Skip to main content

Sommersejlads med skonnerten Fionia

-
Det Sydfynske Ø-hav og sønderjysk kulturhistorie

Sommersejlads med skonnerten Fionia

Med sejlskib i Det Sydfynske Øhav

På denne nye spændende busrejse står vi til søs med skonnerten Fionia og krydser Det Sydfynske Ø-hav på 3 skønne dagssejladser. Undervejs har vi behagelige hotelovernatninger på Ærø, i købstaden Faaborg og historiske Sønderborg.

Busrejse med krydstogt i det Sydfynske Øhav

Udsigten til smukke landskaber, flotte kyststrækninger og lyden af de beroligende bølger er balsam for sjælen. Bådens besætning sørger for den hyggelige stemning ombord alt imens vi venter på endnu flere skønne oplevelser i form af historiske byrundture flere steder.

Velkommen til 5 dejlige dage med sommersejlads fra Svendborg til Sønderborg.

Glæd dig til

 • Flot træskibssejlads med max 35 deltagere - kun for Gislevs gæster.
 • Kvalitetsrejse med stort indhold og flere spændende oplevelser på hjemrejsen.
 • 4 overnatninger med halvpension og 2 af dem på Hotel Alsik – et af Danmarks flotteste hoteller.

Inkluderet i rejsens pris

 • 1 x overnatning på Hotel Ærøhus
 • 1 x overnatning på Hotel Faaborg Fjord
 • 2 x overnatning på Hotel Alsik
 • 3-dages sejlads
 • 4 x halvpension
 • 2 x madpakker
 • 1 x frokost på Skarø
 • 1 x frokost på ud- eller hjemrejsen
 • Udflugter jf. program
 • Bustransport på ud- og hjemrejse
 • Transfer t/r havnen-Hotel Faaborg
 • Rejseleder

Dagsprogram

 • Dag 1: Svendborgsund, frokost på Skarø og eventyrbyen Ærøskøbing

  Efter endt opsamling kører vi til Svendborg, hvor vi bliver budt velkommen af skipper Allan Lundgaard og hans besætning på skonnerten Fionia.

  Vi går ombord på det charmerende gamle træskib og stævner ud i Svendborgsund. Straks aner vi Vindeby med sin smukke beliggenhed på Tåsinge, som bl.a. er kendt for Valdemar Slot og Sixten Sparre og hans ulykkelige kærlighed. Vi passerer Svendborgsundbroen, den lille ubeboede ø Iholm og den attraktive kystlinje ved Kogtved og Rantzausminde, inden vi lægger til på Skarø.

  På Café Sommersild serverer Gitte en lækker hjemmelavet frokost imens vi nyder det gode selskab og idyllen på øen. Efter frokosten, går vi igen ombord på Fionia og stævner ud i det Sydfynske Øhav.

  Kursen er sat mod Ærø, en af Danmarks mindste ø-kommuner og 12. største ø. Undervejs nyder vi de smukke udsigter til nogle af øhavets mindre øer, Drejø, Hjortø og Birkholm. Sidst på eftermiddagen lægger vi til i Ærøskøbing og går den korte vej fra havnen til vores hotel i hjertet af byen.

  Inden middagen serveres på hotellet går vi en byrundtur i den charmerende by med små snævre stræder og spændende butikker med lokalt kunsthåndværk. Inkluderet.

 • Dag 2: Ærø, Avernakø og købstaden Faaborg

  Morgenmaden spises i restauranten og hotellet står klar med madpakker, som vi kan medbringe på dagens sejlads. Vi begiver os igen mod havnen i Ærøskøbing og går ombord på Fionia.

  Om vejret tillader det, sætter vi sejl og kan glæde os til at nyde endnu en dag med flotte panoramaer og afslappende sejlads i det Sydfynske Ø-hav.

  Fra Ærø går turen via Avernakø, som oprindeligt bestod af 2 øer og som i dag er forbundet af en dæmning kaldet Drejet. På øen er der et rigt fugleliv, fine badestrande og masser af plads til de få indbyggere.

  Under indsejlingen i Faaborg Fjord får vi også et kig til både Lyø, Bjørnø og kystlandsbyen Dyreborg, hvis lille havn stadig er en perle for lystsejlere.

  Vi lægger til i en af Danmarks ældste og smukkeste købstæder Faaborg og fra havnen er der en kort gåtur til centrum af byen. Faaborg er indbegrebet af sydfynsk stokroseidyl og byen emmer af historie med de brostensbelagte gader og velbevarede gamle købmandsgårde og Klokketårnet, som er byens vartegn.

  Sidst på eftermiddagen holder vores bus klar og kører os til vores hotel i udkanten af byen. Indkvartering og dejlig middag på hotellet. Inkluderet.

 • Dag 3: Als og Sønderborg Bugt

  Hotellet byder på dejlig morgenmad med mulighed for at smøre sin egen madpakke, som kan tages med og nydes ombord. Bussen kører os til Faaborg Havn, hvor Fionia og besætning er klar til turens sidste dag på vandet.

  Vi forlader nu Det Sydfynske Øhav og dagens sejlads går mod Sønderborg og Als, som er Danmarks 7. største ø. Endnu en gang får vi kig til Lyø, Avernakø og Ærø i horisonten. Als kan nu skimtes og vi får kig til Taksensand Fyr inden vi runder den nordlige del af Als. Her ved udløbet af Als Fjord påbegynder vi indsejlingen til Sønderborg med den smukke beliggenhed ved Als Sund.

  Fionia glider stille og roligt gennem Als Sund til Sønderborg Havn, hvor vi lægger til i den inderste del af havnen, hilser af med besætningen og går det sidste stykke til vores hotel. Resten af dagen til afslapning inden en dejlig middag serveres i hotellets restaurant. Inkluderet.

 • Dag 4: Sønderborg og dramatisk historie på slottet

  På denne dag har du mulighed for at nyde Sønderjyllands største by på egen hånd og gå på opdagelse i byens butikker eller bare nyde det rolige caféliv. Sønderborg er en af tre byer i Danmark med et ganske særligt karaktertræk - den deles af et sund.

  Hovedparten af byen ligger på øen Als og den anden side på fastlandet. De to bydele forbindes via Kong Christian d. X´s Bro og med den smukke beliggenhed ved vandet, det dejlige skovområde Sønderskoven og Dybbøl Banke, er der mange muligheder for gode oplevelser på disse kanter.

  Du kan også følge med vores rejseleder rundt til udvalgte skulpturer i byen, slentre gennem den gamle bydel med de små huse eller blot slappe af i hotellets spaområde.

  Rejselederen tager interesserede med på besøg på Sønderborg Slot, som ligger flot placeret ved indsejlingen til Sønderborg Havn. Slottet rummer næsten 800 års dramatisk historie om Sønderjylland og Slesvig.

  De mange rum byder på moderne udstillinger om Sønderjyllands og grænselandets omskiftelige historie, den danske Kong Chr. II’s fangenskab på slottet, det danske nederlag i 1864 og de mange danskeres deltagelse i 1. Verdenskrig på tysk side inden Genforeningen i 1920.

  Vel tilbage på hotellet, serveres der til aften en dejlig middag i hotellets restaurant. Inkluderet.

 • Dag 5: Smukke landskaber, fantastiske udsigter og honningkagebyen

  Efter morgenmaden på hotellet, siger vi farvel til Sønderborg for denne gang. Turen går nu med bussen den korte tur til Dybbøl Mølle, som er flot placeret på toppen af Dybbøl Banke.

  Her gør vi et kort ophold og ser den ikoniske mølle. Rejselederen fortæller den spændende historie om de voldsomme kampe i 1848 og 1864, hvor Møllen flere gange blev skudt ned, men på ny genopbygget til den nuværende mølle.

  Mere fredeligt er det dog på Gråsten Slot, som vi også slår et smut forbi på turen mod vores hjembyer. Slottet var i sin første udgave et lille jagtslot opført i midten af 1500-tallet og som siden 1935 har fungeret som den kongelige families sommerbolig. Efter at slottet nedbrændte i 1603 opførtes et nyt slot, der sandsynligvis har ligget, hvor det nuværende Gråsten Slots sydfløj står i dag. Vi får et kig til slottet og turen fortsætter, ad små veje, til Åbenrås charmerende havnefront og Kalvø.

  Øen er et populært udflugtsmål for lystsejlere, vandrere og cyklister og beliggende i bunden af Genner bugt. Øen er forbundet med fastlandet med en dæmning, så man kan køre dertil. Der bor kun omkring 10 fastboende på øen og øen er blandt andet kendt for sin smukke natur og spændende kulturhistorie. Kalvø der, til alle sider, er omgivet af en enestående natur har et fint og veludbygget stisystem, der går hele øen rundt.

  Vi fortsætter et kort stykke langs vandet og kører nu nord på gennem Haderslev til Christiansfeld, som er kendt for sine honningkager og i øvrigt optaget på UNESCOs verdensarvsliste. De velbevarede ikoniske gulstenshuse ligger side om side på brostensbelagte gader og den lille bymidte er ganske charmerende.

  På Skamlingsbanken, der med sine 113 meter over havet, er det højeste punkt i Syd- og Sønderjylland, venter en dejlig frokost. Skamlingsbanken udgør et smukt naturområde, hvorfra der er en pragtfuld udsigt over hele egnen mellem Kolding og Christiansfeld. Der er også udsyn over Lillebælt til Fyn og mod vest langt ind i Sønderjylland.

  Landskabet er frodigt med småbakkede marker, bøgeskove og levende hegn. Skamlingsbanken er især kendt for de folkefester, der blev holdt i årene 1843-59 til støtte for den danske sag i Sønderjylland. På Højskamlingen står en 16 meter høj støtte lavet af 25 granitblokke til minde om den danske sags forkæmpere i Slesvig. Støtten blev rejst i 1863, sprængt i luften af preusserne i 1864 og rejst igen i 1866.

  Efter frokosten kører vi retur til vores opsamlingssteder efter 5 spændende dage i Det Sydfynske Ø-hav, Sønderborg og Sønderjylland. Inkluderet.

Hoteller

 • Dag 1-2

  Hotel Ærøhus

  Hyggeligt ældre hotel med dejlig beliggenhed i kort afstand til havnen og det centrale Ærøskøbing. Her på Hotel Ærøhus oser både bygninger, den frodige have og charmerende gårdhave af atmosfære. Hotellet har en hyggelig restaurant med bar og stemningsfuldt opholdsrum.

  Indkvartering i værelser med TV, hårtørrer og gratis wi-fi eller i feriehuse med terrasse, beliggende ved lystbådehavnen – alle med bad, toilet og individuel indretning. Måltider indtages i hovedbygningen.

  Læs mere om Hotel Ærøhus

  BarJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • Dag 2-3

  Hotel Faaborg Fjord

  Det nyligt renoverede Hotel Faaborg Fjord ligger smukt placeret et stenkast fra vandet i udkanten af Faaborg by. Udsigten fra hotellets hyggelige terrasse er vidunderlig og hotellets strand indbyder til en dejlig svømmetur i Faaborg Fjord.

  Alle værelser er udstyret med egen balkon eller terrasse, stole og et cafébord. Nogle har udsigt til Det Sydfynske Øhav, mens andre har udsigt til hotellets private skov og områdets marker. Udover en dejlig altan har alle værelserne badeværelse med hårtørrer, TV og gratis wifi. Hotellet råder også over en dejlig restaurant, bar og fitnessrum.

  Læs mere om Hotel Faaborg Fjord her

  FitnessrumJa
  HårtørrerJa
  RestaurantJa
  TVJa
  Wi-fiGratis
 • Dag 3-5

  Alsik Hotel

  Det smukke, nyåbnede Alsik er et af Danmarks mest indbydende og spændende hoteller. Hotellet, der er kendetegnet af sit smagfulde nordiske design og naturlige materialer, er en del af den berømte arkitekt Frank Gehrys masterplan for Sønderborgs havnefront. Fra de stilfulde og topmoderne værelser og suiter er der udsigt over både Sønderborg by og et af de smukkeste fjordlandskaber i Danmark.

  På hotellet venter en verden af oplevelser i luksuriøs, hyggelig og afslappet atmosfære. Alsik Nordisk Spa & Wellness, med flere end 60 forskellige spa- og wellnessoplevelser fordelt på 4.500 kvadratmeter og fire etager. Man kan forkæle sanserne med gastronomi i særklasse i Alsiks tre restauranter, der alle er udviklet og ledes af den anerkendte topkok Jesper Koch.

  Alle værelser har TV, svaleskab med gratis kildevand, tablet med gæsteinformationer, aircondition, kaffe/te faciliteter og gratis wi-fi.

  Læs mere om Hotel Alsik her

  AirconditionJa
  Kaffe/te faciliteterJa
  RestaurantJa
  SpaområdeJa
  Wellness områdeJa
  Wi-fiGratis

Kort

Rundrejse i Det Sydfynske Øhav

Afrejser og bestilling

AfrejseAntal dageAfrejse fraLedige pladserPris
22-08-2022Se afrejsetider 5 dageBus fra Jylland og FynMere end 88.998,-Bestil

Praktiske oplysninger

Nedenfor kan du se svar på de mest stillede spørgsmål. Kan du ikke finde svar på dit spørgsmål, så er vi klar til at hjælpe på mail gislev@gislev-rejser.dk eller på telefon 62 29 12 10.

 • Deltagelse og bagage

  Turen er ikke egnet for dårligt gående, da man selv skal kunne gå til og fra borde samt sørge for håndtering af egen bagage.

  Derfor anbefaler vi at man pakker i tasker, der er nemme at håndtere og ikke kufferter. I Ærøskøbing og Sønderborg går vi fra skibet til hotellerne - ca. 500-800 meter.

 • Gratis sikret parkeringsplads ved Kolding

  Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
  Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

  Adresse
  Koldingvej 7
  6580 Vamdrup

  Find vej
  E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

  Se alle Gislevs Busrejser her

  Læs mere om vores busser her.

  Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 • Gruppestørrelser

  På denne rejse vil der være tilknyttet en af Gislevs dygtigere rejseledere og størrelsen på gruppen vil være maximalt 35 personer.

 • Rejseforsikring

  Vi anbefaler at tegne en rejseforsikring, der dækker sygdom og eventuel hjemtransport. Kontakt Gislev på tlf. 62291210 for priser og nærmere oplysninger

 • Tillæg og entréer

  Enkeltværelse kr. 1.498.

  Afbestillingsforsikring kr. 1.350.

  Entréer er eksklusive medmindre andet er nævnt.
   

 • Tilskud

  Kør gratis over Storebælt
  Skal du fra Jylland og Fyn til Københavns Lufthavn eller fra Sjælland og videre med fly fra Odense, Billund og Aalborg, eller med på en busafrejse, der KUN kører fra Fyn og Jylland, så refunderer Gislev din broafgift, når du kører i egen bil. Bemærk: Refundering af broafgift er dog kun gældende, såfremt der ikke er busafrejse fra den pågældende landsdel.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

  Transport til nærmeste påstigningssted
  Benytter du offentlig transport i Danmark - tog, bus, færge eller indenrigsfly til nærmeste afrejsested - så refunderer Gislev 50 % af udgiften til tur/retur billetten på 2. klasse (dog højst kr. 400 per person. Udgiften skal overstige kr. 100 per person). Har du købt fly fra Aalborg til København t/r til Gislevs specialpris, så ydes ikke anden refusion.

  Du skal selv sende kvittering med påført rejsemål og billetnummer til Gislev Rejser, Lombjergevej 1, 5750 Ringe. Refundering sker via bankoverførsel. Husk at oplyse reg. nr. og kontonummer.

 • Vil du vide mere?

  Få flere praktiske info på: www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

 • Wi-fi

  Gratis på hotellerne.

Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!
Tilmeld dig Gislevs nyhedsmail og vind!

Få inspiration og bliv opdateret med aktuelle rejsetilbud og nyheder. Hver måned deltager alle modtagere af nyhedsmailen i lodtrækningen om et gavekort à kr. 1000

62 29 12 10Se åbningstider
Luk menu