpool, indendørs swimmingpool, gårdhave med terrasse, motionscenter m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine samt gratis Wi-Fi.

Hotel Crystal Sarovar Premier, Agra, 1 nat
Fatehabad Road, Tajganj, Agra,
Uttar Pradesh 282001, Indien
http://www.sarovarhotels.com/crystal-sarovar-premiere-agra/

God beliggenhed nær Agras store attraktioner. Dejligt hotel med en fredfyld og rolig atmosfære. 4 stjernet hotel med restaurant og bar/lounge, spa med fuld service, udendørs swimmingpool, tagterrasse, motionscenter, elevator,  m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine samt gratis Wi-Fi.

 

Hotel Mansingh, Jaipur, 1 nat
Sansar Chandra Road, Jaipur - 302001, Indien
http://www.mansinghhotels.com/Hotel-Mansingh-Jaipur/overview

Godt 4 stjernet hotel med international atmosfære og standard. Hotellet har restaurant, bar/lounge, spafaciliteter, udendørs swimmingpool, motionscenter, elevator m.m. Gratis Wi-Fi i lobbyen.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer.


Desert Resort, Mandawa, 1 nat
District Jhunjhunu Rajasthan, Indien
http://thedesertresort.com/

Ørken resort med restaurant og bar/lounge, udendørs swimmingpool i naturskønne omgivelser. Der tilbydes desuden ayurvedisk massage (bestilles evt. forud, og betales lokalt)
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, te-/kaffemaskine.

Hotel Lal Garh Palace Heritage, Bikaner, 1 nat
Lallgarh Palace Bikaner 334001 (Rajasthan), Indien
https://www.lallgarhpalace.com/

Historisk palads hotel i Bikaner, med restaurant og bar/lounge, spa med fuld service, indendørs og udendørs swimmingpool, stor gårdhave,  tagterrasse, motionscenter m.m
Alle værelser udstyret med bad/toilet, air condition, sikkerhedsboks, kaffe/te faciliteter, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.

Hotel Ranbanka Palace Heritage, Jodhpur, 2 nætter
Circuit House Road
342006 Jodhpur, Indien
http://www.ranbankahotels.com/

Historisk palads i hjertet af Jodhpur, med restaurant og bar/lounge, spafaciliteter, udendørs swimmingpool, gårdhave med terrasse, motionscenter m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.
 

Hotel Golden Tulip, Udaipur, 2 nætter
Avenue 63rd - Sardarpura
313001 Udaipur, Indien
http://www.goldentulipudaipur.com/

Godt 4 stjernet hotel, i hjertet af Udaipur. Hotellet har restaurant, bar/lounge, udendørs swimmingpool, tagterasse, motionscenter m.m.
Alle værelser er udstyret med bad/toilet, air condition, fladskærms TV, sikkerhedsboks, te-/kaffemaskine, hårtørrer samt gratis Wi-Fi.
 

Vi tager forbehold for hotelændringer.

Visum

Gislev Rejser har inkluderet visum til Indien i rejsens pris. Vi ansøger om visum til Indien på vegne af vores gæster, og beder dig derfor fremsende følgende pr. mail til gislev@gislev-rejser.dk - skriv dit billet nr. i emnefeltet:
- en tydelig paskopi, i farver (vi skal kunne se al information tydeligt, uden f.eks, genskær fra blitz eller rystede billeder).
- et tydeligt pasbillede i farver.

Vi anbefaler at du scanner pas-siden samt pasfotoet, og sender til os samlet.

Bemærk: Vi fremsender senest 1 mdr. før afrejsen, en blanket som skal udfyldes og sendes retur til os. De Indisk myndigheder kræver information vedr. jeres forældres fulde navne, nationalitet samt fødested og ønsker derudover information omkring jeres civilstatus, religion og uddannelses-niveau.

Jeres Indiske visum vil være elektronisk, og vi vedlægger en kopi af det sammen med jeres andre rejsedokumenter, som tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.

Værd at vide

OBS - DENNE FANE ER UNDER UDVIKLING - MERE INFORMATION FØLGER

Afrejse

Venligst henvend dig til rejselederen i Københavns Lufthavn,  før check-in. Ved ankomst til Delhi beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen. 

Aircondition
Findes nogle steder. Kan give støjgener.

Alkohol/Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at det ikke er alle barer og hoteller i Indien der serverer alkohol.

Apotek
Indien har mange engelsktalende læger og apoteker, og de fleste præparater kan købes på apoteket uden recept. Man har ikke samme restriktive holdning til antibiotika som i Danmark, og vil være tilbøjelig til at få udskrevet betydelig mere bredspektret antibiotika end hjemme, deraf følgende større risiko for bivirkninger. Skulle du få brug for et apotek spørg rejselederen til råds. 

Bagage
Der må medbringes en kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/1 2017). Det er en god idé at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo og max. dimensioner er 55 x 40 x 23 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for
skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser. (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig lokal standard. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe. Du bør altid have en trøje på dig. Størstedelen af rundrejsen foregår med bus. Busser i Indien har ikke samme standard, som Gislevs egne busser, men vi har bestilt de bedst mulige busser.

Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk, at hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kan det være en god idé at medbringe skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk). Søg venligst rådgivning på den Indiske ambassade.

Drikkepenge
Systemet med drikkepenge er uvant for os danskere. For at gøre det så let for dig som muligt, har vi valgt at inkludere drikkepenge til lokalguider, stuepiger og dragere på hotellerne. Andre drikkepenge som f.eks. drikkepenge ved køb af drikkevarer på restaurant er ikke inkluderet.  

Drikkevand
Det frarådes på det kraftigste at drikke vandet i Indien. Det kan give alvorlige problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske, næsten alle steder. Vær sikker på at flasken ikke har været åbnet, før der drikkes af den. Vandet skal være kogt, ligeledes skal man bruge mineralvand fra flaske til at børste tænder. Vær opmærksom på at is bør være lavet af kogt vand. Drik kun mineralvand fra forseglede plastikflasker, som fås de fleste steder. Husk at kontrollere at flaskerne er uåbnet/forseglet!

Elektricitet
Der er 220 volt vekselstrøm. Nogle stikkontakter kræver stik med 3 ben (engelsk standard) mens andre blot kræver et dansk stik. Medbring derfor multirejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. 

Elevator
Der findes ikke elevator på alle hoteller.

Fly
Der flyves med Air India mellem Købehavn og Delhi. Venligst bemærk at der er forplejning inkluderet om bord. Bemærk at der inden landing vil blive udleveret en indrejseblanket, der skal udfyldes før landing. Blanketten består af 2 dele:

1. Entry-permit (Indrejsekort)
2. Custom card (tolddeklaration)

Alle rejsende skal udfylde både A og B. Indrejsekortet skal du aflevere ved paskontrollen. Tolddeklarationen skal du aflevere ved udgangen, når du har hentet din bagage.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig:
Hav ikke tøj på der kan hæmme blodcirkulationen som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Fotografering er generelt forbudt i den mest hellige del af templer. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis du fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Venligst bemærk, at mange indere forventer drikkepenge, hvis du fotograferer dem.

Helligdage
Nytårsdag, 1.januar
Republik dag, 26. januar
Uafhængighedsdag, 15. august
Mahatma Gandhis fødselsdag, 2. oktober
Juledag, 25. december

Hotelstandard
Der overnattes på gode 3-4 stjernede hoteller med pæne værelser. Hotellerne har alle privat bad og toilet af vestlig standard. Uden for hotellerne kan du støde på pedaltoiletter, hvor der ofte mangler toiletpapir. Medbring derfor toiletpapir og også hånddesinfektionsgel.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare, der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse, hvor du konstant er i kontakt med mange bakterier.

Hårtørrer
Der forefindes ikke hårtørrer på alle hoteller.

Insekter
Der findes både malariamyg og denguemyg. Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud, men denguemyggen oftest stikker ved solopgang og solnedgang. Tildæk kroppen mest muligt og brug myggebalsam/spray der indeholder AUTAN eller DEET.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte wifi evt. mod betaling.

Klima
Der er mange regionale og årstidsbestemte variationer i Indien. Oktober til marts er den kølige årstid – men i det store og hele med blå himmel og solskin om dagen langt de fleste steder. Gennemsnitstemperaturer dag/nat i det område vi rejser i: november: 29 /12. 


New Delhi klimadata Jaipur klimadata
 

Kreditkort
Kreditkort – for eksempel Visa og Mastercard kan benyttes på de større hoteller og i nogle butikker. Det kan være vanskeligt at hæve kontanter i kontantautomater.

Mad & drikke
Morgenmad serveres almindeligvis som buffet. Her har du mulighed for at vælge indisk morgenmad, der kan være ret krydret, men også mere vestlig morgenmad såsom brød, smør, marmelade, æg, juice, frisk frugt, kaffe og te.
Rejsen er med helpension. Frokost og middag indtages enten på hotellet eller på lokal restaurant.

Bemærk: Kød og grøntsager skal være kogt eller stegt grundigt. Frugt skal skrælles, før det bliver spist. Spis ikke mad, der er tilberedt ved udendørskøkkener. Det overordnede ord i indisk madlavning er krydderi. Indien er kendt for at lave virkelig god mad. Specielt karry finder man i de fleste retter. Det er ikke karry, som vi kender det, men en blanding af fem-seks forskellige planter og krydderier, og det giver den karakteristiske smag. Hvis man får retter med kød, er det mest i den nordlige del af landet kylling eller lam, men mange retter i Indien er rene grønsagsretter, som er helt eminente. Ved kysten kan man desuden få mange fantastiske retter med fisk og skaldyr. Med hensyn til drikkevarer er the den mest almindelige drik i landet, men kaffe bliver dog mere og mere normalt. Derudover kan man få ret gode indiske øl, indisk gin, rom og vin. Hvis du drikker mælk, skal det være kogt.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Det tilrådes at medbringe et lille rejseapotek med Panodil, plaster, desinficerende creme samt medicin mod bl.a. diarré og ondt i halsen.

Mobil
Mobiltelefoner kan benyttes flere steder. Forvent dog ikke dækning i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse!

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra rejsen. Bemærk at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er vigtigt, at du sender en kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. 

Placering i bus
Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse. Gæster vil blive placeret i den rækkefølge de har bestilt rejsen.

Påklædning
Generelt får du brug for let sommertøj, et par lange bukser, en langærmet skjorte til beskyttelse mod myg, en lun trøje, vindjakke samt gode sandaler. Bemærk at flere seværdigheder ikke kan besøges i korte shorts og ærmeløse bluser. Det er en god idé at medbringe badetøj, da mange hoteller har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU.  Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Du møder Gislevs rejseleder ved check-in i Københavns Lufthavn.

Religion
Indien har ca. 80 % hinduer, 14 % muslimer, 2 % kristne, 2 % sikher og 1 % buddhister. Koen er hellig i Indien.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i de fleste af Indiens 298 delstater. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Sengetøj
Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

Shopping
Der er mange muligheder for at købe forskellige ting med hjem. Indien er berømt for bl.a. tekstiler, hel- og halvædelstene.
Bemærk at det er strengt forbudt at udføre slangeskind, pelsværk, elfenben, orkidéer samt antikviteter.

Sikkerhed
Der bør udvises stor forsigtighed. Penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

Skik og brug
Der er en verden til forskel på, hvad der er passende i Indien sammenlignet med Danmark. Det forventes at man respekterer helligdomme og skikke med ærbødighed. Vis respekt og vær især opmærksom på følgende:

• Det er vigtig at tage skoene af, inden du går ind i et tempel. Lad skoene stå udenfor.
• Fodsålerne bør aldrig vendes mod nogen, det er mangel på respekt.
• Peg aldrig med fingeren, brug hele hånden - eller nik den i retning du ønsker at henlede opmærksomhed på.
• Namaste er den indiske hilsen, hvor man samler håndfladerne foran brystet.
• Håndtryk er ikke velset.
• Begræns fysisk aktivitet, selv det at holde i hånd kan virke stødende.
• Undgå at tage ting af læder med ind i templer, det kan vække anstød.
• Sømmeligt tøj er påkrævet i templer og i det hele taget. 
• Tildæk skuldrer og knæ.
• Ved besøg i Taj Mahal, må der kun medbringes kamera og intet andet. 
• Der vil blive udleveret en lille flaske vand samt overtrækssko.
• Der er mange tiggere i Indien. 
• Lyt til rejselederens råd – og giv aldrig penge til børn.

Sol
Solen kan være meget stærk. Medbring solcreme med høj beskyttelsesfaktor samt solhat. Undlad ophold i direkte sol mellem kl. 12.00 og 15.00

Sprog
Hindu er det officielle sprog i Indien. Sproget findes i et utal af variationer. De fleste taler også lidt engelsk.

Strygefaciliteter
Der findes strygefaciliteter på nogle hoteller. Det kan lånes i receptionen.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Telefon
Landekoden til Danmark er +91. Det er dyrt at ringe fra mobilen.

Tidsforskel
Indien er 3,5 time foran Danmark, når Danmark har sommertid. Indien er 4,5 time foran Danmark, når Danmark har vintertid.

Toiletartikler
Væk fra de større hoteller kan toiletpapir være en mangelvare. Medbring lidt hjemmefra. Forvent ikke at der er shampoo, sæbe og balsam på alle hoteller.

Toldregler
Fra Danmark til Indien må man indføre 200 cigaretter og 0,95 liter spiritus. Vær opmærksom på at det er strengt forbudt at udføre antikviteter, der er mere end 100 år gamle. Det er også forbudt at udføre produkter lavet af visse plante og dyrearter. Det er ikke ualmindeligt at blive tilbudt en attest på at antikviteter og andre vare er ok at udføre. Disse attester kan være falske. Bemærk at der er en grænse for hvor mange smykker der må udføres.

Trafik
Trafikken kan virke kaotisk. Bemærk at der er venstrekørsel, vær ekstra opmærksom når du krydser gaden.

Tog
På denne rejse indgår også en 3 timer lang togtur. Vi har købt de bedst mulige billetter men forvent ikke den store komfort. Til gengæld kan du forvente en oplevelse ud over det sædvanlige.

Tre-personers værelse
Ved 3 personer på samme værelse kan der ikke garanteres 3 separate senge.

Vaccinationer
Per 1.6.16 anbefales følgende ved kortere rejser til turistede områder af Indien:

• Hepatitis A
• Difteri/stivkrampe 
• Malaria (Malariamyggen stikker først efter mørkets frembrud)
• Denguefeber (Denguemyggen stikker oftest ved solopgang og solnedgang.

Der findes ingen medicin så tildæk kroppen mest muligt og brug myggebalsam/spray der indeholder AUTAN eller DEET.

Spørg Statens Serum Institut eller egen læge til råds.

Valuta
De indiske rupee, INR, findes i følgende sedler: 10-, 20-, 50-, 100-, 500-, 1.000-, 5.000- og 10.000-rupee-sedler. Der findes også mønter på 1, 2 og 5 rupier samt mønter i øreenheden paisa (1 INR = 100 paisa).

Der er ikke tilladt at ind- og udføre rupier til og fra Indien. Du kan veksle USD eller EUR – gerne i store sedler - på hotellerne i Indien. Det er vigtigt, at du gemmer kvittering for veksling – ellers kan det være vanskeligt at veksle INR tilbage til USD eller EUR ved hjemrejse.

Kreditkort – for eksempel Visa og Mastercard kan benyttes på de større hoteller og i nogle butikker. Det kan være vanskeligt at hæve kontanter i kontantautomater.

Det er billigt at opholde sig i Indien. Bemærk at der er helpension inkluderet på rejsen. Beregn ca. DKK 50–100 per person per dag til fornødenheder som f.eks. drikkevarer. Hertil kommer udgifter til køb af souvenirs.

Bemærk at der flere steder opkræves mindre gebyrer for at medbringe kameraer ved seværdigheder. Du vil også opleve at der opkræves mindre gebyrer, for at du kan få lov til at tage billeder af f.eks. mennesker.

Vegetar/diabetiker
Det er vigtigt, du informerer os, hvis du har et særligt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid inden afrejse.

Visum
Der kræves visum til Indien og vi har inkluderet det i rejsens pris og håndterer Jeres ansøgning. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer.

 

Flyv fra

Fly letter

Tilslutningsfly fra Aalborg, Aarhus eller Billund på forespørgsel.

Flybilletter
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes sammen med flybilletter ca. 10 dage før afrejse.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til Gislevs repræsentant FØR check-in.


 

 

Kort

Indiens Mægtige Kongebyer