Rom med bus

En trendy storby midt i historiske kulisser

  

Gislevs busrejse til Rom imponerer hver gang

  • Lokalguiden giver dig ekstra udbytte af dit besøg i Rom
  • Busrejsen til Rom har to byrundture og besøg ved alle de store attraktioner er inkluderet
  • Spændende udflugtsprogram med Pompei, Rome by night og vinområdet Frascati
  • Gislevs busrejse til Rom er i en 5-stjernet bus 

 

Gislev Rejser har inkluderet: 9 dages busrejse, indkvartering i dobbeltværelse, 8 x morgenmad , 5 x middag dag 1, 2, 3, 6 & 8, rejseleder, byrundture jf. program, ekskl. entréer, hvor andet ikke er nævnt, moms og turistskatter, gebyr til Rejsegarantifonden. 

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.496. Afbestillingsforsikring: Kr. 330.
Rabat: 3. person i 3-sengsværelse: Kr. 100.

 

Se film om RomØvrig videoklip:
Video fra restauranten vi bruger på aftenudflugten i Rom

Pris fra 6.598,-

9 dage
Ophold ifølge program.
Bus

Med i prisen er bl.a.

  • 9 dages busrejse
  • Byrundture fordelt over 2 dage
  • Morgenmad, 5 x middag
Bestil rejse

Om rejsen

Rom tiltrækker og imponerer besøgende gang på gang
Kan du se dig selv sidde på en hyggelig fortovscafé med en cappuccino omgivet af smukke bygninger fra Romertiden? Her vil du føle magien, og byen giver dig hele tiden appetit på flere oplevelser. Med Gislevs kundige rejseleder er du sikker på at få det hele med. Byrundturene strækker sig over to dage, for at give dig tid til at nyde storheden, arkitekturen, fontænerne og udsmykningerne, der tilsammen gør Rom til et stort udendørs museum. Der vil også være tid til egne oplevelser og det verdenskendte italienske køkken, som vi danskere er så begejstret for. Hele to interessante byrundture er inkluderet, og her ser du blandt andet Forum Romanum og Colosseum og hører den spændende historie om Roms antikke storhed. Du oplever også den Spanske Trappe, Trevi Fontænen, Pantheon og nogle af de smukke piazzaer med hyggelig og intim atmosfære. Ligeledes kan du på denne rejse deltage i en spændende udflugt til Pompei til en særdeles favorabel udflugtspris.

Roms store attraktioner med dansktalende lokalguide
Besøg ved Colosseum, verdens største amfiteater. Ligesom du føres igennem Forum Romanum, hvor Roms antikke storhed udspringer. Hør den spændende historie. Besøg på Peterspladsen med den imponerende kirke. Her får du en interessant rundvisning - se bl.a. Michelangelos 136 meter høje kuppel.

Med Gislevs rejseleder rundt i byen til fods og i bus
Rom ses bedst til fods, oplev bl.a. den Spanske Trappe, Pantheon og ikke mindst Piazza Navona - romernes udendørs dagligstue med hyggelig og intim atmosfære.

Oplevelser udenfor Rom
Mulighed for heldagsudflugt til det sydlige Italien, hvor du syd for byen Napoli finder Pompei og de verdensberømte ruiner. Rundt i de mange udgravninger med lokalguide. Hør historien om Vesuvs udbrud i år 79, hvor byen blev fuldstændig begravet under et 4-5 meter tykt pimpstens- og askelag. Også mulighed for en dejlig halvdagsudflugt lidt udenfor Rom til Frascati området - særlig kendt for pragtfulde villaer, store paladser og haver samt ikke mindst en dejlig italiensk hvidvin. Der er afsat tid i en af områdets hyggelige byer ligesom der er besøg på en vingård med rundvisning.

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Fra Danmark kører vi med passende pauser undervejs til aftensmad og overnatning midt i Tyskland ved Fulda.

Dag 2: Efter morgenmaden fortsætter bussen gennem det naturskønne Østrig ad Brennermotorvejen til Norditalien. Her spiser vi aftensmad og overnatter ved Rovereto eller Verona.

Dag 3: Vi fortsætter sydpå over Po-sletten og gennem det skønne og frugtbare Toscana til " Den evige Stad" Rom, som nås sidst på eftermiddagen. 5 overnatninger på godt hotel med gode busforbindelser til det historiske centrum. Metrostationen Tiburtini ligger blot 1 km fra hotellet.

Dag 4 - 7: Ophold i Rom. Du kan deltage i de 2 byrundture, som er fordelt over 2 dage. Det har vi gjort for at give dig et optimalt udbytte af de smukke og kendte monumenter. På den ene byrundtur ledsages vi af dansktalende lokalguide, hvor der er besøg ved Colosseum - verdens største amfiteater, Forum Romanum, hvor Roms storhed udspringer og Peterspladsen med den imponerende kirke. Interessant rundvisning i Peterskirken - se bl.a. Michelangelos 136 meter høje kuppel. På den anden byrundtur tager Gislevs rejseleder dig med rundt i byen til fods og i bus. Du oplever bl.a. Den Spanske Trappe, Pantheon, og ikke mindst Piazza Navona - romernes udendørs dagligstue med hyggelig og intim atmosfære. Begge byrundture er inkluderet i rejsens pris.

Pompei - heldagsudflugt med lokalguide. Tag med os på heldagsudflugt til Syditalien hvor vi besøger oldtidsbyen Pompei, som blev begravet under vulkanen Vesuvs udbrud i år 79. Særpris kr. 575 (€ 78,50) inkl. entré til Pompei og høretelefon.

Pavens sommerresidens, Frascati området med besøg på vingård. Lidt udenfor Rom ser vi pavens sommerresidens i Castel Gandolfo, hvor vi har tid i den hyggelige by. Vi kører i Frascati-området - kendt for pragtfulde villaer og haver samt ikke mindst en dejlig hvidvin. Vi besøger en interessant vingård, der ligger med storslået udsigt over landskabet. Rundvisning og vinsmagning. Pris kr. 225,- (€ 30,50) inkl. vinsmagning.

Aftentur i Rom. Rom er en af verdens smukkeste byer, når aftenmørket sænker sig. Middag på romersk restaurant med italiensk sang og musik. Nyd f.eks. ”Barberen i Sevilla”. Når mørket har lagt sig kører vi en panoramatur forbi de smukt oplyste monumenter. KUN kr. 325 (€ 44,50) – Middag inkluderet.

Dag 8 - 9:  Vi forlader Rom og kører nordpå til aftensmad og overnatning i Sydtyskland på godt familiedrevet hotel. På rejsens sidste dag ankommer vi til den danske grænse først på aftenen.  

Hotel

Best Western Blu Hotel Roma
Largo Domenico De Dominicis, 4
00159 Roma

Tlf. 0039 06 4382000

http://www.bluhotelrome.it/

Godt hotel beliggende i gåafstand fra Tiburtina station. 111 komfortable værelser med bad og toilet, aircondition, satellit tv, hårtørrer, minibar og værdiboks. Desuden restaurant og elevator. 


 

Gode råd

Valuta:
EURO. € 1 = ca. kr. 7,50.

Transport:
Deltagerne bør være opmærksomme på, at mange seværdigheder kun kan besøges til fods. Bussen kører naturligvis så tæt på som muligt. Taxi er forholdsvis billig. Benyt kun de officielle gule eller hvide taxier med taxameter.

Entré:
Entré til de fleste muséer: € 6,50.
Colosseum & Forum Romanum € 14.
Vatikanmuséet € 14. Pompei € 13.
NB: Sikkerhedstjek v. indgang til såvel Peterskirken som Vatikanmuséet.
Rejselederen informerer nærmere herom.

Turistafgift:

Pr. 01. januar 2011 indførtes ny turistafgift i Rom. Alle attraktioner opkræver €1,- ekstra ud over entréudgiften.

Jubelår:
Pave Frans har erklæret 2016 for jubelår i den katolske kirke, hvorfor man må påregne flere besøgende i byen og øget
interesse for bl.a. Peterskirken.

Gangbesværede:
Rejsen er ikke velegnet for gangbesværede.

Betalingskort:
På mange restuaranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, ofte fra € 10 og opefter.
Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

Cafeer:
I Italien har man 3 forskellige priser på caféerne. En pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for
at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en
espresso kan således variere fra 80 cent til € 4 på samme bar.

Drikkepenge:
På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges
betjeningen. I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst."Sevizio escluso" - efterfulgt af %-satsen som typisk er mellem 15 og 18%. "Pane
ecoperto" er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk € 1,50 til € 3 per person.

Drikkevand:
Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarligt. Køb evt. kildevand.

Frimærker:
Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb
"prioritaria" frimærker til 95 cent.

Morgenmad:
I Italien består morgenmad generelt af kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalg således at buffet generelt
også består af diverse slags brød, pålæg, juice mv.

Restauranter:
Udtrykket "Pizzeria" dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt menukort. Skal man have en rigtig pizza så vær
sikker på, at der er "forno al legno" - stenovn, der fyres op med træ.
Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (riste brød m/tomat) o.l.
Primi Piatti: Første retter, hvor man finder pasta- og risretter samt supper.
Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles seperat - f.eks. salater,
kartofter, bønner etc.
Formaggio: Ost
Dolce: Dessert.
Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter inkl. en øl el. et glas vin.

Værdigenstande:
Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De
arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ve hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne
punge eller tasker.

 


 

Afrejse

Kør til sikret parkering ved Kolding


Start busrejsen lidt senere ...
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

 

 

      

 

 

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.

 

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
15-10-2016Bus fra Jylland, Fyn og SjællandRom med bus26.598,-BestilMere information