Vinhøstrejse i Italien

Chianti, Montepulciano og Valpolicella – og de gode vine

 

10 dages vinrejse med charmerende vingårde og skønne vine - inklusiv hele 6 vinsmagninger
 

• Alle de gode vine fra Chianti, Montepulciano og Valpolicella
• Middag på italiensk landsted med 3 retter mad, vin og kaffe
• Nogle af Toscanas mest charmerende byer som Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano
• Glæd dig til smagning af danske Jannes fremragende Brunello vine
• Erfaren og vinkyndig rejseleder og 4-stjernet bus med plads til vinindkøb
• 5 nætter på godt hotel, Grand Hotel Le Fonti, i Toscana

Så meget har Gislev inkluderet:
Ophold i dobbeltværelse, 9 x morgenmad, 7 x middag (middag for egen regning dag 4+6), 1 x let frokost hos Janne, udflugter jævnfør program, 6 x vinsmagning, rejseleder, gebyr til Rejsegarantifonden, entrèer er eksklusive.

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 998
Afbestillingsforsikring: Kr. 340
Toscansk aften: Kr. 225 - bestilles med rejsen

Videoklip om Toscana:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Bølgende landskaber, charmerende vingårde og gode vine
Skønne vinoplevelser venter på denne rejse gennem det smukke Italien med bølgende landskaber og hyggelige vingårde. Det alsidige vinsmagningsprogram giver prøver på de gode vine fra de mest populære vinområder i Toscana og Veneto regionen. Vi besøger vinbønder, der formidler deres viden med sjæl og entusiasme, og vinstederne varierer fra gamle Etruskerkældre til lokale vingårde med maleriske udsigter, fra en moderne vinproduktion til et charmerende landsted. Danske Janne bor i det sydlige Toscana og introducerer os til de formidable Brunellovine, mens vi i  Gardasøens bagland bliver trakteret med Ripasso og den berømte Amarone. Der er også tid til besøg i Siena, Montalcino, Cortona og Montepulciano – nogle af Toscanas mest charmerende byer.

 Montalcino Janne vinmark Brunello

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra Danmark
Udrejse til overnatning midt i Tyskland. Undervejs introducerer rejselederen til turen, og vi begynder at lære hinanden at kende.

 

Dag 2: Ankomst til Italien og 3 retters middag på charmerende landsted
Gennem Tyskland via de smukke østrigske alper til området omkring Gardasøen. Middag på stemningsfuldt italiensk landsted, hvor der serveres 3 retter mad med vin og kaffe inden overnatning nær Verona.

Talosa vinsmagning Pienza

 

Dag 3: Toscana og vinsmagning i hjertet af Chianti
Gennem smukke landskaber til Toscana, hvor der venter os en dejlig vinsmagning i Greve in Chianti. Herfra til indkvartering de næste 5 nætter i kurbyen Chianciano Terme.

Toscana landskab Vinsmagning Toscana

 

Dag 4: Hyggelig byvandring og vinsmagning i Montepulciano
Udflugt til vinbyen Montepulciano smukt beliggende på en bakketop med en flot udsigt over de bølgende landskaber. Tid på egen hånd til at udforske den hyggelige by eller nyde en lækker frokost. Herefter spændende rundvisning i de gamle vinkældre hos Fattoria della Talosa, hvor vi smager på de anerkendte lokalproducerede rødvine af typen Vino Nobile di Montepulciano.
Denne aften er der ikke middag inkluderet, så der er rig mulighed for at fordybe sig i det italiensk køkken. Rejselederen hjælper gerne med tips og gode idèer. Man kan naturligvis også vælge at spise a la carte på hotellets restaurant.

 

Dag 5: Charmerende Cortona og Fabios gode vine
Vi kører ad de små veje til fascinerende Cortona, en typisk toskansk by med snævre stræder og indbydende butikker. Denne maleriske by har dannet kulisse for den filmatiserede bog ”Et hus i Toscana”. Herfra til vingården Colle Santa Mustiola, hvor Fabio viser rundt og passioneret fortæller om sin vinproduktion. Han har også hentet nogle gode flasker op fra den gamle Etruskerkælder, som han vil forkæle os med. 

Vinhøst Fabio Toscana huse

 

Dag 6: Heldagsudflugt til Siena og toscansk aften
Heldagsudflugt til Siena - en af Italiens bedst bevarede middelalderbyer med den berømte plads Piazza del Campo.der er med på UNESCO’s verdensarvsliste. Rejselederen tager os med på byvandring og præsenterer os for de mange seværdighederne. Der er også tid til at udforske den spændende by på egen hånd. Gå på jagt i de små butikker, nyd en lækker frokost eller find en hyggelig fortorvscafè, hvor man kan slå sig ned og betragte livet, der passerer forbi. Mulighederne er mange.

Siena Sarteano Toscansk Aften

Om aftenen er der mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd eller deltage i en toscansk aften i Sarteano, hvor vi nyder en dejlig menu med vin ad libitum. Pris kr. 225. Bestilles med rejsen.

 

Dag 7: Vinbyen Montalcino og Jannes skønne Brunello-vine
Heldagsudflugt med besøg i den maleriske vinby Montalcino, der ligger på et højdedrag med en betagende udsigt over det smukke landskab. Vi tager på en lille byrundtur og passerer den gamle fæstning, specialbutikker, vinkældre og små hyggelige cafeer. Herfra kører vi videre til godt humør, livsglæde, en let anretning og smagning af Jannes gode Brunello-vine.

Vinsmagning Toscana Vinhøst specialiteter

 

Dag 8: Rundvisning med vinekspert hos Accordini
Vi forlader det smukke Toscana og sætter kursen mod nord og området nær Gardasøen. I Fumane byder vi på rundvisning og vinsmagning hos Accordini Stefano, hvor en lokalguide fortæller os om moderne vinproduktion. Her skal vi smage på de dejlige Ripasso og Amarone vine. Herfra til middag og overnatning nord for Verona.

Gardasoeen Panorama Terrasse Toscana

 

Dag 9Forbi Dolomitterne og Alperne til overnatning i Tyskland
Vinmarkerne forsvinder i bakspejlet, mens vi nærmer os Alperne og Østrig. Vi kører over Brennerpasset og videre mod vores overnatningshotel i Tyskland.

Janne i Gislev bus

 

Dag 10: Hjemrejse til Danmark
Vi fortsætter nordpå med hjemkomst til den danske grænse midt på eftermiddagen

Hotel

Grand hotel Le Fonti, Chianciano Terme
Viale della Libertà, 523,
Chianciano Terme SI
Italien

Godt hotel, beliggende centralt i byen. Alle værelser med bad og toilet, wi-fi, hårtørrer, telefon, værdiboks, minibar og tv. Hotellet har restaurant, bar, elevator og terrasse. 3 aftener spiser vi middag sammen på hotellet, hvor der serveres 3 retter almindelig mad med et glas vin til.
Læs mere på: http://www.lefontigrandhotel.com

En aften bliver der mulighed for at deltage i en hyggelig toscansk aften i Sarteano med 3 retter mad og vin ad libitum. Pris kr. 225 - bestilles sammen med rejsen

Der bliver også mulighed for at udforske det italienske køkken på egen hånd. Rejseleder er behjælpelig med tips og råd til gode spisesteder.

Vinhøst Toscana Vinhøst druer

Værd at vide

Valuta
Euro.

Vinsmagninger
Gislev tager forbehold for evt. ændringer i smagningsprogram p.g.a. vinhøst.

Bemærk
Rejsen er ikke egnet for dårligt gående.

Vinindkøb
Det er muligt at bringe vinindkøb med hjem – dog i begrænset omfang.

Morgenmad
I Italien består morgenmad typisk af kaffe, kager og evt. brød. Vores hoteller serverer som regel et lidt større udvalg

På restaurant
Når man bestiller mad på en italiensk restaurant bør man være opmærksom på følgende opdeling af menuen:

Antipasti: Forretter, f.eks. salumi, skinke, små fiskeretter, bruschetta o.l.
Primi Piatti: ”Første hovedret”, typisk pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: ”Anden hovedret”, typisk fisk, fjerkræ, kød serveret uden tilbehør. Fisk og særlige kødudskæringer prissættes ofte efter vægt.
Contorni: Tilbehør, som oftest serveret til ”anden hovedret” bestilles separat, typisk salater, kartofler, bønner, dampede grøntsager o.l.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert

Man kan godt bestille på ”kryds og tværs” af den angivne rækkefølge, men gør tjeneren opmærksom herpå, hvis (og hvad) I ønsker at spise samtidigt.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer under: "Afgange og priser" / Afrejse fra.


Start busrejsen lidt senere - kør til sikret parkeringsplads ved Kolding
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse
Koldingvej 7
6580 Vamdrup

Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

Rejs med Gislev Rejser og få nem og gratis pakering  Gislev dygtige buschauffører er klar til at give dig den bedste rejseoplevelse.

Se alle Gislevs Busrejser her

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

Kort

Vinhøstrejse Italien kort