Rom og Sorrento

Kombination Rom og Sorrento med halvpension, udflugter og rejseleder.

Rom og Sorrento
Rejsen gentages i 2018 - nye datoer og program på vej.

Fra Italiens hovedstad til Syditaliens kyst.

  • 3 nætter i Rom og 4 nætter på Sorrento halvøen
  • 2 byrundture i Rom - den ene med lokalguide inkluderet
  • Ophold med halvpension på kvalitetshoteller med god service 
  • Udflugt til byen Tivoli med besøg i Villa d'Este - Italiens Versailles inkluderet
  • I Syditalien oplever du Pompei, Vesuv og Amalfikystens perle Positano
  •  Rejs med Gislevs eget fly fra København, Odense eller Aalborg

 

Så meget har Gislev inkluderet: Flybillet, flyskatter og afgifter, ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, 7 x middag, rejseleder, hotelskat € 6 per dag i Rom, entré til Villla d'Este, entré til Pompei, lokalguide i Rom, Villa d'Este og Pompei, gebyr til Rejsegarantifonden. Gebyr til Rejsegarantifonden.

Ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt. 

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.798. Afbestillingsforsikring kr. 625. Forplejning på Jet Time kr. 160 (bestilles sammen med rejsen). Udflugt til Capri kr. 625 (bestilles sammen med rejsen).

Status:
Ring til os

Om rejsen

Rom og Sorrento - en god kombination af storby og Syditaliens store højdepunkter
Italien er et overflødighedshorn af oplevelser. På denne kombinationsrejse får du mulighed for at nyde perlerne i den evige stad Rom og en af verdens smukkeste kyststrækninger i Syditalien med de stejle forrevne klipper. Med 3 nætter i Rom har vi god tid til at nyde Italiens hovedstad med de store attraktioner såsom; Colosseum, Pantheon, Peterskirken, Forum Romanum, Den Spanske Trappe, Trevifontænen mv. Byen er et skattekammer af oplevelser, og overalt mærker du historien. som sitrer i luften. Når vi forlader Rom, kører vi til de betagende Monti Tiburtinibakker med byen Tivoli og den storslåede Villa d'Este - Italiens svar på Versailles. De sidste 4 overnatninger nydes ved Napolibugten med den fortryllende kyst. Her kan du opleve de populære feriebyer Sorrento og spektakulære Positano på Amalfikysten med de elegante gader. der tilbyder lokalt kunsthåndværk. Du får også mulighed for et besøg i Pompei, hvis historie altid efterlader et stærkt indtryk.

Rejseforløbet er tilrettelagt således, at der er oplevelser fra rejsen starter til den slutter. Bekvem udrejse med Gislevs eget fly til Napoli. Herfra i bus mod Rom, hvor vi undervejs besøger en lokal vingård i Frascati området. På rejsens anden dag er vi klar til at se nærmere på Italiens hovedstad og for at gøre dit ophold så udbytterigt som muligt, ledsages vi af en lokalguide. Her ser vi nærmere på byens store attraktioner såsom Peterskirken, Forum Romanum, Colloseum, Den Spanske Trappe og Trevifontænen og du hører også om hvordan livet leves i nutidens Rom.

Når vi forlader storbyens hektiske liv, kører vi mod et af Syditaliens smukkeste områder. Vores hotel ligger i Castellammare di Stabia med en enestående udsigt over Napolibugten og Vesuv. De næste dage byder vi bl.a. på udflugt til Amalfikystens populære og mondæne by Positano, som ligger klistret op ad de stejle klipper. Her hersker en helt særlig stemning i de smalle stræder, hvor du er omgivet af små lokale butikker og bourgainvilleaer. Vi besøger også Pompei med den voldsomme historie - selvfølgelig i selskab med lokalguide for at give dig et optimalt rejseudbytte. Har du lyst, kan du også deltage i en udflugt til den navnkundige ø Capri, som igennem århundrede har tiltrukket og fortryllet folk, med sin naturlige og magiske skønhed. Når rejsen slutter flyver vi hjem fra Napoli - det er hurtigt og en meget bekvem afslutning på en dejlig rejse, som har budt  på store attraktioner i Rom og naturoplevelser helt i særklasse i Syditalien. Rejsen gennemføres af en af Gislevs kyndige Italiens rejseledere - en kvalitetsrejse med meget inkluderet.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse fra København eller Aalborg via Odense til Napoli med Jet Time
Afgang fra København eller Aalborg via Odense til Napoli, hvor vi ankommer ved middagstid. Fra lufthavnen kører vi nordpå med passende pauser undervejs til den lille by Frascati, som ligger i Albanerbjergene syd for Rom. Frascati ligger med en betagende udsigt og er særlig kendt for produktion af velsmagende sød hvidvin. Vi besøger en af de lokale vingårde, ser de grønne frodige vinmarker og smager selvfølgelig også på de velsmagende vine sammen med italienske specialiteter. Herfra kører vi direkte til Rom og Best Western Blu Hotel Roma for indkvartering og middag. 3 overnatninger i Rom med halvpension. 

 
Undervejs fra Napoli lufthavn til Rom er der interessant besøg på vingård og vinsmagning - en god start. 

 

Dag 2 & 3: Roms store attraktioner med lokalguide
Hele 3 overnatninger i Rom giver et rigtigt godt indtryk af den romerske hovedstad. Gislevs rejseleder har et godt kendskab til byen samt historien og for at give dig et optimalt rejseudbytte, ledsages vi yderligere af en lokalguide på den ene byrundtur. Du oplever de store attraktioner såsom Colosseum, Den Spanske Trappe, Trevi Fontænen og der er også tid til besøg i Peterskirken med Michelangelos fantastiske kuppel.

 

 
I Rom besøger vi alle de kendte monumenter - på den ene byrundtur ledsages vi også af lokalguide.

 

Dag 4 Tivoli med storslåede Villa d'Este - kurs mod Syditalien
Fra hotellet kører vi igennem landskabet til de betagende Monti Tiburtini-bakker og den historiske by Tivoli med den storslåede Villa d'Este, som er på UNESCOs Verdensarvsliste. Lokalguiden for tæller historien om de overdådige bygninger, som blev skabt af den skandaløse Borgia familie. Haven begejstrer de fleste med imponerende vandfald, århundredegamle træer og mere end 500 springvand. Herfra sætter vi kurs mod Syditalien og Napolibugten, som vi når sidst på eftermiddagen. 4 overnatninger på Hotel Dei Congressi med halvpension. Entré til Villa d'Este er inkluderet.

  
Spændende besøg i Villa d'Este som er Italiens svar på Versailles - entré og lokalguide er inkluderet.

 

Dag 5: Chamerende Positano på Amalfikysten og stemningsfulde Sorrento
Udflugt til en af kystens små perler Positano - byen , der kravler op, rundt og ned ad klipperne. Her kan du nyde stemningen i de små gader med de pastelfarvede fiskerhuse. Her findes mange små butikker med lokale kunstnere, ligesom byen er særlig kendt for sin specielle tøjstil. Efter frokost kører vi til feriebyen Sorrento. Med Gislevs rejseleder rundt i gaderne bl.a. i den historiske bydel, hvor du kan smage den kendte citronlikør, som produceres netop her. Der er også tid til at gå på opdagelse på egen hånd.

Positano  
Positano ligger som hugget ind i klipperne - den lille by vækker altid stor begejstring hos Gislevs gæster.

 

Dag 6: Romantiske Capri med dansktalende lokalguide
Capri er en kendt ø og et yndet ferierejsemål. Fra den lille havn i Sorrento sejler vi med hydrofoil båd til Marina Grande på Capri. Her kører vi rundt på øen i små minibusser og bl.a. besøger vi den svenske læge Axel Munthe’s villa San Michele i Ana Capri. Udsigten herfra over vandet og øen er ubeskrivelig. Der er også tid på egen hånd til at nyde øen, eller måske vil du hellere se øen fra vandsiden i en af de mange små både, der sejler ud fra havnen. Gislevs rejseleder oplyser om priser og muligheder. Heldagsudflugt kr. 625 inkl. sejlads med Hydrofoil båd og minibusser på Capri - bestilles med rejsen. Beregn ca. entré til villa San Michele € 7 og Augustus have € 1.

Capri Piazzetta Umberto
Capri er en stor oplevelse med sin overvældende skønhed. Vi sejler til øen og kører rundt i minibusser - en meget populær udflugt.

 

Dag 7: Pompeis ruiner og vulkanen Vesuv
Vi besøger Pompeis udgravninger efter Vesuvs udbrud i år 79 sammen med Gislevs lokalguide. Det er en interessant og spændende oplevelse at gå rundt i byen, der blev begravet under pimpsten og aske under vulkanens udbrud. Efter frokost fortsættes i bus til plateauet på vulkanen Vesuv. Her har du mulighed for at gå helt op til kraterkanten af vulkanen. Heldagsudflugt inkl. entré til Pompei (ekskl. entré til Vesuv € 10) er inkluderet.

 
Et besøg i Pompei går aldrig i glemmebogen - historien om byens skæbne efterlader altid et stærkt indtryk.

 

Dag 8: Hjemrejse fra Napoli - nemt og bekvemt
Morgenmad på hotellet inden vi kører til Napoli Lufthavn. Her flyver vi med Gislevs charterfly fra Jet Time tilbage til Danmark. Vi ankommer i Odense sidst på eftermiddagen og fortsætter derfra til København eller Aalborg. 

Hotel

Vi skal bo 3 nætter i Rom og 4 nætter på Sorrentohalvøen.

Best Western Blu Hotel Roma
Largo Domenico De Dominicis, 4
00159 Roma

Godt hotel beliggende i gåafstand fra Tiburtina station. 111 komfortable værelser med bad og toilet, aircondition, satellit tv, hårtørrer, minibar og værdiboks. Desuden restaurant og elevator. 

Best western blue hotel Roma

Hotel Dei Congressi
Viale Puglia, 45
80053 Castellammare di Stabia

Dejligt hotel som ligger med en enestående udsigt over Napolibugten og majestætiske Vesuv. Hotellet er omgivet af en dejlig have med palmetræer og her finder man også den udendørs swimmingpool. 100 værelser med bad og toilet, hårtørrer, aircondition, telefon, satellit tv, værdiboks, minibar og balkon eller terrasse. Hotellet har fået mange roser i 2016 for den gode service og det gode køkken.  

Hotel Dei Congressi

 

På afgangen 28. september 2017 anvendes følgende hotel:

Hotel Albatros
via Madonna Di Roselle 54
80063 Piano di Sorrento

Mindre familiedrevet hotel med i alt 50 værelser beliggende i Sorrento forstaden, Piano di Sorrento. Fra hotellet er der ca. 1 km til stranden i Piano di Sorrento og til torvet i Sorrento (Piazza Tasso) er der ca. 3,9 km. Lokalbussen til Sorrento by kører lige udenfor og til togstationen i Piano di Sorrento er der ca. 800 meter. Alle værelser har bad og toilet, balkon eller fransk balkon, satellit tv, aircondition, telefon og hårtørrer. På hotellet er der swimmingpool med solterrasse og liggestole samt restaurant med traditionelle italienske retter.

Hotel Albatros i Sorrento
 

Flyv fra

Fly letter
Flyv fra København, Aalborg og Odense med Gislevs eget charterfly fra Jet Time.

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160.
(Bestilles sammen med rejsen). 

Fra Københavns Lufthavn via Odense  (Fra 10. april til 31. juli 2017)
Fra København kl. 09.15 til Odense med ankomst kl. 10.00
Fra Odense kl. 10.45 til Napoli med ankomst kl. 13.30

Fra Napoli kl. 14.30 til Odense med ankomst kl. 17.15
Fra Odense kl. 18.00 til København med ankomst kl. 18.45

Fra Aalborg Lufthavn via Odense (17. august til 12. oktober 2017)
Fra Aalborg kl. 08.30 til Odense med ankomst kl. 09.10
Fra Odense kl. 09.55 til Napoli med ankomst kl. 12.45

Fra Napoli kl. 13.45 til Odense med ankomst kl. 16.30
Fra Odense kl. 17.15 til Aalborg med ankomst kl. 18.00

Bagage
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage.

 

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport


Københavns Lufthavn

Læs mere her: www.cph.dk 

Adresse
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Københavns Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant.
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg Lufthavn

Værd at vide

Deltagerne bør være opmærksomme på, at flere af seværdighederne kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som overhovedet muligt.

Valuta
Euro

Klima
Se Vejr.

Bagage
Du må medbringe 20 kg inkl. 5 kg i håndbagage.

Bus
Bussen har aircondition, som sikrer en behagelig temperatur. Praktisk tøj anbefales.

Betalingskort
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15% og 18%. "Pane e coperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Entreér
Rom: Colosseum & Forum Romanum € 14.  

Frimærker
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb
"prioritaria" frimærker til 95 cent.

Morgenmad
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater, kartofler, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede.

Vejr

Kort

Rom og Sorrento oversigtskort

Supplerende oplysninger

Capri
Øen er ca. 10 kvadratkilometer og har 2 byer – Capri og Anacapri. Her bor 7.500 indbyggere og i sommermånederne besøges øen dagligt af mellem 5.000 - 6.000. Man ankommer til øen med båd i Marina Grande – virvaret kan virke overvældende med et mylder af busser og biler i den lille havn. Herfra starter udflugterne bl.a. kan man sejle ud til "Den Blå Grotte" eller øen rundt. Den Blå Grotte er lidt af en hovedattraktion med en indgang der blot er 1,30 meter høj. Det blå lys kommer nedefra gennem undersøiske åbninger i klippevæggen. Vær opmærksom på, at man ved åbningen skal skifte fra båden i havnen til små robåde for at komme ind i grotten.

Capri by myldrer med butikker og her findes også mange eksklusive butikker. Capri by nås via en kabelbane fra Marina Grande. AnaCapri er øens næststørste by og her ses bl.a. Axel Munthes villa. Axel Munthe var skagensmalerne Krøyers familielæge og nære ven. 

Mange steder på øen kan man nyde de mest fantastiske udsigter bl.a. over Napolibugten og Faraglioni-øerne – de store klippeskær – som er Capris vartegn.

 

Pompei og Vesuv
Pompei blev dækket af tre til seks meter aske under udbruddet fra Vesuv i år 79. Udgravningerne begyndte først i 1748 og stadig den dag i dag graves der efter det altødelæggende udbrud. Området er verdenskendt og fascinerer årligt gang på gang de mere end 2,5 millioner besøgende. Byen er en almindelig italiensk by, som den så ud omkring Kristi fødsel med brolagte gader, familiehuse og fornemme villaer. Når man bevæger sig rundt i området, har man ikke svært ved at forestille sig det daglige liv. Det grønne Pompei bliver gradvis igen bragt til live, idet man har identificeret mange af planterne og genskabt dem så der rundt omkring er duftende oaser. Vesuv hviler - har ikke været i udbrud siden 1944 - og der holdes nøje øje med vulkanens aktivitet. 

 Pompei

 

Positano
Byen er en af kystens helt store attraktioner. De pastelfarvede huse ligger klistret lodret op ad klipperne og adskilles kun af snævre gader fyldt med trapper. Byen er bilfri og der hersker en hel speciel atmosfære med skæve huse dækket af blomster og efeu. Byen er delt i to af et klippefremspring fra bjerget Lattari. I begge bydele kan man nyde udsigten undervejs ned igennem de snævre gader – husk at du skal også have luft nok til at gå samme vej retur. Positano er velbesøgt og ikke en lille ukendt perle, men byen bliver passet godt af de lokale. Husene er velholdte og der er rent og pænt i gaderne. Desuden gøres en del for at bevare idyllen trods de mange besøgende. 

 Positano

 

Napoli
Syditaliens ukronede hovedstad ligger direkte ud til bugten med vulkanen Vesuv som nabo. Byen kan være smuk med museer og gamle velbevarede bygninger, larmende og noget af en rodebutik i de mange sidegader. Desværre er byen blevet verdenskendt for de tilbagevendende problemer med skraldet, som af og til har givet byen udseende som en decideret losseplads. Napolitanerne er et stolt folkefærd, og der gøres meget for at fjerne det blakkede ry både pga. føromtalte affaldsproblem og de områder i byen, der til stadighed plages af mafiaaktiviteter. Alle der besøger Napoli får deres helt eget udbytte med hjem – grim, smuk, rædselsfuld, eksotisk eller ægte syditaliensk. Men er du på de her kanter er Napoli umulig at komme udenom.

Napoli Napoli

 

Det syditalienske køkken
Der er stor forskel på det italienske køkken i det nordlige og sydlige Italien. Nordpå er køkkenet mere rustikt og maden afspejler især at Italien har været under belejring af mange forskellige nationer. Et måltid består som regel af mange retter startende med „antipasto” – en forret f.eks. et ristet brød med hvidløg og tomat. Dernæst en „primo piatto” – normalt en suppe eller en pastaret. „Secondo piatto” er kød, som ofte serveres uden tilbehør. Derfor skal man huske at bestille „contorno” og det kan være kartofler, salat eller stegte grøntsager. Sidst afsluttes med „dolce” – dessert såsom tiramisu, tærte, ost eller is. Hele måltidet afsluttes med en expresso og evt. en „digestivo” (en lille én), som kan være en grappa eller limoncello.

 

Sorrentohalvøen og Amalfikysten ligger i regionen Campania og udover den verdenskendte pizza napoletana, som er „opfundet” her er køkkenet rigt og varieret. Regionen er hjemsted for mange lækre oste bl.a. bøffel-mozzarella og ricotta. Grundet beliggenheden med megen sol og varme findes her også en mængde af lækre frugter og grøntsager – særlig kendt er citronerne fra Sorrento og Amalfi. Man finder selvfølgelig også netop her en stor mængde af fiskeretter lige fra salater med alt godt fra havet til blækspruttesuppe og fisketallerkener. En specialitet er også områdets desserter med adskillige søde kager og bagværk. 

 

 

Shopping på Sorrento-halvøen
Sorrento og kysten i al almindelighed har et stort udvalg af specialbutikker. Kysten er som tidligere nævnt i særdeleshed kendt for den velsmagende citronlikør limoncello, som kan købes overalt. Den fås i forskellige smagsvarianter både som cremet udgave og den traditionelle ”klare”. Derudover er området også kendt for farverig keramik, sæber mv. Det kan også være en god ide at købe olivenolie med hjem, som ligeledes fås i forskellige smagsvarianter. Olien fra Syditalien er meget anderledes end de olier vi kan købe i Danmark. De er kraftige og yderst velsmagende og er et dejligt supplement også i det danske køkken.


Mange Gislev gæster er desuden faldet for de kendte Capri ure, som kun kan købes på øen. Positano er særlig kendt for sin helt specielle tøjstil – det er ekslusivt og af yderst høj kvalitet. Du kan måske også med fordel få et par håndlavede sandaler. Disse butikker ses også overalt. 

 

 

Rom - en storby fyldt med historie og glæde
Rom er et stort levende museum fyldt med seværdigheder fra fortiden. Det er helt umuligt at nå det hele under et besøg men med Gislev oplever du de største og mest kendte attraktioner. Forum Romanum (romernes torv) var Romerrigets centrum. Her blev alle vigtige beslutninger taget og i det runde Vesta tempel brændte byens evige ild. I år 72 e.Kr. påbegyndte man byggeriet af Colosseum. Her sloges gladiatorerne på liv og død mens publikum tiljublende så til. I den indre bydel finder man Pantheon, et antikt tempel, som blev opført i år 120 e.Kr. af kejser Hadrian.


Rom har mange pladser (piazzaer), der oser af atmosfære. Piazza Navona, også kaldet Roms dagligstue, regnes for en af verdens dejligste pladser. Den spanske trappe er en anden berømt plads, hvor man kan nyde det livlige folkeliv. På vores byrundture vil du se gamle palazzoer, museer, kirker, smukke grønne oaser og smalle stræder, hvor vasketøjet hænger i guirlander ud fra de blomstrende balkoner.


Rom huser også Paven og Vatikanstaten, som er verdens mindste stat og det eneste tilbageværende enevældige monarki i Europa. Vi ser selvfølgelig Peterskirken, verdens største kirkebygning, med den smukke kuppel udført af Michelangelo. Engelsborg, som med en overdækket korridor er forbundet med Peterskirken, er opført som Hadrians mausoleum. Bygningen blev dog også i krigstider brugt som fæstning og sidenhen som fængsel.


Mini ordbog

Drikkevarer


Hvidvin: Vino bianco
Rosévin: Vino rosato
Rødvin:  Vino rosso

Tør: Secco
Halvtør:  Abbocato
Halvsød:  Amabile
Sød: Dolce

Et glas: Un bicchiere
En flaske: Una bottiglia
En karaffel: Una caraffa
½ : Mezzo
¼ : Quartino    
Øl :Birra
Fadøl: Birra alla spina
Appelsinvand: Aranciata
Mineralvand: Acqua minerale
Med brus: Gassata
Uden brus: Non gassata

Kaffe:Caffé
Ekstra varmt vand:  Extra acqua calda
Kaffe m. ekstra vand: Caffé Lungo  
Stærk lille kaffe: Espresso
Kaffe m. mælkeskum: Cappuccino
Te: Te
Mælk: Latte

Restaurant
 

Pizzaer
Margherita: Med tomat, ost, basilikum
Calzona: Sammenfoldet (fx med ost og skinke)
Napoletana: Tomat, ost, ansjoser, oregano.
Frutta di mare:  Med alt godt fra havet fx. Muslinger og rejer.
Quattro stagioni:”De fire årstider” skinke, champignon, artiskok, o.l.
Capricciosa: Fx pølse, æg, skinke, champignon o.s.v.

Panini
Aflangt blød flûtes-brød med forskelligt pålæg og fladristet i toastmaskine.

Ost: Formaggio
Kødpølse: Mortadella
Spegepølse: Salame
Skinke: Prosciutto
Kogt: Cotto
Rå/røget: Crudo
Tomat: Pomodoro

Pasta
Lasagne        Lasagne

Spaghetti
Bolognese: Kødsauce
Pomodori: Tomatsauce

Kød
Oksekød: Carne di manzo
Kalvekød: Carne di vitello
Svinekød: Carne di maiale
Lammekød: Carne di agnello
Kylling: Pollo
Høne: Gallina

Diverse
Is: Gelato
Jordbær: Fragola
Chokolade: Cioccolata
Vanilje: Vaniglia
Kage: Dolce
Servizzio/Pane e coperto: Betaling for betjening/ brød og opdækning.
Tak: Grazie