Toscana - Cinque Terre

Indholdsrig rejse alle udflugter inkluderet til favorabel pris

 
Rejsen gentages i 2018 - nye datoer og program på vej.


Fly fra Odense og Aalborg. Smukke oplevelser i Toscana og Ligurien.
Flyrejse til 2 populære regioner. Toscana med sine natursmukke områder fyldt med kunst, historie og gode vine. Ligurien med sit milde klima, de maleriske byer i Cinque Terre og Middelhavet.

  • 3 overnatninger i Ligurien, 50 meter fra stranden
  • 4 overnatninger på hyggeligt hotel med god service i Toscana
  • alle udflugter er inkluderet
  • Flot tur til de maleriske byer i Cinque Terre

 

Alt dette har Gislev inkluderet: 8 dages flyrejse, ophold i dobbeltværelse med bad og toilet, 7 x morgenmad, 6 x middag, 1 x let frokost,1 x aftensmad for egen regning (dag 3), Rejseleder, Hotelskatter og bustransport på udflugter. Udflugter jævnfør program. Eksklusiv entreer, hvis intet andet er nævnt under udflugtsbeskrivelserne,

Tillæg: Enkeltværelse kr. 798. Superior dobbeltværelse i Ligurien kr. 500 pr. person. Afbestillingsforsikring kr. 455.

Se video fra en af vores kunder

Kjelds video

Se video om Cinque Terre:Øvrig videoklip:
Film om Firenze

Om Toscana

Status:
Ring til os

Om rejsen

Smukke oplevelser i to maleriske regioner
Den Italienske Riviera er med sit milde klima, de maleriske byer og det blå Middelhav et flot rejsemål. Området er kendt for sin betagende, bjergrige natur og er også et velkendt badeområde med fine strande og spændende køkken. Du bor 3 nætter i Celle Ligure på det charmerende hotel Flora.  Du ser Cinque Terre, keramikbyen Albisola og Albenga med det lille olivienoliemuseum. du får et godt indtryk af hvor meget Ligurien har at byde på. Synet af de smukke toscanske landskaber fryder enhver, og hvem glæder sig ikke til smagen af det toscanske køkken. Du bor 4 nætter midt i Toscana i den kendte og populære by Montecatini Terme med hyggelige parker, caféer og små forretninger, centralt og tæt på de mange spændende udflugtsmål i regionen. Familen Mariotti tager imod jer og sørger for, at I får et dejligt ophold i Toscana. Sammen med Gislevs lokalguide oplever vi Firenze, de kendte kunstneres by. Vi ser Lucca og Pistoia, 2 spændende middelalderbyer. En rejse som har rigtig meget at byde på.

Billeder

Dag for dag

1. Dag: Fly til Pisa og transfer til Celle Ligure
Vores rejseleder byder dig velkommen i lufthavnen. Fra Aalborg via Odense med fly til Pisa og transfer til Celle Ligure og vores charmerende hotel Flora, hvor værten Patrizia byder os velkommen. Du bor tæt på stranden og nær det hyggelige centrum med spændende butikker samt hyggelige caféer og restauranter.

Karen rejseleder Celle Ligure strand

 

2. Dag: Albisole - Liguriens små charmerende byer og olivenoliemuseum
Den liguriske kyst er fyldt med charmerende, små byer. Bl.a. den lille keramikby Albisola, hvor Asger Jorn arbejdede i mange år (ikke egnet for gangbesværede). Her ser vi mange steder keramikudsmykninger og arbejdende værksteder. Vi gør stop i Albenga hvor der er et hyggeligt centrum med charmerende små stræder og lækre spisesteder. Tid på egen hånd. Efter frokostpause er der mulighed for at besøge et olivenolie museum  Udflugt er inkluderet.

Albisola Ligurien Albenga olivenolie

 

3. Dag: Italienske kager og fridag
Vi tager på en lille halvdagsudflugt til Sassello lidt nord fra Celle Ligure. Området er kendt for deres Amaretti kager. Vi hår fået lov til et kig ind til produktionen af kagerne hos en af fabrikkerne og slutter naturligvis af med smagsprøver. Eftermiddagen står på afslapning, tag ind til byen, sæt dig på hotellets tagterrasse eller tag en tur på stranden. På afgangen fra 28-08 og frem erstattes udflugten til kagefabrikken med en panoramatur i området.

Charmerende byer Ligurien Toscana

 

4. Dag: Cinque Terre - De Fem Byers Land.
Langs kysten til Cinque Terre – også kaldet ”De Fem Byers Land” med de maleriske byer Monterosso, Vernazza, Corniglia, Manarola og Riomaggiore. Tidligere var havet den eneste forbindelsesvej til byerne, som alle klynger sig fast til de stejle klippeskråninger, hvoraf en stor del er omdannet til flotte terrasser med vinranker. Vi besøger en af byerne,  Manarola inden vi fortsætter det sidste stykke til Montecatini Terme til Mariotti Hotels. Hvis vejret tillader er det muligt at lave en lille sejltur til nogle af de andre byer. Udflugten er inkluderet! En evt. sejlturen er for egen regning.

 

5. Dag: Montecatini Terme, Lucca samt vinsmagning
Rejselederen tager os til fods en tur rundt i en af Italiens mest livlige og berømte kurbyer, som erfyldt med parker, grønne områder, butikker, hyggelige caféer og restauranter. Herfra til middelalderbyen Lucca hvor vi ser domkirken San Martino. Kirken har en smuk facade i grøn og hvid marmor samt søjlegange med flotte dekorationer Til italiensk landhus, hvorfra der en en fantastisk udsigt over vinmarker og olivenlunde. Her fortælles om oliven og vin, og der afsluttes med vinsmagning med en let frokost.Udflugt og vinsmagning er inkluderet.

Lucca Toscana Vinsmagning Collina Toscana

 

6. Dag: Heldagsudflugt til Firenze med dansk lokalguide.
Med udgangspunkt i det gamle kvarter omkring domkirken tager Gislevs danske lokalguide os med på en orienterende tur til fods i Firenze - en af Italiens mest spændende byer fyldt med store seværdigheder og kunstskatte. Herefter er der tid på egen hånd. Tilbage til Montecatini sidst på eftermiddagen efter en dag fyldt med oplevelser. Udflugt med dansktalende lokalguide er inkluderet.

Firenze Toscana Italien Marked Italien Ligurien

 

7. Dag: Det historiske Pistoia og smukke toscanske landskaber.
Lidt nord fra Montecatini Terme ligger middelalderbyen Pisoia. Byen byder på et flot historisk centrum. Her kan du indånde historien og de flotte arkitektoniske skatter venter. Halvdagsudflugt er inkluderet. Eftermiddagen til egen disposition. Tag på en hyggelig café eller måske med det lille tog til Montecatini Alto

Montecatini Aalto Toscana

8. Dag: Hjemrejse
Med fly fra Pisa til Odense eller Aalborg

Fly fra Odense

Hotel

Celle Ligure, Hotel Flora
www.hotelflora-celle.it

Et hyggeligt familieejet hotel med et godt køkken. Cirka 50 meter fra stranden og 700 meter fra centrum. Alle værelser med bad/ toilet, tv og telefon. På dobbeltværelser er der mulighed for tilkøb af superior værelser med balkon dog uden udsigt. Hotellet har restaurant, bar, hyggelig terrasse og elevator samt en tagterrasse med flot udsigt.

 

Montecatini Terme
www.mariottihotels.com

Hoteller tilhørende familien Mariotti.
Alle familieejede hoteller af god standard, centralt beliggende i byen. Alle værelser med bad/ toilet, tv og telefon. Hotellet har restaurant, bar, og elevator

 

Hotel Columbia
Corso Roma 19
51016 Montecatini Terme (PT)
www.hotelcolumbia.it

Hyggeligt familieejet hotel med god service og et godt toscansk køkken. Hotellet er centralt beliggende og har elevator, restaurant, bar, wellness-center. Alle værelser er med bad/toilet, hårtørrer, værdiboks, tv, wi-fi, minibar, telefon, klimaanlæg. Værelserne kan være uensartede i størrelse. Udendørs pool kan gratis benyttes på Hotel Manzoni og Nuovo Savi. I maj t.o.m. september er der gratis transfer til poolen ved Hotel Columbias landhus.

 

Hotel Manzoni
Tlf. 0039 0572 70175

 

Hotel Nuovo Savi
Tlf. 0039 0572 72142

Værd at vide

Valuta
€ 1 = ca. kr. 7,50.

Indkøb
Tøj, sko, kunsthåndværk, vin og andre kulinariske specialiteter.

Entré
Entréer er ikke inkluderet.
Entré til de fleste museer: € 5 -15.

Bemærk
Cinque Terre Udflugten er uegnet for gangbesværede.

Betalingskort
På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på cafeerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til €4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgår af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Pane e coperto
er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Porto
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til 1 Euro cent. Så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg som generelt også bestå af diverse slags brød, pålæg, juice osv.

Restauranter
Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – stenovn, som der fyres op med træ.

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.

Primi Piatti: ”Første” retter, hvor man finde pasta- og risretter samt supper.

Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og oksekød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles separat – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.

Formaggio: Ost.

Dolce: Dessert

Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

Flyv fra Odense eller Aalborg Lufthavn
Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160. (Bestilles sammen med rejsen). 

Der er gratis parkering i Odense og Aalborg Lufthavn

Med Jet Time fra Aalborg via Odense til Pisa med ankomst kl. 12.20

Afgang
Fra Aalborg kl. 08.30 og fra Odense kl. 09.55

Mødetid
Aalborg kl. 06.30
Odense kl. 08.25

Hjemrejse
Hjemrejse fra Pisa  via Odense til Aalborg.

Hjemkomst
Odense kl. 15.45
Aalborg kl. 17.00

Bagage
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Kort