Cykelferie i Toscana

Flot nyhed i det smukke Toscana i fodsporene af Pinocchio, Da Vinci og Puccini.

 
 

Vidunderlige Toscana kan nu opleves helt tæt på. I tæt kontakt til naturen, lokalbefolkningen og pedalerne, kan du nu nyde ca. 237 km i et forholdsvist turistfattigt område af Toscana. På cykelruterne langs vinmarker og forbi de ensomt beliggende landsteder kommer der ikke ret mange turister. Det er her du møder det sande Toscana - med alle sanser.

  • Flot ny cykelferie til vidunderlige Toscana med fly Aalborg og Odense
  • Agriturismo frokost på toskansk landsted
  • Kendte byer som Lucca, Pisa, Collodi, Vinci og Montecatini Terme
  • Vinsmagning med frokost på toskansk vingård
  • Dansk rejseleder og lokal cykelguide


Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Ophold i dobbeltværelse, 7 x morgenmad, 7 x middag, cykel, 1 x agriturismo frokost, 1 x vinsmagning inkl. frokost, fly, skatter og afgifter, lokal bus, rejseleder, lokal cykelguide og gebyr til Rejsegarantifonden.

Eksklusiv entréer, hvor andet ikke er nævnt.

Tillæg: Enkeltværelse: Kr. 1.150. Afbestillingsforsikring: Kr. 340. El-cykel: Kr. 750 (begrænset antal). Saddeltaske: Kr. 125 - bestilles med rejsen. Mad ud/hjem på flyet: Kr. 160 - bestilles med rejsen.

 

Status:
Ring til os

Om rejsen

Spændende ny cykelferie i Toscana
Tag med på denne nye cykelferie med Gislevs eget charterfly fra Aalborg eller Odense, nemt og bekvemt. Destinationen er et af danskernes foretrukne ferieområder i Italien. På cykel kommer du væk fra turiststederne, og ud i det autentiske Toscana. Vores lokale cykelguide er også vores garant for at komme sikkert rundt. Med vores danske rejseleder på sidelinjen kan du blot læne dig tilbage i sadlen, træde i pedalerne og nyde de fantastiske landskaber. Undervejs har vi krydret rejsen med lidt lokale oplevelser som fx en frokost på et såkaldt agriturismo. Et landsted som åbner op for udefrakommende og servicerer dem med mad baseret på de lokale råvarer og efter originale opskrifter. På den sidste cykeldag skal du på vingårdsbesøg, smage den toskanske vin og spise en dejlig frokost. Vi bor 3 nætter i Lucca og 4 i Montecatini Terme, så der er ro på hotelfronten. Helt ro på bliver der på hviledagen, hvor du kan nyde termalbyens store udbud af lyksaliggørende bade og behandlinger, eller blot slappe af og lade op ved hotellets pool, med al den komfort der nu engang er, når man bor på hotel. Der er kun én afgang i år, og kun et begrænset antal pladser, så tøv ikke med at træffe beslutningen: Vil du med på eventyr i det toskanske?

Vinci Toscana Agriturismo Frokost Toscana

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Aalborg/Odense – Pisa – Lucca
Vi ankommer til Pisa midt på eftermiddagen. Indkvartering på Hotel San Marco, beliggende få meter fra den gamle bymur, der omkranser Lucca. Her skal du bo i 3 nætter. Efter tjek ind, tager rejselederen alle med på en lille orienteringstur i Lucca, som er beliggende på en frugtbar slette i nærheden af det liguriske hav. En af de mest intime og charmerende byer i Toscana, i alt fald hvis man skal tro byens borgere. Middag på lokal restaurant. Inkluderet.

Bymur Lucca Toscana Piazzadellanfiteatro Lucca Toscana

 

Dag 2: Hyggelig rute i Lucca-området
Du møder vores lokale cykelguide og cyklerne fordeles. Første del af turen foregår på bymuren omkring Lucca. Herfra har du en enestående udsigt over både by og land. Vi fortsætter videre ud af byen langs de lokale småveje, væk fra de ordinære turiststeder og ud i det formidable italienske landskab. Læn dig tilbage i sadlen, tramp i pedalerne og lad dig beruse af Toscana. Du cykler blandt middelalderlige landsbyer, kirker, små gårde og gamle møller. En herlig start på cykelferien. Resten af eftermiddagen har du fri til at udforske byen. Vi afslutter dagen med middag på lokal restaurant. Inkluderet. Ca. 35 km, sværhedsgrad 3

 

Dag 3: På tur gennem de bølgende landskaber til Pisa
Dagens rute starter ved parken langs floden Serchio. Atter begiver vi os ud i det bølgende landskab, hvor vi cykler til fuglenes kvidren, omgivet af de spektakulære udsigter til de apuanske bjerge, Alpi Puane. Du kommer forbi landsbyerne Ripafratta og San Giuliano Terme, sidstnævnte med befæstninger og tårne, resten fra krigen mellem Lucca og Pisa (i det 14. århundrede). Vi når frem til Pisa, kendt som Galileis fødeby, men nok allermest for det skæve tårn. Efter de absolut obligatoriske fotos, hvor vi skiftevis hjælper med at "støtte" tårnet, er der tid på egen hånd til at nyde byen og spise frokost (ikke inkluderet), inden turen går tilbage til Lucca. Tid til at slappe lidt af inden vi går samlet på lokal restaurant for at nyde en velfortjent middag, efter en dag med mange kilometer i benene. Inkluderet. Ca. 55 km, sværhedsgrad 3

Landskab Lucca Toscana Det skæve Tårn i Pisa Toscana

 

Dag 4: Fra Lucca til Montecatini Terme
Denne etape foregår fortrinsvis på vejene langs de mange vinmarker. Det første stykke udenfor Lucca, lidt bakket, er rigt på gamle, rustikke landsteder, som ét stort levende frilandsmuseum. Herefter forandres landskabet, og vi kører ad lident trafikerede veje på sletten, rig på planteskoler. Vi ankommer til Montecatini Terme, tjekker ind på Grand Hotel Panoramic, slapper af og nyder hotellet, byen eller omgivelserne inden middagen. Vi bor her 4 nætter og spiser alle aftener i hotellets restaurant. Inkluderet. Ca. 47 km, sværhedsgrad 3

 

Dag 5: En skattet fridag i termalbyen
Rejselederen starter dagen med en kort orienteringstur i byen. Montecatini Terme er kendt for sine mange termalbade, hvoraf Tettuccio kan dateres helt tilbage til 1400-tallet. Efter 3 cykeldage tøver du nok ikke med at benytte dig af nogle af de mange spændende muligheder. Sørg for at spare dig selv og forny dine kræfter, for ugens mest udfordrende cykelrute tager sin begyndelse næste dag. Nyd fridagen på egen hånd, inden vi mødes igen til middagen. Inkluderet.

Termalbad Montecatini Toscana View Vinci Toscana

 

Dag 6: En udfordrende dag i Leonardo Da Vinci's fødeegn
En hård dag hvor du får brug for alle de kræfter du samlede på fridagen. Turen gennem det bakkede landskab bringer dig til Vinci. Vi cykler langs Padule di Fucecchio, et sumpet område med en speciel fauna rig på trækfugle. Gennem området Cerreto Guidi, rig på historie, kunst og traditioner - et af de smukkeste områder i Toscana. En storslået tur gennem det landlige område, hvor Leonardo Da Vinci så dagens lys og hans talent udvikledes. I landsbyen Vinci, har du mulighed for at besøge Leonardo Da Vinci museet (entré ca. € 7). Undervejs har vi inkluderet frokost på et lokalt agriturismo. Vejen tilbage går igen op og ned gennem det smukke landskab. Afslapning og en velfortjent middag. Inkluderet. Ca. 60 km, sværhedsgrad 4

 

Dag 7: Pinocchio's "fødeegn" og Montecarlo
Vi følger de lokale veje og stier mod øst til vi når landsbyen Collodi, hvor Pinocchio blev skabt. Udover statuer og mange slags souvenirs, huser byen også Villa Garzoni, kendt for sin imponerende italienske have. Du har flere gange på ruterne set Montecarlo på afstand. Nu er tiden kommet til at se byen. Vi aser op og op ad den stejle vej (150 meters stigning) og når op til en pragtfuld udsigt og til byen Montecarlo. Byens navn benyttes også til vinene fra dette område, DOC Montecarlo. DOC er den italienske blåstempling, som AOC er det i Frankrig - et kvalitetsstempel. Du kan naturligvis ikke besøge Toscana uden også at få en introduktion til vinene, så vi har inkluderet et vingårdsbesøg med smagning og frokost. Om aftenen nyder vi den sidste middag på hotellet, og du kan tænke tilbage på en masse skønne oplevelser i det populære Toscana. Inkluderet. Ca. 40 km, sværhedsgrad 4

 

Dag 8: Hjemrejse
Vi forlader Montecatini Terme og kører til Pisa lufthavn. Hjemkomst til hhv. Odense og Aalborg lufthavn.

Vinmarker Lucca Toscana Pinocchio Collodi

Hotel

Hotel San Marco, Lucca/3 overnatninger
Via San Marco, 368
I-55100 Lucca LU
www.hotelsanmarcolucca.it/en/rooms

Smukt hotel få meter fra Lucca's bymur med elevator og pool. Alle værelser har bad og toilet, hårtørrer, tv og minibar. Dobbeltværelserne benyttes også som enkeltværelser.

 

Grand Hotel Panoramic, Montecatini/4 overnatninger
Viale Mario Bustichini, 65
I-51016 Montecatini Terme
www.grandhotelpanoramic.it/en

Dejligt hotel med elevator, pool og have. Værelserne har bad og toilet, hårtørrer, minibar, telefon, tv, værdiboks og wi-fi. Der er fri adgang til den udendørs pool.

Grand Hotel Panoramic Grand Hotel Panoramic

Værd at vide

Valuta
Euro.

Fly
Der flyves med Gislev charterfly fra Jet Time fra hhv. Aalborg og Odense til Pisa. Forplejning om bord bestilles med rejsen og koster kr. 160 t/r. OBS: Det er ikke muligt at købe mad om bord, kun den forudbestilte forplejning er en mulighed, såfremt du ønsker mad på turen ud/hjem.
NB: Vi gør opmærksom på, at flere og flere luftfartselskaber forbyder brugen af Samsung Galaxy Note 7 om bord på flyene, Jet Time er ét af dem. Dette pga. faren for at batteriet bryder i brand, hvilket har vist sig som en svaghed ved denne udgave af Samsung Galaxy, og der er endnu ikke fundet en løsning på problemet.

Information om afrejse
Ca. 10-14 dage før afrejse modtages information om afrejse, regler, pakkeliste m.m.

Vejr
August ca. 17-29° C.

Turistcykler
Mindst 18 gear med håndbremse. Sadeltaske kan tilkøbes med rejsen til kr. 125.

El-cykel
Kan bestilles, men kun i begrænset omfang. Pris kr. 750. Skal bestilles med rejsen.

Servicebus OBS
Ikke på denne rejse. Kan du ikke gennemføre dagsetaperne er transport tilbage til hotellet for egen regning. Rejseleder og lokal cykelguide hjælper med at organiserer det. Der er bus fra og til lufthavnen, og din bagage bliver transporteret med bil når vi skifter hotel fra Lucca til Montecatini Terme.

Entréer
Der er ikke planlagte museumsbesøg, men i Vinci vil du have mulighed for at besøge Leonardo Da Vinci museet, entré ca. € 7, og i Pisa er der mulighed for at besøge det skæve tårn, entré ca. € 18.

Deltagelse
På alle vores aktivrejser gælder naturligvis, at du er i god fysisk form. Er du i tvivl, så anbefaler vi, at du kontakter din læge og fortæller om den rejse du planlægger at deltage på. Under afsnittet omkring sværhedsgrader kan du få en fornemmelse af, hvad der kræves på de forskellige niveauer (1 til 5). Husk også muligheden for en test-tur (se til sidst i afsnittet).

Sværhedsgrader
Gislevs graduering kan ikke sammenlignes med andre bureauers.
1 = For det meste lige ud, fladt terræn. Vil kunne klares af de fleste i almindelig god fysisk form.
2 = Fladt til bakket terræn, som regel en fin blanding. Konditionen skal være i orden.
3 = Stejlere steder kan forekomme, underlaget kan være ujævnt/bumpet. Du skal være i rimelig god form og være vant til at cykle.
4 = Krævende, stejle bakker og ujævnt underlag. Kræver god form og udholdenhed.
5 = Meget krævende, kraftige stigninger og bratte nedkørsler. For dig som cykeltræner og har stor erfaring.

Samlet bedømmelse af rejsens sværhedsgrad: 4
Vi har forsøgt at give en samlet vurdering af hver enkelt rejse. Men læs rejsen igennem, og vurdér selv de enkelte dage. Måske du kan tage med på en af de sværere ture, hvis du er indstillet på evt. at skippe en ekstra svær dag.

Rejselederen
På alle rejser er der fra start til slut dansk rejseleder med på rejsen. På denne rejser har vi ud over rejselederen en lokal cykelguide.

Påklædning
Det skal være behageligt at cykle, så sørg for at bukserne ikke har generende syninger eller strammer om maven. Tænk også på at vi cykler i alt slags vejr, så husk regntøj, solbriller og solcreme. Kondisko, eller andre sko, som ikke glider på pedalerne er vigtigt at tænke på. Lag-på-lag tøj er praktisk, for man kan hurtigt få varmen, også selvom det i starten virker lidt køligt. Mange af vores cykelgæster har investeret i decideret cykeltøj og har været glade for det. Cykelhandsker (halvhandsker) er en god idé, for vabler kan let opstå på hænderne, og det er selvsagt ubehageligt.

Cykelhjelm
Gislev anbefaler brugen af cykelhjelm, og vores rejseledere går foran med et godt eksempel. Vi kan ikke tvinge vores gæster til at bære cykelhjelm, men vi henstiller på det kraftigste til, at hver især medbringer en cykelhjelm. Statistikkerne taler deres tydelige sprog hvad skade-siden angår, og du skal tænke på, at selvom du kører pænt og forsigtigt, så gør dine medcyklister det måske ikke. Så husk cykelhjelmen, du skulle gerne vende hjem i samme fine tilstand som du afrejste i.

Kondition
Cykling belaster hjerte og lunger, så det er en god idé at træne ekstra op til ferien. Cykling naturligvis, men også almindelig styrketræning/gymnastik er en god idé.

Hold afstand
HOLD AFSTAND – er nok det allerbedste råd vi kan give. Når uheld opstår er årsagen som oftest, at der bliver kørt for tæt.

Gode ting at medbringe
Lille rygsæk e.l. til proviant og skiftetøj. Myggespray og vabelplaster.

Nødhjælp undervejs
Gislevs rejseledere har nødhjælpskasse med på vandringer og cykelture. Du bør dog medbringe dit eget vabelplaster og/eller nål og tråd (en tråd trækkes gennem vablen så vandet siver ud efterhånden. Huden beskytter såret. Nemt og billigt).

Proviant og vand
På destinationen informerer rejselederen om, hvor der kan købes madpakker/mad, snacks, vand m.v. til turene. Det vigtigste på turene er naturligvis vand, men lidt frugt, nødder, chokolade e.l. kan også være tiltrængt når man bruger så meget energi. Rejselederen orienterer om dette på rejsen.

Ændring af ruteforløb
Kan forekomme og vil blive meddelt på rejsen.

Dækkende rejseforsikring
Gæster er selv ansvarlige for deltagelse. Det er vigtigt, at du har en dækkende rejseforsikring ved eventuel sygdom og hjemtransport. Gislev anbefaler Europæiske Rejseforsikring. Spørg ved bestilling.

Har du spørgsmål
Så kontakt en af vores rejsekonsulenter på tlf. 62 29 12 10 eller send os en mail på gislev@gislev-rejser.dk.

Få tilskud til indenrigstransport
Gratis over Storebælt i egen bil eller 50% tilskud til tog, bus, færge og indenrigsfly. Se www.gislev-rejser.dk/vaerd-at-vide

Mere information om AKTIV rejser
Sidder du og bliver i tvivl om aktiv ferie er noget for dig, så har vi et rigtigt godt tilbud. Ud over foredrag (se www.gislev-rejser.dk/foredrag) om udvalgte destinationer, har vi valgt at give dig chancen for at afprøve dels en vandretur, dels en cykeltur. Med udgangspunkt i den skønne sydfynske natur, får du mulighed for at cykle 33-36 km og/eller vandre 10-14 km i selskab med vores erfarne rejseledere. Du vil kunne føle på egen krop, om det kunne være noget for dig. Glem dog ikke at det kræver træning at kunne cykle/gå hver dag i 4 til 9 dage. Vi mener dog at test-turen vil være med til at give dig det allerbedste grundlag for en beslutning. Læs mere på www.gislev-rejser.dk/dagc (cykel testdag) eller www.gislev-rejser.dk/dagv (vandre testdag).

Flyv fra

Fly letter

Flyv fra Aalborg eller Odense lufthavn

Mulighed for tilkøb af forplejning på ud- og hjemrejsen kr. 160 (bestilles sammen med rejsen). OBS: Det er ikke muligt at købe mad om bord, kun den forudbestilte forplejning er en mulighed, såfremt du ønsker mad på turen ud/hjem.

Du rejser med Gislevs charterfly fra Jet Time.

Mødetid
Aalborg kl. 06.30
Odense kl. 08.25

Udrejse:
Aalborg lufthavn kl. 08.30, ankomst Odense kl. 09.10
Odense lufthavn kl. 09.55 med ankomst til Pisa lufthavn kl. 12.20

Hjemrejse:
Pisa lufthavn kl. 13.20, ankomst Odense kl. 15.45
Odense kl. 16.25, ankomst Aalborg lufthavn kl. 17.00

Bagage:
Du må medtage 20 kg inklusiv 5 kilo i håndbagage. 

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremgår af brev der fremsendes ca. 10 dage før afrejse.

Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

 

Aalborg Lufthavn

Læs mere her: www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal