Færøerne

Kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejselande

 Rejse til Færøerne med mange flotte oplevelser

Oplevelsesrig rejse til Færøerne med 6 middage og 3 frokoster. Du kommer vidt omkring på denne rejse og oplever undervejs den forunderlige natur, som er så karakteristisk for Færøerne. Får spottes ved hvert et lille græsstrå, fuglelivet er rigt og varieret og vi har spækket rejsen med færøske kulturoplevelser. Med 27 års erfaring ved vi, hvad der bør opleves.

 • Bo med enestående panoramaudsigt over Tórshavn og havet
 • Middag på den over 1000 år gamle Kongsbondegård i Kirkjubøur med drikkevarer ad libitum
 • Spektakulær udsigt til vandfaldet i Gásadalur samt klippeformationen Kæmpen og Kællingen
 • Oplev en F'ljód. Privatkoncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Se vidunderlig natur, bygder, kirker og hør mere om den færørske historie
 • Fly til Færøerne både fra Billund og København
     

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 5 x middag på hotellet
 • 3 x frokost (dag 3, 4, og 6)
 • Specialarrangement på Kongsbondegården med middag og drikkevarer ad libitum
 • Byrundtur i Tórshavn
 • 4 udflugter
 • Lokale guider, fortællere og dansk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 2.898. Afbestillingsforsikring kr. 975.
Fuglefjeldstur ved Vestmanna inkl. frokost og museumsbesøg kr. 575. F'ljód - koncert i færøsk hjem inkl. kaffe og kage kr. 295. Udflugterne bestilles med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.


Se film om Færøerne herBestil rejsen

Pris fra 11.998,-

8 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • 4 udflugter og 3 frokoster
 • Kongsbondegården med middag
 • Hotel i Tórshavn med panoramaudsigt
Bestil rejsen

Om rejsen

Ubeskrivelig natur hvor end du vender blikket hen


Færøerne er en af verdens mest attraktive øgrupper. I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”. Øerne ligger ret isoleret, midt ude i Nordatlanten. Nærmeste nabo er Shetlandsøerne, som ligger ca. 300 km væk. Beliggenheden gør, at klimaet er fugtigt og ustabilt. Der blæser næsten altid en brise, somrene er kølige, men pga. Golfstrømmen er vintrene forholdsvis milde. Om sommeren bliver det næsten ikke mørkt, dagens længde når helt op omkring 20 timer.

Oplev perlerækken af øer midt i Atlanten efter blot 2 timers flyvning. Gislev har i 26 år sendt gæster til dette unikke, lille ø-samfund. Vi bor med udsigt over Tórshavn og oplevelserne venter i en radius af blot 1½-2 timers kørsel herfra. Glæd dig til mødet med de gæstfrie færinge, fugle- og dyrelivet, den vilde natur og de barske landskaber. Et uforudsigeligt vejr, hvor sol og blå himmel pludselig forvandles til storm, regn eller tåge. Og lyset, som på forunderlig vis igen bryder igennem over de grønne græsgange, klipperne og de små huse.

Gislev glæder sig til at byde velkommen til en ø-gruppe med stejle skrænter, et prægtigt, isskabt landsskab, over 1.000 km kyst, et velbevaret lokalsamfund, et venligt folk som både taler færøsk og dansk samt en række oplevelser lidt udover det sædvanlige. Du har f.eks. mulighed for at tilkøbe en F'ljód, som er en stuekoncert. En koncert med færøske musikere og sangere, afholdt i hyggelige omgivelser i et færøsk hjem. Et koncept der blev startet op for nogle år siden, og som færinge og gæster på øerne i dén grad har taget til sig. Glæd dig allerede nu til mødet med vores færøske landsmænd.

 

Oplev Færøerne med Gislev Rejser

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Ankomst til de smukke øer

Afgang fra Danmark og med direkte fly til Færøerne. Fra Vágar lufthavn kører vil til charmerende Tórshavn og Hotel Føroyar for indkvartering. Her bor vi under hele vores ophold. Forplejning inkluderet denne dag: Middag på hotellet.

Dag 2: Nordens hus og byrundtur i Tórshavn

Efter morgenmad besøger vi Nordens Hus i Tórshavn, hvor vi får en guidet rundtur. Herfra kører vi til Tórshavn by, hvor vores rejseleder vil give en byrundtur, så vi bliver bekendt med byen samt historien hertil. Efterfølgende vil der være tid på egen hånd til at gå på opdagelse i byen samt nyde en god frokost. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag på hotellet.

Torshavn på Færøerne
Glæd dig til hyggelige Tórshavn som byder på smalle stræder og gamle huse med græs på taget

Dag 3: Sandoy og Dalur. Middag inkl. drikkevarer hos Kongsbonden

Vi starter dagen med en smuk sejlads fra Gamlarætt til øen Sandoy, syd for Tórshavn, hvor vi skal stifte bekendtskab med nogle af de stolte kulturtraditioner på Færøerne. I Dalur hører vi om livet i bygden i gamle dage og måske lidt om de flotte færøske nationaldragter. Det hele krydres med en let færøsk frokost med lokale delikatesser, og vi slutter af med kaffe, te og hjemmebag. Herefter sejler vi tilbage til Streymoy, hvor vi skal nyde en dejlig aften i Kirkjubøur.

Kongsbonden byder velkommen, og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på Kongsgården, hvor vi spiser middag. Aftenen sluttes af med kaffe og avec i de hyggelige små stuer, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning.
Udflugt med sejlads, frokost, og middag med drikkevarer inkluderet. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 Kongsbondegården Kirkjubør på Færøerne
Den charmerende Kongsbondegård i Kirkjubøur - vi nyder en middag inkl. drikkevarer

Dag 4: På opdagelse til de isolerede bygder

En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører os først til bygden Tjørnuvik, den nordligste del af øen Streymoy (øen hvor vi bor). Bygden ligger godt beskyttet i en vig med fjelde omkring, og fra bygden er der den fineste udsigt til klippeformationen Risin og Kellingin – Kæmpen og Kællingen. Herfra kører vi videre til naboøen Eysturoy og nordpå langs Sundini-fjorden og passerer bygden Eidi. Herfra kan du se Kæmpen og Kællingen fra en ny vinkel. Vi tager den højtbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) og kan prise os lykkelige over, at kunne tage turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder på både naturhavn, mindesmærke (indviet af Dronning Margrethe i 1995, en statue til minde om de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb) og et guesthouse, Gjáargardur, hvor vi har bestilt dagens frokost. Efter frokosten kører vi tilbage til Streymoy og nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand. Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Udflugten med frokost er inkluderet. Fra Saksun kører vi til hotellet, hvor du har lidt tid på egen hånd inden middag. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag på hotellet. 

Saksun bygd
Vi oplever mange flotte panoramer rundt på Færøerne - her ses Saksun Bygd

Dag 5: Tórshavn på egen hånd eller på opdagelse med rejselederen. F'ljód om aftenen

Ønsker du at nyde Tórshavn og omegn på egen hånd, så kan du med fordel benytte de røde busser som er gratis. En anden mulighed er at tage med rejselederen på opdagelse i nærområdet af hotel og by. Hvor turen går hen fortæller rejselederen mere om på rejsen. Turen er inkluderet, men dog eksklusiv udgifter til eventuelle entréer, sejlture e.l. 

Om aftenen har du mulighed for, at tage med rejselederen til en ægte F'ljöd. På Færøerne startede begrebet F'ljód for nogle år siden. Små koncerter blev arrangeret i private hjem, et opslag blev måske sat op eller det blev meddelt efter mund-til-øre-princippet, og så var der fest. Det greb om sig, og et par kvikke lokale damer, fik arrangeret en årlig festival, hvor en hel by slår dørene op. Vi har fornøjelsen af at slå dørene op til Elin Briemheim Heinesens hjem, så Gislevs gæster kan opleve dette unikke tiltag. Se og lyt til et par af de koncerter der har fundet sted, og glæd dig til en aften med dygtige færøske musikere, sød musik, ditto kage og kaffe. Stemningen i et ægte færøsk hjem og den akustiske sang og musik går lige i hjertet. Udflugtspris inklusiv kaffe og kage kr. 295 - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Bemærk begrænset antal pladser. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Eksempel på en anden privat stuekoncert:

Dag 6: Øer, kirker og får er dagens tema

Vi kører til naboøen Eysturoy, hvor vi besøger fårehuset. Her modtages vi af de færøske får. Ved besøget vil vi smage færingernes favoritspise, nemlig fermenteret lam. Herfra til Blasastova, hvor  man har samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du se nogle af de oprindelige færøske heste, og ejerne fortæller gerne om dem. Efter vi har nydt en frokost tager vi mod Klaksvik, hvor vi besøger Christianskirken (forbehold for at kirken kan være lukket pga. COVID-19 - i så fald køres der ikke til Klaksvik). Udflugter og frokost inkluderet. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

 Blastastova Museum
Vidste du, at når græsset på tagene skal klippes, sætter færingerne blot et får derop for at gå og græsse?

Dag 7: Eventyr til søs med udsigt til fugle, fjeld og får

Oplev de stejle fjeldvægge ved Vestmanna fra den duvende båd. Du kommer helt tæt på de enorme og imponerende klippevægge. Højt oppe kan du, på de ubeskriveligt stejle skråninger, se græssende får, som ikke ved hvad tyngdeloven er for en størrelse, og derfor glade og fro går efter det saftigste græs. Langs kysten over havet flyver fuglene på jagt efter føde. Der er ikke så mange søpapegøjer tilbage, men det er alligevel sjovt at betragte de mange fuglearter. Tilbage i havnen er det tid til at nyde den fyldige fiskesuppe og tilhørende salatbar i restauranten. Du kan også besøge Sagamuseet ovenpå og få den færøske historie præsenteret på Madame Tussaudsk vis. Udflugt kr. 575 inklusiv sejlads, museum og suppe - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Vi kører tilbage til hotellet først på eftermiddagen. Hvis du vil nyde dagen på egen hånd, kan vi anbefale, at du tager på opdagelse i idylliske Tórshavn med flotte huse, butikker og et hyggeligt havnemiljø. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og afslutningsmiddag på hotellet. 


Fugle fjeld
Nyd en dag på havet og se Færøerne fra søsiden                   


Dag 8: Spektakulære Múlafossur. Afrejse fra Færøerne.

Fra hotellet kører vil til Gásadalur, den lille bygd med det højeste vandfald på øerne. Vi nyder udsigten, inden vi fortsætter mod lufthavnen for hjemrejse. Vi håber du vil leve længe på de skønne minder fra dette yderst interessante øsamfund. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad.

Gásadalur

Múlafossur, Færøernes højste vandfald.

Hotel

Hotel Föroyar

Oyggjarvegin
FO-110 Tórshavn

Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet.
Værelserne er med badekar, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygefaciliteter, mulighed for at lave kaffe og te samt minibar.
Læs mere om Hotel Föroyar

Gæsterne siger

Færøerne - gæsterne siger
"Det var en smuk og oplevelsesrig tur, som vi gerne anbefaler til andre"

"Skønne ture, super godt sammensat program, hvor vi har set og oplevet rigtigt meget"

"Hvad kan man sige. Færøerne er og bliver fantastisk"

Værd at vide

Information i forbindelse med Coronavirus

Flyrejsende generelt

De danske myndigheder har vedtaget, at alle rejsende fra danske lufthavne skal bære mundbind, fra man træder ind i lufthavnen, under flyvningen samt til man er ude af ankomstlufthavnen igen. 
Det er den rejsendes eget ansvar at medbringe mundbind.

Rejsende til Færøerne

Fra den 27. juni 2020 skal alle rejsende til Færøerne testes for COVID-19 i lufthavnen på Færøerne. Denne test vil være gratis frem til den 31. oktober 2020. Herefter koster den DKK 390,- og betales af den rejsende selv. Børn under 12 år skal ikke testes. Du skal dog kunne bevise barnets alder ved fremvisning af f.eks. pas.

Du vil modtage resultatet af testen foretaget i Vágar Lufthavn enten på ankomstdagen eller senest inden middag den følgende dag. Ifølge retningslinjerne skal du blive på hotellet indtil resultatet foreligger.

Det er vores anbefaling, at du også lader dig teste i Danmark inden afrejse. Det er gratis at få foretaget COVID-19 test i Danmark.

Du kan læse mere om de færøske retningslinjer på: www.corona.fo

(Opdateret den 20. august 2020).

 

Pr. 18. maj 2021 kan der tilføjes følgende til ovenstående: Prisen for test ved ankomst nu er kr. 312. Testen er obligatorisk for alle gæster - også selv om man er vaccineret eller har en negativ test fra Danmark. 

(Opdateret den 18. maj 2021).

Bagage

Der må medbringes 1 kuffert på max 23 kg (Max 158 cm når L+B+H lægges sammen)samt en håndbagage på max  8 kg (Max 55 x 40 x 20 cm).

Bus

Almindelig lokal standard. Der kan købes fast plads på denne rejse.  

Børn og unge

Medbring skriftligt samtykke, hvis børn rejser uden begge forældre

Drikkepenge

Færøerne har samme drikkepengekultur som Danmark.

Drikkevand

Vandet fra vandhanen kan drikkes.

Elektricitet

Der er 220 V. Samme stik som i Danmark.

Entréer

På de fleste udflugter er entréer inkluderet til de steder vi besøger. Går du på egen hånd i f.eks. Tórshavn, eller "stikker af" fra byrundturen, så vil evt. entréer til steder du måtte ønske at besøge, naturligvis være for egen regning. Priser til de forskellige museer i Tórshavn er meget lig dem du finder herhjemme. Følgende udflugter skal bestilles sammen med rejsen: Vestmanna sejlads, inkl. museum og frokost: 575 kr. F'ljód stuekoncert i privat hjem: 295 kr.

Fly

Vi flyver med Atlantic Airways ud af Billund og København. Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus.
Flytiden er ca. 2 timer fra Danmark til Færøerne. Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage. 

Klima

I april måned er gennemsnitstemperaturen ca. 7 grader. Om sommeren er gennemsnitstemperaturen ca. 11-13 grader. Vejret er meget omskifteligt, derfor kan den ene dal være indhyllet i tåge mens nabobygden sagtens kan ligge badet i sol. Temperaturen på Færøerne er generelt meget ens året rundt, der er ikke de store udsving da øerne beskyttes af den varme Golfstrøm, derfor de meget små udsving. Læs mere på: https://www.mitrejsevejr.dk/l/faeroeerne/vejrudsigt-torshavn-vejret-lige-nu-temperatur-vejr.php

Kreditkort

Især Visa og Mastercard er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankautomater.

Medicin

Pak medicin i håndbagagen. Al medicin skal være i original emballage. Medbring gerne recept - er påkrævet ved medicin der indeholder morfin.

Mobiltelefon

Forvent ikke dækning i de øde egne. Husk at slå mobildata og roaming fra.

Program 

Program kan forekomme i en anden rækkefølge end beskrevet.

Påklædning

Omskifteligt vejr. Vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply og solbriller. Medbring evt. kikkert, da der er et rigt fugleliv på Færøerne. Området omkring hotellet indbyder til gåture, og nogle gange kan rejselederen indbyde til en lille aftenvandring. Derfor bør du overveje at medbringe et par gode, skridsikre sko du står godt fast i. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt. 

Rejseleder

Du møder Gislevs danske rejseleder i lufthavnen. Rejselederen er med på hele rejsen.

Shopping

Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

Tidsforskel

Der er 1 timers tidsforskel. Danmark er foran.

Tilskud

Kør gratis over Storebælt
Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

Transport til nærmeste påstigningssted
Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

Efter hjemkomst skal du selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe eller pr mail til refusion@gislev-rejser.dk. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

Nat med Rabat
Nogle flyrejser har meget tidlig mødetid. Gislev har forståelse for dette og tilbyder vores gæster følgende mulighed: Ved planlagt mødetid før kl. 07.00 giver vi kr. 350 per hotelværelse til én overnatning. Gæsterne skal selv bestille hotelværelset og efterfølgende sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer. Se under den enkelte rejse om den har ”Nat med rabat”.

Vaccinationer

Der kræves ingen særlige vaccinationer. Spørg dog altid egen læge til råds.

Valuta

Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1. 

Vil du vide mere?

Få flere praktiske info om rejsen på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 

 

 

 

 

Kort

Færøerne

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale

Ca. 8-10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vigtigt

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse

Passagerterminalen 10
7190 Billund

Bagage

Du må medbringe 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Udrejse

Afgang kl. 15:20 med ankomst kl. 16:20 i Vagar Lufthavn på Færøerne.

Hjemrejse

Afgang kl. 11:45 med ankomst kl. 14:35 i Billund Lufthavn.

Mødetid

Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested

Mødested er ved selv check-in skrankerne A-B (se kort). Her venter rejselederen.

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse

Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Bagage

Du må medbring 23 kg bagage og 8 kg håndbagage.

Flyselskab

Vi flyver med Atlantic Airways.

Udrejse

Afgang kl. 12:25 med ankomst kl. 13:40 i Vagar Lufthavn på Færøerne.

Hjemrejse

Afgang kl. 13:40 med ankomst kl. 16:45 i Københavns Lufthavn.

Mødetid

Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7-Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
08-07-2021Fly fra Københavns LufthavnRing til os12.198,-Mere information
15-07-2021Fly fra Billund LufthavnRing til os12.198,-Mere information
22-07-2021Fly fra Billund LufthavnRing til os12.198,-Mere information
29-07-2021Fly fra Københavns LufthavnMere end 812.198,-Bestil rejsenMere information
05-08-2021Fly fra Billund Lufthavn111.998,-Bestil rejsenMere information
12-08-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 811.998,-Bestil rejsenMere information