USA - The Best of The West 17 dage 2018

Det bedste af Californien, Arizona, Utah og Nevada


USA Vest når det er bedst. Oplev bl.a. San Francisco, Highway 1, Los Angeles, Grand Canyon og Las Vegas.

Gislev var først med rundrejser i det vestlige USA - med dansk rejseleder fra start til slut. Vi lægger stor vægt på kvalitet hele vejen med god tid i de store nationalparker. De fleste udflugter og entréer er inkluderet. Det giver mere tid til at opleve og til at nyde rundrejsen i det vestlige USA.

USA Best of The West

Så meget har Gislev inkluderet: 17 dages flyrejse, indkvartering i dobbeltværelse, 15 x morgenmad, 5 x middag, udflugter og entréer jf. program, dansk rejseleder, flybilletter og afgifter, gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 4.500. Afbestillingsforsikring kr. 1.425. Udflugt til Hoover Dam + shopping kr. 195. Byrundtur San Francisco inkl. Alcatraz kr. 295. Entré til Universal Studios kr. 650. Evt. helikoptertur over Grand Canyon betales på stedet med ca. USD 300.

Se klip fra en helikoptertur over Grand Canyon - muligt at tilkøbe på rejsen til det vestlige USA:


www.youtube.com/watch?v=UT3hQlY4oek


Hør vores USA-ekspert Kirsten Skjold fortælle om den storslåede rundrejse:


www.youtube.com/watch?v=qagGgaQldvA

Pris fra 27.998,-

16 dage
Fly

Med i rejsen er bl.a.

  • 17 dage i USA Vest
  • Morgenmad 
  • 5 x middag
Bestil rejse

Om rejsen

Oplev det bedste af USA og vesten med Gislev – nu på 20. år.
Gå til Californien – eller gå fallit sagde man i 1930´erne, og folk strømmede til den gyldne stat fra hele USA – ja, fra hele verden for at få drømmene opfyldt. I dag er det vestlige USA stadig den del af det enorme land, som de fleste drømmer om at besøge – og ikke uden grund. De spændende byer og afvekslende naturscenerier er så betagende, at enhver må forbløffes – ikke to dage er ens.

Gislevs rejseleder tager de, der ønsker det, med på spadsereture i de 6 vidt forskellige nationalparker, der besøges på denne tur, samt fører jer sikkert rundt i byerne Los Angeles, Las Vegas og San Francisco. Ja, der bliver taget hånd om deltagerne fra første øjeblik på denne meget roste USA rejse.

God tid og roligt rejseforløb
Gislevs ekspertise og mere end 20 års erfaring med denne rejse, er din garanti for at få de bedste oplevelser med hjem. Dette er en rejse for livet, og vi ved, hvor vigtigt det er med god tid til fordybelse i de store nationalparker og kyndig rundvisning i de store byer. En god dansk rejseleder på hele rejsen til USA giver kvalitet og tryghed. På trods af, at det er en rundrejse, venter et fornuftigt rejseforløb, hvor der flere gange overnattes 2 nætter i træk på samme hotel – endda hele 3 nætter i San Francisco – og undervejs er der også tid til at opleve USA på egen hånd.

San Francisco Alcratraz Guldgraverbyen Columbia Solvang


Vi giver dig de bedste USA oplevelser
Hos Gislev lægger vi vægt på gode hoteller med optimal beliggenhed. Ydermere er de fleste udflugter og entréer er også inkluderet. Glæd dig til en picnic ved kanten af Grand Canyon, lyslevende Las Vegas, turbinerne i dæmningen Hoover Dam, en spadseretur blandt gigantiske Redwood-træer, og et besøg på fængselsøen Alcatraz, der blot er nogle få af de mange spændende oplevelser, der venter i det vestlige USA.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse.
Du møder Gislevs rejseleder i Billund og flyver via Amsterdam/Frankfurt til San Francisco. Hvis du ønsker at rejse fra København, er dette også muligt. Kørsel til hotel, der ligger ca. 2 timers kørsel fra lufthavnen. Forplejning inkluderet denne dag: Forplejning i fly, Velkomstmiddag. (170 km).


Dag 2: Highway 1, Solvang.
Mod syd ad den verdensberømte kystvej Highway 1, der bugter sig langs med Stillehavets kyst. OBS DELE AF HIGHWAY 1 ER PT SPÆRRET PGA. JORDSKRED. VI TAGER FORBEHOLD FOR LUKKEDE VEJE. Ophold i den danske by Solvang, der blev grundlagt af en dansk præst i 1911. Byen er i dag en morsom blanding af forskellige stilarter, men det danske islæt er i høj grad bevaret med danske gadenavne, Runde Tårn, vindmøller og sågar en dansk kirke. Overnatning i Santa Barbara. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (383 km).

Kystvej Highway Solvang


Dag 3: Los Angeles, Universal Studios.
Fra Santa Barbara køres til Los Angeles. Her besøges Universal Studios, en af de ældste og mest kendte filmstudier i Hollywood der stadig er i brug. Det kendte logo med jordkloden, og maskotten Søren Spætte, byder os velkommen til en spændende dag i filmens tegn. Gislev anbefaler at man deltager i den spændende Studio Tour, hvor man kører rundt blandt ægte filmkulisser og får et kig ind i flere store produktioner som f.eks. King Kong, Jurassic Park, Desperate Housewives og Dødens Gab. Trygt placeret i vognen, opleves studiefremstillede jordskælv, oversvømmelser, dinosaurus, hajer, westernbyer og meget mere. Entrébilletten bestilles sammen med rejsen kr. 650.For Gæster der ikke ønsker at opleve Universal Studios, er der rig lejlighed til at slappe af ved poolen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (153 km)

Universal Studios Hollywood Universal Studios Hollywood Skilt


Dag 4: Hollywood, Joshua Tree National Park.
Byrundtur i Los Angeles med stop ved Hollywood Boulevard og de stjernebesatte fortove: Walk of Fame. Gennem det fashionable Beverly Hills og Rodeo Drive. Mod øst byder Joshua Tree National Park på forunderlige sandstensformationer og de 10-15 m høje Joshua Træer. Overnatning i den lille ørkenby 29 Palms, hvor Gislevs ”ørken-kok” Robin har lagt hjerte og sjæl i en buffet med lokale specialiteter. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (280 km).

Joshua Hollywood


Dag 5: Ørken, Colorado River, Route 66.
Gennem den golde ørken til Coloradoflodens grønne vand. Stop ved den berømte London Bridge. På den legendariske Route 66, og gør vi holdt ved Hackberry Generel Store. Hvor end man vender sig hen, vil man få øje på morsomme skilte, gamle biler, hestesko, benzinstandere og meget andet. Overnatning de næste 2 nætter i Tusayan syd for Grand Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (643 km).

London Bridge Hackberry Generel Store Route 66


Dag 6: Grand Canyon National Park.
Med Gislev får du god tid til at opleve de enestående klippemastodonter. For interesserede kan der arrangeres helikopterflyvning over Grand Canyon (tilkøb). Den medbragte mad nydes med en storslået udsigt over kløften. Mulighed for flot gåtur med rejselederen. Efter solnedgang virker dybet pludselig magisk og om muligt endnu dybere. Med fornemmelsen af, at vi virkelig har oplevet Grand Canyon, kører vi tilbage til hotellet for overnatning. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (35 km).

Grand Canyon National Park Grand Canyon National Park


Dag 7: Navajo Indianerne, Glen Canyon Dæmningen.
Gennem USAs største indianerreservat Navajo. Stop ved indianernes salgsboder, med mulighed for at købe håndlavede smykker, lertøj, drømmefangere og pile med flintestens-spidser. Rejselederen byder dem, der har lyst, på en gåtur til det betagende udsigtspunkt: Horseshoe Bend Overlook. Ved dæmningen Glen Canyon Dam krydses Coloradofloden. Overnatning nær Bryce Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (502 km).

 Indianernes salgsboder Horseshoe Bend


Dag 8: Bryce Canyon National Park.
Er vejret med os, starter dagen med et syn du aldrig vil glemme: Når solens første stråler rammer det eventyrlige landskab. Mulighed for en gåtur helt ned mellem de tårnhøje klippesøjler sammen med rejselederen, eller en rolig spadseretur langs med kanten af kløften. Efter endnu et par udsigtspunkter, er der tid til afslapning på hotellet. Overnatning nær Bryce Canyon. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (82 km).


Dag 9: Zion National Park – Las Vegas.
Køreturen ned i Zion dalen er en usædvanlig smuk tur. Afslappende spadseretur langs floden Virgin River. På begge sider af floden rejser sig 900 meter høje, røde klippevægge. Her ses bregner, træer, buske og blomster. Der er ganske enkelt eventyrligt smukt. Herfra til Las Vegas for de næste 2 nætter. Aftentur til fods på Las Vegas Boulevard The Strip sammen med rejselederen. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (418 km).

Zion National Park Zion National Park


Dag 10: Hoover Dam - Las Vegas.
Halvdagsudflugt Hooverdæmning, som tæmmer Coloradoflodens vandmasser på grænsen mellem Arizona og Nevada. Med Gislev kommer du ned i bunden af den 221 meter høje dæmning og ser turbinerne på nær hold. På vej tilbage til Las Vegas gøres stop ved Las Vegas Premium Outlet, hvor der er god shopping til fordelagtige priser. De der ikke ønsker at shoppe køres direkte tilbage til hotellet i Las Vegas. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (96 km). Udflugten bestilles sammen med rejsen: kr. 295.

Hoover Dam Las Vegas


Dag 11: Death Valley National Park.
I Dødens Dal stoppes ved Zabriskie Point. Flot udsigt mod gule forstenede sandklitter, høje sorte bjerge og den hvide dal. I bunden af dalen køres til Bad Water, her vil du opleve at stå 85,5 meter under havets overflade. Efter frokost passeres de høje bjerge, og sidst på eftermiddagen skimtes Mt. Whitney, det højeste bjerg i det kontinentale USA. Der fortsættes til Bishop for overnatning. NB. Hvis temperaturen overstiger 46 grader kører vi ikke ind i Death Valley. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (494 km)

Death Valley National Park


Dag 12: Yosemite National Park.
I Yosemite venter søer, bjerge og klipper i grå granit, frodige enge og høje træer. Landskabet er uendelig smukt. Især når vi når helt ned i Yosemite Valley. Har vi ikke allerede set de enorme Redwoodtræer langs med kysten, så er chancen til stede her i Yosemite. Overnatning nær Yosemite National Park i udkanten af den hyggelige guldgraverby Sonora. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (306 km).

Yosemite National Park


Dag 13: Guld og Golden Gate Bridge.
Det var netop her i området Sonora-Columbia at de håbefulde guldgravere strømmede til guldfelterne i 1849. Fra de gamle guldgraverbyer kører vi gennem frodige frugtplantager og vinmarker. Videre til San Francisco og er vejret klart passerer vi Golden Gate Bridge på vej ind til San Francisco. Overnatning i 3 nætter, nær det berømte Fishermans Wharf, i USAs mest charmerende by: San Francisco. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad og middag. (365 km).

Golden Gate Bridge


Dag 14: Byrundtur San Francisco.
Tag med på udflugt i San Francisco. Rejselederen tager dig med på sejltur til fange-øen Alcatraz. På den spændende tur rundt i fængslet ses cellerne, køkkenet, fangegården og hullet. Vel tilbage venter den hyggelige mole Pier 39, med butikker, restauranter og San Franciscos berømte søløver. Om eftermiddagen fortsættes byrundturen med den snoede og blomstersmykkede Lombard Street, China Town, Union Square, rådhuset og Golden Gate Park. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (50 km). Byrundturen bestilles sammen med rejsen: kr. 295.

 San Fransico Søløver


Dag 15: Sporvogn, shopping, Chinatown.
Du får god tid til at nyde San Francisco på egen hånd. Mulighed for at gøre fordelagtige indkøb, eller besøge et af de fremragende museer, eller måske cykle en tur over Golden Gate Bridge – mulighederne er utallige - du vælger selv. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad. (0 km).

China Town


Dag 16: Hjemrejse ved middagstid.
Formiddagen kan bruges til de sidste oplevelser i San Francisco, eller måske blot afslapning på hotellet før hjemrejse. Ved frokosttid køres mod lufthavnen, og en storslået ferie i det vestlige USA er ved at være slut. Der er afrejse med KLM/Lufthansa om eftermiddagen mod Europa. Forplejning inkluderet denne dag: Morgenmad samt forplejning i fly. (45 km).


Dag 17: Flyskift i Europa og hjemkomst.
Ankomst til Amsterdam/Frankfurt om formiddagen og hjemkomst til Danmark om eftermiddagen.

Hotel

1. dag
Carmel Mission Inn
3665 Rio Road, Carmel , CA 93923, USA
www.carmelmissioninn.com

2. dag
Best Western Plus Pepper Tree Inn                                           
3850 State Street, Santa Barbara, California 93105, USA
www.bestwesternpeppertreeinn.com

3. dag
DoubleTree By Hilton

5757 Telegraph Rd, Commerce, CA 90040, USA
www.doubletree3.hilton.com

4. dag 
Fairfield Inn & Suites
6333 Encelia Avenue, 29 Palms, CA92277, USA
www.marriott.com

5+6. dag
Canyon Plaza
406 Canyon Plaza Lane, Arizona 86023, USA
Tlf: 001 928 638 2673
www.grandcanyonplaza.com

7+8. dag
Best Western Bryce Canyon Grand Hotel
30 North 100 East, Bryce Canyon City, UTAH 84764, USA
www.bestwesternbrycecanyongrandhotel.com
 

8+9. dag 2018
Harrahs Las Vegas
3475 S Las Vegas Blvd, Las Vegas, NV 89109, USA
https://www.caesars.com/harrahs-las-vegas


11. dag
Cielo Hotel (La Quinta Inn & Suites)
651 N. Main St., Bishop, California 93514-2427, USA
www.laquintabishopmammothlakes.com

12. dag
Best Western Sonora Oaks Hotel & Conference Center
19551 Hess Ave, Sonora, California 95370-9720, USA
www.bwsonoraoaks.com

13+14+15. dag
Holiday Inn Fishermans Wharf
1300 Columbus Avenue, San Francisco, CA 94133, USA
www.hifishermanswharf.com

16. dag
Hjemrejse – overnatning i fly.

17. dag
Hjemkomst

Med forbehold for ændringer!

Værd at vide

Apotek
Drugstores findes næsten overalt. Større supermarkeder har deres egen apotekerafdeling, og et stort udvalg af håndkøbsmedicin.

Bagage
Der må medbringes 1 kuffert pr. person. Den må veje 23 kilo. Kuffertens samlede mål må ikke overstige 158 cm, når længde, bredde og højde lægges sammen (pr. 1/12 2016). Vi gør opmærksom på, at din kuffert ikke må være aflåst, særligt godkendte lufthavnslåse dog undtaget. Sikkerhedskontrollen i lufthavnene skal have adgang til din bagage. Såfremt der ikke er det, har sikkerhedsfolkene ret til at bryde din kuffert op, og der er ikke erstatningspligt! (Brug evt. en elektriker-strip som lås, den kan klippes op af myndighederne om nødvendigt!) Det er en god ide at lægge en seddel i kufferten med en kopi af rejseplan, hotellernes navn & adresse samt privat adresse i Danmark.

På denne rundrejse er det yderst anbefalelsesværdigt, at du for din egen skyld begrænser bagagen, da du skal bære den fra bussen til værelset næsten hver dag – og der er begrænset plads i bussens bagagerum. Der må medbringes et stk. håndbagage pr. person. Håndbagagen må max. veje 12 kilo (Lufthansa 8 kilo) og max. dimensioner er 55 x 35 x 25 cm. Håndbagagen må IKKE indeholde nogen former for skarpe eller spidse genstande, som f.eks. lommekniv, saks, pincet, strikkepinde, proptrækker eller lignende. Endvidere gør vi opmærksom på reglerne om væsker i håndbagagen. Du skal selv anskaffe godkendte 1 liters klare plastposer med tryklynlås til opbevaring af drikkevarer, tandpasta, shampoo, parfume m.v. Hver enhed må max. indeholde 100 ml, og alle enheder skal placeres i den lukkede plastpose. Lufthavnen udleverer ikke gratis poser. (Sælges eksempelvis hos Matas og på apoteket).

Bar
Vi gør venligst opmærksom på, at i følge amerikansk lovgivning har børn og unge under 21 år ikke adgang til barer. Den tilladte aldersgrænse for udskænkning af øl, vin og spiritus er 21 år. 

Bus
Almindelig amerikansk standard. Selv om Gislev Rejser bestiller de bedst mulige busser, så er de amerikanske busser af en lidt anden standard, end den vi kender fra Gislev Rejsers egne luksuriøse busser. Bussen har ikke nogen midterdør, og der forefindes ikke køleskab eller kaffemaskine. Bussen er udstyret med toilet, vippesæder, luftdyser og aircondition. Oftest fungerer bussens aircondition og luftcirkulation ved, at der blæses kølig luft op langs med vinduerne. Det er ikke muligt at slukke for denne luftstrøm, idet al cirkulation så vil stoppe, men det er muligt at begrænse luftstrømmen ved at lægge et lille gæstehåndklæde eller en trøje ned i rillen ved vinduet. Venligst bemærk, at Gislev KUN kører i 46 personers busser, og at vores maksimale deltagerantal er 37 personer. Dette giver lidt ekstra plads i bussen og generne ved, at der kun er en dør, mindskes. (De fleste andre rejsearrangører kører med 54 personers busser, der fyldes helt op, hvilket giver lang ventetid ved ud og indstigning, idet der kun er den ene dør).

Børn
Børn der rejser med kun én forældre – eller med voksne der IKKE er barnets forældre. Venligst bemærk at, hvis et barn kun rejser med den ene forældre, eller hvis bedsteforældre rejser med deres børnebørn, uden at forældrene er med på rejsen, kræves der skriftligt samtykke fra forældrene (på engelsk) For en sikkerheds skyl bør du altid kontakte den amerikanske ambassade i København for at sikre dig at om der skulle være kommet ændringer hertil. 

Drikkepenge
Det er kutyme at give drikkepenge i USA. På restauranter gives ca. 18 %, og det er høfligt at lægge 1-2 dollar på værelset til stuepigen. Til chaufføren påregnes 3 dollar per person per dag. Rejselederen samler chaufførens drikkepenge ind, når turen nærmer sig sin afslutning.

Drikkevand
Det frarådes at drikke vandet i USA. Det indeholder generelt meget klor, der kan give problemer med maven. Det er muligt at købe vand på flaske næsten alle steder.

Elektricitet
Der er 110 volt i USA, hvilket betyder, at danske elektriske apparater vil køre på halv kraft. De amerikanske stikkontakter kræver stik med flade ben – eller visse steder tynde runde ben, så det er nødvendigt med et rejsestik, der kan købes hos isenkræmmere og i større supermarkeder i Danmark. På de fleste værelser forefindes hårtørrer og kaffemaskine.

ESTA
Pr 12. januar 2009 indførtes det nye indrejseprogram ESTA, en elektronisk formular der skal udfyldes senest 72 timer før afrejse. Enhver der ikke er i besiddelse af en godkendt ESTA, vil blive nægtet ombordstigning på fly til USA.

Vigtig information om ESTA på en Gislev rejse. Ved bestilling, af en rejse til USA vil du have følgende to valgmuligheder:

ESTA Valgmulighed 1:
Du udfylder selv din ESTA ved at klikke dig ind på følgende link: https://esta.cbp.dhs.gov/esta/ Dette koster $14, som du skal betale med kreditkort. Kravet om ESTA gælder både for rejsende, der blot skal skifte fly i USA samt for rejsende der har USA som den endelige destination. Vi anbefaler at du laver din ESTA mindst 1 måned før afrejse. Det er alene dit ansvar at ESTA udfyldes korrekt og manglende ESTA eller usande oplysninger kan betyde at du ikke får lov at gå ombord på flyet til USA. Skulle du blive nægtet ombordstigning mister du din rejse og da Gislev Rejser ikke har ansvar for din ESTA vil du ikke kunne få refunderet hverken rejsen eller udgift til ESTA.

Vejledning til udfyldning af ESTA: Der findes desværre flere hjemmesider, der tilbyder ESTA-registrering mod et ekstra gebyr på USD 60,-. Hvis du vil undgå dette, skal du sikre dig, at du vælger ESTAs officielle hjemmeside https://esta.cbp.dhs.gov/esta/

Alle felter, der er markeret med en rød stjerne er obligatoriske og SKAL udfyldes på engelsk. Hvis bogstaverne Æ, Ø og/eller Å forekommer i de oplysninger, du skal opgive, så skal disse bogstaver staves hhv. AE, OE, og/eller AA. Vær opmærksom på, at det ikke er nødvendigt at udfylde felter der ikke er markeret med stjerne.

Når din ESTA er godkendt vil du få en forhåndsgodkendelse til indrejse og et nummer. Det er en god ide at printe dette nummer – eller skrive det ned og opbevare det sammen med dine øvrige rejsepapirer under hele din rejse. Uden dit ansøgningsnummer kan du risikere at blive afvist ved check-in i lufthavnen med tab af rejsen som følge.

Er I flere der rejser sammen skal ALLE rejsende (også børn) udfylde en ESTA
Godkendelsen gælder i 2 år, eller til dit pas udløber, hvis dette sker inden for de 2 år.
Bemærk, at rejsende, der tidligere er straffet eller rejsende der har opholdt sig længere i USA end tilladt, kan nægtes indrejse. I så fald bør du kontakte den amerikanske ambassade i København.
Hvis du har spørgsmål til udfyldelsen af ESTA, skal du kontakte den amerikanske ambassade på tlf. 33 41 71 00.

Det er vigtigt at du er i god tid med at få lavet din ESTA – gerne ved bestilling af rejsen og senest 1 måned før afrejse. Skulle du ikke blive godkendt til indrejse i USA, beder vi dig venligst om straks at informere Gislev.
Gislev Rejser tager forbehold for eventuelle ændringer og gør endnu en gang opmærksom på, at det er den rejsendes eget ansvar at medbringe et gyldigt pas samt en godkendt ESTA.

ESTA Valgmulighed 2:
Du betaler kr. 300 – og Gislev laver din ESTA for dig. Denne service skal bestilles sammen med rejsen. Det vigtigt at du indsender kopi af pas, samt udfyldt spørgeskema (kan rekvireres ved bestilling af rejsen) Såfremt du ikke ønsker at oplyse eller indgive ovenstående oplysninger – eller indgiver forkerte eller ufuldstændige oplysninger, vil Gislev ikke være i stand til at få lavet en korrekt ESTA og du vil derfor ikke kunne gennemføre din rejse. Selvom Gislev Rejser udfylder din ESTA og videresender disse informationer for dig, så er ansvaret for afgivelsen og rigtigheden af ovenstående oplysninger alene dit ansvar. Gislev Rejser kan ikke gøres ansvarlig for, at du ikke kan gennemføre din rejse på grund af fejlagtige informationer.

Flybilletter
Der vil blive fremsendt en e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn nøjagtigt, som det står anført i dit pas, så det registreres korrekt på flybilletten. Bemærk venligst at mellemnavne kan være forkortet til et forbogstav. Venligst fremsend en kopi af pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om dit pasnummer og fødselsdato.

Fotografering
Generelt er der ikke særlige regler. Det er dog ikke tilladt at fotografere i Las Vegas kasinoer. Hvis man fotograferer mennesker, er det høfligt at spørge først. Indianere, og personer, der er klædt ud som filmstjerner i Hollywood, levende statuer i Las Vegas og forskellige underholdende personligheder på Fishermans Wharf, forventer drikkepenge, hvis man ønsker at fotografere dem.

Helligdage
De vigtigste helligdage foruden jul og nytår er: Memorial Day (sidste søndag i maj) der markerer sommerens begyndelse og Labour Day (første mandag i september) der markerer sommerens afslutning). Den 4. juli fejres Uafhængigheden, der er årets største fest.

Internet
Flere steder er det muligt at benytte computer/wifi på hotellerne evt. mod betaling.

Klima
Generelt varmt med dagstemperaturer på 20-30 grader. Nætterne i Grand Canyon, Bryce Canyon og Oakhurst vil være ret kølige, ofte ned til 5-10 grader.

Kreditkort
Der kan anvendes kreditkort i næsten alle forretninger, især Visa og Master Kort er udbredt. Der kan kun hæves det beløb, varen koster. Der kan ikke anvendes kreditkort til betaling af entreer, frokost og drikkevarer. Mod gebyr er det muligt at hæve penge i bankernes kontantautomater.

Mad & Drikke
Amerikanerne har et andet forhold til restaurationsbesøg, end vi har her i Danmark. Generelt er maden dog udmærket – og altid i rigelige mængder. Det kan hænde, at de løber tør for vinglas og alkoholiske drikkevarer, da det er ualmindeligt at drikke andet end sodavand eller vand til sin mad. Problemerne plejer at løses efterhånden, og det er som regel muligt at få et glas vin eller en øl til maden, omend det til tider kræver lidt tålmodighed og overbærenhed. Enkelte steder på turen, indtages morgenmaden i hotellets reception og består almindeligvis af kaffe, ristet brød og kager (doughnuts og muffins) og frugt. Der er dog altid en lille bakke på værelserne, så man kan bære maden op på værelset og nyde den i fred og ro.

Medicin
Husk at medbringe medicin i håndbagagen og husk at al medicin skal være i original emballage. Medbring også gerne recept, hvis denne haves. Medicin pas er ikke nødvendig, men medbringer du medicin der indeholder morfin, er det vigtigt også at medbringe recept.

Moms
Alle priser i forretninger i USA er uden moms (tax). Momsen lægges først til varens pris ved betaling. Momsen svinger fra stat til stat, men ligger på ca. 10 -18 %.

Møntvask
Der findes møntvask på mange af hotellerne, så det er nemt at få vasket lidt undervejs. Vaskemiddel kan købes i receptionen eller trækkes i automater.

Mål og vægt
1 ounce (oz) = 28,35 gram
1 pound (16 oz) = 453,6 gram
1 ton = 907,2 kg
1 tomme (inch) = 2,54 cm
1 fod (foot) = 30,48 cm
1 mil = 1,61 km
1 acre = 4046,8 m²
1 gallon = 3,785 liter

Pas
Skal være gyldigt 6 mdr. efter hjemkomst. Bemærk, at dit navn på rejsebeviset skal stemme 100% overens med navnet i dit pas. Venligst indsend kopi af dit pas, så snart du har bestilt rejsen. Se også vigtig information under ESTA. Læs mere på: www.usembassy.dk

Påklædning
Temperaturerne kan svinge temmelig meget på denne rejse, men generelt får man brug for let sommertøj, et par lange bukser samt en vindjakke og gode sko. Det er også en rigtig god ide at medbringe en trøje, da der er aircondition både i bussen, på restauranter og i butikker. Det er ikke nødvendigt at medbringe jakkesæt, slips eller lignende. Det er derimod en god ide at medbringe badetøj, da næsten alle hotellerne har swimmingpool.

Rejseforsikringer
Det er obligatorisk med en rejseforsikring, når man rejser uden for EU. Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring. Venligst bemærk at Europæiske har særlige regler for rejsende med kroniske sygdomme.

Rygning
Det er forbudt ved lov at ryge på offentlige steder i USA. Det er altså heller ikke tilladt at ryge på restauranter, i hotelreceptioner eller på værelser.

Shopping
Der er gode muligheder for at købe indiansk kunsthåndværk og smykker på turen. Køber man direkte hos indianerne, bør der ikke pruttes om priserne, de er yderst rimelige. I Las Vegas og San Francisco er der også mulighed for at købe mærketøj til yderst favorable priser.

Sikkerhed
I store byer som Los Angeles, Las Vegas og San Francisco bør der udvises almindelig forsigtighed, og penge og værdier bør opbevares i forlomme eller pengekat. Desuden bør man holde øje med bagage og håndbagage, når der pakkes bus. Der er ingen grund til at medbringe dyre smykker. Det er kun få hoteller, der har safety-boks.

Sprog
Det officielle sprog er engelsk – men den massive indvandring fra Mexico til denne del af USA gør, at spansk også høres overalt.

Taxa
Kører enten efter taxameter eller aftalt fast pris. Husk drikkepenge, ca. 20 %.

Telefon
Det er naturligvis muligt at ringe fra hotelværelserne. I de fleste tilfælde skal der dog betales et depositum i receptionen for at få åbnet telefonen, og det er en dyr måde at ringe på.

Tidsforskel
Der er 9 timers tidsforskel mellem Danmark og Californien, Arizona og Nevada, og 8 timers tidsforskel mellem Danmark og Utah. Det vil sige, når klokken er 18.00 i Danmark, er den 09.00 i Californien og 10.00 i Utah.

Toldregler
Fra Danmark til USA må man indføre 200 cigaretter og 1 liter spiritus eller 1 liter hedvin. Fra USA til Danmark må du indføre 200 cigaretter, 1 liter spiritus eller 2 liter hedvin samt varer købt i USA til en værdi af max. kr. 3.250,- Venligst bemærk, at det IKKE er tilladt at indføre frugt, grøntsager, planter, frø, kød eller kødprodukter til USA. Dog tillades konserves og brødprodukter.

Tre-personers værelse
Vi gør venligst opmærksom på at et hotelværelse til 3 (eller 4) personer kun er udstyret med 2 senge på hver ca. 140 cm x 200 cm. Det er ikke muligt at garantere 3 separate senge.

Valuta
En dollar er ca. kr. 7,-. (1/12 2016) Sedlerne findes i 1, 5, 10, 20, 50 og 100 dollarsedler. Alle sedlerne har samme størrelse og næsten samme farve, så pas på du ikke tager fejl. Der går 100 cent på en dollar. Mønterne findes i 1-cent (Penny), 5-cent (Nickel), 10-cent (Dime) og 25-cent (Quarter). Navnene i parentes er mønternes kælenavne, der ofte benyttes. Det er IKKE muligt at veksle danske kontanter til US-dollars.

Huskeliste

I god tid før afrejse:
Pas skal være gyldigt 6 måneder efter hjemkomst, Gislev Rejser
skal have kopi ved bestilling af rejsen!
Er rejseforsikring i orden?
Stemmer navn på rejsebevis 100 % overens med navn i pas?

I kufferten pakkes:
• Lille rygsæk (kan også bruges som håndbagage)
• Gode sko
• Gode sandaler
• Let sommertøj
• Et par lange bukser
• Vindjakke
• Lun trøje
• Badetøj
• Strømper
• Undertøj
• Evt. lommekniv
• Neglesaks
• Toilettaske

I håndbagagen pakkes:
• Kreditkort
• Valuta
• Pas
• Forsikringspolice
• Pung
• Briller/solbriller
• Kuglepen
• Læsestof
• Fotoapparat/video/mobiltelefon
• Film/memory card
• Oplader til foto/video/mobiltelefon
• Vi anbefaler, at evt. medicin anbringes i håndbagagen.
Det er også en god idé at medbringe en kopi af recepten
(se i øvrigt afsnit om håndbagage).

Kort

Flyv fra

Fly letter

Flybilletter
Der vil blive fremsendt såkaldt e-ticket (flybillet) ca. 10 dage før afrejsen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Venligst fremsend en kopi af dit pas til Gislev Rejser, ved bestilling af rejsen, så vi kan informere flyselskabet om pasnummer og fødselsdato.

Vigtigt
Vær opmærksom på at du skal være i besiddelse af en gyldig ESTA ved rejser til USA og en gydig eTA ved rejser til Canada.

Afrejse fra Billund, men det er også muligt fra København. Spørg ved bestilling.

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Flyrejsen
Du møder Gislevs rejseleder ved check-in i Billund lufthavn. Du flyver med KLM/Lufthansa Billund-Amsterdam/Frankfurt og Amsterdam/Frankfurt -San Francisco. Hjemrejse fra San Francisco via Amsterdam/Frankfurt til Billund. Det er muligt at booke fra København isf. Billund. Skal bestilles sammen med rejsen.

Billund lufthavn

Læs mere her: www.bll.dk

Adresse
Passagerterminalen 10
7190 Billund

Mødetid
Seneste mødetid i Billund Lufthavn fremsendes sammen med flybilletter.

Mødested
Mødested er ved selv check-in skrankerne i område D (se kort) under den grønne lego figur i loftet. Her venter rejselederen.


Billund mødested

 

 

 

 

 

 

  Fly fra Billund og København   Rejsen er fra Billund, men det er også muligt at flyve fra København til samme pris. Spørg ved bestilling.

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
27-05-2018Fly fra Billund LufthavnUSA - The Best of The West 16 dageMere end 827.998,-BestilMere information
11-07-2018Fly fra Billund LufthavnUSA - The Best of The West 17 dageMere end 829.498,-BestilMere information
26-08-2018Fly fra Billund LufthavnUSA - The Best of The West 16 dageMere end 827.998,-BestilMere information
02-09-2018Fly fra Billund LufthavnUSA - The Best of The West 16 dageMere end 827.998,-BestilMere information
09-09-2018Fly fra Billund LufthavnUSA - The Best of The West 16 dageMere end 827.998,-BestilMere information