Irland - Den grønne Ø

Gislevs klassiske rejse til Irland – nu på 21 år

Cliffs of Moher Irland Dublin Temple Bar Irland
Rejsen gentages i 2018 - forhåndsreservér allerede nu.

Gislevs klassiske rejse til Irland med smukke landskaber, charmende byer og de lune irere.

  • Bekvemt med Gislevs charterfly direkte fra Odense til Dublin
  • Hver dag byder på storslået natur, flotte seværdigheder og spændende oplevelser
  • Kun med Gislev – sejltur, rundtur og frokost på til Aranøerne
  • Det bedste fra Irland - alle udflugter og byrundture i bl.a. Galway og Dublin er inkluderet
  • Højdepunkter som Ring of Kerry, Cliffs of Moher,  Connemare og Powerscourt Castle
  • Hyggelige pub´er, Guinness, folkemusik og festlige irere
  • Glæd dig til ferie i Irland med pæne hoteller og rutineret rejseleder

 

Så meget har Gislev Rejser inkluderet: Ophold i dobbeltværelse * 7 x morgenmad * 1 x frokost på Aranøerne * 6 x middag (mulighed for irsk aften dag 7) * Udflugt til Aranøerne med færge og lokalbus * Alle dagsudflugter * Flybillet inkl. lufthavnsafgifter samt et let måltid & drikkevarer ombord * Rejseleder * Gebyr til Rejsegarantifonden * Entréer er eksklusive - beregn ca. kr. 450.

Tillæg: Enkeltværelse kr. 1.600 Afbestillingsforsikring kr. 625. Irsk Aften med 3 retter mad, musik og underholdning kr. 350 - bestilles med rejsen.

Se også info om Den store Irlandsrejse - 10 dage på: www.gislev-rejser.dk/irland/store-irlandsrejse

 

Se videoklip fra irsk aften på The merry Ploughboy:

Status:
Ring til os

Om rejsen

Flot rundrejse til Irlands store oplevelser.
I mere end 20 år har vores rejseledere formidlet deres store viden om Irlands unikke blanding af betagende natur, smukke kyster og livlige byer til tusindvis af begejstrede gæster. 

I Galway blomstrer det gæliske sprog og kun med Gislev får du en flot udflugt til de autentiske Aranøer. I Killarney lyder musikken lystigt fra de mange pub´er, der ligger som perler på en snor. Flot køretur gennem kalkstenssletterne i The Burren til ophold ved naturens mesterværk Cliffs of Moher.

Mod syd byder Ring of Kerry på nogle af Irlands smukkeste landskaber. Vi besøger en charmerende tørvelandsby og gør stop ved en fårehyrde.

Videre til de bakkede Wicklowbjerge og Powerscourt Castle inden vi slutter rejsen af med byrundtur og mulighed for festlig irsk aften i Dublin.

Irland

Billeder

Dag for dag

Dag 1: Eget fly fra Odense til Dublin – Clonmacnoise - Galway
Fra Odense med charterfly inklusiv let forplejning og drikkevarer kommer vi godt til Dublin. Her venter vores irske chauffør med en dejlig bus og godt humør.

Vi kører i retning mod Galway og gør holdt ved Clonmacnoise – en stor keltisk klosterruin fra 08.-12. århundrede, der bærer på en rig historie. Klosteret var i tidernes morgen Irlands førende klostersamfund og centrum for religion, litteratur og kunst.

Bus Irland Clonmacnoise klosterruin Irland

Vi fortsætter til 2 overnatninger ved Galway, som i 2016 blev kåret til en af Europas mest venlige byer. Du vil føle dig godt tilpas her i det vestlige Irland, hvor det irske sprog blomstrer, Guinness og folkemusikken flyder lystigt fra byens mange pub´er.

Dag 2: Med færge til Inishmore på de mageløse Aranøer
Med bus kommer vi op til havnebyen Rossaveal. Herfra sejler vi til Inishmore på Aranøerne - den største af de 3 øer. Med minibusser rundt på øen nydes den fantastiske udsigt, og du kan næste smage saltet i luften fra det store Atlanterhav. Her finder du indbegrebet af irsk kultur, krydret med det charmerende irske sprog. Gislev byder på typisk lokalpræget frokost. Sidst på dagen sejles tilbage til Rossaveal efter en smagsprøve på livet i det vestlige Irland.

Aranøerne Gislev Rejser Aranøerne

Dag 3: Galway - Connemara – The Burren – Cliffs of Moher
Byrundtur i charmerende Galway og videre i det kendte Connemara område, et af de mest barske og smukke irske landskaber - kendt for Connemara-ponyerne. Udflugten fortsætter til The Burren – et enestående klippelandskab fyldt med vilde blomster, små underjordiske vandløb og tørsøer. Besøg ved berømte Cliffs of Moher – de mægtige klipper der rejser sig 200 meter over havet 8 km langs kysten. Et enestående syn. Overnatning i området nær Spanish Bay og Ennistymon.

Oplev de vilde orkideer ved The Burren i Irland med Gislev Rejser Cliffs of Moher Irland

Dag 4: Shannon floden – Muckross House – Killarney
Med færge krydses Shannon floden til det sydvestlige Irland. Undervejs er der mulighed for at se delfiner. Videre til det engelske herresæde, Muckross House, hvor dronning Victoria overnattede i 1861. Der overnattes to nætter i Killarney, en af Irlands mest livlige byer. Der er genlyd i gaderne af folkemusik, som toner ud fra pub´erne. Turister af mange nationaliteter præger bybilledet. Her er et stort udbud af restauranter og butikker. På afgang 23/7 overnatter vi i Tralee.

Muckrose House i Irland Pub i Killarney Irland
 

Dag 5: Ring of Kerry – et af Irlands smukkeste landskaber
Heldagstur gennem et af de smukkeste landskaber i Irland på Ring of Kerry. Besøg i Kerry Bog Village – en lille tørvelandsby, hvor den lokale pub byder på Irlands bedste Irish Coffee. Videre til en af Irlands dygtigste fårehundeopdrættere, der giver prøver på fårehundenes unikke samarbejdsevner. Frokost længst ude mod vest hvor nærmeste nabo er USA. Herefter ad den østlige rute med talrige skønne panoramaer og hyggelige byer tilbage til Killarney, hvor du får mulighed for at skylle dagens indtryk ned på en af de mange pub´er.

Ring of Kerry Irland Ladies View Irland

Dag 6: Powerscourt Estate i de bløde Wicklowbjerge og ankomst til Dublin
Vi forlader Killarney og kører mod Wickow. Her skal vi på besøg på det smukke Powerscourt Estate – en vidunderlig park anlagt af rige englændere inspireret af italienske ideer. Haven er en opvisning i en smukke haveanlæg, storslåede terrasser, statuer, små dekorative søer, hemmelige kroge, og rummer mere end 200 forskellige træer og buske. Hovedbygningen rummer bl.a. en god café og en butik, der sælger kunsthåndværk og lokale produkter. I baggrunden knejser de smukke irske bjerge. Haven er af National Geographic kåret til af være en af verdens smukkeste haver. Herefter mod Irlands farverige hovedstad Dublin, hvor vi har 2 overnatninger.

Powerscourt Slot Irland Powerscourt Castle

Dag 7: Byrundtur i Dublin og mulighed for festlig irsk aften
Byrundtur i hovedstaden som blev anlagt for mere end 1000 år siden af danske og norske vikinger ved Dublin Castle. Centrum domineres af en lang række arkitektoniske perler fra 1700-tallet. På byrundturen passeres bl.a. Trinity College, Bank of Ireland, Parlamentet, the Spire, floden Liffey og meget mere.

The Book of Kells Irland Crafton gade Irland

Også tid på egen hånd til evt. en tur ned af fashionable Grafton Street med mange indkøbsmuligheder eller Temple Bar - byens livligste kvarter med pub´er og spillesteder.

Dublin Irland Temple Bar Dublin Irland

Irsk Aften: Om aftenen mulighed for at deltage i en ægte irsk aften på The Merry Ploughboy Pub med dejlig middag, musik, sang og irsk riverdance. Pris kr. 350 inkl. middag og show – bestilles sammen med rejsen.

Dag 8: Hjemrejse fra Dublin til Odense
Tid til at sige farvel efter 8 dage med mange skønne oplevelser på Den grønne Ø.

 

Hotel

Hoteller af god standard. Alle værelser med bad/toilet, hårtørre, telefon, tv og mulighed for at lave en kop kaffe eller te på værelset. Uens værelser kan forekomme.

Galway – 2 nætter
Salthill Hotel
www.salthillhotel.com

Spanish Point eller Ennistymon – 1 nat
Bellbridge House Hotel eller Falls Hotel
www.bellbridgehotelclare.com  (afgang 2/7 & 9/7)
www.fallshotel.ie ( 16/7 & 23/7)

Killarney eller Tralee - 2 nætter
BW Eviston Hotel  eller Brandon Hotel
www.evistonhouse.com    -   www.brandonhotel.ie ( afg. 23/7)

Nær Dublin – 2 nætter
Citywest Hotel
www.citywesthotel.com 

Værd at vide

Valuta
Euro. € 1 = ca. kr. 7,50

El
240 V - husk adaptor
 

Vejret
Omskifteligt, men lunt. Det er en god idé at tage en ulden trøje, vand- og vindtæt tøj samt gode sko med.

Guinness
Irernes nationaldrik serveres på pubberne, som er samlingsstedet, hvor de sidste nyheder og historier udveksles. Alle er velkomne på pubben.

Indkøb
Håndvævede uld- og lærredsstoffer, uldne sweaters, porcelæn, keramik, sølv og håndslebet krystal.

Bus
Der anvendes irsk bus af god standard med aircondition. Der kan ikke forventes toilet i busserne, men der holdes passende pauser undervejs.

Entréer
Er ekskl, hvor andet ikke er nævnt - udgør ca. kr. 450 (€60).

Drikkepenge
Frivilligt - dog kutyme til chauffør, service- og restaurationspersonale.

Fly
Danish Air Transportation ( DAT) - Gislevs gode samarbejdspartner, der er kendt for sin høje service. Undervejs er der inkluderet sandwich, øl, vin, kaffe, te, vand og måske en lille en til halsen. Du kan medbringe 15 kg bagage og 5 kg håndbagage.

Flyv fra

Fly letter

Rejsemateriale
Ca.10 dage før afrejsen fremsendes informationsbrev. Der sendes ingen flybillet da check-in på de fleste europæiske destinationer foregår med pas. I enkelte tilfælde udleveres flybillet af rejselederen i lufthavnen. Det er meget vigtigt, at du allerede ved bestilling af rejsen oplyser navn, nøjagtigt som det står anført i pas, så det registreres korrekt på flybilletten.

Vær opmærksom på at der på visse rejsemål kræves kopi af dit pas til Gislev Rejser ved bestilling af rejsen. Se mere under fanen "Værd at vide" på det enkelte rejsemål.

Vigtigt
Venligst henvend dig til rejselederen FØR check-in.

Fly og mødetide fra Odense:
Mødetid i Odense kl. 07.45.

Der flyves fra Odense til Dublin med DAT / Danish Air Transport i Gislev’s eget chartrede fly. Flyvetid ca. 3 timer. Der er let forplejning i flyet. Afrejse kl. 09.00 med ankomst til Dublin kl. ca. 11.45 - lokal tid.

Hjemrejse fra Dublin:
På hjemrejsen flyves med DAT fra Dublin kl. 10.45 med ankomst til Odense kl. 15.30 - lokal tid.  Der er let forplejning i flyet.

OBS afgangen den 23 juli er med hjemkomst til Odense kl. 19.45.

Odense Lufthavn

Læs mere her: www.hca-airport.dk

Adresse
Lufthavnvej 131
5270 Odense N

Mødetid og mødested
Seneste mødetid i Odense Lufthavn fremsendes sammen med informationsmateriale.


Hca airport indgang Hans Christian Andersen Airport

Kort

Kort Irland