Skip to main content

Krydstogt til Island, Grønland og Orkneyøerne i Skotland

-
22 dage ud af København på MSC POESIA

Krydstogt på Nordatlanten

Tag med Gislev på et storslået 22 dages krydstogt til vulkanøen Island, det mageløse Grønland og de vindblæste skotske Orkneyøer samt Hebriderne. Du kan nyde sejladsen om bord på det flotte og komfortable krydstogtskib MSC Poesia fra MSC Cruises. Du skal blot gå om bord i København, og så venter der dig et fantastisk krydstogt, med spændende besøg i maleriske byer og bygder, og unik nordisk natur. Vi besøger Island, hvor du kan opleve det kontrastfyldte landskab med ildspyende vulkaner, gejsere og gletsjere. Et af rejsens højdepunkter er de 3 stop i Grønland, hvor du kan glæde dig til at opleve hovedstaden Nuuk, Ilulissat og Qaqortoq i den sydlige del.

Vi krydser polarcirklen når vi besøger Ilulissat, der er berømt for sine isfjelde og Isfjorden, som er det første område i Grønland og et af de første i Arktis der er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste. Her kan du opleve de majestætiske isbjerge langs den grønlandske kyst.

Fra skibets dæk venter mange store oplevelser, og endeløst hav. Glæd dig bl.a. til det imponerende panorama, når skibet sejler gennem det 100 km lange Prins Christians Sund omgivet af bjerge og gletsjere. På Orkneyøerne og Hebriderne, kan du gå på opdagelse i den uspolerede natur eller gå i vikingernes fodspor og lære om øernes spændende historie. Velkommen om bord.

Glæd dig til

 • Krydstogtet starter og slutter i København
 • God tid til at opleve Reykjavik og fantastiske Island
 • Oplevelser i Nuuk, Qaqortoq og Ilulissat
 • Orkney øerne og Hebriderne
 • Helpension, Easy drikkepakke og drikkepenge inkluderet

Inkluderet i rejsens pris

 • Helpension på skibet
 • Easy drikkepakke (værdi kr. 5040)
 • Drikkepenge til skibet (værdi kr. 1650)
 • Rejseleder
  Skibets udflugter er eksklusive. Læs mere om bestilling af udflugter på hjemmesiden.

  Dagsprogram

  • Sejlrute- og tider kan ændre sig før afrejse eller undervejs.

  • Dag 1: Afsejling fra København

   Afsejling fra København. Du møder Gislevs rejseleder, som er med på hele rejsen, ved skibet MSC POESIA i Københavns Krydstogtshavn. Skibet sejler fra København kl. 18.00.

  • Dag 2: Warnemünde

   Ankomst kl. 08.00
   Afrejse kl. 17.00
   Vi ankommer tidligt på morgenen til den lille charmerende fiskerby Warnemünde. Her holder vores rejseleder et lille velkomstmøde, inden du kan gå i land og gå på opdagelse i den hyggelige by, der ligger lige ud til Østersøen. Her er fine hvide sandstrande, små charmerende gader og flotte historiske huse. Du kan også shoppe i en af de mange butikker eller måske nyde en dejlig tysk øl. Det er også muligt at komme med tog fra Warnemünde til Rostock, hvis du vil opleve den flotte og interessante havneby.

  • Dag 3: På havet

   Glæd dig til en dejlig dag til søs med tid til at udforske skibet. Du får lejlighed til at gå på opdagelse om bord, og opleve de mange restauranter og barer, teater, kasino, pool, spa og meget mere. Find en dækstol og læs en bog eller kast dig ud i en af de mange aktiviteter skibet tilbyder. I løbet af dagen vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om vores besøg på Orkney øerne.

  • Dag 4: Kirkwall

   Ankomst kl. 09.00
   Afrejse kl. 17.00
   Vores fantastiske sørejsen starter for alvor, når vi gør stop på ved Kirkwall, der er hovedstaden på Orkneyøerne i Skotland. Orkneyøerne består af 67 øer, hvoraf den største er Mainland med hovedbyen Kirkwall. Et lille vidunder tilbage fra det 11. århundrede, hvor byen blev grundlagt af Jarl Rognvald Brusason, som byggede sit rige her.

   Et spændende stop med et eksempel på øhavets fascinerende fortid. MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes. Ønsker du blot at gå i land på egen hånd, kan du nyde en gåtur ned gennem byens smalle gader og besøge de mange butikker og restauranter eller nyde en lokal øl på en af de mange hyggelige pubber.

  • Dag 5: Stornoway

   Ankomst kl. 08.00
   Afrejse kl. 16.00
   Stornoway er den største by på øgruppen Hebriderne i Skotland, med et indbyggertal på cirka 9.000, hvilket gør det til den største bebyggelse på de Ydre Hebrider.

   MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes. Du kan også gå i land og udforske byen på egen hånd.

  • Dag 6: På havet

   Glæd dig til endnu en dejlig dag til søs, imens skibet sejler nordvest mod Island. I løbet af dagen vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om vores stop i Reykjavik.

  • Dag 7: Reykjavik

   Ankomst kl. 07.00
   Afrejse kl. 20.00
   Vi ankommer tidlig morgen til Island, og ligger til havn i hovedstaden Reykjavik som byder på mange forskellige oplevelser. Reykjavik, som betyder den rygende bugt, er den største by i Island og verdens nordligst beliggende hovedstad.

   Her finder du bl.a. Altinget (det islandske parlament), Háskóli Islands (universitetet, grundlagt i 1911), museer og koncerthuset HARPA (fra 2011) samt byens vartegn, Hallgrimskirken opkaldt efter digteren Hallgrimur Pétursson.

   Vulkanøen Island har egentlig et lidt misvisende navn. Faktisk er 89 procent af øen isfri og netop her findes nogle af jordens mest utrolige landskaber, fulde af kontraster og ekstremer.

   MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes. Mulighederne er mange - du kan besøge Den Blå Lagune, hvor du kan slappe af i det varme geotermiske havvand samt nyde den sorte lava som omgiver lagunen.

  • Dag 8: På havet

   Vi sætter kursen mod Grønland og Prins Christians Sund. Vi sejler hele dagen, og du har god tid til at nyde sejladsen på dækket, måske med en varm kop kaffe og en god bog.

   Om aftenen kan du besøge teatret eller nyde en drink i en af skibets barer. Undervejs vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om vores sejlads gennem det imponerende farvand i det sydlige Grønland.

  • Dag 9: Prins Christians Sund – Grønland

   Ankomst kl. 11.00
   Afrejse kl. 17.00
   Ikerasassuaq eller Prins Christians Sund, som den hedder på dansk, er opkaldt efter Prins Christian Frederik der senere blev Frederik 8. Det ligger øst for Grønlands sydspids Kap Farvel. Sundet strækker sig 100 km fra Danmarksstrædet i øst til Davisstrædet i vest.

   Det smalle farvand er et langt panorama med spidse fjelde, imponerende gletsjere og flotte isbjerge. Der venter os en flot sejltur gennem den barske sydgrønlandske natur, der bedst nydes på skibets dæk.

  • Dag 10: På havet

   Vi sejler fra det sydlige Grønland til den grønlandske hovedstad Nuuk. Du kan vælge at gå lange skønne ture på dækket og mærke vinden i håret og den salte smag af hav. Der er noget skønt og beroligende ved at betragte horisonten, mens skibet roligt nærmer sig Nuuk.


   Undervejs vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om de næste 2 stop på Grønlands østkyst, ved Nuuk og Ilulissat.

  • Dag 11: Nuuk

   Ankomst kl. 06.00
   Afrejse kl. 16.00
   I dag ligger vi til havn i hovedstaden Nuuk, som byder på sagn og traditioner. En metropol hvor politikerne er i færd med at lægge fundamentet for en ny og uafhængig nation. Bygninger, som kulturhuset Katuaq, med dens karakteristiske facade som gengiver nordlyset, en påmindelse om at naturen er en fast del af byens dagligliv.

   Nuuk har cirka 16.800 indbyggere og er ikke blot Grønlands hovedstad, men også den langt største by. Du vil opleve en livlig by, hvor der leves et liv påvirket af moderne twists, traditionelle livsformer og en mangfoldighed af eksterne indflydelser.

   MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes.

  • Dag 12: Ilulissat

   Ankomst: 16.00
   Vi ankommer i dag til byen Ilulissat, som ligger cirka 400 km nord for polarcirklen. Ilulissat betyder isfjelde, og er hjemsted for et unikt bagland og præsenterer et flot bybillede. Det er ikke uden grund, at byen er opkaldt Ilulissat, byen er nemlig især berømt for sine isfjelde.

   Ilulissat byder dog på langt mere end blot isfjelde, og naturelskere vil blive draget, når de hører naturen kalde og i selve byen finder du også et udvalg af museer og lokale spisesteder.

   Der findes ingen forkert måde at opleve Ilulissat på, om du vælger at skue fjeldene fra luften, sejle forbi på bådture eller en vandretur langs stedet, så vil du blive betaget af de spektakulære fjelde.

   Ved ankomst hen på eftermiddagen lægger vores krydstogtskib for anker ud for Ilulissat og du vil blive sejlet i land i mindre både. Ved ankomst vil det være oplagt at gå på opdagelse i byen og opleve livet langt nordpå.

   Især er museet om Knud Rasmussen et besøg værd. Han var den første europæer, der krydsede nordvestpassagen med hundeslæde. Knud Rasmussen blev født i Ilulissat og i dag er hans barndomshjem forvandlet til et museum, som fortæller om hans liv og hans mange ekspeditioner.

   MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes.

  • Dag 13: Ilulissat

   Afrejse kl. 18.00
   Skibet har ligget ankret natten over uden for Ilulissat, og du kan denne morgen nyde morgenmaden om bord, inden du tager tilbage til byen.

   Nåede du ikke museet i går, er der også mulighed for at besøge det i dag. Du har mulighed for at bruge dagen på egen hånd og gå på opdagelse i Ilulissat eller du kan tilkøbe en eller flere udflugter igennem MSC.

  • Dag 14: På havet

   En dag på havet med god tid til at nyde de storslåede isbjerge som kan blive ved med at betage en. Isbjergene er naturens egne unikke værker, og ikke to isbjerge er ens. Du vil denne dag have god tid til at nyde deres storhed som ikke kan indfanges på billeder, men som skal ses på stedet.

   Det er interessant at tænke over, hvordan isbjergene er blevet skabt i en langsommelig proces fra snefnug, som er faldet for flere tusinde år siden til sammenpresset is. Indlandsisen er i konstant forandring og hvert år producerer den flere tusinde isbjerge, som hovedsageligt kælver fra den nordvestlige del af Grønland.

   Er vi heldige får vi måske en hval eller to at se. Hvaler forekommer nemlig overalt i Grønland og særligt i sommerperioden er der gode chancer for at se dem. De mest almindelige er finhvaler, pukkelhvaler og vågehvaler.

   Undervejs vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om vores sidste stop i Grønland, Qaqortoq.

  • Dag 15: Qaqortoq

   Ankomst kl. 10.00
   Afrejse kl. 22.00
   Vi ankommer denne morgen til Qaqortoq, skibet ligger for anker og der sejles i små både ind til fastlandet. Qaqortoq er den største by i Sydgrønland med cirka 3500 indbyggere.

   Når du sejler ind mod Qaqortoq, ser du straks byens mange farverige huse, som ligger flot placeret op ad fjeldsiderne. Her fornemmer du hurtigt den hyggelige by samt byens opbygning, der samler sig i et centrum nede i dalen. Byen byder på flere spændende seværdigheder af både natur, kultur og historie.

   Byen kan opleves til fods og rundt om i byen står 24 unikke naturskulpturer, som 18 nordiske kunstnere har skabt inspireret af Erik den Røde, som i år 985 ankom til Sydgrønland og anlagde den første nordbogård.

   Du kan også besøge Frelsen Kirke, hvor redningskransen fra MS Hans Hedtoft hænger, det eneste der blev fundet efter skibets forlis i 1959. Hans Hedtoft stævnede ud fra Københavns Havn den 7. januar på sin jomfrurejse, men den 30. januar på hjemrejsen forsvandt skibet og det er aldrig fundet siden, på nær redningskransen som skyllede op på Island den 7. oktober 1959.

   Det er også muligt at tilmelde sig en af rederiets udflugter evt. turen ud til Hvalsø kirkeruin, som er en af de mest velbevarede ruiner fra 1300-tallet. MSC har et stort udvalg af spændende udflugter, som kan tilkøbes.

  • Dag 16-17: På havet

   Oven på de mange spændende oplevelser i Grønland, er der nu endelig tid til at nyde et par fridage om bord på det komfortable skib. Der er masser af aktiviteter om bord, og du kan nyde den flotte sejltur fra dækket.

   Du kan også shoppe i de indbydende butikker eller besøge skibets wellnessafdeling. Husk også at der hver aften er gratis shows i skibets teater.

   Undervejs vil Gislevs rejseleder holde et lille oplæg om vores næste 2 stop i Island.

  • Dag 18: Isafjordur

   Ankomst kl. 07.00
   Afrejse kl. 18.00
   Efter to dage på havet ankommer vi til Island, kendt som landet af is og ild. Vi lægger til anker ved Isafjordur.

   En utrolig spændende oplevelse kan være at deltage i skibets hvalsafari udflugt. Tag her med på en hyggelig sejlads, hvor der spejdes efter hvaler. Husk at holde godt øje med vandet da du også kan støde på sæler og delfiner. Vi sejler i de indre fjorde langs smukke bjergkæder. Området og især den smukke ø Vigur er også kendt for sit rige fugleliv.

  • Dag 19: Akureyri

   Ankomst kl. 07.00
   Afrejse kl. 15.00
   Efter en flot indsejling gennem fjorden Eyjafjörður ankommer vi til Akureyri. Her blandt høje fjelde og den dybe fjord venter der nye spændende oplevelser.

   Du kan vælge at tage med på et af skibets udflugter til de varme kilder, Mývatn. Mývatn er et af Islands naturmæssige højdepunkter. Myggesøen ligger 278 meter over havet i et aktivt vulkanområde og den 37 km2 store sø har cirka 50 småøer og holme og mange specielle lavaformationer. Søen har sit navn fra de store sværme af myg, men selvom de kan være irriterende, så er det dansemyg som ikke stikker.

   Hele området er rigt på fugleliv, underjordiske varme kilder, stivnede lavastrømme, farverige svovlmudderpøle, flerfarvede fjelde og vulkaner. Husk at have badetøjet og håndklæde ved hånden, hvis du ønsker at bade i de varme kilder. Herfra til endnu et berømt vandfald, Godafoss, Islands smukkeste og mest imponerende.

  • Dag 20-21: På havet

   Oven på de mange flotte oplevelser er det nu tid til at sætter kursen mod Danmark. Du kan bruge de næste 2 dage til at fordøje de mange indtryk og slappe af i den friske havluft på dækket.

   Gislevs rejseleder vil indbyde de som har lyst, til forskellige fælles aktiviteter, og du kan deltage hvis du har lyst. Måske kan det friste med et slag kort og hyggeligt samvær med dine medrejsende.

  • Dag 22: Ankomst til København

   Ankomst kl. 10.00
   Vi giver os god tid til at spise morgenmad, inden vi forlader skibet og siger tak for et dejligt og oplevelsesrigt krydstogt i Nordatlanten.

  Skib

  • Dag 1-22

   MSC Poesia

   MSC Poesia er et flot og elegant skib med plads til 2.550 passagerer og 1.275 kahytter. Skibet tilbyder et væld af aktiviteter og faciliteter. Her er adskillige pools, spabade, et teater med gratis show hver aften, kæmpe sportsområde og adskillige restauranter og barer. Opholdet er med fuld forplejning.

   Fakta
   Længde: 294 meter
   Bredde: 32 meter
   Højde: 60 meter
   Passagerdæk: 13
   Elevatorer: 13
   Restauranter: 4
   Barer: 8
   Underholdning: 8 forskellige (bla. diskotek, foto-udstilling, casino, pokerspil, teater)
   Swimmingpools og boblebad: 4
   Spa afdeling/Wellness: 1
   Butikker: 5

   Vi tilbyder 7 forskellige typer af kahytter på denne rejse
   Enkeltkahytter kan forespørges ved Gislev Rejser. Hvis du rejser med børn i alderen 0-17 år, er det muligt at booke med opredning i de fleste kahytstyper. Ring til Gislev Rejser for nærmere information.

   MSC kahytskategorier – BELLA - FANTASTISCA – AUREA
   Alle kahytter er med dobbeltseng, som kan ændres til adskilte senge. Desuden finder du bad, toilet, tv, telefon, minibar (mod betaling), værdiboks, aircondition og internet (mod betaling).

   BELLA: skibets prisvenlige kategori, med mulighed for at ønske tidlig eller sen middag i restauranten.

   FANTASTICA: kahytterne har en fordelagtig placering på skibet, 24 timers roomservice med gratis levering, samt prioriteret tidlig eller sen middag i restauranten. Herudover får du 20% rabat på
   1 x middags-booking på en special restaurant på skibet.

   AUREA: kahytterne har den bedste placering på skibet, 24 timers roomservice med gratis levering, samt prioriteret tidlig eller sen middag i restauranten. Herudover får du 20% rabat på 1 x middags-booking på en special restaurant på skibet. Aurea giver dig yderligere disse fordele og rabatter:
   Adgang til skibets eksklusive solarium.
   Badekåbe og tøfler til fri benyttelse.
   Et udvalg af hovedpuder
   Adgang til spa områdets (kun for voksne)
   Op til 40% rabat på forudbestilte spa-behandlinger
   10% rabat på alle spa-behandlinger købt om bord.
   Læs evt. mere om Aurea spa-oplevelsen her.
   Læs evt. mere om MSC POESIA her.

   Dobbeltkahyt indvendig kat. Bella
   14 m². Dæk 5-15. I indvendig kahyt har du ikke et vindue.

   Dobbeltkahyt Deluxe indvendig kat. Fantastisca
   14 m². Dæk 12-15. I indvendig kahyt har du ikke et vindue.

   Dobbeltkahyt Deluxe udvendig kat. Fantastica
   16 m². Dæk 5. Kahytterne har et koøje

   Dobbeltkahyt med balkon kat. Bella
   15 m². Balkon på 5 m². Dæk 8-15, Kahytterne er med balkon, hvorfra du kan nyde sejladsen.

   Dobbeltkahyt Deluxe med balkon kat. Fantastica
   15 m² . Balkon på 5 m2. Dæk 10-15. Kahytterne er med balkon, hvorfra du kan nyde sejladsen.

   Dobbeltkahyt Premium med balkon kat. Fantastica
   18 m² . Balkon på 5 m2. Dæk 10-12. Kahytterne er med balkon, hvorfra du kan nyde sejladsen.

   Dobbeltkahyt med balkon kat. Aurea
   18 m² . Balkon på 5 m2. Dæk 9-11. Kahytterne er med balkon, hvorfra du kan nyde sejladsen.


   Udflugter undervejs
   Gislev Rejser må ikke arrangere egne udflugter på dette krydstogt. Vi udvælger én af skibets udflugter i hver havn (undtaget i København og Warnemünde) som Gislevs rejseleder deltager i.
   Du kan tilkøbe en eller flere af disse udflugter, og følge med vores rejseleder på eventyr. Bemærk at skibets udflugter har en engelsktalende lokalguide med samt andre gæster fra skibet. Gislevs rejseleder er også med som gæst. Valget er dit, og skulle du ønske at deltage i en helt anden udflugt eller blive på skibet, så kan du trygt gøre dette. Det er også muligt at gå i land på egen hånd.

   MSC’s udflugtsprogram finder du her. Det fulde program forventes klar i starten i 2023.

   På vores krydstogt i juli 2022, deltog vores rejseleder på følgende udflugter:
   Priser og turkoder kan ændre sig til 2023.

   Akureyri - MYVATN NATURBADE (AKU04). Pris p.p fra kr. 1080.
   Isafjordur - GLETSJERFJORDE & HESTEYRI MED BÅD (IFJ03). Pris p.p. fra kr. 1190.
   Nuuk - CITY SIGHTSEEING MED BUS (GOH01). Pris p.p. fra kr. 515.
   Ilulissat - KANGIA ICEFJORD CRUISE (JAV04). Pris p.p. fra kr. 1430.
   Ilulissat - TOWN WALK & MUSEUM VISIT (JAV08). Pris p.p. fra kr. 515.
   Qaqortoq - VANDRETUR OMKRING DEN STORE SØ (JJU03). Pris p.p. fra kr. 910.
   Reykjavik - LANDSKABER, KRATERE OG VARME KILDER (KEF25). Pris p.p. fra kr. 685.
   Kirkwall - ANCIENT STANDING STONES & DRAMATIC CLIFFS (KWL07). Pris p.p. fra kr. 440.

   Det anbefales at forudbestille sine udflugter, for at sikre ledige pladser og få den bedste pris. Dette kan dog først gøres når rejsens fulde beløb er indbetalt og rejsen er garanteret.

  Kort

  Afrejser og bestilling

  AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
  01-07-2023Se afrejsetider 22 dageKrydstogt fra Københavns Krydstogt HavnMere end 829.998,-Bestil

  Praktiske oplysninger

  Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

  • Afrejse

   Rejselederen står klar til at modtage dig ved skibet i København. Du bedes venligst henvende dig til rejselederen før du går til check-in.

  • Brexit og rejser til Skotland

   Der er ingen ændringer i indrejsen til Storbritannien. Du skal medbringe dit pas for at kunne rejse ind i Storbritannien, og passet skal være gyldigt under opholdet.

   Det blå sygesikringsbevis kan ikke bruges efter d. 31. december 2020.

   Se evt. mere her.

  • Drikkepenge i Island

   Island har samme drikkepengekultur som Danmark.

  • Drikkepenge i Skotland

   Ingen tvang, dog er det normalt til chauffør, hotel- og servicepersonale.

  • Drikkevand i Island

   Vandet fra vandhanen kan drikkes.

  • Drikkevarepakker

   Gislev har inkluderet Easy-pakke i rejsens pris.

   Bemærk: Drikkevarepakkerne er personlige og skal bestilles af alle gæster som deler kahyt/ønsker at spise ved samme bord.

   Easy-pakke (er inkluderet i rejsens pris):

   Ubegrænset forbrug af drikkevarer som nedenfor.

   Husets vin pr. glas, fadøl (Heineken*), et udvalg af spiritus og cocktails, alkoholfrie drikke, sodavand, juice pr. glas,mineralvand på flaske og varme drikke (kaffe, espresso, cappucino, caffe latte, varm chokolade og te). Du kan nyde dette tilbud i alle barer ombord, i selvbetjeningsbuffet'en og i restauranterne, undtagen i specialrestauranterne.

   *Ølmærket kan variere.

   Easy-plus (kan tilkøbes):
   Tillæg: kr. 90 pr. nat pr. person. Skal bestilles sammen med rejsen.

   Alle drikkevarer op til 8€.

   Easy Plus-pakken inkluderer dine favoritcocktails, frosne og klassiske, forskellige spiritusmærker, aperitifs og likører. Et stort udvalg af vine indgår pr. glas samt 10% rabat på vinflasker købt ombord.

   Stort udvalg af fad- og flaskeøl, alkoholfrie cocktails, sodavand, mineralvand, kaffedrikke (latte, espresso, cappucino m.v.), varm chokolade og te. Easy Plus-pakken inkluderer alt det ovennævnte som serveres i vores barer, bufféter, hovedrestauranter og specialrestauranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer som Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato.


   Premium Ekstra pakke (kontakt Gislev Rejser hvis denne pakke ønskes):

   Alle drikkevarer op til 13€ / 15$!

   Vores Premium Extra-pakke indeholder en omfattende mængde af frosne og klassiske cocktails, spiritus af premium brands, aperitifs og likører. Derudover findes et varieret udvalg af vin og champagne pr. glas, 25% rabat på vin- og champagneflasker som købes ombord, og hele vores udvalg af øl, sodavand, frugtjuices, mineralvand, energidrikke, kaffe (latte, espresso, cappucino m.v.) varm chokolade og te.

   Premium Extra-pakken kan nydes i vores barer, buffét'er, hovedrestauranter og specielrestauranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer såsom Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato.


   Børne drikkepakke (kontakt Gislev Rejser hvis du rejser med børn ml. 0-17 år):

   Giv dine børn friheden til at nyde alkoholfrie cocktalis, sodavand, energidrikke, mineralvand, smagsnuanceret vand, frugtjuices, et udvalg af kaffedrikke, varm chokolade, te og softice.

   Findes i udvalgte barer, bufféter og restuaranter. Pakken indgår ikke på caféer og barer såsom Venchi 1878, Lavazza Coffee Shop og Jean Philippe Chocolate/Coffee/Crepes & Gelato, uanset prisen på drikkevaren. Pakken gælder for mindreårige, 3-17 år, på krydstogter i Europa.

  • Elektricitet

   Der er 220 volt om bord. Har du flere apparater, der skal oplades samtidig, er det en god idé at medbringe et lille fordelerstik, da der ikke er mange stikkontakter i kahytterne.

  • Elektricitet i Skotland

   Der benyttes 220 V, men det er nødvendigt at medbringe en adapter, da selve stikket har en speciel udformning med tre store ben.

  • Elektrictet i Island

   Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

  • Klima

   Grønland har et arktisk klima med middeltemperatur, hvilket betyder at gennemsnitstemperaturen ofte ikke kommer over 10 grader i den varmeste sommermåned. I den sydlige del af landet kan temperaturen dog godt komme op på 20 grader i juni, juli og august.

   På Island er den gennemsnitlige sommertemperatur 10-13 grader, men godt snige sig op på 20-25 grader når sommeren er særlig varm. I september svinger temperaturen mellem 6-8 grader.

  • Krydstogt – forplejning

   På skibet finder du 2 forskellige hovederestauranter samt 1 buffetrestaurant, som er inkluderet i prisen. Her er der åbent fra tidlig morgen til sent på aftenen: kl. 06.00 - 02.00. Hos Le Maxim's og L'Oleandro
   kan du nyde velsmagende førsteklasses retter, som skibets kokke tilbereder af råvarer af allerhøjeste kvalitet. Maden varierer fra det traditionelle middelhavskøkken til det raffinerede, internationale køkken. Buffetrestauranten Gli Archi indbyder til fantastiske madoplevelser fra det italienske og internationale køkken.

   Om bord findes også specialrestauranter (gourmet - sushi) hvor du kan bestille bord og betale på egen hånd.

  • Krydstogt - Livet ombord

   I de sidste mange år er ferie med krydstogtskibe vokset meget. Og med god grund. Man befinder sig om bord på et flydende luksushotel, der bevæger sig fra sted til sted, mens man sover. På denne tur sejler vi med MSC POESIA fra det italienske rederi MSC Cruises. MSC POESIA har meget at byde på. Nyd et lækkert måltid i en af de mange restauranter og en drink i en af de mange barer. Der er også rig mulighed for at blive underholdt i skibets teater, eller afprøve heldet i kasinoet. Hvis man trænger til lidt afslapning, kan man med fordel benytte sig af skibets spa, eller tage en afslappende slentretur på skibets store dæk. MSC POESIA er også udstyret med swimmingpools, fitnesscentre og flere forskellige butikker.

  • Mobiltelefon

   Alle mobiltelefoner kan benyttes i stor udstrækning på land. Husk at slå mobildata + roaming fra, da det ellers kan blive en dyr fornøjelse. Forvent ikke dækning på havet, og det koster rigtig mange penge at ringe og sende/modtage sms på åbent hav.

  • Påklædning - Island

   Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv i Island. Husk badetøj hvis du ønsker at bade i det varme kildevand.

  • Påklædning - Krydstogt

   Temperaturen på Grønland og Island er noget køligere end hjemme i Danmark (se mere under klima). Derfor er det en god idé at tage lange bukser, varme tøjer og vindtæt jakke med. Lag på lag er at anbefale til de svingende temperaturer på krydstogtet. Til udflugter er det en god ide at have en par gode sko med, da man skal befærde sig på forskelligt terræn.

   På skibet
   Hvad så med pålædningen? Det bestemmer du naturligvis selv. Der er en eller to gallaaftener på skibet, hvor det foreslås, at du er pænt klædt på. Det behøver ikke være lang kjole eller smoking, så du behøver altså ikke have den store garederobe med.

  • Rygning

   Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder. Det er heller ikke tilladt at ryge i kahytterne om bord på skibet, men der er særlige rygeområder om bord.

  • Shopping - Island

   Uldprodukter: Sweaters, plaider, huer, vanter, garn m.m.
   Slik: Islændingene har en forkærlighed for sød lakrids i chokolade. Det kan købes overalt i alle afskygninger.
   Helseprodukter: F.eks. mudder fra Den Blå Lagune (specielt godt for folk som lider af psoriasis).
   Brændevin: Med smag af den islandske natur. F.eks. rabarber og blåbær, smager aldeles fortrinligt i en hvidvin.
   Fiskeskind: Islændingene benytter fiskeskind på lige fod med slangeskind - og det ligner også umiddelbart. Produkterne der laves heraf spænder fra beklædning og sko til punge, bælter, tasker o.l.

  • Tidsforskel i Skotland

   Der er en 1 times tidsforskel i forhold til Danmark, stil urene tilbage. Når klokken er 13 i Danmark, er den 12 i Skotland.

  • Tidsforskel Island

   Der er 2 timers tidsforskel og urene stilles tilbage. Der er ikke sommertid i Island. Dagens længde om sommeren, er ca. 18-20 timer. Solopgang omkring kl. 03.00 og solnedgang ca. kl. 23.00

  • Tillæg

   Deluxe indvendig kat. Fantastisca kr. 1.400 pr. person.
   Deluxe udvendig kat. Fantastica kr. 3.800 pr. person.
   Balkon kahyt kat. Bella kr. 5.700 pr. person.
   Deluxe med balkon kat. Fantastica kr. 7.800 pr. person.
   Premium med balkon kat. Fantastica kr. 8.500 pr. person.
   Balkon kahyt kat. Aurea kr. 10.500 pr. person.

   Enkeltkahytter er på forespørgsel.
   Kahytter med opredning til børn eller 3. voksen er på forespørgsel.

   Opgradér din drikkepakke til Easy Plus kr. 1890 pr. person.

   MSC udflugter kan med fordel bestilles inden afrejse. Vi kontakter alle tilmeldte gæster når det fulde udflugtsprogram er klar og rejsen er garanteret. Gislev Rejser må ikke arrangere egne udflugter på dette krydstogt.

  • Udflugter

   Gislev kan ikke tilbyde sit eget udflugtsprogram, men det er muligt at tilkøbe en af MSC's mange vidunderlige udflugter. Vi udvælger én af skibets udflugter i hver havn (undtaget i København og Warnemünde) som Gislevs rejseleder deltager i. Du kan tilkøbe en eller flere af disse udflugter, og følge med vores rejseleder på eventyr. Bemærk at skibets udflugter har en engelsktalende lokalguide med samt andre gæster fra skibet. Gislevs rejseleder er også med som  gæst. Valget er dit, og skulle du ønske at deltage i en helt anden udflugt eller blive på skibet, så kan du trygt gøre dette. Det er også muligt at gå i land på egen hånd.

   MSC’s udflugtsprogram finder du her. Det fulde program forventes klar i starten i 2023.

   Nedenfor kan du læse om udvalgte udflugter med MSC Poesia. Det anbefales at forudbestille sine udflugter, for at sikre ledige pladser og få den bedste pris. Dette kan dog først gøres når rejsens fulde beløb er indbetalt og rejsen er garanteret. Alle priser er vejledende og med forbehold for ændringer.

   Bemærk – Vi afventer udflugter ved Stornoway, som er et nyt stop på denne rejse.

   Krydstogt – Udflugter – Ilulissat

   Byrundtur i Ilulissat
   Oplev den smukke by Ilulissat og dens historie på denne guidede tur, og bliv klogere på livet langt mod nord og byens nutidige udvikling. Se inuit artefakter på Knud Rasmussens Museum, som er dedikeret til den danske opdagelsesrejsende der var den førte europæer der krydsede Nordvestpassagen med hundeslæde. Turkode: JAV01 (dag 1) eller JAV08 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 488

   Vandretur til Sermermiut isbjergene
   På denne 2 km vandretur oplever du Grønlands flotte natur ved Kangia fjord, ser ruiner efterladt af inuitterne og lærer lidt om deres historie. Turkode: JAV02 (dag 1) eller JAV09 (dag2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 518

   Sejltur på Kangia fjord
   Oplev Grønland fra vandet på denne fantastiske sejltur gennem et hav af isbjerge og nyd stilheden fra Arktis. Turkode: JAV04 (dag 1) eller JAV11 (dag 2). Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.388
   Denne udflugt udbydes også som en nattur. Pris fra DKK 1.463

   Kangia fjord fra luften
   Oplev den spektakulære udsigt over Kangia fjord fra luften på denne flyvetur. Hav kameraet klar når du flyver over de enorme isbjerge på fjorden. Turkode: JAV07 (dag 1) eller JAV14 (dag 2). Varighed: 1 t. Pris fra DKK 3.743

   Oqaatsut og slædehunde
   Nord for Ilulissat kan du opleve den lille landsby Oqaatsut med færre end 50 indbyggere. Du sejler til Oqaatsut, hvor du kan nyde en tur gennem den lille by. Derefter skal du besøge hundegården, hvor du kan se de fantastiske slædehunde og lære om deres rolle i slædekørsel og jagt. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 1.793

   Krydstogt – Udflugter – Qaqortoq

   Byrundtur i Qaqortoq
   Oplev Grønlands fjerdestørste by på denne guidede tur, hvor du kommer forbi byens museum, den gamle bydel, og ser de mange indgraverede skulpturer, der tilsammen danner udstillingen Man and Stone. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

   En byrundtur for alle sanser
   Udforsk byen til fods mens din guide fortæller dig om byen og dens inuit-kulturarv. Turen går forbi en lokal restaurant hvor du kan smage inuit-specialiteter. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra 743

   Sejltur til Hvalsey
   Oplev Grønlands bedst bevarede nordiske ruin – Hvalsey kirken. Nyd udsigten over den smukke fjord på den 25 min. lange sejltur, og bliv transporteret tilbage til det tidlige 11. århundrede ved Hvalsey kirkes ruin. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.943

   Garveribesøg og maskedans/trommedans
   Besøg Grønlands eneste garveri, og hør hvordan skind og pels af dyr som isbjørne og sæler bliver omdannet til læder og pelse. Bagefter kan du nyde en maskeret dans eller en trommedansforestilling. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 518

   Kunsttur i Qaqortoq
   Se Qaqortaq fra den kunstneriske side med denne byvandring, der tager dig forbi de mere end 40 skulpturer, der pryder klippeflader og stenblokke i byen som del af Stone and Man Projektet. Turen afsluttes med et besøg på byens museum. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK  518

   Krydstogt – Udflugter – Reykjavik

   Panoramatur i Reykjavik

   Se alle Reykjaviks højdepunkter på denne tur. Oplev bl.a. Raudholar-kraterne, Hofdi House, Hallgrimskirkja, den charmerende gamle bydel og det smukke havneområde. Turkode: KEF01 (dag 1) eller KEF16 (dag 2). Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 465

   Den Gyldne Cirkel
   Nyd Islands naturlige pragt på denne tur der tager dig til den skønne Thingvellir Nationalpark, det enorme ”gyldne vandfald” Gullfoss, og Geysirs dejlige varme kilder. Inkluderet er en 2-retters frokost. Turkode: KEF02 (dag 1) eller KEF18 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 8 t. Pris fra DKK 1.290

   Hvalsafari og Hvalmuseum
   Tag med ud på det Islandske farvand og se om du kan få øje på et af de enorme havpattedyr det holder til her. Bl.a. blåhvalen, vågehvalen og seihvalen kan finde i disse farvande. Efter sejlturen besøges den splinternye islandske hvaludstilling, hvor du kan lære om de forskellige arter. Turkode: KEF15 (dag 1) eller KEF27 (dag 2). Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. 30 min. Pris fra DKK 1.163

   Krydstogt - Udflugter - Kirkwall

   Byvandring i Kirkwall
   Oplev de mest fascinerende arkitektoniske steder på Orkneyøerne til fods. Med start i Kirkwall by tager denne vandretur dig gennem den historiske gamle bydel, forbi den røde sandstenskatedral, til Bishop’s Palace, Earls Palace, og til slut til Tankerness House Gardens. Sværhedsgrad: Svær. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 263

   Sagaer, krigshistorier og whisky 
   Besøg den nordligste producent af skotsk whisky, Highland Park Destilleri, grundlagt i 1798. Derefter kan du nyde den naturskønne kørsel langs Scapa Flow, imens din guide fortæller gribende krigshistorier fra første og anden verdenskrig. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. 30 min. Pris fra DKK 690

   Ø-rundtur
   Oplev et øhav der bugner af betagende udsigter, fantastiske gamle vidundere og medrivende historie på denne afslappede ø-rundtur på Orkney. Bliv klogere på øernes rolle i såvel første som anden verdenskrig, og se de arkæologiske skatte der gemmer sig her. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. 30 min. Pris fra DKK 390

   Krydstogt – Udflugter – Akureyri

   Godafoss vandfald og Akureyri sightseeing

   Oplev den smukke by Arkureyri omgivet af bjerge og besøg det majestætiske Godafoss vandfald også kendt som ”Gudernes Vandfald”. På denne tur kan du opleve nogle af de bedste naturattraktioner i området. Sværhedsgrad: Let. Varighed 3 t. Pris fra DKK 668

   Mývatn Nature Bath
   Lad det varme vand i Mývatn Nature Bath berolige dig, og nyd landskabet omkring den usædvanligt lave vulkandannede sø Mývatn. På hjemvejen besøges det smukke vandfald Godafoss. Sværhedsgrad: Let. Varighed 5 t. Pris fra DKK 1.065

   Hvalsafari
   Akureyri er et at de bedste steder at se havpattedyr, da de finder føde i den isfri bugt året rundt. Her kan du finde vågehvaler, blåhvaler, legesyge marsvin og delfiner, samt en overflod af havfugle. Men stjernen i showet er pukkelhvalen, der er kendt for deres vand akrobatik. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 4 t. Pris fra DKK 1.065

   Krydstogt - udflugter - Isafjordur

   Livet i Isafjordur
   Oplev hvordan det moderne liv er i Vestfjordsregionen og få indsigt i hverdagen i Isafjordur. Du kommer på en gåtur rundt i hjertet af byen og oplever den lokale kunstscene på Kulturhuset. Efterfølgende kan du smage en lokal suppe, og gå ind på Everyday Museum for at blive bekendt med befolkningen. Sværhedsgrad: Medium. Varighed 3 t. Pris fra DKK 938

   Thingeyri: Gamle traditioner og vikingekultur
   Nyd udsigten over den smukke Dýrafjord på vej til en af de ældste bosættelser, Thingeyri. Besøg byens smedje og det særlige vikingeområde, hvor du vil blive underholdt med dans og sang. Smag også en lokal specialitet, og hils derefter på de islandske heste i ride arenaen i Sandar. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 4 t. Pris fra DKK. 1.193

   Smagen af Sudureyri
   Besøg økolandsbyen Sudureyri og udforsk dens mange smagsoplevelser. En guidet tur rundt i den lille landsby byder på flere velsmagende stop, hvor du kan nyde de lokale råvarer. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 3 t. Pris fra DKK 788

   Krydstogt - udflugter - Nuuk 

   Byrundtur og besøg hos en lokal familie
   Tag på byrundtur i Grønlands hovedstad, Nuuk og oplev bl.a. Nationalmuseet, det gamle kvarter og byens forskellige historiske bygninger. Afslut turen med kaffe og kage hos en lokal familie, og hør om Grønlands historie. Sværhedsgrad: Medium. Varighed: 1 t. 30 min. Pris fra DKK 488

   Grønlandsk ølsmagning
   Besøg Grønlands ældste og største bryggeri, og få en guidet tur på anlægget. Find ud af hvordan øl brygges på disse egne og hør om bryggeriets historie. Øllet kan kun nydes på Grønland, så det er en unik chance for at få en smagsprøve. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 1 t.30 min. Pris fra DKK 615 

   Fjordsafari
   Nyd Grønlands smukke natur på denne sejltur, hvor der er chance for at se pukkelhvaler og sæler i deres naturlige omgivelser. Båden sejler mod øen Sermitsiaq, hvis smeltende gletsjer skaber et vandfald, der fosser ned i fjorden. Sværhedsgrad: Let. Varighed: 2 t. Pris fra DKK 1.238

   Vi håber, at ovenstående oplysninger vil være til glæde og gavn, og ser frem til at byde velkommen på krydstogt på Nordatlanten.

  • Valuta og betalingskort i Island

   Den islandske møntfod er ”króna”, se www.sedlabanki.is for aktuel dagskurs. Pr. 21/10 2020 er 100 isk 5,27 dkr.  

   Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster.
   Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

  • Valuta og kreditkort i Skotland

   Engelske Pund benyttes.
   Kreditkort accepteres mange steder.

  • Vejret i Island

   Grundet Golfstrømmen har Island et køligt, tempereret oceanklima: Køligt om sommeren og forholdsvis milde vintre. Vejret er foranderligt, og du bør være forberedt på uventede forhold.

   Gennemsnitstemperaturen i om sommeren ligger på omkring 15°C. Vi anbefaler lunt, vind- og vandtæt tøj og solide sko. Husk badetøj, da der er mulig for at bade i de termiske bade.
   Læs mere om vejret på Island her.

  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
  Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

  Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

  62 29 12 10Se åbningstider
  Luk menu