Skip to main content

Krydstogt til Island, Grønland og Orkneyøerne i Skotland

-
22 dage ud af København på MSC POESIA

Krydstogt på Nordatlanten

Tag med på Gislevs NYHED, et storslået krydstogt til Island, Grønland og de vindblæste Orkneyøer nord for Skotland. Du kan nyde sejladsen om bord på det flotte og komfortable krydstogtskib MSC Poesia fra MSC Cruises. Du skal blot gå om bord i København, og så venter der dig et fantastisk krydstogt, med spændende besøg i maleriske byer og bygder, og unik natur. Vi besøger Island, hvor du kan opleve den kontrastfyldte natur med ildspyende vulkaner, gejsere og gletsjere. Et af rejsens mange højdepunkter er et besøg på Grønland, hvor du kan glæde dig til at opleve den grønlandske hovedstad Nuuk.

Vi krydser polarcirklen når vi besøger Ilulissat, der er berømt for sine isfjelde og vi kan opleve majestætiske isbjerge langs den grønlandske kyst. Fra skibets dæk kan du opleve det imponerende panorama, når skibet sejler gennem det 100 km lange Prins Christians Sund omgivet af bjerge og gletsjere. På Orkneyøerne kan du gå på opdagelse i den uspolerede natur eller gå i vikingernes fodspor og øernes spændende historie. Velkommen om bord.

Glæd dig til

 • Krydstogtet starter og slutter i København
 • God tid til at opleve Reykjavik og fantastiske Island
 • Oplevelser i Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat

Dagsprogram

 • Dag 1: Afsejling fra København

  Afsejling fra København. Du møder Gislevs rejseleder, som er med på hele rejsen, ved skibet MSC POESIA i Københavns Krydstogtshavn. Skibet sejler fra København kl. 18.00.

 • Dag 2: Warnemünde

  Ankomst kl. 07.00
  Afrejse kl. 17.00
  Vi ankommer tidligt på morgenen til den lille charmerende fiskerby Warnemünde. Her holder vores rejseleder et lille velkomstmøde, inden du kan gå i land og gå på opdagelse i den hyggelige by, der ligger lige ud til Østersøen. Her er fine hvide sandstrande, små charmerende gader og flotte historiske huse. Du kan også shoppe i en af de mange butikker eller måske nyde en dejlig tysk øl. Det er også muligt at komme med tog fra Warnemünde til Rostock, hvis du vil opleve den flotte og interessante havneby.

 • Dag 3 - 4: På havet

  Glæd dig til et par dejlige dage til søs med tid til at udforske skibet, hvor du får lejlighed til at gå på opdagelse om bord, og opleve de mange restauranter og barer, teater, kasino, pool, spa og meget mere. Find en dækstol og læs en bog eller kast dig ud i en af de mange aktiviteter skibet tilbyder. I løbet af disse to dage vil vores rejseleder holde et lille oplæg om vores besøg på Island.

 • Dag 5: Akureyri

  Ankomst kl. 10.00
  Afrejse kl. 19.00
  Efter to dage på havet ankommer vi til Island, kendt som landet af is og ild. Efter en flot indsejling gennem fjorden Eyjafjörður ankommer vi til Akureyri. Her blandt høje fjelde og den dybe fjord venter der nye spændende oplevelser. Du kan vælge at tage med på et af skibets udflugter til de varme kilder, Mývatn. Mývatn er et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde og den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer og holme og mange specielle lavaformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker. Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet og håndklæde ved hånden, hvis du ønsker at bade i de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende.

 • Dag 6: Isafjordur

  Ankomst kl. 08.00
  Afrejse kl. 18.00
  Turen går videre til Isafjordur, hvor vi lægger til anker og bliver transporteret på land med små både fra skibet. En utrolig spændende oplevelse kan være at deltage i skibets hvalsafari udflugt. Tag her med på en hyggelig sejlads, hvor der spejdes efter hvaler. Husk at holde godt øje med vandet da du også kan støde på sæler og delfiner. Vi sejler i de indre fjorde langs smukke bjergkæder. Området og især den smukke ø Vigur er også kendt for sit rige fugleliv.

 • Dag 7: På havet

  Vi sejler hele dagen, og du har god tid til at nyde din morgenmad imens skibet sejler mod Grønland. Nyd sejladsen på dækket, måske med en varm kop kaffe og en god bog. Om aftenen kan du besøge teatret eller nyde en drink i en af skibets barer. Undervejs vil vores rejseleder holde et lille oplæg om vores næste oplevelser i Grønland.

 • Dag 8: Prins Christians Sund – Grønland

  Ankomst kl. 14.00
  Afrejse kl. 20.00
  Ikerasassuaq eller Prins Christians Sund, som den hedder på dansk, er opkaldt efter Prins Christian Frederik der senere blev Frederik 8. Det ligger øst for Grønlands sydspids Kap Farvel. Sundet strækker sig 100 km fra Danmarksstrædet i øst til Davisstrædet i vest. Det smalle farvand er et langt panorama med spidse fjelde, imponerende gletsjere og flotte isbjerge. Der venter os en flot sejltur gennem den barske sydgrønlandske natur, der bedst nydes på skibets dæk.

 • Dag 9: På havet

  Vi sejler fra Sydvestgrønland til den grønlandske hovedstad Nuuk. Du kan vælge at gå lange skønne ture på dækket og mærke vinden i håret og den salte smag af hav. Der er noget skønt og beroligende ved at betragte horisonten, mens skibet roligt nærmer sig Nuuk.

 • Dag 10: Nuuk

  Ankomst kl. 06.00
  Afrejse kl. 16.00
  I dag ligger vi til havn i hovedstaden Nuuk, som byder på sagn og traditioner. En metropol hvor politikerne er i færd med at lægge fundamentet for en ny og uafhængig nation. Bygninger, som kulturhuset Katuaq, med dens karakteristiske facade som gengiver nordlyset, en påmindelse om at naturen er en fast del af byens dagligliv. Nuuk har cirka 16.800 indbyggere og er ikke blot Grønlands hovedstad, men også den langt største by. Du vil opleve en livlig by, hvor der leves et liv påvirket af moderne twists, traditionelle livsformer og en mangfoldighed af eksterne indflydelser.

 • Dag 11: Ilulissat

  Ankomst: 16.00
  Vi ankommer i dag til byen Ilulissat, som ligger cirka 400 km nord for polarcirklen. Ilulissat betyder isfjelde, og er hjemsted for et unikt bagland og præsenterer et flot bybillede. Det er ikke uden grund, at byen er opkaldt Ilulissat, byen er nemlig især berømt for sine isfjelde. Ilulissat byder dog på langt mere end blot isfjelde, og naturelskere vil blive draget, når de hører naturen kalde og i selve byen finder du også et udvalg af museer og lokale spisesteder. Der findes ingen forkert måde at opleve Ilulissat på, om du vælger at skue fjeldene fra luften, sejle forbi på bådture eller en vandretur langs stedet, så vil du blive betaget af de spektakulære fjelde. Ved ankomst hen på eftermiddagen lægger vores krydstogtskib for anker ud for Ilulissat og du vil blive sejlet i land i mindre både. Ved ankomst vil det være oplagt at gå på opdagelse i byen og opleve livet langt nordpå. Især er museet om Knud Rasmussen et besøg værd. Han var den første europæer, der krydsede nordvestpassagen med hundeslæde. Knud Rasmussen blev født i Ilulissat og i dag er hans barndomshjem forvandlet til et museum, som fortæller om hans liv og hans mange ekspeditioner.

 • Dag 12: Ilulissat

  Skibet har ligget ankret natten over uden for Ilulissat, og du kan denne morgen nyde morgenmaden om bord, inden du tager tilbage til byen. Nåede du ikke museet i går, er der også mulighed for at besøge det i dag. Du har mulighed for at bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Ilulissat eller du kan tilkøbe en eller flere udflugter igennem MSC.

 • Dag 13: På havet

  En dag på havet med god tid til at nyde de storslåede isbjerge som kan blive ved med at betage en. Isbjergene er naturens egne unikke værker, og ikke to isbjerge er ens. Du vil denne dag have god tid til at nyde deres storhed som ikke kan indfanges på billeder, men som skal ses på stedet. Det er interessant at tænke over, hvordan isbjergene er blevet skabt i en langsommelig proces fra snefnug, som er faldet for flere tusinde år siden til sammenpresset is. Indlandsisen er i konstant forandring og hvert år producerer den flere tusinde isbjerge, som hovedsageligt kælver fra den nordvestlige del af Grønland. Er vi heldige får vi måske en hval eller to at se. Hvaler forekommer nemlig overalt i Grønland og særligt i sommerperioden er der gode chancer for at se dem. De mest almindelige er finhvaler, pukkelhvaler og vågehvaler.

 • Dag 14: Qaqortoq

  Ankomst kl. 09.00
  Afrejse kl. 21.00
  Vi ankommer denne morgen til Qaqortoq, skibet ligger for anker og der sejles i små både ind til fastlandet. Qaqortoq er den største by i Sydgrønland med cirka 3500 indbyggere. Når du sejler ind mod Qaqortoq, ser du straks byens mange farverige huse, som ligger flot placeret op ad fjeldsiderne. Her fornemmer du hurtigt den hyggelige by samt byens opbygning, der samler sig i et centrum nede i dalen. Byen byder på flere spændende seværdigheder af både natur, kultur og historie. Byen kan opleves til fods og rundt om i byen står 24 unikke naturskulpturer, som 18 nordiske kunstnere har skabt inspireret af Erik den Røde, som i år 985 ankom til Sydgrønland og anlagde den første nordbogård. Du kan også besøge Frelsen Kirke, hvor redningskransen fra MS Hans Hedtoft hænger, det eneste der blev fundet efter skibets forlis i 1959. Hans Hedtoft stævnede ud fra Københavns Havn den 7. januar på sin jomfrurejse, men den 30. januar på hjemrejsen forsvandt skibet og det er aldrig fundet siden, på nær redningskransen som skyllede op på Island den 7. oktober 1959. Det er også muligt at tilmelde sig en af rederiets udflugter evt. turen ud til Hvalsø kirkeruin, som er en af de mest velbevarede ruiner fra 1300-tallet.

 • Dag 15 - 16: På havet

  Oven på de mange spændende oplevelser i Grønland, er der nu endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, og du kan nyde den flotte sejltur fra dækket. Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellnessafdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater.

 • Dag 17: Reykjavik

  Ankomst kl. 08.00
  Vi når igen Island, her ligger vi til havn i hovedstaden Reykjavik som byder på mange forskellige oplevelser. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad. Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Islands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011) samt byens vartegn, Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson. Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer. Mulighederne er mange - du kan besøge Den Blå Lagune, hvor du kan slappe af i det varme geotermiske havvand samt nyde den sorte lava som omgiver lagunen, et flot syn.

 • Dag 18: Reykjavik

  Afrejse kl. 18.00
  Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad er der masser af tid til at udforske Island. Du kan vælge at bruge mere tid i Reykjavik, skibet tilbyder også mange spændende udflugter. Vi kan bl.a. anbefale at besøge Den Gyldne Cirkel. Et must for besøgende i Island. Her vil du opleve Tingvallasletten, hvor sagatidens historiske møder fandt sted, fornem storheden og historiens vingesus. Det er også her, at brudlinjen mellem de euroasiatiske og amerikanske tektoniske plader tydeligt ses. Du vil se Geysir som har lagt navn til det vi alle kender som en gejser, altså en varm springkilde. Stóri Geysir, som det hele startede med, er ikke længere aktiv, men er blevet afløst af den nærliggende Strokkur. Her sendes kogende vand 10-30 meter op i luften med 3-7 minutters mellemrum. Du vil også kunne nyde det smukke vandfald Gullfoss, kendt som Det Gyldne Vandfald, et af Islands mest besøgte turistmål med et fald på 32 meter.

 • Dag 19: På havet

  Efter et par dage i den Islandske hovedstad Reikjavik, kan du nyde dagen om bord på skibet, mens vi sejler mod Skotland og Orkneyøerne.

 • Dag 20: Kirkwall

  Ankomst kl. 08.00
  Afrejse kl. 18.00
  Vores sidste stop på denne fantastiske rejse er Kirkwall, hovedstaden på Orkneyøerne i Skotland. Orkneyøerne består af 67 øer, hvoraf den største er Mainland med hovedbyen Kirkwall. Et lille vidunder tilbage fra det 11. århundrede, hvor byen blev grundlagt af Jarl Rognvald Brusason, som byggede sit rige her. Et spændende stop med et eksempel på øhavets fascinerende fortid. Nyd en gåtur ned gennem byens smalle gader, bliv betaget af historien, besøg de mange butikker og restauranter og nyd en kold øl på en af deres mange pubber.

 • Dag 21: På havet

  Oven på de mange flotte oplevelser er det tid til en afslappende dag på havet til at fordøje de mange indtryk. Nyd den friske havluft på dækket, eller måske frister det med et slag kort og hyggeligt samvær med dine medrejsende.

 • Dag 22: Ankomst til København

  Ankomst kl. 08.00
  Vi giver os god tid til at spise morgenmad, inden vi forlader skibet og siger tak for et dejligt og oplevelsesrigt krydstogt til Island, Grønland og Orkneyøerne.

Skib

 • Dag 1-22

  MSC Poesia

  MSC Poesia er et flot og elegant skib med plads til 2.550 passagerer og 1.275 kahytter. Skibet tilbyder et væld af aktiviteter og faciliteter. Her er adskillige pools, spabade, et teater med gratis show hver aften, kæmpe sportsområde og adskillige restauranter og barer. Opholdet er med fuld forplejning.

  Fakta
  Længde: 294 meter
  Bredde: 32 meter
  Højde: 60 meter
  Passagerdæk: 13
  Elevatorer: 13
  Restauranter: 4
  Barer: 8
  Underholdning: 8 forskellige (bla. diskotek, foto-udstilling, casino, pokerspil, teater)
  Swimmingpools og boblebad: 4
  Spa afdeling/Wellness: 1
  Butikker: 5

  Vi tilbyder kahytter i 4 kategorier, fordelt på 2 kategorier: Bella og Fantastica.
  Forskellen på de to er, at med Fantastica får du bedre beliggende kahytter, adgang til gratis roomservice 24 timer i døgnet og mulighed for at spise morgenmad gratis i din kahyt - samt 50% rabat på fitnesshold og personlig træner.

  Indvendig kahyt - kategori Bella
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). I indvendig kahyt har du ikke vindue og størrelsen er 13-20 m2.

  Indvendig kahyt - kategori Fantastica
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). I indvendig kahyt har du ikke vindue og størrelsen er 13-20 m2.

  Udvendig kahyt - kategori Bella
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne har et koøje og er 16-17 m2.
  OBS - disse kahytter er med begrænset udsigt.

  Udvendig kahyt - kategori Fantastica
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne har et koøje og er 16-17 m2.

  Kahyt med balkon - kategori Bella
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne er med balkon, hvor du kan nyde sejladsen.
  Kahytterne er fra 17-19 m2

  Kahyt med balkon - kategori Fantastica
  Kahytterne er indrettet med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling). Kahytterne er med balkon, hvor du kan nyde sejladsen.
  Kahytterne er fra 17-19 m2.

  Udflugter undervejs
  Det er muligt at tilkøbe skibets udflugter. Vi afventer det komplette udflugtsprogram bliver tilgængeligt fra MSC.

  Udflugterne i programmet har til formål at give MSC Cruises’ gæster en opfattelse af indholdet af de forskellige ture, der kan arrangeres i hver havn. Dette program er en guide og vejledende beskrivelse, og priserne bliver beregnet under krydstogtet.
  Udflugtsprogrammerne kan variere afhængig af lokale forhold og/eller eventuelle uforudsete hændelser i forhold til tidspunkter for turen. Nogle udflugter er meget populære, og derfor kan tilgængelighed ikke altid garanteres. Det anbefales at forudbestille. Det er garanteret, at guiderne taler engelsk. Bemærk, at turens endelige sprog bekræftes ombord på krydstogtet.

  Gislev kan ikke tilbyde sine egne udflugter på dette krydstogt, men i det omfang det er muligt vil vores rejseleder tilbyde at gå i land og spadsere rundt i det område vi besøger.
  Vi udvælger en håndfuld af skibets mest interessante udflugter, som Gislevs rejseleder deltager i - og du kan med fordel vælge de samme og følges med vores rejseleder på disse.
  Valget er dit, og skulle du ønske at deltage i en helt anden udflugt et given sted, så kan du trygt gøre dette.

  Læs mere om MSC POESIA her.

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Afrejse

  Rejselederen står klar til at modtage dig ved skibet i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in.

 • Brexit og rejser til Skotland

  Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt i 6 måneder efter afrejse

  Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

  Se evt. mere på dette link:
  www.sos.eu/da/nyheder/2019/brexit-husk-din-rejseforsikring/

 • Drikkepenge i Island

  Island har samme drikkepengekultur som Danmark.

 • Drikkepenge i Skotland

  Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

 • Drikkevand i Island

  Vandet fra vandhanen kan drikkes.

 • Drikkevarepakker

  MSC Cruises tilbyder forskellige typer drikkevarepakker, som med fordel kan tilkøbes hjemmefra.

  Easy-pakke:
  Ubegrænset forbrug af drikkevarer som nedenfor.
  Husets vin pr. glas, fadøl (Heineken*), et udvalg af spiritus og cocktails, alkoholfrie drikke, sodavand, juice pr. glas,mineralvand på flaske og varme drikke (kaffe, espresso, cappucino, caffe latte, varm chokolade og te). Du kan nyde dette tilbud i alle barer ombord, i selvbetjeningsbuffet'en og i restauranterne, undtagen i specialrestauranterne.
  *Ølmærket kan variere.
  Pris for sommer 2022: kr. 240 pr. nat pr. person.

  Easy-plus (tidligere kaldt Premium)
  Alle drikkevarer op til 8€.
  Easy Plus-pakken inkluderer dine favoritcocktails, frosne og klassiske, forskellige spiritusmærker, aperitifs og likører. Et stort udvalg af vine indgår pr. glas samt 10% rabat på vinflasker købt ombord.
  Stort udvalg af fad- og flaskeøl, alkoholfrie cocktails, sodavand, mineralvand, kaffedrikke (latte, espresso, cappucino m.v.), varm chokolade og te. Easy Plus-pakken inkluderer alt det ovennævnte som serveres i vores barer, bufféter, hovedrestauranter og specialrestauranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer som Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato.
  Pris for sommer 2022: kr. 330 pr. nat pr. person.

  Premium Ekstra pakke:
  Alle drikkevarer op til 13€ / 15$!
  Vores Premium Extra-pakke indeholder en omfattende mængde af frosne og klassiske cocktails, spiritus af premium brands, aperitifs og likører. Derudover findes et varieret udvalg af vin og champagne pr. glas, 25% rabat på vin- og champagneflasker som købes ombord, og hele vores udvalg af øl, sodavand, frugtjuices, mineralvand, energidrikke, kaffe (latte, espresso, cappucino m.v.) varm chokolade og te.
  Premium Extra-pakken kan nydes i vores barer, buffét'er, hovedrestauranter og specielrestauranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer såsom Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato.
  Pris kr. 460 pr. nat pr. person. (kontakt Gislev Rejser hvis denne pakke ønskes)

  Børne drikkepakke:
  Giv dine børn friheden til at nyde alkoholfrie cocktalis, sodavand, energidrikke, mineralvand, smagsnuanceret vand, frugtjuices, et udvalg af kaffedrikke, varm chokolade, te og softice.
  Findes i udvalgte barer, bufféter og restuaranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer såsom Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato, uanset prisen på drikkevaren. Pakken gælder for mindreårige, 3-17 år, på krydstogter i Europa
  Pris kr. 110 pr. nat pr. person.

  Bemærk venligst: Pakkerne er personlig og skal bestilles af alle gæster som deler kahyt/ønsker at spise ved samme bord.

 • Elektricitet

  Der er 220 volt om bord. Har du flere apparater, der skal oplades samtidig, er det en god idé at medbringe et lille fordelerstik, da der ikke er mange stikkontakter i kahytterne.

 • Elektricitet i Skotland

  Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

 • Elektrictet i Island

  Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

 • Information i forbindelse med Coronavirus

  Flyrejsende generelt
  De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

 • Klima

  Grønland har et arktisk klima med middeltemperatur, hvilket betyder at gennemsnitstemperaturen ofte ikke kommer over 10 grader i den varmeste sommermåned. I den sydlige del af landet kan temperaturen dog godt komme op på 20 grader i juni, juli og august.

  På Island er den gennemsnitlige sommertemperatur 10-13 grader, men godt snige sig op på 20-25 grader når sommeren er særlig varm. I september svinger temperaturen mellem 6-8 grader.

 • Krydstogt – forplejning

  På skibet finder du 2 forskellige hovederestauranter samt 1 buffetrestaurant, som er inkluderet i prisen. Her er der åbent fra tidlig morgen til sent på aftenen: kl. 06.00 - 02.00. Hos Le Maxim's og L'Oleandro
  kan du nyde velsmagende førsteklasses retter, som skibets kokke tilbereder af råvarer af allerhøjeste kvalitet. Maden varierer fra det traditionelle middelhavskøkken til det raffinerede, internationale køkken. Buffetrestauranten Gli Archi indbyder til fantastiske madoplevelser fra det italienske og internationale køkken.

  Om bord findes også specialrestauranter (gourmet - sushi) hvor du kan bestille bord og betale på egen hånd.

 • Krydstogt - Livet ombord

  I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På denne tur sejler vi med MSC Musica fra det italienske rederi MSC Cruises. MSC Musica har meget at byde på. Nyd et lækkert måltid i en af de mange restauranter og en drink i en af de mange barer. Der er også rig mulighed for at blive underholdt i skibets teater, eller afprøve heldet i kasinoet. Hvis man trænger til lidt afslapning, kan man med fordel benytte sig af skibets spa, eller tage en afslappende slentretur på skibets store dæk. MSC Musica er også udstyret med swimmingpools, fitnesscentre og flere forskellige butikker.

 • Mobiltelefon

  Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning på land. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning på havet, og det koster rigtig mange penge at ringe og sende/modtage sms på åbent hav.

 • Påklædning

  Temperaturen på Grønland og Island er noget køligere end hjemme i Danmark (se mere under klima). Derfor er det en god idé at tage lange bukser, varme tøjer og vindtæt jakke med. Lag på lag er at anbefale til de svingende temperaturer på krydstogtet. Til udflugter er det en god ide at have en par gode sko med, da man skal befærde sig på forskelligt terræn.

  På skibet
  Hvad så med pålædningen? Det bestemmer du naturligvis selv. Der er en eller to gallaaftener på skibet, hvor det foreslås, at du er pænt klædt på. Det behøver ikke være lang kjole eller smoking, så du behøver altså ikke have den store garederobe med.

 • Påklædning

  Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv i Island. Husk badetøj hvis du ønsker at bade i det varme kildevand.

 • Rygning

  Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder. Det er heller ikke tilladt at ryge i kahytterne om bord på skibet, men der er særlige rygeområder om bord.

 • Shopping

  Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
  Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
  Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
  Brændevin: Med smag af den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
  Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning og sko til punge, bælter, tasker o.l.

 • Tidsforskel i Skotland

  Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

 • Tidsforskel Island

  Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde om sommeren, er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

 • Tillæg

  Udvendig kahyt kategori Fantastica kr. 5.600 pr. person. 
  Kahyt med balkon kategori Bella kr. 10.500 pr. person. 
  Kahyt med balkon kategori Fantastica kr. 11.500 pr. person. 
  Enkeltkahytter er på forespørgsel.

  Du kan med fordel tilkøbe rederiets drikkevarepakker gennem Gislev - Easy drikkevarepakke til kr. 240 pr. dag pr. person eller Easy Plus til kr. 330 pr. dag pr. person. Børne drikkepakke til 110 kr. pr. dag pr. barn (fra 3-17 år). Bemærk, pakken er personlig, og skal bestilles af alle gæster som deler kahyt eller ønsker at spise sammen.

  Det er muligt at tilkøbe skibets udflugter ca. 4 mdr. før afrejse. Du kan med fordel bestille dine ønskede udflugter inden afrejse, og spare op til 20% ift. prisen om bord. Vi kontakter dig, når det fulde udflugtsprogram er modtaget fra MSC. Vi kan ikke tilbyde egne udflugter på dette krydstogt.

 • Udflugter

  Gislev kan ikke tilbyde sit eget udflugtsprogram, men det er i stedet muligt at  tilkøbe en af rederiets mange vidunderlige udflugter. 

  Hver aften får du et program med informationer om, hvad der skal ske den følgende dag. De dage, hvor skibet er i havn, tilbyder MSC Cruise et stort udflugtsprogram med mange forskellige udflugter i alle prisklasser ved de enkelte havne. Nedenfor ses et udkast af udflugterne ved hver destination. Alle udflugter er med engelsktalende rejseleder og bestilles på nettet/ombord og betales ved bestilling. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer.

  Krydstogt – Udflugter – Ilulissat

  Byrundtur i Ilulissat
  Oplev den smukke by Ilulissat og dens historie på denne guidede tur, og bliv klogere på livet langt mod nord og byens nutidige udvikling. Se inuit artefakter på Knud Rasmussens Museum, som er dedikeret til den danske opdagelsesrejsende der var den førte europæer der krydsede Nordvestpassagen med hundeslæde. Turkode: JAV01 (dag 1) eller JAV08 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 488

  Vandretur til Sermermiut isbjergene
  På denne 2 km vandretur oplever du Grønlands flotte natur ved Kangia fjord, ser ruiner efterladt af inuitterne og lærer lidt om deres historie. Turkode: JAV02 (dag 1) eller JAV09 (dag2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 518

  Sejltur på Kangia fjord
  Oplev Grønland fra vandet på denne fantastiske sejltur gennem et hav af isbjerge og nyd stilheden fra Arktis. Turkode: JAV04 (dag 1) eller JAV11 (dag 2). Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.388
  Denne udflugt udbydes også som en nattur. Pris fra DKK 1.463

  Kangia fjord fra luften
  Oplev den spektakulære udsigt over Kangia fjord fra luften på denne flyvetur. Hav kameraet klar når du flyver over de enorme isbjerge på fjorden. Turkode: JAV07 (dag 1) eller JAV14 (dag 2). Varighed: 1 t. Pris fra DKK 3.743

  Oqaatsut og slædehunde
  Nord for Ilulissat kan du opleve den lille landsby Oqaatsut med færre end 50 indbyggere. Du sejler til Oqaatsut, hvor du kan nyde en tur gennem den lille by. Derefter skal du besøge hundegården, hvor du kan se de fantastiske slædehunde og lære om deres rolle i slædekørsel og jagt. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 1.793

  Krydstogt – Udflugter – Qaqortoq

  Byrundtur i Qaqortoq
  Oplev Grønlands fjerdestørste by på denne guidede tur, hvor du kommer forbi byens museum, den gamle bydel, og ser de mange indgraverede skulpturer, der tilsammen danner udstillingen Man and Stone. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

  En byrundtur for alle sanser
  Udforsk byen til fods mens din guide fortæller dig om byen og dens inuit-kulturarv. Turen går forbi en lokal restaurant hvor du kan smage inuit-specialiteter. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra 743

  Sejltur til Hvalsey
  Oplev Grønlands bedst bevarede nordiske ruin – Hvalsey kirken. Nyd udsigten over den smukke fjord på den 25 min. lange sejltur, og bliv transporteret tilbage til det tidlige 11. århundrede ved Hvalsey kirkes ruin. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.943

  Garveribesøg og maskedans/trommedans
  Besøg Grønlands eneste garveri, og hør hvordan skind og pels af dyr som isbjørne og sæler bliver omdannet til læder og pelse. Bagefter kan du nyde en maskeret dans eller en trommedansforestilling. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

  Kunsttur i Qaqortoq
  Se Qaqortaq fra den kunstneriske side med denne byvandring, der tager dig forbi de mere end 40 skulpturer, der pryder klippeflader og stenblokke i byen som del af Stone and Man Projektet. Turen afsluttes med et besøg på byens museum. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK  518

  Krydstogt – Udflugter – Reykjavik

  Panoramatur i Reykjavik

  Se alle Reykjaviks højdepunkter på denne tur. Oplev bl.a. Raudholar-kraterne, Hofdi House, Hallgrimskirkja, den charmerende gamle bydel og det smukke havneområde. Turkode: KEF01 (dag 1) eller KEF16 (dag 2). Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 465

  Den Gyldne Cirkel
  Nyd Islands naturlige pragt på denne tur der tager dig til den skønne Thingvellir Nationalpark, det enorme ”gyldne vandfald” Gullfoss, og Geysirs dejlige varme kilder. Inkluderet er en 2-retters frokost. Turkode: KEF02 (dag 1) eller KEF18 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 8 t. Pris fra DKK 1.290

  Hvalsafari og Hvalmuseum
  Tag med ud på det Islandske farvand og se om du kan få øje på et af de enorme havpattedyr det holder til her. Bl.a. blåhvalen, vågehvalen og seihvalen kan finde i disse farvande. Efter sejlturen besøges den splinternye islandske hvaludstilling, hvor du kan lære om de forskellige arter. Turkode: KEF15 (dag 1) eller KEF27 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. 30 min. Pris fra DKK 1.163

  Krydstogt - Udflugter - Kirkwall

  Byvandring i Kirkwall
  Oplev de mest fascinerende arkitektoniske steder på Orkneyøerne til fods. Med start i Kirkwall by tager denne vandretur dig gennem den historiske gamle bydel, forbi den røde sandstenskatedral, til Bishop’s Palace, Earls Palace, og til slut til Tankerness House Gardens. Sværhedsgrad: Svær. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 263

  Sagaer, krigshistorier og whisky 
  Besøg den nordligste producent af skotsk whisky, Highland Park Destilleri, grundlagt i 1798. Derefter kan du nyde den naturskønne kørsel langs Scapa Flow, imens din guide fortæller gribende krigshistorier fra første og anden verdenskrig. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 690

  Ø-rundtur
  Oplev et øhav der bugner af betagende udsigter, fantastiske gamle vidundere og medrivende historie på denne afslappede ø-rundtur på Orkney. Bliv klogere på øernes rolle i såvel første som anden verdenskrig, og se de arkæologiske skatte der gemmer sig her. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 390

  Krydstogt – Udflugter – Akureyri

  Godafoss vandfald og Akureyri sightseeing

  Oplev den smukke by Arkureyri omgivet af bjerge og besøg det majestætiske Godafoss vandfald også kendt som ”Gudernes Vandfald”. På denne tur kan du opleve nogle af de bedste naturattraktioner i området. Sværhedsgrad: Let. Varighed 3 t. Pris fra DKK 668

  Mývatn Nature Bath
  Lad det varme vand i Mývatn Nature Bath berolige dig, og nyd landskabet omkring den usædvanligt lave vulkandannede sø Mývatn. På hjemvejen besøges det smukke vandfald Godafoss. Sværhedsgrad: Let. Varighed 5 t. Pris fra DKK 1.065

  Hvalsafari
  Akureyri er et at de bedste steder at se havpattedyr, da de finder føde i den isfri bugt året rundt. Her kan du finde vågehvaler, blåhvaler, legesyge marsvin og delfiner, samt en overflod af havfugle. Men stjernen i showet er pukkelhvalen, der er kendt for deres vand akrobatik. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. Pris fra DKK 1.065

  Krydstogt - udflugter - Isafjordur

  Livet i Isafjordur
  Oplev hvordan det moderne liv er i Vestfjordsregionen og få indsigt i hverdagen i Isafjordur. Du kommer på en gåtur rundt i hjertet af byen og oplever den lokale kunstscene på Kulturhuset. Efterfølgende kan du smage en lokal suppe, og gå ind på Everyday Museum for at blive bekendt med befolkningen. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 3 t. Pris fra DKK 938

  Thingeyri: Gamle traditioner og vikingekultur
  Nyd udsigten over den smukke Dýrafjord på vej til en af de ældste bosættelser, Thingeyri. Besøg byens smedje og det særlige vikingeområde, hvor du vil blive underholdt med dans og sang. Smag også en lokal specialitet, og hils derefter på de islandske heste i ride arenaen i Sandar. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 4 t. Pris fra DKK. 1.193

  Smagen af Sudureyri
  Besøg økolandsbyen Sudureyri og udforsk dens mange smagsoplevelser. En guidet tur rundt i den lille landsby byder på flere velsmagende stop, hvor du kan nyde de lokale råvarer. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. Pris fra DKK 788

  Krydstogt - udflugter - Nuuk 

  Byrundtur og besøg hos en lokal familie
  Tag på byrundtur i Grønlands hovedstad, Nuuk og oplev bl.a. Nationalmuseet, det gamle kvarter og byens forskellige historiske bygninger. Afslut turen med kaffe og kage hos en lokal familie, og hør om Grønlands historie. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK 488

  Grønlandsk ølsmagning
  Besøg Grønlands ældste og største bryggeri, og få en guidet tur på anlægget. Find ud af hvordan øl brygges på disse egne og hør om bryggeriets historie. Øllet kan kun nydes på Grønland, så det er en unik chance for at få en smagsprøve. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 1 t.30 min. Pris fra DKK 615 

  Fjordsafari
  Nyd Grønlands smukke natur på denne sejltur, hvor der er chance for at se pukkelhvaler og sæler i deres naturlige omgivelser. Båden sejler mod øen Sermitsiaq, hvis smeltende gletsjer skaber et vandfald, der fosser ned i fjorden. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.238

  Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og ser frem til at byde velkommen på krydstogt på Nordatlanten.

 • Vaccinationer

  Der kræves ingen særlige vaccinationer udover mod Corona. Spørg dog altid egen læge til råds.

 • Valuta og betalingskort i Island

  Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs. Pr. 27/1 2021 er 100 isk 4,75 dkr.  

  Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster.
  Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

 • Valuta og kreditkort i Skotland

  Engelske Pund benyttes.
  Kreditkort accepteres mange steder.

 • Vejret i Island

  Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.

  Gennemsnitstemperaturen i om sommeren ligger på omkring 15°C. Vi anbefaler lunt, vind- og vandtæt tøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mulig for at bade i de termiske bade.
  Læs mere om vejret på Island her.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu