Nordkap - I Samernes Fodspor

Danmarks bedste rejse til Nordkap – med erfaren og vidende rejseleder.

     

Enestående busrejse til Nordkap med blandt andet Lofoten, Nordkap, Nordkap klippen, Midnatssol og Samernes land.

Busrejser til Nordkap - med specialisten og 43 års erfaring på Nordkap.

  • Behageligt rejseforløb med gunstige rejsetidspunkter
  • Sejlads med Fjord Lines nye skib til Bergen - en af Norges smukkeste sejlture
  • De 1.000 søers land Finland med overnatning direkte ud til Europas største søområde
  • Hør om Zarens store indflydelse i Finland og glæd dig til en ægte russisk middag i Helsingfors
  • Et af rejsens store højdepunkter - 2 nætter på Lofoten - mageløse naturscenerier - øgruppen der skal opleves
  • Ekstra tid til midnatssolen - ophold på selve Nordkap Klippen til efter midnat
  • Mulighed for midnatssol hele 5 steder - Lofoten, Tromsø, Honningsvåg, Fauske og Kautokeino
  • Kun med Gislev opleves Ålandsøerne
  • Kun med Gislev kører du med 5-stjernet bus

 

Så meget har Gislev inkluderet: 16 dages busrejse til Nordkap, indkvartering i dobbeltværelse med bad/toilet, færgebilletter, bustransport, alle udflugter jf. program eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt, 15 x morgenmad, 11 x aftensmad, entré i Nordkap Hallen, 1 x lappisk middag 10. dag, 1 x russisk middag 13. dag, 1 x samisk frokost 10. dag, kaffe og kage 12. dag,  Nordkap certifikat, 2 køjes indvendig kahyt på Fjord Line, rejseleder og gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse i indvendig kahyt: Kr. 4.398. Enkeltværelse i udvendig kahyt: Kr. 4.548. Dobbeltværelse i udvendig kahyt pr. person: Kr. 75. Udflugt med Hurtigruten: Kr. 495. Afbestillingsforsikring: Kr. 405.  

Se også vores flyrejse til Nordkap

Se film om midnatssol på Nordkap:

Øvrige videoklip:

Om Nordkap
Om Lofoten
Om Åland
Om det samiske folk

Status:
Ring til os

Om rejsen

43 års erfaring giver tryghed og igennem årene har vi samlet erfaringer og lyttet til vore mange tusinder af gæster, der har valgt at opleve netop denne rejse med Gislev. Rejseforløbet gennemføres i 5-stjernet bus.

Du har tid til at få sjælen med og nyde oplevelserne.

De erfarne Nordkap rejseledere krydrer rejsen med fortællinger, anekdoter samt historier og vi har bestræbt os på at gøre dine oplevelser så autentiske som muligt. 

Bemærk at rejsen er på hele 16 dage. Undervejs inviterer vi på samisk frokost, kaffe og kage, Ålandspandekager og en russisk middag - en vifte af kulinariske oplevelser er inkluderet.

Med Gislevs erfaring og rutinerede rejseledere har du garanti for et optimalt rejseudbytte på denne store rejse i de nordiske lande.

Billeder

Dag for dag

1. dag. Fra Sjælland, Fyn & Jylland til Hirtshals – Fjord Line til Bergen med overnatning om bord.

Indkvartering i valgt kahytstype på Fjord Line. Afsejling fra Hirtshals kl. 20.00. En god og bekvem start på en stor rundrejse i de nordiske lande. Aftensmad denne aften er for egen regning.
 

2. dag. Stavanger til Bergen – kort byrundtur - Sognefjorden.

Allerede om natten når skibet den norske kyst, når der lægges til i Stavanger. Senere sejles videre langs kysten, som er en af Norges smukkeste sejlture. Hele formiddagen kan du nyde sejladsen og det vidunderlige panorama. Ankomst til Bergen kl. 13.00. Kort byrundtur i den gamle og stolte by, hvor den gamle Brygge med de historiske magasiner passeres. En del af dem er genopbygget pga. talrige ildebrande. Bergen er hyggelig med sine brostensbelagte gader og karakteristiske træhuse. Overnatning ved Sognefjorden eller i Skjolden.
 

3. dag. Dovrefjellets nationalparker – Trondheim – Byrundtur og besøg i den kendte Nidaros katedral.

Nordpå igennem nationalparker, over Norges højeste pas på Sognefjell og gennem fjeldområder i Dovre, som er særligt kendt for moskusoksen, til Norges ældste by Trondheim. Byrundtur i den mere end 1000 år gamle by med Nordens største middelalderbygning – Nidaros katedralen. Overnatning centralt i Trondheim.
 

4. dag. Porten til Nordnorge – Polarcirklen.

Igennem porten til Nordnorge, markeret med et monument over E6, som symboliserer Nordlyset. Naturen bliver mere barsk, men det er jo også det der gør Norge så dragende og spændende. I dag passerer du også Polarcirklen, oppe på det barske Saltfjeld, hvor russiske og jugoslaviske krigsfanger byggede jernbanen under Hitler regimet. Overnatning i den nordnorske by Fauske – særlig kendt for brydning af marmor.

     

 

5. dag. Lofoten – med Hurtigruten i Trollfjorden.

Du befinder dig nu i området kaldet Arktis og fastlandet forlades med skib fra Bognes til Lødingen. På ø-gruppen Vesterålen køres til Stokmarkness, hvorfra du har mulighed for mod et tillæg at sejle med den legendariske Hurtigruten til Svolvær på Lofoten. Rejselederen følger med på Hurtigruten og chaufføren fortsætter med de gæster der ikke sejler med Hurtigruten – via en kort sejlads fra Melbu til Fiskebøl. Indkvartering centralt i Svolvær - 2 overnatninger. Tilkøb Hurtigruten Stokmarknes til Svolvær kr. 495 pr. person – bestilles hjemmefra!
 

6. dag. Lofotens ”Venedig” Henningsvær – ét norsk eventyr.

Lofoten er en perlerække af små øer forbundet med broer. Stedet skal opleves – derfor har vi også valgt 2 overnatninger netop her! Besøg i Henningsvær – Lofotens Venedig, hvor du kan nyde fiskerbyen og evt. besøge Galleri Lofotens Hus. Lofoten er en verden af kontraster og man fascineres hurtigt af mågeskrigene, de røde og okkergule træhuse eller rorbuerne – bygget på træpæle, krydret med lugten af tjære og tørfisk! I Svolvær er der mulighed for at besøge museer og gallerier. På Lofoten kan midnatssolen også opleves!
 

7. dag. Lofastforbindelsen – Ishavskatedralen – Tromsø.

Der køres via Lofastforbindelsen fra Lofoten tilbage til fastlandet. Langs kysten nordpå mod Tromsø, som er særlig kendt for midnatssolen og Ishavskatedralen. Besøg ved den verdenskendte kirke med enestående glasmosaikker. Vi anbefaler, at du overværer midnatskoncerten – en helt enestående og unik oplevelse. Overnatning på centralt beliggende hotel i Tromsø.

8. dag. Nordnorges natur når den er bedst – Finnmarken – Alta - Helleristninger.
Langs indre fjorde og den forrevne skærgårdskyst – du er nu på højde med Ishavet og Norskehavet. Midt på eftermiddagen nås Alta, som er Finnmarkens største by. Besøg ved de interessante helleristninger inden indkvartering på centralt beliggende hotel.

9. dag. Nordkalotten – Fuglefjeldstur – Nordkap 71 10 ' 21 - midnatssol.

Meget spændende tur op igennem Nordnorges smukke natur og langs den imponerende Porsangerfjord. Herefter fortsættes til Kåfjord og videre gennem tunnelen til hotellet i Honningsvåg, hvor vi overnatter. Eftermiddagen bruges på egen hånd i byen – besøg evt. isbaren og få en drink i et glas af is. Alternativt kan du tage med vores rejseleder på fuglefjeldstur. Fra Gjesvær 2 timers sejlads – du ser både søpapegøjer og mange andre fugle! Pris for denne udflugt oplyses af rejselederen! Middag på hotellet og derefter tilbagelægges de sidste kilometer igennem et stort set ubeboet område – som nærmest ligner et månelandskab – til selve Nordkapklippen, der rejser sig 300 m over Ishavets overflade. Vi har lagt vægt på, at der er god tid til at opleve den forunderlige midnatssol og udsigten fra position 71 10' 21” nordlig bredde. Rejselederen udleverer Nordkap certifikaterne i bussen når vi kører fra Nordkap plateauet efter midnat.
 

10. dag. I de norske samers fodspor – Karasjok – samisk frokost - Juhls sølvsmedie – Kautokeino.

Karasjok er i dag ”hovedstad” for samerne i Nordnorge, og det er også her at vi finder Sametinget og De Samiske Samlinger. Spændende besøg i sametinget med lokalguide. Falder besøget i weekenden, hvor sametinget er lukket besøger vi istedet de spændende Samiske Samlinger. I Storgammen serveres samisk inspireret gryderet, som tager udgangspunkt i flere hundrede års samisk tradition. Storgammen er bygget i træ med et levende bål midt i. Oplevelsen er helt unik og autentisk. Om eftermiddagen besøges Juhls sølvsmedie, som ejes af det dansk-tyske ægtepar Regine & Frank Juhl. De mødte hinanden for mere end 50 år siden, da de var draget nordpå med eventyr i blodet for at leve blandt nomaderne. I dag driver de sammen med deres datter et sølvgalleri med bl.a. kunst og samiske sølvsmykker. Glæd dig til at høre de spændende beretninger fra ægteparrets færd rundt i verden. Overnatning i Kautokeino. Lappisk middag på hotellet - kaffe og dessert nydes i hotellets lavvo – et samisk telt.

     
 

11. dag. Laplands natur – Polarcirklen – Julemanden – Arktikumcentret.

Dejlig panoramatur ned igennem Lapland, der trods den sparsomme natur byder på unikke oplevelser med de klare fiskevande og lyse sommernætter. 8 km nord for Rovaniemi stoppes ved Polarcirklen 66°32’35. På dette magiske sted kan du også møde julemanden hver eneste dag året rundt – her opleves for en kort stund julens glæder inden vi forlader ”Midnatssolens Land”. Besøg på det dansk byggede Arktikum, hvor samernes historie og folkeslag præsenteres på enestående vis. Overnatning i byen Oulu som er beliggende direkte ud til Den Botniske Bugt.
 

12. dag. De 1000 søers land – Svendborgs venskabsby Kuopio – Europas største søområde.

Finland er berømt for blå søer og skove, ja ganske enkelt en symfoni af træ, vand, høj himmel og klar luft. I Svendborgs venskabsby Kuopio gøres stop ved torvet. Herfra fortsættes sydpå til Europas største søområde med en labyrint af knap 120 blå søer og 14.000 grønne øer. Videre mod Hotel Anttolanhovi, hvor Gislev byder på kaffe og kage. Vi passerer et område, der er også særlig kendt for de friske og velsmagende råvarer. Under 2. verdenskrig var det også her man kunne finde den finske hærs hovedkvarter, så området har mange museer omkring det finske militærs historie. Overnatning ved Anttola.
 

13. dag. Stor byrundtur i Helsingfors – middag på russisk.

Efter morgenmaden begiver vi os straks til den finske hovedstad Helsingfors. Byrundtur til Finlandiahuset, koncert- og Kongreshuset, Uspenskikatedralen – den største ortodokse helligdom i det vestlige Europa, Rigsdagen og selvfølgelig også besøg i den kendte Tempelkirke, sprængt ind i en klippe. Finland var en del af det russiske styre fra 1809 til 1917. Den russiske zar Alexander III elskede især det finske søområde og har besøgt landet adskillige gange. Gislevs rejseleder fortæller den spændende historie og byrundturen slutter i byens centrum, hvor du kan glæde dig til en russisk middag på en af byens hyggelige restauranter. Herefter mod Turku til overnatning.
 

14. dag. Formiddags sejlads med Viking Line med morgenbuffet ombord  – Ålandsøerne og Mariehamn.

Viking Line lægger fra kaj kl. 08.45. I stedet for morgenmad på hotellet kan du nyde den store lækre morgenbuffet ombord på skibet. Slap af og nyd overfarten. Evt. frokost på egen hånd ombord. Kl. 14.10 ankommer vi til Ålandsøerne og hovedstaden Mariehamn, opkaldt efter Ruslands zar Alexander II’s hustru. Orienterende byrundtur inden indkvartering på centralt hotel i byen.
 

15. dag. Oplevelser på Ålandsøerne med Gislev: Jan Karlsgården og Ålandspandekager.

Udflugt til ruinerne af fortet Bomarsund, hvor du på Furulundsgården bydes på øernes specialitet kaffe og Ålandspandekager. Også besøg ved friluftsmuseet Jan Karlsgården fra 1800-tallet. Først på eftermiddagen forlades Ålandsøerne og der sejles tilbage til fastlandet i Sverige fra Eckerö til Grisslehamn. Herfra går turen sydpå udenom Stockholm til rejsens sidste overnatning ved Linköping.
 

16. dag. Rejsens sidste dag.

Fra Linköping køres mod Helsingborg, hvorfra der sejles med Scandlines til Helsingør. Herfra returneres til afrejsebyerne.

Gode råd

 

 

Bagage Det anbefales at du medbringer en mindre overnatningstaske til overnatning på skibet Hirtshals - Bergen. Kahytterne på Fjord Line skal forlades senest kl. 10.30 og færgen ankommer først i Bergen kl. 12.30. Så ved at medbringe en mindre overnatningstaske dermed slipper man også for at bære rundt på sin kuffert de sidste timer af sejladsen.

Elevator
Har du behov for at bo lavt på de hoteller, hvor der ikke er elevator, bedes du gøre Gislevs rejseleder opmærksom på dette, hvis det ikke allerede er nævnt ved bestilling af rejsen.

Huskeliste
Det kan være en god ide at medbringe en kikkert, kamera og videokamera samt oplader til mobil og kamera – evt. batterier.

Hygiejne
Medbring evt. vådservietter eller desinfektions gel f.eks. Medicare som kan fås i Matas. Håndhygiejne er vigtigt på en rejse hvor mange mennesker er samlet.

Klima
Nord-Norge deler breddegrader med Alaska, Grønland og Siberien, men sammenlignet med disse områder har Nord-Norge et noget mildere klima. For at finde ud af hvilket tøj du skal tage med på din ferie anbefaler vi at du tjekker vejrudsigten inden afrejsen på: http://www.visitnorway.com/dk/VN/Map/?w=1
I Nord-Norge kan du opleve midnatssolen fra midten af maj til slutningen af juli. Vejret er varmest fra slutningen af juni til starten af august, hvor temperaturen kan nå op på ca. 20 grader!

Gennemsnitstemperaturer i dagtimerne:

 

 

 

  Kirkenes Alta Bodø Tromsø
Januar -10,2°C -8,7°C -1,3°C -3,8°C
Februar -12,1 -7,9 -0,9 -3,1
Marts -4,5 -5,2 -1,0 -1,0
April 1,8 -0,6 3,8 1,7
Maj 4,9 4,8 8,5 6,1
Juni 9,4 10,0 11,8 11,0
Juli 13,6 13,4 14,1 13,7
August 11,3 12,0 13,8 12,5
September 9,3 7,2 10,7 8,4
Oktober 3,7 1,6 6,0 3,3
November -0,9 -3,6 1,7 -1,0
December -2,4 -7,0 -0,5 -3,0

Kilde: Meteorologisk institutt and yr.no

Kreditkort
De mest gængse kreditkort i Norden er Visa, Mastercard & Diners.

Køre og Hviletid
Gislevs chauffører har mange års erfaringer fra Europas veje. Chaufførerne kender busserne ud og ind, så du er sikret en behagelig og sikker rejse i vores komfortable 5-stjernede busser. Alle Gislevs busrejser køres efter gældende køre- og hviletidsbestemmelser – derfor forekommer der på denne rejse chaufførskift undervejs.

Mad og Drikke
På denne rejse vil måltiderne være en kombination af fastlagte menuer og buffetanretninger. I vore skandinaviske broderlande må du være forberedt på at fisk ofte indgår i måltiderne.

Midnatssol
Alle afrejsedatoerne er fastlagt på det optimale tidspunkt for at opleve midnatssol. Det er uden betydning, om du vælger den ene afrejsedato frem for den anden.

Pas
Husk pas - nu også indenfor Norden.

Penge
Svenske og norske kroner samt euro til brug i Finland. Du opholder dig 1 nat ombord på Fjord Line, 9 nætter i Norge, 4 i Finland og 1 i Sverige. Ålandsøerne er finske. Entré udgifterne på denne rejse: ca. Dkr. 450,-. Entré udgifter betales i de pågældende landes valuta ligesom Fuglefjeldsturen betales i norske kroner.

Påklædning
Vejret kan være omskifteligt fra strålende sol til sågar en lille snebyge. Man behøver ikke overgardere sig med den udendørs påklædning, men let vind og vandtæt beklædning og gode sko anbefales. Støttestrømper til brug i bussen kan også anbefales.

Rygning
Norge, Sverige og Finland har rygerpolitik der minder om den danske dvs. rygning er ikke tilladt i offentlige transportmidler eller i bygninger med offentlig adgang, f. eks. restauranter, cafeer, mm.

Sejlads
Søfartsmyndighederne kræver, at alle passagerer registreres med navn, køn, fødselsår og nationalitet, samt eventuelle handicaps.

Sygeforsikring
Når man rejser til de nordiske lande (Finland, Sverige og Norge) er man dækket af Nordisk Konvention. Reglerne giver danskere ret til behandling på samme vilkår som det pågældende lands statsborgere omfattet af den offentlige sygesikring i det selv samme land. Det betyder, at der kan blive tale om en vis egenbetaling. Merudgifter til hjemtransport dækkes også såfremt hjemtransporten er ordineret af en læge. Egenbetalingen vil være dækket af en eventuel rejsesygeforsikring.
Gislev Rejser forhandler Europæiske Rejseforsikring, der er en af de bedste på markedet.

Vegetar / Diabetiker
Det er vigtigt at du informerer os om såfremt du har et specielt behov angående kosten. På denne måde kan vi forberede hotellerne i god tid således at du ikke skal tænke på netop dette under hele rejsen.

 

Afrejse

At køre med Gislev

Er en busrejse noget for mig? Førstegangsrejsende med bus tilkendegiver oftest og maner de gamle fordomme i jorden: ”Det var en positv oplevelse” og ”Det havde vi alligevel ikke forventet”. Med bussen har du både sjælen og bagagen med fra start til slut, ingen sikkerhedscheck og anden spildtid.

Du kan betragte de skiftende landskaber, se byerne ændre karakter, læse en bog, falde i snak med en medrejsende eller nyde en forfriskning. Rejselederen servicerer og informerer undervejs om seværdigheder, rejsens tidsforløb og pauser. Chaufførerne er rutinerede fra Europas veje, og vi kan love, at bussen altid fremstår ren og rydelig. At alle køre- og hviletidsbestemmelser overholdes er en selvfølge.

5-stjernet bus og opsamling
Gislevs busrejser til Nordkap gennemføres kun med 5-stjernede busser. Konceptet blev indført i 2012 og har været en stor succes.
På busserne er der lidt flere faciliteter og mere plads. Der er i alt 81 cm fra ryglæn til ryglæn og det giver dig ekstra god benplads. Sæderne er komfortable og fleksible med forøget vippeafstand.
Desuden er der monteret støtter til læggen for at sikre, at dit ophold om bord i bussen bliver så komfortabelt som muligt. Bordene i de nye busser er ligeledes monteret således, at de er uafhængige af stoleryggen foran.


Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere – eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.
 

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.

 

      

 

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.