Cykelferie fra Wien til Budapest

Cykelferie fra Wien til Budapest med lette cykelruter - 3 lande - Sejltur på Donau

Cykelferie fra Wien til Budapest med Gislev Rejser cykelferie i Østrig
Rejsen gentages i 2018 - Forhåndsreservér allerede nu.


På denne cykelferie kører du igennem Østrig, Slovakiet og Ungarn. På cykelruten fra Wien til Budapest kører du i smukke landskaber, spændende områder og idylliske landbyer. En cykelferie for alle sanser og med masser af historie fra Wien til Budapest.

  • Ophold på gode hoteller samt på et slot med vinsmagning
  • 5 frokoster på lokale restauranter langs ruten
  • Dansk rejseleder, lokal cykelguide og service-bus - din tryghed
  • Østrigsk Wiener-middag, ungarsk folkloreshow og sejltur på Donau

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Cykelferie fra Wien til Budapest med ophold i dobbeltværelse , 9 x morgenmad, 7 x middag, 1 x middag i Prater i Wien, 1 x middag på folklore restaurant i Budapest, 5 x frokost, sejltur på Donau, vinsmagning, cykel med 7 eller 27 gear, byrundture med lokalguide i Bratislava, Györ, Budapest og i basilikaen i Esztergom, entré til basilikaen i Esztergom, cykelfærge over Donau, rejseleder, lokal cykelguide, gebyr til Rejsegarantifonden.

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelser: Kr. 1.270. Afbestillingsforsikring: Kr. 340.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Donau Cykelferie Wien Budapest med Gislev Rejser

 

Spændende cykelferie gennem 3 lande
Strækningen fra Wien til Budapest bringer dig på 5 cykeldage igennem intet mindre end 3 lande; Østrig, Slovakiet og Ungarn. Vi ser også nærmere på de 3 hovedstæder, Wien, Bratislava og Budapest, hvor vi har inkluderet byrundture, i Bratislava og Budapest med lokalguide. På ruten venter idylliske landskaber, slotte, hyggelige landsbyer og ikke mindst Donau, som stille og uanfægtet flyder af sted. Du vil også opleve de mange forgreninger af Donau, som forvitrer sig ind i landet. Det er en cykelferie hvor vi har inkluderet rigtig meget, mere end på vores andre ture, så der er lagt op til nogle meget begivenhedsrige dage. Du forkæles undervejs med frokoster, en vinsmagning og flere byrundture. Vi glæder os til at byde dig velkommen på denne eventyrlige cykelferie.

Cykelferie fra Wien til Budapest Cykelferie fra Wien til Budapest

Billeder

Dag for dag

Folkeparken Wien Cykelferie fra Wien til Budapest

 

1. dag: Afrejse fra Danmark
Vi bevæger os ned gennem Tyskland til middag og overnatning i Midttyskland.

 

2. dag: Ankomst til Wien og middag i Prater
Ved ankomst til Wien kører vi forbi cykelgaragen, hvor cyklerne bliver fordelt og indstillet så de er klar til i morgen. Vi møder også vores lokale cykelguide. Herfra videre til Prater (Wiens Tivoli) hvor vi spiser en typisk wienerschnitzel. Herefter til tjek ind på det 4-stjernede hotel, centralt beliggende nær hovedbanegården.

 

3. dag: Fra Wien til Bratislava, frokost inkluderet på vejen
Efter morgenmaden kører vi en byrundtur i Wien på et par timer, bl.a. ad Ringstrasse og forbi store seværdigheder som Belvedere-slottet og Hofburg. Bussen fortsætter ud af byen og kører os et godt stykke mod Bratislava til Schloss Orth, hvor cyklerne venter. Herfra gennem nationalparken Donau-Auen og forbi Schloss Eckartsau og videre over Donau til spabyen Bad Deutsch Altenburg, hvor romerne efterlod deres fingeraftryk. Herfra er der blot 18 km til hovedstaden i Slovakiet, Bratislava, med den smukke gamle bydel og de flotte bygninger. Over byen ligger slottet, højt hævet over Donau. Vi tjekker ind, slapper af og nyder middagen på hotellet. Ca. 38 km, sværhedsgrad: 1

Frokost Cykelferie fra Wien til Budapest Bratislava Hauptplatz

 

4. dag: Fra Bratislava til Mosonmagyaróvár, frokost inkluderet på vejen
Efter morgenmaden bliver vi mødt af vores lokalguide som tager os med på sightseeing i Bratislava. Herefter udleveres vores cykler og turen går gennem Schütt Islands, som er et  fugle- og fiskeområde. Vi passerer dermed over grænsen til Ungarn og oplever nu landsbyer og en labyrint af udløbere fra Donau. Målet er Mosonmagyaróvár, byen med de 17 broer. Vi tjekker ind på det 3-stjernede termal hotel, og vi har inkluderet entréen til svømmebadet ved siden af hotellet, rejselederen oplyser nærmere. Husk svømmetøj. Middagen nydes i hotellets restaurant. Lille aftentur til byens torv. Ca. 35 km, sværhedsgrad: 1

 

5. dag: Mosonmagyaróvár – Komarno – Belá, frokost inkluderet på vejen
I dag starter vi med en bustur til byen Komarno, hvor vi får udleveret vores cykler. Vi cykler mod det smukke slot i Belá, og nyder en frokost undervejs. Nyd den luksuriøse indkvartering og spis middagen i slottets restaurant. Efter middagen er der inkluderet en rundvisning i slottes vinkælder inkl. vinsmagning. Nyd opholdet, du skal bo her i 2 nætter. Hotellet har pool og et lille motionsrum som frit kan benyttes. Ca. 52 km, sværhedsgrad: 1 (men med en bakke, sværhedsgrad 2)

 

6. dag: Belá – Esztergom – Visegrad – Belá, frokost inkluderet på vejen
Langs med den slovakiske flodbred cykler vi på dæmninger og mindre veje (lidt trafik) gennem små bondelandsbyer til den episkopale (biskoppelige) og kongelige by, Esztergom, også kaldet Ungarns Rom. Basilikaen i Esztergom er den største kirke i Ungarn, og vi får fornøjelsen af en rundvisning gennem basilikaen. Frokosten nydes i Esztergom og vi fortætter til Szob Nagymaros (ændret 30/5-17), hvor bussen venter og bringer os tilbage til slottet. Middag på slottet. Ca. 28 km, sværhedsgrad: 1

To cyklister på landevejen Szentendre Innenstadt

 

7. dag: Belá – Dömös – Szentendre, inklusiv frokost
Efter morgenmaden kører bussen os til Nagymaros i Ungarn, hvor vi starter dagens rute til Szentendre. Vi kører igen langs Donau i det fascinerende landskab og de små landsbyer. Undervejs skal du opleve en af de mange cykelfærger over Donau, og vi får også tid til at spise frokost. Vi afleverer cyklerne i Szentendre, dem skal vi ikke benytte længere. Hen på eftermiddagen sejler vi fra Szentendre til Budapest, så slap af og nyd de forbipasserende områder. I Budapest venter bussen og kører os til det 4-stjernede hotel Lions Garden, som ligger over for den 100 år gamle dominikanerkirke i området med byparken, Varosliget. Middag på hotellet, som også har en spaafdeling du kan nyde efterfølgende. Ca. 35 km, sværhedsgrad: 1

 

8. dag: Budapest og ungarsk folklore aften
Efter morgenmaden tager vi en byrundtur med vores lokalguide. Turen starter på Buda-siden. Bussen gør holdt i borgområdet, hvor vi til fods går den korte vej til Matthias kirken og til Fiskermandens bastion. Herfra kan du fordybe dig i udsigten over byen. Herfra videre med bussen til citadellet, Gellért højen, hvor udsigten over byen er endnu flottere. Tilbage til Pest-siden hvor du får chancen for at besøge det store indendørs marked. Turen fortsætter forbi den største synagoge i Europa og Byparken. Vi stopper også ved Heltenes plads og kører forbi den zoologiske have, parlamentet, St. Stephens basilika og meget, meget mere. Om aftenen slutter vi af med en festlig folklore middag med live musik og dans.

Budapest langs Donau

 

9. dag: Fra Budapest til Prag
Vi forlader Budapest og kører til Prag, hvor vi overnatter på bådhotellet Botel. Middag om bord, og du kan, hvis vejret tillader det, nyde aftenen oppe på panoramadækket, og tale om de mange oplevelser fra turen, mens du nyder udsigten til Moldau og den omkringliggende by.

 

10. dag: Ankomst til Danmark
Tidlig afrejse fra Prag og direkte til den danske grænse som passeres først på aftenen.

Hotel

På alle hoteller får du værelse med eget bad og toilet, tv og telefon.

Overnatningshotel, Midttyskland/1 overnatning

Hotel Delta Azimut 4*, Wien/1 overnatning
Sonnwendgasse 8
1100 Wien
Østrig
Læs mere på deres hjemmeside her.

Juligruppen:
Hotel Mercure Bratislava 4*, Bratislava/1 overnatning
Zabotova street 2
811 04 Bratislava 1
Slovakiet
Læs mere på deres hjemmeside her

Septembergruppen:
Austria Trend Hotel Bratislava 4*, Bratislava/1 overnatning
Vysoká 2A, Staré Mesto
81106  Bratislava
Slovakiet
Læs mere på deres hjemmeside her.

Thermal Hotel Mosonmagyaróvár 3* superior, Mosonmagyaróvár, 1 overnatning
Kolbai u. 10
9200 Mosonmagyaróvár
Ungarn
Læs mere om hotellet på deres hjemmeside her

Hotel Chateau Belá 5*, Belá/2 overnatninger
Belá 1
943 53 Belá
Slovakiet
Læs mere om hotellet på deres hjemmeside her.

Hotel Lions Garden 4*, Budapest/2overnatninger
Cházár András u. 4
1146 Budapest
Ungarn
Læs mere om hotellet på deres hjemmeside her.

Botel Admiral, Prag 3*/1 overnatning
Hořejší nábřeží
150 00 Praha 5
Tjekkiet
Læs mere om hotellet på deres hjemmeside her.

Værd at vide

Cykler
7 gears med fodbremse eller 27 gears med håndbremse. Begge modeller er udstyret med en sadeltaske og en lille taske til styret.

El-cykel
Er ikke mulige på denne rejse.

Servicebus
Bussen følger gruppen på afstand.

Entréer
Beregn € 10-15 per seværdighed (der er ikke planlagt museumsbesøg på turene).

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 5). Husk også muligheden for en test-tur (se til sidst i afsnittet).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan ikke sammenlignes med andre bureauers.
1 = For det meste lige ud, fladt terræn. Vil kunne klares af de fleste i almindelig god fysisk form.
2 = Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding. Konditionen skal være i orden.
3 = Stejlere steder kan forekomme, underlaget kan være ujævnt/bumpet. Du skal være i rimelig god form og være vant til at cykle.
4 = Krævende, stejle bakker og ujævnt underlag. Kræver god form og udholdenhed.
5 = Meget krævende, kraftige stigninger og bratte nedkørsler. For dig som cykeltræner og har stor erfaring.

Samlet bedømmelse af rejsens sværhedsgrad: 1
Vi har forsøgt at give en samlet vurdering af hver enkelt rejse. Men læs rejsen igennem, og vurdér selv de enkelte dage. Turen kræver almindelig god kondition og at du cykler regelmæssigt, kun på strækningen til Belá er der en enkelt stigning, men ellers fine, lette strækninger.

Rejselederen
På denne rejse er der en dansk rejseleder med hjemmefra, og herudover har vi en lokal cykelguide med på cykeldagene. Rejselederen sørger for, at der holdes fælles pauser og at alle er med.

Påklædning
Det skal være behageligt at cykle, så sørg for at bukserne ikke har generende syninger eller strammer om maven. Tænk også på at vi cykler i alt slags vejr, så husk regntøj, solbriller og solcreme. Kondisko, eller andre sko, som ikke glider på pedalerne er vigtigt at tænke på. Lag-på-lag tøj er praktisk, for man kan hurtigt få varmen, også selvom det i starten virker lidt køligt. Mange af vores cykelgæster har investeret i decideret cykeltøj og har været glade for det. Cykelhandsker (halvhandsker) er en god idé, for vabler kan let opstå på hænderne, og det er selvsagt ubehageligt.

Cykelhjelm
Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseledere går foran med et godt eksempel. Vi kan ikke tvinge vores gæster til at bære cykelhjelm, men vi henstiller på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Statistikkerne taler deres tydelige sprog hvad skade-siden angår, og du skal tænke på, at selvom du kører pænt og forsigtigt, så gør dine medcyklister det måske ikke. Så husk cykelhjelmen, du skulle gerne vende hjem i samme fine tilstand som du afrejste i.

Kondition
Cykling belaster hjerte og lunger, så det er en god idé at træne ekstra op til ferien. Cykling naturligvis, men også almindelig styrketræning/gymnastik er en god idé.

Hold afstand
HOLD AFSTAND – er nok det allerbedste råd vi kan give. Når uheld opstår er årsagen som oftest, at der bliver kørt for tæt.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringer og cykelture. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes snacks, vand m.v. til turene. På rejser hvor vi har servicebussen med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller fra bussens. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail på gislev@gislev-rejser.dk.

Få tilskud til indenrigstransport
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50 % tilskud til tog, bus, færge og indenrigsfly. Se www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Mere information om AKTIV rejser
Sidder du og bliver i tvivl om aktiv ferie er noget for dig, så har vi et rigtigt godt tilbud. Ud over foredrag (se www.gislev-rejser.dk/foredrag) om udvalgte destinationer, har vi valgt at give dig chancen for at afprøve dels en vandretur, dels en cykeltur. Med udgangspunkt i den skønne sydfynske natur, får du mulighed for at cykle 33-36 km og/eller vandre 10-14 km i selskab med vores erfarne rejseledere. Du vil kunne føle på egen krop, om det kunne være noget for dig. Glem dog ikke at det kræver træning at kunne cykle/gå hver dag i 4 til 9 dage. Vi mener dog at test-turen vil være med til at give dig det allerbedste grundlag for en beslutning. Læs mere på www.gislev-rejser.dk/dagc (cykel testdag) eller www.gislev-rejser.dk/dagv (vandre testdag).

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.