Vandreferie på Amalfikysten

Smukke ruter og god tid til at nyde området og byerne.

Vandreferie på Amalfikysten
Rejsen gentages i 2018 - forhåndsreservér allerede nu.

Spændende vandreferie i bjergene ved Amalfikysten med flotte udsigter over Middelhavet 

Vi har fundet et dejligt familiedrevet hotel i bjergene over Amalfikysten. Kom med og nyd en skøn vandreferie, som kombinerer fysiske strabadser i det stejle terræn med afslapning for sjælen i den smukke natur ved Middelhavet og i de smukke italienske kystbyer.

  • 7 nætter på hotel med skøn udsigt over Middelhavet
  • Vandring ad æselstier, på vulkaner og gennem Dragedalen
  • Sejlads på Middelhavet fra Positano til Amalfi
  • Dejlige badestrande, forbi klostre og klippehuler

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, 7 x middag, entré til Pompei, lokalguide i Pompei, entré til Vesuv, bådtur, italiensk bus, rejseleder, flybillet, gebyr til Rejsegarantifonden.

Entréer er ikke inkluderet, hvis andet ikke er oplyst.

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.050. Afbestillingsforsikring: Kr. 625. Mad ud/hjem på flyet: Kr. 160 (skal bestilles med rejsen). Værelser med havudsigt på hotel Giuseppina: Kr. 300 pr. enkeltværelse og kr. 400 pr. dobbeltværelse (ingen tillæg for værelser med havudsigt på hotel La Margherita).

 

En af vores gæster anbefaler: 

Se billeder fra april 2017, som vores rejseleder har taget:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Amalfikysten kaldes med rette Verdens smukkeste kyststrækning
Vidunderlige panoramaer med grønne bjergsider og det azurblå Middelhav, smukt indrammet af den blå himmel og den varmende sol.  Det fantastiske lys på Amalfikysten har i flere hundrede år tiltrukket kunstnere fra hele verden.

På vandreturene kommer du gennem spændende skovstrækninger, mens du lytter til vandets brusen i vandløbene. Udsigten over himmel og hav folder sig storslået ud, mens du vandrer på smalle bjergstier langs bratte bjergvægge. Du følger de gamle æselstier, der gennem århundreder var den eneste forbindelse mellem byerne. Du bliver udfordret af mange – rigtig mange! – trappetrin, som du forcerer, mens du nyder den ene fantastiske udsigt efter den anden. Det er svært ikke at smile bredt. Vandrestøvler er et must på denne tur, som henvender sig til den øvede vandrer.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Napoli
Fra Napoli lufthavn kører vi sydpå langs Napolibugten til hotel Villa Giuseppina/La Margharita i Scala, en lille charmerende bjerglandsby beliggende 350 meter over Amalfi og med storslået udsigt over Ravello og Middelhavet. Indkvartering og en kort bytur/introduktion til Scala inden middagen på hotel Giuseppinas restaurant.

Dag 2: Scala – Valle delle Ferriere - Amalfi 
Vi skal vandre ad de gamle æselstier (mange trapper) ned til Amalfi, kyststrækningens hovedstad. Måske vi rent faktisk møder et æsel på vejen, for det er stadig den eneste måde at få varer og byggematerialer frem på her på bjergskråningen. På Pontones lille charmerende torv fylder vi vandflaskerne fra fontænen, der har leveret vand gennem århundreder. Nedstigningen fortsætter ad flere trapper ned gennem den frodige dal Valle delle Ferriere, hvor terrænet skifter til bjergstier/skovstier, mens der er en hel del trapper det sidste stykke ned mod Amalfi. På ruten finder vi også ruinerne af de mere end 14 møller, der engang producerede papir til Amalfi. Ved udmundingen af dalen når vi til Amalfi by, hvor vi tilbringer resten af dagen. Amalfi byder bl.a. på en imponerende domkirke med en arabisk inspireret facade samt et museum, der fortæller historien om byens velmagtsdage som driftig sørepublik. Hertil kommer mange hyggelige caféer, konditorier, restauranter og forretninger, der bugner af specialiteter som limoncello (citronlikør) og delizia al limone (citronkage) fra Amalfis mange citronplantager. Bussen kører os tilbage til hotellet. 7 km, sværhedsgrad 3 (350 meters højdeforskel)

Dag 3: Amalfi - Den smagragdgrønne grotte - Marina di Praia
Dagen byder på en vandretur fra Amalfi til Marina di Praia på selve den berømte og fascinerende Amalfikyst.  Vi går ad kørevejen, der snor sig som en guirlande, skiftevis tæt på havet og under næsten lodrette klippevægge. På vejen passerer vi såvel 5-stjernede luksushoteller som de lokale beboeres mere beskedne huse. Alle vegne vil du se kirker og klostre - også hvor man skulle tro, det var umuligt at bygge. Halvvejs på turen gør vi holdt ved Den Smaragdgrønne Grotte - ikke så berømt som Den Blå Grotte på Capri, men bestemt et besøg værd. Efter frokost fortsætter turen til stranden ved Praia, hvor der er mulighed for en forfriskende dukkert, inden bussen kører os tilbage til hotellet sidst på eftermiddagen. 8 km, sværhedsgrad 1 (ingen højdeforskel)

Dag 4: Scala – Ravello - Minori
Efter morgenmaden går turen op ad Scalas bjergside til en stadig mere fantastisk udsigt over Middelhavet. På vejen kommer vi forbi det tidligere nonnekloster San Cataldo, der i dag er kendt som refugium for danske kunstnere og videnskabsmænd. Fra 450 meters højde over havet går vi nedad igen langs de snoede veje og krydser Dragedalen til byen overfor, Ravello. Byen er en mondæn turistby, kendt for dens klassiske koncerter og underskønne udsigter. Efter en kort byrundtur er der tid på egen hånd til sightseeing, indkøb og frokost. Om eftermiddagen går turen videre ad ganske mange trapper (300 højdemeter) ned gennem den charmerende bydel Torello til kystbyen Minori, hvor eftermiddagskaffen kan nydes på det pavevelsignede konditori Sal de Riso, der bl.a. byder på himmerigsmundfuld'en Delizia al Limone. I Minori kan man også besøge ruinerne af en villa fra romersk tid. 8 km, sværhedsgrad 4 (450 meters højdeforskel)

Dag 5: Fridag
Tid til at slappe af på hotellet eller på terrassen. Du kan også tage en tur på egen hånd med bus eller til fods. Rejselederen kommer gerne med forslag til udflugtsmål og arrangerer også en udflugt for interesserede.

Dag 6: På vulkaner: Vesuv og Pompei    
I dag er det tid til at opleve Napoli-bugtens største seværdigheder. I august år 79 e. Kr. gik vulkanen Vesuv i udbrud og begravede byen Pompei fuldstændigt. De fleste mennesker nåede ud af byen i tide, men mange blev også kvalt under 7 meter aske. Først langt op i tiden blev byen genfundet, og i 1748 begyndte de udgravninger, der stadig står på den dag i dag.  Vi får først en rundvisning med Gislevs lokalguide i Pompeis ruinby og ser både boliger, badeanlæg, templer og amfiteater. Derefter videre op til Vesuv i 1000 meters højde. Det sidste stykke til fods for at se selve krateret – en gåtur på ca. 30 minutter hver vej. Vesuv har ikke været i udbrud siden 1944, men man holder ikke desto mindre godt øje med vulkanens aktivitetsniveau, da mange mener, et nyt udbrud kan være på vej. Enkelte steder siver en smule damp ud mellem sprækkerne, for der er stadig liv i det glohede indre. Sidst på eftermiddagen hjem igen til hotellet. 3 km, sværhedsgrad 4 (200 meters højdeforskel)

Dag 7: Il Sentiero degli Dei                  
Gudernes Sti hedder Italiens mest berømte vandresti. Den lever virkelig op til sit navn med en fantastisk udsigt over klippekysten, helt til Capri i klart vejr. Floraen er afvekslende, og især om foråret og i sommerens første tid går man i et sandt bad af farver. Vi begiver os afsted fra bjerglandsbyen Bomerano og ender i landsbyen Nocelle højt over Positano. Den gamle, smalle muldyr-sti, 600 meter over havets overflade, byder på hav og himmel, så langt øjet rækker, såvel som svimlende dybe afgrunde. Vi holder os dog på sikker grund hele vejen de omkring 7 km og 3 timer til vejs ende og tager os tid til at nyde vandreturen, vi sent vil glemme. Eftermiddagen tilbringer vi i Positano, en fortryllende smuk by med masser af forretninger, gallerier og restauranter langs strandpromenaden. Sidst på eftermiddagen tager vi færgen hjem og får også set, hvor smuk Amalfikysten tager sig ud fra vandsiden. 7 km, sværhedsgrad 5 (600 meters højdeforskel)

Dag 8: Hjemrejse fra Napoli
Efter morgenmaden kører vi i bus fra Amalfikysten til lufthavnen i Napoli, hvor flyet sender os tilbage til vores respektive afrejse-lufthavne.

 

Hotel

Familiens hotel består af 2 bygninger, La Margherita og Villa Giuseppina, vi bor begge steder. Der er ca. 300 meter mellem de to hoteller. Hotellerne er beliggende i byen Scala i bjergene over Amalfikysten med smuk udsigt over bakkerne til landsbyerne og Middelhavet. Afstanden til Amalfi by (ved kysten) er ca. 5 km.

Hotel Villa Giuseppina
Hotellet har elevator, solterrasse, restaurant og bar. Der er wi-fi i fællesområderne og værdiboks i receptionen. Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, tv og telefon. Flere værelser har udsigt til Middelhavet og sælges mod et mindre tillæg (kr. 300 for enkeltværelser og kr. 400 for dobbeltværelser).

Se mere på hotellets hjemmeside, klik her.

Hotel La Margherita
Hotellet har morgenmadsrestaurant og middagene nydes med resten af gruppen på hotel Villa Giuseppina. Der er ikke elevator på hotel La Margherita og til enkelte af værelserne skal påregnes en del trapper, da hotellet er bygget på en skråning (meget typisk for Amalfikysten). Samtlige værelser har en betagende havudsigt (sælges uden tillæg). Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, tv og telefon.

Adresse:
Via Torricella, 21,
I-84010 Scala SA
Italien

Se mere på hotellets hjemmeside, klik her.

Italiensk morgenmad:
Italienerne kender ikke til groft brød, som vi gør, og normalt spiser man hvidt brød, kager og croissanter. På disse hoteller kan du dog glæde dig over at morgenmaden er udvidet til også at indeholde nogle grovere boller (a la grahamsmel), yoghurt, cornflakes, smøreost, marmelade, saft, vand, kaffe og varm mælk. Herudover kommer der nogle dage skinke, andre dage æg.

 

Værd at vide

Valuta
Euro.

Fly
Danmark – Napoli. Med Gislevs charterfly fra Jet Time ud af København via Odense til Napoli og retur via Odense til København. Mad om bord (ud og hjem) kan bestilles hjemmefra og koster kr. 160 ialt. OBS: Der kan ikke købes mad om bord, kun den forudbestilte er mulig.
NB: Vi gør opmærksom på, at flere og flere luftfartselskaber forbyder brugen af Samsung Galaxy Note 7 om bord på flyene, Jet Time er ét af dem. Dette pga. faren for at batteriet bryder i brand, hvilket har vist sig som en svaghed ved denne udgave af Samsung Galaxy, og der er endnu ikke fundet en løsning på problemet.

Vandreterræn
Stier med fast underlag, men også stier med løse sten. Alle dage vandres i bjerge, dvs. med op- og nedture.

Vejret
April ca. 8-17° C og i oktober ca. 12-21° C.

Entréer
Entré til Pompei og Vesuv er inkluderet i rejsens pris.

På ruten er der mulighed for at besøge:
Smaragdgrotte ca. € 5 (dag 3)

Andre seværdigheder du måske vil have lyst til at besøge:
Domkirken i Amalfi ca. € 3
Bymuseum i Amalfi ca. € 4
Papirmuseum i Amalfi ca. € 4

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 6). Husk også muligheden for en test-tur (se til sidst i afsnittet).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan og bør ikke sammenlignes med andre vandretursudbydere. Vi har afpasset gradueringerne efter vores kundegruppe samt udbud af vores rejser. Niveau 1 er for de fleste i god kondition og niveau 6 for folk med stor vandreerfaring.
1 = Fast underlag, få niveauforskelle.
2 = Fast underlag, flere skift i stigninger.
3 = Løst underlag på delstrækninger.
4 = Bratte op- og nedstigninger, lang vandrestrækning.
5 = Lang vandrestrækning med store højdeforskelle.
6 = Kræver stor vandreerfaring.

Samlet bedømmelse af denne rejses sværhedsgrad: 5
Vi har forsøgt at give en samlet vurdering af hver enkelt rejse. Men læs rejsen igennem, og vurdér selv de enkelte dage. Måske du kan tage med på en af de sværere ture, hvis du er indstillet på evt. at skippe en ekstra svær dag.

Rejselederen
På denne rejse er der en lokal, dansk rejseleder med, som henter gruppen i lufthavnen og er med til der rejses hjem igen. Herudover har vi en assisterende guide med på turene. Rejselederen sørger for, at der holdes fælles pauser og at alle er med. Der er lufthavnsguide i Danmark ved afrejsen.

Påklædning
Det vigtigste er fodtøjet. Sørg for, at de sko/støvler du vælger, er gået til inden ferien. Der findes efterhånden et utal af modeller og i mange prisklasser. Sportsbutikkerne har personale, der er uddannet til, at hjælpe med at finde de helt rigtige støvler til dig. Køb nogle rigtige vandrestrømper og hav dem med når du prøver støvlerne. Køb støvlerne ½-1 nummer større end hvad du normalt bruger. Går man nedad glider man frem i støvlerne, og så er det vigtigt, at der er plads at give af (så neglene ikke støder imod). Hernæst gælder naturligvis at vi ikke kan spå om vejret. Sørg for at have regntøj, solbriller (og solcreme) og noget let løstsiddende tøj (til de meget varme dage) med. Lag-på-lag tøj er praktisk og husk også en kasket/hat/tørklæde til de dage, hvor solen virkelig bager (kan dog også være en fordel i regnvejr).

Vandrestave
Medbringer du vandrestave, og de ikke er sammenklappelige, skal du være opmærksom på, at de skal sendes som specialbagage. Lufthavnsguiden/rejselederen hjælper dig med dette, og er I flere som medbringer vandrestave kan de sendes samlet. Du skal afregne dette direkte i lufthavnen, og du skal regne med ca. € 60 pr. vej.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringer og cykelture. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes madpakker/mad, snacks, vand m.v. til turene. På rejser hvor vi har servicebussen med, kan der suppleres op undervejs enten fra eget lager eller fra bussens. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail gislev@gislev-rejser.dk.

Information om rejsen
Ca. 10-14 dage før afrejse modtages information om afrejse, regler, pakkeliste o.l.

Få tilskud til indenrigstransport
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50 % tilskud til tog, bus, færge og indenrigsfly. Se www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Mere information om AKTIV rejser
Sidder du og bliver i tvivl om aktiv ferie er noget for dig, så har vi et rigtigt godt tilbud. Ud over foredrag (se www.gislev-rejser.dk/foredrag) om udvalgte destinationer, har vi valgt at give dig chancen for at afprøve dels en vandretur, dels en cykeltur. Med udgangspunkt i den skønne sydfynske natur, får du mulighed for at cykle 33-36 km og/eller vandre 10-14 km i selskab med vores erfarne rejseledere. Du vil kunne føle på egen krop, om det kunne være noget for dig. Glem dog ikke at det kræver træning at kunne cykle/gå hver dag i 4 til 9 dage. Vi mener dog at test-turen vil være med til at give dig det allerbedste grundlag for en beslutning. Læs mere på www.gislev-rejser.dk/dagc (cykel testdag) eller www.gislev-rejser.dk/dagv (vandre testdag).

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Flyv fra Aalborg eller København samt Odense lufthavn

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160 (bestilles sammen med rejsen). OBS: Det er ikke muligt at købe mad om bord, kun den forudbestilte forplejning er en mulighed, såfremt du ønsker mad på turen ud/hjem.

Afrejse i april 2017

Mødetid
København kl. 07.15
Odense kl. 09.15

Udrejse med Gislevs charterfly fra Jet Time:
Fra København lufthavn kl. 09.15, ankomst Odense kl. 10.00
Fra Odense lufthavn kl. 10.45 med ankomst til Napoli lufthavn kl. 13.30

Fra Napoli lufthavn kl. 14.30, ankomst Odense kl. 17.15,
Fra Odense kl. 18.00, ankomst Københavns lufthavn kl. 18.45

 

Afrejse i oktober 2017

Mødetid
Aalborg kl. 06.30
Odense kl. 08.25

Udrejse med Gislevs charterfly fra Jet Time:
Fra Aalborg lufthavn kl. 08.30, ankomst Odense kl. 9.10
Fra Odense lufthavn kl. 09.55 med ankomst til Napoli lufthavn kl. 12.45

Fra Napoli lufthavn kl. 13.45, ankomst Odense kl. 16.30
Fra Odense kl. 17.15, ankomst Aalborg lufthavn kl. 18.00

Bagage:
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage. 

 

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk
Adresse:
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested:
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk 

Adresse:
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested:
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
05-10-2017Fly fra Aalborg via OdenseVandreferie på Amalfikysten Hotel La MargheritaRing til os8.898,-Mere information
05-10-2017Fly fra Aalborg via OdenseVandreferie på Amalfikysten Hotel Villa GiuseppinaRing til os8.898,-Mere information
12-10-2017Fly fra Aalborg via OdenseVandreferie på Amalfikysten Hotel La MargheritaRing til os8.898,-Mere information
12-10-2017Fly fra Aalborg via OdenseVandreferie på Amalfikysten Hotel Villa GiuseppinaRing til os8.898,-Mere information