Armenien og Georgien

Eventyrlig rundrejse i Armenien og Georgien, med meget inkluderet.Det antikke og sjælevarme Kaukasus - fra Jerevan til Tbilisi gennem Armenien og Georgien.
Tag med på vores historiske rundrejse gennem Armenien og Georgien og oplev den enestående kultur og natur, som siden tidernes morgen har blomstret i denne fjerne del af Europa.
Du vil kunne mærke, høre og sågar smage, den glød og glæde, som brænder intenst i den venlige multietniske lokalbefolkning. Herude, hvor Europa møder Asien, bugner det med UNESCO Verdensarv, guddommelig natur, atmosfæriske landsbyer og stolte smil.

Med i prisen:

 • Ophold i dobbeltværelse på 4-stjernede hoteller
 • Ophold i Jerevan (5 nætter - inkl. tidlig check in på ankomstdagen)
 • Ophold i Dilijan (1 nat)
 • Ophold i Dzoraget (2 nætter)
 • Ophold i Tbilisi (3 nætter - inkl. sen check ud på afrejsedagen)
 • 9 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag
 • Byrundtur i Jerevan
 • Matenadaran museet
 • Udflugt til Echmiadzin og Zvartnots
 • Sergey Parajanov museet
 • Besøg og smagsprøve på brændevins destilleri
 • Udflugt til Noravank, Khor Virap og Areni
 • Udflugt til Garni
 • Oplev duduk Koncert
 • Oplev korsang i Geghard klostret
 • Udflugt til Sevan søen
 • Besøg hos khachqar skulptør
 • Teatershow i Tonatsuyt
 • Udflugt til Odzun og Dzoraget
 • Udflugt til Haghpat, Sanahin og Akhtala
 • Byrundtur i Tbilisi
 • Udflugt til Mtskheta og Uplistsikhe
 • Lokalguider
 • Dansk rejseleder
 • Gebyr til Rejsegarantifonden

Tillæg: Enkeltværelse fra kr. 2.100. Afbestillingsforsikring kr. 975.
             Sejltur på Sevan søen, inkl. armensk øl og krebs kr. 300. (dag 6).

Bestil rejsen

Pris fra 15.498,-

12 dage
Fly

Med i rundrejsen er bl.a.

 • 4-stjernede udvalgte hoteller  
 • 9 x morgenmad, 8 x frokost, 8 x middag  
 • Alle udflugter og entréer, pånær 1.
Bestil rejsen

Om rejsen

TANKEN BAG REJSEN
I en fjern krog af Europa ligger Armenien og Georgien i ly af de mægtige Kaukasus-bjerge. De 2 lande bugner af historiske kulturskatte og overdådig natur og de mange spændende seværdigheder står i kø.
Vi har valgt at lade rejsen starte i Jerevan og slutte i Tbilisi. Dette for at undgå unødig kørsel og give dig flest oplevelser for pengene. Ydermere har vi valgt at rejsen skal være på 12 dage, så du får tid til at opleve det lille ekstra, der gør at rejsen bliver en oplevelse for livet.

 • Behageligt rejseforløb, med mange udflugter og oplevelser samt egen tid i Jerevan og Tbilisi.
 • 4-stjernede historiske hoteller i Armenien og 4-stjernet hotel i den gamle bydel i Tbilisi.
 • Rundrejsen starter i Jerevan og slutter i Tbilisi, hvilket minimerer kørsel og giver et roligt rejseforløb med bedre tid til oplevelser.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly fra Billund eller København.
Rejsen mod Armeniens hovedstad Jerevan, er med 1 flyskift undervejs. Samlet rejsetid er ca. 6t.15min. Gislevs rejseleder afrejser enten fra Billund eller Københavns Lufthavn og hele gruppen samles i transit- lufthavnen undervejs på rejsen, således alle ankommer med samme fly til vores første by på rejsen. Kørsel denne dag: ca. 20 km (20 min). Måltider inkluderet denne dag: forplejning om bord flyrejsen

Dag 2: Byrundtur i Jerevan.
Vi ankommer meget tidlig, og har sørget for at du kan checke ind på vores historiske hotel og hvile lidt inden frokosten serveres og byrundturen i en af Europas ældste hovedstæder starter. Du oplever bl.a. Matenadaran museet, Republik pladsen med sine syngende springvand, det nydelige operahus fra 1933 og spadserer langs Marshal Baghramyan Avenue. Vi fortsætter til Victory Park, hvor statuen af Moder Armenien troner med blikket hvilende over sin pragtfulde by, og du kan nyde udsigten over den smukke by. Velkomstmiddag i Jerevan.
Kørsel denne dag: ca. 80 km (1,5-2t). Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad på flyet, frokost, middag.

 

Dag 3: Det Armenske Vatikan.
På vej mod det religiøse centrum Echmiadzin, gør vi stop ved ruinerne af Zvartnots tempel. I Echmiadzin skal du opleve den storslåede katedral, der blev bygget på det sted hvor Lysbringeren Gregor mødte armenske konge Trdat III. Historien fortæller, at efter dette møde accepterede den armenske konge kristendommen, og Armenien blev det første land, der tog kristendommen til sig, som en statslig religion i 301 e.Kr. Du skal naturligvis besøge den første kristne kirke, Echmiadzin Katedralen. Frokosten nydes på en lokal kunstskole, hvor du også indbydes til undervisning i hvordan man laver ’Gata’ - en klassisk armensk småkage. På vej tilbage mod Jerevan, gør du holdt ved en brændevins-fabrik, hvor du kan smage den berømte armenske brændevin, som landet er så kendt for. Kørsel denne dag: ca. 80 km (1,5-2t).
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 4: De sydlige klostre og Areni.
Spændende heldagsudflugt til den sydvestlige del af Armenien, hvor du skal opleve Khor Virap og Noravank klostrene. Khor Virap er et berømt pilgrimssted, der ligger meget ikonisk placeret ved foden af det bibelske bjerg Ararat. Legenden siger, at Trdat fængslede Lysbringeren Gregor i en brønd i 13 år, hvor kristne kvinder i hemmelighed bragte ham mad. Khor Virap betyder "dyb brønd’. Du skal også besøge Noravank klosteret, som er et af de smukkeste i verden. Du fortsætter til landsbyen Areni, hvor arkæologer i januar 2011 opdagede den tidligste kendte vingård nogensinde. 7 mdr. forinden blev verdens ældste lædersko opdaget i den samme hule. Vingården, der er over 6000 år gammel, indeholder en vinpresse, gæringsbeholdere, krukker og kopper. Kørsel denne dag: ca. 250 km (4,5-5t).
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 5: Jerevan på egen hånd.
Tag evt. med Gislevs rejseleder rundt i den gamle smukke by, eller få gode råd til egne oplevelser, shopping, museer m.m. Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

Dag 6: Mod det armenske Schweiz.
Rejsen går i dag mod nordøst, til det naturskønne Dilijan, det armenske Schweiz. Ruten dertil, byder på mange skønne oplevelser ved Garni templet, Geghard klostret og Sevan søen. Templet i Garni blev bygget af kong Trdat I i det 1. århundrede e.Kr., på kanten af en slugt med udsigt over Azat floden, og er dedikeret til den hedenske solgud, Mitra. Inde i templet forkæles ørerne med lyden en typisk armensk duduk koncert. Dette traditionelle instrument, er en lille fløjte af abrikos træ. Geghard klosteret hviler smukt på en stejl rå klippe, ca. 9 km fra Garni. Glæd dig især til at høre korets fortryllende sang i dette gamle smukke klippe-kloster. Frokosten indtages lokalt i et hus, hvor du introduceres til og instrueres i fremstillingen af det armenske brød kaldet lavash. Bussen fortsætter mod Sevan søen, Armeniens perle. Dette er verdens næststørste alpine ferskvandssø, beliggende i en højde af 2000 m. over havets overflade. Vi stopper ved Sevanavank klosteret, der ligger smukt placeret på en halvø.  Sidste stop i dag er Dilijan, hvor du indkvarteres for natten. Kørsel denne dag: ca. 180 km (3-3,5t).
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 7: Kunst, teater og hjertevarme.
En mindeværdig og lærerig oplevelse er i vente, når vi besøger en lokal khachqar skulptør. Dette er et af de mest udtryksfulde armenske symboler, og hver khachqar er unik. Derefter skal du i Tonatsuyts folketeateret i landsbyen Pambak, hvor du møder en gruppe af skuespillere og etnografer, der udøver ritualerne for fejringen af armenske helligdage og traditioner, gennem sange og danse. Du bliver en aktiv deltager i folkefesten. Udflugten fortsætter til Odzun kirken, en armensk basilika i landsbyen Odzun. Kørsel denne dag: ca. 150 km (2,5-3t).
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 8: Det nordlige Armenien.
Der venter en historisk spektakulær dag, når du i dag skal igennem det nordlige Armenien. Haghpat og Sanahin klostrene, beskrives som mesterværker af religiøs arkitektur og var et stort læringscenter under middelalderen. På trods af århundreders angreb, står de i dag stadig intakte, og begge blev listet som UNESCO Verdensarvs i 1996. Besøg også det befæstede Akhtala kloster, der spillede en stor rolle i beskyttelsen af de nordvestlige regioner i Armenien. Kørsel denne dag: ca. 130 km (3,5-4t). Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 9: Mod Georgien og Tbilisi.
Vores rejse gennem Armenien er slut, og forude venter nye spændende oplevelser i nabolandet Georgien. Bussen kører i dag til hovedstaden Tbilisi, som gemmer på en lang og fascinerende historie. I det 12. århundrede var Tbilisi et af de vigtigste politiske, økonomiske og kulturelle centre i Mellemøsten, og stod som et centralt punkt på den berømte Silkevej. Stor byrundtur i hvor du bl.a. vil se Gabriadze klokketårnet, den ældste kirke Anchiskhati, patriarkernes palæ, Sioni kirken og den stemningsfyldte Shardeni gade. Dernæst besøger du det berømte bade-distrikt Abanotubani. Nyd udsigten over Tbilisi fra Narikala fortet, hvorfra byens markante kulturelle kontraster virkelig kan opleves. Moskéen, synagogen, de armenske og romersk-katolske kirker harmonerer harmonisk med de fantastiske georgiske kirker og arkitektur. Inden frokost, besøge du statsmuseet, og herefter kører du mod Mtatsminda park, hvorfra du kører med kabelbanen. Fra toppen kan du atter nyde en smuk panoramisk udsigt over Tbilisi. Kørsel denne dag: ca. 150 km (3t). Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.Dag 10: Mtskheta og Uplistsikhe.
På opdagelse i den oldgamle Mtskheta, som forskere daterer tilbage til det 2. årtusinde f.Kr. Mtskheta var hovedstaden i det georgiske kongerige Iberia, og det var her at georgierne tog kristendommen til sig i begyndelsen af det 4. århundrede. Du ser bl.a. Jvari-klosteret og Svetitskhoveli katedralen. Udflugten forsætter vestover til hulebyen Uplistsikhe, som er et af de ældste og mest imponerende antikke bygningsværker i Georgien. Kørsel denne dag: ca. 200 km (2,5t). Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad, frokost, middag.

 

Dag 11: Tbilisi på egen hånd.
Tag evt. med Gislevs rejseleder rundt i byen eller få gode råd til egne oplevelser, shopping, museer m.m. Bemærk at vi har inkluderet overnatningen på vores hotel i Tbilisi, således alle gæster har deres værelser til fuld rådighed indtil vi skal checke ud kl. ca. 02:00 om natten på dag 12.
Måltider inkluderet denne dag: Morgenmad.

 

Dag 12: Hjemrejse fra Georgien.
Vi skal meget tidlig afsted fra vores hotel mod Tbilisis lufthavn, da flyrejsen hjem typisk er kl. 05:00. Flyrejsen hjem til enten Billund eller Københavns Lufthavn er med 1 flyskift undervejs, og samlet rejsetid er ca. 7 t. Vores eventyrlige rundrejse i Armenien og Georgien er slut.
Kørsel denne dag: ca. 25 km (25 min). Måltider inkluderet denne dag: forplejning om bord flyrejsen.

Hotel

Bemærk at vi på denne rundrejse ankommer meget tidligt i Jerevan (ca. kl. 04.00) samt afrejser meget tidligt fra Tbilisi (ca. kl. 04:55). Vi har naturligvis sørget for at inkluderere hotelværelser til alle gæster på både ankomst og afrejsedagen.

Tufenkian Historic Hotel, Jerevan(4 nætter)
48 Hanrapetutyan St,
Yerevan 0001, Armenien
Læs mere om Tufenkian Historic Hotel her

Bo på et skønt boutique-hotel med historisk og moderne interiør, i hjertet af en af verdens ældste byer. Hotellet ligger blot 450 m fra den republikanske plads. Samtlige værelser på Hotel Tufenkian Historic Yerevan er indrettet i kaukasisk stil fra det 19. århundrede og udstyret med designer-interiør. På hotellet er en hyggelig gårdhave med udendørs sæsonåben swimmingpool, en stor restaurant, bar og en udendørs cafe. Hotellet har 84 flotte værelser med håndlavede armenske møbler, aircondition, TV, hårtørrer, kaffe og te faciliteter, sikkerhedsboks og wi-fi.

 

Old Dilijan Complex, Dilijan (1 nat)
Sharambeyan St,
Dilijan 3901, Armenien
Læs mere om Old Dilijan Complex her

Bo på et lille autentisk hotel, midt i den hyggelige brostensbelagte by, Dilijan. Her oplever du virkelig det ægte Armenien, ved at bo lokalt og næsten midt i et museum. Byen Dilijan er kendt for sin kultur, mad og naturen. På de brostensbelagte gader er der workshops med smykker, tøj, tæpper, keramik, træ og kunst samt, restauranter, cafeer og museer. Der er kun 18 værelser på hotellet, som hver især er dekoreret med kunst fra byen. På hvert værelse er der panorama udsigt ud over den store skov og af den gamle bydel.
Der findes kaffe og te faciliteter, TV og hårtørrer på værelserne.

 

Avan Hotel, Dzoraget (2 nætter)
1st street, building 127,
Dzoraget 2035, Armenien
Læs mere om Avan Hotel her

Bo på et eventyrligt slot, lige ned til floden, i byen Dzoraget. Byen ligger lige midt imellem Armeniens og Georgiens hovedstæder. Hotellet er bygget i 2004 men er opført i gammel stil og det er derfor et utroligt hyggeligt sted, midt i naturen, ned til floden og omgivet af frodige bjerge. Hotellet ligger tæt på flere seværdigheder, blandt andet Haghpat og Sanahin klostre, som i skal opleve på jeres tur. Man kommer ikke til at kede sig på hotellet, da der er masser af muligheder for underholdning. Blandt andet kan man skyde med bue og pil i haven, ride en tur på hesteryg i området, lære at lave armensk mad eller tage på fisketur. Der findes en restaurant og en bar, hvor der er mulighed for at prøve både armenske og georgiske retter. Du kan tage en tur i fitnesscenteret eller tage en svømmetur i poolen efterfulgt af et besøg i saunaen.
Der er 54 værelser på hotellet, alle med TV, kaffe og te faciliteter, arbejdsbord, hårtørrer, aircondition og sikkerhedsboks.

 

eller

Qefilyan Hotel (2 nætter)
Haghpat 14/19,
1703 Sanain, Armenien

Hyggeligt lille hotel, beliggende i fantastiske omgivelser, med udsigt over Debed floden og nær landsbyen Haghpat og de smukke historiske klostre som vi også besøger. På hotellet finder du restaurant, bar og en terasse med flot udsigt over landskabet.
Rummelige simple værelser med aircondition, TV og wi-fi.

Qefilyan Hotel i Armenien Qefilyan hotel


Gallery Palace, Tbilisi (3 nætter)
5 Pavle Ingorokva St
Tbilisi, Georgia
læs mere om Gallery Palace her 

Bo midt i Georgiens hovedstad, Tbilisi, i det mest prestigefyldte kvarter. Hotellet er kendt for sine mange kendte malerier som hænger rundt på stedet. Besøg hotellets fitnesscenter, sauna eller jacuzzi, som har åbent 24 timer i døgnet. Eller vælg mellem alverdens massagebehandlinger.
Der er en restaurant på hotellet. Hotellet indeholder 70 lyse værelser i moderne design, med tv og wi-fi.

 

eller

Sole Palace (3 nætter)
39 Ioseb Grishashvili Street
0105 Tbilisi, Georgien

Sole Palace ligger skønt i hovedstaden Tbilisi, i kort afstand fra præsidentpaladset, Sameba-domkirken og Saint George-domkirken. Samtlige værelser har aircondition, tv, køleskab, hårtørrer, skrivebord og wi-fi.
Da Sole Palace er et meget NYT hotel, så afventer vi i øjeblikket at deres hjemmeside åbnes.

 


Coste Hotel, Tbilisi (3 nætter)
43-45 Merab Kostava St
Tbilisi, Georgia
læs mere om Coste Hotel her

Bo midt i Georgiens hovedstad, Tbilisi, i det mest prestigefyldte kvarter. Her er du i gåafstand til sightseeing og shopping i byen. Hotellet er nyrenoveret og lægger stor vægt på komfort og hygge. Man kan derfor slappe af på hotellets fine bibliotek eller gå en tur op i vin hjørnet og nyde et godt glas vin. Hvis man hellere vil ud og opleve byen er der mulighed for at leje cykler. Der er en restaurant på hotellet som serverer europæisk mad. De går meget op i gode råvarer og prøver mange ting af. Prøv for eksempel en unik burger med blæksprutte blæk.
Hotellet har 60 fine, lyse værelser med aircondition, TV, hårtørrer, sikkerhedsboks og wi-fi. 


med forbehold for ændringer. Bemærk at der på enkelte afgange kan være 2-3 nætter på Old Dilijan Complex, i stedet for kun 1. Dette sker såfremt det ikke er muligt at få bekræftet 2 nætter på Avan Hotel, Dzoraget på alle vores afgange. Det vil ikke påvirke rejsens indhold.

 

Værd at vide

20 maj 2019 - Værd at vide fanen er i øjeblikket i færd med at blive opdateret.

Afrejse
Rejselederen står klar til at modtage dig i Billund Lufthavn eller Københavns lufthavn. Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen.
Nærmere information omkring dette, vil fremgå af Jeres rejsedokumenter som I modtager pr. brev senest 10 dage før afrejsen.

Apotek
Skulle man få brug for et apotek spørg rejselederen til råds.

Bagage
Bagageregler ombord LOT Polish Airlines
 - 1 stk. check-in baggage på maks. 23 KG (længde-bredde-højde på op til 158 cm)
 - 1 stk. håndbagage på maks. 8 KG (maks. dimensioner 55 cm x 40 cm x 23 cm)

Læs evt. mere på https://www.lot.com/dk/en/checked-baggage

Bus
Gennem både Armenien og Georgien kører vi med gode lokale og rummelige busser, som er store nok til 40-50 personer på trods af at vores grupper kører med min. 15 gæster og max 25 gæster. Busserne har aircondition, hvilket dog ikke altid vil være nødvendigt at anvende i alle sæsoner.
Bemærk at det er ikke muligt at købe faste pladser i bussen på denne rundrejse.

Drikkepenge
Drikkepenge er ikke inklusiv i rejsens pris. Det er blevet almindeligt at ansatte i turistbranchen (lokalguider, buschauffører, hotelportører og lign.) forventer drikkepenge. Det er altid helt op til den enkelte gæst at vurdere hvor meget man ønsker at give, men du kan ca. beregne
30-40 kr pr. dag/person til lokalguider/chauffør. Det er også god skik at lægge en skilling til stuepigen på hotellerne. Jeres rejseleder er erfaren og berejst og du kan til enhver tid spørge ham/hende til råds hvis du er i tvivl. Rejselederen sørger typisk for at samle drikkepenge ind
fra gæsterne i gruppen, som gives videre til chauffører og lokal guider undervejs. Det er ikke et krav at give drikkepenge, men er god skik i mange lande.

Armenien: Der gives 10% i drikkepenge på f.eks. caféer og restauranter.  Nogle steder er det inkluderet, hvilket fremgår af regningen.
Georgien: I de fleste storbyer bliver regningen rundet op til nærmeste 10 Lari, hvilket svarer til 25 kr. Derfor behøves man ikke at give drikkepenge

El
I både Georgien og Armenien benyttes 220 volt, hvilket svarer til det danske stik. Dog findes det trebenede stik ikke.

Flyrejsen
Vi har prioriteret de bedste mulige rejsetider til vores rundrejser, uden for lange transit-ophold og så kort samlet ud-og hjemrejsetid som muligt. Eksemplet herunder er fra vores afgang 13 april 2020:
CPH - Warsawa      13APR afr. 1945 ank. 2110
Warsawa - Jerevan 13APR afr. 2220 ank. 0355
Samlet rejsetid inkl. transit: 6t. 10min.
                                                                 
Tbilisi - Warsawa   24APR afr. 0455 ank.0640  
Warsawa - CPH     24APR afr. 0810 ank. 0940
Samlet rejsetid inkl. transit: 6t. 45min.

Billund - Warsawa   13APR afr. 1955 ank. 2135
Warsawa - Jerevan 13APR afr. 2220 ank. 0355
Samlet rejsetid inkl. transit: 6t.
                                                                 
Tbilisi - Warsawa   24APR afr. 0455 ank.0640  
Warsawa - Billund 24APR afr. 0810 ank. 0955
Samlet rejsetid inkl. transit: 7t.

Vi forsøger i størst muligt omfang at kunne tilbyde alle vores afgange med afrejse fra Billund eller Københavns Lufthavns. Gislevs rejseleder rejser typisk med fra Billund Lufthavn, men alle tilmeldte gæster samles i transit i Warsawa lufthavn inden videre rejse mod Jerevan.
Dvs. alle gæster ankommer til Jerevan i selskab med Gislevs danske rejseleder, og afrejser fra Tbilisi lufthavn med Gislevs rejseleder. Rejselederen rejser tilbage til den lufthavn han/hun er afrejst fra - typisk Billund.

Fotografering
Man skal blot tænke dig om før man fotograferer noget eller nogen. Man skal helst undgå at fotografere i lufthavne og omkring militæret. Derudover er det en god ide at spørge høfligt om man må fotografere folk man ikke kender.

Fysisk formåen
Denne rundrejse er ikke egnet for gangbesværede, og alle gæster skal være 100% selvhjulpe, da en stor del af udflugterne foregår til fods.

Helligdage
Der er mange helligdage i de to lande. Her er de helligdage som finder sted mens vi har vores rejser afsted:

Armenien:
Armenske folkemord erindring dag, 24 april – hvor de mindes de dræbte.
Uafhængighedsdag, 21 septimber – uafhængig fra sovjetunionen i 1991.

Georgien:
Andrew the apostle day, 12 maj, hvor de fejre Saint Andrews ankomst til georgien.
Svetitskovloba cathedral, 14 oktober.

Internet
De fleste hoteller tilbyder gratis wi-fi under opholdet.

Mad og drikke
Både Armenien og Georgien går utrolig meget op i deres madlavning. Her er et udpluk i hvad man kan forvente sig:

Armenien:
I Armenien blander de krydderier fra øst og vest. De blander friske grøntsager, kød, frisk og fjerkræ med bjergurter. De er glade for bulgur og lammekød.
Her er et udvalg af traditionelle retter:
- Khorovats: Små stykker oksekød, lammekød, gris, fisk eller kylling. De bliver marineret og grillet med forskellige grøntsager.
- Khashlama: kogt lam.
- Keufteh: en klassisk armensk ret med bulgur, grøntsager og lammekød.

Armenien er også kendt for sin brandy og udvalg af vine, som bliver dyrket i området. Derudover er de meget glade for vodka. I landsbyerne sætter de en masse forskellig frugt til gæring og producerer forskellig frugt vodka med blandt andet abrikos, kirkebær og drue.

Georgien:
Det georgiske køkken er meget rigt og smagfuldt. Det er kendetegnet ved at være meget krydret, nærende og oftest økologisk. De er glade for grøntsager og urter de selv kan dyrke.
Her er et udvalg af traditionelle retter:
- Khachapuri: hjemmelavede brød med ostefyld med forskellige toppings som, æg eller dild.
- Khinkali: Hakket, krydret kød i en bolle.

Medicin
Medicin må gerne medbringes på turen, dog i original emballage og med dokumentation. Vigtig medicin skal i håndbagagen, hvis man får brug for det på rejsen.

Klima
Armenien:
Armenien er meget solrigt og har kun halvt så meget nedbør som vi har i Danmark.
I Jerevan svinger temperaturen meget fra sommer til vinter.

Om foråret er dagtemperaturen omkring 20 grader og nattetemperaturen 10 grader.
Foråret er en kort periode i Armenien, gældende typisk fra April - Maj måned.
Om sommeren (Juni, Juli) er dagtemperaturen omkring 30 grader og nattetemperaturen 15 grader.
Om efteråret (August, Sep, Okt) er dagtemperaturen omkring 20-25 grader og nattetemperaturen 10 grader.

Georgien:
I Tbilisi svinger temperaturen meget fra sommer til vinter.

Om foråret er dagtemperaturen omkring 15-20 grader og nattetemperaturen 10 grader.
Foråret er en kort periode i Georgien, gældende typisk fra April - Maj måned
Om sommeren (Juni, Juli) er dagtemperaturen omkring 30 grader og nattetemperaturen 20 grader.
Om efteråret (August, Sep, Okt) er dagtemperaturen omkring 20-30 grader og nattetemperaturen 10 grader.

På turen rundt i landet kommer man til at bo på nogle høje steder. Når man kommer op i højden bliver det køligere. Regn derfor med at temperaturen godt kan svinge. Husk derfor både sommertøj og en ekstra trøje til de eventuelle kølige aftener.

Pas:
Husk at sende kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Vi skal udelukkende bruge dette, til at sikre dit navn staves korrekt på flybilletten. Bemærk: Passet skal være gyldigt i 6 måneder. Husk at medbringe originalt pas samt kopi af pas på turen.

Påklædning
Armenien:
Befolkningen går meget afslappet klædt og der er ingen særlige regler at være opmærksomme udover ved besøg ortodokse kirker, hvor det er kutyme at kvinder dækker håret med et tørklæde.

Georgien:
Husk at tage lidt forskelligt tøj med, da temperaturen godt kan svinge. Dog vil der være omkring 20-30 grader på rejsen.
Når man besøger kirker, bør man dække hovedet med et tørklæde og kjolelængden bør gå under knæene. Mændene bør have lange bukser på i kirkerne.

Religion
Armenien:
Armenien var den første nation, der ophøjede kristendommen til en statsreligion. I dag er det største trossamfund i Armenien derfor kristendommen. Hvoraf 93% af befolkningen er armenske-kristne. Resten af befolkningen af baptister, katolikker og nogle få muslimer.

Georgien:
Georgien ligger et helt specielt sted i verden. Det er en selvstændig stat i Østeuropa, som grænser op til Rusland i nord og øst, Tyrkiet og Armenien i syd, Aserbajdsjan i sydøst og Sortehavet i vest. Dette gør, at mange forskellige religioner er samlet på ét sted.
I dag er deres største trossamfund Georgisk ortodoks, 80% af befolkningen.
Derudover findes der 10% muslimer, 3% armenske apostolsk og 1% russere.

Rejseforsikring
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Pr. 1.1.2020 forhandler Gislev Rejser Gouda Rejseforsikring. Venligst bemærk at der kan være særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Armenien:
Der er et anti-ryge tiltag på vej. Halvdelen af de voksne ryger, så de er ikke nået så langt med tiltaget. Nogle steder er der rygeforbud, men andre steder er der ikke.

Georgien:
Landet minder om Danmark, det er forbudt at ryge indendørs. Nogle gange er der undtagelser, hvor der er rygerum.

Sikkerhed
Det er sikkert at færdes i både Georgien og Armenien. Dog skal man tage nogle forhåndsregler. Man bør ikke færdes alene rundt efter mørkets frembrud og man skal passe på sine ting, da der i storbyer kan være en del lommetyve på gaderne. Derfor er det en god ide, at have sin pung og andre værdier i forlommen eller i en pengekat.
Selvom landende ligger hvor de gør, har det danske udenrigsministerium ingen forbehold for rejserne til disse to lande.

Sprog
Armenien:
I Armenien er første sproget Armensk. Armensk består af tegn, som hverken minder om de latinske bogstaver eller de arabiske tegn. Ud over Armensk, taler 70% russisk og 40% engelsk.

Georgien:
I Georgien er første sproget Georgisk, dog med mange forskellige dialekter rundt i landet. Georgisk minder ikke om nogle andre sprog i nabolandene og er mere end 2000 år gammelt.
 Ud over Georgisk, har 1% russisk som sit første sprog, 6% taler Aserbajdsjansk, og flere og flere børn lærer engelsk i skolen.

Shopping
Både i Jerevan og Tbilisi er der én dag med egne oplevelser. Hvis man ønsker at købe nogle souvenirs med hjem, er der her nogle gode steder at gøre dette:

Armenien:
I Jerevan er de kendte for deres farverige tæpper, gode cognac og kvalitetsvine, med smag af blandet andet granatæble, kirkebær og abrikos.
Vernissage er et loppemarked, hvor man blandt andet kan finde tæpper, kunsthåndværk, bøger, smykker, keramik, træhåndværk og malerier.
Hvis man ønsker at gå på tøj indkøb kan man besøge Yerevan Mall eller Dalma Mall.
Ønsker man et mere lokalt marked, kan man besøge Gumi Shuka. Her finder man blandt andet frugt og grøntsager.

Georgien
Besøg Dry Bridge loppemarked, et af de bedste steder at shoppe i Tbilisi. Loppemarkedet er i den historiske gamle bydel. Her kan du blandt andet købe antikke smykker, oliemalerier, gamle vinyler og bøger.
Meidan bazaar er en underjordisk markedsplads. Her kan man finde traditionelle ting, lokale souvenirs, håndlavede ting, vine og meget mere. 

Vær opmærksom på, at mange steder er det muligt at prutte priserne længere ned.

Tidsforskel
Armenien: November - Februar: +3 timer.
                 Marts - Oktober: +2 timer. (i Armenien benyttes ikke længere sommertid)
Georgien:  +3 timer året rundt.

Vand
Man bør ikke drikke vandet fra vandhanerne, hverken i Georgien eller Armenien. Det anbefales derfor, at man køber vand på flaske . Vær opmærksom på isterninger og på, om frisk frugt og grøntsager er skyllet i rent vand.

Valuta og Kreditkort
Armenien: Den Armenske valuta hedder Dram. 1 Dram = 0,01 kr. 100 Dram = 1,4 kr.
Georgien: Den Georgiske valuta hedder Lari. 1 Lari = 2,43 kr.  100 Lari = 243 kr.

Vi anbefaler at du venter med at hæve eller veksle til armensk og georgisk valuta, indtil du er ankommet. Medbring USD eller EUR, som du kan veksle ved ankomst til Jerevan hvor der er god tid på dag 2. Du kan også hæve lokal valuta med et kreditkort i bankernes hæveautomater.
Det kan anbefales at medbringe mere end ét kreditkort, såfremt der opstår problemer med et at kortene eler hvis du skulle være uheldig at miste det.

I større byer er det muligt at bruge sit Visa eller Mastercard i de fleste større forretninger, caféer og restauranter.  Ved udflugtmål, små boder og markeder samt i de mindre byer, er det ikke sikkert at man kan bruge et kreditkort, og det er derfor er det en god ide at have kontanter med til småkøb, shopping og lign.

Visum/Pas
Der kræves ikke visum til indrejse som turist i Georgien og Armenien. Dog skal passet være gyldigt i mindst 6 måneder. Det anbefales at man medbringer en kopi af sit pas.

Vigtigt: for at sikre at vi får det 100% korrekte navn på din flybillet og andre rejsedokumenter, skal vi bede om du sender en tydelig paskopi til Gislev Rejser senest 2 mdr. før afrejse. Du kan sende dette pr. mail eller post, eller aflevere det personligt i vores bookingafdeling i Ringe.
Såfremt du booker rejsen mindre end 2 mdr. før afrejsen, bedes du hurtigst muligt indsende din paskopi.

Vaccinationer
Vi anbefaler altid at du kontakter egen læge eller f.eks. Statens Serumsinstitut, ift. korrekt rådgivning af vaccinationer inden afrejse. Det er ikke tilladt for os at oplyse om hvad du som rejsende skal eller ikke skal, men vi anbefaler generelt vaccination mod smitsom leverbetændelse (Hebatitis A) og difteri/stivkrampe. Med hensyn til malaria kan vi kun anbefale at tale med egen læge og gøre det som man er mest tryg ved.
Læs evt. mere på https://rejse.ssi.dk/

Armenien og Georgien er to bjergrige lande, og vi vil derfor skulle op og ned af forskellige høje punkter. Vi fraråder derfor tilmelding til turen, hvis du er dårligt gående. 

 

Flyv fra

 

Fly letter
Fly fra Billund og København

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in, såfremt du rejser fra samme lufthavn som rejselederen.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale. Vi sætter som udgangspunkt mødetiden til senest 2 timer før fly-afgang.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen, såfremt han/hun også begynder rejsen i Billund.


Billund mødested
 

Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af fremsendte informationsmateriale. Vi sætter som udgangspunkt mødetiden til senest 2 timer før fly-afgang.

Mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her venter rejselederen, såfremt han/hun også begynder rejsen i København.
 

 

Kort

Afgange og priser

DatoAfrejse fraLedige pladserFra pris
13-09-2021Fly fra Billund LufthavnMere end 815.498,-Bestil rejsenMere information
13-09-2021Fly fra Københavns Lufthavn815.498,-Bestil rejsenMere information