Cuba Magnifico

Cuba Magnifico - den store Cuba rejse

 Rundrejse i Cuba med store oplevelser

Fra de støvede historiske gader i Havana til revolutionens vugge i Santiago de Cuba, genoplever vi på denne rundrejse en fascinerende kolonialhistorie, krydret med den rige arv af musik, dans og cigarrøg som Cuba er kendt for. Vi besøger undervejs hele 6 af Cubas i alt 7 kulturelle UNESCO verdensarvsområder. Fordyb dig ind i den utrolige historie om Caribiens største ø, som siden opdagelsen af Christopher Columbus har måtte gennemgå erobringer, krig og revolutioner m.m. for at blive Centralamerikas mest sensuelle og hjertevarme, men også mystiske og isolerede land. Vi rejser 'hele Cuba' fra Havana til Santiago De Cuba med fly, og derefter over land med bus tilbage mod Havana og Viñales dalen -  med duften af cigarer og smagen af rom gennem eventyrlige historiske byer og naturskønne områder, tager vi dig til hjertet og kanten af Cuba.

 • 6 UNESCO verdensarvs områder
 • Den frodige Viñales-dal, hvor tobakken gror
 • Oplev både det gamle og det moderne Havana - hovedstaden i Cuba
 • Revolutions vugge, Santiago De Cuba
 • Kolonial historie i de charmerende byer Camaguey, Bayamo og ikke mindst Trinidad    


Med i prisen:

 • 16 dages flyrejse til Cuba
 • Ophold i dobbeltværelse
 • 13 x helpension + 1 x morgenmad + 1 x middag
 • Flybillet indenrigs Havana - Santiago
 • Alle udflugter og entréer
 • Lokalguide
 • Dansk rejseleder
 • Flybilletter og afgifter
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.695. Afbestillingsforsikring kr. 1.450. Visum kr. 300.

Pris fra 26.998,-

16 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

 • Hele 6 UNESCO verdensarvs områder
 • Dansk rejseleder på hele rejsen
 • 13 x helpension
Bestil rejse

Visum

Visum er påkrævet til Cuba. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Vi udfylder et visum til vores gæster, og beder dig derfor fremsende følgende pr. mail til gislev@gislev-rejser.dk - skriv dit billet nr. i emnefeltet:
- en tydelig paskopi, i farver (vi skal kunne se alt information tydeligt, uden f.eks, genskær fra blitz eller rystede billeder).

Jeres Cubanske visum er et fysisk dokument, som vi vedlægger sammen med Jeres andre rejsedokumenter,  der tilsendes ca. 10 dage før afrejsen.
NB - husk at dit pas skal være gyldigt i mindst 3 måneder udover opholdets varighed.

Om rejsen

Det mærkes tydeligt, at Cuba begynder at åbne op, og dermed står landet foran store forandringer. Turister fra hele verden strømmer til, for at opleve Cuba før forandringens vinde for alvor blæser. Amerikanske turister rejser nu også via Canada og kommer til Cuba i stort antal. Vi har erfaret, at Cuba har svært ved at håndtere denne enorme tilstrømning af turister fra hele verden, og det kniber at logistikken kan følge med. Ledelsen på cubanske hoteller har ikke samme holdning til overholdelse af aftaler som i Europa, derfor kan ændringer forekomme. Dette sker ikke ofte – men vi har erfaret at det kan ske. Selv om vi hos Gislev bestiller de bedre hoteller i Cuba, bliver vi nødt til at tage forbehold for, at der i sidste øjeblik kan ske ændringer af hotellerne, hotelstandard, hotelfaciliteter og indkvarteringstype. Det er vores mål at vise vores gæster Cuba, som det er NU under de bedst mulige forhold, men vi beder om jeres forståelse, hvis der skulle opstå ændringer og hindringer som er ude af vores hænder. Gislev vil gøre en stor indsats for at eventuelle ændringer vil blive videregivet til gæsterne inden afrejse.

Cuba
Cuba er Caribiens største ø. Klimaet er subtropisk med 2 årstider, en varm og regnfuld sommer og en køligere og mere tør vinter. Cuba er et multietnisk samfund med en befolkning af oprindelig spansk og afrikansk (de kom til Cuba som slaver) befolkning. Den største organiserede religion på Cuba er den romersk-katolske kirke samt en række afrocubanske religioner. Officielt har Cuba været en ateistisk stat igennem årene med Fidel Castro ved magten, men de religiøse restriktioner er blevet færre siden 1991. Cuba er et fattigt land, hvilket ikke mindste skyldes den amerikanske handelsembargo, der blev indført i 1960, men også Sovjetunionens kollaps i 1990erne har betydet meget for Cubas økonomi. Til gengæld er Cuba rig på historie, øen har været under spansk kontrol gennem århundreder indtil USA erobrede den. Uafhængighedskampe har været talrige og langvarige indtil Fidel Castro erobrede magten i 1959. Cuba er på næsten alle områder et tilbagestående land, men man overraskes ofte over, hvor velfungerende det er på nogle områder f.eks. har Cuba et særdeles veludbygget skolesystem, derfor findes der næsten ikke analfabetisme på Cuba.

Cubas befolkning og kultur
Den cubanske befolkning er et helt fantastisk livfuldt, sprudlende og kærligt folk. Der er altid larm alle steder, alle snakker, griner højt eller synger. Cubanerne er et meget kulturelskende folk, overalt findes der casa de Musica, biografer og teater – og her er der altid mange mennesker. Børnene flaskes op med kultur, og tages ofte med til et af de talrige Casa de la Cultura, hvor alle kan få gratis musik-, danse- eller teaterundervisning. Musik er overalt en stor del af cubanernes glæde og identitet, der findes masser af spille- og dansesteder – og hold jer ikke tilbage, turister er meget velkomne.

Havana eller Ciudad de la Habana
Cubas hovedstad og den næststørste by i Caribien med et indbyggertal på omkring 2.1 millioner. Havana er den mest oprindelige koloniby i Cuba, med charmerende gamle gader og smukke pladser – husk at kigge op, Havana er også kendt for de smukkeste gamle smedejerns gadelygter. Havanas gamle kvarter dateres tilbage til det 15. – 16. og 17. århundrede, og får tilskud fra UNESCO for at bevare den spanske koloniale arkitektur. Men Havana er også kendt for sin fantastiske atmosfære, sine farverige og blankpolerede amerikanske biler fra 1950erne, sine gademusikanter – overalt høres rytmerne af mambo, cha-cha og salsa, og stemningen er altid glad og venlig. Prøv at spise på en af de private palader, der er små restauranter i private hjem, her spiser man godt og billigt. Husk også at stoppe på en af de smukke pladser for at prøve Cubas nationaldrik mojito, men vær opmærksomme på at sodavand koster mere end rommen, så de er ofte meget stærke. Gamle Havana og dets befæstninger er på UNESCOs Verdensarvsliste, og omfatter historiske vartegn som fx. La Cabaña, Havana-katedralen og Havanas Store Teater.

Santiago De Cuba
Santiago er landets næststørste by, med sine cirka 494.000 indbyggere. Byen er hovedstad i en provins af samme navn og ligger på landets kyst til det Caribiske hav. Cubas kulturelle hovedstad, Santiago er en lidenskabelig og støjende skønhed, og helt sin egen på Cuba. Beliggende tættere på Haiti og Den Dominikanske Republik end til Havana, læner byen sig mod øst i stedet for vest, hvilket er en afgørende faktor for denne bys unikke identitet, fordybet i Afro-Caribien. Diego Velázquez de Cuéllar lavede Santiago til sin anden hovedstad, mens Fidel Castro brugte den til at starte sin verdenskendte revolution. Don Facundo Bacardí baserede sin første romfabrik her, og næsten hver eneste cubanske musikgenre har sin oprindelse fra disse rytmiske og sanselige gader. Forvent musik i gaden! San Pedro de la Roca Castle, Santiago de Cuba (kendt som El Morro), er at finde på UNESCOs Verdensarvsliste, med en unik struktur som var baseret på italiensk og renæssance arkitektur. Komplekset af magasiner, bastioner og batterier er et af de mest komplette og velbevarede spansk-amerikanske forsvarskampagner.

Bayamo
Bayamo er en by i det sydøstlige Cuba, med et indbyggertal på cirka 222.000. Byen er hovedstad i provinsen Granma og blev grundlagt i 1513. En elegant og gammel by, der kickstartede den cubanske uafhængighed. Cubas smukkeste provinshovedstad, hvor næsten halvdelen af befolkningen bruger heste til daglig rejse - deraf kendes byen også som Ciudad de los coches (byen af hestevogne). Bayamo har spillet en offerrolle i Cubas forfærdelige historiske udvikling. 'Imens spanierne brændte byen Sagunto ned, brændte cubanerne Bayamo', skrev José Martí i 1890'erne. Skønt mange af byens klassiske koloniale bygninger gik tabt over tid, er der stadig meget tilbage at se og opleve.

Camaguey 
Camaguey ligger smukt i det centrale Cuba, og er med et indbyggertal på cirka 325.000 landets tredjestørste by. Byen er hovedstad i Camaguey Provinsen og blev grundlagt i 1528. Cubas tredje største by er let den mest sofistikerede efter Havana. Kunsten og håndværket skinner lyst gennem byens smalle gader, og det er også den katolske kirkes bastion på øen. Camagueys pastelkolonialer og warren-lignende gader er indbydende og inspirerende, og lad dig endelig fare lidt vild for et øjeblik, mens du udforsker skjulte plazas, barokke kirker, gallerier og hyggelige barer og restauranter. I 2008 blev Camagueys velbevarede historiske centrum tilføjet som Cubas 9. UNESCO Verdensarvsområde. 

Sancti Spiritus
Sancti Spíritus er en kommune og en by i provinsen Sancti Spíritus, beliggende i det centrale Cuba. Sancti Spíritus er latinsk og betyder Hellige Ånd. Sancti Spíritus blev grundlagt i 1514 som en af de syv oprindelige villaer i Diego Velázquez. Byen blev flyttet til sit nuværende sted på Rio Yayabo i 1522. Men dristige corsairs fortsatte med at plyndre byen indtil godt ind i 1660'erne. Sancti Spíritus har gjort sine bidrag til nogle af Cubas varemærker & livsstils-trends - fx den klassiske latinamerikanske herreskjorte guayabera, frugten guayaba(guava) og så byggede byen en malerisk knækbro, der minder om Yorkshire, England. Byen gennemgik en grundig byfornyelse i 2014 for at fejre sit 500 års jubilæum. I et hvilket som helst andet land ville denne attraktive koloniale by være en kulturel kæmpe, men som nabo til Trinidad i den berømte Sancti Spíritus provins, må man tage til takke med en fornem 2.plads.

Trinidad
Trinidads gamle bydel er på UNESCOs kulturelle Verdensarvsliste (sammen med Valle de los Ingenios dalen) over verdens særligt bevaringsværdige byer, hvilket gør at en stor del af byens fantastiske spanske koloni-arkitektur er smukt bevaret. Den gamle bydel med de små brolagte gader, er lukket for motorkøretøjer, så her er heste- og æselkærrer et normalt syn. Trinidads smukke centrum med de pastelfarvede huse og de flotte smedejernsgitre skal helst nydes på en gåtur, her er mange små markeder med lokalt håndarbejde og kunsthåndværk. Besøg et af de mange musiksteder og nyd salsamusikken. 

Toppes De Collantes
Naturen er den store attraktion herude. Grotter, floder, grotter, kløfter, naturlige pools med krystalklart vand, bjerghoppe omgivet af mariposa Cubas nationale blomst, der annoncerer deres tilstedeværelse med en blød unik duft fra juni til begyndelsen af september. Mere end 40 oprindelige arter af orkideer og 100 arter af bregner, hvoraf 7 er 6 meter lange palmeagtige træbregner, vilde planter og banantræer, jasmin, begonier, flere repræsentanter for ingefærs familien og omkring 40 arter af kaffe vokser under skyggen af kæmpe 40 meter høje fyrretræer, eukalyptus,
vestindisk mahogni (Swietenia mahagoni) og magnolias. Denne tropiske regnskov har så mange lag, farver og dufte. Vigtige dyrearter bor også her. De omfatter Cartacuba, cubanske elfenbens fiskespætte, unikke kolibrier og tocororoen som er Cubas nationalfugl

Cienfuegos
Byen blev grundlagt i 1819 af franske immigranter, hvilket naturligvis ses på byggestilen. Cienfuegos er en af de fineste byer i Cuba, og den har befundet sig på UNESCOs Verdensarvsliste siden 2005. Byen ligger natursmukt ved en bugt, og havnepromenaden er flot flankeret af gamle overdådige palæer.

Santa Clara
Santa Clara ligger ca. 300 kilometer sydøst for Havana, byen har været skueplads for flere af Cubas vigtigste historiske begivenheder. Her blev revolutionen fløjtet i gang da det lykkedes Ernesto Che Guevara at afspore et armeret militær tog og befri byens garnison. Toget Tren Blindado står her stadigvæk og skudhullerne fortæller deres historie. Che Guevara deltog i mange revolutioner rundt om i verden, men det er især den cubanske revolution alle kender ham for. Che Guevara blev skudt i Bolivia i 1967. I 1997 blev hans jordiske rester ført til Cuba, og han ligger nu begravet i et mausoleum i Santa Clara. Santa Clara rummer dog andet end voldsomme revolutions-monumenter. Her er et velfungerende universitet, et rigt kulturliv og smukke pladser og hyggelige cafeer.

Pinar del Rio og Vinales dalen
Pinar del Rio ligger ca. 175 kilometer vest for Havana og er den største by i den vestlige del af Cuba, provinsen bærer samme navn som byen. Pinar del Rio provinsen er et af Cubas flotteste naturområder, og det er her verdens bedste tobak dyrkes. Mellem de høje kalkstensbjerge (mogotes) ligger den frodige Vinales dal. Dalen er utrolig smuk, jorden er rustrød og frodigheden er overvældende. Her dyrkes jordlodderne efter gamle traditioner og uden tekniske hjælpemidler – oksekærrer er et almindeligt syn. Brune palmehytter er spredt ud over dalen, tro det eller ej, men her starter processen der fremstiller de verdensberømte cigarer som Cohiba, Monte Cristo og mange andre. Men Vinales-dalen byder på meget andet. Flotte klippeformationer, mangrove, søer, floder, bananpalmer og meget mere. I dalen findes imponerende drypstenshuler, disse er gennem historien blevet brugt som gemmested af utallige bortløbne slaver, endog Che Guevara har i en periode haft hovedkvarter et af hulesystemerne under revolutionen. Viñales-dalen er på UNESCOs Verdensarvsliste.

Cojimar

Omkring en halv times kørsel fra Havana ligger den lille fiskerby roligt hen. Cojimar er nok mest kendt som den store inspiration for Ernest Hemingways fortælling og den gamle mand og havet.
Med udsigt over havnen, ligger et gammelt spansk fort (1649, som i dagens tid benyttes af den cubanske kystvagt. Det var den britiske hærs første befæstning, da de angreb Havana bagfra i 1762. 
Ved siden af dette tårn og står en forgyldt buste af Ernest Hemingway, opført af beboerne i Cojímar i 1962.

Billeder

Dag for dag - 08 nov 2018 + 22 jan 2019.

Dag 1: Udrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn.
Gislevs rejseleder møder gruppen i Billund Lufthavn. Rejsende fra Københavns lufthavn foretager check-in på egen hånd. Hele gruppen samles i Paris eller Amsterdam, ved gaten hvorfra der er videre rejse mod Havana. Ankomst til Cuba samme aften, og transfer fra lufthavnen samt indkvartering på centralt hotel i Havana. Måltider inkluderet denne dag: Middag i Havana og forplejning på fly.

Cuba


Dag 2: Byrundtur i den gamle bydel af Havana.
Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmerende forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst det helt unikke gadeliv. Dagens byrundtur tager Jer gennem det historiske centrum, Old Havana, hvor vi kan beundre arkitekturen imens den eksotiske atmosfære kredser om os. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, San Francisco Square og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten. Vi går også på Havanas bymuseum, tidligere kendt som Captains General Museum, hvor vi får et dybere indblik i Cubas spændende og betydningsfulde kolonitid. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

 


Dag 3: Byrundtur i det moderne Havana.
Dagens byrundtur tager os gennem flere ikoniske bydele, som det moderne Havana har at byde på. Vi kører langs den fantastiske havnefront Malecon og hilser på de lokale der yndes at mødes, danse og konversere på denne 8 km lange havnepromenade. Vi kører videre og når bl.a. gennem det gamle rigmandskvarter Miramar, og gør stop ved Revolutionspladsen samt Colon kirkegården fra 1876 der ligger i bydelen Vedado. Den imponerende kirkegård dækker over hele 5 kvadratkilometer, og er blandt verdens prægtigste og mest betydningsfulde sidste hvilesteder. Vi skal også med på et rom-museum, hvor vi inddrages i historien om rom og produktionen af denne karakteristiske caribiske spiritus - inkl. smagsprøve. Dagen afsluttes med et besøg på Prodanza School by Laura Alonso, der er verdenskendt for dets danse academy og balletshows - også kendt som Cuballet. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
Dag 4: Afrejse med fly til Santiago de Cuba.
I dag rejser vi mod øst, til Santiago de Cuba. Forventet afgang kl.15.35 og derfor er der lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse om formiddagen i Havanas kulørte og stemningsfyldte centrum. Vi flyver med Cubana til Santiago de Cuba, der med sine små 500.000 indbyggere er Cubas 2. største by. Transfer fra lufthavnen samt indkvartering på hotel i byen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad (Havana), frokost (Havana), middag (Santiago). VIGTIGT: Vi forventer fly afgang 15:35 men vi tager forbehold for ændring til morgenflyet med afgang 06.05. Vi forventer at vide mere ca. 30 dage før afgang.


 

Dag 5: Byrundtur Santiago De Cuba.
Efter morgenmad begynder byrundturen og oplevelserne i og omkring Santiago. Vi besøger Santa Ifigenia Kirkegården, hvor flere noble og legendariske Cubanere ligger begravet - heriblandt José Marti og ikke mindst asken af selveste Fidel Castro. Dagens program tager os videre til det spanske fort San Pedro de la Roca Castle (El Morro), der troner smukt og højt oppe ved indsejlingen til Santiago. Vi skal besøge en cigar fabrik i byen, hvor vi lærer om tobaksprocessen fra de lokale producenter. Her kan I naturligvis købe friskrullede cigarer, stykvis. Dagen afsluttes med entré på museet for Diego Velazquez, en berømt søfarer og erobrer der under Christopher Colombus' tid indtog Cuba og styrede landet på vegne af den Spanske stat. Efter en historisk og indholdsrig dag, er der tid på egen hånd til at nyde området og stemningen ved Céspedes Park. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


 

Dag 6: Udflugt til Moncada-kasernen, havnerundfart og tid på egen hånd i Santiago.    

Moncada-kasernen, som var under diktator Fulgencio Batistas magt, fortæller en fantastisk historie om Castro og hans rebeller der forsøgte et angreb i 1953 - uden succes. Dette var begyndelsen til revolutionen på Cuba, og Santiago omtales ofte som Revolutionens vugge. I året 1959 overgav Batistas hær sig til Castros oprørshær, som i årene efter det mislykkede angreb havde opholdt sig i Sierra Maestra-bjergene, hvor han grundlagde oprørshæren. Vi kører ud ad den øde vej til kasernen, hvor I kan se frem til en rundvisning bag murerne. Her venter skudhuller, geværer, kakiuniformer og Che Guevaras mudrede støvler. Vi skal også på en behagelig og flot havnerundfart i bugten ved Santiago, som afsluttes med en skøn frokost undervejs. Resten af dagen er til fri disposition i Santiago. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


Dag 7: Santiago de Cuba – Bayamo – Camaguey.  
Efter den sidste solopgang over Santiago bugten, starter vi vores rejse gennem landet, vestover mod Bayamo og Camaguey. Langs ruten gør vi stop i kobberbyen El Cobre, hvor vi skal se den berømte kirke der er bygget i 1926 til ære for landets skytshelgeninde Virgen de Caridad (udråbt af pave Benedikt XV i 1916). Der er byrundtur og frokost i Bayamo inden vi fortsætter mod Camaguey. Trods dets størrelse har Cubas 2. største by formået at beholde en stor del af sin koloniale arv. At udforske byens snoede gader er halvdelen af det sjove. Byen var planlagt i et bevidst forvirrende mønster for at desorientere enhver der ville angribe den. Mens du går gennem byen, kan du stadig se tinajoner - store lerpotter, der bruges til at samle vand. På vores byrundtur spadserer ned af byens boulevard, via San Juan de Dios Square, Ignacio Agramonte park og ikke mindst La Soledad-kirken (Iglesia de Nuestra Senora de la Soledad) med sine barokke fresker. Camaguey har en rig tradition for kulturel og teknologisk ledelse inden for Cuba. Camaguey er fødestedet for digteren Nicolas Guillen og hjemmet til Ballet de Camaguey. Cubas første radio- og tv emissioner blev udsendt fra Camaguey, og landets første lufthavn og kommercielle flyvninger blev planlagt og eksekveret herfra. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Camaguey på Cuba


Dag 8: Camaguey - Sancti Spiritus - Trinidad.  

Efter morgenmad sætter vi kurs mod Sancti Spiritus, hvor der venter en skøn udflugt og panoramaudsigt omkring Yayabo Bridge. Vi nyder en frokost i området og fortsætter mod Trinidad, hvor vi skal overnatte på lokale bed & breakfasts de næste 3 nætter. I kan se frem til en meget autentisk form for overnatning, som er meget udbredt på Cuba. Benyt evt. aftenen til en gåtur i byen, og oplev salsa musikkens uovertrufne toner og trin på den store trappe ved den centrale plaza. Her fester lokale med gæster og turister, hver aften nærmest året rundt. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


 

Dag 9: Trinidad, UNESCO verdensarv og salsamusik.
Vi starter dagen med en udflugt til Sugar Mills-dalen, der sammen med Trinidad udgør endnu et cubansk UNESCO verdensarvområde. Valle de los Ingenios dalen er en serie af tre indbyrdes forbundne dale omkring 12 km uden for Trinidad. De tre dale, San Luis, Santa Rosa og Meyer var fra slutningen af ​​1700-tallet og frem til slutningen af ​​1800-tallet centrum for sukkerproduktionen i Cuba. I Sugar Mills-dalen står Manaca-Iznaga-tårnet stadig tronende over dalen, som det har gjort i ca. 180 år. I løbet af årene er Manaca-Iznaga Tower blevet et arkitektonisk og kulturelt symbol på den vigtigste sukkerproducerende region i hele Cuba i kolonitiden. Efter at have undsluppet tornadoer, orkaner og jordskælv over næsten 2 århundreder er det et eksempel på folkloristisk arkitektur og den bedste repræsentant for vagttårne bygget på Cuba. Vi er tilbage i Trinidad inden frokost, og skal naturligvis på opdagelse i den autentiske og farverige by. Trinidad er anerkendt for sine smukke pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede. Vi besøger byens historiske museum inden vi forkæler smagsløgene ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn. Efter dejlige oplevelser i og omkring Trinidad er der tid til at tage til stranden, Playa Ancon. Vi stiller transport til rådighed som bringer Jer til det varme sand og retur igen inden middag hos vores værtsfamilier. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

Trinidad 
 

Dag 10: Trinidad - Topes de Collantes - Trinidad.   

Morgenmaden nydes i hyggelige omgivelser, typisk i en gårdhave hos vores lokale bed & breakfast. Vi skal først med bus mod Entronque for derefter at fortsætte med russiske lastbiler til El Cubano Park i Topes de Collantes. Her venter smuk og sprudlende natur og lette vandreture i nationalparken med det bedste netværk af vandrestier på Cuba. Vi nyder undervejs de skønne udsigter over bl.a. Sierra del Escambray, Cubas næststørste bjergkæde. De smukke junglebeklædte bakker er rige på flora, skov vinstokke, bregner og iøjnefaldende epifytter. Vi spiser frokost på en lokal restaurant, inden vi kører retur til Trinidad for vores sidste overnatning i det sydlige Cuba. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


Dag 11: Trinidad – Cienfuegos – Santa Clara.   
Vi forlader Trinidad med fantastiske oplevelser i erindringen og kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, mod Cienfuegos. Undervejs gør vi stop ved en botanisk have. Cienfuegos ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af områdets rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos er stadig en meget smuk og helt unik by i Cuba og vi tager en byrundtur for at se nogle af byens vartegn, bl.a. José Martins torv, Tomas Terry Theater og katedralen. Byen er kendt som 'The Pearl of the South', med dets brede parisiske boulevarder og elegante huse gennem det koloniale centrum. Vi kører videre til Santa Clara, hvor vi skal overnatte denne dag. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
Dag 12: Che Guevara i Santa Clara.

Dagen begynder med en panoramisk byrundtur i Santa Clara, som var en af nøglebyerne under revolutionen. I byen befinder sig bl.a. det armerede tog, Tren Blindado, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Undervejs fortæller vores rejseleder historien om den karismatiske revolutionære 'Che', inden vi besøger mausoleet, hvor legenden ligger begravet. Sidst på eftermiddagen ankommer vi tilbage i Havana, hvor vi indkvarteres på vores hotel. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


 

Dag 13: Havana - Viñales - Las Terrazas - Havana.
Dagen byder på en heldagsudflugt til noget af Cubas grønneste og kønneste natur, som ligger i Pinar del Rio Provinsen. I denne provins skal vi opleve kaffeplantager i Las Terrazas og ikke mindst den frodige Viñales-dal. Vi besøger en lokal landmand og familie samt ser en Cubansk skole, og kommer dermed helt tæt på og i øjenhøjde med cubanerne i Las Terrazas. Vi skal også forbi Mogotes klipperne hvor det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria straks fanger opmærksomheden. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker. Efter en skøn dag i flotte omgivelser og samvær med de lokale, drager vi tilbage til Havana. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


 

Dag 14: Ernest Hemingway.

Ernest Hemingways tidligere hjem Finca Vigia har stået uberørt siden den berømte forfatter rejste tilbage til USA. Først besøger vi hans tidligere hus i Havana, og følger derefter hans vej til det lille fiskerleje Cojimar, hvor han holdt af at opholde sig, tale med fiskerne, fiske og ikke mindst nyde den lokale øl Cristal. Cojimar inspirerede Hemingway til at skrive Den Gamle Mand og Havet, hans mest berømte værk. Vi returnerer til Havana med tid nok til at følge endnu et af Hemingways fodspor - det som fører til hans ynglings bar Floridita. Her nyder vi en svalende cocktail. Vores sidste cubanske middag, bliver en hyggelig afskedsmiddag i Havana, efterfulgt af en kort udflugt til den traditionelle 'blast ceremony' på Morro Fortet, der vogter indsejlingen til Havana. Hver aften kl 21.00 affyres en kanon – en gammel ceremoni, der oprindelig var et forvarsel til indbyggere om at byportene blev lukket for natten. Traditionen forsætter, og i dag er ceremonien en skattet oplevelse for både cubanere og turister Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.


 

Dag 15: Afrejsedag med egen tid i Havana.   
Rundrejsen på Cuba er ved vejs ende, men der er tid til at nyde din morgenmad og tage på opdagelser i Havana på egen hånd eller med andre fra gruppen. Rejselederen vil helt sikkert kunne hjælpe med inspiration og gode råd, i forhold til hvad I måske søger at genopleve i denne livlige hovedstad. Senere på eftermiddagen er der fælles transfer mod lufthavnen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. NB -  inkl. forplejning på flyet fra Havana.


 

Dag 16: Hjemkomst Billund eller København.

Transit og flyskift i Paris eller Amsterdam. Rejselederen følger med gæsterne tilbage til Billund, og evt. rejsende fra København er på egen hånd det sidste stykke hjem.

Dag for dag - pr.15 apr 2019

Dag 1: Udrejse fra Billund eller Københavns Lufthavn.
Gislevs rejseleder møder gruppen i Billund Lufthavn. Rejsende fra Københavns lufthavn foretager check-in på egen hånd. Hele gruppen samles i Paris eller Amsterdam, ved gaten hvorfra der er videre rejse mod Havana. Ankomst til Cuba samme aften, og transfer fra lufthavnen samt indkvartering på centralt hotel i Havana. Måltider inkluderet denne dag: Middag i Havana og forplejning på fly.

Cuba


Dag 2: Byrundtur i den gamle bydel af Havana.
Havana er en pragtfuld by med store flotte pladser, charmerende forfaldne bygninger, farvestrålende gamle biler, spændende museer og ikke mindst det helt unikke gadeliv. Dagens byrundtur tager Jer gennem det historiske centrum, Old Havana, hvor vi kan beundre arkitekturen imens den eksotiske atmosfære kredser om os. Vi besøger de store seværdigheder som Plaza de Armes, Plaza de la Catedral, San Francisco Square og ikke mindst Havanas katedral, der af den cubanske forfatter Alejo Carpentier beskrives som en sang af sten. Vi går også på Havanas bymuseum, tidligere kendt som Captains General Museum, hvor vi får et dybere indblik i Cubas spændende og betydningsfulde kolonitid. Dagen afsluttes med besøg på et rom-museum, hvor vi inddrages i historien om rom og produktionen af denne karakteristiske caribiske spiritus - inkl. smagsprøve, naturligvis. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.

 


Dag 3: Havana - Viñales - Las Terrazas - Havana.
Dagen byder på en heldagsudflugt til noget af Cubas grønneste og kønneste natur, som ligger i Pinar del Rio Provinsen. I denne provins skal vi opleve kaffeplantager i Las Terrazas og ikke mindst den frodige Viñales-dal. Vi kører forbi Mogotes klipperne hvor det gigantiske vægmaleri Mural de la Prehistoria straks fanger opmærksomheden. Maleriet er bestilt af Fidel Castro og forestiller snegle, dinosaurer og hulemennesker. Efter en skøn dag i Cubas frodige, velduftende baghave, kører vi tilbage til Havana. Stop undervejs ved Jose Fusters Gaudi inspirerede kunstudstilling, kendt som Fusterlandia. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost.
Dag 4: Afrejse med fly til Santiago de Cuba.
I dag rejser vi mod øst, til Santiago de Cuba. Forventet afgang kl.15.35 og derfor er der lidt tid på egen hånd til at gå på opdagelse om formiddagen i Havanas kulørte og stemningsfyldte centrum. Vi flyver med Cubana til Santiago de Cuba, der med sine små 500.000 indbyggere er Cubas 2. største by. Transfer fra lufthavnen samt indkvartering på hotel i byen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og middag.

VIGTIGT: forventet afgang med Cubana kl. 15:35. Forbehold for ændring til morgenflyet med afgang 06.05 (evt. morgenflyet på dag 5). I så fald overnatter vi en ekstra nat i Havana. Vi forventer at vide mere ml. 15-30 dage før afgang, da Cubana ofte ændrer deres flyafgange kort før afrejse.


Dag 5: Byrundtur Santiago De Cuba.
Efter morgenmad begynder byrundturen og oplevelserne i og omkring Santiago. Vi besøger Santa Ifigenia Kirkegården, hvor flere noble og legendariske Cubanere ligger begravet - heriblandt José Marti og ikke mindst asken af selveste Fidel Castro. Dagens program tager os videre til det spanske fort San Pedro de la Roca Castle (El Morro), der troner smukt og højt oppe ved indsejlingen til Santiago. Inklusiv entré på borgens pirat museum. Efter en historisk og indholdsrig dag, er der tid på egen hånd til at nyde området og stemningen ved Céspedes Park. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.


 

Dag 6: Udflugt til Moncada-kasernen, besøg på cigar fabrik og tid på egen hånd i Santiago.    

Moncada-kasernen, som var under diktator Fulgencio Batistas magt, fortæller en fantastisk historie om Castro og hans rebeller der forsøgte et angreb i 1953 - uden succes. Dette var begyndelsen til revolutionen på Cuba, og Santiago omtales ofte som Revolutionens vugge. I året 1959 overgav Batistas hær sig til Castros oprørshær, som i årene efter det mislykkede angreb havde opholdt sig i Sierra Maestra-bjergene, hvor han grundlagde oprørshæren. Vi kører ud ad den øde vej til kasernen, hvor I kan se frem til en rundvisning bag murerne. Her venter skudhuller, geværer, kakiuniformer og Che Guevaras mudrede støvler. Vi skal besøge en cigar fabrik i byen, hvor vi lærer om tobaksprocessen fra de lokale producenter. Her kan I naturligvis købe friskrullede cigarer, stykvis. Resten af dagen er til fri disposition i Santiago, og I kan evt. se mere af byens
charmerende centrum, handle i gaderne eller slappe helt af omkring swimmingpoolen på Jeres skønne hotel, Melía Santiago de Cuba. Hotellet har muligvis Santiagos bedste panoramaudsigt over byen og mod Sierra Maestra-bjergene. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost


Dag 7: Santiago de Cuba – Bayamo – Camaguey.  
Efter den sidste solopgang over Santiago bugten, starter vi vores rejse gennem landet, vestover mod Bayamo og Camaguey. Langs ruten gør vi stop i kobberbyen El Cobre, hvor vi skal se den berømte kirke der er bygget i 1926 til ære for landets skytshelgeninde Virgen de Caridad (udråbt af pave Benedikt XV i 1916). Der er byrundtur og frokost i Bayamo inden vi fortsætter mod Camaguey. Trods dets størrelse har Cubas 2. største by formået at beholde en stor del af sin koloniale arv. At udforske byens snoede gader er halvdelen af det sjove. Byen var planlagt i et bevidst forvirrende mønster for at desorientere enhver der ville angribe den. Mens du går gennem byen, kan du stadig se tinajoner - store lerpotter, der bruges til at samle vand. På vores byrundtur spadserer ned af byens boulevard, via San Juan de Dios Square, Ignacio Agramonte park og ikke mindst La Soledad-kirken (Iglesia de Nuestra Senora de la Soledad) med sine barokke fresker. Camaguey har en rig tradition for kulturel og teknologisk ledelse inden for Cuba. Camaguey er fødestedet for digteren Nicolas Guillen og hjemmet til Ballet de Camaguey. Cubas første radio- og tv emissioner blev udsendt fra Camaguey, og landets første lufthavn og kommercielle flyvninger blev planlagt og eksekveret herfra. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  


Dag 8: Camaguey - Sancti Spiritus - Trinidad.  
Efter morgenmad sætter vi kurs mod Sancti Spiritus, hvor der venter en skøn udflugt og panoramaudsigt omkring Yayabo Bridge. Vi nyder en frokost i området og fortsætter mod Sugar Mills-dalen, der sammen med Trinidad udgør endnu et cubansk UNESCO verdensarvområde. Valle de los Ingenios dalen er en serie af tre indbyrdes forbundne dale omkring 12 km uden for Trinidad. De tre dale, San Luis, Santa Rosa og Meyer var fra slutningen af ​​1700-tallet og frem til slutningen af ​​1800-tallet centrum for sukkerproduktionen i Cuba. I Sugar Mills-dalen står Manaca-Iznaga-tårnet stadig tronende over dalen, som det har gjort i ca. 180 år. I løbet af årene er Manaca-Iznaga Tower blevet et arkitektonisk og kulturelt symbol på den vigtigste sukkerproducerende region i hele Cuba i kolonitiden. Efter at have undsluppet tornadoer, orkaner og jordskælv over næsten 2. århundreder er det et eksempel på folkloristisk arkitektur og den bedste repræsentant for vagttårne bygget på Cuba. Ankomst til Trinidad hen mod aften, hvor vi skal overnatte på lokale bed & breakfasts. I kan se frem til en meget autentisk form for overnatning, som er meget udbredt på Cuba. Benyt evt. aftenen til en gåtur i byen, og oplev salsa musikkens uovertrufne toner og trin på den store trappe ved den centrale plaza. Her fester lokale med gæster og turister, hver aften nærmest året rundt. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.

  
 

Dag 9: Trinidad, UNESCO verdensarv og salsamusik.
Efter en dejlig lokal morgenmad, serveret af vores værter, skal vi på stor byrundtur i den autentiske og farverige by. Trinidad er anerkendt for sine smukke pastelfarvede huse og brostensbelagte gader. Trinidad var i lighed med Cienfuegos en meget velhavende by i de år, hvor Cubas sukkerproduktion blomstrede. Vi besøger byens historiske museum inden vi forkæler smagsløgene ved Canchanchara bar, for at nyde den lokale drink af samme navn. Efter dejlige oplevelser og opdagelser i Trinidads gader, er der tid på egen hånd. Tag evt. byens ganske udemærkede  strand, Playa Ancon, og nyd det varme vand og sand inden aftenen falder på. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost.

Trinidad 
 

Dag 10: Trinidad – Cienfuegos – Che Guevara i Santa Clara.   

Morgenmaden nydes i hyggelige omgivelser, typisk i en gårdhave hos vores lokale værter. Vi forlader Trinidad med fantastiske oplevelser i erindringen og kører i ro og mag, i den fart som det cubanske vejnet tillader, mod Cienfuegos. Undervejs gør vi stop ved en botanisk have. Cienfuegos ligger utroligt smukt ved den blå bugt Jagua. Cienfuegos var førhen en særdeles velhavende by, her udskibedes 1/3 af Cubas sukkereksport til hele verden, og her boede nogle af områdets rigeste sukkerbaroner. Cienfuegos er stadig en meget smuk og helt unik by i Cuba og vi tager en byrundtur for at se nogle af byens vartegn, bl.a. José Martins torv, Tomas Terry Theater og katedralen. Byen er kendt som 'The Pearl of the South', med dets brede parisiske boulevarder og elegante huse gennem det koloniale centrum. Vi kører videre forbi Santa Clara, som var en af nøglebyerne under revolutionen. I byen befinder sig bl.a. det armerede tog, Tren Blindado, som Che Guevara erobrede under frihedskampene. Undervejs fortæller vores rejseleder historien om den karismatiske revolutionære 'Che', inden vi besøger mausoleet, hvor legenden ligger begravet. Sidst på eftermiddagen ankommer vi til vores skønne all inclusive resort hotel i Cayo St. Maria. Her venter 3 nætter ved en af Cubas smukkeste strande. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost og middag.
  

 
  

Dag 11-12: All inclusive 5-stjernet resort ved Cayo St. Maria.
3 nætter på det skønne resort, Melia Las Dunas Hotel. Dagene er til fri disposition, nyd livet og hotellets faciliteter. Hotellet ligger ved en af verdens smukkeste strande, og det store udbud af aktiviteter er gratis.
Cayo Santa Maria er berømt for sine meget hvide og fine sandstrande og varme klare vand. Denne landfaste ø, 13 km lang og 2 km bred, er del af Jardines del Rey-øgruppen
som er forbundet med Cuba via en 48 km vejbro fra byen Caibaríen. Udover de fantastiske caribiske strande, kan du opleve mangrove-skove med et rigt dyreliv. 
Opholdet i Cayo St. Maria er all inclusive. Overnatning i Classic værelser. Læs evt. mere om dette resort her: www.meliacuba.com/cuba-hotels/hotel-melia-lasdunas

Varadero strand Veteranbil parkeret på en strand i Cuba


Dag 13: Gennem landskabet mod Havana
Efter morgenmad på vores skønne resort, er der lidt tid til at nyde et sidste besøg på stranden eller ved swimmingpoolen, inden afgang kl. ca. 11:30. Undervejs på dagens rejse tilbage mod Havana, gør vi et kort stop i Cubas ældste spanske bosættelse, Remedios, og ankomst i Havana. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 


Dag 14: Byrundtur i det moderne Havana og Ernest Hemingways hjem.
Dagens byrundtur tager os gennem flere ikoniske bydele, som det moderne Havana har at byde på. Vi kører langs den fantastiske havnefront Malecon og hilser på de lokale der yndes at mødes, danse og konversere på denne 8 km lange havnepromenade. Vi kører videre og når bl.a. gennem det gamle rigmandskvarter Miramar, samt Colon kirkegården fra 1876 der ligger i bydelen Vedado. Den imponerende kirkegård dækker over hele 5 kvadratkilometer, og er blandt verdens prægtigste og mest betydningsfulde sidste hvilesteder. Derudover kommer vi forbi John Lennon’s Park, Asger Jørns berømte vægudsmykning, den kunstneriske gyde, Callejon de Hammel. Vi får også tid til at komme forbi den legendariske Revolutionsplads, hvor Fidel Castro bl.a. holdte sin berømte mindetale for Che Gu d. 18.oktober 1967. Vi skal besøge Ernest Hemingways tidligere hjem, Finca Vigia, der har stået uberørt siden den berømte forfatter rejste tilbage til USA. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad og frokost

  


Dag 15: Afrejsedag med egen tid i Havana.   
Rundrejsen på Cuba er ved vejs ende, men der er tid til at nyde din morgenmad og tage på opdagelser i Havana på egen hånd eller med andre fra gruppen. Rejselederen vil helt sikkert kunne hjælpe med inspiration og gode råd, i forhold til hvad I måske søger at genopleve i denne livlige hovedstad. Senere på eftermiddagen er der fælles transfer mod lufthavnen. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad. NB -  inkl. forplejning på flyet fra Havana.


 

Dag 16: Hjemkomst Billund eller København.

Transit og flyskift i Paris eller Amsterdam. Rejselederen følger med gæsterne tilbage til Billund, og evt. rejsende fra København er på egen hånd det sidste stykke hjem.

Værd at vide

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen. Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Kufferten må max veje 23 kilo, og de samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016, tjek evt. på www.klm.com). Vi gør opmærksom på, at kufferten ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til bagagen. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde kufferten op, og de har ikke erstatningspligt. Lås evt. kufferten med en elektrikerstrip, der er nem at klippe op for myndighederne om nødvendigt. Venligst læg en seddel i kufferten med rejseplan, hotellernes navn og adresse samt din private adresse i Danmark.

Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo, og max. dimensioner må ikke overstige 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryk-lynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. kunne indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke længere gratis poser (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bus
Busserne på Cuba er af almindelig cubansk standard.

Drikkepenge
Det er blevet almindeligt at folk i turistbranchen (lokalguider, buschauffører og hotelportører) forventer drikkepenge. Ca. 1 Peso Convertible pr. dag til stuepige, chauffør, lokalguider og til portører (pr. kuffert). Rejselederen orienterer dig nærmere herom. Den cubanske befolkning er desuden meget interesseret i europæiske effekter, som sæbe, tøj og andre luksusvarer, som er vanskelige at købe på Cuba

Drikkevand
Drik kun vand på flasker. Spørg eventuelt rejselederen eller hotelpersonalet.

Elektricitet
Der er normalt 110 volt og der anvendes stik med 2 flade ben. Det er derfor nødvendigt med en adapter. Med 110 volt vil din elektriske barbermaskine eller hårtørrer kun køre på halv kraft. På de fleste hoteller er der imidlertid 220 volt (dog kun 110 volt i Pinar del Rio og både 110V og 220 V i Havana).

Flyrejsen
På denne rejse benyttes KLM og/eller Air France fra Billund eller Københavns Lufthavn. Ud og hjemrejse via Amsterdam eller Paris (flyskift). Der er gratis forplejning ombord.

Flytider
Du vil modtage de elektroniske flybilletter pr. brev, senest 10 dage før afrejsen. Her vil du kunne aflæse de nøjagtige flytider, transittider m.m.

6 gode råd til at gøre flyveturen mere behagelig 
Hav ikke tøj på, der kan hæmme blodcirkulationen, som for eksempel stramme strømper eller bukser. Bevæg ankelleddene. Stræk benene ud foran dig, vip tæerne op, så de peger skiftevis op og ned mod gulvet. Gentag. Hvis der ikke er plads til det, så pres din forfod i gulvet, så din hæl bliver løftet fra gulvet. Sæt herefter din hæl i gulvet og løft forfoden. Gentag flere gange og mindst én gang i timen. Gå regelmæssigt en tur i kabinegangen. Brug eventuelt en støttestrømpe under flyrejsen. Drik rigeligt med væske og undgå for meget alkohol. Sid ikke med korslagte ben og undgå, at sædekanten presser for hårdt mod lårenes underside.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer på hotellerne mod betaling.

Klima
På Cuba er klimaet tropisk og påvirkes af både Atlanterhavet og Det Caribiske Hav som omgiver det. Klimaet på den østlige del af øen varmest, mens man på den vestlige del af øen kan opleve temperaturer ml. 10 og 25 grader, afhængigt af årstiden.
Tempuraturen i Januar til April er typisk ml. 15-30 grader og i Oktober - November ml. 20-30 grader..

Kreditkort
Kreditkort kan bruges som betaling på de større hoteller, restauranter og i nogle Peso Convertible-butikker. Anerkendte kreditkort er: Mastercard og VISA. Amerikanske kreditkort f.eks. Diners kan give problemer. Man kan hæve kontanter på anerkendte kreditkort hos BFI (Banco Financiero International) og på Cadeca vekselkontorer i større byer. Vores rejseleder er naturligvis behjælpelig.

Pas
Dit pas skal være gældende min. 3 måneder efter hjemkomst. Bemærk at navn på bekræftelse/billet skal stemme 100% overens med navn i pas.

Bed & Breakfast i Trinidad
Indkvartering hos private er en helt speciel oplevelse og en glimrende mulighed for at komme tæt på cubanerne. Jeres værtsfamilier taler ikke nødvendigvis engelsk, men er vandt til at gøre sig forståelig med smil og kropssprog. Alle vil gøre deres bedste for at give jer en god oplevelse. De bed & breakfast steder, vi benytter, har som oftest 2–3 værelser, der alle har privat bad og toilet, men forvent ikke shampoo og sæbe. I perioder kan vandforsyningen svigte – sådan er det at bo i Cuba. Værelsernes størrelse og indretning er selvsagt uens, men generelt er der 2 senge i hvert værelse. Værtsfamilierne vil sætte pris på en lille gave – tøj, kuglepenne, sæbe, shampoo eller lignende, men det er naturligvis helt op til den enkelte gæst. Morgenmaden og middag nydes hos værtsfamilierne.

Rejseforsikring 
Myndighederne på Cuba forlanger, at man har tegnet en rejseforsikring – og kan dokumentere dette ved indrejsen. Man skal altså medbringe en engelsksproget erklæring, som dokumenterer, at man har en rejseforsikring. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Sygdom
I tilfælde af sygdom under selve rejsen vil rejseleder og hotelreception være behjælpelig med at etablere kontakt til læge eller sygehus på Cuba. Man må være indstillet på at betale for behandling (i første omgang – og efterfølgende få beløbet refunderet af rejseforsikringen). Kvitteringer for sygdomsbehandling bør gemmes af hensyn til din rejseforsikring.

Tidsforskel
Der er 6 timers tidsforskel. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 12.00 i Cuba.

Sprog
Det officielle sprog er spansk – men i turistområderne og i de store byer tales og forstås engelsk. Uden på landet er det nødvendigt med spansk for at kunne kommunikere. Den cubanske befolkning er nysgerrig, venlig og imødekommende, og de vil gerne i kontakt med turister.

Taxa
I Havana og andre store byer findes specielle turist-taxi som kører efter taxametre. Brug evt. Panataxi, der har et godt ry.

Tryghed på Cuba
Cuba er ikke et farligt land at rejse i – det regnes for det mest fredelige land i Latinamerika. Som turist vil man altid være et muligt mål for tyveri. Det anbefales derfor at du anvender sikkerhedsboksen på hotellerne til opbevaring af værdigenstande, pas og billet.

Vaccinationer
Der kræves ikke bestemte vaccinationer for indrejse til Cuba. Kontrollér at din stivkrampevaccination ikke er blevet for gammel (normal holdbar i 10 år). Spørg eventuelt egen læge eller kontakt de officielle vaccinationskontorer.

Valuta
I Cuba findes der flere typer valuta. Cuba Peso benyttes primært af cubanerne. Peso Convertible er den eneste acceptable valuta for turister i Cuba. Denne valuta udstedes af den cubanske stat og har næsten samme værdi som euro. Det er muligt at veksle fra euro til Peso Convertible i Cuba. En Peso Convertible = ca. 7,5 DKK. En Peso Convertible = 27 Cuba Peso. Kontanter medbringes i euro og veksles i Cuba. Det er IKKE muligt at veksle US dollar. Gem altid kvittering for veksling til brug ved tilbageveksling før hjemrejse. 

Visum
Visum er påkrævet til Cuba. Du har ved bestilling af rejsen samtidig bestilt udstedelse af visum. Læs venligst vores VISUM fane, med alle nødvendige infomationer.

Huskeliste

I god tid før afrejse
Pas skal være gyldigt 3 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser skal have kopi ved bestilling af rejsen.
Er rejseforsikring i orden?

Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes
Lille rygsæk (kan med fordel bruges som håndbagage)
Gode sko
Gode sandaler
Let sommertøj
Et par lange bukser
Vindjakke
Lun trøje
Badetøj
Strømper
Undertøj
Evt. lommekniv
Neglesaks
Toilettaske

I håndbagagen pakkes
Kreditkort
Valuta
Pas
Forsikringspolice
Pung
Briller/solbriller
Kuglepen
Læsestof
Fotoapparat/video/mobiltelefon
Film/memory card
Oplader til foto/video/mobiltelefon

Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen. Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten (se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Kort

Rundrejse i Cuba

Flyv fra

Fly letter

Fly fra Billund og København

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in. ( Bemærk at rejselederen afrejser fra den primære lufthavn på denne rejse - dvs. Billund lufthavn medmindre andet er anvist )


Alle tider er lokaltider og der tages forbehold for tidsændringer.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.Billund mødested
 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale.

Mødested (såfemt rejselederen afrejser fra Københavns lufthavn)
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven".


 

 

 

 

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
22-01-2019Fly fra Billund Lufthavn Cuba Magnifico fra Billund126.998,-BestilMere information
22-01-2019Fly fra Københavns LufthavnCuba Magnifico fra KøbenhavnRing til os26.998,-Mere information