Arktiske eventyr i Lapland

Luleå - Rovaniemi - Saariselkä - KirkenesNYHED 
Velkommen til vintereventyr i Lapland med Gislev Rejser.

En magisk naturscene venter dig på vores vinterrundrejse fra Luleå i Sverige, gennem Lapland i Finland til Kirkenes i det høje Nordnorge. Du vil helt sikkert opleve noget, du aldrig før har set, og aldrig før har prøvet. I denne rå og kolde vinter-verden, kommer du i tæt kontakt med elementerne, kulturen og det særprægede dyreliv. Kun med Gislev kan du komme med en isbryder ud i Den Botniske Bugt, hvor du får mulighed for stå og gå på den tykke is og de eventyrlystne kan flyde rundt i en overlevelsesdragt i det kolde hav.

På vores rejse videre gennem Lapland skal vi besøge Julemandens landsby, en rensdyrfarm og undervejs lærer du om Samernes oldgamle kultur og traditioner. Ingen arktisk rejse er fuldendt, uden at gå på jagt efter nordlyset. Vi kører med slæde trukket af snescootere ud i den sneklædte skove, I søgen efter det magiske grønne lys, som danser på himlen.

Længere mod nord, i den fjerne norske by Kirkenes, skal vi besøge det helt unikke ishotel som bygges på ny hver vinter. I den tilfrosne fjord, gemmer sig et skattekammer af delikatesser. Du vil få den udsøgte fornøjelse af at trække de majestætiske kongekrabber op af de iskolde hav med egne hænder – og efterfølgende nyde en fantastisk middag med dagens fangst.
Velbekomme og velkommen til Lapland.

Med i prisen:

 • Flybilletter
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 6 x morgenmad
 • 1 x frokost
 • 5 x middag
 • Byrundtur i Luleå
 • Isbryder sejlads i den Botniske bugt.
 • Udflugt til rensdyrfarm inkl. kort hundeslædetur
 • Entré i Julemandens landsby
 • Entré på Arktikum Museum
 • Samisk aften
 • Nordlys-aften i slæde trukket af snescootere
 • Entré på Siida Samisk Museum
 • Entré på Kirkenes Snehotel
 • Kongekrabbe safari
 • Rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden 

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 3.000. Afbestillingsforsikring fra kr. 975.            
             Opgradering til Iglo hytte med glastag i Saariselkä (1 nat) fra 1.100.
             Enkeltværelse inkl. opgradering i Saariselkä (1 nat) fra kr. 4.800.

Udflugter fra Rovaniemi:
Dag 3: Hundeslæde tur fra kr. 800. (5km, kl.14-15:00)
Dag 3: Nordlys safari inkl. picnic fra kr. 550. (kl. 20:30-23:15)
Dag 4: Snescooter tur fra kr. 750. v. 2 pers. pr. scooter. (kl. 14:30-16:30)
Dag 4: Snescooter tur fra kr. 1200. v. 1 pers. pr. scooter. (kl. 14:30-16:30)

Udflugter fra Kirkenes:
Dag 6: Snescooter nordlys safari fra kr. 2.000. (kl. 21-23:00)
Dag 6: Nordlys safari med bus fra kr. 850. (kl. 21-23:00)

Bestil rejsen

Pris fra 16.998,-

7 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Isbryder udflugt i Den Botniske Bugt
 • Hele 3 nætter i Lapland, Rovaniemi
 • Kongekrabbe safari ved Kirkenes
Bestil rejsen

Om rejsen


Vi inviterer dig med, som ønsker en arktisk rejse ud over det sædvanlige. Lapland er et magisk og mystisk eventyrland, hvor den rene natur er i centrum og de kulturelle og kulinariske indblik følger med den som besøger. Dette er hjemstedet, ikke kun for julemanden og dele af det samiske samfund, men også for den sidste vildmark i Europa. Naturen er fuld af kontraster og unikke naturfænomener, især om vinteren hvor nordlyset toner frem på den blinkende stjernehimmel. Rundrejsen er fyldt med oplevelser, som nok skal vække sanserne og få øjnene til at spærre op. Lyden af isen som knuses, sneen som knirker under dine støvler, de bedårende rensdyr og slædehunde, den frostklare himmel og endeløse sneklædte skove. Velkommen til Lapland.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afgang mod Luleå, Sverige.

Vi mødes i Billund Lufthavn, hvor Gislevs rejseleder byder dig velkommen. Udrejsen går via Stockholm, med ankomst om eftermiddagen i Luleå, langt oppe i den Botniske Bugt og ikke langt fra grænsen til Finland. Efter ankomst, køres vi med bus fra lufthavnen til den centrale del af denne hyggelige og forholdsvis lille by. Turen fra lufthavnen til hotellet er blot 9 km Luleå er en kystby i Svensk Lapland. Den er kendt for Gammelstad Kirkeby (UNESCO Verdensarv), som er en klynge af velbevarede sten-og træhuse samt Neder Luleå kirken fra 1400-tallet.

Skønt byen er lille (små 50.000 indbyggere), er det den største by i regionen Norrland, og det er hjemsted for Sveriges største havn, nord for Stockholm. Vi checker ind for natten og herefter vil Gislevs rejseleder tilbyde en kort by-vandretur, inden vi kan nyde en god middag på hotellet.
Måltider inkludereret denne dag: Middag.

 

Dag 2: Isbryder udflugt i den Botniske Bugt.

Efter en god nats søvn og en solid morgenmad på hotellet, forlader vi Luleå og kører med bussen nordpå mod Axelsvik, ca. 50 km fra landegrænsen til Finland. I dag venter en ganske special arktisk oplevelse, når vi stiger om bord på en rigtig isbryder og drager ud i den tilfrosne Botniske Bugt på en 2 timers sejlads. Glæd dig til at høre lyden af isblokke, der knuses mod skroget når vi baner os vej igennem det iskolde hav. Vi sejler naturligvis om bord på et is-klassificeret fartøj og udfordrer naturloven under helt sikre og behagelige forhold.

Undervejs på udflugten får du en unik mulighed for at betræde det det frosne hav og nyd en varm drink på isen. Derudover tilbyder vi chancen for at flyde rundt imellem isflagerne, iført en overlevelsesdragt naturligvis. Det er en dag, og en åndeløs rå og smuk oplevelse som du sent vil glemme. Du kan evt. læse mere om denne udflugt med Polar Explorer her. Vi fortsætter med bussen mod Rovaniemi, kendt som porten til Lapland og den nok mest berømte vinter-by i Finland. Her ligger nemlig selveste julemandens landsby. Vi ankommer hen på aftenen og køres til vores gode hotel for de næste 3 nætter.
Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 

Dag 3. Lapland, rensdyr og Julemandens landsby.

Veludhvilet og fulde af begejstring, kan vores næste eventyr begynde her i hjertet af Finsk Lapland. Dagens program er ganske roligt, lærerigt og med tid til at gå på opdagelse. Vi besøger Napapiiri, hvor en guidet tur tager os rundt på en  traditionel rensdyrfarm. Undervejs fortæller lokale hyrder de mest interessante historier om de elskede rensdyr, som lever her i de nordlige tundraområder. Udflugten slutter med en kort rensdyrs-slædetur i den sprøde sne.

Vi forsætter til Julemandens berømte landsby -  Santa Claus Village. Her går vi en tur rundt i landsbyen og suger julens atmosfære til os. Der er tid til en kop kaffe, frokost og shopping i souvenirbutikkerne inden vi vender retur til vores hotel.  HUSK! Julemanden forventer at se dig på sit officielle kontor, hvor du kan besøge ham og sende et postkort med julemands officielle stempel.
Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

Ekstra udflugter dag 3 – skal bestilles sammen med rejsen.
Hundeslædetur, fra Julemandens landsby. (ca. 1 time):
Tag på en vildmarkstur med de hurtige hunde, ud i den uberørte vinterskov ved polarcirklen. Den lokale guide sørger for at give klare instruktioner om hvordan en hundeslæde skal betjenes,  inden eventyret begynder. Det er ikke så svært, og en virkelig sjov og autentisk oplevelse. Halvvejs gennem udflugten, stopper vi for at skifte chauffør, tage billeder m.m. Du møder også de andre sibiriske slædehunde på gården, som bare venter på et venligt klap. Varighed: Ca. 1 time, safaritid ca. 30 minutter.

Nordlys safari med bus, inkl. picnic (ca. 3 timer - 20:30-23:15)
På denne udflugt går vi på jagt efter nordlyset, også kendt som Aurora Borealis. Her ved polarcirklen, har du rigtig gode muligheder for at opleve det. Den lokale guide kører os ud af byen og mod de perfekte områder for nordlys, og du kan nyde en lappisk picnic under den flotte himmel - som forhåbentlig viser sit grønne dansende lys frem. Inkluderet: transport fra/til vores hotel, pølser og wienerbrød, varme drikke og lokal guide.

 

Dag 4. Arktikum Museum og samisk aften.

I dag skal vi på udflugt til Arktikum Museum, som indeholder både permanente og skiftende udstillinger, som præsenterer samernes historie på enestående vis. De permanente udstillinger inkluderer Arctic in Change, der beskriver hverdagen for både mennesker og dyr i de arktiske regioner, og Northern Ways der fortæller historien om det lappiske folk og de polare modsætninger. Glæd dig også til den fantastiske film om de skiftende årstider i Lapland. Eftermiddagen er helt fri, og du kan frit vælge mellem afslapning på hotellet, gå på opdagelse i Rovaniemi og omegn eller evt. tage på en ekstra udflugt i det fantastiske vinterlandskab. Om aftenen samles vi atter ved hotellet, hvorfra vi kører i bussen mod aftenens særlige måltid – en traditionel samisk middag i en Kota. Kotaen er en form for tipi, som samerne boede i.
Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

Ekstra udflugt dag 4 – skal bestilles sammen med rejsen.
Snescooter safari (2 timer - 14:30-16:30)
På vores snescooter udflugt, får du en fantastisk mulighed for at lære at mestre kunsten at køre en snescooter. Under udflugten gør vi stop i vildmarken, og nyder en varm drik og stilheden der hviler over skovene.
Inkluderet: Vinterbeklædning, instruktioner til snescooter, lokal guide og varme drikke. Køretid ca. 1,5 time.

 

Dag 5. Over Polarcirklen mod nordlyset.

Efter morgenmad, checker vi ud fra vores hotel og gør klar til at sætte kursen længere nordpå, mod Saariselkä.
På denne køretur krydser vi Polarcirklen - 66°32’35, og undervejs kan du betragte den endeløse flotte natur i dette barske og kolde landskab. Efter ankomst til vores hotel er aftenen fri til afslapning, eller du kan gå med Gislevs rejseleder på en spadseretur i den smukke finske Lapplandsby, inden middagen serveres på hotellet. Sent denne aften, i nattens mørke, går vi på jagt efter nordlyset, på en slædetur gennem det vilde hvide landskab.
Slæden trækkes af snescootere. Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

Bemærk at det er muligt at opgradere indkvarteringen i Saariselkä, hvis I ønsker at overnatte i en ’Iglo hytte med panorama glastag over sengen. Dette hotel ligger blot 2 km. fra vores normale indkvartering i Saariselkä, og du vil naturligvis blive kørt dertil og hentet igen. Der er et begrænset antal hytter til rådighed, så det er vigtigt at booke dette hjemmefra. Vi tilbyder denne fantastiske mulighed, på det roste Northern Light Village. Læs evt. mere om igloen og oplevelsen her.

 

Dag 6. Kongekrabbe safari ved Kirkenes.

Vi skal tidligt op denne morgen, da oplevelserne står i kø og vi skal nå de sidste ca. 260 km på vores fantastiske rundrejse. I dag køres det sidste stræk mod det nordligste Finland, og til Kirkenes i Norge. Vi gør stop ved det samiske museum og naturcenter Siida, som ligger i byen Inari i det samiske hjemland. Udstillingerne og begivenhederne her, giver  besøgende et vindue mod nord, og information og lærdom om den gamle og livlige samiske kultur og den arktiske natur. Bussen forsætter herefter mod den lille by Kirkenes, der ligger nordøst i Nordnorge, tæt på den russiske grænse. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barents-regionen og porten mod øst.

Inden vi kommer helt frem, skal vi dog nå forbi det vidunderlige Kirkenes Ishotel, som hvert år bygges af is helt fra bunden. Dette projekt og meget anderledes overnatningssted, er åbent mellem december og april. Selvom temperaturen indeni konstant er -4 °C, er sengene varme og komfortable med rensdyrskind. Efter vores besøg, venter en ganske særlig arktisk oplevelse, som kronen på værket. Vi skal ud i den norske vinter, hvor en lokal familiedrevet virksomhed er værter for en autentisk og helt igennem uforglemmelig kongekrabbe safari (ca. 3,5t.).
Vi får udleveret varmt tøj (dragt, hjelm, støvler, handsker, balaclava) og sikkerhedsinstruktioner, inden vi begiver os ud til snescooter-slæden der tager os ud over den frosne fjord. Vi kører rundt på fjorden, og trækker selv de mægtige krabber ud af havets iskolde vand, mens historierne omkring ’kongerne’ fortælles af vores guider. Efter turen går vi tilbage mod lejren, hvor et lækkert kongekrabbe måltid venter på os i deres restaurant. Velbekomme! 
Vores sidste nat er på et centralt hotel i Kirkenes.
Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

Ekstra udflugter dag 6 – skal bestilles sammen med rejsen.
Snescooter aften safari - nordlys jagt. (kl. 21-23:00). Vi kører mod de afsidesliggende bakker omkring Kirkenes, hvor mørket forbedrer vores chancer for at opleve aurora borealis.
Inkluderet: Varmt tøj (overall, støvler, balaklava), hjelm og sikkerhedsinstruktioner, lokal guide, transport fra/til vores hotel.

Nordlys aften safari med bus (kl. 21-23:00). Vores lokale guide vil først kontrollere den seneste magnetiske prognose og beslutter derefter om I skal med minibussen mod den russiske grænse eller i den modsatte retning mod den finske grænse.
Inkluderet: Lille snack og varm drikke, lokal guide, transport fra/til vores hotel.

 

Dag 7. Hjemrejse fra Kirkenes

Efter morgenmad, hentes vi på hotellet og kører med bussen mod lufthavnen. Rejsen hjem går via Oslo til Billund.
Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad.

 

Hoteller

Elite Stadshotellet, Luleå

(1 nat)

Storgatan 15
972 32 Luleå, Sverige

Hyggeligt hotel fra 1903 med en skøn beliggenhed i Luleå. Hotellet har smagfulde indrettede værelser, restaurant, gastropub og fitness rum. Bemærk at hotellet er kontantfrit.
Alle værelser er med badeværelse, fladskærms-tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer og strygejern og strygebræt.
Læs evt mere om Elite Stadshotellet her

 

Scandic Rovaniemi

(3 nætter)

Koskikatu 23,
96200 Rovaniemi

Et nyrenoveret hotel med alt du behøver i centrum af Rovaniemi. Værelser med laplandsk stemning, en stilfuld restaurant og venlig betjening garanterer et hyggeligt og uforglemmeligt besøg ved den nordlige polarkreds.
Hotellet ligger i hjertet af Rovaniemi, hvilket er det bedste udgangspunkt, når du vil udforske aktiviteterne i området. Uanset hvilken værelse du er i, er den lokale stemning en integreret del af hoteloplevelsen, som afspejles i den laplandske indretning og maden i restauranten.
Nyd evt. en afslappende stund i hotellets sauna, som ligger på øverste etage. Desuden har hotellet en døgnåben shop med kaffe, drikkevarer, små snacks og praktiske fornødenheder.
Alle værelser er med badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer.
Læs evt mere om Scandic Rovaniemi her

 

Holiday Club, Saariselkä

(1 nat)

Saariseläntie 7
99830 Saariselkä

Holiday Club Saariselkä er det nordligste spa-hotel og feriested i Europa, hvis ikke i hele verden. Det ligger ved Urho Kekkonen National Park, omgivet af det majestætiske fjeld i det nordlige Lappland. Hotellet er opført i form af en ferieby og er et feriested for hele familien.
Nyd din dag i den smukke natur i Saariselkä og slap af bagefter i den herlige spa-og sauna afdeling.

Alle værelser er med badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, elkedel, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer og strygejern og strygebræt.
Læs evt mere om Holiday Club Saariselkä her

 

Northern Lights Village Saariselkä (opgradering)

(1 nat)

Rovaniementie 3222E
99830 Saariselkä

Ude i skoven, kun små 400 m. fra centrum af Saariselkä, ligger dette enestående nordlys hotel. Her kan du overnatte i en Aurora-hytte - en magisk måde at opleve den vinterlige stjernefyldte himmel og nordlyset på, mens du ligger behageligt i den varme seng.
Det laseropvarmede glastag åbner sig mod den nordlige himmel, direkte over sengen.

Alle hytter er med badeværelse, elkedel, gratis Wi-Fi, hårtørrer. OBS - max 15 min. varmt ad gangen - i 30 min. intervaller.

Læs evt mere om Northern Lights Villa her

 

Thon Hotel, Kirkenes

(1 nat)

Johan Knudtzens gate 11
9900 Kirkenes

Thon Hotel har 143 moderne, lyse rum, og ligger centrum af Kirkenes, med udsigt over fjorden.

Alle værelser er med badeværelse, skrivebord, gratis Wi-Fi.

Læs evt mere om Thon Hotel Kirkenes her

Forbehold for ændringer

Værd at vide

Bagage

Det er tilladt at medbringe 1 stk. check-in kuffert på max 20 kg. samt håndbagage på op til 7 kg.
Da flyselskabernes bagageregler kan ændre sig, vil vi altid sørge for at oplyse om de præcise tilladte kg. i vores informationsbrev som sendes ud senest 10 dage før afrejse.

Bus

Der anvendes svensk/finsk bus af god standard med aircondition, toilet og komfortable sæder med god plads.

Det er på denne rundrejse muligt at tilkøbe fast plads i bussen. Bussens størrelse kan variere ift. antal deltagere på hver afgang. Gislevs rejseleder sidder altid på 1. række i bussen, og derfor kan forreste sæde(r) være blokeret for reservationer. På nogle rejser er der gjort plads forrest til en evt. lokalguide.

Drikkepenge

Det er ikke et krav at give drikkepenge, men det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (buschauffører, evt. lokalguider, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. Det er altid helt op til den enkelte gæst at vurdere hvor meget man ønsker at give.
Jeres rejseleder er erfaren og berejst og du kan til enhver tid spørge ham/hende til råds hvis du er i tvivl.

Drikkevand

Du kan trygt drikke vandet fra hanen i Sverige, Finland og Norge

Ekstra udflugter (tilkøb)

Det er muligt at tilkøbe en udflugter og oplevelser i Rovaniemi og Kirkenes. Skal bestilles sammen med rejsen. Gislevs rejseleder deltager på udvalgte ekstra udflugter.

Elektricitet

I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark

Entréer 2022

Entréer er inklusive hvor vi besøger på denne rundrejse.

Flyrejsen

På denne rejsen flyves med SAS . Ved afrejse fra Billund flyves der via Stockholm ud og Oslo hjem. Ved afrejse fra Københavns Lufthavn, møder du Gislevs rejseleder i Stockholm på udrejsen.
Forplejning om bord er ikke inklusiv, men du har som regel mulighed for at købe diverse drikkevarer, kaffe/the, en sandwich og lignende om bord.

Har du evt. særlige ønsker vedr. dit sæde om bord (gang – vinduesplads – midtersæder), så giv os gerne besked ved bestilling af rejsen. Vi kan ikke garantere særlige valg af sæder, men vi gør vores bedste for at imødekomme disse. Vi forespørger altid på sæder ved siden af hinanden, til personer som rejser sammen. Vær opmærksom på at flyselskaberne har til enhver tid ret til at ændre og flytte sædereservationer, helt op til afgang, men Gislevs rejseleder vil altid forsøge at få ordnet evt. pludselige ændringer således I som rejser sammen og sidder sammen.

Fotografering

Husk altid at spørge pænt om lov, inden du fotograferer andre mennesker. Med høflighed og et smil kommer man langt og det sjældent et problem at få lov.

Fysisk formåen

Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne.

Internet

De fleste hoteller vi benytter undervejs, har gratis Wi-fi tilgængelig. Dette kan være overalt på hotellet eller forbeholdt fællesarealerne. Det er altid en god idé at undersøge hvorledes dit mobilabonnement dækker dig på rejser udenfor Danmark, inden du bruger telefon og data på destinationen.

Klima

Vejret i Norden ml. Januar - Marts er vinterligt, koldt, klart vejr, snevejr, blæsende og helt vindstille. Kulden er noget man skal forholde sig til når man rejser til det nordlige Sverige, Finland og Norge. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
Lapland og Nordnorge især er kendt for sine iskolde vintre, med temperaturer ml. - 10 og - 30 (januar er typisk den koldeste tid). 
Eksempel på dagtemperaturer i Rovaniemi, Lapland: 
Januar: 15-30 minusgrader
Februar: 15-20 minusgrader
Marts: 5-15 minusgrader

Mad og drikke

Finsk mad er kendt for at være sund, nærende og fuld af smag og farver. De store skove, søerne og havet er som et kammer af herlige råvarer, og du vil uden tvivl kunne nyde frisklavet og smagfuld mad til ethvert måltid. Madkulturen er inspireret af såvel lokale råvarer, krydret med lidt russisk og svensk indflydelse.

Medicin

Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det det er derfor vigtigt at sørge for evt. dokumentation for dette er i orden. Medbring evt. den receptpligtige medicin i original emballage. Rejsende kan altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.
Læs evt. mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/   eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

Mødetid/sted

Mødetiden på afrejsedagen sættes til 2 timer før afrejse. Du vil modtage nærmere information vedr. dette i vores informationsbrev som sendes ud senest 10 dage før afrejse.

Pakkeliste/Huskeliste

Husk pas og en paskopi, i tilfælde af du skulle miste dit pas på rejsen.
Blå sygesikringskort samt evt. rejseforsikring
Lille rygsæk (kan med fordel også bruges som håndbagage)
Vandresko eller støvler
Vandflaske
Varmt vintertøj
Vindjakke eller dunjakke
Regnslag eller regntøj
Varm Lun trøje/fleece/strik
Uld undertøj
Tørklæde/hue/handsker eller luffer
Toilettaske
Kreditkort og evt. rejsevaluta (EURO)
Pung
Briller/solbriller
Kamera/video
Oplader til foto/video/mobiltelefon
Medicin

Rejsedokumenter

Endelig information og relevant rejsedokumenter fremsendes pr. mail senest 10 dage før afrejse. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Rejseforsikring

Husk at medbringe Det Blå Kort (Plastik), da Sundhedskortet (Det gule sygesikringskort) ikke længere gælder ved rejser i udlandet. Blandt andet er der nu ingen dækning for hjemtransport ved sygdom, og der kan være delvis egenbetaling for behandling.
Husk at tjekke gyldighedsdato i god tid. Gislev anbefaler, at du tegner en supplerende rejseforsikring. Gislev forhandler Gouda Rejseforsikring.

Rejseleder

Du møder Gislevs rejseleder i Billund Lufthavn hvorfra rejsen afgår. Vores rejseleder er med på hele rejsen, fra start til slut.

Sikkerhed

Det er sikkert at færdes i Sverige, Finland og Norge, men derfor er det altid en god idé at passe godt på sine værdier og evt. lade dyre ure, smykker og lign. blive hjemme.

Shopping

Du har mulighed for at købe en lang række originale gaver og souvenirs, lokale produkter, design og håndværk undervejs.

Sprog

Det primære sprog er Svensk, Finsk og Norsk., men de fleste lokale taler også fint engelsk.

Tidszone

I Sverige er klokken den samme som i Danmark.
I Finland er klokken altid 1 time foran dansk tid.
I Kirkenes Norge er klokken den samme som i Danmark.

Tilskud til rejsen

Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus og færge.

Vaccinationer

Vi anbefaler altid at du kontakter egen læge eller f.eks. Statens Serums Institut, ift. korrekt rådgivning af vaccinationer inden afrejse. Læs evt. mere på https://rejse.ssi.dk/

Valuta og betalingskort

I Sverige benyttes SVENSKE KRONER (SEK). 100 SEK = ca.74 DKK (opdateret 13/04-2021)
Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign. Det er muligt at hæve SEK i de fleste bankautomater rundt i landet.

I Finland benyttes EURO. € 1 = ca. kr. 7,50. Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign. Det anbefales at medbringe EURO hjemmefra i små sedler og mønter, til f.eks. småindkøb på markedspladser m.m. Det er muligt at hæve EURO i de fleste bankautomater rundt i landet.

I Norge benyttes Norske kroner. 1 NOK = ca. 0,74 DKK (opdateret 13/04-2021)
Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign. Det er muligt at hæve NOK i de fleste bankautomater rundt i landet.
Vi anbefaler at man medbringer både kredit kort samt lidt lokal valuta.

Ønsker til indkvartering

Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis separate senge (twin beds), at bo nær medrejsende m.m. skal du oplyse dette ved bestillingen af rejsen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dem.

Åbningstider

Banker har åbent Man-Fredag fra kl. 09.00 til 16.00. Butikker har typisk åbent fra 9.00 til 17.00 (man-fredag) og fra 9.00 til 14.00 på lørdage. Større supermarkeder har ofte åbent alle ugens dage ml. kl. 09 – 20.00

Flyv fra

Fly letter

Såfremt du ønsker at rejse fra Københavns Lufthavn, kan du ringe til Gislev Rejser og forespørge på dette.
Bemærk at Gislevs rejseleder afrejser fra Billund Lufthavn, og derfor skal du selv sørge for checkin og få udstedt boarding cards hos SAS.
Du møder vores rejseleder samt resten af gruppen i Stockholm Arlanda lufthavnen, hvor I er i transit inden viderrejsen mod Luleå.

Flybilletter

Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale. Vi sætter som udgangspunkt mødetiden til senest 2 timer før fly-afgang.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.


Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
17-01-2022Fly fra Billund Lufthavn716.998,-Bestil rejsenMere information
21-02-2022Fly fra Billund Lufthavn316.998,-Bestil rejsenMere information