Ærø - Ohøj

Betagende natur og hyggelig atmosfære

 Ærø - 4 dage

Alt er vand ved siden af Ærø, siger de stolte ærøboere om deres dejlige ø. Og ja, næsten overalt på øen kan du se vand til mindst én af siderne. Dette lille ø-samfund emmer af ro, betagende natur og gode historier. Denne 4-dages rejse tager dig med ind det maritime miljø. Oplev hvor stor betydning sø- og skibsfarten har haft for Ærøs historie, bl.a. på spændende rundture på Søfartsmuseet, Søby Værft og Det gamle Værft i Ærøskøbing. Nyd festligheder på havnen i Marstal ifm. Nationalmuseets gamle skonnert, Bonavista m.m.

 • Spændende udflugter i det maritime miljø
 • Lokal, kørende rejseleder - STORT plus
 • Halvpension samt frokost på ud- og hjemrejsedagen inkluderet
 • Smag de berømte ærøske pandekager

 

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse  
 • Færgebillet t/r
 • 3 x morgenmad
 • 2 x frokost inkl. 1 øl/vand (dag 1 og dag 4)
 • 3 x middag
 • Ærøske pandekager og kaffe
 • Alle udflugter jf. program
 • Rundvisning og entré på Søfartsmuseet i Marstal
 • Entré og Rundvisning på Det gamle Værft i Ærøskøbing
 • Rundvisning og eftermiddagskaffe på Søby Værft
 • Lokal, kørende rejseleder
 • 4-stjernet bus


Ekskl. entréer hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Dobbeltværelse som enkeltværelse: kr. 525. Afbestillingsforsikring: kr. 115.

Ærø 3 dage - Sydfyns Perle

Status:
Ring til os

Om rejsen

4-dages rejse i det maritime miljø, som både historisk og den dag i dag, har en kæmpe betydning for den lille selvstændige ø, Ærø. Det kommer bl.a. til udtryk på en spændende rundvisning på Søfartsmuseet. På havnen ser vi Nationalmuseets gamle skonnert, Bonavista, en af Marstalflådens talrige New Foundlandsfarere, som har været igennem en lang restaureringsproces på Ærø og netop ventes færdig i denne weekend. Der sker en masse festligheder på havnen i denne anledning. På Det gamle Værft i Ærøskøbing ser du flot håndværk. Smedene er i fuld gang omkring den store esse, kobbersmeden i værkstedet, og på riggerloftet er der gang i diverse tovværksarbejder – måske frister butikken med en fin souvenir. På havnen i Søby ligger færger, sejlbåde og fiskekuttere side om side med Søby Værft, én af øens største arbejdspladser. Rundvisning hvor vi hører om værftets historie, reparations- og nybygningsafdeling. Videre i skøn natur forbi Skjoldnæs Fyr med mere. Ohøj - og velkommen ombord på en spændende rejse til en af Danmarks smukkeste øer.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fynshav til Søby
En afslappende færgetur fra Fynshav venter. Frokost nydes undervejs. Mod Ærøs vestligste punkt, ved Skjoldnæs Fyr. Se det flotte gamle fyrtårn, bygget i år 1881 i Bornholmsk granit. Fyret har stadig sit virke den dag i dag. Du kan mod en beskeden entré komme op i det 22 meter høje fyr, hvorfra der er en fantastisk udsigt. Videre til Søby Værft, en af Ærøs største arbejdspladser. Hør værftets spændende historie og udvikling fra opstarten i 1931 og frem til nu. Vi bydes på eftermiddagskaffe og kage inden rundvisningen på værftet. Hen på eftermiddagen kører vi østpå til indkvartering og middag på vores hotel i søfartsbyen Marstal. 

Færge i Søby havn på Ærø Oplev Søby havn på Ærø

Dag 2 og 3: 
To spændende dage med masser af oplevelser. Glæd dig til festligheder på havnen i Marstal hvor vi bl.a. ser Nationalmuseets gamle skonnert, Bonavista, som har været igennem en lang restaureringsproces på Ærø og netop ventes færdig i denne weekend. Tid til frokost på egen hånd på havnen eller i Marstals hyggelige gader.
Spændende rundvisning på Søfartsmuseet i Marstal. En stor oplevelse som helt sikkert gør indtryk på såvel søfartsinteresserede som almindelige landkrabber. Betagende og autentiske historier fra Ærøs storhedstid på verdenshavene.
På havnen i Ærøskøbing ligger Det gamle Værft, hvor du skal opleve håndværk fra gamle dage. Der bliver smedet ved den store esse, kobbersmeden fremviser flot håndværk, og på riggerloftet er der gang i diverse tovværksarbejder - og måske frister den herlige butik med en fin Ærø-souvenir. Her findes mange gode ting. Tid til at kigge nærmere på færge- og lystbådehavnen, samt til at nyde frokost på egen hånd i den skønne Eventyrby. Spadsér en tur i de gamle krogede brostensgader med de flotte idylliske byhuse.

Fylla på Ærø Vestergade i Ærøskøbing

Dag 4: Marstal Kirke – færge Ærøskøbing til Svendborg
Formiddagen nydes i Marstals hyggelige gader. Besøg i Marstal kirke - som ligeledes vidner om byens tilknytning til havet. Ikke mindre end 7 flotte kirkeskibe viser søfartens udvikling fra det 18. til 20. århundrede. De blå bænke symboliserer havet og evigheden. Nyd evt. en gåtur langs stranden og Eriks Hale forbi de søde små badehuse. Frokostbuffet på hotellet inden afrejse.

Ærøskøbing byhuse og havn

Hotel

Ærø Hotel
Egehovedvej 4
5960 Marstal

Læs mere om Ærø Hotel her

Hotel tæt på både by og dejlig natur. Hotellet er kendt for god service, imødekommende personale og god mad. Indendørs swimmingpool, stor lys restaurant, hyggeligt barområde og terrasse. Lyse standardværelser med bad og toilet, tv og wi-fi. Der benyttes dobbeltværelser som enkeltværelser. Også mulighed for større familieværelse med opredning til 1 voksen eller to børn.
 

Værd at vide

Swimmingpoolen
Hotellets indendørs pool er åben fra maj-september. Gratis adgang for Gislevs gæster (vandet er ca. 29 grader). Husk badetøjet.

Wi-fi
Gratis på hotellet

Lokal busser
Der er gratis buskørsel på Ærø. Rejselederen informerer herom.

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.

 

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.