Hawaii med krydstogt 2018

Waikiki beach – Honolulu – Pearl Harbour – flot krydstogt

 

Hawaii med 8 dages krydstogt med fuld forplejning

Flot NYHED. Oplev hele 4 af de eksotiske Hawaii-øer. 

  • 7 nætter på godt hotel ved Waikiki Beach
  • Inklusiv flot udflugt til polynesisk kuturcenter
  • Inklusiv udflugt til Honolulu og Pearl Harbour
     

Så meget har Gislev Rejser inkluderet i prisen
• Flybilletter
• 7 nætter på hotel ved Waikiki Beach
• 7 x morgenmad
• 7 nætter i udvendig kahyt på Pride of America fra Noweigian Cruise Lines
  (Andre kahytstyper mod tillæg)
• Fuld forplejning om bord på krydstogtskibet
• Udflugt Honolulu og Pearl Harbour
• Entré til Pearl Harbour
• Udflugt til Polynesisk kulturcenter inklusiv entré, show og middag
• Rejseleder

Tillæg:
• Balkonkahyt: kr. 5.200
• Enkeltværelse/indvendig kahyt: kr. 5.600
• Enkeltværelse/balkon kahyt: kr. 10.800
• Afbestillingsforsikring: kr. 1.425.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Drømmerejse til Hawaii med 8 dages krydstogt
Hawaii byder på overdådig natur, skønne strande og et behageligt klima. Glæd dig til 7 nætter på hotel ud til den berømte Waikiki Beach. Spændende byrundtur i Honolulu samt besøg i Pearl Harbour. Der venter også en flot køretur langs med Oahus smukke kyst til det polynesiske kulturcenter. Den inkluderede udflugt afsluttes med middag og show. Om bord på det flotte skib fra NCL er der fuld forplejning.

Der sejles hovedsagligt om natten, så dagene er frie til at opleve hele 3 meget forskellige øer: Oahu, Kauai og Big Island. Krydstogtet er kåret til den bedste måde at opleve Hawaii på 10 år i træk. Glæd dig til at opleve de smukke øer i Stillehavet på en nem og bekvemmelig måde. Aloha – velkommen til Hawaii.


Oahu, Honolulu
Dagens spændende udflugt byder på mange forskelligartede oplevelser. Besøg i Pearl Harbour, hvor vi sejles den korte vej ud til USS Arizona. Den 7. december 1941 angreb Japan den amerikanske stillehavsflåde netop her ved Pearl Harbour. Det frygtelige overraskelsesangreb resulterede i adskillige sunkne slagskibe – her i blandt USS Arizona. Det sunkne skib ligger på meget lavt vand. Mindesmærket over de 1.177 sømænd der gik ned med USS Arizona er bygget på vandet – hen over skibet. I alt mistede 2.235 soldater og 68 civile amerikanere livet ved dette angreb. Vi besøger også Hawaiis hovedstad Honolulu. Her ser vi bl.a. parliamentet og Lona Palace - det eneste royale palads i USA. Bemærk at udflugten er inkluderet i rejsens pris.


Oahu, Polynesisk Kultur Center
En flot køretur bringer os til den nordlige del af Oahu. Her venter en helt fantastisk dag i Det Polynesiske Kultur Center. Centret er ejet af og drives af mormon-kirken. (Det eneste der mærkes til dette er, at der ikke serveres alkohol) Visionen er at give unge mennesker fra hele Polynesien en mulighed for en gratis universitetsuddannelse på Brigham Young University of Hawaii – ligeledes ejet af den mormonske kirke. 70 % af de 1.300 ansatte er netop unge fra forskellige ø-samfund i Polynesien. Ved at arbejde i centret får de unge mulighed for at udbrede viden og kendskab til netop deres region – og få en gratis universitetsuddannelse.

Ved ankomst bliver vi mødt af en lokalguide der viser os rundt i det 17 hektar store Center. Området er utroligt smukt, med vandfald, eksotiske blomster og planter. Oplev små bidder af Polynesiens forskelligheder, sejl i kano, se små shows og betragt dansere og hør musik. Dagen afsluttes med middag og et show i verdensklasse. Centret er, ikke uden grund, en af Hawaiis mest besøgte seværdigheder. Siden det åbnede i 1963, har mere end 32 millioner mennesker besøgt stedet. Bemærk at udflugten inklusiv middag og show er inkluderet i rejsens pris.


8 dages krydstogt med fuld forplejning
Ikke mindre end 8 år i træk er krydstogtet med Pride of America fra Norwegian Cruise Lines kåret som den absolut bedste måde at opleve Hawaii. Skibet sejler fra Honolulu, Oahu. Der sejles hovedsaligt om natten, så dagene er fri til flotte oplevelser. Du oplever både øen Maui, Big Island og Kawaii. Måske tænker du at den ene ø vel ligner den anden? Dette er slet ikke tilfældet. På Oahu finder du den berømte strand Waikiki Beach, historiske Pearl Habour og Hawaiis enest store by: Honolulu. Det er også på Oahu at du oplever det polynesiske kulturcenter. På Maui kan du opleve Hawaiis mest berømte vej Road to Hana, der er den mest utrolige kystvej med det ene storslåede panorama efter det andet.

Maui byder også på den smukke bjergformation Lao Needle og en enestående chance for at snorkle i et undersøisk vulkankrater. Hawaiis største ø Hawaii - i daglig tale Big Island - byder på helt andre oplevelser. Her besøger skibet både Hilo og Kona. Big Island er kendt for verdens mest aktive vulkan og imponerende lavastrømme der hver dag gør Big Island en lille smule "bigger". Du kan også opleve skyskove, smukke vandfald i tropiske omgivelser og små kønne bugter med eksotiske strømme. Så oplev alt det bedste af Hawaii om bord på et flydende luksushotel.

Billeder

Dag for dag

Det kan du opleve

Dag 1: Fly fra København via Toronto til Honolulu
Du møder Gislevs rejseleder i Københavns lufthavn. Vi flyver direkte med Air Canada til Toronto, hvor vi efter flyskift flyver direkte til Honolulu på øen Oahu, hvor vi ankommer sidst på aftenen. Transfer til vores hotel ved Waikiki Beach for de næste 6 nætter. Forplejning inkluderet denne dag: forplejning i fly mellem København og Toronto.

Air Canada Waikiki Beach Hawaii


Dag 2: Afslapning ved Waikiki Beach
Hele dagen er fri til at slappe af oven på den lange rejse. Vores hotel ligger i den rolige ende af Waikiki Beach tæt på stranden. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad.

Surfboard Surfer Waikiki Hawaii


Dag 3: Pearl Harbour med USS Arizona, Byrundtur i Honolulu
Dagen starter med besøg i Pearl Harbour. Oplev historien tæt på, og hør om japanernes overraskelsesangreb på den amerikanske flåde. Det mægtige krigsskib USS Arizona blev sænket og ligger nu på havets bund – men ikke dybere end man kan se ned på skibet fra mindesmærket, der er bygget på havet. Også byrundtur i Honolulu, der er hovedstad i staten Hawaii. Her ses bl.a. State Capitol, det eneste royale palads i USA og domkirken. Udflugten er inkluderet i rejsens pris. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad.

Pearl-Harbour-Hawaii Royal Palads Honolulu Hawaii


Dag 4: Tid til at nyde Waikiki Beach
Dagen er fri til at slappe af og nyde de dejlige omgivelser. Nyd den fine sandstrand og det lune Stillehav. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad.

Waikiki Beach Waikiki Beach


Dag 5: Udflugt til Polynesisk kulturcenter
Formiddagen er til fri disposition, før der køres til Det Polynesiske Kulturcenter. En flot køretur til den nordlige del af Oahu venter. I centret der er som en tropisk oase, kommer man tæt på den polynesiske kultur. Vi bliver mødt af en lokal guide der fører os rundt i Polynesien. Glæd dig til sejltur, huladans og et imponerende show. Udflugten er inkluderet i rejsens pris. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad og middag.

Polynesisk Center Polynesisk Kulturcenter Hawaii


Dag 6: Dagen til fri disposition på Waikiki Beach
Oven på flere dage med flotte oplevelser og store indtryk, er det tid til atter at slappe af på vores hyggelige hotel. Måske lokker den berømte strand og bølgen blå. Ønsker du at se lidt nærmere på Honolulu og eventuelt gøre lidt fordelagtige indkøb, så er det let at benytte den offentlige transport. Rejselederen står gerne til rådighed med tips og idéer. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad.

Waikiki Beach Waikiki Beach


Dag 7: Drømmekrydstogtet starter fra Honolulu
Efter skønne dage ved Waikiki Beach er vi klar til at tage på krydstogt. Vi kører den korte tur fra Waikiki til Honolulu havn hvor krydstogtskibet Pride of America fra Norweigian Cruise Lines venter. Vi går om bord ved middagstid og har god tid til at finde os til rette før skibet sejler fra Honolulu kl. 19.00. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad på hotellet, fuld forplejning på skibet.


Dag 8: Krydstogtskibet ankommer til Maui – Skønhedens Ø
Efter en god nats søvn ankommer vi til øen Maui kl. 8.00. Maui kaldes også for Skønhedens Ø grundet sin overdådige natur med regnskov, vandfald og smukke kyst. Skibet tilbyder flere spændende udflugter bl.a. den legendariske kystvej Road to Hana, hvor utallige sving bringer dig til det ene smukke panorama efter det andet. Se mere under afsnittet Krydstogt – udflugter. Skibet ligger i havn natten over. Forplejning inkluderet denne dag: fuld forplejning om bord på skibet.

Road to Hana Maui Maui – Skønhedens Ø


Dag 9: Flere oplevelser på Maui – Skønhedens Ø
Efter en god nats søvn om bord er der mulighed for flere spændende oplevelser. På denne tid af året er der et enormt antal af pukkelhvaler langs Mauis kyst. Skibet tilbyder flere forskellige hvalture – eller hvad med en snorkeltur i et undersøisk vulkankrater? Se mere under afsnittet Krydstogt – udflugter. Uanset hvilket udflugt du vælger, vil du være tilbage i god tid til skibet forlader Maui kl. 18.00.  Forplejning inkluderet denne dag: fuld forplejning om bord på skibet.

Pukkelhval


Dag 10: Hilo – Hawaii, Big Island
Skibet ankommer til Hilo kl. 8.00. Hilo ligger på østkysten af den største ø i ø-gruppen Hawaii. Selv om det korrekte navn for denne ø er Hawaii, så kaldes den i daglig tale for Big Island. Også her er der mulighed for spændende udflugter fra skibet. Besøg evt. den imponerende Volcano National Park, hvor en af jordens mest aktive vulkaner nærmest har været i konstant udbrud siden 1983. Du kan også vælge udflugter der inkluderer et af de smukke vandfald Rainbow Fall eller Akaka Fall.

Se mere under afsnittet Krydstogt – udflugter. Skibet sejler fra Hilo kl. 18.00. Forplejning inkluderet denne dag: fuld forplejning om bord på skibet.


Dag 11: Kona – Hawaii, Big Island
Krydstogtskibet kaster anker ud for Kona på Big Islands østkyst kl. 07.00. Der sejler mindre både (tenderboats mellem Konas lille havn og skibet hele dagen). Big Island er kendt for et fantastisk undervandsliv. Oplev det fra en af de mange snorkelture som skibet tilbyder. I Kona vil du også uundgåeligt støde på Kona kaffe, der hører til blandt verdens bedste. Se mere under afsnittet Krydstogt – udflugter. Skibet sejler fra Kona kl. 17.30. Forplejning inkluderet denne dag: fuld forplejning om bord på skibet.

Kona


Dag 12: Kauai – Havernes Ø
Vi ankommer til øen Kauai, der ofte omtales som den smukkeste af de hawaiianske øer, kl. 8.00.
Også her tilbyder skibet et væld af spændende udflugter. Det er bl.a. muligt at opleve Waimea Canyon også kaldet Stillehavets Grand Canyon. Den mægtige røde kløft er en flot oplevelse – og en skærende kontrast til Kauais ellers så grønne og frodige bjerge. Den skønne natur har ofte dannet kulisse i film. Se mere under afsnittet Krydstogt – udflugter. Skibet ligger i havn natten over. Forplejning inkluderet denne dag: fuld forplejning om bord på skibet.

Kauai Hawaii Waimea Canyon Kauai Hawaii


Dag 13: Flere oplevelser på Kauai – Havernes Ø
Formiddagen er fri til at slappe af på skibet eller deltage i en af de kortere udflugter. Kl. 14.00 er der afgang og der venter en helt utrolig smuk sejltur langs med Napali kysten. Den betagende kyststrækning vil uundgåeligt gøre et dybt indtryk. Her synes de frodige grønne klipper at rejse sig direkte af havet. Der er ingen veje der fører til Napali – kysten kan kun opleves fra havet – eller fra luften. Naturen her er helt uden sammenligning – og utallige film er optaget her – bl.a. Jurassic Park og Pirates of The Carribean. Forplejning inkluderet denne dag:fuld forplejning om bord på skibet.


Dag 14: Krydstogtet slutter i Honolulu, Waikiki Beach
Efter morgenmaden forlader vi det gode skib Pride of America efter et flot og oplevelsesrigt krydstogt. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad om bord på skibet. Afskedmiddag.


Dag 15: Sidste dag i Paradis, hjemrejse på begyndes
Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad på hotellet.
Dagen er fri til at nyde den sidste dag på Waikiki Beach. Først på aftenen kører vi til lufthavnen i Honolulu og kort før midnat sætter vi kurs mod mere hjemlige himmelstrøg. Forplejning inkluderet denne dag: morgenmad


Dag 16: Ankomst til Toronto, hjemrejse
Vi ankommer til Toronto midt på eftermiddagen. Vi forlader lufthavnen med tog og kører ind til Toronto og besøger CN-Tower. Det 553 meter høje tårn er en af de højeste bygninger i verden, og der er flot udsigt over den enorme sø Lake Ontario og Toronto. Vi begiver os vi atter ud i lufthavnen. Midt på aftenen er der afgang fra Toronto med direkte fly mod Danmark. Forplejning inkluderet denne dag: forplejning i fly.

Toronto Canada Toronto Skyline


Dag 17: Hjemkomst til København
Efter natflyvning over Atlanten ankommer vi til København midt på formiddagen. En storslået drømmerejse er slut.

Hotel

 

Park Shore Waikiki
2586 Kalakaua Avenue,
Honolulu, Hawaii 96815

Tlf.: 001 808 923-0411
Web: www.parkshorewaikiki.com

 

Værd at vide

Afrejse
Du møder Gislevs rejseleder i lufthavnen. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Rejselederen assisterer ved flyskift i Toronto. Ved ankomst til Hawaii beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Aircondition
Findes stort set alle steder. Kan visse steder støje en smule.

Alcohol/Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at ifølge lovgivningen har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år.

Apotek
Skulle du få brug for et apotek spørg efter drugstore.

Bagage
Der må medbringes en kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/3 2016). Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 10 kilo og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser! (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Almindelig lokal standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er det busser af en lidt anden standard, end den vi kender herhjemme fra. Ofte har bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Busserne er dog generelt fine og udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet.

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk). Tilladelsen skal udformes med denne ordlyd: ”I acknowledge that my wife/husband/etc. is traveling out of the country with my son/daughter/group. He/She/They has/have my permission to do so.” Dette skal underskrives af barnets forældre. For en sikkerheds skyld bør du altid kontakte Den Canadiske Ambassade/De Amerikanske Ambassade i Danmark for at sikre dig, om der skulle være kommet ændringer hertil.

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vand fra hanen, det kan indeholde meget klor. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt og stikkontakter kræver stik med to flade ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark.

Elevator
Der er elevator på hotellet.

 

eTA og ESTA

Vigtig information om eTA

Per 15. marts 2016 indførtes det nye indrejseprogram Electronic Travel Authorization (eTA), en elektronisk formular, der afløser den formular, der hidtil skulle udfyldes ombord på flyet. Dette betyder, at der skal indtastes en lang række informationer, og at den rejsende skal forhåndsgodkendes, før end der kan opnås tilladelse til at gå om bord på et fly til Canada. Programmet er for rejsende med statsborgerskab i bl.a. Danmark. eTA er en internetbaseret formular, der ligger på http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta.asp. Her indtastes de samme personoplysninger, som man før skrev på indrejsepapirerne. Det koster p.t. CAD 7,- pr. rejsende, og gyldigheden for godkendelsen er 5 år (eller indtil passets udløbsdato).

Ved bestilling, af en rejse til USA hvor der flyves via Toronto, vil du have følgende to valgmuligheder:

eTA: Valgmulighed 1
Du udfylder selv din eTA ved at klikke dig ind på følgende link: http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp

Dette koster $7, som du skal betale med kreditkort. Vi anbefaler at du laver din eTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at eTA udfyldes korrekt og manglende eTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til Canada. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din eTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til eTA.

Vejledning til udfyldning af eTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder eTA-registrering mod et ekstra gebyr. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger den officielle hjemmeside http://www.cic.gc.ca/english/visit/eta-start.asp. Alle felter, der er markeret med en stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/ eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne. Når din eTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer.

Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge. Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en eTA. Godkendelsen gælder i 5 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år. Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i Canada end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den canadiske ambassade i København.

Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af eTA, skal du kontakte den canadiske ambassade på tlf. 33 48 32 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din eTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i Canada, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.

Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt eTA.

eTA: Valgmulighed 2
Du betaler kr. 250 – og Gislev laver din eTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt eTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din eTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

 

Vigtig information om ESTA

Ved bestilling, af en rejse til USA, vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60,-. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTA’s officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/
Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA
Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.

Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Flyrejsen
Der flyves med Air Canada via Toronto på både ud og hjemrejse.

Gode råd til at gøre flyturen mere behagelig
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Er du i tvivl – så spørg rejselederen til råds. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektionsgel som f.eks. Medicare der kan købes hos Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

Hårtørrer
Der findes hårtørrer på både hotel og skib.

Insekter
Almindeligvis er der ikke grund til at tage særlige forholdsregler. Skulle der undtagelsesvis være mange insekter, kan der let købes insektmidler lokalt.

Internet
Det er muligt at benytte wifi på hotel og på skib mod betaling.

Klima
Generelt behageligt med dagstemperaturer på 25-30°C. Hawaii har tropisk klima, og der kan komme en regnbyge, medbring gerne en paraply. På hjemrejsen er der nogle timer i Toronto, her er der ca. samme klima som i Danmark.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Master Kort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater. På skibet kræves et kreditkort for at gå om bord. Herefter fungerer nøglekort som betalingskort på skibet. Du kan hele tiden holde øje med forbrug på nøglekort/kreditkort på dit tv i kahytten.

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. Det giver optimal tid til at opleve - idet der ikke spildes tid på transport. På denne rejse skal du sejle med Pride of America fra Norwegian Cruise Line. Ti år i træk der dette krydstogt kåret som den bedste måde at opleve Hawaii på.

Fra det øjeblik du bliver budt velkommen med en hawaiikrans om halsen og ser den store svungne trappe i atriumgården med den smukke glaskuppel i Tiffany-stil, er du ikke i tvivl om at dette skib er helt fantastisk. Skibet sejler hovedsaligt om natten, så dagene er frie til oplevelser. Eneste undtagelse er den flotte panoramatur langs med Napali-kysten. Når skibet har kastet anker kan du vælge at tage med på en af skibets udflugter, se dig om på egen hånd, eller slappe af på soldækket. Der er 2 swimmingpools og 6 spabade om bord.
Pride of America er 281 meter langt, og har plads til 2.186 passagerer. Om bord er der 917 ansatte til at sørge for at denne oplevelse bliver noget helt særligt. Der er 14 dæk, men da flere af dækkene udelukkende indeholder kahytter, er der ikke flere dæk at holde rede på, end det er rimeligt overskueligt. Måske forestiller du dig et evigt mylder af passagerer? I så fald vil du blive behageligt overrasket over at erfare hvor god plads der er på skibet, pladsen føles aldrig trang eller overfyldt. De nederste 3 dæk er ikke åbne for gæster.

Nedenfor er der et kort oprids af de øvrige dæk
Dæk 4: Kahytter
Dæk 5: Kahytter, Jeffersons Bistro, Skyline restaurant, Sushibar, Teppanyaki japanske specialiteter, John Adams kaffebar, Hollywood Teater, Newbury forretningsarkade, fotogalleri, Soho kunstgalleri.
Dæk 6: Kahytter, Cagneys steakhouse, Liberty restaurant, Cadillac diner, Mardi Gras Cabaret Lounge & Nightclub, Napa Winebar, Pinks Champagnebar, Internet Centre, Joggingbane, bibliotek, kortrum.
Dæk 7: Kahytter
Dæk 8: Kahytter
Dæk 9: Kahytter
Dæk 10: Kahytter
Dæk 11: Kahytter, La Cusina Italian Restaurant, Aloha Café, Moderno Churrascaria, Ocean Drive Bar, Gold Rush Saloon, 6 spabade, The conservatory, South Beach Pool
Dæk 12: Kahytter, Key West bar & grill, Oasis Pool, Santa Fe Fitness Centre, Santa Fe Spa
Dæk 13: Kahytter, Waikiki bar, udendørs skak, Golf putting Green.
Dæk 14: Basket/volleyball/tennisbaner

Krydstogt – forplejning
Der er i alt 16 restauranter om bord. Her kan du vælge at spise i den smukke main dining room, overdådig buffet i afslappede omgivelser i Aloha Café eller en af de andre små hyggelige restauranter. De fleste restauranter er gratis at benytte, men der er nogle få, hvor man betaler et mindre gebyr for at spise.

Morgenmad og frokost kan man spise på de samme restauranter som nævnt ovenfor. Morgenmaden kan også nydes i jeres kahyt mod et mindre gebyr.

Endvidere er der en række mindre cafeer, hvor man også kan spise i løbet af dagen. På skibet foregår der hele tiden noget. Hovedattraktionen er naturligvis de store shows i hovedteatret, Hollywood. Det er forskellige shows hver aften. Desuden er der optræden, dans, foredrag, demonstrationer samt meget andet rundt omkring på skibet.

Vand, te og kaffe, samt visse steder juice/saft er inklusiv i rejsen. Andre drikkevarer er for egen regning. Der vil blive tilbudt en drikkevarepakke ved start på krydstogtet.

Krydstogt – påklædning
Hvad så med påklædning? Det bestemmer man naturligvis selv. Men generelt pænt afslappet tøj. I de lidt finere restauranter vil kjole/skjorte og slips være en god idé. I de mere afslappede restauranter er shorts/t-shirts eller almindeligt sommertøj ok.

Krydstogt – udflugter
Hver aften får man et program med informationer om, hvad der skal ske den næste dag. Der vil også være informationer om det sted, skibet anløber, vejrudsigt og andre informationer. Dette program kan fås på hovedsprogene, og rejselederen laver hver dag et kort resume på dansk.

De dage, hvor skibet er i havn/ligger for anker, er der et stort udflugtsprogram med mange forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne.
Herunder er der nævnt 3 forskellige udflugter ved hver destination, men hele programmet kan ses på http://www.ncl.eu/ All udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling)

 

Krydstogt – udflugter – Maui

Road to Hana
Utvivlsomt Hawaii-øernes mest berømte vej. Udflugten starter ved havnen i Kahului og herfra følges Mauis nordøstligste kyst til Hana. Byen Hana er på ingen måde interessant, det er selve køreturen der er dagens højdepunkt. Man siger at hvis der er en hovedvej i Paradis, vil den være præcis som Road to Hana. Den berømte kystvej snor sig med mere end 600 sving og åbenbarer utallige vandfald og imponerende panoramaer. (Ikke anbefalelsesværdig for gæster med tendens til køresyge) Udflugten varer 9 1/2 time og koster ca. USD 189. Tour Code: OGG_07

Maui plantation & Iao Valley 
Udflugten starter med besøg i en tropisk plantage. Hawaii eksporterer mange ananas, men også macadamia-nødder og eksotiske frugter, Di får mulighed for at smage på de friske varer, og oplever også sukkerrør, orkideer og smukke blomster. Herefter går turen til den gudesmukke Iao Valley, hvor den ikoniske 400 meter høje klippe Iao Needle dominerer det frodige, grønne landskab. Udflugten varer 3,5 time og koster ca. USD 95. Tour Code: OGG_03

Molokini Crater & Turtle snorkel
Hop ombord på en katemaran og sejl ud til Molokini der er på top 10 listen over verdens bedste steder at snorkle. Molokini er en undersøisk vulkan hvor kun en del af kraterkanten stikker op af vandet. Dette er en hel enestående chance for at snorkle i et vulkankrater. På sejlturen ses ofte havskildpadder, delfiner og hvaler. Udflugten varer 6 timer og koster ca. USD 125. Tour Code: OGG_12

 

Krydstogt – udflugter – Hilo, Big Island


Volcano & Rainbow Falls
Lige uden for Hilo kan du opleve det 27 meter høje vandfald Rainbow Falls. Hilo anses for at være orkidé-hovedstad og der aflægges besøg i Akatsuka Gardens, der er det helt perfekte stede at opleve disse smukke blomster. Herfra er der ca. 1 times kørsel til Volcano National park. Her kan du opleve verdens mest aktive vulkan. Ifølge myten er Halemaumau-krateret hjemsted for ildens gudinde Pele. Du får også mulighed for at vandre gennem et lavarør formet af en flod af lava. På vej tilbage til skibet stoppes ved Macademia nøddefabrik. Du vil ikke se flydende lava, men stadig er Volcano National Park en kæmpe oplevelse. Udflugten varer 6,5 time og koster ca. USD 115. Tour Code: ITO_03

Flowers & Coffee
Besøg et par mindre gartnerier og se hvordan eksotiske blomster dyrkes. Du vil opleve et have af smukke blomster når du besøger drivhusene. Du vil også få mulighed for at smage noget af verdens bedste kaffe. De frodige skråninger giver optimale betingelser for dyrkning af kaffe – og det kan smages. Udflugten varer 4 timer og koster ca. USD 99. Tour Code: ITO_38

Circle of Fire Helicopter
Enestående mulighed for at flyve i helikopter over krateret på en aktiv vulkan og se de glødende lavastrømme. Udflugten varer 2,5 time og koster ca. USD 289. Tour Code: ITO_10


Krydstogt – udflugter – Kona, Big Island


Kona by land & sea
Oplev Kona både til lands og til vands. Vi kører langs med Big Islands kønne vestlige kyst og stopper ved et lille lokalt kaffehus for at smage den berømte Kona Kaffe. Efterfølgende stop ved den smukke bugt Kealakekua Bay samt ved den historiske kirke St. Benedicts kendt for flotte kalkmalerier der beskriver forskellige bibelske scener. Om bord på en katemaran venter en flot sejltur i de farvande der tidligere blev regeret af kongelige familier. Farvandet her besøges ofte af spinner-delfiner og pukkelhvaler, så måske er vi heldige at se disse smukke havdyr. Udflugten varer 7 timer og koster ca. USD 135. Tour Code: KOA_45

Secret Waterfalls of Kohala
Udflugt til Big Islands nordligste spids. På køreturen fra Kona oplever de enorme øde lava-landskaber der pludseligt afløses af landbrugsland og kvægfarme for til sidst at ende i frodige, tropiske omgivelser. Her udskiftes bussen med terrængående køretøjer før der fortsættes af primitive veje gennem det frodige vildnis til et idyllisk vandfald hvor der er mulighed for at bade. Udflugten varer 6 timer og koster ca. USD 199. Tour Code: KOA_52

Gold Coast & Cloud Forest
Når man forlader Kona og ser de enorme lavamarker er det svært at forestille sig at der findes den smukkeste skyskov blot en lille køretur væk. Ikke desto mindre er det præcis hvad du skal opleve i Kaloko. Her er luften frisk og omgivelserne er frodige og grønne, helt tilgroet af bregner, mos og andre grønne planter. På vej tilbage til skibet besøges den prisvindende Mountain Thunder Coffee Plantation, hvor der er en rundvisning og naturligvis smagsprøver på den berømte Kona-kaffe. Lukkede sko og lange bukser, er et krav for at deltage. Udflugten varer 3,5 time og koster ca. USD 129. Tour Code: KOA_98


Krydstogt – udflugter – Nawiliwili, Kauai


Journey to Waimea Canyon
Oplev Stillehavets Grand Canyon. Den smukke kløft er 16 km lang og ca. 1.000 meter dyb. Klippernes stærke røde farve og blandet med det frodige grønne er en flot oplevelse. Udflugten varer 5 timer og koster ca. USD 75. Tour Code: NWK_01

Best of Kauai
På denne udflugt oplever du først Stillehavets Grand Canyon: Waimea Canyon. Den smukke kløft er 16 km lang og ca. 1.000 meter dyb. Klippernes stærke røde farve og blandet med det frodige grønne er en flot oplevelse. Fra Waimea køres til Hawaiis største flod Wailua River, hvor der sejles gennem regnskoven til Fern Grotto – en imponerende lava-grotte. Udflugten varer 8 timer og koster ca. USD 145. Tour Code: NWK_03

Luau Kalamaku
Oplev den hawaiianske kultur på den historiske plantage Kilohana. Her venter der dig en fest for alle sanser. Du vil blive mødt af duften af helstegt pattegris der syder over bålet. Der er også en flot buffet med forskellige traditionelle specialiteter samt underholdning i form af bl.a. huladans. Udflugten varer 4 timer og koster ca. USD 135. Tour Code: NWK_17

Ovenstående forslag er blot et lille udpluk fra www.ncl.com. Vi tager forbehold for ændringer af programmer og priser.

Links
Hawaii: http://www.gohawaii.com/
Norwegian Cruise Lines: http://www.ncl.eu/
Toronto: http://www.seetorontonow.com/

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Mobil
Mobil telefoner kan benyttes i stor udstrækning. Forvent dog udfald i de mere øde egne. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse!

Moms
Alle priser i forretninger er uden moms (sales tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på under 10 %.

Morgenmad
Der er morgenmad af lokal standard inkluderet på hotellet ved Waikiki Beach. På skibet er der flere muligheder for morgenmad lige fra den helt store buffet til små caféer og room service.

Mål og vægt
USA har andre måleenheder en Danmark, her regnes i miles (1,6 km), pound (0,45 kg) og gallon (3,8 liter).

Pas
Dit pas skal være gyldigt i mindst 6 måneder efter hjemkomst fra rejsen. Dette gælder også for børn (og spædbørn), som også skal være i besiddelse af eget pas. Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Det er vigtigt, at du sender en kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen.  Se også vigtig information vedr. eTA og ESTA

Placering i bus
Det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rejse.

Påklædning
Generelt får du brug for praktisk sommertøj og badetøj. Det er også en rigtig god ide at medbringe en let trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Se også afsnit under krydstogt.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rejseleder
Du møder Gislevs rejseleder i København. Venligst henvend dig til rejselederen før check-in. Ved ankomst til Hawaii beder vi dig venligst vente på rejselederen ved bagagebåndet. Når alle er samlet ved bagagebåndet i ankomsthallen, følger rejselederen gruppen til bussen.

Religion
Hovedparten af befolkningen er kristne/katolikker.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i både Canada og USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Sengetøj
Det er ikke almindeligt med dyner som vi kender det i Danmark. Generelt bruges tæpper og lagner.

Sikkerhed
Der bør udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Der er sikkerhedsboks både på hotellet og på skibet. .

Sprog
Det officielle sprog i USA er engelsk.

Strygefaciliteter
Der kan fremskaffes strygefaciliteter på både hotel og skib. Ofte er det på værelset. Hvis ikke kan der lånes i receptionen/informationen.

Sygdom
I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Vær opmærksom på at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Kaldenummeret til Danmark er 011 45 + telefonnummer.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel mellem Danmark og Toronto og 11 timer mellem Danmark og Hawaii. Danmark er foran.

Toiletartikler
Almindeligvis forefindes der shampoo, balsam, lotion og sæbe på værelset/kahytten.

Toldregler
Fra Danmark til Canada må du indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter, samt varer købt i Canada til en værdi af max. kr. 3.250,- Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til Canada. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge. På skibet vil en 3 personer kahyt være udstyret med en dobbeltseng på ca. 130 cm x 200 cm samt en sovesofa.

Vaccinationer
Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg evt. egen læge til råds.

Valuta
Medbring canadiske dollar samt US dollar. Danske penge kan IKKE veksles til dollar i canadiske/amerikanske banker. Det er muligt at hæve kontanter i kontantautomater undervejs ved brug af kreditkort.1 USD er ca. kr. 7.00 (1/9 2016)

Vinduer
På nogle hoteller kan vinduerne ikke åbnes af sikkerhedsmæssige årsager. Klimaanlæg sørger her for frisk luft.

Visum
Der kræves ikke visum, men det er obligatorisk med en eTA til Canada samt en ESTA til USA, se vigtig information under eTA og ESTA.

Huskeliste

I god tid før afrejse

•    Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst.
•    Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
•    Er rejseforsikring i orden?
•    Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
•    Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
•    Gode sko
•    Gode sandaler
•    Praktisk sommertøj
•    Lange bukser
•    Vindjakke
•    Lune trøjer
•    Badetøj
•    Strømper
•    Undertøj
•    Evt. lommekniv
•    Neglesaks
•    Toilettaske

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gyldig eTA ved rejser til Canada.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Gislev Rejsers mødested i København lufthavn
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
 

 

København lufthavn mødested Gislev Rejser

Kort

Hawaii med krydstogt