Skip to main content

Storslået rejse til Lapland

-
Luleå - Rovaniemi - Saariselkä - Kirkenes

Nordlys og eventyr i Lapland

Velkommen til vintereventyr i Lapland med Gislev Rejser.


En magisk naturscene venter dig på vores vinterrundrejse fra Luleå i Sverige, gennem Lapland i Finland til Kirkenes i det høje Nordnorge. I denne rå og kolde vinter-verden, kommer du i tæt kontakt med elementerne, kulturen og det særprægede dyreliv. På vores rejse gennem Lapland skal vi besøge Julemandens landsby, en rensdyrfarm og undervejs lærer du om Samernes oldgamle kultur og traditioner. Ingen arktisk rejse er fuldendt, uden at gå på jagt efter nordlyset. Vi kører med slæde trukket af snescootere ud i den sneklædte skov, i søgen efter det magiske grønne lys, som danser på himlen.

Længere mod nord, i den fjerne norske by Kirkenes, skal vi besøge det helt unikke ishotel som bygges på ny hver vinter. I den tilfrosne fjord, gemmer sig et skattekammer af delikatesser. Du vil få den udsøgte fornøjelse at køre ud på den tilfrosne fjord, hvor de majestætiske kongekrabber trækkes op af det iskolde hav - og efterfølgende kan du nyde en fantastisk middag med dagens fangst. Velbekomme og velkommen til Lapland.

Glæd dig til

 • Helt unik arktisk rejserute gennem Lapland – kun med Gislev
 • Rensdyrfarm, samisk aften og Julemandens landsby
 • Nordlyssafari i Laplands vinterlandskab
 • Oplev ishotellet og kongekrabbe safari i Kirkenes

Inkluderet i rejsens pris

 • 6 x morgenmad
 • 6 x middag (inkl. kota middag og kongekrabbe)
 • Byrundtur i Luleå
 • Kukkolaforsen Open Air Museum
 • Udflugt til rensdyrfarm inkl. let frokost
 • Besøg i Julemandens landsby inkl. entré
 • Entré på Arktikum Museum
 • Tankavaara Gold Village
 • Nordlyssafari i slæde, Saariselkä
 • Entré på Siida Samisk Museum
 • Kirkenes Snehotel inkl. entré
 • Kongekrabbe safari ved Kirkenes
 • Flybilletter, bagage og afgifter
 • Rejseleder

  Entréer er eksklusive, medmindre andet er nævnt.

Dagsprogram

 • Dag 1: Afgang mod Luleå, Sverige

  Vi mødes i afrejselufthavnen, hvor Gislevs rejseleder byder dig velkommen. Udrejsen går via Stockholm, med ankomst om eftermiddagen i Luleå, langt oppe i den Botniske Bugt og ikke langt fra grænsen til Finland.

  Efter ankomst, køres vi med bus fra lufthavnen til den centrale del af denne hyggelige og forholdsvis lille by. Turen fra lufthavnen til hotellet er blot 9 km Luleå er en kystby i Svensk Lapland. Den er kendt for Gammelstad Kirkeby (UNESCO Verdensarv), som er en klynge af velbevarede sten-og træhuse samt Neder Luleå kirken fra 1400-tallet.

  Skønt byen er lille (små 50.000 indbyggere), er det den største by i regionen Norrland, og det er hjemsted for Sveriges største havn, nord for Stockholm. Vi checker ind for natten og herefter vil Gislevs rejseleder tilbyde en kort by-vandretur, inden vi kan nyde en god middag.

  Måltider inkludereret denne dag: Middag.

 • Dag 2: Fra Sverige mod Lapland

  Efter en god nats søvn og en solid morgenmad på hotellet, forlader vi Luleå og kører med bussen nordpå mod grænsen til Finland. Vi gør et kort stop, ved Kukkolaforsen Open Air Museum. Dette særprægede sted ved floden som deler Sverige og Finland, er drevet af 5. generation af familien Spolander.

  Vi fortsætter med bussen mod Rovaniemi, kendt som porten til Lapland og den nok mest berømte vinter-by i Finland. Her ligger nemlig selveste julemandens landsby.

  Vi ankommer om eftermiddagen til vores centrale hotel og checker ind for 2 nætter. Om aftenen kører vi med bussen mod Qunasvaara Chalets lidt udenfor Rovaniemi, hvor der venter en traditionel samisk middag med frisk røget laks over bål, sauteret rensdyrkød og moste kartofler, pandekager samt kaffe/te.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og samisk middag.

  Ekstra udflugt dag 2 – skal bestilles sammen med rejsen.
  Snescooter safari (2 timer - kl. ca. 14:00 - 16:30)
  På vores snescooter udflugt, får du en fantastisk mulighed for at lære at mestre kunsten at køre en snescooter.
  OBS for at deltage (køre snescooteren) kræver det et gyldigt kørekort til alm. bil.

  Under udflugten gør vi stop i vildmarken, og nyder en varm drik og stilheden der hviler over skovene. Inkluderet: Vinterbeklædning, instruktioner til snescooter, lokal guide og varme drikke. Køretid ca. 1,5 time.

 • Dag 3: Rensdyr og Julemandens landsby

  Veludhvilet og fulde af begejstring, kan vores næste eventyr begynde her i hjertet af Finsk Lapland. Dagens program er ganske roligt, lærerigt og med tid til at gå på opdagelse.

  Vi besøger Napapiiri, hvor en guidet tur tager os rundt på en traditionel rensdyrfarm. Undervejs fortæller lokale hyrder de mest interessante historier om de elskede rensdyr, som lever her i de nordlige tundraområder. Udflugten slutter med en kort rensdyrs-slædetur i den sprøde sne.

  Vi forsætter til Julemandens berømte landsby - Santa Claus Village. Her går vi en tur rundt i landsbyen og suger julens atmosfære til os. Der er tid til en kop kaffe, frokost og shopping i souvenirbutikkerne inden vi vender retur til vores hotel. HUSK! Julemanden forventer at se dig på sit officielle kontor, hvor du kan besøge ham og sende et postkort med julemands officielle stempel.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

  Ekstra udflugt dag 3 – skal bestilles sammen med rejsen.
  Hundeslædetur, fra Julemandens landsby.
  Tag på en vildmarkstur med de hurtige hunde, ud i den uberørte vinterskov ved polarcirklen. Den lokale guide sørger for at give klare instruktioner om hvordan en hundeslæde skal betjenes, inden eventyret begynder.

  Det er ikke så svært, og en virkelig sjov og autentisk oplevelse. Halvvejs gennem udflugten, stopper vi for at skifte chauffør, tage billeder m.m. Du møder også de andre sibiriske slædehunde på gården, som bare venter på et venligt klap.
  Varighed: 1 time med 30 min. slædetur. (ca kl. 15.30-16.30).

 • Dag 4: Arktikum Museum, Polarcirklen og nordlyssafari

  Efter morgenmad, checker vi ud fra vores hotel og gør klar til at sætte kursen længere nordpå, mod Saariselkä. Inden vi kommer så langt, skal vi naturligvis besøge Arktikum Museum, som indeholder både permanente og skiftende udstillinger, som præsenterer samernes historie på enestående vis.

  De permanente udstillinger inkluderer Arctic in Change, der beskriver hverdagen for både mennesker og dyr i de arktiske regioner, og Northern Ways der fortæller historien om det lappiske folk og de polare modsætninger. Glæd dig også til den fantastiske film om de skiftende årstider i Lapland.

  Vi fortsætter med bussen ud og krydser senere Polarcirklen - 66°32’35. Undervejs kan du betragte den endeløse flotte vinterlige natur, præget af sneklædte skove og dybe dale. Ankomst i Saariselkä hen på eftermiddagen, hvor vi checker ind på vores dejlige hotel.

  Sent denne aften, i nattens mørke, går vi på jagt efter nordlyset, på en slædetur gennem det vilde hvide landskab. Slæden trækkes af snescootere og du kan læne dig tilbage og nyde turen.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 5: Finsk sauna og vinterlandskaber

  Efter gårsdagens køretur og nordlysaften safari, er der mulighed for en afslappende dag på hotellet og en spadseretur med Gislevs rejseleder i vinterlandskabet der omgiver os.

  Vi bor på Holiday Club Saariselkä, som er det nordligste spa-hotel og feriested i Europa, hvis ikke i hele verden. Det ligger ved Urho Kekkonen National Park, omgivet af det majestætiske fjeld i det nordlige Lappland. Hotellet er opført i form af en ferieby og er et feriested for hele familien.

  Nyd din dag i den smukke natur i Saariselkä og slap af bagefter i den herlige spa-og sauna afdeling, eller i den store swimmingpool.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

  Bemærk at det er muligt at opgradere indkvarteringen i Saariselkä, hvis I ønsker at overnatte i en Iglo-hytte med panorama glastag over sengen. Dette hotel ligger blot 2 km. fra vores normale indkvartering i Saariselkä, og du vil naturligvis blive kørt dertil og hentet igen.

  Der er et begrænset antal hytter til rådighed, så det er vigtigt at booke dette hjemmefra. Vi tilbyder denne fantastiske mulighed, på det roste Northern Light Village.
  Vær opmærksom på ved opgradering til Iglo-hytte, at det ikke bliver muligt denne dag at benytte hotellets spa- og sauna faciliteter, grundet placeringen 2 km. fra hovedhotel.

 • Dag 6: Kongekrabbe safari ved Kirkenes

  Vi skal tidligt op denne morgen, da oplevelserne står i kø og vi skal nå de sidste ca. 260 km på vores fantastiske rundrejse. I dag køres det sidste stræk mod det nordligste Finland, og til Kirkenes i Norge.

  Vi gør stop ved det samiske museum og naturcenter Siida, som ligger i byen Inari i det samiske hjemland. Udstillingerne og begivenhederne her, giver besøgende et vindue mod nord, og information og lærdom om den gamle og livlige samiske kultur og den arktiske natur.

  Bussen forsætter herefter mod den lille by Kirkenes, der ligger nordøst i Nordnorge, tæt på den russiske grænse. Kirkenes er kendt som hovedstaden i Barents-regionen og porten mod øst.

  Inden vi kommer helt frem, skal vi dog nå forbi det vidunderlige Kirkenes Ishotel, som hvert år bygges af is helt fra bunden. Dette projekt og meget anderledes overnatningssted, er åbent mellem december og april. Selvom temperaturen indeni konstant er -4 °C, er sengene varme og komfortable med rensdyrskind.

  Efter vores besøg, venter en ganske særlig arktisk oplevelse, som kronen på værket. Vi skal ud i den norske vinter, hvor en lokal familiedrevet virksomhed er værter for en autentisk og helt igennem uforglemmelig kongekrabbe safari (ca. 3,5 t.).

  Vi får udleveret varmt tøj (dragt, hjelm, støvler, handsker, balaclava) og sikkerhedsinstruktioner, inden vi begiver os ud til snescooter-slæden der tager os ud over den frosne fjord. Vi kører rundt på fjorden, og ser de mægtige krabber blive trukket op af havets iskolde vand, mens historierne omkring ’kongerne’ fortælles af vores guider.

  Efter turen vender vi tilbage til lejren, hvor et lækkert kongekrabbe måltid venter på os i deres restaurant. Velbekomme! Vores sidste nat er på et centralt hotel i Kirkenes.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad og middag.

 • Dag 7: Hjemrejse fra Kirkenes

  Efter morgenmad, hentes vi på hotellet og kører med bussen mod lufthavnen. Rejsen hjem går via Oslo til Danmark.

  Måltider inkludereret denne dag: Morgenmad.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Quality, Luleå

  Quality Hotel Luleå er et moderne hotel i det centrale Luleå, tæt på Stadsparken, Norrbottensteateret samt Luleås butikker og fornøjelser og blot 10 minutter fra Luleå Lufthavn.

  Hotelværelserne er udstyret med tv, telefon, hårtørrer, gratis Wi-Fi, strygejern og strygebræt.

 • Dag 2-4

  Scandic, Rovaniemi

  Et nyrenoveret hotel med alt du behøver i centrum af Rovaniemi. Værelser med laplandsk stemning, en stilfuld restaurant og venlig betjening garanterer et hyggeligt og uforglemmeligt besøg ved den nordlige polarkreds.
  Hotellet ligger i hjertet af Rovaniemi, hvilket er det bedste udgangspunkt, når du vil udforske aktiviteterne i området. Uanset hvilken værelse du er i, er den lokale stemning en integreret del af hoteloplevelsen, som afspejles i den laplandske indretning og maden i restauranten.
  Nyd evt. en afslappende stund i hotellets sauna, som ligger på øverste etage. Desuden har hotellet en døgnåben shop med kaffe, drikkevarer, små snacks og praktiske fornødenheder.

  Alle værelser er med badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer.

 • Dag 4-6

  Holiday Club Saariselkä

  Holiday Club Saariselkä er det nordligste spa-hotel og feriested i Europa, hvis ikke i hele verden. Det ligger ved Urho Kekkonen National Park, omgivet af det majestætiske fjeld i det nordlige Lappland. Hotellet er opført i form af en ferieby og er et feriested for hele familien.
  Nyd din dag i den smukke natur i Saariselkä og slap af bagefter i den herlige spa-og sauna afdeling.

  Alle værelser er med badeværelse, aircondition, fladskærms-tv, skrivebord, elkedel, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer og strygejern og strygebræt.

 • Dag 5-6

  Northern Lights Village, Saariselkä

  Opgradering: Du har mulighed for at opgradere med en overnatning på dette fantastiske hotel.

  Her har du mulighed for at bo ude i skoven, kun små 400 m. fra centrum af Saariselkä, på et enestående nordlys hotel. Her kan du overnatte i en Aurora-hytte - en magisk måde at opleve den vinterlige stjernefyldte himmel og nordlyset på, mens du ligger behageligt i den varme seng.
  Det laseropvarmede glastag åbner sig mod den nordlige himmel, direkte over sengen.

  Alle hytter er med badeværelse, elkedel, gratis Wi-Fi, hårtørrer. OBS - max 15 min. varmt ad gangen - i 30 min. intervaller.

 • Dag 6-7

  Thon Hotel, Kirkenes

  Thon Hotel er et nyt og moderne hotel med lyse rum, og med vidunderlig beliggenhed ved fjorden, hvilket giver en udsøgt udsigt. Byens centrum ligger 7 minutters gang væk med små butikker, caféer og restauranter.

  Alle værelser er med køleskab, tv, skrivebord, gratis Wi-Fi, værdiboks, hårtørrer og strygejern og strygebræt.

  Forbehold for ændringer

Kort

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Bagage

  Det er tilladt at medbringe 1 stk. indtjekket bagage på max 23 kg. samt håndbagage på op til 8 kg. (55 x 40 x 23 cm).

  Vi vil altid sørge for at oplyse om de præcise tilladte kg. i vores informationsbrev som sendes ud cirka 10 dage før afrejse.

 • Bus på flyrejser

  På mange rejsemål med fly benytter vi lokale busfirmaer. Bussens indretning og standard kan variere og forekomme lavere end på øvrige rejsemål.

  Der kan ikke forventes toilet i busserne, men vi holder passende pauser undervejs.

  På nogle rejser kan du købe fast plads i bussen, spørg når du bestiller rejsen.

 • Elektricitet i Norden

  I Sverige, Finland og Norge benytter man følgende strømkilde: 230V AC, 50 Hz. Stikkontakterne er som i Danmark.

  På Færøerne og i Grønland benyttes 220 V. Stikkontakterne er som i Danmark

 • Find et fly

  Har du flyets nummer, kan din familie eller venner følge flyets vej her:
  www.flightradar24.com

 • Flybillet

  Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

  Rejser til Europa
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

  Rejser til oversøiske rejsemål
  Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev og e-ticket. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.
  Vær opmærksom på at der kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. 

 • Flyrejsen

  På denne rejse flyves med SAS, via Stockholm ud og Oslo hjem. Forplejning om bord er ikke inklusiv, men du har som regel mulighed for at købe diverse drikkevarer, kaffe/the, en sandwich og lignende om bord.

  Har du evt. særlige ønsker vedr. dit sæde om bord (gang – vinduesplads – midtersæder), så giv os gerne besked ved bestilling af rejsen. Vi kan ikke garantere særlige valg af sæder, men vi gør vores bedste for at imødekomme disse. Vi forespørger altid på sæder ved siden af hinanden, til personer som rejser sammen. Vær opmærksom på at flyselskaberne har til enhver tid ret til at ændre og flytte sædereservationer, helt op til afgang, men Gislevs rejseleder vil altid forsøge at få ordnet evt. pludselige ændringer således I som rejser sammen og sidder sammen.

 • Forsinkelse

  Krav om erstatning i henhold til EU Forordning 261/2004 skal rettes til luftfartsselskabet. Vi henviser til luftfartsselskabets hjemmeside for kontaktoplysninger.

 • Fysisk formåen

  Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpne.

 • Information om Københavns Lufthavn

  Adresse
  Lufthavnsboulevarden 6
  2770 Kastrup

  Læs mere her: Københavns lufthavn

  Du møder Gislevs rejseleder/repræsentant ude foran "7Eleven", Terminal 2 - Før sikkerhedskontrollen . 

  GÆLDER KUN GÆSTER DER REJSER  DIREKTE FRA KØBENHAVN

 • Medicin på flyrejser

  Pak medicin i håndbagagen. Medicin skal være i original emballage. Hvis du lider af en sygdom, der kan give problemer undervejs, bedes du venligst diskret gøre rejselederen opmærksom herpå. Det er din sikkerhed for, at rejselederen agerer korrekt, hvis du skulle blive utilpas på turen.

  Mange lande kræver dokumentation for, at evt. medbragt receptpligtig medicin er til en selv, og det er derfor vigtigt at sørge for at evt. dokumentation for dette er i orden.

  Tjek evt. https://www.apoteket.dk/sundhed/rejse/guide-pillepas og se om din rejse kræver 'pillepas' og hvordan du bestiller det.

  Rejsende kan også altid kontakte ambassaden, hvis man har brug for at medbringe receptpligtig medicin til rejsen, og er i tvivl om der gælder særlige regler.

  Læs mere på dette link: http://um.dk/da/rejse-og-ophold/rejse-til-udlandet/medicin-paa-rejsen/  eller kontakt egen læge, apotek eller sygehus for yderligere vejledning og hjælp til evt. medicinattest.

 • Mødetid på flyrejser

  Mødetiden på afrejsedagen afhænger af, hvilken lufthavn, du rejser fra:

  København Lufthavn: 2 timer før afrejse. 
  Billund Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Odense Lufthavn – H.C. Andersens Airport: 1,5 timer før afrejse.
  Sønderborg Lufthavn: 1 time før afrejse.
  Esbjerg Lufthavn: 1,5 time før afrejse.
  Aalborg  Lufthavn: 2 timer før afrejse.
  Aarhus  Lufthavn: 2 timer før afrejse.

 • Pas - på flyrejser

  Husk at medbringe gyldigt pas. Bliver dit pas beskadiget eller slidt så meget, at stempler, fotografi eller tekst ikke kan læses, skal du ikke rejse med passet. Har du brug for at rejse, skal du søge nyt pas, inden du rejser. Passet må heller ikke mangle sider eller have sider med skader. Se evt. mere på Udenrigsministeriets hjemmeside her.

  Ved bestilling af rejsen bedes du oplyse dit navn som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

 • Plads i flyet

  Gislev kan ikke garantere nogen ønsket placering i flyet.

 • Påklædning

  Det er ikke nødvendigt at investere i en masse nyt udstyr til din rejse, det gælder blot om at finde alt det varme tøj frem.

  Skulle man have tøj fra skiferie, gammelt eller nyt, kan det være en ide at medbringe dette.

  Påklædningen er uformel, du kan derfor godt lade det "fine tøj" blive hjemme. Når du skal til at pakke skal du tænke praktisk og isolerende.

  Lag-på-lag princippet kommer virkelig til sin ret nord på.

  Det inderste lag hjælper dig med at holde varmen, samt føre fugten væk fra kroppen. Her anbefales uldundertøj.

  Det mellemste lag isolerer mod kulden. Eksempelvis en god fleecetrøje.

  Det yderste lag beskytter mod regn, vind og fugt. En varm, vind og vandtæt jakke/frakke samt overtræksbukser.

  Herudover anbefaler vi gode varme støvler der er skridsikre (medbring evt. pigsåler) samt uldsokker, hue, handsker/luffer og halstørklæde samt reflekser.

  Det er vigtigt at huske på at varm luft holder på varmen. Det er derfor vigtigt at dine handsker, støvler og jakke har ekstra plads til luft. Dette skaber nemlig et isolerende lag mellem dig og de kolde omgivelser.

 • Rejseforsikring - Rejser til Norden

  Når du rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er du dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land.

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsiking, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger.

  HUSK at medbringe det blå sygesikringsbevis.

 • Tidsforskel

  I Sverige er klokken den samme som i Danmark.
  I Finland er klokken altid 1 time foran dansk tid.
  I Norge er klokken den samme som i Danmark.

 • Tillæg

  Enkeltværelse kr. 3.000.
  Enkeltværelse inkl. opgradering til iglo hytte med glastag (1 nat dag 5-6) kr. 5000.
  Opgradering til iglo hytte med glastag (1 nat dag 5-6) kr. 1.500.

  Afbestillingsforsikring fra kr. 975.

  Snescooter safari kr. 800 v. 2 pers. pr. scooter. Kr. 1.200 v. 1 pers. pr. scooter (dag 2).
  OBS for at deltage (køre snescooteren) kræver det et gyldigt kørekort til alm. bil.
  Hundeslæde tur kr. 800. (ca. 5 km - dag 3).

 • Tilskud på flyrejser

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund, Sønderborg, Aarhus og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Nat med Rabat
  Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Hvidkærvej 29, 5250 Odense SV. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. 

 • Ud- og hjemrejse

  Vær opmærksom på at der kan forekomme tidsændringer fra flyselskabet, gå derfor altid efter mødetidspunkt samt flytidspunkt som der står skrevet på din billet tilsendt af Gislev Rejser.

  2024 fra Københavns Lufthavn med SAS
  Mødetid i København 2 timer før afrejse.

  Udrejse 15.01
  Afrejse fra København kl. 09.05 via Stockholm - ankomst Luleå kl. 15.15.

  Hjemrejse 21.01
  Afrejse fra Kirkenes kl. 11.25 via Oslo - ankomst København kl. 16.20.

  Udrejse 12.02
  Afrejse fra København kl. 09.05 via Stockholm - ankomst Luleå kl. 13.00.

  Hjemrejse 18.02
  Afrejse fra Kirkenes kl. 11.25 via Oslo - ankomst København kl. 17.25.

  Under flyvningerne vil der være mulighed for at købe forplejning om bord.

 • Valuta og kreditkort i Finland

  I Finland benyttes EURO. € 1 = ca. kr. 7,50. Det er muligt at betale med VISA og Mastercard i de fleste større butikker, restauranter, caféer, shopping centre, museer og lign.

  Det anbefales at medbringe EURO hjemmefra i små sedler og mønter, til f.eks. småindkøb på markedspladser m.m. Det er muligt at hæve EURO i de fleste bankautomater rundt i landet.

 • Valuta og kreditkort i Norge

  Norske kroner. 1 NOK = pt. ca. 0,64 DKK (29/11 2023).

  Du kan bruge kreditkort de fleste steder, men det er fint at have lidt kontanter med. Kontanter kan du også hæve i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

  OBS: På Svalbard benyttes der kun kreditkort og ingen kontantbetaling.

  Er du på en busrejse, kan du bruge danske kroner til køb af drikkevarer i bussen.

 • Valuta og kreditkort i Sverige

  I Sverige er valutaen svenske kroner (SEK). 
  Kontanter kan hæves i automater i de fleste byer, hvor vi overnatter på rejsen.

 • Vegetar/diabetiker - på rejser med fly

  Det er vigtigt, at du informerer Gislev inden afrejse, såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede flyselskab og hoteller i god tid, således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen. Det er dog vigtigt at nævne, at vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme dine behov, men at vi ikke kan garantere dette.

 • Vejret

  Vejret i Norden ml. Januar - Marts er vinterligt, koldt, klart vejr, snevejr, blæsende og helt vindstille. Kulden er noget man skal forholde sig til når man rejser til det nordlige Sverige, Finland og Norge. Derfor er rigtig beklædning en forudsætning for, at man får en god oplevelse.
  Lapland og Nordnorge især er kendt for sine iskolde vintre, med temperaturer ml. - 10 og - 30 (januar er typisk den koldeste tid). 

  Eksempel på dagtemperaturer i Rovaniemi, Lapland: 
  Januar: 15-30 minusgrader
  Februar: 15-20 minusgrader
  Marts: 5-15 minusgrader

 • Vigtigt hvis du rejser med børn under 18 år - flyrejser

  Børn og unge under 18 år, der rejser uden respektive forældre, eksempelvis med bedsteforældre, skal medbringe dokumentation fra barnets forældre. Hent mere information om børn og unge på rejse hos Udenrigsministeriet.

 • Vil du vide mere om din flyrejse?

  Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Ønsker til indkvartering på flyrejser

  Har du specifikke ønsker til dit værelse, eksempelvis etage, separate senge, bo nær medrejsende, skal du oplyse dette ved bestillingen. Vi skal gøre opmærksom på, at vi ikke kan garantere alle ønsker, men vi vil forespørge og gøre vores bedste for at imødekomme ønsker.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu