Krydstogt på Nordatlanten

Island, Grønland og Skotland

Kyrdstogt på Nordatlanten

NYHED Storslået krydstogt fra København, hvor du kan opleve Island, landet af is og ild, Grønlands fascinerende vilde og utæmmede natur og besøge Orkneyøerne. 22 dage ud af København på MSC POESIA  inklusiv helpension om bord.

 • Krydstogtet starter og slutter i København
 • God tid til at opleve Reykjavik og fantastiske Island
 • Oplevelser i Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat
   

Med i prisen:

 • Ophold i indvendig kahyt
 • Helpension om bord på skibet
 • Drikkepenge til skibet
 • Dansk rejseleder
   

Tillæg:  Udvendig kahyt kategori Fantastica kr. 5.600 pr. person. Kahyt med balkon kategori Bella kr. 10.500 pr. person. Kahyt med balkon kategori Fantastica kr. 11.500 pr. person. 
              Enkeltkahytter er på forespørgsel.

Du kan tilkøbe rederiets drikkevarepakker gennem Gislev - Easy drikkevarepakke til kr. 220 pr. dag pr. person eller Premiumpakke til kr. 290 pr. dag pr. person.
Indholdet af drikkevare pakker kan ses under rejsens værd at vide. Bemærk, pakken er personlig og skal bestilles af alle gæster som deler kahyt eller ønsker at spise sammen.

Det er muligt at tilkøbe skibets udflugter ca. 1 mdr. før afrejse, når jeres rejsedokumenter er klargjort og sendt ud. Du kan hente det komplette udflugtsprogram her
Vi kan ikke tilbyde egne udflugter på dette krydstogt.

Bestil rejsen

Pris fra 24.998,-

22 dage
Krydstogt

Med i rejsen er bl.a.

 • 22 dages krydstogt med helpension
 • Drikkepenge til skibet er inkluderet
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
Bestil rejsen

Om rejsen

Tag med på Gislevs NYHED, et storslået krydstogt til Island, Grønland og de vindblæste Orkneyøer nord for Skotland. Du kan nyde sejladsen om bord på det flotte og komfortable krydstogtskib MSC Poesia fra MSC Cruises. Du skal blot gå om bord i København, og så venter der dig et fantastisk krydstogt, med spændende besøg i maleriske byer og bygder, og unik natur. Vi besøger Island, hvor du kan opleve den kontrastfyldte natur med ildspyende vulkaner, gejsere og gletsjere. Et af rejsens mange højdepunkter er et besøg på Grønland, hvor du kan glæde dig til at opleve den grønlandske hovedstad Nuuk. Vi krydser polarcirklen når vi besøger Ilulissat, der er berømt for sine isfjelde og vi kan opleve majestætiske isbjerge langs den grønlandske kyst. Fra skibets dæk kan du opleve det imponerende panorama, når skibet sejler gennem det 100 km lange Prins Christians Sund omgivet af bjerge og gletsjere. På Orkneyøerne kan du gå på opdagelse i den uspolerede natur eller gå i vikingernes fodspor og øernes spændende historie. Velkommen om bord.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afsejling fra København
Afrejse kl. 18.00
Afsejling fra København. Du møder Gislevs rejseleder, som er med på hele rejsen, ved skibet MSC POESIA i Københavns Krydstogtshavn. Skibet sejler fra København kl. 18.00.

Krydstogt på Nordatlanten Krydstogt på Nordatlanten


Dag 2: Warnemünde
Ankomst kl. 07.00
Afrejse kl. 17.00
Vi ankommer tidligt på morgenen til den lille charmerende fiskerby Warnemünde. Her holder vores rejseleder et lille velkomstmøde, inden du kan gå i land og gå på opdagelse i den hyggelige by, der ligger lige ud til Østersøen. Her er fine hvide sandstrande, små charmerende gader og flotte historiske huse. Du kan også shoppe i en af de mange butikker eller måske nyde en dejlig tysk øl. Det er også muligt at komme med tog fra Warnemünde til Rostock, hvis du vil opleve den flotte og interessante havneby. 

Warnemünde
 

Dag 3 & 4: På havet
Glæd dig til et par dejlige dage til søs med tid til at udforske skibet, hvor du får lejlighed til at gå på opdagelse om bord, og opleve de mange restauranter og barer, teater, kasino, pool, spa og meget mere. Find en dækstol og læs en bog eller kast dig ud i en af de mange aktiviteter skibet tilbyder. I løbet af disse to dage vil vores rejseleder holde et lille oplæg om vores besøg på Island.

Krydstogt på Nordatlanten


Dag 5: Akureyri
Ankomst kl. 10.00
Afrejse kl. 19.00
Efter to dage på havet ankommer vi til Island, kendt som landet af is og ild. Efter en flot indsejling gennem fjorden Eyjafjörður ankommer vi til Akureyri. Her blandt høje fjelde og den dybe fjord venter der nye spændende oplevelser. Du kan vælge at tage med på et af skibets udflugter til de varme kilder, Mývatn. Mývatn er et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde og den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer og holme og mange specielle lavaformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet og håndklæde ved hånden, hvis du ønsker at bade i de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende.

Akureyri Akureyri


Dag 6: Isafjordur
Ankomst kl. 08.00
Afrejse kl. 18.00
Turen går videre til Isafjordur, hvor vi lægger til anker og bliver transporteret på land med små både fra skibet. En utrolig spændende oplevelse kan være at deltage i skibets hvalsafari udflugt. Tag her med på en hyggelig sejlads, hvor der spejdes efter hvaler. Husk at holde godt øje med vandet da du også kan støde på sæler og delfiner. Vi sejler i de indre fjorde langs smukke bjergkæder. Området og især den smukke ø Vigur er også kendt for sit rige fugleliv.

Isafjordur


Dag 7: På havet
Vi sejler hele dagen, og du har god tid til at nyde din morgenmad imens skibet sejler mod Grønland. Nyd sejladsen på dækket, måske med en varm kop kaffe og en god bog. Om aftenen kan du besøge teatret eller nyde en drink i en af skibets barer. Undervejs vil vores rejseleder holde et lille oplæg om vores næste oplevelser i Grønland.

Krydstogt på Nordatlanten


Dag 8: Prins Christians Sund – Grønland
Ankomst kl. 14.00
Afrejse kl. 20.00
Ikerasassuaq eller Prins Christians Sund, som den hedder på dansk, er opkaldt efter Prins Christian Frederik der senere blev Frederik 8. Det ligger øst for Grønlands sydspids Kap Farvel. Sundet strækker sig 100 km fra Danmarksstrædet i øst til Davisstrædet i vest. Det smalle farvand er et langt panorama med spidse fjelde, imponerende gletsjere og flotte isbjerge. Der venter os en flot sejltur gennem den barske sydgrønlandske natur, der bedst nydes på skibets dæk.

Prins Christians Sund - Grønland Prins Christians Sund - Grønland


Dag 9: På havet
Vi sejler fra Sydvestgrønland til den grønlandske hovedstad Nuuk. Du kan vælge at gå lange skønne ture på dækket og mærke vinden i håret og den salte smag af hav. Der er noget skønt og beroligende ved at betragte horisonten, mens skibet roligt nærmer sig Nuuk.

Krydstogt på Nordatlanten - fra Sydvestgrønland til Nuuk


Dag 10: Nuuk
Ankomst kl. 06.00
Afrejse kl. 16.00
I dag ligger vi til havn i hovedstaden Nuuk, som byder på sagn og traditioner. En metropol hvor politikerne er i færd med at lægge fundamentet for en ny og uafhængig nation. Bygninger, som kulturhuset Katuaq, med dens karakteristiske facade som gengiver nordlyset, en påmindelse om at naturen er en fast del af byens dagligliv. Nuuk har cirka 16.800 indbyggere og er ikke blot Grønlands hovedstad, men også den langt største by. Du vil opleve en livlig by, hvor der leves et liv påvirket af moderne twists, traditionelle livsformer og en mangfoldighed af eksterne indflydelser.

Nuuk, Grønland


Dag 11: Ilulissat
Ankomst: 16.00
Vi ankommer i dag til byen Ilulissat, som ligger cirka 400 km nord for polarcirklen. Ilulissat betyder isfjelde, og er hjemsted for et unikt bagland og præsenterer et flot bybillede. Det er ikke uden grund, at byen er opkaldt Ilulissat, byen er nemlig især berømt for sine isfjelde. Ilulissat byder dog på langt mere end blot isfjelde, og naturelskere vil blive draget, når de hører naturen kalde og i selve byen finder du også et udvalg af museer og lokale spisesteder. Der findes ingen forkert måde at opleve Ilulissat på, om du vælger at skue fjeldene fra luften, sejle forbi på bådture eller en vandretur langs stedet, så vil du blive betaget af de spektakulære fjelde. Ved ankomst hen på eftermiddagen lægger vores krydstogtskib for anker ud for Ilulissat og du vil blive sejlet i land i mindre både. Ved ankomst vil det være oplagt at gå på opdagelse i byen og opleve livet langt nordpå. Især er museet om Knud Rasmussen et besøg værd. Han var den første europæer, der krydsede nordvestpassagen med hundeslæde. Knud Rasmussen blev født i Ilulissat og i dag er hans barndomshjem forvandlet til et museum, som fortæller om hans liv og hans mange ekspeditioner.

Ilulissat

Dag 12: Ilulissat
Afrejse: 18.00
Skibet har ligget ankret natten over uden for Ilulissat, og du kan denne morgen nyde morgenmaden om bord, inden du tager tilbage til byen. Nåede du ikke museet i går, er der også mulighed for at besøge det i dag. Du har mulighed for at bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Ilulissat eller du kan tilkøbe en eller flere udflugter igennem MSC.

Ilulissat


Dag 13: På havet
En dag på havet med god tid til at nyde de storslåede isbjerge som kan blive ved med at betage en. Isbjergene er naturens egne unikke værker, og ikke to isbjerge er ens. Du vil denne dag have god tid til at nyde deres storhed som ikke kan indfanges på billeder, men som skal ses på stedet. Det er interessant at tænke over, hvordan isbjergene er blevet skabt i en langsommelig proces fra snefnug, som er faldet for flere tusinde år siden til sammenpresset is. Indlandsisen er i konstant forandring og hvert år producerer den flere tusinde isbjerge, som hovedsageligt kælver fra den nordvestlige del af Grønland. Er vi heldige får vi måske en hval eller to at se. Hvaler forekommer nemlig overalt i Grønland og særligt i sommerperioden er der gode chancer for at se dem. De mest almindelige er finhvaler, pukkelhvaler og vågehvaler.

Krydstogt på Nordatlanten


Dag 14: Qaqortoq
Ankomst kl. 09.00
Afrejse kl. 21.00
Vi ankommer denne morgen til Qaqortoq, skibet ligger for anker og der sejles i små både ind til fastlandet. Qaqortoq er den største by i Sydgrønland med cirka 3500 indbyggere. Når du sejler ind mod Qaqortoq, ser du straks byens mange farverige huse som ligger flot placeret op ad fjeldsiderne. Her fornemmer du hurtigt den hyggelige by samt byens opbygning, der samler sig i et centrum nede i dalen. Byen byder på flere spændende seværdigheder af både natur, kultur og historie. Byen kan opleves til fods og rundt om i byen står 24 unikke naturskulpturer, som 18 nordiske kunstnere har skabt inspireret af Erik den Røde, som i år 985 ankom til Sydgrønland og anlagde den første nordbogård. Du kan også besøge Frelsen Kirke, hvor redningskransen fra MS Hans Hedtoft hænger, det eneste der blev fundet efter skibets forlis i 1959. Hans Hedtoft stævnede ud fra Københavns Havn den 7. januar på sin jomfrurejse, men den 30. januar på hjemrejsen forsvandt skibet og det er aldrig fundet siden, på nær redningskransen som skyllede op på Island den 7. oktober 1959. Det er også muligt at tilmelde sig en af rederiets udflugter, evt. turen ud til Hvalsø kirkeruin, som er en af de mest velbevarede ruiner fra 1300-tallet.

Qaqortoq Qaqortoq


Dag 15 og 16: På havet
Oven på de mange spændende oplevelser i Grønland, er der nu endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, og du kan nyde den flotte sejltur fra dækket. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellnessafdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater.

Krydstogt på Nordatlanten


Dag 17: Reykjavik
Ankomst kl. 08.00
Vi når igen Island, her ligger vi til havn i hovedstaden Reykjavik som byder på mange forskellige oplevelser. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Islands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011) samt byens vartegn, Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson. Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Mulighederne er mange - du kan besøge Den Blå Lagune, hvor du kan slappe af i det varme geotermiske havvand samt nyde den sorte lava som omgiver lagunen, et flot syn.

Reykjavik

Dag 18: Reykjavik
Afrejse kl. 18.00
Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad er der masser af tid til at udforske Island. Du kan vælge at bruge mere tid i Reykjavik, skibet tilbyder også mange spændende udflugter. Vi kan bl.a. anbefale at besøge Den Gyldne Cirkel. Et must for besøgende i Island. Her vil du opleve Tingvallasletten, hvor sagatidens historiske møder fandt sted, fornem storheden og historiens vingesus. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses. Du vil se Geysir som har lagt navn til det vi alle kender som en gejser, altså en varm springkilde. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Du vil også kunne nyde det smukke vandfald Gullfoss, kendt som Det Gyldne Vandfald, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 meter.

Reykjavik Reykjavik


Dag 19: På havet
Efter et par dage i den Islandske hovedstad Reikjavik, kan du nyde dagen om bord på skibet, mens vi sejler mod Skotland og Orkneyøerne. 


Dag 20: Kirkwall
Ankomst kl. 08.00
Afrejse kl. 18.00
Vores sidste stop på denne fantastiske rejse er Kirkwall, hovedstaden på Orkneyøerne i Skotland. Orkneyøerne består af 67 øer, hvoraf den største er Mainland med hovedbyen Kirkwall. Et lille vidunder tilbage fra det 11. århundrede, hvor byen blev grundlagt af Jarl Rognvald Brusason, som byggede sit rige her. Et spændende stop med et eksempel på øhavets fascinerende fortid. Nyd en gåtur ned gennem byens smalle gader, bliv betaget af historien, besøg de mange butikker og restauranter og nyd en kold øl på en af deres mange pubber.

Kirkwall Kirkwall

Dag 21: På havet
Oven på de mange flotte oplevelser er det tid til en afslappende dag på havet til at fordøje de mange indtryk. Nyd den friske havluft på dækket, eller måske frister det med et slag kort og hyggeligt samvær med dine medrejsende.

Krydstogt på Nordatlanten

Dag 22: Ankomst til København
Ankomst kl. 08.00
Vi giver os god tid til at spise morgenmad, inden vi forlader skibet og siger tak for et dejligt og oplevelsesrigt krydstogt til Island, Grønland og Orkneyøerne.

Skibet

MSC Poesia fra MSC Cruises
MSC Poesia er et flot og elegant skib med plads til 2.550 passagerer og 1.275 kahytter. Skibet tilbyder et væld af aktiviteter og faciliteter. Her er adskillige pools, spabade, et teater med gratis show hver aften, kæmpe sportsområde og adskillige restauranter og barer.
Opholdet er med fuld forplejning.

Fakta
Længde: 294 meter
Bredde: 32 meter
Højde: 60 meter
Passagerdæk: 13
Elevatorer: 13
Restauranter: 4
Barer: 8
Underholdning: 8 forskellige (bla. diskotek, foto-udstilling, casino, pokerspil, teater)
Swimmingpools og boblebad: 4
Spa afdeling/Wellness: 1
Butikker: 5

Vi tilbyder kahytter i 4 kategorier, fordelt på 2 kategorier: Bella og Fantastica.
Forskellen på de to er, at med Fantastica får du bedre beliggende kahytter, adgang til gratis roomservice 24 timer i døgnet og mulighed for at spise morgenmad gratis i din kahyt - samt 50% rabat på fitnesshold og personlig træner.

Indvendig kahyt - kategori Bella
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). I indvendig kahyt har du ikke vindue og størrelsen er 13-20 m2.

Indvendig kahyt - kategori Fantastica
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). I indvendig kahyt har du ikke vindue og størrelsen er 13-20 m2.

Udvendig kahyt - kategori Bella
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne har et koøje og er 16-17 m2.
OBS - disse kahytter er med begrænset udsigt.

Udvendig kahyt - kategori Fantastica
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne har et koøje og er 16-17 m2.

Kahyt med balkon - kategori Bella
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne er med balkon, hvor du kan nyde sejladsen.
Kahytterne er fra 17-19 m2

Kahyt med balkon - kategori Fantastica
Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne er med balkon, hvor du kan nyde sejladsen.
Kahytterne er fra 17-19 m2.

Udflugter undervejs
Det er muligt at tilkøbe skibets udflugter. Du kan hente det komplette udflugtsprogram her
Udflugterne i programmet har til formål at give MSC Cruises’ gæster en opfattelse af indholdet af de forskellige ture, der kan arrangeres i hver havn. Dette program er en guide og vejledende beskrivelse, og priserne bliver beregnet under krydstogtet.
Udflugtsprogrammerne kan variere afhængig af lokale forhold og/eller eventuelle uforudsete hændelser i forhold til tidspunkter for turen. Nogle udflugter er meget populære, og derfor kan tilgængelighed ikke altid garanteres. Det anbefales at forudbestille. Det er garanteret, at guiderne taler engelsk. Bemærk, at turens endelige sprog bekræftes ombord på krydstogtet.

Gislev kan ikke tilbyde sine egne udflugter på dette krydstogt, men i det omfang det er muligt vil vores rejseleder tilbyde at gå i land og spadsere rundt i det område vi besøger.
Vi udvælger en håndfuld af skibets mest interessante udflugter, som Gislevs rejseleder deltager i - og du kan med fordel vælge de samme og følges med vores rejseleder på disse.
Valget er dit, og skulle du ønske at deltage i en helt anden udflugt et given sted, så kan du trygt gøre dette.

Læs evt. mere om MSC POESIA her.

KRYDSTOGT I EN SIKKER BOBLE
At gå ombord på et MSC-krydstogtskib er som at komme ind i en sikker boble takket være vores strenge MSC Cruises Helbreds- & Sikkerhedsprotokol.

Regler og guidelines for afrejse i 2021 (endnu ikke relevant for afgangen i 2022)

COVID-19 SCREEENING OG SUNDHEDSOVERVÅGNING FOR ALLE FØR OG UNDER KRYDSTOGTET:

Både gæster og besætningsmedlemmer er underlagt test af antigen swabtests og andre kontroller inden ombordstigning. En ekstra COVID-19 test for alle gæster under krydstogtet ud over den daglige kontaktløse temperaturkontrol. Besætningsmedlemmer gennemgår en COVID-19 test hver 7. dag. Vores gæsters helbred overvåges regelmæssigt (inklusive daglige temperaturkontroller og en yderligere COVID-19-test under krydstogtet), og vores skibe har et fuldt udstyret medicinsk center med et øget antal højtuddannede medarbejdere til din fulde rådighed.
 
TAG PÅ OPDAGELSE MED VORES SIKRE UDFLUGTER:
Landudflugter udføres med fuld beskyttelse i henhold til vores strenge protokoller, hvilket betyder, at gæsterne ikke kommer i kontakt med mennesker, der ikke også har været underlagt sundheds- og sikkerhedskontrol. 

SOCIAL DISTANCERING:
For at sikre korrekt social afstand overstiger skibets kapacitet ikke 70%. Brug af masker er obligatorisk på offentlige områder (undtagen restauranter, barer og når man sidder på soldækket)

KONSTANT RENGØRING & DESINFICERING:
Alle områder af vores skibe er desinficeret flere gange om dagen med desinfektionsmiddel af hospitalskvalitet og håndrensere er tilgængelige overalt på skibet.
 
FULDT UDDANNET PERSONALE:
Omfattende træning i den nye forbedrede protokol og brug af beskyttelsesudstyr.

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig ved skibet i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in.

Aircondition
Der forefindes aircondition på skibet og i kahytterne.

Apotek
I næsten alle byer, hvor skibet lægger til, findes der et apotek. På skibet kan du finde enkelte fornødenheder til f.eks. snue og lette smerter som hovedpine.

Drikkepenge
Vi har inkluderet de obligatoriske drikkepenge på skibet i rejsens pris.

Drikkevand
Vand er tilgængeligt ombord døgnet rundt. I skibets buffetrestaurant er det gratis, men kommer fra skibets tanke og er renset. Alternativt kan der købes vand i alle restauranter og barer om bord.

Elektricitet
Der er 220 volt om bord. Har du flere apparater, der skal oplades samtidig, er det en god idé at medbringe et lille fordelerstik, da der ikke er mange stikkontakter i kahytterne.

Elevator
Der findes elevator flere steder på skibet.

Hårtørrer
Der forefindes hårtørrer i kahytten. Ligeledes er der shampoo, sæbe m.m. Bemærk, der må ikke medbringes dypkoger, krøllejern, fladjern og strygejern på skibet pga. brandfare.

Internet
Der er adgang til internet på skibet. Der findes internetpakker, der med fordel kan bestilles hos rederiet før afrejse. Dette kan gøres på nettet ved at logge på din booking og betale med kreditkort. Der kan også tilkøbes internet om bord på skibet.

Medicin
Husk at medbringe evt. medicin i håndbagagen. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Dette er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

Mobiltelefon
Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning på land. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning på havet, og det koster rigtig mange penge at ringe og sende/modtage sms på åbent hav.

Pas
Der skal medbringes gyldigt pas på rejsen, og det skal være gyldigt minimum 6 måneder efter hjemkomsttidspunktet.

Påklædning
Temperaturen på Grønland og Island er noget køligere end hjemme i Danmark (se mere under klima). Derfor er det en god idé at tage lange bukser, varme tøjer og vindtæt jakke med. Lag på lag er at anbefale til de svingende temperaturer på krydstogtet. Til udflugter er det en god ide at have en par gode sko med, da man skal befærde sig på forskelligt terræn.

Sol
Solen kan være stærk på vandet. Det er en god idé at medbringe solcreme med høj beskyttelsesfaktor, en hat og solbriller.

Klima
Grønland har et arktisk klima med middeltemperatur, hvilket betyder at gennemsnitstemperaturen ofte ikke kommer over 10 grader i den varmeste sommermåned. I den sydlige del af landet kan temperaturen dog godt komme op på 20 grader i juni, juli og august. På Island er den gennemsnitlige sommertemperatur 10-13 grader, men godt snige sig op på 20-25 grader når sommeren er særlig varm. I september svinger temperaturen mellem 6-8 grader.

Sprog
På skibet er hovedsproget engelsk og italiensk. Der tales også andre sprog som spansk, tysk og fransk.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder. Det er heller ikke tilladt at ryge i kahytterne om bord på skibet, men der er særlige rygeområder om bord.

Strygefaciliteter
På skibet er der renseriservice, og der kan lånes strygejern og strygebræt.

Vask
Der forefindes vaskeservice på skibet mod betaling.

Sygdom
Husk rejseforsikring. I tilfælde af sygdom på rejsen vil rejseleder være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller hospital. Om bord på skibet er der en læge. Vær opmærksom på, at du som oftest skal betale for behandling på stedet. Husk at gemme kvitteringer med henblik på refundering fra rejseforsikring.

Valuta & Kreditkort
Almindeligt gangbare kreditkort er VISA og MasterCard. Mod gebyr er det muligt at hæve kontanter i bankernes eller skibets kontantautomater.

Krydstogt – livet ombord
I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På denne tur sejler vi med MSC Musica fra det italienske rederi MSC Cruises. MSC Musica har meget at byde på. Nyd et lækkert måltid i en af de mange restauranter og en drink i en af de mange barer. Der er også rig mulighed for at blive underholdt i skibets teater, eller afprøve heldet i kasinoet. Hvis man trænger til lidt afslapning, kan man med fordel benytte sig af skibets spa, eller tage en afslappende slentretur på skibets store dæk. MSC Musica er også udstyret med swimmingpools, fitnesscentre og flere forskellige butikker.

Krydstogt – forplejning
På skibet finder du 2 forskellige hovederestauranter samt 1 buffetrestaurant, som er inkluderet i prisen. Her er der åbent fra tidlig morgen til sent på aftenen: kl. 06.00 - 02.00. Hos Le Maxim's og L'Oleandro
kan du nyde velsmagende førsteklasses retter, som skibets kokke tilbereder af råvarer af allerhøjeste kvalitet. Maden varierer fra det traditionelle middelhavskøkken til det raffinerede, internationale køkken. Buffetrestauranten Gli Archi indbyder til fantastiske madoplevelser fra det italienske og internationale køkken.

Om bord findes også specialrestauranter (gourmet - sushi) hvor du kan bestille bord og betale på egen hånd.

Krydstogt - drikkevarepakker
MSC Cruises tilbyder forskellige typer drikkevarepakker, som kan tilkøbes hjemmefra eller om bord på skibet. 

Easy-pakke:
Ubegrænset antal drikkevarer med i prisen op til € 6
Fadøl, husets vin pr. glas, udvalg af spiritus, cocktails og aperitifs. Desuden er alkoholfrie cocktails, sodvand, juice pr. glas og mineralvand på flaske inkluderet. Varme drikke (Espresso, cappucino, caffe latte, te og ckokolade) er ligeledes inkluderet.
Pris kr. 220 pr. nat pr. person.

Premium-pakke:
Ubegrænset antal drikkevarer med i prisen op til € 10.
Al flaskeøl og fadøl fra barlisten, Alle cocktails og vin pr. glas indenfor prisgrænsen. Samtlige standard og premium spiritusvarianter, samtlige aperitifs, bitter og likører, mineralvand på flaske og varme drikke.
Pris kr. 290 pr. nat pr. person.

Premium Plus pakke:
Ubegrænset antal af alle drikkevarer pr. glas, ingen prisgrænse
Ekstra stort udvalg af spiritusvarianter, champagne pr. glas, alt vin i samtlige barer og restauranter, samtlige cocktails, inklusiv cocktails med Champagne, minibar, mad og drikkevarer fra roomservcie menuen og dikkevarer i temabarerne. Desuden 30% rabat på vin og Champagne pr. flaske fra vinlisten. Mineralvand i flaske og Varme drikke (espresso, cappucino, caffe latte, te, chokolade) er ligeledes inkluderet.
Pris kr. 410 pr. nat pr. person.

Alkoholfri og børnepakke:
Ubegrænset antal af sodavand og meget andet. Alkoholfrie cocktails, energidrikke, mineralvand i flaske, Juice samt varme drikke (espresso, cappucino, caffe latte, te, chokolade), Softice
Pris kr. 140 pr. nat pr. person.

Bemærk venligst: Pakkerne er personlig og skal bestilles af alle gæster som deler kahyt/ønsker at spise ved samme bord.

Krydstogt - Udflugter
Gislev kan ikke tilbyde sit eget udflugtsprogram, men det er i stedet muligt at  tilkøbe en af rederiets mange vidunderlige udflugter. Læs mere under fanen Skibet

Hver aften får du et program med informationer om, hvad der skal ske den følgende dag. De dage, hvor skibet er i havn, tilbyder MSC Cruise et stort udflugtsprogram med mange forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Nedenfor ses et udkast af udflugterne ved hver destination, og hele programmet kan ses på www.msccruises.dk. Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer.

Krydstogt - Påklædning
Hvad så med pålædningen? Det bestemmer du naturligvis selv. Der er en eller to gallaaftener på skibet, hvor det foreslås, at du er pænt klædt på. Det behøver ikke være lang kjole eller smoking, så du behøver altså ikke have den store garederobe med.

Krydstogt – Udflugter – Ilulissat

Byrundtur i Ilulissat
Oplev den smukke by Ilulissat og dens historie på denne guidede tur, og bliv klogere på livet langt mod nord og byens nutidige udvikling. Se inuit artefakter på Knud Rasmussens Museum, som er dedikeret til den danske opdagelsesrejsende der var den førte europæer der krydsede Nordvestpassagen med hundeslæde. Turkode: JAV01 (dag 1) eller JAV08 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 488

Vandretur til Sermermiut isbjergene
På denne 2 km vandretur oplever du Grønlands flotte natur ved Kangia fjord, ser ruiner efterladt af inuitterne og lærer lidt om deres historie. Turkode: JAV02 (dag 1) eller JAV09 (dag2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 518

Sejltur på Kangia fjord
Oplev Grønland fra vandet på denne fantastiske sejltur gennem et hav af isbjerge og nyd stilheden fra Arktis. Turkode: JAV04 (dag 1) eller JAV11 (dag 2). Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.388
Denne udflugt udbydes også som en nattur. Pris fra DKK 1.463

Kangia fjord fra luften
Oplev den spektakulære udsigt over Kangia fjord fra luften på denne flyvetur. Hav kameraet klar når du flyver over de enorme isbjerge på fjorden. Turkode: JAV07 (dag 1) eller JAV14 (dag 2). Varighed: 1 t. Pris fra DKK 3.743

Oqaatsut og slædehunde
Nord for Ilulissat kan du opleve den lille landsby Oqaatsut med færre end 50 indbyggere. Du sejler til Oqaatsut, hvor du kan nyde en tur gennem den lille by. Derefter skal du besøge hundegården, hvor du kan se de fantastiske slædehunde og lære om deres rolle i slædekørsel og jagt. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 1.793

Krydstogt – Udflugter – Qaqortoq

Byrundtur i Qaqortoq
Oplev Grønlands fjerdestørste by på denne guidede tur, hvor du kommer forbi byens museum, den gamle bydel, og ser de mange indgraverede skulpturer, der tilsammen danner udstillingen Man and Stone. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

En byrundtur for alle sanser
Udforsk byen til fods mens din guide fortæller dig om byen og dens inuit-kulturarv. Turen går forbi en lokal restaurant hvor du kan smage inuit-specialiteter. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra 743

Sejltur til Hvalsey
Oplev Grønlands bedst bevarede nordiske ruin – Hvalsey kirken. Nyd udsigten over den smukke fjord på den 25 min. lange sejltur, og bliv transporteret tilbage til det tidlige 11. århundrede ved Hvalsey kirkes ruin. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.943

Garveribesøg og maskedans/trommedans
Besøg Grønlands eneste garveri, og hør hvordan skind og pels af dyr som isbjørne og sæler bliver omdannet til læder og pelse. Bagefter kan du nyde en maskeret dans eller en trommedansforestilling. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

Kunsttur i Qaqortoq
Se Qaqortaq fra den kunstneriske side med denne byvandring, der tager dig forbi de mere end 40 skulpturer, der pryder klippeflader og stenblokke i byen som del af Stone and Man Projektet. Turen afsluttes med et besøg på byens museum. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK  518

Krydstogt – Udflugter – Reykjavik

Panoramatur i Reykjavik

Se alle Reykjaviks højdepunkter på denne tur. Oplev bl.a. Raudholar-kraterne, Hofdi House, Hallgrimskirkja, den charmerende gamle bydel og det smukke havneområde. Turkode: KEF01 (dag 1) eller KEF16 (dag 2). Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 465

Den Gyldne Cirkel
Nyd Islands naturlige pragt på denne tur der tager dig til den skønne Thingvellir Nationalpark, det enorme ”gyldne vandfald” Gullfoss, og Geysirs dejlige varme kilder. Inkluderet er en 2-retters frokost. Turkode: KEF02 (dag 1) eller KEF18 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 8 t. Pris fra DKK 1.290

Hvalsafari og Hvalmuseum
Tag med ud på det Islandske farvand og se om du kan få øje på et af de enorme havpattedyr det holder til her. Bl.a. blåhvalen, vågehvalen og seihvalen kan finde i disse farvande. Efter sejlturen besøges den splinternye islandske hvaludstilling, hvor du kan lære om de forskellige arter. Turkode: KEF15 (dag 1) eller KEF27 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. 30 min. Pris fra DKK 1.163

Krydstogt - Udflugter - Kirkwall

Byvandring i Kirkwall
Oplev de mest fascinerende arkitektoniske steder på Orkneyøerne til fods. Med start i Kirkwall by tager denne vandretur dig gennem den historiske gamle bydel, forbi den røde sandstenskatedral, til Bishop’s Palace, Earls Palace, og til slut til Tankerness House Gardens. Sværhedsgrad: Svær. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 263

Sagaer, krigshistorier og whisky 
Besøg den nordligste producent af skotsk whisky, Highland Park Destilleri, grundlagt i 1798. Derefter kan du nyde den naturskønne kørsel langs Scapa Flow, imens din guide fortæller gribende krigshistorier fra første og anden verdenskrig. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 690

Ø-rundtur
Oplev et øhav der bugner af betagende udsigter, fantastiske gamle vidundere og medrivende historie på denne afslappede ø-rundtur på Orkney. Bliv klogere på øernes rolle i såvel første som anden verdenskrig, og se de arkæologiske skatte der gemmer sig her. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 390

Krydstogt – Udflugter – Akureyri

Godafoss vandfald og Akureyri sightseeing

Oplev den smukke by Arkureyri omgivet af bjerge og besøg det majestætiske Godafoss vandfald også kendt som ”Gudernes Vandfald”. På denne tur kan du opleve nogle af de bedste naturattraktioner i området. Sværhedsgrad: Let. Varighed 3 t. Pris fra DKK 668

Mývatn Nature Bath
Lad det varme vand i Mývatn Nature Bath berolige dig, og nyd landskabet omkring den usædvanligt lave vulkandannede sø Mývatn. På hjemvejen besøges det smukke vandfald Godafoss. Sværhedsgrad: Let. Varighed 5 t. Pris fra DKK 1.065

Hvalsafari
Akureyri er et at de bedste steder at se havpattedyr, da de finder føde i den isfri bugt året rundt. Her kan du finde vågehvaler, blåhvaler, legesyge marsvin og delfiner, samt en overflod af havfugle. Men stjernen i showet er pukkelhvalen, der er kendt for deres vand akrobatik. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. Pris fra DKK 1.065

Krydstogt - udflugter - Isafjordur

Livet i Isafjordur
Oplev hvordan det moderne liv er i Vestfjordsregionen og få indsigt i hverdagen i Isafjordur. Du kommer på en gåtur rundt i hjertet af byen og oplever den lokale kunstscene på Kulturhuset. Efterfølgende kan du smage en lokal suppe, og gå ind på Everyday Museum for at blive bekendt med befolkningen. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 3 t. Pris fra DKK 938

Thingeyri: Gamle traditioner og vikingekultur
Nyd udsigten over den smukke Dýrafjord på vej til en af de ældste bosættelser, Thingeyri. Besøg byens smedje og det særlige vikingeområde, hvor du vil blive underholdt med dans og sang. Smag også en lokal specialitet, og hils derefter på de islandske heste i ride arenaen i Sandar. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 4 t. Pris fra DKK. 1.193

Smagen af Sudureyri
Besøg økolandsbyen Sudureyri og udforsk dens mange smagsoplevelser. En guidet tur rundt i den lille landsby byder på flere velsmagende stop, hvor du kan nyde de lokale råvarer. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. Pris fra DKK 788

Krydstogt - udflugter - Nuuk 

Byrundtur og besøg hos en lokal familie
Tag på byrundtur i Grønlands hovedstad, Nuuk og oplev bl.a. Nationalmuseet, det gamle kvarter og byens forskellige historiske bygninger. Afslut turen med kaffe og kage hos en lokal familie, og hør om Grønlands historie. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK 488

Grønlandsk ølsmagning
Besøg Grønlands ældste og største bryggeri, og få en guidet tur på anlægget. Find ud af hvordan øl brygges på disse egne og hør om bryggeriets historie. Øllet kan kun nydes på Grønland, så det er en unik chance for at få en smagsprøve. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 1 t.30 min. Pris fra DKK 615 

Fjordsafari
Nyd Grønlands smukke natur på denne sejltur, hvor der er chance for at se pukkelhvaler og sæler i deres naturlige omgivelser. Båden sejler mod øen Sermitsiaq, hvis smeltende gletsjer skaber et vandfald, der fosser ned i fjorden. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.238

Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og ser frem til at byde velkommen på krydstogt på Nordatlanten.

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
09-07-2022Krydstogt fra Københavns Krydstogt HavnMere end 824.998,-Bestil rejsenMere information