Sardinien - Alghero

Flyrejse til Sardinien og historiske Alghero


Rejsen gentages i 2018 - forhåndsreservér allerede nu.

Flyrejse til Alghero på Sardinien fra Sønderborg.

  • Gislev Rejsers eget fly direkte fra Sønderborg til Sardinien
  • Hotel i gåafstand til den historiske bydel i Alghero
  • Nyt i år: Udflugt til den spektakulære smukke kyst Costa Smeralda
  • Middelalderbyen Bosa, spændende, farverig og autentisk
  • Halvpension til favorabel pris - KUN kr. 698
  • Flyrejse til en skarp pris, der tåler sammenligning

 

Gislev Rejser har inkluderet: Flybillet, flyskatter og afgifter, Sandwich med te/kaffe på flyet, ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, hotelskat € 2 per dag, rejseleder, byrundtur i Alghero, gebyr til Rejsegarantifonden. Ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.398. Halvpension kr. 698. Afbestillingsforsikring kr. 625. 

Rabat: 3. person i 3-sengsværelse kr. 475. Barn u/12 år kr. 475.  

Status:
Ring til os

Om rejsen

Middelhavets næststørste ø med spanske fodaftryk, hvide strande og et stolt folkefærd
Alghero - øens populære ferieby er udgangspunkt for din ferie. Gå på opdagelse i den spændende middelalderby, hvis gader oser af atmosfære. Du kan også vælge fra det varierede udflugtsprogram, hvor du kommer tæt på den sardiske befolkning og de enestående naturscenerier. Oplev bl.a. Costa Smeralda - fyldt med en usædvanlig skønhed og kendt som jetsettes foretrukne ferieområde. Vi ser nærmere på Porto Cervo med de mange lystyachter - det er overvældende og i kombination med klipperne og havet er netop denne kyst en af Europas smukkeste. Du kan også tage med på en lokal vingård, hvor du skal smage vine og lokale sardiske specialiteter. Den imponerende Neptuns grotte kan nås med båd fra kajen i Alghero. Store oplevelser venter lige rundt om hotellets hjørne. Sardinien har sin helt egen sjæl og er ét af Middelhavets store italienske højdepunkter.

Naturoplevelserne står i kø, og øens historie er interessant og spændende. Sarderne er et stolt folkefærd med kultur og traditioner, der lever i fuld harmoni med den spektakulære natur. Sardiniens mest populære ferieby, middelalderbyen Alghero var tidligere under catalansk herredømme. Netop her mødes Spanien og Italien, hvilket du kan se på både gadeskilte og menukort. Du kan gå fra hotellet til den gamle bydel, som er fyldt med hyggelige butikker, caféer og barer, hvor du også kan nyde spanske tapas. Langs det azurblå Middelhav finder du den gamle fæstningsmur, som er det perfekte sted for en middag eller en lille aftenspadseretur. Her kan du nyde udsigten over bugten og den smukke solnedgang over bjergene. Du kan også glæde dig til at gå på opdagelse i det gamle sardiske køkken, hvor mange retter ofte tilberedes over ild i de store stenovne. Vi byder dig velkommen til den fascinerende ferieø med de store oplevelser.

Billeder

Dag for dag

Det kan du opleve

Dag 1 Udrejse fra Sønderborg direkte til Sardinien
Som noget nyt i år har du mulighed for at flyve fra Sønderjylland. Vi har planlagt afgangstiden således, at såfremt du kommer fra Fyn, kan du nå den første færge fra Bøjden til Fynshav. I den lille charmerende lufthavn bliver du budt velkommen med et hurtigt check-in og derefter kan du nyde GRATIS morgenmad inden afgang. Gislevs fly flyver direkte fra Sønderborg til Alghero på Sardinien. Fra lufthavnen kort transfer til Hotel Calabona. 7 overnatninger med morgenmad.

 
Bekvem udrejse direkte fra Sønderborg til Sardinien - gør brug af GRATIS parkering, morgenmad i lufthavn og på flyet.

Dag 2 Middelalderbyen Alghero 
På gående byrundtur med Gislevs rejseleder i Alghero. Langs strandpromenaden finder du den nyere bydel med den fine strand, der løber frem til den lille marina. Foran denne ligger den historiske bydel omgivet af den gamle bymur. Atmosfæren her er utrolig hyggelig og i de små stræder finder du et utal af små restauranter og butikker. Det er nok Sardiniens mest billedskønne by, der med sin middelalderstemning, huse i spansk byggestil og gadeskilte på italiensk og catalansk afspejler den lange historie med mere end 300 års aragonesisk herredømme. Byrundturen er inkluderet.

Strandpromenaden 
Alghero er en charmerende middelalderby med mange spanske fodaftryk.

Dag 3 Naturscenerier i særklasse, farverige Bosa og mystiske Nuragher
Panoramakørsel langs Algheros sydlige kyst – en af de smukkeste strækninger på Sardinien – til den farverige by Bosa, som er beliggende i en dal formet af floden Temo. Vi besøger den historiske bydel, som er fyldt med små håndværksbutikker. Her kan du bl.a. finde silke og små vingårde, som producerer den kendte lokale dessertvin Malvasia. Frokost på egen hånd inden vi fortsætter til Torralba, hvor vi skal besøge det arkæologiske område Santu Antine. Her ser vi de kegleformede tårne – bygget af sten – de såkaldte nuragher, som kan ses overalt på øen. Heldagsudflugt kr. 375, € 51,50.

 
Udflugt til farverige Bosa - vi ser også nærmere på de særprægede kegleformede stenhuse kaldet nuragher.

Dag 4 Sejltur til den kendte Neptun grotte
Dagen er til egen disposition. Har du lyst, kan du spadsere med rejselederen til Algheros lille marina. Herfra udgår turbåde, der sejler ud til Neptuns stalakit grotte. Grotten blev opdaget af de lokale fiskere i 1800-tallet og er i dag en af Sardiniens største attraktioner. Sejlturen koster € 14 (2016) - entré til grotten € 13 (2016).

 
Neptuns grotte er en af de mest besøgte attraktioner på Sardinien - tag båden dertil fra havnen i Alghero.

Dag 5 Costa Smeralda - naturoplevelser i særklasse og vel nok Europas mest klare badevand
Vi kører tidligt fra hotellet i bus tværs over Sardinien til den nordøstlige side af øen. Her besøger vi hovedbyen Porto Cervo, som er et af jetsettes foretrukne ferieområder. Resortet er skabt af prins Karim Aga Khan sammen med andre investorer. Byen ligger lige i hjertet på Costa Smeralda kysten og her bor fast ca. 450 indbyggere. Du vil se at de opførte huse fremstår som gamle restaurerede huse med runde buer, lave bygninger og pastelfarvede mure. Her er en labyrint af stræder og vi går frem til byens torv, hvorfra der er en fantastisk udsigt over bugten, som i højsæsonen er fyldt med dyre yachter. Ved frokosttid fortsætter vi ca. et kvarters kørsel nordover til Baia Sardinia - en rigtig perle af en ferieby med et langt mere roligt liv end den sofistikerede Porto Cervo. Her har du tid til frokost og mulighed for at bade fra stranden, der mest af alt ligner en, man kan finde i Caribien. Husk at medbringe badetøj og håndklæde på denne udflugt. Heldagsudflugt kr. 375, € 51,50.

 
På heldagsudflugten oplever du nogle af Costa Smeraldas mest unikke naturscenerier.

Dag 6 Besøg på lokal vingård med vinsmagning
Blot en halv times køretur fra hotellet finder vi den store vingård, der er omgivet af flere hektar jord med vinranker og oliventræer. Vi bliver vist rundt i de frodige marker og hører om produktionen på gården. Efterfølgende skal vi selvfølgelig smage på de forskellige vine og hertil serveres lokale specialiteter såsom brød, oste og pølser. Eftermiddagsudflugt kr. 225, € 31.

 
Det er altid en stor oplevelse at komme tæt på de lokale og smage de sardiske specialiteter.

Dag 7 Nyd en dag på stranden 
Foran hotellet ligger en fredelig bugt med en lille strand. Du kan også spadsere til den nyere bydel og nyde den smukke strandpromenade, der ligger på den anden side af den gamle bydel. Eller måske bruge den sidste dag til at shoppe i den hyggelige gamle bydel.

 
Nyd en dag på den lille strand foran hotellet eller gå til lidoen på den modsatte side

Dag 8 Hjemrejse fra Alghero til Sønderborg
Afgang med Alsie Express direkte til Sønderborg, hvor vi ankommer først på aftenen. 

Hotel

 

Hotel Calabona
Località Calabona
I-07041 Alghero

Læs mere om Hotel Calabona

Hotellet ligger roligt med front mod det smaragdgrønne hav i gåafstand til Algheros charmerende historiske bydel. Foran hotellet findes en lille bugt med sandstrand og klippesten, hvor du også kan slappe af på en solseng. Stor solterasse og swimmingpool, bar, restaurant og dejlig have. Lokalbussen går lige foran hotellet. Ophold i dobbeltværelse med bad/toilet, hårtørrer, telefon, tv, værdiboks, aircondition, gratis wi-fi, minibar og balkon. Ophold med morgenmad. Halvpension kan tilkøbes for kr. 698.

 
 
 

Værd at vide

Flytider
Alle afgange gennemføres med Gislevs eget charterfly fra Alsie Express. Sandwich med te/kaffe ombord er inkluderet.

Bagage
Der må medbringes 15 kg i indtjekket bagage samt 5 kg i håndbagage..

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb "prioritaria" frimærker til 95 cent.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.


 

Flyv fra

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Als færgen 

Bøjden til Fynshav

På denne rejse refunderer Gislev færgebilletten
Den første færge fra Bøjden afgår kl. 07.00 - ankomst Fynshav kl. 07.50
Den sidste færge fra Fynshav afgår kl. 20.00 - ankomst Bøjden kl. 20.50

Ærø færgen 

Søby til Fynshav

På denne rejse refunderer Gislev færgebilletten.
Den første færge fra Søby afgår kl. 06.20 - ankomst Fynshav kl. 07.30
Den sidste færge fra Fynshav afgår kl. 19.30 - ankomst Søby kl. 20.40


Flytider
Der flyves med Alsie Express fra Sønderborg direkte til Alghero

Afgang fra Sønderborg kl. 10.15 - ankomst Alghero kl. 14.05
Afgang fra Alghero kl. 14.45 - ankomst Sønderborg kl. 18.35 
Hjemrejsen 12/08: Afgang fra Alghero kl. 15.50 - ankomst Sønderborg kl. 19.35 

Sandwich med te eller kaffe på Air Alsie er inkluderet.

Bagage
Der må medbringes 15 kg i indtjekket bagage samt 5 kg i håndbagage.

Flyet
Der flyves med et fly af typen ATR 72-500 med 64 sæder.

Sønderborg Lufthavn
I Sønderborg Lufthavn er der GRATIS parkering.
I Sønderborg Lufthavn kan du nyde GRATIS morgenmad inden afgang.

Sønderborg Lufthavn

Læs mere her: www.sonderborg-lufthavn.dk

 

Adresse
Lufthavnsvej 1
6400 Sønderborg

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Sønderborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

 

Kort

Kort