Den Store Irlandsrejse

Galway, Connemara, Donegal, Derry, Belfast & Dublin

   

Rundrejse til det bedste af Irland med grønne landskaber, smukke kyster og skønne byer

  • Fly fra København til Dublin og whiskysmagning første dag - så er vi i gang
  • Galway – Irlands livligste by fyldt med livsglæde og musik
  • Rundtur i det vestlige og autentiske Irland med betagende og uspoleret natur
  • Naturfænomenet Giants Causeway og flot tur ad Irlands smukkeste kystvej
  • Historiske Londonderry og Belfast med spektakulær udstilling om Titanic.
  • Dublin med de kendte seværdigheder og mulighed for Irsk aften.
  • Glæd dig til ferie i Irland med Guinness, gæstfrie irere og flotte oplevelser

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Ophold i dobbeltværelse * 9 x morgenmad og 8 x middag * Alle dagsudflugter jævnfør program * whiskysmagning * Flybillet og lufthavnsafgifter * Rejseleder * Entreer er eksklusive – beregn ca. kr. 625. * Gebyr til Rejsegarantifonden.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.698. Afbestillingsforsikring kr. 625. Irsk Aften med 3 retter mad, musik, underholdning og riverdance kr. 350 - bestilles sammen med rejsen.Se filmklip fra Giants Causeway og irsk aften:

Fra Giants Causeway : www.youtube.com/watch?v=g5X4nDH2aOs

Fra irsk aften på The merry Ploughboy

Status:
Ring til os

Om rejsen

Det storslåede Irland
Flot og alsidig rundrejse til det bedste af Irland med grønne landskaber, smukke kyster og skønne byer. I det vestlige Irland oplever du Galway og de vilde uspolerede landskaber i Connemara. Via pilgrimsbyen Knock til vikingernes by Donegal og Londonderry, som emmer af historie. Ved Giants Causeway oplever du tusindvis af de specielle basaltsten.

Læn dig tilbage i bussen og nyd de mange smukke panoramaer langs Irlands flotteste kystvej. Belfast byder på store kontraster og spændende historie. Herfra til irernes farverige hovedstad Dublin, der byder på masser af seværdigheder, kultur og mulighed for en festlig irsk aften med dans og musik. Glæd dig - det bliver ikke kedeligt.

Nordirland

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Udrejse til Irland og whiskysmagning på Kilbeggan Destillery
Udrejse med fly til Dublin. Her venter vores irske chauffør med en dejlig bus og et godt humør. Inden længe er vi fremme ved Kilbeggan Distillery – destilleriet med den ældste licens i Irland, og hvor der stadig produceres whisky efter de helt gamle tradtioner. Efter en rundvisning skal vi naturligvis smage på det endelige produkt. Herfra det lille sidste stykke vej til indkvartering og aftensmad på vores hotel ved Athlone.

Whiskysmagning Irland Whisky Irland

Dag 2: Byrundtur i Galway - Vestkystens livlige by hvor det irske sprog blomstrer
Vi starter dagen med en orienterende byrundtur, hvor du bl.a. kommer forbi byens fine katedral, Den spanske Bue, statuen af Oscar Wilde og Lynch Castle. Der bliver også tid på egen hånd til a pint of Guinness eller kigge på ny ring til konen, da byen fremstiller de mest berømte ringe i Irland – Claddagh ringen.

Butikker i Galway Oscar Wilde statue i Galway

Dag 3: Heldagsudflugt til Connemara - det vilde og uspolerede Irland
Vi kører mod Connemara med bølgende heder, smukke søer og forrevne bjerge. Besøg i Dan O´Haras gamle tørvehus, hvor du får en spændende beretning om Irlands historie og en flot udsigt ud over de smukke landskaber. Måske bliver der også til undervisning i tørvestikning og en lille en til halsen.

Dan O Hara Irland Dan O Haras hus i Irland

Dag 4: Knock - Irlands hellige by og nobelprisvinder W. B. Yeats´grav
Vi fortsætter nordpå og besøger den hellige by Knock. I 1879 viste Jomfru Maria, Joseph og Johannes sig på gavlen af af den lille lokale landsbykrke. Siden da blev byen en katolsk valfartsby med op til ca. 1,5 millioner pilgrimme om året, og der er derfor anlagt en international lufthavn nær byen. Pave John Paul II var på pilgrimsfærd hertil i 1979 og byen har også haft besøg af Moder Teresa.

Yeats grav i Irland Knock i Irland

Irland har fostret et væld af store forfattere, der oven i købet har deres eget museum i Dublin. Vi gør stop ved nobelprisvinderens W.B. Yeats grav inden indkvartering for 1 nat centralt i vikingebyen Donegal.

Dag 5: Gående byrundtur i Derry/Londonderry
Vi fortsætter nordpå, og inden længe er vi i Derry/Londonderry. Den splittede by er som taget ud af en historiebog med kanoner, drama og bymure. Der bliver også tid til at kigge nærmere på de berømte gavlmalerier med politiske budskaber og den nye Peace Bridge. Indkvartering for 1 nat midt i byen, så du får mulighed for at opleve det hele. Der bliver også tid på egen hånd i denne spændende by.

Derry i Irland

Dag 6: 40 000 basaltsten ved Giants Causway og Irlands smukkeste kystvej
Vi fortsætter til den flotte irske nordkyst til besøgscentret ved Giants Causeway. Her får du hele historien om hvordan de mange basaltsten blev dannet for 60 millioner år siden. Herefter går tuen ud til de spektakulære klippeformationer, der udgør en af de mest imponerende og stemningsfulde landskaber i Nordirland. Myten fortæller at det var den irske kæmpe Finn McCool, der byggede vejen, så han kunne gå tørskoet til Skotland og kæmpe mod kæmpen Bennandonner – men det er en helt anden historie.

Giants Causway i Irland

Herefter kan du rolig læne dig tilbage i bussen - vi fortsætter ad en af Irlands smukkeste kystveje med et væld af smukke panoramaer. 2 overnatninger centralt i Belfast, der byder på mange seværdigheder og oplevelser.

Antrim i Irland Belfast rådhus i Irland

Dag 7: Byrundtur i betagende Belfast - kontrasternes by
Du oplever de smukke klassiske bygninger i centrum og arbejderkvartererne med den såkaldte fredslinie, som skiller den protestantiske del af byen fra den katolske. Her bliver der også tid besøg på det ikoniske og anmelderroste Titanic Museum med 9 flotte gallerier, der giver dig hele historien om datidens mest luksuriøse skib. Der bliver også tid på egen hånd til byens mange andre attraktioner.

Titanic museum Belfast Titanic museum udstilling

Dag 8: Dublin – Irlands farverige hovedstad
Vi kører til Dublin, der blev anlagt af vikingerne for mere end 1000 år siden ved Dublin Castle. Her venter en orienterende rundtur med bus blandt de smukke georgianske bygninger, de smukke grønne områder, floden Liffey, det 130 m høje The spire og meget mere. Herfra til 2 overnatninger i udkanten af Dublin.

The Book of Kells Trinity College Dublin


Dag 9: Dublin til fods, Guinness og festlig Irsk Aften
Byrundtur til alle de store seværdigheder i centrum med Trinity College, Molly Malone og gågaden Grafton Street med mere. Også tid på egen hånd til butikker, Guinness og andre oplevelser. Byen har et farverigt kulturliv – vil du vide mere om byens historie, så vi anbefale Dublin Castle eller The Little Museum.

Har du ikke fået nok af whisky og Guinness, så kan vi anbefale The Irish Whisky Museum eller a pint of Guinness på en af byens mange hyggelige pub´er – det gælder bare om at vælge.

Dublin musikere Whiskey

Irsk Aften: Mulighed for hyggelig irsk aften med dejlig middag, sang, musik og Riverdance på pub´en The Merry Ploughboy - Kr. 350 - bestilles med rejsen.

Dag 10: Hjemrejse til Danmark
Tid til hjemrejse til København efter mange oplevelsesrige dage.

Hotel

På rundrejsen benyttes kun gode 3-stjernede hoteller. Alle værelser med bad/toilet, tv, tlf. og ofte med mulighed for at lave en kop te/kaffe på værelset. Uens værelser kan forekomme.
 

Athlone – 1 nat:  Athlone Springs - www.athlonespringshotel.com afgangen den 16/8 / Creggan Court - www.creggancourt.com  afgangen den 12/7 / Hodson Bay - www.hodsonbayhotel.com øvrige afgange

Galway – 2 nætter: Flannerys Hotel - www.flanneryshotelgalway.com  

Donegal – 1 nat:. Abbey Hotel - www.abbeyhoteldonegal.com / Central Hotel - www.centralhoteldonegal.com

Derry – 1 nat: City Hotel -  www.cityhotelderry.com

Belfast – 2 nætter: Ramada Encore - www.wyndhamhotels.com/ramada/belfast-united-kingdom/ramada-encore-belfast-city-centre/overview?CID=LC:RA:20160927:Rio:Local / Ramada Plaza - www.plazahotelbelfast.com benyttes på afgangen den 6/9.

Ved Dublin – 2 nætter:  City West Hotel - www.citywesthotel.com

City hotel Irland

Gode råd

Valuta
I Irland anvendes EURO € 1 = Kr. 7,50.
I Nordirland er den officielle valuta engelske pund £ 1 = Kr. ca. 8,60 pr 28.11. 2016.

Vejret
Omskifteligt, men lunt. Det er en god idé at tage en ulden trøje, vand- og vindtæt tøj samt gode sko med.

Guinness
Irernes nationaldrik serveres på pub´erne, som er samlingsstedet, hvor de sidste historier udveksles. Alle er velkomne på pub´en.

Indkøb
Håndvævede uld- og lærredsstoffer, uldne sweaters, porcelæn, keramik, sølv og håndsleben krystal.

El
240 V – husk adapter.

Bus
Der køres i irsk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entreer
Er ikke inkluderet. Udgør ca. kr. 625

Drikkepenge
Frivilligt  - dog kutyme til chauffør, service- og restaurantionspersonale.

Fly
Der flyves med Norwegian - der kan købe mad og drikke ombord - betaling med kreditkort.

Flyv fra

Rejsemateriale
Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.
 

Fly:
Norwegian - ud- og hjemrejse til Dublin. Flytid ca. 2 timer og 15 minutter - et let måltid mad kan tilkøbes ombord med kreditkort.

Mødetid, afrejse og hjemkomst på afgangene: 07.06, 16.08, 30.08 og 06.09

Mødetid: 08.40.
Afrejse: 10.40.
Hjemkomst: 15.35

Mødetid, afrejse og hjemkomst på afgangen: 12.07

Mødetid: 06.35
Afrejse: 08.35
Hjemkomst: 16.00

Københavns Lufthavn
Læs mere her: www.cph.dk

Adresse:
Lufthavnsboulevarden 6
2770 Kastrup
 

Mødetid
Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ikke flybillet.

Gislev Rejsers mødested
I hallen mellem Terminal 2 og Terminal 3 - ud for døgnbutikken "7Eleven". Her møder du Gislevs rejseleder/repræsentant. GÆLDER KUN FOR GÆSTER DER REJSER FRA KØBENHAVN

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

 
Aalborg Lufthavn

Læs mere på www.aal.dk

Adresse
Ny Lufthavnsvej 100
9400 Nørresundby

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Aalborg Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale. OBS rejser du fra Aalborg skal du IKKE møde rejselederen ved 7Eleven i Københavns lufthavn. Du møder rejselederen ved gaten.

Aalborg lufthavn ankomst Aalborg lufthavn terminal

Afgange og priser

DatoAfrejse fraRejsemålLedige pladserFra pris
06-09-2017Fly fra Københavns LufthavnDen store Irlandsrejse Ring til os9.698,-Mere information