Vinhøstkrydstogt på Rhinen og Mosel

Vinhøst – den skønneste tid ved Rhinen og Mosel

Vinhøstkrydstogt på Rhinen og Mosel

Krydstogt på Rhinen og Mosel fra Köln til de kønneste strækninger på de 2 floder. Ophold i den charmerende vinby Cochem samt i Koblenz ved Deutsches Eck og borgen Ehrenbreitstein. Sejlads forbi Loreley-klippen til Rheingau med den verdenskendte vinby Rüdesheim am Rhein. Undervejs panoramaudflugter med bussen og besøg hos lokale vinbønder. Helpension om bord på skibet, som bringer os til spektakulære vinbyer med charmerende bindingsværksidyl i smuk natur. 

  • Köln med Rhinpromenade og imponerende Domkirke   
  • Romantiske og maleriske Mosel med vinbyen Cochem 
  • Det skønne Rheingau-område med verdenskendte Rüdesheim
  • Deutsches Eck og borgen Ehrenbreitstein ved Koblenz 


Så meget har Gislev inkluderet: 6 dages busrejse og krydstogtsejlads, ophold i dobbeltværelse/-kahyt, 1 x middag og morgenmad på hotel, 4 x helpension om bord på skibet, start 2. dag aften, slut 6. dag morgen, alle udflugter eksklusive entréer, hvor andet ikke er nævnt, rejseleder, gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse/-kahyt, Kat. B  Kr. 2.000.  Afbestillingsforsikring: Kr. 400. 

Status:
Ring til os

Om rejsen

NY krydstogtrejse på Rhinen og Mosel med et dejligt skib til spektakulære vinbyer på den attraktive vinhøst-tid i September-Oktober. Med start i Köln sejler vi først op ad Mosel til vinbyen Cochem. Vinkælderbesøg i Alken. Ad Rhinen til selveste Rüdesheim - klassikeren blandt alle vinbyer. Forbi Loreley til Koblenz med Deutsches Eck. Borgen Ehrenbreitstein højt hævet over Rhinen med udsigt over Eifel-området. På vej mod Köln stop i Bad Breisig for besøg i Regeringsbunkeren, Ahrweiler og vinkælderrundgang og vinsmagning i Mayschoss. Vi slutter sejladsen igen i Köln. Velkommen til dejlige oplevelser og en flot sejltur ad de kønneste strækninger på Mosel og Rhinen!      

Billeder

Dag for dag

1. dag: Udrejse
Udrejse fra Danmark i behageligt tempo med vores 5-stjernede bus til middag og overnatning på godt hotel i Köln.

 

2. dag: Om bord på skibet i Köln
Efter morgenmad skal vi se nærmere på Köln - messe og handelsbyen med central placering ved Rhinen. Byen er hjemsted for mange flodkrydstogtskibe og fragtskibe. Byrundtur i det centrale Köln med den imponerende domkirke Kölner-Dom. Med rejselederen rundt i byen og langs Rhinpromenaden inden vi om eftermiddagen indkvarteres på krydstogtskibet Rembrandt van Rijn. Afsejling fra Köln sidst på eftermiddagen sydpå ad Rhinen.

Köln

 

3. dag: På Mosel – Cochem – Alken
Fra Rhinen sejler vi op ad Mosel til den charmerende vinby Cochem med bindingsværksidyl og brolagte stræder i bymiljøet. Byrundtur og tid til en spadseretur langs Moselpromenaden eller et glas vin på en fortovsrestaurant. Højt oppe på bjerget ligger Cochem borg, Reichsburg, som vi dog ikke har mulighed for at besøge. Efter opholdet i Cochem sejler vi mod Rhinen, men undervejs har vi ophold i den lille by Alken, som ligger for foden af de stejle vinbjerge op til borgen Thurant - en af de ældste borge i Mosel-området. I Alken besøger vi en lokal vinkælder, hvor du får mulighed for vinsmagning og information om vindyrkning og lagring.  

Alken Cochem

 

4. dag:  Rüdesheim am Rhein – Koblenz.
Sejlads ad Rhinen sydpå til det skønne Rheingau-område med vinbyen Rüdesheim am Rhein. Ophold med mulighed for at tage med op til Niederwald Denkmal, spadsere en tur i byen og langs Rhinpromenaden, drikke en Rüdesheimer Kaffee på en af de mange restauranter, eller nyde et forfriskende glas Rieslingwein på en af vinstuerne i Drosselgasse. Midt på dagen afgang fra Rüdesheim med kurs mod den legendariske Loreley-klippe. Undervejs passerer vi små idylliske vinbyer og gamle middelalderborge, som ligger utilgængeligt på toppen af de stejle vinbjerge. Sidst på eftermiddagen ankomst til Deutsches Eck ved Koblenz med statuen af Kejser Wilhelm. Byrundtur i Koblenz gamle centrum. Skibet ligger i Koblenz natten over. 

Deutsches Eck Niederwalddenkmal

 

5.dag:  Koblenz - Bad Breisig - Ahrdalen
Formiddagsudflugt til til borgen Ehrenbreitstein, som ligger højt hævet over Rhinen på den modsatte side af floden, overfor Koblenz by. Ehrenbreitstein er et af Europas største velbevarede fæstningsanlæg. Rundgang med rejselederen i det imponerende anlæg, hvorfra der er en enestående udsigt over hele Eifelområdet, Rhinen og Mosel. Afsejling fra Koblenz nordpå mod Bad Breisig.

Herfra udflugt til Regierungsbunker Ahrweiler som først for få år siden blev åbnet for offentligheden. Bunkeren stammer fra den kolde krigs tid og blev bygget i al hemmelighed som beskyttelsesrum og tilholdssted for den tyske regering i en eventuel atomkrig. Rundvisning i bunkeren gør stort indtryk (husk en varm trøje eller jakke, da temperaturen er konstant ca. 10 grader).

Efterfølgende kører vi til Mayschoss for besøg i Tysklands ældste andelsejede vinkælder. Her er vinkælderrundvisning og vinsmagning. Vi befinder os i Europas nordligste rødvinsområde i Ahrdalen - de røde druers dal. Retur til Bad Breisig og om bord på skibet. Bad Breisig har iøvrigt en lang Rhin-promenade med hyggelige vinstuer og talrige historiske bindingsværkshuse. 

Regierungsbunker Ahrweiler Regierungsbunker

 

6. dag:  Köln - Hjemrejse
Ankomst til Köln og efter morgenmad tager vi afsked med skibets besætning. Hjemrejse gennem Tyskland med ankomst til den danske grænse til aften.

Skibet

KRYDSTOGTSKIB

M/S Rembrandt van Rijn
Grimm Touristik Wetzlar.

Hollandsk 2-dækkerskib, udstyret med restaurant, salon, bar og soldæk. Forplejning om bord: Helpension med morgenbuffet, frokost og middag. 

2 kategorier kahytter
A:
Dobbeltkahyt på øverste dæk (Promenadendeck) med panoramavindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, telefon og værdiboks.
B: Dobbeltkahyt på nederste dæk (Hauptdeck)  med stort vindue, 2 separate senge eller 1 dobbeltseng, bad, toilet, hårtørrer, tv, telefon og værdiboks.
Enkeltkahyt er normalt dobbeltkahyt, som tages til eneværelse.

Værd at vide

Entréer
Entréer er eksklusiv, hvor ikke andet er nævnt. Beregn:   Vinsmagning Alken € 6, Borgen Ehrenbreitstein € 14,  Regierungsbunker Ahrweiler € 9,  Vinsmagning Mayschoss  € 9.

Drikkepenge
På en krydstogtrejse er det kutyme at give drikkepenge til skibets personale ved afslutning af turen. Beregn ca. € 5-7 pr. person pr. dag. Normalt samlet aflevering til fordeling blandt skibets personale. Rejselederen orienterer nærmere herom.

Valuta
Euro.  1 € = 7,50 Kr.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Kort