Irland - Den grønne Ø

Gislevs klassiske rejse til Irland – nu på 21 år

Gislevs klassiske rejse til Irland med smukke landskaber, charmende byer og de lune irere

  • Bekvemt med Gislevs charterfly direkte fra Odense til Dublin
  • Hver dag byder på storslået natur, flotte seværdigheder og spændende oplevelser
  • Kun med Gislev – sejltur, rundtur og frokost på til Aranøerne
  • Det bedste fra Irland - alle udflugter og byrundture i bl.a. Galway og Dublin er inkluderet
  • Højdepunkter som Ring of Kerry, Cliffs of Moher,  Connemare og Powerscourt Castle
  • Hyggelige pub´er, Guinness, folkemusik og festlige irere
  • Glæd dig til ferie i Irland med pæne hoteller og rutineret rejseleder

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Ophold i dobbeltværelse * 7 x morgenmad * 1 x frokost på Aranøerne * 6 x middag (mulighed for irsk aften dag 7) * Udflugt til Aranøerne med færge og lokalbus * Alle dagsudflugter * Flybillet inkl. lufthavnsafgifter samt et let måltid & drikkevarer ombord * Rejseleder * Gebyr til Rejsegarantifonden * Entréer er eksklusive - beregn ca. kr. 450.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.600 Afbestillingsforsikring kr. 625. Irsk Aften med 3 retter mad, musik og underholdning kr. 350 - bestilles med rejsen.

Se videoklip fra Dublin:

Fra irsk aften på The merry Ploughboy

Status:
Ring til os

Om rejsen

Flot rundrejse til Irlands store oplevelser.
I mere end 20 år har vores rejseledere formidlet deres store viden om Irlands unikke blanding af betagende natur, smukke kyster og livlige byer til tusindvis af begejstrede gæster. 

I Galway blomstrer det gæliske sprog og kun med Gislev får du en flot udflugt til de autentiske Aranøer. I Killarney lyder musikken lystigt fra de mange pub´er, der ligger som perler på en snor. Flot køretur gennem kalkstenssletterne i The Burren til ophold ved naturens mesterværk Cliffs of Moher.

Mod syd byder Ring of Kerry på nogle af Irlands smukkeste landskaber. Vi besøger en charmerende tørvelandsby og gør stop ved en fårehyrde.

Videre til de bakkede Wicklowbjerge og Powerscourt Castle inden vi slutter rejsen af med byrundtur og mulighed for festlig irsk aften i Dublin.

 

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Eget fly fra Odense til Dublin – Clonmacnoise - Galway
Fra Odense med charterfly inklusiv let forplejning og drikkevarer kommer vi godt til Dublin. Via Clonmacnoise – en stor klosterruin fra 08.-12. århundrede, smukt beliggende ned til Shannonfloden til 2 overnatninger ved Galway, som netop er kåret til en af Europas mest venlige byer. Du vil føle dig godt tilpas her i det vestlige Irland, hvor det irske sprog blomstrer og Guinness og folkemusikken flyder lystigt fra byens pub´er.

Dag 2: Med færge til de mageløse Aranøer
Fra havnebyen Rossaveal sejles til Inishmore på Aranøerne - den største klippeø af kalksten. Med minibusser rundt på øen nydes den fantastiske udsigt , og du kan næste smage salten i luften fra det store Atlanterhav. Her finder du indbegrebet af irsk kultur, krydret med det charmerende irske sprog. Gislev byder på typisk lokalpræget frokost. Sidst på dagen sejles tilbage til Rossaveal efter en smagsprøve på livet i det vestlige Irland.

Dag 3: Galway - Connemara – The Burren – Cliffs of Moher
Byrundtur i gæliske Galway og videre i det kendte Connemara område, et af de mest barske og smukke irske landskaber - kendt for Connemara-ponyerne. Udflugten fortsætter til The Burren – et enestående klippelandskab fyldt med vilde blomster, små underjordiske vandløb og tørsøer. Besøg ved berømte Cliffs of Moher – de mægtige klipper der rejser sig 200 meter over havet 8 km langs kysten. Et enestående syn. Overnatning i området nær Spanish Bay og Ennistymon.

Dag 4: Shannon floden – Muckross House – Killarney
Med færge krydses Shannon floden til det sydvestlige Irland. Undervejs mulighed for at se delfiner. Videre til det engelske herresæde, Muckross House, hvor dronning Victoria overnattede i 1861. Herresædet fortæller sin del af historien om forholdet mellem England og Irland. Der overnattes to nætter i Killarney, en af Irlands mest livlige byer. Der er genlyd i gaderne af folkemusik, som toner ud fra pub´erne. Turister af mange nationaliteter præger bybilledet. Stort udbud af restauranter og butikker.

Dag 5: Ring of Kerry – et af Irlands smukkeste landskaber
Heldagstur gennem et af de smukkeste landskaber i Irland på Ring of Kerry. Besøg i Kerry Bog Village – en lille tørvelandsby, hvor den lokale pub byder på Irlands bedste Irish Coffee. Videre til en af Irlands bedste fårehundeopdrættere, der giver prøver på fårehundenes unikke samarbejdsevner. Frokost længst ude mod vest hvor nærmeste nabo er USA. Herefter ad den østlige rute med talrige skønne panoramaer og hyggelige byer tilbage til Killarney, hvor du får mulighed for at skylle dagens indtryk ned på en af de mange pub´er.

Dag 6: Powerscourt Castle i de bløde Wicklowbjerge og Irlands farverige hovedstad Dublin
Afrejse fra Killarney og mod Wicklowbjergene med besøg på det smukke Powerscourt – en vidunderlig park anlagt af rige englændere inspireret af italienske ideer. I baggrunden knejser de smukke irske bjerge. Herefter mod Dublin med ankomst sidst på eftermiddagen. 2 overnatninger i Dublin.

Dag 7: Byrundtur i Dublin og mulighed for festlig irsk aften
Byrundtur i hovedstaden som blev anlagt for mere end 1000 år siden af danske og norske vikinger ved Dublin Castle. Centrum domineres af en lang række arkitektoniske perler fra 1700-tallet. På byrundturen passeres bl.a. Trinity College, Bank of Ireland, Parlamentet, the Spire, floden Liffey og meget mere. Også tid på egen hånd til evt. en tur ned af fashionable Grafton Street med mange indkøbsmuligheder eller Temple Bar - byens livligste kvarter med pub´er og spillesteder.

Irsk Aften. Om aftenen mulighed for at deltage i en ægte irsk aften på The Merry Ploughboy Pub med dejlig mad, musik, sang og irsk riverdance. Pris kr. 350 inkl. middag og show – bestilles sammen med rejsen.

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin til Odense
Efter 8 dage med mange skønne oplevelser på Den grønne Ø.

Hotel

Hoteller af god standard. Alle værelser med bad/toilet, hårtørre, telefon, tv og mulighed for at lave en kop kaffe eller te på værelset. Uens værelser kan forekomme.

Galway – 2 nætter
Salthill Hotel
www.salthillhotel.com

Spanish Point eller Ennistymon – 1 nat
Bellbridge House Hotel eller Falls Hotel
www.bellbridgehotelclare.com      -    www.fallshotel.ie

Killarney eller Tralee - 2 nætter
BW Eviston Hotel  eller Brandon Hotel
www.evistonhouse.com    -   www.brandonhotel.ie

Nær Dublin – 2 nætter
Citywest Hotel
www.citywesthotel.com 

Gode råd

Valuta
Euro. € 1 = ca. kr. 7,50

El
240 V - husk adaptor
 

Vejret
Omskifteligt, men lunt. Det er en god idé at tage en ulden trøje, vand- og vindtæt tøj samt gode sko med.

Guinness
Irernes nationaldrik serveres på pubberne, som er samlingsstedet, hvor de sidste nyheder og historier udveksles. Alle er velkomne på pubben.

Indkøb
Håndvævede uld- og lærredsstoffer, uldne sweaters, porcelæn, keramik, sølv og håndslebet krystal.

Bus
Der anvendes irsk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entréer
Er ekskl, hvor andet ikke er nævnt - udgør ca. kr. 450 (€60).

Drikkepenge
Frivilligt - dog kutyme til chauffør, service- og restaurationspersonale.

Fly
Danish Air Transportation ( DAT) - Gislevs gode samarbejdspartner, der er kendt for sin høje service. Undervejs er der inkluderet sandwich, øl, vin, kaffe, te, vand og måske en lille en til halsen. Du kan medbringe 15 kg bagage og 5 kg håndbagage.

Flyv fra

Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

UDREJSE FRA ODENSE LUFTHAVN

Odense Lufthavn
Læs mere her: www.odense-lufthavn.dk

Adresse:
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Fly og mødetide fra Odense:
Mødetid i Odense kl. 07.45.

Der flyves fra Odense til Dublin med DAT / Danish Air Transport i Gislev’s eget chartrede fly. Flyvetid ca. 3 timer. Der er let forplejning i flyet. Afrejse kl. 09.00 med ankomst til Dublin kl. ca. 11.45 - lokal tid.

Hjemrejse fra Dublin:
På hjemrejsen flyves med DAT fra Dublin kl. 10.45 med ankomst til Odense kl. 15.30 - lokal tid.  Der er let forplejning i flyet.

OBS afgangen den 23 juni er med hjemkomst til Odense kl. 19.45.

 

Rejsemateriale
Ca. 10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen.

Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.