Sant' Agnello - Sorrentos dørtrin

Amalfi - Sorrento - Pompei - Vesuv - Positano

Sant' Agnello - Sorrentos dørtrin

SÆRTILBUD: Spar op til kr. 1.000 på udvalgte afgange.


All Inclusive samt 2 udflugter inkluderet

  • Ophold på kvalitetshotel med flot beliggenhed og god atmosfære
  • Gislev Rejsers eget charterfly fra København, Aalborg og Odense til Napoli
  • Byrundtur i Sorrento og udflugt til Amalfikystens perle Positano er inkluderet
  • Sant' Agnello ligger blot ca. 2,5 km fra Sorrentos midtpunkt Piazza Tasso
  • Hotellet er et fund og prisen favorabel - den tåler gerne sammenligning
  • NYT i 2017 -  Stort udvalg af udflugter hvor du kommer tæt på de lokales traditioner og kultur

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Flybillet, flyskatter og afgifter, ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, 7 x frokost, 7 x middag, vin, vand og spiritus ad libitum, 2 udflugter ifølge program, rejseleder, hotelskat € 2 pr. nat, gebyr til Rejsegarantifonden.

Ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt. 

Tillæg: Dobbeltværelse for 1 person med fransk balkon og mod bjergside på 2. / 3. etalge kr. 1.198. Dobbeltværelse med balkon og havudsigt på 3., 4. eller 5. etage kr. 450 per person. Dobbeltværelse med fransk balkon og havudsigt på 3., 4.. eller 5. etage kr. 225 per person. Dobbeltværelse med vindue og havudsigt på 3., 4. eller 5. etage kr. 125 per person. Forplejning på Jet Time t/r kr. 160. Afbestillingsforsikring kr. 625.

Rabat: 3. eller 4. person i opredning kr. 1.100.

 

Film om Sorrento:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Sant' Agnello - en by fyldt med hemmeligheder og historie
Byen er tæt forbundet med Sorrento og er beliggende med en enestående udsigt over Napoli kysten. Derfor finder du netop her nogle af kystens ældste og flotteste hoteller, som igennem 200 år har tiltrukket kunstnere, adelen og tidsløse legender lige fra Goethe til H.C. Andersen. Du bor på Grand Hotel La Pace - en smuk oase, som er perfekt til de afslappende og uforglemmelige øjeblikke. I byen kan du skrive dine egne eventyr om den stemningsfulde atmosfære, hvor lokalbefolkning, bygninger og udsigter gør stedet både attraktivt og fascinerende. Udflugtsprogrammet er tilrettelagt således, at du også har tid til at slappe af, nyde eller blot være dig selv i øjeblikket.

Campania – En af de mest besøgte regioner i Syditalien
Her finder du den smukke Amalfikyst, som med sine lodrette klipper og maleriske landsbyer er en af Italiens mest populære destinationer. Kongebyen Napoli ligger smukt i bugten af samme navn. Vulkanen Vesuv troner i baggrunden, som en konstant påmindelse om Pompeis og Herculaneums skæbne for ca. 2000 år siden. Charmerende Capri i bugtens azurblå vand begejstrer tusindvis af besøgende med naturlig skønhed og charme.

Fra Sant' Agnello til Sorrentos torv Piazza Tasso er der ca. 2,5 km. I hotellets nærområde er du tæt på lokalbefolkningen og der er mange gode lokaloplevelser indenfor ganske få kilometer. Du kan f.eks. besøge berømte Villa Fondi de Sangro, hvor der ofte er organiseret forskellige aktiviteter og bryllupper. Herfra er udsigten mageløs. Det er ligeledes i en af sidegaderne i Piano di Sorrento (den lille forstad du finder lige inden Sant' Agnello), du kan besøge Michelangelos ostefabrik, som ligger omgivet af appelsin- og citrontræer. 

I både Piano di Sorrento og Sant' Agnello har du mulighed for at besøge strande, hvor du måske har lyst til at nyde det gode vejr og en let frokost.  Selve Sorrento er en eftertragtet ferieby med et væld af hyggelige gader. I den historiske bydel findes mange specialforretninger, der sælger kystens populære specialiteter såsom olivenolie, krydderier og Limoncello (citronlikør). Går du på opdagelse vil du opleve smukke udsigtspunkter, parker med citron- og appelsintræer og små hyggelige pladser.

Sant Agnello

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fly fra København eller Aalborg via Odense til Napoli
Fra lufthavnen kører vi til Napolibugten og Sant' Agnello, som ligger ca. 2,5 km fra Sorrentos centrale torv Piazza Tasso. 7 overnatninger på Grand Hotel La Pace med all inclusive fra buffet eller a la carte.

 Grand Hotel La Pace Pool 
 Grand Hotel La Pace er et kvalitetshotel beliggende i Sant' Agnello ca. 2,5 km fra feriebyen Sorrento.

 

Dag 2 - 7: Byrundtur i feriebyen Sorrento kendt fra filmen Den skaldede frisør
I bus til Sorrento, hvor Gislevs rejseleder viser dig rundt i den charmerende ferieby, som oser af syditaliensk stemning. Byens centrale torv er Piazza Tasso, og herfra udgår de romantiske stræder med de duftende specialforretninger. I den historiske bydel kan du bl.a. prøvesmage de friske dråber fra citronlikøren Limoncello, som området er så kendt for. Gislevs rejseleder viser dig også nogle af indspilningsstederne, som du sikkert kan genkende fra filmen Den skaldede frisør. Halvdagsbyrundturen er inkluderet.

Piazza Tasso Sorrento 
Fra byens torv Piazza Tasso kan du gå på opdagelse i de charmerende gader eller måske frister den lokale marina?

 

Pompeis ruiner og vulkanen Vesuv
Vi besøger Pompeis udgravninger efter Vesuvs udbrud i år 79 sammen med Gislevs lokalguide. Det er en interessant og spændende oplevelse at gå rundt i byen, der blev begravet under pimpsten og aske under vulkanens udbrud. Efter frokost fortsættes i bus til plateauet på vulkanen Vesuv. Her har du mulighed for at gå helt op til kraterkanten af vulkanen og naturens store kræfter. Heldagsudflugten koster kr. 450, € 62 inkl. entré til Pompei (ekskl. entré til Vesuv € 10).

Tempel ved Pompei 
Heldagsudflugten til Pompei er en stor oplevelse - entré til Pompei er inkluderet i udflugtsprisen. 

Romantiske Capri med dansktalende lokalguide
Capri er en kendt ø og et yndet ferierejsemål. Med hydrofoil båd til Marina Grande på Capri. Rundt på øen i små minibusser, hvor der bl.a. er besøg i den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele i Ana Capri. Herfra er der en spektakulær udsigt over øen og vandet. Heldagsudflugt kr. 625 inkl. sejlads med hydrofoil båd og minibusser på Capri men ekskl. diverse entréer (Udflugten skal bestilles samtidig med rejsen). Beregn ca. entré til villa San Michele € 7 og Augustus have € 1.

 
På Capri vil du opleve enestående natur og smukke udsigter. Rundt på øen i minibusser og du har også tid på egen hånd i Anacapri.

 

Positano - kystens mest fotograferede by
I dag har du mulighed for at opleve den charmerende by Positano, som snor sig op ad klipperne. Det er en mondæn by, som også er kendt for sin helt særlige tøjstil. Den naturlige og smukke beliggenhed tiltrækker tusinder af besøgende året rundt. Med Gislevs rejseleder rundt i gaderne og du har også tid til egne oplevelser og shopping i de smalle hyggelige gader. Halvdagsudflugten er inkluderet.
 

Positano 
Uanset årstiden er Positano, med sin enestående beliggenhed, en populær by.

 

NYT i 2017:  Syditalienske traditioner - en rejse i lokal kultur, smag og antikke traditioner
Dagens udflugt bringer os til den lille landsby Schiazzano, som ligger på toppen af en klippe tæt på Massa Lubrense. Her bliver vi de næste timer en del af det italienske landliv. Vi starter i den dejlige citronplantage, hvor vi smager de hjemmelavede citron- og appelsinmarmelader på hjemmebagt brød, den friske limonade og limoncello samt får hemmelighederne fra de antikke opskrifter. Du får også lov til at smage de forskellige olivenolier, som kan være tilsat både basilikum, rosmarin eller chili. Hernæst besøger vi Benedetto de Gregorios økologiske gård, hvor du hører om alt lige fra opdræt af dyr til den store ostefremstilling samt dyrkning af grøntsager. Du får selvfølgelig lov til at smage de lækre oste fra den modne Provolone til de friske oste som Benedetto fremstiller såsom cacciottine, ricotta og mozzarella. Dertil serveres frisk tomatsalat ledsaget af et glas kølig vin. Dagens sidste opleves er på Ristorante da Francesco midt i den historiske bydel. Her vil Lucio og hans søn fortælle alt om den napolitanske pizza, som stadig i dag fremstilles på baggrund af familiens gamle opskrift. Bagefter kan du selv smøge ærmerne op og fremstille din egen pizza med dine yndlingsingredienser. I baggrunden spiller de kendte tarantella sange - mere autentisk bliver det ikke. Halvdagsudflugt inklusiv smagsprøver, et glas vin, pizza & vand kr. 350 - bestilles samtidig med rejsen. 

   
 På udflugten hører du om oste og citrus produkt produktion, smager olivenolie og lærer om pizzaens hemmeligheder.  

 

NYT i 2017: Historisk kloster - frokost hos familien Mazzola
Kort køretur langs kysten til Massa Lubrense. Livet i den lille by har aldrig været let - historiske levn viser at byen har lidt massive tab mindst 3 gange. Vi besøger resterne af byens forsvarssystem - det aragoniske slot. Her kan du også se dele af den oprindelig forsvarsmur. Derefter besøger vi byens historisk kloster, hvor man fornemmer det stille liv, som munkene levede. Udenfor murene spadserer vi ned til enden af vejen, hvor vi finder den smukke villa fra 1700-tallet Villa Murat. Huset ligger på kanten af klippen med en enestående udsigt til Capri. Gislevs rejseleder fortæller den dramtiske historie om slaget og kampen om den smukke ø. Tilbage på byens torv hilser vi på den italienske familien Mazzola, som driver en lille restaurant, hvor menukortet tilrettes årstiden. Familiens far Tonino viser, hvordan man laver limoncello og vi smager lidt på områdets produkter såsom oste, olivenolie og vin. Imens tilbereder mor Maria vores hjemmelavede frokost i køkkenet. En rigtig autentisk oplevelse med fokus på de velsmagende råvarer som området byder på. Halvdagsudflugt inklusiv entré til det historiske kloster og frokost med 1/4 fl. vin & 1/2 fl. vand kr. 350 - bestilles samtidig med rejsen.

Byens historisk kloster Frokost hos familien Mazzola
En autentisk udflugt med både historie, kultur og kulinariske oplevelser.  

 

Tid på egen hånd / Oplevelser vi kan anbefale
Såfremt du ønsker at have dage / tid på egen hånd kan vi oplyse at der hver tirsdag er lokalt marked i Sorrento og mandag i Sant´Agnello. Hør nærmere om tid og sted hos Gislevs rejseleder.

 

 

Tarantella show i Sorrento med dans og musik
Festligt, folkeligt og fornøjeligt med de kendte italienske folkesange, som også du kan nynne med på. Hvem kender ikke O Sole Mio? Pris og information fås hos Gislevs rejseleder på stedet.

Tarantella show i Sorrento med dans og musik
Tarantella er både festligt og fornøjeligt. Et besøg på Teatro Tasso er populært blandt Gislevs gæster. 

Dag 8: Hjemrejse fra Napoli
Gislevs charterfly fra Jet Time retur til Odense og København / Aalborg.

 

Udflugtsprogram - ugeplan

Afgange mandag - mandag (10. april til 07. august 2017)

Mandag: Ankomst til Sorrento halvøen
Tirsdag: Pompei og Vesuv
Onsdag: Sorrento byrundtur
Torsdag: Capri
Fredag: Amalfikystens Positano
Lørdag: Historisk kloster og frokost
Søndag: Syditalienske traditioner
Mandag: Hjemrejse 


Afgange torsdag - torsdag (17. august til 12. oktober 2017)

Torsdag: Ankomst til Sorrento halvøen
Fredag: Pompei og Vesuv
Lørdag: Sorrento byrundtur
Søndag: Amalfikystens Positano
Mandag: Capri
Tirsdag: Syditalienske traditioner
Onsdag: Historisk kloster og frokost
Torsdag: Hjemrejse

Hotel

Grand Hotel La Pace
Via Tordara 10
80065 Sant' Agnello
www.ghlapace.com

Stilfuldt hotel der på fineste vis kombinerer datidens historiske luksus med nutidens moderne bekvemmeligheder. Fra hotellet er der en smuk udsigt over kysten og centrum af selveste Sorrento er blot 2,5 km fra hotellet, ligesom togstationen ligger 600 meter derfra. Stranden La Marinella ligger også indenfor 2 km's rækkevidde. Når du træder ind på hotellet, føler du dig først hensat til det 19 århundrede, hvor de storslåede hoteller blev bygget af marmor og sten fremfor glas og stål. Men du vil hurtigt opdage, at tiden er fulgt med og service og gæsternes velbefindende er i højsædet her. 102 værelser. Ophold i dobbeltværelse med fransk balkon, balkon eller vindue og udsigt over have, bjergene eller havet.

Alle værelser har en pæn størrelse og samme standard med bad og toilet, aircondition, minibar, hårtørrer, telefon, værdiboks, tv og mulighed for wi-fi mod betaling. Der er mulighed for både 3 og 4 sengs værelser. Desuden forefindes der wellnesscenter på hotellet samt bar og snack bar ved swimmingpoolen. Swimmingpoolen ligger med dejlig udsigt over området og her finder du liggestole og parasoller. Hotellet tilbyder også shuttle bus til og fra Sorrento efter nærmere anvist tidstabel. Ophold med all inclusive fra buffet eller a la carte. Vin, vand og spiritus ad libitum indtil kl. 23.00. 


Hotel La Pace 

Værelsestyper
Grand Hotel La Pace, Sant'Agnello, Guestroom Grand Hotel La Pace, Sant'Agnello, Family Suite, Guestroom

Dobbeltværelse med balkon eller fransk altan med havudsigt ligger således at du har udsigt over swimmingpool og Napolibugten. Tillæg for balkon er kr. 450 per person - tillæg for fransk balkon (som vist på billederne) er kr. 225 per person. På denne side findes ligeledes værelser med vindue men samme udsigt - tillæg for disse er kr. 125 per person.


 
Dobbeltværelse med fransk altan med bjerg- eller haveudsigt på 4. eller 5. etage

 

 

Værelser mod bjergsiden har udsigt til gade eller de grønne bjerge. Værelser beliggende på 3. etage har begrænset udsigt, som det fremgår af ovenstående billede til venstre. Dvs. at jo højere man kommer op desto
bedre bliver udsigten. Dobbeltværelser med fransk balkon mod bjergside er beliggende på 3., 4. eller 5. etage. Dobbeltværelse for 1 person med fransk balkon mod bjergside på 2. eller 3. etage hører ligeledes ind under denne beskrivelse.

 

 

Værelser med balkon og haveudsigt er "indvendige" værelser beliggende ud til et mindre grønt område. Disse værelser er beliggende i stueplan og har den fordel at de er udstyret med større balkoner. Adgangen til disse værelser er nem. For rygere er de også særligt velegnet grundet balkonstørrelsen.

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta
Euro

Klima
April- maj 15-20 grader, juni-oktober 25-30 grader.

Bagage
Du må mebringer 20 kg inkl. 5 kg i håndbagage.

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb "prioritaria" frimærker til 95 cent.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Mini ordbog

Drikkevarer


Hvidvin: Vino bianco
Rosévin: Vino rosato
Rødvin:  Vino rosso

Tør: Secco
Halvtør:  Abbocato
Halvsød:  Amabile
Sød: Dolce

Et glas: Un bicchiere
En flaske: Una bottiglia
En karaffel: Una caraffa
½ : Mezzo
¼ : Quartino    
Øl :Birra
Fadøl: Birra alla spina
Appelsinvand: Aranciata
Mineralvand: Acqua minerale
Med brus: Gassata
Uden brus: Non gassata

Kaffe:Caffé
Ekstra varmt vand:  Extra acqua calda
Kaffe m. ekstra vand: Caffé Lungo  
Stærk lille kaffe: Espresso
Kaffe m. mælkeskum: Cappuccino
Te: Te
Mælk: Latte

Restaurant
 

Pizzaer
Margherita: Med tomat, ost, basilikum
Calzona: Sammenfoldet (fx med ost og skinke)
Napoletana: Tomat, ost, ansjoser, oregano.
Frutta di mare:  Med alt godt fra havet fx. Muslinger og rejer.
Quattro stagioni:”De fire årstider” skinke, champignon, artiskok, o.l.
Capricciosa: Fx pølse, æg, skinke, champignon o.s.v.

Panini:
Aflangt blød flûtes-brød med forskelligt pålæg og fladristet i toastmaskine.

Ost: Formaggio
Kødpølse: Mortadella
Spegepølse: Salame
Skinke: Prosciutto
Kogt: Cotto
Rå/røget: Crudo
Tomat: Pomodoro

Pasta
Lasagne        Lasagne

Spaghetti
Bolognese: Kødsauce
Pomodori: Tomatsauce

Kød:
Oksekød: Carne di manzo
Kalvekød: Carne di vitello
Svinekød: Carne di maiale
Lammekød: Carne di agnello
Kylling: Pollo
Høne: Gallina

Diverse:
Is: Gelato
Jordbær: Fragola
Chokolade: Cioccolata
Vanilje: Vaniglia
Kage: Dolce
Servizzio/Pane e coperto: Betaling for betjening/ brød og opdækning.
Tak: Grazie

Kort

Supplerende information

Capri
Øen er ca. 10 kvadratkilometer og har 2 byer – Capri og Anacapri. Her bor 7.500 indbyggere og i sommermånederne besøges øen dagligt af mellem 5.000 - 6.000. Man ankommer til øen med båd i Marina Grande – virvaret kan virke overvældende med et mylder af busser og biler i den lille havn. Herfra starter udflugterne bl.a. kan man sejle ud til "Den Blå Grotte" eller øen rundt. Den Blå Grotte er lidt af en hovedattraktion med en indgang der blot er 1,30 meter høj. Det blå lys kommer nedefra gennem undersøiske åbninger i klippevæggen. Vær opmærksom på, at man ved åbningen skal skifte fra båden i havnen til små robåde for at komme ind i grotten.

Capri by myldrer med butikker og her findes også mange eksklusive butikker. Capri by nås via en kabelbane fra Marina Grande. AnaCapri er øens næststørste by og her ses bl.a. Axel Munthes villa. Axel Munthe var skagensmalerne Krøyers familielæge og nære ven.

Mange steder på øen kan man nyde de mest fantastiske udsigter bl.a. over Napolibugten og Faraglioni-øerne – de store klippeskær – som er Capris vartegn.


 

Pompei og Vesuv
Pompei blev dækket af tre til seks meter aske under udbruddet fra Vesuv i år 79. Udgravningerne begyndte først i 1748 og stadig den dag i dag graves der efter det altødelæggende udbrud. Området er verdenskendt og fascinerer årligt gang på gang de mere end 2,5 millioner besøgende. Byen er en almindelig italiensk by, som den så ud omkring Kristi fødsel med brolagte gader, familiehuse og fornemme villaer. Når man bevæger sig rundt i området, har man ikke svært ved at forestille sig det daglige liv. Det grønne Pompei bliver gradvis igen bragt til live, idet man har identificeret mange af planterne og genskabt dem så der rundt omkring er duftende oaser. Vesuv hviler - har ikke været i udbrud siden 1944 - og der holdes nøje øje med vulkanens aktivitet. 

 

 

Positano
Byen er en af kystens helt store attraktioner. De pastelfarvede huse ligger klistret lodret op ad klipperne og adskilles kun af snævre gader fyldt med trapper. Byen er bilfri og der hersker en hel speciel atmosfære med skæve huse dækket af blomster og efeu. Byen er delt i to af et klippefremspring fra bjerget Lattari. I begge bydele kan man nyde udsigten undervejs ned igennem de snævre gader – husk at du skal også have luft nok til at gå samme vej retur. Positano er velbesøgt og ikke en lille ukendt perle, men byen bliver passet godt af de lokale. Husene er velholdte og der er rent og pænt i gaderne. Desuden gøres en del for at bevare idyllen trods de mange besøgende. 

 Positano

 

Napoli
Syditaliens ukronede hovedstad ligger direkte ud til bugten med vulkanen Vesuv som nabo. Byen kan være smuk med museer og gamle velbevarede bygninger, larmende og noget af en rodebutik i de mange sidegader. Desværre er byen blevet verdenskendt for de tilbagevendende problemer med skraldet, som af og til har givet byen udseende som en decideret losseplads. Napolitanerne er et stolt folkefærd, og der gøres meget for at fjerne det blakkede ry både pga. føromtalte affaldsproblem og de områder i byen, der til stadighed plages af mafiaaktiviteter. Alle der besøger Napoli får deres helt eget udbytte med hjem – grim, smuk, rædselsfuld, eksotisk eller ægte syditaliensk. Men er du på de her kanter er Napoli umulig at komme udenom.

Napoli Napoli

 

Sorrento Musical/Tarantella Show
Det fabelagtige napolitanske show er en utrolig rejse gennem tiderne fra 1558 og intil i dag. Forestillingen omhandler de vigtigste historier om Sorrento og Napoli gennem de sidste 500 år. Musicalen tager udgangspunkt i ”Tarantella” – en typisk dans fra de syditalienske regioner. 

Sorrento Musical/Tarantella Show Sorrento Musical/Tarantella Show

 

Det syditalienske køkken
Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en expresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

 

Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste bl.a. bøffel-mozzarella og ricotta. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 

 

Shopping på Sorrento-halvøen
Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken.


 

Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – det er ekslusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt.

 

 

LOKALE FÆRGEFORBINDELSERFærge afgår fra Marina Piccola:

Sorrento –Capri: 
9.15, 9.40, 9.50, 10.45, 11.25, 11.45, 13.30, 13.50, 14.25, 14.45, 15.30, 16.05

Capri – Sorrento: 
13.00, 13.50, 15.15, 15.35, 15.55, 16.20, 17.15, 17.40, 17.45, 18.30

Sorrento –Napoli: 
8.10, 10.00, 12.00, 14.00, 16.25

Napoli – Sorrento: 
13.00, 15.05, 17.15, 18.25

Sorrento- Positano- Amalfi: 
10.30, 15.00

Amalfi –Positano – Sorrento: 
(fra Amalfi) 15.00, 16.35     
(fra Positano) 12.00, 15.55, 17.00

 

LOKALE TOGFORBINDELSERLokalt tog åfgår fra den centrale banegård/Piazza de Curtis (med stop i bl.a. Pompei og Kerkulanum) Sorrento - Napoli:

8.26 (DD), 8.52 (F), 9.07, 9.37, 10.37, 11.07, 11.37, 12.07, 12.37, 13.07, 13.56 (DD) … indtil 21.37

Napoli – Sorrento: 13.41 (DD), 14.09, 14.39, 15.11(DD), 15.39, 16.09, 16.39, 17.09, 17.41 (DD) .. ... indtil 21.39

Lokale busser afgår fra den centrale banegård/Pizza de Curtis

Sorrento – Positano – Amalfi: 
9.00 (G),  9.15 (G), 9.30 (F), 9.45 (F), 10.00 (G), 10.30 (G), 11.00 (G)

Amalfi–Positano-Sorrento: 14.30 (G), 15.00 (f), 15.15 (H), 15.30 (F), 16.00 (F), 16.00 (F,H), 16.30 (F,H), 17.00 (F,H), 17.30 (G), 18.00 (G)

Sorrento –Termini – Nerano Cantone:
7.50 (G),  8.50 (F), 10.10 (F), 13.35 (F)

Nerano Cantone – Termini – Sorrento: 14.30 (F), 15.00 (F), 16.00 (F), 16.30 (F), 17.30 (G)

DD: direkte, F:hverdage, G:dagligt, H:helligdage

Ps: forbehold for sæsonændringer

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra København, Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160.
(Bestilles sammen med rejsen). 

Fra Københavns Lufthavn via Odense  (Fra 10. april til 31. juli 2017)
Fra København kl. 09.15 til Odense med ankomst kl. 10.00
Fra Odense kl. 10.45 til Napoli med ankomst kl. 13.30

Fra Napoli kl. 14.30 til Odense med ankomst kl. 17.15
Fra Odense kl. 18.00 til København med ankomst kl. 18.45

Fra Odense Lufthavn (7. august 2017 / 11 dage)
Fra Odense kl. 10.45 til Napoli med ankomst kl. 13.30
Fra Napoli kl. 13.45 til Odense med ankomst kl. 16.30
Bemærk kun afgang fra Odense

Fra Aalborg Lufthavn via Odense (17. august til 12. oktober 2017)
Fra Aalborg kl. 08.30 til Odense med ankomst kl. 09.10
Fra Odense kl. 09.55 til Napoli med ankomst kl. 12.45

Fra Napoli kl. 13.45 til Odense med ankomst kl. 16.30
Fra Odense kl. 17.15 til Aalborg med ankomst kl. 18.00

Bagage:
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.


 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg Lufthavn

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
31-08-2017Fly fra Aalborg via OdenseSant Agnello - Sorrentos dørtrinRing til os8.998,-Mere information
07-09-2017Fly fra Aalborg via OdenseSant Agnello - Sorrentos dørtrinRing til os8.998,-Mere information
21-09-2017Fly fra Aalborg via OdenseSant Agnello - Sorrentos dørtrinRing til os8.998,-Mere information