Færøerne

Kåret som et af verdens mest tiltrækkende rejselande

 
 

Oplevelsesrig rejse til Færøerne med halvpension, 4 frokoster og alle entréer inkluderet. Du kommer vidt omkring på denne rejse og oplever undervejs den forunderlige natur, som er så karakteristisk for Færøerne. Får spottes ved hvert et lille græsstrå, fuglelivet er rigt og varieret og vi har spækket rejsen med færøske kulturoplevelser. Med 26 års erfaring ved vi, hvad der bør opleves.

 • Trælamper, krigsmuseum og spektakulær udsigt til vandfaldet i Gásadal
 • Fly til Færøerne både fra Billund og København
 • Oplev en Hoyma. Koncert i et færøsk hjem, med fin og intim stemning
 • Bo med enestående panoramaudsigt over Tórshavn og havet
 • 4 udflugter, 4 frokoster og entréer på udflugterne er inkluderet
 • Middag på den over 1000 år gamle Kongsbondegård i Kirkjubøur med all inclusive
     

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse
 • 7 x morgenmad
 • 6 x middag på hotellet
 • Byrundtur inkl. kaffe & hjemmebag
 • Specialarrangement på Kongsbondegården med middag og drikkevarer ad libitum
 • 4 x frokost (dag 2, 3, 5 og 7)
 • 4 udflugter
 • Filmaften på hotellet inkl. kaffe/te og småkager
 • Lokale guider, fortællere og rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 2.975. Afbestillingsforsikring kr. 905. Fuglefjeldstur ved Vestmanna inkl. suppe, salatbar og voksmuseum kr. 495. Hoyma - koncert i færøsk hjem inkl. kaffe og kage kr. 295. Udflugterne bestilles med rejsen og gennemføres ved min. 15 tilmeldte.


Se film om Færøerne herStatus:
Ring til os

Om rejsen

Fæerøerne med Gislev Rejser folkedragter Færøerne

Færøerne er en af verdens mest attraktive øgrupper. I 2007 foretog National Geographic en omfattende undersøgelse af 111 forskellige øsamfund i verden. 522 berejste eksperter i bæredygtig turisme skulle vurdere disse øer og sætte dem i rækkefølge med de mest uspolerede som nr. 1. Færøerne blev placeret som verdens mest indbydende rejsemål med ordene: ”Dejlige, uspolerede øer – en fryd for den rejsende”. Øerne ligger ret isoleret, midt ude i Nordatlanten. Nærmeste nabo er Shetlandsøerne, som ligger ca. 300 km væk. Beliggenheden gør, at klimaet er fugtigt og ustabilt. Der blæser næsten altid en brise, somrene er kølige, men pga. Golfstrømmen er vintrene forholdsvis milde. Om sommeren bliver det næsten ikke mørkt, dagens længde når helt op omkring 20 timer.

Oplev perlerækken af øer midt i Atlanten efter blot 2 timers flyvning. Gislev har i 26 år sendt gæster til dette unikke, lille ø-samfund. Vi bor med udsigt over Tórshavn og oplevelserne venter i en radius af blot 1½-2 timers kørsel herfra. Glæd dig til mødet med de gæstfrie færinge, fugle- og dyrelivet, den vilde natur og de barske landskaber. Et uforudsigeligt vejr, hvor sol og blå himmel pludselig forvandles til storm, regn eller tåge. Og lyset, som på forunderlig vis igen bryder igennem over de grønne græsgange, klipperne og de små huse.

 


Søpapegøje Færøerne Får på Færøerne

Kultur og natur går hånd i hånd. Tórshavn med de mange farverige huse, grundlagt på den bare klippegrund tilbage i år 825. En fascinerende blanding af nyt og gammelt med bl.a. den gamle bydel Tinganes, regeringsbygningen og småbådehavnen med de pittoreske træbåde. Allerede på 3. dagen oplever du Sandoy, en af de mest uspolerede øer. Den historiske bygd Kirkjubøur på Streymoy samt kirker fra middelalderen besøges, og dagen slutter med dejlig middag i de hyggelige og autentiske omgivelser på den over 1000 år gamle Kongsbondegård. Fjelde og fjorde opleves når turen går til Eysturoy og herfra gennem tunnelen til øen Bordoy. Øens næststørste by og vigtigste fiskerihavn er Klaksvik, hvor du får en spændende rundvisning i Christianskirken. Tilbage på Streymoy venter et spændende besøg i Blasastova, en samling gamle huse, hvor vi også får frokost. Slutteligt besøges Gøta kirken (indviet i 1995 af Dronning Margrethe). Prøv også bådturen til de berømte fjelde ved Vestmanna, hvor vi ivrigt spejder efter de søde søpapegøjer. Du kan kan også være heldig at støde på hvaler, men det hører dog til sjældenhederne.

Gislev glæder sig til at byde velkommen til en ø-gruppe med stejle skrænter, et prægtigt, isskabt landsskab, over 1000 km kyst, et velbevaret lokalsamfund, et venligt folk som både taler færøsk og dansk samt en række oplevelser lidt udover det sædvanlige. Du har f.eks. mulighed for at tilkøbe en Hoyma, som er en stuekoncert. En koncert med færøske musikere og sangere, afholdt i hyggelige omgivelser i et færøsk hjem. Et koncept der blev startet op for nogle år siden, og som færinge og gæster på øerne i dén grad har taget til sig. Glæd dig allerede nu til mødet med vore færøske landsmænd.

 


Oplev Færøerne med Gislev Rejser

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Afrejse og byrundtur med kaffe og hjemmebag i Tórshavn
Afgang fra Danmark og direkte fly til Færøerne. Fra Vágar lufthavn kører vi til Tórshavn, til byrundtur og velkomst med kaffe/te og hjemmebag. Tjek ind på hotel Föroyar for 7 overnatninger. Middag på hotellet alle aftener med en enkelt undtagelse (dag 3, hvor vi spiser hos Kongsbonden i Kirkjubøur).

Parlementet i Torshavn på Færøerne
                        Parlamentet i Tórshavn                                                                    Lokal ældre dame på havnen i Tórshavn

Dag 2: På opdagelse til de isolerede bygder
En af de smukkeste strækninger på Færøerne fører os først til bygden Tjørnuvik, den nordligste del af øen Streymoy (øen hvor vi bor). Bygden ligger godt beskyttet i en vig med fjelde omkring, og fra bygden er der den fineste udsigt til klippeformationen Risin og Kellingin – Kæmpen og Kællingen. Herfra kører vi videre over til naboøen Eysturoy og nordpå langs Sundini-fjorden til bygden Eidi. Herfra kan du se Kæmpen og Kællingen fra en ny vinkel. Vi tager den højbeliggende fjeldvej til Gjógv (hvis vejret tillader det) og kan prise os lykkelige over, at kunne gøre turen i bus og ikke på gåben som de måtte ty til i gamle dage. Pittoreske lille Gjógv byder på både naturhavn, mindesmærke (indviet af Dronning Margrethe i 1995, en statue til minde om de mange fiskere, bygden har mistet i årenes løb) og et guesthouse, Gjáargardur, hvor vi har bestilt frokosten. Efter frokosten kører vi tilbage til Streymoy og nordvest på til Saksun, en lille bygd som bl.a. blev benyttet under optagelserne til Malmros’ film, Barbara. I den lille bygd ser vi kirken udefra samt den gamle kongsgård, Dúvugardar, hvor vi kigger indenfor i de gamle stuer. Begge ligger med smuk udsigt over fjorden, eller lagunen, som den blev til efter at en kraftig storm blokerede fjordmundingen med sand. Vejen ud til Saksun er ensporet med mødesteder undervejs. En bemærkelsesværdig å flyder langs vejen. Det bemærkelsesværdige er, at den midtvejs skifter retning og flyder baglæns. Udflugten med frokost og entré er inkluderet. Fra Saksun kører vi til hotellet, hvor du har lidt tid på egen hånd inden middagen.

Dag 3: Til Sandoy med frokost og kædedans. Middag inkl. drikkevarer hos Kongsbonden
Smuk sejlads fra Gamlarætt til øen syd for Tórshavn med besøg i Dalur hos Vilhelmina og Helga. Vi kører sydpå, hvor bussen kanter sig afsted langs vandet med fjeldet til den ene side og spektakulære udsigter over vand og fjeldsider (nedad!) til den anden. Læn dig tilbage og vær glad for at du ikke er buschauffør på Færøerne. For enden af den snoede, spændende vej ligger den lille bygd, hvor Vilhelmina har boet hele sit lange liv, siden hun i sin tid blev gift og kom til bygden, gående, for da var vejen endnu ikke bygget. Vi spiser frokost, og du får set en masse sjove og interessante sager, som de to damer har samlet sammen fra gamle dage. Måsle slutter vi af med en kædedans så det gamle trægulv giver sig og knirker højt. Hvis det kan nås, laver vi et kort stop på vejen for at se troldkvinden. De strikkelystne øboere har brugt timer hele vinteren på at strikke en gigantisk troldkvinde, som de har beklædt en kæmpe sten med. De er vældig kreative, og har også lavet "fåreprævention" - små strikkede lapper som sys bagpå hunfårene, en effektiv barriere for de forhåbningsfulde hanfår. Herefter sejler vi tilbage til Streymoy og kører til Kirkjubøur.


           Kæmpesten beklædt med en strikket troldkvinde                                                       Fåreprævention

Kongsbonden byder velkommen og i kirken fortæller han mere om Kongsbønder, kirker og livet som Kongsbonde. Siden bænkes du i den 1000 år gamle sal/stue på kongsgården, hvor vi spiser middag. Aftenen sluttes af med kaffe og avec i de hyggelige små stuer, mens familien rumsterer i det store køkken ude bagved. En virkelig unik oplevelse, at være på besøg hos denne meget autentiske, færøske kongsbondefamilie. Mange konger og dronninger fra de europæiske kongehuse har også besøgt Kongsbonden, sidst var det den norske dronning. Udflugt med sejlads, frokost, og middag med drikkevarer inkluderet.

Kongsbonden på Færøerne Kongsbondegården Kirkjubør på Færøerne   

                                        Kongsbonden                                                                          Kongsbondegården i Kirkjubøur

Dag 4: Eventyr til søs med udsigt til fugle, fjeld og får, eller tid på egen hånd i Tórshavn og omegn
Oplev de stejle fjeldvægge ved Vestmanna fra den duvende båd. Du kommer helt tæt på de enorme og imponerende klippevægge. Højt oppe kan du, på de ubeskriveligt stejle skråninger, se græssende får, som ikke ved hvad tyngdeloven er for en størrelse, og derfor glade og fro går efter det saftigste græs. Langs kysten over havet flyver fuglene på jagt efter føde. Der er ikke så mange søpapegøjer tilbage, men det er alligevel sjovt at betragte de mange fuglearter. Tilbage i havnen er det tid til at nyde den fyldige fiskesuppe og tilhørende salatbar i restauranten. Du kan også besøge Saga-museet ovenpå og få den færøske historie præsenteret på Madame Tussaudsk vis. Udflugt kr. 495 inklusiv sejlads, museum og suppe - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere. Vi kører tilbage til hotellet først på eftermiddagen. Hvis du vil nyde dagen på egen hånd, kan vi anbefale, at du tager på opdagelse i idylliske Tórshavn med flotte huse, butikker og et hyggeligt havnemiljø. Middag på hotellet.

sejlads på Færøerne Fugle på Færøerne
                                                                                       Udflugt til Vestmanna

Dag 5: Øer og kirker er dagens tema
Fra Streymoy over Eysturoy til Klaksvik på Bordoy. Vi starter med besøg i Christianskirken i Klaksvik. Kirken er berømt for flere ting, og det vil den lokale guide fortælle meget mere om i kirken. Klaksvik er den næststørste by på Færøerne, og øernes vigtigste for fiskeindustrien. I Blasastova har man samlet nogle af de gamle, færøske huse. Her fortæller den lokale museumsguide med stor indlevelse om alt det du ser. Mellem husene kan du se nogle af de oprindelige færøske heste, og ejerne fortæller gerne om dem. Vi holder ind til frokost inden vi runder dagen af med et besøg i Gøtu kirke med de smukke glasmalerier. Udflugt med kirker, rundvisning og frokost inkluderet.

Se film fra Blasastova:

Dag 6: Tórshavn på egen hånd eller på opdagelse med rejselederen. Om aftenen koncert i færøsk hjem
Ønsker du at nyde Tórshavn og omegn på egen hånd, så kan du med fordel benytte de røde busser som er gratis. En anden mulighed er, at tage med rejselederen på opdagelse i nærområdet af hotel og by. Hvor turen går hen fortæller rejselederen mere om på rejsen. Turen er inkluderet, men dog eksklusiv udgifter til eventuelle entréer, sejlture e.l. Om aftenen middag på hotellet.

Torshavn på Færøerne Torshavn på Færøerne
                           Havnen i Tórshavn                                                         Tórshavn er fyldt med hyggelige huse

Om aftenen har du mulighed for, at tage med rejselederen til en ægte Hoyma. På Færøerne startede begrebet Hoyma for nogle år siden. Små koncerter blev arrangeret i private hjem, et opslag blev måske sat op eller det blev meddelt efter mund-til-øre-princippet, og så var der fest. Det greb om sig, og et par kvikke lokale damer, fik arrangeret en årlig festival, hvor en hel by slår dørene op. Vi har fornøjelsen af at slå dørene op til Elin Briemheim Heinesens hjem, så Gislevs gæster kan opleve dette unikke tiltag. Se og lyt til et par af de koncerter der har fundet sted, og glæd dig til en aften med dygtige færøske musikere, sød musik, ditto kage og kaffe. Stemningen i et ægte færøsk hjem og den akustiske sang og musik går lige i hjertet. Udflugtspris inklusiv kaffe, kage og lidt kulturelt kr. 295 - bestilles med rejsen. Turen gennemføres ved minimum 15 deltagere.

Program for aftenen:
Kl. 20.00 Kaffe og småkager står klar. Alle finder deres plads i stuen.
Kl. 20.05 Elin Briemheim Heinesen fortæller lidt om F’ljóð stuekoncerter (Hoyma), om huset, vi befinder os i og om dets tidligere beboere.
Kl. 20.10 Koncerten begynder – først et sæt på ca. en halv time.
Kl. 20.40 Pause på ca. ti minutter, hvor alle kan få mere kaffe og kage.
Kl. 20.50 Oplæsning – på dansk selvfølgelig. Ca. 5-10 minutter fra den afholdte færøske forfatter Jens Pauli Heinesen’s forfatterskab (Elins afdøde far, hvis stue vi sidder i). 
Kl. 21.00 Til sidst er der endnu et sæt på ca. en halv time med levende musik.
Kl. 21.30 Aftenen slutter.

Eksempel på en anden Hoyma:

Dag 7: Trælamper, krigsmuseum og spektakulære Gásadal
Vi kører vestpå til Vágar, og besøger Ole (trælampemanden). Ole er oprindeligt bornholmer, men kom til øerne for mange, mange år siden efter at have mødt en dejlig færøsk pige. De bor i et skønt lille hus lige ud til stranden og med et rivende vandløb gennem baghaven. Du får set hvordan lamperne bliver til og naturligvis også resultatet: De smukkeste trælamper, fade og skåle, lette som ingenting og så glatpolerede at man bare MÅ røre. Lamperne hænger tæt og giver det mest vidunderlige eventyragtige skær. Herfra kører vi til det mere hårdtklingende "krigsmuseum", hvor du får historien om englændernes fredelige besættelse af øerne, 12. april 1940, og om starten på færingernes selvstyre. Og så er det tid til frokost, hvor vi besøger den lille by Sørvåg. Her finder man bl.a. færgen til øen Mykines og en større produktion af laks. I den gamle købmandsbutik ved havnen, har et dansk/færøsk par omdannet butikken og den tilhørende bolig på 1. sal, til pensionat og café. Der er nænsomt renoveret, så du spiser i noget der ligner et museum. Der står stadig gamle varer på flere af hylderne. Herfra tager vi videre til Gásadal, som kan bryste sig af øernes højeste vandfald. Husk kamera, for her er der virkelig mulighed for at få nogle flotte naturbilleder med hjem. Udflugt med trælampemand, krigsmuseum og frokost er inkluderet. Om aftenen er der afskedsmiddag på hotellet. Køkkenet laver bl.a. også nogle færøske specialiteter - for dem som tør kaste sig ud i det.

 Oplev Færøerne med Gislev Rejser 
                     Gásaladur, Færøernes største vandfald                                                       Betagende udsigter overalt

Dag 8: Hjemrejse med direkte fly
Morgenmad og tjek ud. Med bus kører vi til lufthavnen, rejsen er slut, og vi håber, du vil leve længe på de skønne minder fra dette yderst interessante øsamfund.

Kirken ved Kongsbondegården på Færøerne
                                                           Færøernes natur er noget helt særligt

Hotel

Hotel Föroyar
Oyggjarvegin
FO-110 Tórshavn

Læs mere om Hotel Föroyar

Hotellet er beliggende lidt udenfor Tórshavn ved fjeldvejen. Bygningen regnes blandt de smukkeste bygninger i hovedstaden. Alle værelser har panoramaudsigt over Tórshavn, den storslåede natur og Atlanterhavet. Værelserne er med badekar og toilet, radio, telefon, satellit tv, wi-fi, hårtørrer, strygebræt og -jern, kaffe/te faciliteter og minibar.

Hotellet blev kåret som årets "Bo og Spis 2013".

Du vil nyde dette ophold.

Hotel Föroyar i Törshavn

Værd at vide

Kæmpen og Kællingen på Færøerne Fåreprævention på Færøerne

Husk pas

Pas er påkrævet ved tjek-in i lufthavnen.

Dagens længde
Ca. 18 til 20 timer. Det bliver ikke rigtig mørkt.

Tidsforskel
Der er 1 times tidsforskel og urene stilles tilbage.

Fly
Vi flyver med Atlantic Airways både ud af Billund og København. Vand, kaffe/te, sodavand og juice er gratis om bord. Der kan købes et let måltid om bord, samt øl, vin og spiritus.

Temperaturer
I juni, juli og august ca. 12-15 grader.

Entréer
På alle udflugter er entréer inkluderet til de steder vi besøger. Går du på egen hånd i f.eks. Tórshavn, eller "stikker af" fra byrundturen, så vil evt. entréer til steder du måtte ønske at besøge, naturligvis være for egen regning. Priser til de forskellige museer i Tórshavn er meget lig dem du finder herhjemme.

Påklædning
Du vil opleve et omskifteligt vejr. Medbring derfor vand- og vindtæt tøj, godt fodtøj, paraply solbriller og evt. kikkert. Husk at have varmt vind- og vandtæt tøj til sejlturen Vestmanna fjeldene.
Området omkring hotellet indbyder til gåture, og det er set før, at rejselederen indbyder til en lille aftenvandring. Derfor bør du nøje overveje at medbringe et par gode, skridsikre sko du står godt fast i. Græs og tuer kan være drilske når duggen falder, men udsigten og området opvejer alt. Godt fodtøj vil du også være glad for på turene i al almindelighed.

Indkøb
Strikvarer, garn og kunsthåndværk.

Valuta
Danske eller færøske kroner. Vekselkurs 1:1. Kreditkort modtages.

Filmaften
Vi afholder en filmaften på hotellet en af aftenerne. Filmen vil have noget med Færøerne at gøre. Der serveres kaffe/te og småkager, og arrangementet er inkluderet i rejsens pris.

Kort

Færøerne

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Med Atlantic Airways fra Billund:

14. juni 2018
Fra Billund kl. 14.00 (mødetid kl. 12.00)
Ankomst i Vágar kl. 15.00 (lokal tid)
Hjemrejse kl. 07.30 - Ankomst i Billund kl. 10.20

28. juni, 12. juli og 19. juli 2018
Fra Billund kl. 11.00 (mødetid kl. 09.00)
Ankomst i Vágar kl. 12.00 (lokal tid)
Hjemrejse kl. 07.30 - Ankomst i Billund kl. 10.20

16. august 2018
Fra Billund kl. 11.00 (mødetid kl. 09.00)
Ankomst i Vágar kl. 12.00 (lokal tid)
Hjemrejse kl. 10.30 - Ankomst i Billund kl. 13.20

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Med Atlantic Airways fra København:

5. juli 2018
Fra København kl. 12.25 (mødetid kl. 10.25)
Ankomst i Vágar kl. 13.40 (lokal tid)
Hjemrejse kl. 14.35 - Ankomst i København kl. 17.40

19. juli 2018
Fra København kl. 12.25 (mødetid kl. 10.25)
Ankomst i Vágar kl. 13.40 (lokal tid)
Hjemrejse kl. 08.30 - Ankomst i København kl. 11.35

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.


Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
16-08-2018Fly fra Billund Lufthavn Færøerne fra BillundRing til os11.998,-Mere information