Italiens Grønne Hjerte

Oplev Toscana og Italiens Grønne Hjerte med 21 års erfaring. Halvpension og vidende rejseleder.

                

 

Gislevs 70 års jubilæum i Toscana fejrer vi med et glas vin eller øl til maden, hver aften på det 4-stjernede Grand Hotel Le Fonti og med enkeltværelser uden tillæg


Populær busrejse til Toscana - Italiens Grønne Hjerte. Her har kunstnere fra hele verden boet for at lade sig inspirere af landskabet, kunsten og kulturen. 6 nætter midt i det skønne Toscana og alle herlighederne. Flot busrejse over 10 dage - nyd dit ophold i Toscana.


  • Nyt i år: 4-stjernet Grand Hotel Le Fonti i Toscana
  • 2 overnatninger på udrejsen og 6 i kurbyen Chianciano Terme
  • Inkluderet alle udflugter bl.a. med lokalguide til Rom og Firenze

 

Så meget har Gislev inkluderet: 10 dages busrejse, ophold i værelse med bad og toilet, 9 x morgenmad, 9 x aftensmad heraf 5  x med et glas øl eller vin og 1x toscansk aften med vin, 1 x frokost. Forplejning fra aftensmad 1. aften til morgenmad 10. dag, rejseleder, alle udflugter, moms, gebyr til Rejsegarantifonden, eventuelle entréer er ikke inkluderet. 4-stjernet moderne bus med ekstra god benplads.

Tillæg: Enkeltværelse: uden tillæg i begrænset omvang. Afbestillingsforsikring: Kr. 330. Værelse med balkon i begrænset omfang: Kr. 500 per person.


Se også rejseguide-film om Umbrien, Toscana og Rom.

Status:
Ring til os

Om rejsen

Bølgende landskaber, kulturelle højdepunkter, duften af italiensk mad samt lækre vine. Vi bor i Chianciano Terme, som er kendt for helbredende mineral- vand og termalbade. I byen finder du et stort udbud af forret- ninger, restauranter, caféer samt parker og en hyggelig gammel bydel. Lad dig føre tilbage i tiden når vores lokalguide fortæller livligt og inspirerende om Firenze. I Cortona kan du nyde den flotte udsigt, og vi har inkluderet en lækker frokost midt i byen. Inkluderet i prisen er Den Evige Stad, Rom, med de store seværdigheder og maleriske Pienza, en flot renæssanceby kendt for sin Pecorino-ost. Glæd dig til at møde danske Janne, som livligt fortæller om de lækre Montalcino-vine med efterfølgende smagsprøver. Alt det og meget mere oplever du sammen med vores erfarne rejseleder. Med 21 års erfaring kan vi garantere, at du får det bedste rejseudbytte. Tag med og smag, duft og nyd evigt skønne Toscana.

 

Billeder

Dag for dag

1. dag. Tidlig afrejse fra Danmark til overnatning i Sydtyskland.

2. dag. Gennem det naturskønne Østrig til Norditalien.
Oplevelser allerede på anden dagen. Ophold i den hyggelige Vipiteno i Sydtyrol. Overnatning ved Verona.

3. dag. Forførende Firenze. Igennem de smukke landskaber til Firenze – hovedstaden i Toscana.
Se byen med de mange arkitektoniske og kunsthistoriske perler: Santa Croce Kirken, statuen af Dante, Domkirken Santa Maria del Fiore, Dåbskapellet, Uffizigalleriet og den gamle Guldsmedenes Bro - Ponte Vecchio. Byrundtur i den gamle bydel med dansk lokalguide. Sidst på dagen ankomst til Grand Hotel Le Fonti for de kommende 6 nætter.

4. dag. Til fri disposition og Toscansk Aften.
Du kan shoppe, slappe af, gå en tur i den flotte park Acqua Santa eller besøge kurbadet Termali Sensorali. Når vi er i Toscana, skal vi naturligvis opleve en Toscansk Aften i hyggelige omgivelser. Vi kører ud til en hyggelig restaurant i midelalderbyen Sarteano, hvor vi nyder en lækker toscansk menu med vin ad libitum. Et populært arrangement som er inkluderet i rejsen.

5. dag. Cortona med frokost.
Der venter en dejlig dag med mange ”grønne” oplevelser. Vi kører ad de små veje til Cortona – en af hovedbyerne i det gamle Etrurien med udsigt over Val di Chiana. Der findes mange gamle stræder og flotte udsigter samt mange små butikker i denne hyggelige by. På Ristorante Tempero byder Allesandro og Mara på en dejlig frokost. Udflugt med frokost er inkluderet.

6. dag. Det lokale marked hver onsdag formiddag er et besøg værd - Orvieto.
Her handler både de lokale og turisterne. Chianciano Termes gamle bydel med smalle gader og et hyggeligt torv er typisk italiensk og danner kontrast til byens moderne hoteller. Halvdagsudflugt til Orvieto som ligger på toppen af en klippe og er fyldt med historie og spændende seværdigheder. Byrundtur i byen der stammer tilbage Etrusker-tiden. Udflugten er inkluderet.

7. dag. Rom - ”Den evige Stad” - inkluderet.
Byrundtur med dansk lokalguide til nogle af de store seværdigheder. Fra Colosseum gennem Forum Romanum til Piazza Venezia. Ophold ved Trevifontænen, Peterspladsen og Den Spanske Trappe. Udflugt med lokalguide er inkluderet.

8. dag. Pienza og vingård.
Udflugt til den maleriske by Pienza, der blev grundlagt af Pave Pius II. Pienza er en udsøgt renæssanceby med meget smuk arkitektur og kendt for sin ”Pecorino-ost” - og for optagelserne til TV-serien ”Bryggeren”. Toscana er indbegrebet af gode Chianti og Montepulciano-vine. Vi besøger danske Janne, som fortæller om vinfremstilling og sit liv i Toscana, og får lejlighed til at smage den lokale vin. Udflugten er inkluderet.

9. dag. Tidlig afrejse fra Toscana.
Gennem Østrig til overnatning i Sydtyskland.

10. dag. Ankomst til Danmark først på aftenen.

Hotel

Airporthotel Villa Franca

Pænt hotel. Alle værelser med bad/ toilet, tv, telefon og aircondition. Vores overnatningshotel i Norditalien.

Grand Hotel Le Fonti, Chianciano Terme.

Flot hotel, beliggende centralt i byen. Alle værel- ser med bad og toilet, hårtørrer, telefon, vær- diboks, minibar og tv. Hotellet har restaurant, bar, elevator, terrasse og gratis wi-fi i lobby.


Se hotellets hjemmeside: http://www.lefontigrandhotel.com/en/hotel/

Gode råd

Vejret
Vi bor inde i landet med et dejligt varmt klima - også på forårs- og efterårsafgangene.

Valuta
Euro. €1 = ca. kr. 7,50

Udflugter: Byrundture foregår til fods og nogle i lidt stejle gader.

Indkøb: Keramik og andet kunsthåndværk, tøj, sko, vin, olivenolie, kulinariske specialiteter.

Entréer: Er eksklusive. Entré til de fleste museer: € 5 - 15 

Buskvalitet: 4-stjernet, moderne bus med ekstra god benplads

Praktiske informationer

Betalingskort:

På mange restauranter kan man kun betale med betalingskort, hvis beløbet er af en vis størrelse, oftest fra € 10 og opefter. Man skal være klar over, at kortet ved betaling tages med til kassen af personalet.

 

Cafeer:

I Italien har man 3 forskellige priser på cafeerne: Én pris for at nyde en genstand stående ved bardisken, en anden og højere pris for at sidde ned indendørs og en tredje og endnu højere pris for at sidde udenfor, hvor der er servering ved bordene. Prisen på en espresso kan således variere fra 80 cent til €4 på samme bar.

 

Drikkepenge:

På de fleste restauranter er betjeningen inkluderet. Suppler med 5-10% afhængig af regningens størrelse. På nogle restauranter tillægges betjeningen: I så fald skal det fremgå af spisekortets tekst: Servizio escluso – efterfulgt af %-satsen, typisk 15 til 18%.

Pane e coperto er opdækning og brød, som man mange steder betaler for. Typisk €1,50 til €3 pr. person.

 

Drikkevand:

Italien har udmærket drikkevand. På hotellet smager det dog ikke altid godt, men det er ikke sundhedsfarlig. Køb evt. kildevand.

 

Porto:

 

 

 

Morgenmad:

 

 

Frimærker kan naturligvis købes på posthusene, men det er oftest nemmere i tobaksforretninger, da der er langt flere af disse. Køb prioritaria frimærker til 95 cent. Så er postkortet i Danmark med en ekspeditionstid på 2-3 hverdage.

 

 

I Italien består morgenmad generelt en kaffe og søde kager. Vores hoteller serverer et større udvalgt således buffet generelt også bestå af diverse slags brød, pålæg, juice osv.

 

Restauranter:

Udtrykket ”Pizzeria” dækker over mere end blot pizzaer. Der er normalt et fyldigt spisekort. Skal man have en rigtig pizza så vær sikker på, at der er ”forno al legno” – stenovn, der fyres op med træ.

Antipasti: Forretter som f.eks. skinke, bruschetta (ristet brød m/tomat) o.l.

Primi Piatti: ”Første” retter, hvor man finde pasta- og risretter samt supper.

Secondi Piatti: Hovedretter. Fisk og helt bøfkød prissættes ofte efter vægt. Der er ikke meget tilbehør. Det bestilles separat – f.eks. salater, kartofler, bønner etc.

Formaggio: Ost.

Dolce: Dessert

Mange restauranter har tilbud på en menu med 2 eller 3 retter, inkl. en øl el. et glas vin.

 

Værdigenstande:

Pas på alle værdier. Der er mange lommetyve på spil hver dag i Italien, bl.a. i de offentlige transportmidler. Desværre er de meget dygtige. De arbejder ofte flere sammen, hvor nogle ved hjælp af tricks afleder vores opmærksomhed et enkelt øjeblik, alt imens andre har travlt med at fjerne punge eller tasker.

 

 

Afrejse

Med Gislev Rejser kan du stå på bussen i hele landet og du kan vælge imellem rigtig mange byer. Ved en del afrejsebyer er der mulighed for at parkere (enkelte steder mod betaling). Eksempelvis vælger mange gæster at stå på ved Otto Duborg ved grænsen. Afrejsebyer er også hjemkomstbyer.

Bemærk: Ikke alle rejser har afrejse fra de nævnte afrejsebyer. Du kan se en rejses aktuelle afrejsebyer, når du booker.

Kør til sikret parkering ved Kolding

Start busrejsen lidt senere ...
Gislev gør det nemt for dig. Vi har lejet et stort, indhegnet parkeringsområde, hvor du kan stille din bil, mens du er på busrejse. Vi kører naturligvis fra parkeringsområdet og tilbage igen. Parkeringen er gratis.

Adresse:
Koldingvej 7
6580 Vamdrup


Find vej:
E45, Afkørsel 65 mod Vamdrup. I rundkørsel 1. vej til højre. Derefter 300 meter. Indkørsel til højre ved Dansk Autologik/Gislev Parkering Syd.

 

 

 

      

 

 

Læs mere om vores busser her.

Læs mere om tilskudsordning og refusion her.